26.3.14

Dnes je velký den aneb dárek z lásky darovaný

Dnes je den Dé, představte si to. Vintage blog se narodil přesně před 3 roky (ani o den míň, ani o den víc) a dneska má narozeniny! Je to vůbec možné, že už je to takový velký chlapík? Dobře si ho pamatuju, když byl ještě tááákhle maličký, ovšem od té doby dospěl a už ví o (blogovém) životě své. A je šťastný, že tu pořád je a vy s ním. To si podle mě žádá bujarý večírek! A tak se ho ptám: "vintage bločku, chceš velkou oslavu? Balónky, šampáňo, sýrové jednohubky a dívku v puntíkatých plavkách, která vyleze z dortu?" A on, že v poslední době psal články hlavně v noci, že přes den bývá jarně unavený, že pořádnou oslavu si prý necháme až na duben, a že mu prý (zatím) stačí jen veéélikánská krabice s dárky. 

Nevím, nevím, jak by to s jeho neskromným přáním dopadlo, kdyby tu nebyla Lusynka. Však ji už znáte. To je ta báječná, bystrá, vtipná a šikovná dívka z pohádky jménem Vrecenapadov.sk, která neodmítne splnit žádné přání. A navíc má kouzelné prstíky i srdce a obojí stoprocentně použila (to se pozná), když tvořila pro našeho oslavence dárek z lásky malovaný

Čtěte dál...a čtěte, i když třeba nemáte v plánu vytvářet pro někoho malovanou dárkovou krabici. Čtěte třeba jen proto, že každá věta Lusynky z Vrecka je zábavná a milá a na konci se přistihnete, že se usmíváte, ani nevíte proč. ;-)


Taký od srdca darovaný darček môže ukrývať rôzne poklady. Vlastnoručne vyrobené drobnosti, niečo neodolateľne krásne z obchodu alebo doma upečenú čokoládovú tortu. Dostať k narodeninám práve takýto darček môže často znamenať viac než dostať zlatý prsteň. Alebo sa snáď mýlim?;-) Ak ale patríte k tým, ktorých také darčeky baví nielen dostávať, ale aj rozdávať, jeden si dnes spolu vyrobíme. Či vlastne zabalíme.:-)

Totiž - keď všetky tie milé a starostlivo vybrané darčeky, ktoré sme pre niekoho blízkeho pripravili, uložíme napríklad do papierovej tortovej krabice (ktorú ľahko zoženieme v papierníctve), pomaľujeme ju srdiečkami a previažeme špagátom s mašličkou, všetky priemyselne vyrobené darčekové taštičky ostanú len zahanbene ležať v kúte. A nepochybujem o tom, že obdarovaný oslávenec bude mať z takéhoto balíčku úsmev od ucha k uchu (minimálne taký, ako tí kocúrikovia na darčekovom papieri). :-)


A viete, čo je ešte na to celom výborné? Že je to superjednoduché, supermilé a osobné, a že k tomu takmer nič nepotrebujete. Len vybrať (alebo namiešať) tú správnu farbu (temperovú alebo akrylovú), vymyslieť si motív (srdiečka, puntíky, kvetinky...) a nájsť doma nejaký kúsok špongie (neboli houbičky). Napríklad kozmetickej. Ak ale takú doma nemáte, lebo na make-up predsa všetky už dávno používame kozmetické štetce;-), nezúfajte. Pokojne môžete použiť hubku kuchynskú. Lepšie než ňou umývať riady.;-)


No a potom si náš vymyslený motív vymyslenej farby už len zopár jednoduchými ťahmi štetca na tú hubku "predmaľujeme ".


A na pripravenú krabičku ňou urobíme odtlačok. Alebo dva, alebo tri... Skrátka, kým je na špongii dostatok farby na to, aby boli srdiečka pekné (tie však rozhodne nemusia byť ani dokonalé, ani rovnaké, práve v tom je čaro handmade). Potom hubku znova pretrieme štetcom a znovu urobime "otisk"... A tak stále dokola, až kým naše dielo nevyzerá tak, ako si predstavujeme.


Nakoniec takto vyfešákovanú krabičku už len previažeme špagátom alebo stužkou (aby z nej darčeky neušli), urobíme mašličku a narodeninová oslava sa môže začať!


Vlastne, momentík... Konček toho špagátu môžeme ešte ozdobiť (veď keď už to má byť supermilé, tak poriadne). ;-) Z darčekového papiera, v ktorom sú zabalené všetky tie poklady vo vnútri krabice, vystrihneme napríklad malé žlté kuriatko a o koniec špagátiku ho prilepíme lepidlom alebo lepiacou páskou. Malá drobnosť navyše, ktorá nič nestojí, ale (snáď) určite poteší. A čo sa v tej srdečnej krabičke vlastne ukrýva? To uvidí len oslávenec. Všetko najlepšie, milý Vintage blog!;-)


PS: a kdo je zvědavý, co uviděl šťastný a rozradostněný oslavenec Vintage blog po otevření tajemné srdíčkové krabice, ten se může podívat na můj Facebook (krabice je tam totiž otevřená úplně dokořán). Óoo! ;-)

Vivi podpis

64 komentářů:

  1. Ooo, gratulácia k narodeninám.
    Pekná baliaca inšpirácia a skvelý darčekový papier! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vzkaz pro všechny: vintage blog i jeho manažerka Vivi ;-) hlásí, že si právě přečetli všechny vaše nádherné komentáře a mají z nich velikou radost. Jste úžasní a jste velikou motivací, abych dohlídla na bloček, aby psal dál a dál s velkou radostí články, a aby nám tu spolu bylo bezvadně.
      PS1: děkuju i za všechny vaše e-maily. Jakmile mě přestane bolet hlava (trošku jsem včera oslavovala), na všechny ráda odpovím.
      PS2: a do třetice všeho dobrého ještě jednou moooc děkuju Lusynce z Vrecka, protože dokázala, že dávat a dostávat dárky (v parádních krabicích) je ta nejmilejší činnost na světě. ;-)

      Vymazat
  2. Milý Vintageblogu všechno nejlepší a ještě moc dalších šťastných blogových let Ti přeju. Včera jsem slavila narozeniny já a dneska je máš ty, to je super, doufám, že spolu zestárnem a že mě nikdy neopustíš a příště bychom mohli slavit spolu:o)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc gratuluju a přeji blogu i tobě, ať vzkvétáte a ať se vám daří! ;)
    http://something-times.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní9:06

    Najkrajšie krabice, akú som kedy videla. Lusy je super! :**Všetko najlepšie a ešte aspoň milión článkov!:)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ajka, vieš, kto je super? Predsa ty!:-) Ďakujem(e)! :-*

      Vymazat
  5. Všechno nejlepší, Vivinko. Tobě i blogu. Těším se na další milé, inspirativní a vždycky krásně naaranžované posty :)

    OdpovědětVymazat
  6. Posílám velikou gratulaci a velikou pusu k narozeninám!
    Doufám, že tu s námi milý VintageBlogu budeš ještě moc a moc dlouho! Nejlépe napořád a s Tebou samozřejmě i báječná Vivi, která tě hlídá jestli neděláš neplechu ;o).
    PS: pořádně to Vivi oslavte, třeba odpočinkem ;o)

    OdpovědětVymazat
  7. Moje drahá blogová dcerko:-)
    K Tvým dnešním narozeninám Ti přeji,a´t si stále tak usměvavá,úžasná,upřímná,hravá a..a..a..prostě se srdcem na dlani,jak to umíš jenom Ty..
    Přeji Tobě i blogu nádherné narozeniny..
    Mám Tě moc ráda..
    Bi

    OdpovědětVymazat
  8. Gratuluji k narozeninám!! A přeji spoustu dalších blogovacích let!

    OdpovědětVymazat
  9. To je tak krásné ♥ ...
    Přeji tomuto blogu další spoustu šťastných let, protože tady člověk nezažije nic jiného, než opravdové štěstí.
    Tobě přeji k dalšímu stádiu moudrosti :D všechno nejlepší a jsem ráda, že jsem tu a že to píšu a že jsem nezapomněla. :D:D

    Už teď se nemůžu dočkat další haldy Tvých úžasných článků. ♥

    OdpovědětVymazat
  10. Gratuluji k výročí! Mnoho dalších úspěchů a sil na blogování!

    OdpovědětVymazat
  11. Miloučký Vintage blogu ,
    dnes je tedy tvůj velký den, co tě znám , rozdáváš tolik radosti, úsměvu, veselosti, že si někdy říkám, jak to všechno dovedeš...
    Co pro mě znamenáš...to se vlastně slovy vyjádřit nedá...ale pokusím se o to...
    je to vnitřní radost, taková ta skutečná, čistá a nakopávající... ukazuješ mi, že je na světě krásně, že i malé radosti, dovedou velké věci...vždycky si něco odnesu...at už pocit štěstí, pohody, nebo záplavu emocí...
    Človíček, co stojí za tím vším je mému srdci blízký... je to člověk s velkým srdcem! a takových lidí já si moc vážím a místo v mém srdci zkrátka a dobře mají...
    Přeji ti tedy, abys měl vždycky chut dělit se o své nápady, postřehy, malé velké radosti, úsměv, abys nám nadále představoval tak úžasné lidi...a abys měl stále takovou tetelivou radost ze života:-))
    Nádherné narozeniny!!!!
    I love you milá Viví :-))


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vintage bloček pláče...radostí a dojetím a Vivi, ta nemůže v emocích nikdy zůstat za svým blogem pozadu...tak pláčeme šťastní oba a moc Ti, Andí, děkujeme. Je velké štěstí mít tu Tebe a vůbec všechny ostatní čtenáře, protože je tu komunita těch nejhodnějších a nejmilejších lidí (sdružit vás všechny dohromady, to je největší úspěch vintage blogu) ;-). A když jsme u toho představování úžasných lidí na mém blogu, tak i s Tebou mám své plány....a už teď se na jejich uskutečnění moc těším. ♥

      Vymazat
    2. Drahouškové moji, oba..jeden jak druhá...mám vás tak moc ráda!!!!
      Líbám Andy

      Vymazat
    3. a abych nezapomněla...nakoukni tam kde si dáváme dostaveníčko...kdybych se mohla teleportovat, ukázala bych ti je v reálu.-))

      Vymazat
    4. Andí milá, víš, co na to řeknu, viď? Jedno velké, velikánské "Taktéž". :-*
      Hlásím, že Vivouš nestíhá, nestačí a nesvačí, ale jakmile bude chvilka klidu, utíkám tam, kde bývají ta nejlepší rendez vous. ;-) Vyděržaj pionier. ;-)

      Vymazat
  12. Všechno nejlepší!!!! :)

    OdpovědětVymazat
  13. jeeej, to je mile..velmi sa mi paci ten vtacik malicky :-)

    Viva la Vida Dorota

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten beťár sa tam prepašoval poza môj chrbát (keď som si už myslela, že mám všetko hotové;-). No ale dá sa na neho hnevať?... ;-)

      Vymazat
  14. Všechno nejlepší :)! Jen tak dál :).
    Srdíčka jsou bájo .).

    OdpovědětVymazat
  15. Milý, do krásy neustále rostoucí bločku, k Tvým velkým (protože tři roky, to je v bločím životě úctyhodný a zasloužilý věk) narozeninám Ti přeju dlouhatánský vlak plný milých čtenářů a k tomu usměvavou, veselou a energií nabitou Vivi, která o Tebe pečuje víc než příkladně ;-)

    OdpovědětVymazat
  16. Pěkné, mám ráda takové tvořivé články.

    OdpovědětVymazat
  17. Želám všetko najlepšie najkrajšiemu a najvoňavejšiemu blogu aký som mala možnosť objaviť :)

    OdpovědětVymazat
  18. Hello from Spain: very lovely. keep in touch ....

    OdpovědětVymazat
  19. I já se připojuji ke gratulaci a přejí mnoho nápadů a hooodně spokojených čtenářů :)

    OdpovědětVymazat
  20. Drahá Vivi a milý bločku, krásně vám to spolu šlape a proto přeji ještě alespoň 10x tolik let plných zábavy, krásy a společných zážitků! :))) Jste skvělí!
    thechangeofmissy.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. snad si budeme nadále a ještě spoustu let s úsměvem na tváři číst tvé láskyplné řádky, které pomáhají tobě i nám...
    je to kouzelný.

    OdpovědětVymazat
  22. Moc gratuluju! Tvůj blog je vždy tak optimisticky naladěný a barevný :) <3 Jen tak dál a přeju hodně štěstí!

    OdpovědětVymazat
  23. gratuluju k narozkám :)

    OdpovědětVymazat
  24. zo <3 blahoželám a nekonečné prekvapenia v rozkošnom balení pozitívnych slov prajem ;)

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní14:56

    Velká gratulace velkému chlapíkovi k narozeninám. :) Už je to krásná doba, co je tu vintage blog s námi a já doufám, že tu ještě dlouhou dobu bude. :) :*

    OdpovědětVymazat
  26. teeda vsetko najlepsie tvojmu blogu Vivi !!! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  27. Velka gratulace, predevsim jeho uzasne autorce! Jsem moc vdecna za tento blogovy snovy svet a drahou blogovou kamaradku <3 Krasny den z Holandska!

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní15:51

    To je zlaté! Vivinko, ty, Lucy a Vintage blog jste moje nejoblíbenější trojka z celé blogové stratosféry.:)) Bylo by o mnoho méně úsměvů, kdyby nebylo vás! Mnoho štěstí do dalších let přeji, jen tak dál!! Dneska večer zkusím vyrobit tiskátkovou krabici (neteřinka má o víkendu narozeniny, to se hodí!). Ahojky Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak dostať sa do TOP 3 blogovej stratosféry - to sa mi ešte nikdy nepodarilo!:D Ďakujem(e) Simonka, zlatá si!:-) Dúfam, že sa ti krabička podarí (nepochybujem o tom:-) a víkendová oslava bude plná krásne zabalených darčekov (a hlavne obrovitánskej radosti z ich rozbalovania;-). ♥

      Vymazat
  29. Jééé, to je krásný! bára.kára

    OdpovědětVymazat
  30. Všetko najlepšie k narodkám. Poriadne si dnešný deň obaja užije, lebo je to určite zaslúžené.
    Krabička aj darčeky vyzerajú dobre. V jednoduchosti je naozaj niečo pekné. "Zabiť" chvíľu niečím takýmto je veľmi príjemné. Hlavne, keď to ten druhý ocení. Čo je u teba isté :)
    Tak si užívajte a nezabudnite blogovať aj naďalej rovnako dobre, milo a pozitívne.
    Tá okatá líštička nemá chybu :)

    OdpovědětVymazat
  31. Mě teda nejvíc zaujalo to nádherné kočičkoidní pozadí! :) Miluju kočky a kočičí vzory. :))

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní18:10

    Vivi, díky tobě jsem dneska objevila Vrecko, které na mě dýchlo podobnou radostí jakou si užívám u tebe a určitě se tam budu vracet. Prohlížela jsem si i fotky na facebooku a hodně jsem se nasmála, je to všechno hrozně roztomilé. Mohla bych se ještě zeptat, jestli se při výrobě balení dárku používá nějaká speciální barva nebo je to obyčejná tempera??Děkuji, Míša.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Miška, a to si ani nevieš predstaviť, s akou radosťou si Vrecko povzdychlo, keď som mu prečítala tento tvoj komentár;-). Ďakujeme zaň!♥ Vždy ťa vo Vreci radi uvidíme a privítame:-)). No a čo sa týka farieb, ja som použila akrylové (tie milujem na plnej čiare), ale rovnako by sa dali použiť aj "obyčajné" temperky, takže nič špeci na to netreba:-). Dokonca som farbu ani neriedila vodou, lebo keď je hustejšia, odtlačok má potom krajší efekt a štruktúru. Je to proste supr-dupr-jednoduché:-).

      Vymazat
  33. Do dalších let přeji spoustu nádherných nápadů, které nás všechny budou i nadále inspirovat:o))...a samé krásné dny a moc a moc nových čtenářů....:o) Jiřina

    OdpovědětVymazat
  34. Anonymní19:09

    Jeste nam pak musis vivinko ukazat co je ve vsech tech zabalenych balickach!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Veľmi pekné a originálne :))) gratulujeeeeem :)))

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní20:36

    Obrovska gratulace!!! At jsi, mily Vintageblocku, stale tak originalne a vtipne naladeny, puvabny, radostny, napadity a vseobecne oblibeny! :-) A pac jsem egoisticka, tak i sobe u prilezitosti Tvych narozenin preju, abys tu zustal s nami na veky veku, amen!
    Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, já svému muži, když má narozeniny, taky vždycky přeju "hodně zdraví, lásky a abych byla šťastná" ;-), takže jsem tvé "egoisticky" roztomilé přání náležitě ocenila úsměvem od ucha k uchu. ;-)

      Vymazat
  37. Vivi krásné dárečky krabice ukrývala :o) Martina

    OdpovědětVymazat
  38. Vivi přeji mnoho stěstí a mnoho článků do dalších let.
    Pokud je stále tvoje přání, projít se v šatech (originál) s širokou taftovou sukní z 50.let a máš 11. května volno, pak dej vědět, přání se plní nejenom o vánocích.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hanni, stále to JE moje přání, akorát budeš muset za mnou až do Toskánska, kde budu zrovna v téhle době trávit svůj čas otrháváním fialových hroznů, stříháním džín na mini kraťasy a popíjením dobrého vína v rozpálených uličkách. Tak plán B: splníme si naše přání o Vánocích? ;-)

      Vymazat
    2. Toskánsko je krásné, přeji at máte krásné počasí, hrozny jsou sladké, víno má chuť a barvu slunce a nůžky stříhají samy.
      Ještě lze plán C - 11.10.2013, šaty mají krátký rukáv a o vánocích je na zámku hodně chladno.
      Nebo D nechat náhodě.

      Vymazat
    3. Tak když to tak hezky přeješ, tak to tak musí být - sladké hrozny, víno v barvě slunce a šikovné nůžky...nejradši bych jela hned. ;-)
      Na plán C bych ráda okamžitě a bleskurychle kývla, ale nedokážu ve své budoucnosti dohlídnout dál než pár týdnů dopředu (a to jsem se dost zlepšila, dřív jsem myslela jen na to, co bude zítra). ;-) Takže pokud budeme živé, zdravé, šťastné a veselé, zdá se mi 11. říjen jako ideální datum na obhlídnutí taftové sukně z 50. let. ;-)
      A plán D? Ten to jistí! ;-)

      Vymazat
  39. Gratuluju, tri roky jsou dost! Ty srdicka jspu cute, to vyzkousim! Dekuji:)

    OdpovědětVymazat
  40. Milý blogu a Vivinko, přeji vám oběma ještě plno krásných a milých příspěvků. No, já to vlastně přeji sobě, abych si tady pokaždé tak hezky početla :-)

    OdpovědětVymazat
  41. Šťastný oslavenec Vintage blog i jeho manažerka Vivi ;-) hlásí, že si právě přečetli všechny vaše nádherné komentáře a mají z nich velikou radost. Jste úžasní a jste velikou motivací, abych dohlídla na bloček, aby psal dál a dál s velkou radostí články, a aby nám tu spolu bylo bezvadně.♥♥♥
    PS1: děkuju i za všechny vaše e-maily. Jakmile mě přestane bolet hlava (trošku jsem včera oslavovala), na všechny ráda odpovím.
    PS2: a do třetice všeho dobrého ještě jednou moooc děkuju Lusynce z Vrecka, protože dokázala, že dávat a dostávat dárky (v parádních krabicích) je ta nejmilejší činnost na světě. ;-)

    OdpovědětVymazat
  42. Všechno nejlepší! Ať se blogu daří minimálně jako dosud, tzn. skvěle. :)
    A Lusynka má skvělé nápady. Taková krabice musí po těšit každého, i kdyby byla prázdná. :)

    OdpovědětVymazat
  43. Pozdě, ale přece (lépe pozdě, než nikdy), řadím se na konec dlouhé fronty gratulantů a přeji, ještě dlouhá léta Vivi a jejímu blogu!!! A to proto, že nám připomíná, že každá drobnost, může být zdrojem radosti ze života:-)))
    Vive Vivi:-D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  44. Krásné narozeniny vinšuju Vivi :) Ty a tvůj blog, aptříte mezi mé stálice a místo, kam chodím pro inspiraci a kam se chodím uklidnovat :) Jen tak dál! :)

    OdpovědětVymazat
  45. Holky zlatý, moc děkuju - můj blog si díky tak krásným přáním od Vás připadá jako princátko a je jasné, že teď bude chtít slavit narozeniny každý den. ;-)

    OdpovědětVymazat
  46. Moc pěkný nápad, handmade dárky jsou stejně nejkrásnější a nejvíce potěší. :)
    www.uncharted-me.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  47. Krásne! O Kiež by som aj ja niekedy takéto niečo dostala :P

    lovelybeautybook.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat