16.3.14

5 tipů, jak nepromarnit ani chvilku a strávit perfektní den

O la la, zní to tak nadějně, odpočinkově a svátečně, když se řekne "perfektní den" a zrovna dnešek - neděle - má k takovému dni ty nejlepší předpoklady. Jenže možná se vám taky někdy stává, že vám ten slibně vyhlížející den proklouzne mezi prsty a na jeho konci vlastně ani nevíte, že bylo nějaké volno. Já sama si občas na neděli naložím tolik aktivit a práce, že nakonec neudělám nic, večer jenom kroutím nevěřícně hlavou, jak rychle den utekl a navíc mám výčitky svědomí, že ze seznamu úkolů (ať už těch příjemných či ryze užitečných) neubyla žádná položka. Takže to chce klid a taky plán. Ovšem plán decentně nenáročný a příjemně hravý. Mám tu pro vás dneska 5 tipů, jak prožít príma den a na jeho konci být spokojen ;-).


1. Nevstávat, pokud nehoří...a číst si dlouho odkládanou knížku, pomalu popíjet kávu a nechat někoho z rodiny, aby se postaral o jídlo, pračku i nezvanou návštěvu. Myslím, že zastavit se, nadechnout a zdravě lelkovat (jinými slovy načerpat energii pro dny příští), je nezbytnost, kterou pro sebe občas prostě musíme udělat, i kdyby trakaře padaly (a ruku na srdce, ještě nikdy nepadaly).


2. Romantici, kteří píšou dopisy, jsou ohrožený druh. V rámci jejich přežití nabádám každého, kdo má doma dopisní obálku, aby někomu napsal dopis nebo jen malý vzkaz, který vloží do obálky (ideálně trochu pomalované). Textovky a mejly - jste fajn, ale dneska s námi nepočítejte.


3. Využít počítač k čemukoli kromě práce. U mě dneska volba padla na herní klasiku - ó ano, Pacman se bude zuřivě pařit u mého pracovního stolu.


4. Anebo počítač nechat úplně zapnutý a vyrazit někam ven. Ideálně do přírody. Třeba já nejradši chodím do přírody, ve které se prodává dobré pití a nějaké hezké nové šaty. A že u vás možná zrovna  prší? Výborně, skvělá příležitost si konečně vyzkoušet tanec v dešti (já vím, je to příšerný nápad, ale cožpak právě takové nápady nebývají nakonec nejlepší?) ;-).


5. Pomaloučku, zlehka (zatím spíš jen tak pro radost) se pustit do jarního úklidu. Nejsem pro žádné radikální uklízení ve stylu "10 dní a 10 nocí běhat s mopem", ale utřídit si svoje věci, vnést do nich trochu jarního organizačního větru (vánku, chcete-li) a zbavit se nepotřebností (i když - pochopím, když řeknete, že žádné nemáte...já taky nééé), uložit věci do malých krabic, nadepsat je a pak si dát nohy nahoru, dívat se, jak je všechno hezky srovnané a klidně být na sebe pyšný.

A abyste neřekli, že končím dnešní článek uklízením, připravila jsem pro vás ještě jednu laskominu v růžovém pruhovaném sáčku na mém Facebooku. ♥


Vivi podpis

81 komentářů:

  1. Skvělé tipy! Ale u mě se to bez učení prostě neobejde:(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A obejde a obejde a obejde, musíš mi jen věřit ;-).

      Vymazat
  2. Já začínám a končím den čtením, takže první bod splňuji dokonale:) Pak už řeším spíše věci na počítači, ale podle tvé rady se zachovám. Dneska si něco "zuřivě" zahraju. ;) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruško, máš moc příjemné začátky a konce dnů. ;-) Tak teď nezbývá než se soustředit na ty prostředky (a zuřivé paření je dobrý nápad, jak je zaplnit) ;-).

      Vymazat
  3. Anonymní9:41

    Vivinka, clanky, ktore pises,mi vzdy daju elan a radosť. Zrazu mam chuť si uziť deň, aj keď zacal tak, ze ma rozbolel zub a ja myslela, ze uz je nedeľa stratena. Nie! Vezmem si prasok na bolenie zubov, budem si citať, zajdem do prirody :))) pre kabelku, po ktorej uz dlho tuzim a vecer si konecne porovnam supliky v pracovnom stole. Vivi si spasa! :))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéje, tak to jsem doopravdy ráda, že jsme společnými silami vyzrály na bolavý zub. Poradila sis výborně, Áji. :-*

      Vymazat
  4. Milá Vivinko, moc děkuju za svačinku. Jen se po ní zaprášilo a hlavně šlo poznat, že ji vybírala opravdová gurmánka :) Neděle je přeci ze slova "nedělat" a tak by to i mělo být. :) Nechte vařit muža a prádlo odložte až na pondělí večer :) Moje řeč!
    Takže hezkou a lenivou neděli
    Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, jsi můj člověk. ;-) Doufám, že tvůj muž dobře uvařil a pokud jde praní prádla odložit až na pondělí večer, tak to já vyperu až v úterý ;-).

      Vymazat
  5. Zní to skvěle a vypadá ještě líp, krásné fotky, které mi hned zlepšili náladu. U nás v Klatovech totiž mrholí a funí vítr... už aby bylo zase teplo a slunečno, to se pak na procházky chodí doslova samo. :-)
    Knížky u mě vítězí, ale dopisy taky ráda píšu. Je velká škoda, že už se psaní a pozdravy posílají jedině přes internet nebo SMS. Zbožňuji ten pocit, když někomu můžu udělat radost a poslat mu vzkazík v obálce či nějakou pěknou pohledici. A pak samozřejmě miluju to, když se mi ve schránce objeví dopis nebo pohled, protože to znamená, že si na mě někdo vzpomněl a dal si tu práci, aby mi napsal. To se pak cení dvojnásob.
    Moc ti děkuji za inspiraci a přestože nekomentuji všechny články, tak si je rozhodně nikdy nenechám ujít. Jsi skvelá, Vivi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zdeni, máš pravdu, u nás je taky podzimní počasí a to jsem dneska plánovala koupit si točenou zmrzlinu (velkou porci) a sedět aspoň půl hodinky na nábřeží s knížkou. Ale ještě si teplých dnů užijeme dosytosti. A možná jsi nakonec dala na mou radu a zatancovala si v dešti, když už, tak už ;-).
      Jsem moc ráda, že jsi můj věrný návštěvník. I když mě každý komentář ohromně potěší, hlavní je, že Tě mé články těší. Non plus ultra ;-).

      Vymazat
  6. Máš veľmi zmysluplné články a tento je fakt dobrý :) Veľmi rada si ich čítam a vždy mi zdvihnú náladu :)
    http://everythingaboutmyworld58.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Som veľmi veľmi potešená, ďakujem. :-*

      Vymazat
  7. No Viv...
    trochu si nekdy rikam,co ja ze na tomhle blogu pro bezdetne,hi,hi..delam,protoze tve tipy na lenoseni jsou pro mne nekdy hooodne usmevne,ale zas o to vic se tesim,,az jeeednou budes davat tipy jak vse zvladnout a uzit si lenoseni v nedeli rano v posteli s detma..Ale ted vazne..opet skvely clanek a souhlasim moc s uklidem...pokud je to s citem tak se i uklid da uzit a ne litat cely den ci nekolik a pak byt totalbe vyflusana.
    Tesim se na dalsi tipy a i hlavne kosmeticke..krasnou nedeli,,,neva ze destivou...Kacka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní10:35

      Já mám děti tři ve věku dva až devět let a teprve díky Vivi blogu jsem se naučila najít si na sebe čas.
      Když jsem odpočatá a urvu si čas pro sebe, jsem pak mnohem příjemější na děti, manžela a tak
      nějak víc toho stihnu. Dokonce i dnes, jakmile jsem si přečetla tento článek jsem nahlásila manželovi,
      že si trochu poležím a vida, děti jsou i beze mě! najedené, hrajou si v pokojíčku a manžel vaří těstoviny. :)
      Takže já si myslím, že by Vivin blog měli číst matky s dětmi povinně. :))
      Všem přeji krásnou neděli. Alena

      Vymazat
    2. Milá Kačko, to se ví, člověk si musí umět moje rady trochu přizpůsobit a upravit na tělo ;-). Tak třeba bod č. 1 - což takhle vzít do rukou pohádkovou knížku, na stolek vedle postele postavit hrnky s kakaem a přizvat k nedělnímu lenošení děti (to budou podle mě parádní chvíle) nebo prostě a jednoduše nechat drahou polovičku, ať převezme iniciativu, jak to chytře udělala Alča. ;-) Když se chce, všechno jde. Mně zase od rána drnčí na stole i pod polštářem telefony, pípají mi zprávy, jsem zavalená lidmi, prací a vším, co bych chtěla stihnout. Ale někdy je prostě potřeba dát všemu "stopku" a soustředit se na sebe. Já se to taky pomalu učím. Takovými články, jako je ten dnešní, chci potěšit vás, moje milé čtenáře, ale taky motivavat k odpočinku sama sebe. ;-) A hezky jsi to napsala - "krásnou neděli...neva, že deštivou". :-*

      Ahoj Ali, je to báječná zpráva. Jsem moc ráda, že můj blog má na Tebe takový blahodárný vliv, že jsi odpočatější a pak i příjemnější na své okolí. Pokud by mi za to Tvůj muž chtěl vyjádřit vděčnost čili poslat mi nějaký dárek, tak mám ráda růže nebo tulipány a belgické pralinky. ;-D

      Vymazat
  8. Milá Viví,
    Bod 1 a 5 hotovo:-) Po bodu 5 se vracím k bodu 1 a tam taky zůstanu po celičký den :-) má tělesná teplota se vyškrábala k bodu 39, 5 ...takže je předem jasné, že bod 2 , 3 a 4 pro dnešek vynechám:-))
    Ale slibuji, příští neděle bude přesně taková o jaké dnes píšeš.-.))
    Tvé fotky a písmenka jsou prostě nejkrásnější!
    Vivinko moje, líbám:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, nééééééééé! Nesouhlasím s tím, aby Tvoje teplota přesahovala normál. Sice tvoje komentáře vždycky hřejou jako kamínka a dost často tě vidím rozpálenou ;-), ale jsem mnohem radši, když je to dáno jenom tvou divokou povahou a ne protivným bacilem. Tak, prosím Tě, soustřeď se na bod č. 1, když to rychle vyležíš, tak se pak budeš moct o to rychleji vrhnout na další bodíky. Jsi zlatá, ale teď už honem zpátky do peřin. :-****

      Vymazat
    2. .-)) ty mě vždycky tak potěšíš.-)))
      celičký den v peřinách má něco do sebe , přečetla jsem knihu, naspala jsem tolik hodin, vypotila se a ted mám chut pokračovat až do rána jen si pustím nějaký romantiš filmeček, chce se mi plakat dojetím...asi dám Ducha .-)))
      Vivinko, líbám na čelíčko.-))

      Vymazat
    3. Andrejko, tak podle toho, co jsi mi sem včera večer napsala, tuším, že už bys dneska mohla být jako rybka. Ale i tak - nepřežeň to, žádných 400 km, žádné divočení...dopřej si ještě trošku odpočinku a klidně i "Ducha podruhé" (aspoň já ho můžu vidět klíďo píďo dvakrát za sebou). ;-) Líbám Tě, papa.

      Vymazat
  9. Dobrou neděli, Ti přeju Vivi. A hned zas pádím, pryč od počítače, užívat si tu neděli...Mám totiž v plánu dneska uskutečnit především bod číslo 5...pomaloučku, polehoučku...Protože kdo by se při neděli honil, že... A nevím co to máš na první fotce za knížku, ale tu bych si moc ráda přečetla, protože ten obrázek, ten nemá chybu! Ajlávthisstájl!:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Elinku, jsem na Tebe pyšná, že jsi u počítače zůstal jen chviličku - jen takovou chvíli, během které jsi mi sem stihnul dát roztomilý komentář...a pak už z virtuálna do skutečného světa. ;-) Jéje, já už chci tak dlouho o téhle knížce napsat, nafotit ji ze všech stran, ale pořád jsou "důležitější články". Ale udělám to, už kvůli Tobě. Je to knížka od K. Spade (Věci, které milujeme). Já totiž taky "ajlávthisstájl" ;-).

      Vymazat
  10. Skvělé tipy! no, já dělám čas od času úplně vše, co jsi zmínila, takže mám perfektní dny docela dost často :)) na jarní úklid se už chystám a docela se na něj i těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden perfektní den k perfektnímu dni a nakonec je z toho perfektní život. A o tom to je ;-).

      Vymazat
  11. Anonymní10:36

    Jak říkáš, tak udělám. :))
    Krásnou neděli přeji, Alena

    OdpovědětVymazat
  12. Krásný článek k nedělní snídani Vivi :-) Přesně tak nějak si ideální neděli představuji... Ranní lenošení v posteli už mám za sebou, tak teď pěkně postupně zrealizovat ostatní body :-)
    Pěknou neděli a ať se vleče jako celý týden :-) Lenka

    OdpovědětVymazat
  13. Já bych chtěla začít víc číst, tak snad se mi to podaří.

    OdpovědětVymazat
  14. ja si viem každý deň naplánovať. Nudu nepoznám. S prývm bodom si mi pripomenula, že už dávno som si ráno len tak nečítala v posteli. Ale napriek tomu mám vždy pohodové rána, ranajky v klude s čítaním niečoho dobrého, nikam sa neponáhlam, aj ked idem do práce. Ale teda na hry na počítači by ma asi nikto neprehovoril :D, to ma absolutne nebavi. Pre mna je relax už len čitanie nejakých iných blogov, správ, prezeranie roznych stránok...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, moc hezky umíš zahájit svů den. Jak ho začneme, tak obvykle pokračuje, takže já to říkám pořád - rána se nesmí podceňovat ;-). Jo a asi jsi nikdy nehrála Pacmana, jinak bys takhle nemluvila. :-))

      Vymazat
  15. Anonymní10:48

    Úžasně inspirativní článek, ale nejvíc mě dostal ten Pacman. Milovala jsem ho a už jsem ho nehrála roky. Jdu na něj!!!! :D Eva

    OdpovědětVymazat
  16. Super tipy! :) Už se taky pomalu ladím na jarní uklízení... :)

    OdpovědětVymazat
  17. Akurát som mala tento víkend na malé upratanie skrine, ešte sa prehrabať v kozmetike a budem úplne spokojná :) a Pacmana idem hneď hrať :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. * mala chuť na malé upratanie :)

      Vymazat
    2. Zuzanko, malé upratanie, to je vždycky nejlepší...jen tak zlehka, krůček po krůčku...;-)
      Psala jsem to do jednoho komentáře před chvílí a napíšu to zas - Pacman žije! ;-)

      Vymazat
  18. Krásně napsané. Dneska jsem se pokoušela o první bod, ale nezadařilo se, bohužel zatím nemám svůj koutek postýlku, ze které by mě to nehnalo ven. Hry na PC nehraju, ale odpočívám u blogu a výborného čaje. Nákupy mám po zbytek března zakázané, takže se budu kochat tím, co jsem si zakoupila doposud ;-) A úklid? Vždycky se nějaký ten kousek najde, takže si můžu kromě jedničky a trojky zaškrtnout všechny. Chybí dopisy? Necháváme si se spolubydlícími krásné vzkazy na malých lístečcích, je to milé objevit v kuchyni na stole vzkaz ;-) Krásnou neděli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, tak výsledek (3 splněné body z 5) se mi zdá vynikající. ;-) Je vidět, že si umíš volný den užít. A co se týče vzkazů, které si necháváte se spolubydlícími, tak to je moc milý a dobrý nápad, který navíc nezatěžuje Českou poštu (jak teď prodávají na poštách hračky, omalovánky, plyšáky a cigarety, mám pocit, že je lepší je zatěžovat nějakými dopisy a pohledy co nejmíň). ;-)

      Vymazat
  19. To jsou tipy pro mě přesně jako dělané, děkuji, Vivinko, ty víš nejlépe, jak zpříjemnit jakýkoliv den:) Já dnes praktikuji hlavně ten úklid a poklidné odpoledne s nějakou dobrotou a kávou:) Chtěla jsem si ještě udělat radost novými tulipány, ale bohužel jsem žádné nesehnala, tak snad příště:) Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jenn, zatetelila jsem se nad Tvým komentářem radostí. Moc děkuju. A co se týče těch tulipánů, úplně je už vidím ve Tvé váze - příště to musí vyjít! ;-)

      Vymazat
  20. Milá Vivi přeji ti krásnou, sluníčkem prosluněnou neděli.
    IVA

    OdpovědětVymazat
  21. Tipy, které zlepší den už jen po jejich přečtení!

    OdpovědětVymazat
  22. Skvělý článek, Vivinko. Přesně tak mé neděle vypadají, teda většina. Spím déle, pak dlouhá snídaně pěkně v klídku, po obede vytru kuchyni (uklízíme v sobotu) a vecer jdeme tancovat.
    Máš krásné krabicky na věci a svačinka byla výborná, to se holt pozná gurmán. :) Krásnou neděli! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, vidím, že ty jsi úplně vzorný odpočíválek. ;-) A jsem moc ráda, že ti sváča chutnala. ;-)

      Vymazat
  23. Vivinko přeji ti krásnou neděli!
    Tvůj článek mě moc potěšil a moc mi přišel k dobru, protože dnes od rána jsem cítila, že mě čeká právě ta neděle, kterou popisuješ - nic nestihnu, ale ani si neodpočinu. Ale já to tak nenechám, uvědomila jsem si, že je potřeba, abych slevila z nároků, které na sebe mám v pracovní dny a opravdu si odpočala. Takže dnes si dávám za úkol lenošit, vypít co nejvíce kávy, najít ve sklepě jarní kabátek a nachystat se na cestu do Bruselu, nic víc, nic míň. Jiné "povinnosti" si nedám, často se mi stane, že když si na bedra naložím méně úkolů, nakonec překvapím sama sebe, jak jsem aktivní a kolik toho stihnu.
    Dopis s francouzskými slovíčky a božskou Chanel je pro mě jako dělaný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivetko, ani nevíš, jakou mám radost, že Ti můj blog pomohl zvrátit osud dne zvaného "Nicnestihnuanisineodpočinu". ;-) A tak doufám, že jsi svoje důležité dnešní úkoly splnila na jedničku - lenošila, vypila moře kávy, nachystala si kufr a na ramínku Ti visí jarní kabátek. V Bruselu pozdravuj a dej si za mě taky jednu kávu (nebo tři). ;-)
      Takový dopis taky můžeš dostat...♥

      Vymazat
    2. Splnila, mozna ne jednicku s minusem, rezerva tam jeste je, ale na sebe pysna ;-) s nedeli m holt nekdy problemy, pondeli se neuprosne blizi atd., za to sobota je jasny odpocinkovy den. Soboty ja mam v maliku, na nedele jsem nekdy kratka, ale zlepsuji se i diky tym radam ;-)
      Kde se zada o tak krasne dopisy :-)

      Vymazat
    3. Na znaménko "mínus" domaluju centrofixem svislou čárku, takže máš "jedna PLUS" ;-) (to plus je za snahu - i cesta je důležitá, nejenom cíl) ;-).
      Zkus to na e-mailu lucinkamala(zavinac)seznam(tecka)cz. ;-)

      Vymazat
  24. Hello from Spain: great advice. I usually enjoy the good weather on the street .. We keep in touch.

    OdpovědětVymazat
  25. Pekné a dobré tipy, ako vždy. Vždy sa v nich nejako nájdem. Fotografie k príspevku sa mi taktiež páčia. Som veľmi rada, že som narazila na tvoj blog :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ja som zase veľmi rada, že som narazila na tak milú čitateľku. ♥

      Vymazat
  26. Ahoj Vivi,

    tak to jsem se dnes Tvého plánu držela jen trochu ;o). Například mě nenapadlo zahrát si na počítači hru.
    Vlastně už mě to nenapadlo strašně dlouho a je to docela škoda.. Jdu rychle po nějaké kouknout ;o).

    A taky mě nenapadlo utřídit šatník.. Teda původně to bylo v plánu, ale nějak se mi nechtělo a tak jsem si radši vyšla na procházku... V hrozném větru!

    Teď vypadám jak čarodělnice, pupík zahřívám moc dobrým čajem a mozek a srdíčko Tvým článkem :o).

    Konečně pravá neděle! Mějse nejkrásnějc ;o)

    Little Live Lady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, tvoje komentáře se tak krásně čtou, tím spíš, když mají šťastný konec jako tentokrát. ;-)
      Moc Ti přeju, aby večerní pohodová neděle pokračovala stejně pohodovým pondělím (to bývá trošku těžší, ale i na pondělku se dá najít moře pozitiv - a já vím, že to ty umíš jako málokdo) ;-).
      Ty taky, Deni, měj se nejvíc nejhezčejc ;-).

      Vymazat
    2. Teda Vivi, ty jsi hotová sudička :o). I když je pondělí, nálada je stále pohodová a usměvavá :o)

      PS: ale trochu jsem "podváděla" - prió ještě širší úsměv jsem si udělala radost novou kabelkou...
      Ale to se přece smí, neee ;o).
      PPS: udělej si taky něčím radost, ať v tom nejsem sama :o)

      Vymazat
    3. Milá Deni, Ty jsi teda fakt super kámoška, protože tak hezky mě k nákupním rozmarům málokdo nabádá ;-). Tak jo, zítra jdu teda pro ty vysněné tyrkysové lodičky. ;-)
      PS: krabice připravena! ;-)

      Vymazat
    4. Vivi, tak to doufám, že tu nové lodičky brzy uvidíme ;o). Já jsem pro každou (dobrou) špatnost ;o).

      PS: hurááá!!!

      Vymazat
  27. To zní všechno tak krásně, dělat věci co mě baví, to vážně umím :-) A zrovna dnes k tomu byl den jako dělaný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, Teri, že jsi ze zábavné neděle plynule přešla do zábavného pondělí ;-).

      Vymazat
  28. musim s tebou ve vsem souhlasit :) dneska u nas bylo tak hnusne, ze to byl den jako delany na uklizeni a uceni :D svuj plan jsem si splnila :))

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní19:39

    Já se těším z podobných víkendů už roky.Tedy úplně naplno posledního půl roku co se osamostatnilo poslední dtě-32 leté.:-) Mám tři děti a postupně jak odcházely,tak to bylo lepší a lepší.Dnes se mi podařilo spát do 12 hodin,pak do postele snídani,kávičku a čtení.Odpoledne jsem si nachystala veškerou kosmetiku na vytřídění,protože když koupím něco,co nepoužiju ihned,tak ji někam zastrčím a pak se nestačím divit jaké poklady mám.Plán jsem sice ještě nesplnila,ale tahle šťastná činnost počká na zítřek po práci.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zní to úžasně a aspoň už chápu, proč moje mamka najednou tak zklidněla a dostala růž do tváří, když jsem vyletěla z hnízda ;-). Třídění kosmetiky a objevování staronových pokladů, to je velká zábava (taky si ji jednou za čas dopřeju) ;-).

      Vymazat
  30. Anonymní20:37

    Vivinko,přečetla jsemtvůj článek sice až teď večer,ale to mi nebrání v tom,abych se neusmívala a neměla o 180 stupňů lepší náladu.Předsevzala jsem si díky tobě,že víkend bude zítra pokračovat.Udělám si hezké pondělí,ať se klidně všichni diví.:)
    Míša
    p.s.::máš hrozně roztomilý hrníček s prasátkem:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, přesně tak, buď veselá a dobře naladěná - ať se Tvé okolí diví (a možná se nebudou divit, možná je nakazíš a přidají se k Tobě) ;-).

      Vymazat
  31. Jéj, Pacmana som nehrala už roky, ja na počítači večne len pracujem alebo kukám super blogy;-)

    ziriane.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Leni, já se k němu taky vrátila po létech a byly to ve společnosti Pacmánka super dvě odpolední nedělní hodiny. Někdy je zkrátka ten správný čas na změnu...;-)

      Vymazat
  32. Jeeee, ta prvni fotka, to jsem presne ja :) I hrnek, mame stejny! Tento vikend byl trosku narocnejsi, ale velmi zajimavy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo a nemáš ty náhodou všechny víkendy i dny pracovní "náročnější, ale velmi zajímavé"? ;-)

      Vymazat
  33. Vivinko, jako rybka ještě nejsem, ale dopřát tělu jen klid na lůžku bylo to nejlepší co mě mohlo potkat.-)) jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré .-))
    myslím, že si do pátku udělám postelové prázdniny.-))no proč ne.-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andí, ne nadarmo se říká "to chce klid a nohy v teple". ;-) Jsem moc ráda, že si teď obojí dopřáváš a vydrž s tím klidně až do pátku, protože práce ještě nikdy nikomu neutekla, ale zdravíčko máme jenom jedno. Myslím na Tebe. :-*

      Vymazat
  34. Anonymní12:04

    Měla jsem podobné plány, ale náš pes byl jiného názoru. Zapálily si mu lejtka :-) a lehce zdolajíc zabezpečující překážky se vydal za sousedovic hárající fenkou, načež se společně jali výletovat po okolí. Takže naše neděle se nesla v duchu nervózního prohledávání širokého okolí, suma sumárum nachozeno asi 25km pěšky, 40 na kole a 50 autem.
    No, máme ho :-) Ale do pohodové neděle měl tento program daleko. Pěkný článek. Jako vždy! Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vlaďko, 1 rošťácký pes a 115 zdolaných kilomentrů? To je přímo neděle snů ;-). Tak příští víkend to bude chtít pro změnu gauč, teplé ponožky, lehárko a pro pejska studené froté ručníky, ať mu ta zapálená lejtka trochu ochladnou ;-).

      Vymazat
  35. juuj, listy pisem rada a casto, ale mam problem s tym, ze stracam adresy ludi (trubka som...). a jarne upratovanie (teda skor to organizovanie) je jedna z mojich oblubenych cinnosti. hlavne ten pocit po tom, presne ako pises, vylozene nohy a obdivovanie toho poriadku a systemu :) juuuj, vivi, zase si trafila klinec po hlavicke :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Cookie, přesně tak, motivace v podobně "blaženého obdivovaní pořádku a nožek nahoře" zabere vždycky ;-).

      Vymazat
  36. Ach, Vivi, ako ja len milujem tvoje články. Pohladenie pre dušu po blbom dni. :)
    Ms Rontgen | expressing myself

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, Barborka, ja mam takú radosť! Veľmi pekně ďakujem za krásna slova. .-*

      Vymazat
  37. Tak zrovna ta dnešní neděle nebyla zas až tak perfektní. Sice bylo venku krásně a poseděli jsme u kafíčka, ale den se nám zkrátil o hodinu a po víkendu jedu opět domů a musím tu zanechat mého muže. Už aby byl víkend! ;)

    OdpovědětVymazat
  38. Vivi, môžem si ťa zobrať domov?
    Zase mám deň blbec, teda iba večer po blbej správe, ktorá keby prišla skôr, tak je to ok, ale kašlať nato, lebo práve na takéto situácie (teda aj na normálne) mám tento blog. Prídem s blbou náladou a po pár minútach sa usmievam ako psychopat. :D Ja to tu proste milujem a keby sa dalo sťahovať na stránky, tak už mám zabalené kufre a bývam na vintageblog.cz
    1. Dobre.
    Krok prvý - dobrá hudbička.
    Hotovo. Mig 29 - Malotraktorem.
    Krok druhý - nachystať knihu.
    Hotovo. Čaká ma na posteli.
    Nechty.
    Nalakované - Raspberry. Mňam :) Takže sa môžem pozerať na niečo žiarivo sladké.
    2. bod asi začnem písať sama sebe :D chýba mi to.
    3. Pacman je fajn, ale mňa vždy desilo, keď ma to naháňalo. Bála som sa, že neujdem. Takže za mňa je táto hrá strašidelná. Radšej Super Mario :)
    4. Zapnutý počítaš, keď ideš do prírody? A čo ak bude sám doma robiť Vilomeniny? (rýpal, aby som stále len nechválila)
    5. Bod mám naplánovaný na zajtra, aby som si oddýchla. Tá krabička/škatuľka mi pripomína nohavičky. Asi preto sa mi tak páči. Milujem také veselé, farebné nohavičky a s mašličkou ako bonus, len škoda, že sa mi väčšinou vždy urve :/ Ale aspoň, že spodná bielizeň je vec, ktorú mám v zásobách (teda teraz už tak nie, ale zase to začína:)
    Vivi :* Najväčšia pusa. Ale teraz nechválim. Ja som si sem prišla len nabrať energiu a keďže som písmenkovo ukecaná, tak som ti musela zanechať aj odkaz. Pekný dník :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pampeliško, zober si ma - klidně. Domov, ale vlastně kamkoli. S Tebou půjdu do ráje i do pekla. Vždyť Ty jsi má pravá ruka. Miluješ Vintage blog (a on zase Těba), dokážeš s takovou noblesou upozornit na to, že jsem do bodu 4 napsala "zapnutý počítač" místo VYPNUTÝ, ;-) máš ráda Super Maria (anoooooooooo) a miluješ farebné nohavičky. Zkrátka - Ty jsi najsuperbezvadnějšia. Ach ano, áááno - už jsem rozhodnutá a balím si kufrík. Iděm s Tebou domov! :-**

      Vymazat