17.2.12

Věci kolem mé hlavy

Kolik jen člověk nashromáždí věcí a drobností a malicherných důležitostí!? A kolik si jich potom snese k posteli, aby měla dušička před usnutím klid?! Nevím jistě, kolik věcí shromažďuje průměrný člověk, ale vím přesně, kolik jich má kolem sebe před usnutím Vivi.
Mám tu pro vás lehké nakouknutí na můj noční stolek. A co musíte mít nutně u postele vy? (Prosím, nemluvme teď na chvíli o svých příbuzných, ano?) ;-).


Časopis Vogue (střídá se s hodnotnou literaturou...nejsem přece ňáká-taková-tentononc-jakoby-hloupá), kosmetická patlátka, svíčka, "očimhouřka" (nebo jste snad vymysleli jiné slovo pro látkové zatemnění očí?) ;-), taštička na prášky (to aby se mi lépe spalo), lžička po babičce - na Nutellu samozřejmě (to aby se mi lépe usínalo), starožitná sklenička na odložené šperky (potud vše vyfoceno)// a dál zápisníky, diáře, organizér, maličký přenosný DVD přehrávač, kapesníčky, pití, žvejkačky, Mila nebo Tatranka, hrnek, karamelky a konečně opička jménem Opa.




Vivi podpis

77 komentářů:

  1. Milá Vivinko! Máš krásný noční stolek! Tu masku Ti vážně závidím! Já nějakou pěknou vyhlížím už dlouho, ale kde nic, tu nic.. :( A co se tvé Valentýnky týče, tak se jí ke mě asi moc nechce, protože stále nedorazila.. Máme zde velice malou a pomalou poštu a nebo to může být tím zlobivým počasím..? Doufám, že v pondělí se jí dočkám! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skodulko, moje očimhouřka je vyloženě pro parádu, spát bych v ní asi nemohla.
      A s tou Valentýnkou - skandálos grandos. Už u Tebe měla dva dny být...:-(

      Vymazat
  2. Očimhouřka - v tom opravdu někdo spí? Myslel jsem, že se používá jen ve filmu. Jinak mně u postele stačí knížka, lampička a budík (telefon).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ovšem, ve všech starých filmech s ní všichni spí. V reálu už je to trošku horší (padá to, tlačí to, netěsní to).

      Vymazat
  3. Pokud pominu ty příbuzné, tak mám jen budík.
    Když jsem nemocná, tak je toho víc - čaj, knížka, DVD přehrávač - ať se jeden nenudí ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní12:39

    Tak takový pohled na noční stoleček jsem si nemohla nechat ujít. Potřebuju taky spoustu věcí, jen nejsou tak hezoučké jako ty tvoje. Navíc teď o zkouškovým jsem tam měla hlavně učení (brrrrr). Očimhouřka (to si musím někam zapsat) je nádherná, jen mě mrzí, že jsme neviděli opičku Opu.
    Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, bylo by toho na jednu fotku už trochu moc a navíc Opa se nerada fotí. Tak snad příště.

      Vymazat
  5. Já si do postele nosím práci (vím, že bych neměla), hory časopisů a rozečtených knih a krém na ruce :)

    http://www.elilina.com

    OdpovědětVymazat
  6. Máš celkem zaplněnej stolek teda!
    Já tam má většinou akorát diář, pití, mobil.

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé, Vivi, závidím Ti takový pořádek na nočním stole! Já ač se sebevíc snažím, tak ho v takovém krásném stavu rozhodně neudržím. Postel máme s přítelem u zdi, takže máme sice více místa v pokoji, ale také společný noční stolek, takže mi na něm stále překáží sušenky nebo čokoláda, v horším případě už jen drobečky a prázdné obaly. A sakra, nemělo se mluvit o příbuzných, že? No tak v tom případě na mé uklizené části stolečku sedí má ubečená ovečka, krém a kapesníčky, víc by se bylo od drobků.... S očimhouřkou jsem se nějak spát nenaučila, hrozně mě při při spaní lechtá, škrtí a překáží, asi nemám tak pohodlnou jako Ty :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, já mám očimhouřku taky jen pro parádu. Mám docela ráda pořád tak trošku světlo ;-). A stejně je nejkrásnější očimhouřka, kterou měla Audrey ve Snídani u Tiffanyho...ach jóó. ;-)
      P.S. Opa zdraví ovci.

      Vymazat
  8. ach ja milujem pussy deluxe. Hlavne ich oblecenie

    OdpovědětVymazat
  9. U nás platí, pokud vše zůstane, pouze na nočním stolečku může tam být i to nepotřebné.

    OdpovědětVymazat
  10. Já tam mám pití pro Jeníka, kapky pro Jeníka, baterku, kdybych musela hledat dudlíka a mobil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ami, to jsem tušila a máš můj velký obdiv. Zkus si na stolek přidat něco svého, třeba oblíbenou knížku. ;-)

      Vymazat
  11. Anonymní14:20

    Co to je prosím za značku kosmetiky a odkud je ten flakonek a taštička?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kosmetika Pussy de Luxe, L´occitane, Lush, flakonek Ikea, saténová vyšívaná taštička je dárek, původ neznám ;-).

      Vymazat
  12. Milá Vivi,
    prima stoleček :). Oslovila mě kosmetika, ale pak hned Mila - ta je dobrá, viď?
    Nemám stolek, ale kdysi manželem stlučené štokrle, které jsem, rovněž kdysi, v zápalu tvořivosti přetřela na šedozeleno. Na něm je komiks Asterix, ne můj, knížka o planetě Zemi, ne moje, minibudíček s vypadávací baterkou, ne můj, časopis The English Home - konečně něco mého. A přes noc mobil, sloužící jako baterka a budík.
    Ale mám už léta touhu udělat za postelí takové to žbrdlení z palubek, "panelling", a nad ním pěkou bílou polici. Třeba i na tu Milu :).
    Měj se krásně, víkendově! M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mari, vidím, že máš taky pěkně nacpaný šedozelený stolek, i když jen málokterá věc na něm patří Tobě. Ale sázím boty (ty nové lakované), že Asterixe občas taky čteš. ;-) A moc Ti přeju, ať se u Tvého lože někdy panelling i s bílou policí se spoustou "Mil" objeví ;-)

      Vymazat
    2. :) Asterixe mám už všechny dávno přečtené, teď se už bavím tím, jak si ostatní vyprávějí přečtené "džouky".

      Vymazat
    3. :-) Připomněla jsi mě tím Asterixem mého milovaného Mikuláše (Le petit Nicolas). Asterixovým i Mikulášovým stvořitelem je Goscinny ve dvojici se Sempém. Mikulášovy patálie jsou nejlepší knížka, kterou znám. Doporučuju ;-)

      Vymazat
    4. Vidím znalkyně fr. národní četby:-D

      Vymazat
    5. Milá Renčo, to víš, klasika. :-) Taky nedokážeš Mikulášovi, Vendelínovi, Jáchymovi, Albínovi, Kryšpínovi, Viktorínovi, Augustýnovi, mazánkovi Celestýnovi a Fridolínovi odolat, viď? ;-). A což teprve pan Češpivo a Polívka!

      Vymazat
    6. Mikulášovy patálie jsou naprosto geniální kniha! :-) A ty ilustrace. Poklad.

      Vymazat
  13. jéé,Vogue <3
    já se neobejdu bez mobilu na ranní buzení,lampičky,časopisu,nápoje a parfému :D

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní16:58

    Vivi to má na nočnom stolíku neskutočne krásne :) tá maska na spanie je krásna, ja som svoju starú kdesi stratila a odvtedy ju nemám, keďže som žiadnu tak rozkošnú (napríklad ako je tá tvoja) nedokázala nájsť :/ ja si plánujem kúpiť nový nočný stolík, tak hádam budem mať tie svoje nutnosti konečne pekne uložené :) tiež sa nezaobídem bez časopisu, obľúbeného krému, balzamu na pery, či vrecúška s vanilkou a levanduľou :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tie starožitné skleničky sme mali doma dve pamätám si na to dodnes ...moc sa mi páčili ...a inak moc krásne veci ...

    OdpovědětVymazat
  16. Stolek nevlastním, na zemi, a částečně i pod postelí, mám jen lampičku, krabici kapesníků, živou vodu :), krém na ruce, diář, deníček, tarotové karty, a momentálně knížku Pí a jeho život. Strašně ráda si v posteli čtu, a to i ráno, když zazvoní budík, a mě se ještě nechce vylézat z vyhřáté peřiny :)
    ps: Očimhouřka je moc krásná..
    K.

    OdpovědětVymazat
  17. Můj noční stolek se tomu Tvému ani zdaleka nevyrovná, máš moc krásné věci. Na mém je spousta kosmetiky - krémy na obličej, ruce a nohy, potom odličovací přípravky. Nějaké rozečtené časopisy, malinké světýlko, budík (rozuměj mobil) a očimhouřka, kterou má přece každý, ale nikdo v ní nespí (a ani mě to nepřekvapuje) :D

    http://spicedchocolate.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  18. Vivi, my máme tu ložnici tak pidi maličkou, že se mi do ní aktuálně krom těch příbuzných (mám tam nasáčkovaný všechny tři ty nejbližší:-)) nám tam už nic nevleze, i brýle si musím odkládat na okenní parapet...jo vlastně jo - ještě tam mám něco - na jediném volném místě kapsář z Ikea a v něm knížku moji, knížku pohádek pro pucíka a pak vlhčený ubrousky a čisté pleny pro Fífu na noční přebalení:-D. To asi nejsou odpovědi, které bys chtěla slyšet (číst):-D, holt momentálně "profesionální matka" se nezapře:-D. Ta tvá noční výbava se mi líbí moc (hlavně bych asi ocenila tu lžičku na Nutellu příp. nějakou tu tatranku nebo (v mém případě spíš) Margot Artemis:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale, Peťo, to jsou přesně ty odpovědi, které chci slyšet. Vždyť k Tobě Pucíkové přece patří! ;-)

      Vymazat
  19. Jéé, skvělé. Asi nejsme jediná, co má všude miliony věcí! :)
    Já nemám sice stoleček na spaní, ale u zdi mám narváno spoustu věcí, pod polštářem malé království. Očimhouřka jsou bezvadná, já jim říkám klapky na oči.:D

    OdpovědětVymazat
  20. krásný vintage stoleček s vintage "nádobíčkem" - já toho u postele mám minimum - knihu, balzám na rty, nějaký ty krémy a podobně - žádné jídlo,protože bych pořád jenom jedla!:D
    www.kavarenskapovalecka.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. Vivi to kosmetické patlátko na ruce ti ohromně závidím! To je z limitované edice, která se už nedá sehnat a po které slintám od té doby, co ji stáhli z obchodů :-D
    A taky se mi moc líbí maska na očka. Asi ji pořídím chlapovi na léto - pořád prská, že sem jde sluníčko moc brzy ráno a jeho to budí :-D

    OdpovědětVymazat
  22. No já žádný noční stolek nemám, ale na parapet si odkládám brýle, protože se občas koukám večer na filmy, mobil (budík), kapesníky, občas nějaké pití. Jelikož mám takovou, jak kdyby manželskou postel, tak si na druhou postel odkládám knihy a časopisy, které čtu než jdu spát :).

    OdpovědětVymazat
  23. Vivi, myslela jsem si, co toho tam nemám, ale proti tobě jsem nevybavený břídil :o)
    Takže: kapesníky, krém na ruce a pomáda na pusu, usušená levandule v oleji, ve vázičce i v pytlíčku (zkus jí místo tabletek), telefon, asi 4 knihy.
    To je pro dnes vše, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  24. vsetko su to velmi roztomile vecicky, najviac sa mi paci ta nadobka na parfume...

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní12:35

    pěkné

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní12:42

    Dokonalé! Moc krásné věci, ale to jsem u tebe přesně předpokládala. Pussy DL je má oblíbená značka. Věrná čtenářka L. 8)

    OdpovědětVymazat
  27. Panečku, to musí být tedy stylové chrupáníčko. U mě je to o poznání prozaičtější: mobil, brýle, papuchalk Pufík a notebook....nuda, nuda, šeď, šeď....:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Papuchalk Pufík? Dokážu si vůbec představit, jak vypadá? Asi ne, takže doufám, že mi ho brzy na blogu ukážeš. Hořím zvÍdavostí ;-)

      Vymazat
  28. Můj provizorní stolek obsahuje kupu knížek a budík. Nový stoleček čekám do měsíce, :) Těším se. No, ale tak nádherný jako tvůj teda, Vivi, není a asi nebude.

    OdpovědětVymazat
  29. Tyjo, tak ty toho máš ..to ten můj se skládá jen z mobilu, kupy knížek a odložených naušnic po večerech :D :)

    OdpovědětVymazat
  30. Moc Vám všem děkuju za milé příspěvky. Jsem ráda, že jsem mohla nahlédnout na Vaše noční stolečky. Tak příště se tu zase sejdeme, ale určitě už ne v ložnici. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  31. pekny blog, nechápem ako som ta mohla objavit az teraz :D sledujem!

    OdpovědětVymazat
  32. Krásný noční stolek:)
    Já žádný nemám, takže jen mobil místo budíku vedle postele....:(

    OdpovědětVymazat
  33. Vivi, krásné věcičky :)
    Já tam kdysi měla stohy knih. Ale časy se mění, místo knih a nočního stolku přišla postýlka. Teď mám zpátky stolek a na něm "jen" chůvičku. Andulka už spinká hezky ve svém pokojíčku. Tak doufám, že se tam časem zase hezky vrátí knížky ;)

    Hezký zbytek víkendu!
    Eva

    OdpovědětVymazat
  34. Vivi, máš nádherný kochací blog. Já tey toho tolik u sebe na spaní nemám, ale bude to tím, že spím na střídačku doma a u přítele. Ta maska na spaní (očimhouřička) je krásná, podobnou sháním už dlouho. Já mám pravidelně u sebe budík (telefon, brr), foliák (rovnátko na zuby na noc), balzám na rty, oční krém, kapesníčky a neusnu bez ponožek (pokud tedy není 30 nad nulou). :)
    Přeji krásný zbytek víkendu.

    OdpovědětVymazat
  35. Moni, Jani, Evi, Verčo a všechny další, které jste mi psaly moc milé komentáře a e-maily, děkuju Vám. Je to radost Vás tu mít! Tak v pondělí u dalšího článku se moc těší Vivi.
    P.S. Verunko, já se k ponožkám nepřiznala, ale mívám je dokonce i když je třicet stupňů nad nulou ;-)

    OdpovědětVymazat
  36. To znám, já mám vždycky kolem sebe spoustu věcí, no co kdybych to náhodou v noci potřebovala :)

    OdpovědětVymazat
  37. ďakujem krásne aj tebe prajem peknú nedeľu a oddýchni si ...
    PS: knižky sú momentálne moje najobľúbenejšie ...
    Je to posledný diel Twilight ktorý som prečítala už asi 3x
    potom Biely tesák ...od Jacka Londona
    a tá posledná je Hitchcock
    a pár ďalších mám nahraných v Johnnyho Kindl ..ale keď že on neustále číta z neho tak sa k ním teda naozaj často nedostanem ale asi zájdem do knižnice ...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, knížky miluju. Nové, z antikvariátu i z knihovny. Ty největší poklady mám doma a pořád je čtu dokola. Jsem ráda, že jsi se se mnou podělila o své nejoblíbenější literární přátele ;-).
      Jacka Londona jsem jeden čas hltala všema deseti a Hitchcock...netřeba slov.
      Díky, díky, měj se krásně.

      Vymazat
  38. já tam toho moc nemám. Maximálně pití, mobil a knížku.:)

    OdpovědětVymazat
  39. vogue = veľká môža :) !!
    http://fraisesdeluxe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  40. ja tam mam zvacsa mobil, ktory pouzivam aj ako budicek...ruky si kremujes este nez zalahnem:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  41. Anonymní18:56

    Vivi, ty mas nejlepsejsi veci, same nutnustky !!! sak muj nocni stolecek se tuzejc moc nelisi, jeste mam navic fotecky... jinak mas naaadherny flakonky a krabacky, tuzejc se mi to libi.
    PS Kuky by moc rad poznal Opu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá Michajličko, Opa se pro Kukyho aspoň vyfotí. A Kuky pro Opu? Budeme čekat fotó... Kocurdo, já mám rodinné fotky na zrcadle po dědovi, šak někdy uvidíš ;-).

      Vymazat
  42. Anonymní18:56

    Misulina se zapomnela podepsat :o)

    OdpovědětVymazat
  43. Same krasne veci a ten krem od l'occitane nejak neznam, to bude asi nejaka limitka:( Vypada moc dobre.
    Ja bohuzel nocni stolek nevedu za pod posteli odkladam kde co, tu bryle, tu lahev s vodou, tu casopis, tu ovladac,...

    OdpovědětVymazat
  44. Děkuji moc za komentář :) také sleduji máš krásný blog! :)

    OdpovědětVymazat
  45. Tak to já tam nemám skoro nic :D
    mám tam očimhuř /já tomu říkám jendoduše škraboška/, pití, knížku nebo sešit do školy a mobil.. to je myslím vše..

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní6:04

    To je úžasný blog. Přečetla jsem asi 40 článků dneska v noci a musím říci, že jsem z něho nadšená. Budu sem chodit pravidelně, je to úplně jiný blog než má většina.
    Koopretin.ka455@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  47. kdybych měla vyjmenovat co všechno mám u postel tak jsme tu zítra, jelikož mám jako odkládací místo vedlejší postel a tam se toho vleze hodně. Nejčastěji však balzám na rty,mobil, knížku, propisku, notebook a hrnek

    OdpovědětVymazat
  48. Já mám jen pití, mobil, knížku a gumičku na vlasy:-D :-)

    http://anns-fashion-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  49. Moc vtipny blog, rozhodne jsem se pri jeho cteni bajecme pobavila, takze se hlasim mezi followery:)
    Na nocnim stolku mam svicky, neprectene casopisy za posledni 3 mesice, rozectene knihy, diar, krem na ruce ...a nejduleitejsi svoji oversized sklenici s vinem:)
    Jana

    www.chicsicily.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  50. Nádhera! Objevila jsem další parádní blog. Teda já budu ispirovaná:-)

    OdpovědětVymazat
  51. Lucka18:26

    Docela by mě zajímalo na co ta starožitná dózička ve skutečnosti je.:) Je v setu s tou lžičkou, že? Taky jsem ji doma našla a vůbec netučím na co by mohla být. Ptala jsem se i mamky...:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, myslím, že jako většina starožitných dóziček, je i tahle tak trochu "na nic", ale je krásná a to stačí ;-). Máš pravdu, je k ní i maličká lžička. Já mám v dózičce špunty do uší :-)

      Vymazat
    2. Lucka19:12

      Špunty do uší, to je dobré. Já si pamatuju jak jsem si s ní jako malá hrála "na vaření".:) No a teď v ní mám prstýnky.

      Vymazat
    3. Luci, tak rozhodně jsi pro ní našla romantičtější využití než já ;-).

      Vymazat
    4. Lucka21:06

      Díky.:)) Jinak máš moc prima blog, budu sem určitě chodit pravidelně.:)

      Vymazat
    5. Bude mi ctí a potěšením, milá Luci, a už se těším na Tvou příští návštěvu - třeba v pondělí ráno, to vychází vždycky novej článek ;-).

      Vymazat
  52. Lucka21:11

    To je fajn, už se těším.:)

    OdpovědětVymazat
  53. popravdě, jako by to byl můj noční stolek ! :)

    OdpovědětVymazat
  54. Taková spousta krásných věciček:-) Já mám vedle sebe jen krém, kapesníčky a mobil:-) Moc se mi líbí ta sklenička na šperky a slovíčko očimhouřka by se mělo oficiálně dostat do slovníku spisovné češtiny :-D

    OdpovědětVymazat
  55. Vedle postele mám místo stolku proutěný košíček a v něm knížku Frederica Beigbedera L'amour dure trois ans, francouzskou Elle, mandlový krém na ruce s jojobou z Čech a nezbytné malé bílé pilulky, to aby mi bylo dobře nejen na duši, ale i po těle. Mademoiselle Suzanne

    OdpovědětVymazat