24.3.14

6 tipů, jak si zvednout náladu a být zas o trochu šťastnější


1. Pojďme dělat větší hlouposti, dát si čokoládu (Geishu, prosím), otevřít oblíbené knížky i naše růžové diáře, pojďme si natrhat plno sedmikrásek, nebrat se tak vážně a víc se smát...Víte proč?

Protože jsou za námi už téměř 3 měsíce letošního roku (připadá mi, jakoby to bylo včera, kdy jsme si tu psali o nadějně prázdných diářích, plánech a cílech v novém roce). Čas, ten uspěchaný rošťák, tak letí! A proto tady budu vždycky (co bude můj blog živ) hlásat, že se musíme naučit zastavit se a vychutnávat si drobné maličkosti a radosti "obyčejných" dnů.

Jedna stará paní (Nadire Stairová) kdysi řekla: "zažila jsem nádherné chvíle, a kdybych mohla žít svůj život znovu, udělala bych si jich víc. Abych pravdu řekla, bylo by to jediné, o co bych se snažila: o krásné chvíle. Užívala bych si jeden den po druhém, pěkně popořádku místo toho, abych každý den o tolik let předbíhala. Kdybych měla žít znovu, víc bych chodila tancovat. Víc bych jezdila na kolotoči. Dělala bych větší hlouposti. Nebrala bych tolik věcí vážně. Víc bych cestovala. A natrhala bych si víc sedmikrásek." Ona už svůj život změnit nemůže, ale my - a to je důvod k oslavě - my ano!



2. Užívat si těšení...to je totiž jedna z nejlepších činností. Když se mi něco líbí, když po něčem toužím nebo něco sháním, tak (kromě těch okamžiků, že si hned letím objekt své touhy koupit - slabá vůle?) si to namaluju nebo vystřihnu. A nalepím na zeď nad psacím stolem (velká motivace pro lepší pracovní výkony). A pak se těším, až si to koupím. A pak si to koupím a mám radost. A pak objevím zase něco nového, co vystřihnu, nalepím na zeď a...a dál už ten příběh znáte (zrovna teď chci tyrkysové botky samochodky...poznali jste to, že?).



3. Zlaté kancelářské sponky mají skvěle našlápnuto, aby sevřely ve své malé kovové a zářivé náruči všechny dokumenty, dopisy, papírky s úkoly, a aby ozdobily pracovní stůl. Dobře ladí se slunečními paprsky, které už se tak vehementně hlásí o slovo a snaží se, abych nechala práce a vyběhla oknem za nimi. Může být - bydlíme v přízemí.



4. Nová Marie Claire mi ve schránce přistála před pár dny (mám ji předplacenou) a má roztomilou jarní obálku s Judit Bárdos (v kinech právě běží film Fair Play, ve kterém Judit rebeluje, anabolikuje a sportuje; ovšem v Marie Claire je něžná, květinová a růžově jarní).

A co je uvnitř? Tak třeba článek o tom, že ženy nejsou vůbec vtipné (skandál, viďte?), že puntíky (a proužky) se hlásí o slovo (na šatech i nádobí - se mi ulevilo, mám je totiž teď vážně skoro všude), že "Rumcajz iz back a Hurvajz iz out (čili - muži musí být tak zarostlí, že přes svůj plnovous nejsou vůbec vidět a pokud mají na bradě jen pár chmýřátek a ani o chlup víc, řešením je transplantace vousů..uff) a taky je tam plno voňavých tipů a taky leccos nemravného a zkrátka - bez zelených prskacích kuliček Magic Gum s ufonem, které si ke čtení nového časopisu vždycky kupuju, by to nešlo.



5. Jarní měsíce jsou jako stvořené pro malá domácí vylepšování. Po zimě je do inovací všeho druhu větší chuť, spolu se sluníčkem přichází nová energie a elán. Tak si to pojďme doma udělat zase o něco hezčí, podle svého vkusu a nálady. Moje nálada je - jak asi tušíte - zlatoplameňáková. Zlaté rámy se dají sehnat v aktuální kolekci Ikey a růžoví plameňáci se na pohledech z 50. let procházejí nejradši v zastrčených antikvariátech nebo na Etsy.com. Přivítat jarní dny s plameňákem po boku je na-mou-duši-na-plameňáčí-uši zábava!



6. Jsou fotky, ke kterým se nemusí nic dodávat. Prostě si jen kousněte a nemějte výčitky svědomí, protože při dlouhých jarních procházkách všechny sladké hříchy vyběháme. Žijeme přece jenom jednou (nebo mi unikly nějaké vědecké objevy, že budeme mít ještě pár dalších životů?), tak ať to stojí za to! ;-)

Vivi podpis

43 komentářů:

  1. Vivi, naprosto zbožňuji tvoje šťastné a náladu zvedající články :-) . Tohle je to, co opravdu potřebuji. Moc děkuji.:-)
    Tvoje Janie
    lifeinimperfection.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani a všichni ostatní: děkuju za všechny vaše superúžasné komentáře. Máte velký dar blogerku Vivi rozveselit a potěšit. ;-) Děkuju moc, jste báječní. ♥

      Vymazat
  2. Vivi, po přečtení Tvých článků se mi zdá hned život krasnějsí a růžovější .....:-*

    OdpovědětVymazat
  3. Krásný post..asi si začnu vystřihovat to co si přeju a chci si koupit..obávám se že můj muž nebude mít moc radost:)až to tu celé vytapetuji obrázkama budoucích nákupů:)

    OdpovědětVymazat
  4. moc ráda čtu tento typ článků :)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásný článek a o to lépe, číst si ho v posteli. :) To vystřihování je skvělý nápad, asi to začnu praktikovat také, jen můj muž asi nebude skákat radostí, až takto "vytapetuji" byt. :) A s tím sladkým hřeším k snídani bez výčitek. :) Krásný zbytek víkendu a úspěšný start do nového týdne, Vivinko.

    OdpovědětVymazat
  6. já chci být taky takhle pozitivní

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní10:11

    Napřed jsi mě článkem dojala a potom hned rozesmála. Umíš to se mnou Vivinko! :)
    Zuzka

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné pohlazení po duši. :) Je životně důležité nebláznit a za každou cenu si najít čas také na to, co nám dělá radost. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Doopravdy krásný článek, pěkné psaní a nálada stoupá vzhůru. Také jsem na svém blogu psala o tom, jak si udělat čas na sebe a prostě si ten život užít. O tom to přeci je... ;-) děkuji a přeji pěknou neděli :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj milá Vivinko,
    zvedla jsi mi náladu , při takovém škaredém dni. Ty a nový olejíček Monoi, hned je ten den hezčí s ním se cítím jako v ráji a u toho číst tvůj článeček parááda :-)))
    Přeji ti pěknou neděli :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Vivi,
    mně stačí si přečíst tvůj nový článek a hned mám lepší náladu, protože tvoje fotk yjsou tak radostné a barevné, že musím jen čučet, slintat a inspirovat se. Zksuím všechno tohle vyzkoušet, hlavně ty zlaté sponky, mohl by z nich být nějaký hezký doplněk.

    OdpovědětVymazat
  12. Geisha už není, co bývala :((

    OdpovědětVymazat
  13. Je, Vivi, dneska jsem si na tebe akorát vzpomněla když jsem si vykracovala po Shisaibashi. Měli tam za výlohou takovou panenku, přesně takovou jako mas řada(aspoň si to myslím) a teď když si čtu článek, zase jsem si vzpomněla na tu panenku. A opět mám lepší náladu, díky tvému článku!:)

    OdpovědětVymazat
  14. Páni, doteď jsem nevěděla, že i plameňáci mají uši, ale díky tvému chytrému postřehu už jsem o informaci chytřejší! A abys věděla, tak tenhle článek je super a hned jdu jíst (vždycky bez výčitek), zdobit, číst a vůbec si udělat radost :)

    OdpovědětVymazat
  15. Tolik mne pobavil hranatý donut. To vážně existuje? Kde se dají koupit zlaté kancelářské sponky - měly by tolik užití! Chci přemluvit manžela, ať je in a nechá si narůst vousy. Řekl, že si počká, až bude holohlavý. Takže doufám, že vlastně nebude mít nikdy plnovous :-)

    Já už tyrkysové mám, ale mají na sobě zlatou ozdobu, tak nejsou tak univerzální...to ale nevadí, naopak jsou tím spešl :-)

    Krásnou neděli! Jdu péct mufiny, že by hranaté?

    OdpovědětVymazat
  16. Mně by ke štěstí stačila tvoje podlaha, ty nádherné parkety! Žádná nažloutlá palubka. Náaaadhera, velká závist!
    moni_v_turecku.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  17. Vivi, tak na etsy se teď díky tobě zabavím na zbytek neděle <3 a to jsem chtěla sázet jahody a nakupovat květiny - místo toho si pořídím květinovou čelenku a bude ze mě víííla :-) Děkuji ti moc za inspirativní a náladu zvedající (to je slabé slovo) článek!! <3 <3

    OdpovědětVymazat
  18. Opět nádherný článek, děkujeme ti Vivi <33!

    OdpovědětVymazat
  19. Vivi, to je nádherné povzbuzení. Jsem moc ráda, že jsem našla Tvůj blog. Děkuji. :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Ja by som skôr zahryzla do toho taniera. Je vyzdobený ako medovník. Mňam.
    Ty musíš byť inak šťastný človek, lebo ešte aj z článkov cítim toľko pozitívneho :)
    Ďalší super článok. Šetrila som si ho, keď pôjdem papať, že si ho prečítam pri jedení a jedlo mi tu chladne, ale článok prečítaný aj okomentovaný, tak idem jesť :) Pekný dník prajem

    OdpovědětVymazat
  21. Milá Vivi,ako by si mi z duše hovorila! Dokonca som aj ja v poslednom svojom príspevku písala,že človek by sa nemal brať príliš vážne,inak sa pripraví o kopec srandy! :)

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi Vivi, ako mám len rada tieto tvoje pozitívne články... tvoj blog by mal byť písaný ako terapia pre ľudí, ktorí sa nevedia tešiť z maličkostí :)

    OdpovědětVymazat
  23. Mě se tady prostě líbí a vždycky bude...Geisha, krásný mentolkový talířek, optimistická atmosféra...U Tebe už je vlastně úplně jedno co fotíš, nebo o čem píšeš, jenom to prosímtě nepřestávej dělat;)

    OdpovědětVymazat
  24. A za 7. Čtěte Vivi, ta Vám zvedne náladu :-)
    Krásný zbytek neděle
    Věrka

    OdpovědětVymazat
  25. Krásný článek při tak deštivém počasí :o) Vivi měj se moc krásně.Martina

    OdpovědětVymazat
  26. Jé, na poslední fotce vidím, že máme stejné naušničky! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Nádherný článok, Vivi:) s Novým rokom sa začínam oveľa viac tešiť z maličkostí a hlavne ked je teraz už konečne teplejšie:)))
    Prajem pekný večer a krásny daľší týždeň !

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní19:43

    Vivi, tvoje blogování mě už tolikrát nakoplo do života a vytáhlo z depky, že doufám, že tůvj blog bude živ nejmíň stejně dlouho jako já. :o). Potřebuju tě. ♡Eliška N.

    OdpovědětVymazat
  29. Super článek :) Taky mám s příchodem jara chuť víc tvořit a víc všude přidávat barvičky a tak :) Zrovna jsem taky napsala článek o radostech v poslední době, pokud by zajímal, tak zde :)

    A.

    OdpovědětVymazat
  30. Pravdivy a super clanok... mali by sme sa viac usmievat...uzivat si zivot ... a robit sa stastnymi... napr. aj tym ze si budeme vystrihovat co sa nam pacit :) pa, Zuzana

    OdpovědětVymazat
  31. Hello from Spain: great. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  32. Milá Vivinko, tvými radami se snažím řídit beze zbytku. Geishu jsem měla zrovna minulý týden, mají teď novou příchuť Geisha Dark :) A co se týče toho dámského příjemného čtiva, pošta našla moji novou schránku a tak se už skoro týden těším z nového In Stylu s Michelle Dockery na obálce. Tak si pojďme to jaro pořádně užít, co myslíš?
    Hezké pondělí
    Eve.h

    OdpovědětVymazat
  33. Vivi, keď si prečítam nejaký tvoj článok, hneď sa mi lepšie žije. :)
    Ms Rontgen | expressing myself

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Viv! :-)
    Jen si čtu tvé tipy a mám hned radost! :-)
    Plameňák je překrásný! :-)
    Jo a promiň, ukousla jsem ti z buchty pěkný kus! :-P Mňam! Byla výborná! :-)

    Botky samochodky jsou krásné a držím pěsti, aby k tobě co nejdříve došly! :-)
    Hmmm, co to vidím - Geisha!!!! :-)
    Tobě dělá společnost diář růžový, mě momentálně zelený a že se plní nápady, připomínky, zážitky i vzpomínkami! :-) To prostě miluji a jsem šťastná, že mi vlastně naprosto rozumíš o čem tu píšu, neb i ty si ráda zapisuješ!!! :-)

    Vivi, také u vás dnes taaaaaakhle mooooc chumelilo? U nás nebylo vidět na krok! Ale pak svítilo slunko a bylo po sněhu a hned pršelo a pak zase slunko a do toho déšť se sněhem - pověz, pořád je březen? Mě to přijde jako dubnové (aprílové) počasí! :-)

    Ahooooooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Tlieskam Vivi, nikto iný nevie povedať tak pekne ako ty ! A teraz ma ospravedlň, idem dojesť svoje večerné kinderko :)))

    OdpovědětVymazat
  36. Pod body 1. a 2. se podepisuji. Moc žijeme budoucností, pořád čekáme, že zítra to bude lepší a zapomínáme, že to krásné máme někde kolem sebe tady a teď. Ty si umíš užívat každé drobnosti a udělat to tak, aby se radovali i ostatní. To je na tobě báječné. Škoda že to těšení neumím tak zhmotnit jako ty:-(

    OdpovědětVymazat
  37. Doufám, že mě diář neklame a já už vím, kdopak tu má zítra narozeniny. :D Číhám tady a nechci zapomenout, ale jsem nemocná, takže netuším, v jakém stavu budu. :D Každopádně tímto komentářem aspoň víš, že o nich víím a já doufám, že zvládnu i popřát. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rony, tak z toho jsem pěkně naměkko. Ty sis vzpomněla na mé narozeniny! Úkol splněn - Vivi má velikou radost ;-) a ted už se utíkej vymarodit, ať jsi zase jako rybička. :-* ♥

      Vymazat
  38. Všem vám moc děkuju za komentáře - jste nejmilejší. ♥

    OdpovědětVymazat
  39. Opravdu je teď IN aby byli muži zarostlí? Tak to snad tomu mému raději ani nebudu říkat, vůbec se mi vousy nelíbí, protože moc škrábou. Naopak miluji, když je čerstvě oholený, hlaďoučký a krásně voňavý. ;)

    OdpovědětVymazat
  40. Super článok :) Inširujúci :))

    lovelybeautybook.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  41. Ivonn10:38

    Dobrý den, reaguji na článek v časopisu Marie Claire o těch transplantacích vousů. Já teď okolo sebe vidím tolik můžu (hlavně i hodně mladých) s dokonalým plnovousem a také jsem si všimla, že je to hodně in. Ale třeba můj muž nemá vousy skoro žádné, rostou mu pouze pod bradou a dvě menší chmirka tam, kde má být knírek :) Samozřejmě ho miluji takový jaký je a mě to vůbec nijak nevadí. Ale když vidím, jak jeho to trápí, tak mi tahle transplantace vousů nepřijde jako úplně blbý nápad. Alespoň z hlediska té psychiky.

    OdpovědětVymazat