23.5.13

Zápisníky, diáře a notesy...nový život začíná každý den

Znáte ten vzrušující pocit, příjemné napětí a omamnou vůni papíru, když držíte v ruce nový notes, diář nebo sešit? Navrch je krásný, měkoučký a uvnitř úplně, ale ÚPLNĚ čistý a připravený na naše pero, které bude zapisovat všechny nápady (klidně i ty bláznivé), radosti (od těch velkých až po ty zanedbatelné, na které se ale taky nesmí zapomínat), důležitosti, příjemnosti a plány (nechť jsou smělé a nebojácné!). 
Každý den nám náš sešit nabídne novou stránku. Každý den můžeme začít znovu (když ne ve svém životě, tak v zápisníku určitě). A každý den může být lepší než ten předchozí...je to jen na nás.

Moje láska ke všem papírovým kamarádům mě provází snad od narození (měla jsem tehdy /prý/ nezvykle hodně vlasů na hlavě a vsadím se, že jsem se ještě v porodnici sháněla po nějakém barevném notesu, do kterého bych si okamžitě růžovou pastelkou zaznamenala na vteřinu přesný datum narození a průběh mého příchodu na svět). 
Od té doby už uplynulo pár pátků a zápisníková záliba mě neopouští; mám pro ně čím dál tím větší slabost a používám najednou i tři nebo čtyři. Moje dva nové, ručně vyráběné notesy jsem nedávno ukořistila na Sashe.sk u Lucie (to je moc šikovné slovenské děvče, které posílá balíčky ze Slovenska i z Čech) a jsou tak žůžové, že je nosím v kabelce oba dva najednou.

2 zápisníky, každý má 100 listů. To je celkem 400 stránek...400 příhod, zážitků, 400 skvělých dnů. Já se tak těším!

Vlevo retro zápisník "The new life starts from every day", který má na obalu posazenou velkou životní pravdu. Jestli se podobná moudra objeví i uvnitř, to se teprve uvidí. Vpravo je můj zázračný zápisník s králíčkem. Myslím, že k němu nemusím nic dodávat - život je prostě skvělý!

Se svými novými zápisníky se chci hlavně bavit a plánovat divoké léto. Našlápnuto mám docela dobře ;-).

Žádný diář nebo sešit, které jsem vždycky nadšeně objednávala z Ebay, se nevyrovná těm, které jsou ručně dělané, roztomilé, látkové a voňavé - to proto, že jsou vyráběné z radosti a pro radost. Své dva zápisníky od Lucie bych už nedala z ruky, ale přesto...podívejte se třeba na tenhle - no není taky k zulíbání?
Vivi podpis

83 komentářů:

  1. Tak ty jsou vážně povedené, ona je prostě až moc šikovná :D :) ... jsem do diářů blázen, ale vzhledem k tomu, že mě kolikrát nenapadne, co do dalších psát, mám je pak dlouho prázdné. Proto už mám jeden od roku 2008 a funguje dodnes .. to mi připomělo, že jsem tam nenapsala až od ledna nic o.O.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rony, to já mám opačný problém. Mám tolik nápadů a bláznivých myšlenek, které si "potřebuju" nutně zapisovat, že mi nestačí ani pět notesů najednou. Ovšem sešit z roku 2008 - to je klasa! ;-)

      Vymazat
  2. Vypadají úžasně :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné ráno milá dcero:-)
    Už mě svrbí v ruce pero.
    Aby mohlo rychle psát a svá přání sdělovat,potřebuje krásné stránky,jako tyhle z obrázku:-)

    Vivinko milá,diáře jsou opravdu miloučké a stránky ještě hezčí..Díky za skvělé nápady..
    Zrona hledám deník na své zápisky,protože hlavu mám tedˇ nějak zahlcenou:-)
    Přeji Ti krásné dyny a spousti inspirativních myšlenek na tvé "nové"stránky..
    Bi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má milá blogová mámo ;-),
      děkuju za přání i krásnou říkanku. Věřím, že ve Tvém novém sešitě na zápisky bude takových básniček moře a jednou se dočkáme knižního vydání. Koupila bych si takovou sbírku ód okamžitě ;-).

      Vymazat
  4. Krásné notýsky. U nás doma se v nich už topíme. Diáře, notesy, kam se podíváš.

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Vivi, právě mi dochází notesy na francouzštinu i španělštinu! Hned vím, kde si nějaké pořídím, to je paráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, v nich se bude francouzština i španělština báječně vyjímat ;-).

      Vymazat
  6. ja teraz fičím na denníkoch :) + pomaly zisťujem, že si do diára nedokážem pravidelne zapisovať povinnosti a teda asi od diárovania upustím a začnem používať len "myšlienkovače svojské" - na všetky múdrosti z kníh či z mojej mozgovne, "inšpirátory všeobecné" - s vlepenými obrázkami a kresbičkami (ja tak rada kreslím... :)) a ešte "senníky" alebo "nočníky" na zapisovanie snov (to je ťažká sranda :) čítať si o svojich bizarných snoch po pár mesiacoch... :))

    som tak rada, že miluješ diáre, notesy, zápisníky. a vlastne, že sa pod tvojim článkom stretne hromada zápisnikofilov. môžeme si založiť klub :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Cookie, "myšlienkovače svojské", to jsou hned dvě nová slova najednou - úžo žůžo! A pak tvé senníky a nočníky...zkrátka se mi zdá, že jsi hvězda všech zapisovatelek! ;-) Vítej v klubu a rovnou Tě jmenuju, s Tvým laskavým souhlasem, do jeho čela - tramtadadá...jsi od teď předsedkyní klubu zápisníkofilů. ♥

      Vymazat
    2. som poctená a už nám všetkým idem kresliť klubové odznačiky (aby sme sa vedeli nájsť v dave). aspoň imaginárne :)

      Vymazat
    3. Prosím pěkně, pokud by mohl být v klubovém odznáčku koloušek nebo malý lišák, moc by mě to potěšilo - a slibuju, že ho budu mít pořád pevně připnutý na klopě svého pruhovaného saka. ;-)

      Vymazat
  7. Anonymní9:01

    Jsem zamilovaná-do tebe, tvých notesů i té možnosti začít dneska úplně nový a lepší den než byl ten včerejší. :** Všechno krásné přeje Míša

    OdpovědětVymazat
  8. Ja zápisníky úplne zbožňujem, najradšej by som kúpila každý pekný, čo vidím :D Dokonca som nejaké aj sama vyrobila :) Ty si ale riadne odvážna, ja sa napríklad vždy bojím zapísať prvú stranu, lebo nechcem pokaziť to nepopísané čaro nového. Och, musím sa v tom zlepšiť :) A tieto dve nové sú úplne krásne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sonjo, vyrobené zápisníčky jsou nej nej nej, ale všechny chtějí mít popsané stránky. Nepopísané čaro vystřídá čaro popísané...zkús to ;-).

      Vymazat
  9. Mám úplně stejnou slabost pro všechny notýsky, zápisníky, diáře a navíc ješte pro různé papírky na poznámky, lepítka a jiné drobnosti :o). V poslední době jsem si pořídila dva sešítky od pána co si nechává tisknout i vlastni linky a snažím se ho přemluvit i na kostičky - ty jsou pro mě nejvíc nejlepší :o). Ať máš stále co zapisovat Vivi :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, to je skvělé, že se tak krásně shodneme. Ovšem pán, co si nechává tisknout vlastní linky, to zní jako papírnický sen. Za kostičky se přimlouvám i já. ;-)

      Vymazat
    2. Jsou moc krásné, to se musí nechat! (ne jen linky ale celé notýsky :o)). Navíc obal je potištěná textilie se vzorem, prostě paráda.. Chvilku se mi nechce 'kazit' notýsek psaním ale nakonec se vždycky překonám :o). Momentálně dávám dohromady cestovatelský deník před blížící se dovolenou - mapky, co všechno musím nakoupit.. Vážně, nikdy není dost sešitů :o)!

      Vymazat
  10. Když jsem nedávno vytáhla na návštěvě papírový diář, koukali na mě všichni trochu jak na blázna - drželi totiž v ruce chytré telefony... a když jsem z kabelky na ukázku vylovila ještě dva zápisníky - jeden úžasný s 3D včelou na obalu na nápady a druhý s vlčími máky na zapisování šťastných okamžiků, tak to už byli úplně paf...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi, já bych na tebe nekoukala jako na blázna, ale samou radostí bych tě objala a pak ti ukázala všechny své notesy, které mám momentálně v kabelce ;-).

      Vymazat
  11. Ten kralickovy je tak uzasny! Ja mam jeden problem s krasnymi diari, bojim se do nich psat, abych je "nepokazila" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty nejlepší čokolády se musí sníst, jahodové koktejly vypít, barevné šaty nosit a krásné sešity popisovat. Ty nic nepokazíš, jdi do toho ;-).

      Vymazat
  12. Nádherné! Já jsem od mala taky blázen do různých sešitků, bločků a diářků. Takže Ti plně rozumím, zajímala by mě Tvá zásoba, musí na ně být nádherný pohled. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělý námět na nějaký další článek...celá sbírka mých notesů. Děkuju ;-).

      Vymazat
  13. och Vivi tie suuuuuu :) :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Moc roztomilé deníčky :). Já na téhle zálibě ulítávám taky a stejně tak moje dcery jsou sběratelky hezkých sešitků, a i když mám teď moc chytrý diář v mobilu, který se mnou komunikuje a upozorňuje mě na vše potřebné, papírového diáře bych se nevzdala :)
    Ty ručně dělané, jsou stejně nejlepší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je úžasné mít dvě dcerky se zálibou v notýskách. Můžeš nakupovat hromadně zápisníky s "Hello Kitty" a tvářit se, že je to pro Tvé ratolesti :-).
      A jinak máš naprostou pravdu, ve všem ;-).

      Vymazat
  15. Miluju zápisníky, diáře a deníky. Každé léto jsem se těšila na srpen a pak jsem vzala útokem papírnictví. Nové sešity, tužky, desky. Tyhle věci bych mohla nakupovat od rána do večera.

    OdpovědětVymazat
  16. Krásné zápisníky.Dovedu v papírnictví strávit dlouhé minuty,taky mi to tam úžasně voní .-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že jsme tam někdy dlouhé minuty stály vedle sebe ;-).

      Vymazat
  17. Velice krásné zápisníky.
    Také jsem blázen do psaní a několik takových zápisníků jsem si vedla, nedopadlo to nikdy dobře, proto chci začít znovu, pěkně od začátku a věřím, že to bude lepší začátek. Musí..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, nikdy není pozdě na to začít s těmi nejhezčími zápisníkovými poznámkami...tak ať se to podaří ;-).

      Vymazat
  18. Anonymní12:17

    Jsou vážně krásné :) použila bych ho asi jako deníček,i když jsem bylá menší,chtěla jsem si psát deníčky ale psala jsem tak hnusně až mi to bylo trapné.. Teď už jsem větší a zase mám chuť psát :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vsadím se, že tvé zápisníky z dřívějška nejsou hnusné, ale spíš roztomilé.
      Vrhni se směle do psaní hned teď ;-).

      Vymazat
  19. Krásné kousky! Přímo lákají k tomu, aby se člověk pořádně rozmáchnul tužkou a dal tomu abstraktnímu nepořádku v hlavě kreslenou formu :-)

    Bez zápisníčku a diáře ani ránu! Není možné v hlavě nosit všechny chroustí nápady a myšlenky najednou. A co teprve chroustí setkání? Všechno napsat, nakreslit a poznačit! Tak. A můj diář i zápisníček jsou růžové. Kdo by to byl řekl... :-)

    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bebe, ty máš tedy spisovatelské střívko! Tvoje chroustí zápisky, to musí být pastva pro oči. Úžasný růžový chroustí svět. ♥

      Vymazat
  20. Jsou parádní! Taky jsem zápisníčková a diářová :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Hned bych běžela do papírnictví :).

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní13:01

    Ma chérie,

    c'est incroyable :)

    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi taky neuvěřitelná, milá Eli ;-).

      Vymazat
  23. Anonymní13:10

    Ty tvoje fotky,ách krása!

    OdpovědětVymazat
  24. Krásné zápisníčky! :) Taky mám jeden. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Daysy, tak v tom případě to chce ještě čtyři další, nemýlím-li se ;-).

      Vymazat
  25. Jsou fakt roztomilý! V létě o prázdninách bych mohla nějaký podobný vyrobit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anoo, jeden pro sebe a jeden pro Vivinku :-D. Tak ať Ti to jde pěkně od ruky. ;-)

      Vymazat
  26. Já opravdu nevím, jak to děláš, že je u tebe všechno tak bezvadné a krásné :o)

    OdpovědětVymazat
  27. Mne sa to tak krásne číta Vivi :) Prekrásne sú tie zápisníčky, na sashe sú vždy tie najkrajšie :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aj mne sa tvoj komentár moc krásne číta. Ďakujem, jsi zlatá.

      Vymazat
  28. Anonymní15:47

    k láske k všetkému papierovému, zápisníkovému sa s tebou zhodnem. som schopná stráviť aj hodinu v jednom papiernictve, prezerať zošity, otáčať stránky a minúť tam celý svoj majetok. snívam aj o tom, že by som mala malé papierníctvo spolu s kníhkupectvom niekde na rohu veľmi starej, zabudnutej ulice. vieš ako v tých filmoch. ľudia by si mohli písať, čítať, popíjať čaj alebo kávu a bolo by to krásne. hneď si idem pozrieť tú slečnu (a zamilovať sa do ďalších zošitov, ktoré by som taaaak moc chcela vlastniť:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi pro mě nově objevená čtenářka a už mám pocit, že se tu bez tebe neobejdu! ;-) ♥

      Vymazat
  29. Já už bez diáře nebo aspoň nějakého maličkého sešitku nedám ani ránu, najednou toho je v mém životě všeho nějak víc a když si to poctivě zapíšu, vím, že si to papír bude pamatovat. A to je taková moje sázka na jistotu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesný. Shrnula jsi ve dvou větách to, co bych já opovídávala hodinu. Paráda! ;-)

      Vymazat
  30. Vivi, krásné zápisníčky, už delší dobu o nějakém uvažuji, že si pořídím (vyrobím). Tak že, moc děkuji za inspiraci a za tipy. Moc pěkné! Monika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda, že jsem tě mohla inspirovat. Doufám, že tvůj vyrobený zápisník pak uvidím! ;-)

      Vymazat
  31. Já bych do nich snad ani nedokázala psát, abych je nezkazila. Jsou úžasné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybys do nich psala něco na způsob milých komentářů, které mi tu necháváš, tak bys je určitě nezkazila...naopak. ;-)

      Vymazat
  32. No tak ty jsou, jdu do nich a myslím, že nezůstanu u jednoho.. ale to nevadí, na léto se přece hodí! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomto případě určitě neplatí, že méně je více. Méně je nuda a čím víc, tím líp :-D.

      Vymazat
  33. Páni, tyhle jsou moc hezký!

    OdpovědětVymazat
  34. Anonymní19:36

    Mila Vivi, ty denicky a zapisnicky jsou vazne skvele! Ta divka ma fakt originalni napady. Mne by zajimalo, jak takove puvabne a mile veci objevis?
    A Vivinko, Tvuj blog stale sleduju, protoze to je moje velika radost a poteseni, jen jsem chvili nekomentovala, mam ted takove smutnejsi obdobi.. Uz dlouho se chystam napsat Ti mail, ale vis, jak to nekdy je..:)
    Mam Te moc rada!
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, jsem moc ráda, že se Ti zápisníky od naší jmenovkyně líbí. Milé věci objevuju tak, že si jiných věcí, než těch půvabných a milých vůbec nevšímám ;-).
      Jsem tak ráda, že tu pořád jsi se mnou. ♥ Jen to pomyšlení, že si tu čteš a prohlížíš fotky, mi úplně stačí, a když si někdy najdeš chvilku na pár řádků, budu šťastná, ale vůbec nespěchej. Kein štres ;-). Při tvé zmínce o "smutnějším období" mi zatrnulo; doufám, že mrak vystřídá zase sluníčko, a že to není nic vážného. Myslím na Tebe a moje myšlenky se táhnou až za velkou louži...ano, až za Tebou do Mexika.
      Já taky!!! ♥

      Vymazat
  35. Veselou Vivi a její noblesu,
    najdete vždy v jejím
    koketním notesu:-D

    OdpovědětVymazat
  36. taky mám vášeň pro zápisníky, ale ty tvé jsou nádherné, přeji plno hezkých zápisků:) a zdravím, http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  37. jůů, nádhera. Miluju notýsky a diáře:-) A tyhle jsou krásné.

    OdpovědětVymazat
  38. Bez diáře bych se neobešla a po tvém vzoru, jsem si v něm na první stránku napsala, že rok 2013 bude ten nejlepší :) Zápisníky jsou hrozně fajn. Když jsem byla mladší, vedla jsem si deník a nezřídka to pomohlo, vylít všechny emoce na papír, takže rozhodně sdílím tvé nadšení. A pokud jsou ještě takovéhle s nějakým osobním vkladem, věřím, že si je člověk zamiluje ještě víc ;)
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
  39. Také mám slabost pro diáře, zápisníky, bločky... Akorát je mi líto pak do nich psát a šetřím si je :-))) Nevím proč. Miluji vůni papírnictví. Za mého mládí bylo akorát pultové, šílená fronta a to se mi líbilo, půl hodiny pozorovat a nasávat. Pak jsem si koupila gumu či tušku a byla jsem spokojená :-)

    OdpovědětVymazat
  40. Zápisník s králičkom! Ach Vivinko, čo nám to robíš?:D Zasa taká krása - texty, fotky, farby, koláže... hotový květ(i)nový útok:-). Do takého zápisníčku by som si vedela zapísať milión krásnych slov (minimálne však tri;-)))...♥

    OdpovědětVymazat
  41. Tak ty josu báječné, kozelné! :))
    Já mám diáře strašně ráda, ale nikdy mě nenapadlo si jej vyrobit. Jsi strašná šikulka! :)

    OdpovědětVymazat
  42. TY jsou nádherné. Taky mám moc ráda zápisníky a miluji papírnictví :D.

    OdpovědětVymazat
  43. Dear Vivi, these notebooks are utterly adorable, always save the sweet one you gave me♥ Hugs and kisses my friend, hope you are well, enjoy the weekend!♥

    OdpovědětVymazat
  44. většinou si najdu takový deník, koupím si ho a nebo si ho pak nějak upravím starý a pokaždé se na to pak vykašlu:/

    OdpovědětVymazat
  45. Děkuju vám všem za úžasné komentáře a píšu si do svého sešitu, že mám ty nejmilejší čtenáře pod sluncem. ;-)

    OdpovědětVymazat
  46. Jůů, Vivi, toje radost pohledět. To první moudro má hodně do sebe. :) A jsem zvědavá na tvé divoké léto, doufám, že se s námi o něj podělíš.
    P.S. Akorát jsi mi připomněla, že bych si měla konečně dodělat barevný a veselý obal na ten nudný černý diář, co mám v práci. Tak si ho alespoň odliším od ostatních. :)

    OdpovědětVymazat
  47. Oba sešity jsou úžasné, ostatně jako všechno, co nám tady ukazuješ!

    Můj problém je, že nikdy nevím, na co ty skvělé sešity použít. Někdy mám chuť je použít do školy (aby se mi lépe učilo) jindy je mi jich do školy líto. A tak vždy leží v šuplíku a čekají na den, kdy se rozhodnu napsat knihu, to jsou mi pak všechny bločky co mám, málo :)).

    OdpovědětVymazat
  48. Všechny jsou krásný, jsem na všechny sešítky uchylná ani je nestačím popisovat :)

    OdpovědětVymazat