10.3.14

Malý rituál pohody aneb když ve schránce objevíte ty nejlepší časopisy

Je to jedna z nejlepších chvilek v měsíci, když se ve schránce objeví nový časopis. A čím víc jich má člověk předplacených, tím víc radostně rozechvělých chvil před poštovní schránkou. Kdo nebo co asi bude na obálce? Jak bude nové číslo "tlusté"? Co všechno bude uvnitř? S každým novým číslem přichází plno tajemství a jeho postupné odhalování je vždycky velká zábava.

Jsem velká fanynka zahraničního čtiva, které se dá u nás ale v trafikách sehnat jen pomocí detektivní kanceláře (takže těžko, opravdu těžko). Abych měla časopisy vonící novotou každý měsíc doma, aniž bych při jejich shánění prošoupala dvoje střevíce, využívám tu nejjednodušší pohodlnou formu - předplatné na Czpress.cz. Víc než 650 titulů, žádné poštovné za doručení a časopis je doma rychle a v pořádku (což by se mohlo zdát jako samozřejmost, ale bohužel to zdaleka neplatí u všech "předplatitelských firem" - zkušeností mám už víc než dost). Takže Czpress je takový ráj pro všechny časopisové maniaky, tedy i ráj pro mě.

A když už si všechny předplacené tituly hoví na pracovním stole (nebo nočním stolku), čeká mě ta nejmilejší povinnost. Udělat si čas a "pustit se do nich". Takové čtení časopisu, to není jen tak obyčejné sednutí na židli a okusování ztvrdlého rohlíku, aby se zahnal hlad. Kdepak. Seznámení s novým časopisem je malý rituál. Třeba ve voňavých peřinách nebo na pohodlném bílém gauči, s tlumeně puštěnou hudbou, s karamelkami, miskou mandlí, s vypnutým telefonem a s meruňkovou pleťovou maskou na tváři. Když už v hektickém pracovním dni ukořistíme chvilku pro sebe, musíme si ji užít se vším všudy.
A dneska vám chci ukázat, jaké obrázkopísmenkové poklady mi z Czpress přistály ve schránce v březnu.

1. Časopis Country Living se v mém "časopisovém srdci" usídlil už hodně dávno a pokaždé, když se mi do ruky dostane jeho nové číslo, užívám si úplně všechno, co mám ráda. Je v něm totiž všechno - domy, byty, zahrada, design, dekorace, nápady na tvoření, recepty, cestování, kosmetika. Prostě od všeho trochu, pro každou všestrannou dámu. Jeho březnové číslo ve mně už definitivně nastartovalo jaro. Tak třeba - okamžitě po přečtení jsem se rozhodla, že letos začnu pěstovat růže, udělala jsem podle lákavého receptu karamelovou kávu, koupila si bílou lněnou tuniku a pustila se do vytváření takové roztomilé jarní dekorace. Zkrátka březnový Country Living, to je příchod jara ve schránce.

2. Francouzský časopis Art&Décoration jsem si poprvé koupila, když jsem viděla film "Pierrot le fou" a od té doby už mám úctyhodnou sbírku. Sehnat ho v trafice je ale trochu unikát, takže je mnohem lepší, když se mi objeví ve schránce. Ten den pak nechci dělat nic jiného, než lodičky přezout za chundelaté pantofle, tvářit se, že počítač neexistuje a přenést se do těch nejkrásnějších francouzských domovů a plnými doušky hltat nejen pár stovek stránek, ale taky dobré víno, které ke čtení Art&Décoration nesmí chybět.

3. Jeden z nejlepších časopisů o bydlení je podle mě britský časopis 25 Beautiful Homes. Vychází 12x za rok a je plný inspirace, jak zkrášlit malý byt i zvelebit velký dům. Tentokrát žádné víno, ale dobrý čaj je třeba ke čtení; a tak si ho uvařím a přitom, jak prohlížím stránku po stránce, rodí se mi v hlavě nové a nové nápady, jak a co vylepšit. Nejsou v něm téměř žádné reklamní stránky, a když už se tam náhodou nějaká reklama objeví, je tak krásná, že mám okamžitě chuť nasednout do modré bugatky, rozcuchaný drdol zkrotit lehoučkým šátkem a uhánět silnicí rovnou do Itálie na prosluněný trh, kde už čeká Dolce&Gabbana.

4. Britská Elle, to je vždycky poklad. Když nedávno u oběda jedna moje přítelkyně Suzanne řekla, že "britskou Elle to všechno začalo", věděla jsem přesně, co tím myslí. 414 březnových stránek mě zase přesvědčilo, že kdyby byl jen jediný časopis na světě, který bych si mohla koupit, byla by to ona. Tentokrát na obálce s roztomile krásnou Lily Allen, která mě už hodně dlouho baví a zajímá...nemohla jsem si přát víc.

5. Vogue USA...asi ani nemusím nic dodávat. Cate Blanchett je na březnové obálce (i uvnitř v nádherných zlatých šatech) stejně tajemná jako vždycky, a protože už o ní z rozhovoru všechno vím a navíc mám koupené barevné čokoládové bonbónky, konečně mi  nestojí nic v cestě, abych vyrazila do kina na Jasmíniny slzy, kam Cate tak prozřetelně obsadil drahoušek Woody Allen.

A když jsou všechny nové časopisy přečtené a prohlédnuté, můžou se do nich kreslit knírky, vystřihávat z nich inspirativní fotky a ty nejlepší lepit do kostkovaného sešitu s růžovými deskami, můžou se schovávat pro příští generace, můžou se z jejich listů dělat vlaštovky a házet je oknem na překvapené chodce nebo si je můžeme nechávat na nočním stolku a znovu a znovu se k nim vracet, protože i když už si člověk myslí, že je má přečtené, vždycky tam nakonec objeví ještě něco nového.

 Palačinky, čerstvá káva, nové časopisy a den může začít...
Vivi podpis

89 komentářů:

  1. Takovouhle pohodu taky miluju a musím říct, že si ji dnes také dopřávám :) Tedy jen né s časopisy, ale oblíbenými blogy, jako je ten tvůj. Vedle mám krásné tulipány a nejkrásnější puntíkatý hrneček s heřmánkovým čajem, není lepšího rána :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tulipány, heřmánek a puntíkatý hrnek - ty jsi můj člověk. ;-)

      Vymazat
  2. Anonymní10:33

    Vivi ty přesně víš jak na mě. Jenže od teď, co jsem si v práci přečetla tvůj článek,už nic neudělam. Moje nízké pracovní výkony a dobrou náladu máš na svědomí ty :DD.
    Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, pošli mi kontakt na svého šéfika, já to s ním vyřídím ;-).

      Vymazat
  3. Krásné pondělní dopoledne přeju, milá Vivi :-) Časopisem Country Life jsi pěkně nahlodala mé odhodlání šetřit a neutrácet, to ti tedy povím! ;-) Hned bych se nejraděj uvelebila do pohodlného křesla se zázvorovým čajem a bylo by sobotní dopoledne a já bych před sebou měla celý nádherný víkend... jeeee... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, ano ano, nejlepší na světě je dělat si v pondělí sobotu. A co se týče toho šetření, taky jsem měla někdy v lednu podobné předsevzetí, ale nakonec jsem si to rozmyslela ;-) - asketický způsob života není přece nic pro nás ;-).

      Vymazat
  4. Zdravim Vivinko,ty jsi mi pekny casopisovy maniak;) me moc casopisy nebavi,alespon vetsinou (mozna ctu spatne casopisy:) ,blogy jsou lepsi a osobnejsi a kdyz jsou tak bozi jako ten tvuj tak to clovek uz nic moc vic nepotrebuje..Nevim jestli Tobe sice taky nekdo za ty tvoje okouzlujici clanky plati ale jestli ne,mel by s tim okamzite zacit!!:) A mam otazku,ty tve kyticky na fotkach-ted nemyslim ty ruze-ale ty male co vypadaji jako pivonky,ty jsou zive?A jsou to pivonky?A ty se jako daji nekde v tuhle dobu sehnat?Javim,moc otazek ale jsem trochu pivonkovy maniak:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Elvinku, já se tedy musím přiznat, že vítám každou možnost, jak nesedět u počítače, takže dávám přednost listování stránkami, které voní papírem (ať už v knižní nebo časopisové podobě). Pokud souhlasíš, ráda bych Tě jmenovala svým manažerem, který se postará o to, aby drahé Vivi za její články bylo placeno (získáš 80% ze zisku - tolik proto, že před Tebou stojí nadlidský výkon...jsme totiž v Čechách) ;-). K Tvé pivoňkové otázce. Pivoňky si kupuju celoročně, v těch dobrých květinářstvích je mívají (ovšem odkud je berou, to zůstává záhadou), i když nevoní tak, jako ty ze zahrádky. A pak mám ještě svazek pivoněk, které jsem kdysi dotáhla z nějaké dovolené a ty jsou z pravého hedvábí a "jako živé". ;-) Taky můžu pivoňky vždy a všude, podle mě ta nejkrásnější kytka na světě.

      Vymazat
    2. Pivoňkový svazek z pravého hedvábí....Tak něják nevím co na to říct. Jakkkoli dlouhé óóóch nebo ááách je na něco takového zkrátka nedostačujicí...Tak jen tiše mlčím a tuze závidím ( i když se to nemá ). Tvůj svět je můj vysněný sen :)

      Vymazat
    3. Elvinku a víš, co je legrační? Že pokaždé, když k tobě přijdu na blog, vidím všechnu tu romantiku a ručně vyráběný nábytek, říkám si tohle: "Tvůj svět je můj vysněný sen" ;-).

      Vymazat
  5. Závidím!! :)) taky se vždy těším až mi nějaký ten časopis přijde.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Vivi! :-)
    Víš co zbožňuji? Když u tebe vidím bílý džbánek s dodělanými zlatými puntíky, bílou tužku s dodělanými zlatými puntíky . . .! Vivi, přiznej se, že puntíky dokresluješ i na bílé zdi, bílé zástěry, bílé obálky . . . .!!! :-) Ale je to naprosto úžasné! :-)

    Já mám zase radost, když ve schránce objevím (krom suprových dopisů) katalog IKEA! To si pak také dělám svůj rituál! :-D Nenechám se nikým a ničím rušit a už se mi v hlavě rodí příběhy, kdo by mohl v té kuchyni kouzlit, komu se dobře spí na té matraci, které dítko se rádo pohoupá na dřevěném koníkovi . . .! Miluji tyhle moje ryze soukromé příběhy! :-)

    Vivi měj se nádherně a promiň, ale jednu palačinku jsem ti zabavila! Byla taaaaakhle dobrá! :-)

    Ahooooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárinko, dneska jsi krásně rozjásaná, zdá se mi, že už ses přes víkend vymarodila (tak doufám, že se mi to jen nezdá, a že jsi už opravdu fit). Šári, s těmi puntíky...nebudu nic zastírat, maluju je opravdu všude a jsem moc ráda, že jsi tak všímavá a navíc, že se Ti moje zlaté puntíkování tolik líbí ;-).
      To je tak roztomilý! Já si dřív takhle "příběhově" prohlížela katalog s panenkama Barbie. Byl nádherný, panenky v něm byly nejusměvavější, nejblonďatější a měly růžové kuchyňky a malé hrníčky a malé krocánky na stole a malá mejdlíčka v malých vanách. Ach! ;-)
      Jednu palačinku? Třeba tři...pro Tebe všechno. :-*

      Vymazat
    2. Vivuš,
      tak to jsem moc ráda, že tak v komentáři zním. :-) Dnes jsem už byla dokonce i venku! Sice jen na chvilku a jen kousek od domu, ale i taaak! Kašel (snad) už je na ústupu a rýma? Ta ví, že jí ignoruji, tak už se tolik nepředvádí! :-DDDDDD
      Já měla jako malá "jen" jeden katalog Barbie, dostala jsem ho od své sestřenice a také jsem tak bloumala po stránkách! :-) Pak mi katalog (po mnoha letech) vystopovaly moje neteřinky a ty si to jen nepředstavovaly, ty se rovnou chopily nůžek a vystřihovaly až z katalogu nic nezbylo, ale s figurkami si vyhrály dosyta! :-) No co bych pro ně neobětovala, hlavní je, že jim katalog udělal radost. :-)

      Vivuš měj se bájově a já si tedy nabídnu ještě jednu, i když na noc by se nemělo, ale ty tvoje palačinky jsou stejně nadýchané a v žaludku vůbec netíží! :-)
      Ahoooooooooooooooooooooj! :-)

      Vymazat
  7. Dear Vivi, love to read the same magazines, a day and week started in that way could only be awesome!:) Many hugs my dear ♥

    OdpovědětVymazat
  8. Milujem tú pohodu pri čítaní nových vydaní mojich obľúbených magazínov ♥.

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní13:02

    Vivinko a co taková česká Elle? Ještě jsem tě nikdy neviděla, že by jsi tu o ní psala, tak si říkám, zda jsi její přiznivce nebo odpůrce? Máš tu vždycky plno stylových časopisů, jen tak česká Elle nikde.. Krásný článek jako vždy, naladil mě do pohody. :) Ahojky, Míša.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, tak to jsem moc ráda, že na tebe článek zapůsobil tak příjemně pohodově. A co se týče české Elle, tak to nerada říkám, ale českou Elle jen za trest. ;-)

      Vymazat
  10. Milá Vivi, tímto článkem jsi mi udělala velkou radost (jako ostatně každým), už jsem se několikrát pokoušela sehnat zahraniční čtivo a nepodařilo se mi, ale to se teď změní! :D Ale měla bych k těm zahraničním časopisům jeden (možná trochu zvláštní) dotaz, když je v zahraničním časopisu nějaký dárek a objednáš si časopis do ČR, přijde ti i s dárkem, nebo je dárek jen pro zemi, ve které vyšel? Vím, je to asi hloupý dotaz, ale občas tam jsou vzorečky něčeho, co u nás není k sehnání, tak mě to tak napadlo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Lenísku, jsi milá, mám radost, že máš radost ;-). K tomu Tvému dotazu. Nejsem si jistá, jestli je na dárky u předplacených časopisů nějaké pravidlo nebo ne, ale pravdou je, že mi většinou přijde jen časopis (ale nějak neřeším, jestli je v tom samém čísle koupeném v trafice nějaký dárek). Součástí časopisu často bývá nějaká příloha, katalog apod., ale žádné voňavé pytlíčky. Teď jsem si uvědomila, že když jsem měla předplacenou českou Elle ((ale to už je hodně dávno, už dlouho nejsem jejím přiznivcem), tak mi za celý rok nepřišel žádný dárek a nechodí mi ani teď v Marie Claire (a to jsou české časopisy)...Možná Ti objasní "dárkování" přímo na info@czpress.cz. Rozhodně je to dobrý dotaz, který stojí za prozkoumání. ;-)

      Vymazat
  11. Super tip na předplatné, já beru jen 2 české, ale je fajn mít větší rozhled, takže dík :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jasně, Jani, čím víc, tím líp ;-).

      Vymazat
  12. Anonymní14:00

    Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  13. Ano, to je presne podle meho gusta! Britska Elle je nejlepcejsi modni magazin na svete! Na paty mu ale dost slape Elle holandska, tu taky miluju. Posilam jarni pozdravy z Holandska! <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Míííšo, holandská Elle...neuvěříš, ale tu jsem ještě nikdy neprozkoumala. Ale to bude tím, že když jsem v Holandsku byla, měla jsem v jedné ruce pořád skleničku s vínem a sýry a druhou rukou jsem si pořád přidržovala klobouk (byl vítr). ;-) Tak příště!

      Vymazat
  14. Já jsem na časopisy hrozně úchylná, takže si tvé nadšení a těšení se na každé nové číslo umím živě představit :)
    Dneska mě taková časopisová pohodička taky čeká :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/03/spotrebovano-unor-2014.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, Luci, vždycky ráda poznám další "časopisově úchylné lidi" - aspoň mám pocit, že se moje úchylka v davu ztratí. ;-)

      Vymazat
  15. Vivi... Jako bych baštila palačinky s Tebou :o). jen doufám, že jsem Ti moc nezapatlala časopisy marmeládou, to by mi bylo moc líto. Vypadají totiž bezvadně :o).
    Britskou Elle taky můžu, to je prostě NĚCO!! Zaujal mě ještě francouzský Art&Décoration, ten mi dodnes unikal :o). Country Living už jsem párkrát zahlédla a moc se mi líbil, ale vůbec jsem netušila, že se všechny dají takhle hezky česky objednat! Jdu provětrat peněženku ;o).
    Krásné pondělí ;o)

    Little Live Lady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, ty jíš dokonale způsobně; časopisy naši marmeládovou snídani přežily bez úhony ;-).
      Francouzský Art&Décoration ještě neznáš? Žádný problém, pošlu Ti ho. :-*

      Vymazat
  16. Krásný čtecí den!!! Kochám se. Pravda je, že zahraniční časopisy se ještě pořád vyplatí číst, Art a Decoration jsem párkrát ulovila v krámě a jsem z něho unešená, tyhle časáky si můžu prohlížet pořád dokola a nikdy nezestárnou, stejně jako Vogue :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá eM, přesně tak, právě Art&Decoration si jako jeden z mála časopisů hýčkám a schovávám, vracím se k němu ráda i třeba po třech letech. Jsou věci, které nestárnou ;-).

      Vymazat
  17. zboznujem ten pocit ked chytim do ruk novy casopis. tej voni sa nedokaze nic vyrovnat :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, Domi, nový časopis voní líp než všechny parfémy světa ;-).

      Vymazat
  18. Anonymní15:19

    Ahojky Vivi,
    chytla jsem od tebe vášen pro zlaté puntíky, akorát se mi nedaří je tak hezky vmalovávat do džbánku
    a na tužky jako tobě :x).

    Vogue a Elle je velká klasika, vždy si je vozím z dovolených, ale vůbec jsem netušila, že se dají tak snadno objednat. Super typ na moje květnové narozeniny,už jsem tvůj článek přeposlala příteli :x).

    Smím se ještě zeptat, u toho předplatného se tedy neplatí vůbec nic za doručení a časopisy se platí po jednom na účet nebo jak to je?Děkuji a přeji dobrý start do nového týdne.
    Jarka N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jarko, brzy tu bude návod, jak na zlaté puntíky, tak se Ti třeba bude hodit ;-).
      Zdravím přítele - bude pro Tebe mít skvělý dárek.
      Všechny informace, které se týkají placení časopisů najdeš tady: http://czpress.cz/index.php?nid=17
      Je tam víc možností, dokonce si můžeš na zkoušku koupit i jen jedno číslo a pak se rozhodnout podle toho, jestli se Ti obsah líbí.
      A děkuju za přání ;-).

      Vymazat
  19. Decor časopisy taky můžu, ale přijde mi, že zrovna cena přes czpress je docela nadsazená - většina se dá objednat přímo ve vydavatelství za nižší ceny (i když se přičte poštovné)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel už jsem si vyzkoušela předplatné časopisů u jiných distributorů nebo ve vydavatelství, ale většinou (možná jsem měla jen pekelnou smůlu) se to neobešlo bez problémů, bez občasného nedoručení a bez poškozených obálek, takže za mě už přichází v úvahu jen Czpress, kde je všechno, co chci, pod jednou střechou a doručeno v pořádku. Jsem věrná těm, kteří si to zaslouží ;-).

      Vymazat
  20. Já si kupuji zahraniční časopisy vždycky, když jsem na cestách. Nedávno jsem si ve Francii koupila Marieclaire a ještě teď si jí ráda pročítám. Decor mám taky moc ráda a čas od času si koupím Elle nebo Vogue;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Francouzská Marie Claire...to je moje velká slabost. Všechna čísla, která mám, si pečlivě střežím, takže úplně chápu, že si ji pořád ráda prohlížíš. Mám předplacenou českou Marie Claire, která sice za fr. dost pokulhává, ale taky ji ráda vidím ve schránce. ;-)

      Vymazat
  21. Ten pocit nového časopisu je na nezaplatenie, dobre to poznám. A je super, že máte v ČR takú parádnu službu s predplatným! Mne objednáva Vogue známa, ktorá vlastní novinový stánok. Časopis niekedy príde, niekedy nepríde a cena (14e) tiež nič moc. Ale aj napriek tomu, som vždy nadšená, keď dorazí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzi, mít známou, která vlastní novinový stánek, to je můj sen (vzala bych jí klíče a v noci si tam chodila tajně číst). ;-)

      Vymazat
  22. Anonymní16:17

    To se mi hooodně zamlouvá.Zaujaly mě i ceny, protože v trafice si kupuju Vogue dvakrát tak drahý. Tenhle co máš ty, jsem si kupovala před několika dny o víc než stovku dráž. Díky za supr tip!
    ps1: Máš to doma při čtení úžasně útulné a takovou snídani bych si také dala líbit.
    ps2: To růžové na druhé fotce je také nějaký časopis?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "To růžové" je růžová pastelka ;-).

      Vymazat
  23. Vivi, to znám, ten báječný pocit překvapenía těšení se, co za tajemství skrývá časopis ve schránce, první letmé prohlédnutí a pak šálek kávy a podrobné pročtení. Miluji hlavně časopisy o módě a krejčovině . Před nedávnem jsem dostala italský BOOK MODA Pret-a-Porter - pro dámy ( detaily a modely z Milánských přehlídek) To je ohromná " bichle" o váze snad 4 kg. A co myslíš že je teď mojí nejmilejší zábavou ? - pokud sázíš na prohlížení a snění nad foty, uhádla jsi .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hanni, vystihla jsi to přesně. Napřed tajemné rozechvění nad neznámým obsahem, letmé prolistování a pak ty skvělé chvíle "nicnedělání", kdy existuje jen on (časopis) a dychtivý čtenář. ;-)
      Říkáš "italský BOOK MODA Pret-a-Porter", úplně mi zahořely tváře! ;-) A byla to hrozně snadná hádanka...:-)

      Vymazat
  24. Z těch tvých fotek vyzařuje taková pohoda, že je vždy radost číst tvé články :)

    OdpovědětVymazat
  25. Páni, až teď jsem si uvědomila, že od té doby, co čtu pravidelně skoro každý den blogy, už jsem si časopis už pěkně dlouho nekoupila. Mám doma v pořadačích starou sbírku časopisů jako Top dívka, Bravo a Šťastná 13 :))) z dob kdy jsem každý měsíc musela mít alespoň jeden časopis :) a většinou jsem si jev vybírala podle přílohy :D Myslím že bych to měla ještě dnes napravit ;) úplně jsi mě Vivi naladila :)) :)* děkuji, vždycky mě inspiruješ a dobře naladíš :) Jak jen to děláš? :)) myslím že jsi kouzelná víla, která umí vyčarovat úsměv na tváři i těm největším bručounům :))


    Přeji Ti kouzelný začátek týdne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, na Bravo a Top dívku mám jen ty nejlepší vzpomínky ;-). Jsem tak ráda, že Tě moje články baví a inspirují - juchů a jupí.♥

      Vymazat
  26. Anonymní19:58

    Moc a moc povedený článek Vivi. Až budu v ČR vím, po čem se podívat :) Btw poštáka vyhlížím každým dnem :)

    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Elinko, to víš, ale ty si teď užíváš všechny francouzské módní magazíny a úplně Tě vidím, jak cupitáš z práce (i do práce) a podpaží si neseš nový Vogue ;-).
      Prosím, pošťáka vyhlížej až příští týden...:-*

      Vymazat
  27. To je tak krásný pocit, když je ve schránce časopis. To pak na mne nikdo nesmí mluvit a já u prohlížení popíjím kávu nebo čaj ...a sním. No a přemýšlím, jaké outfity budu skládat a z čeho, co musím doma změnit a uvědomím si, jaké mám štěstí, že mohu v klidu číst časopis.

    OdpovědětVymazat
  28. Jé Vivi, nejradši bych si to předplatila všechno! Americké Vogue asi neodolám :-) Mne dnes dorazil katalog s novou kolekcí tak jsem se taky na dopoledne zabavila :-) A zahraniční časopisy si vždy kupuji na cestách, takže možná důvod někam vyletět ;-)

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní22:12

    Neznám nikoho, kdo by si uměl víc užívat života a ještě o tom uměl tak krásně psát. ♡

    OdpovědětVymazat
  30. Má drahá Viví,
    tak tedy , kde já začnu...:-)no tak hele, ty tvé články, ta tvá písmenka, ty tvé fotky...ta nikdy nekončící pohoda při čtení tvých úžasnáckých a nejmilejších článků... Vivíííí , čteme stejné časopisy o bydlení, no není tohle náhoda??.-))
    Dokonce máme hodně podobné rituály při jejich čtení.-)) asi se budu každý měsíc teleportovat k tobě domů a užijeme si společné listování v těch nejparádnějších číslech .-)) Vivinko, políbení papa Andy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andí, nic jiného by mě ani nenapadlo. Prostě jedno tělo, jedna duše. ;-) ♥

      Vymazat
    2. mám já to ale štěstí:-))

      Vymazat
  31. Anonymní23:22

    Milá Vivi, nevím jestli víš že na konci Jungmanovi ulice (blízko rohu s Lazarskou) je trafika s největším výběrem zahraničních časopisů......krásný večer...Fleurette

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Fleurette, to je informace k nezaplacení, protože časopisů není nikdy dost. Myslím, že se tam určitě potkáme ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní23:45

      No to by bylo milé :) .....určitě se tam podívej budeš myslím mooooooooc spokojena!!!!......Fleurette

      Vymazat
    3. Už se nemůžu dočkat, až budu stát mezi papírem vonícími regály...a budu tě tam vyhlížet ;-).

      Vymazat
    4. Anonymní12:46

      :).........Vivi jsi tak neskutečně milá ,že začínám přemýšlet jestli jsi skutečná...:) F

      Vymazat
    5. Fleurettko, myslím, že brzy po ránu bych se ti neskutečně milá nezdála (to se totiž nezdám milá nikomu), ale jakmile si dám kafe a pár stránek časopisu, dost se to zlepší ;-).
      Bude to vypadat, že to říkám "na oplátku", ale tak to není, myslím to doopravdy - jsi totiž taky moc milá. ;-) ♥

      Vymazat
    6. Anonymní19:03

      Takhle bychom mohli pokračovat do nekonečna.......jsme prostě milý holky a to je fajn :) !!!!!!!!!!!!!!!!!!! F

      Vymazat
    7. Pokračovat do nekonečna? To vůbec není špatný nápad. :-D Ale dobře, v nejlepší se má přestat a tak nezbývá, než s Tebou souhlasit - prostě milý holky a basta. ;-)

      Vymazat
  32. Pravdu díš, milá Vivinko. Taky se každý měsíc těším na svůj výtisk In stylu a odkaz na czpress je pro mě velká inspirace. Myslela jsem, že to ani není možné.... :)
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, mám radost, že jsi u mě objevila, že "nic není nemožné" ;-).

      Vymazat
  33. Ahoj milá Vivinko, aké má rda časopisi, ale žádný předplacený, ale určitě se k tomu časem dostanu. Mám hodně ráda časopisy u kterých se můžu zasnít a přemýšlet nad tím jak jednou bude vpadat můj domeček :-)
    Jinak u mě je nový článeček tak si můžeš počíst :-)

    Přeji nádherý zbytek dne Vivinko :) ...Michaelka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Michaelko, máš pravdu, správný časopis musí umět u čtenáře vyvolat náladu na snění a fantazírování, jinak stojí za bačkoru a nemá cenu ho předplácet ;-).

      Vymazat
  34. Ja nie som na časopisy. Radšej si kúpim knihu ako časopis. Ale pri tomto tvojom článku sa rozplývam ako krásne si to zase opísala :) a samozrejme aj krásne nafotila :) Inak časopisy o bývaní sú naozaj lákavá vec, ale zase radšej si niečo vygooglim a popozerám si tak viac obrázkov ako v časopise, ale keď človek nechce sedieť za pc niet nad dobrú knihu / časopis (každému podľa chuti) a trochu si pri čítaní oddýchnuť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ja si myslím, že nie je nad dobrú knihu, nad dobrý časopis a nad krásne a milé komentáre - tie čítam zo všetkého najradšej. Ďakujem, že mi je tu taky nechávaš. ♥

      Vymazat
  35. Ideální materiál, jak s co nejmenší námahou posilovat sny a touhy a mít důvod, proč každé ráno vítat s radostí nový den:-)! A není nad papírový časopis!!!

    OdpovědětVymazat
  36. Country Living mám také moc ráda, kupuji nepravidelně, ale vždy mi dá spoustu inspirace, anglické časopisy nemají konkurenci :) Jana

    OdpovědětVymazat
  37. Téééda, ty jsi opravdu časopisový fajnšmekr, teď ještě kde na to brát čas mezi prací, dětma, blogováním, uklízením, vařením atd. Když jsem v zahraničí, mám velké dilema, který z časopisů koupit, na výběr je toho tolik! Z těch bydlících miluju Schonen Wohnen, ten si moje mamka kupovala už kdysi dávno pradávno, jako jeden z mála se dal sehnat i na menším městě. Jen mě štve ta němčina, kterou zrovna neovládám, kéž by tak dělali anglickou mutaci...ale obrázky postačí.
    Jako malá holka jsem si představovala, až budu velká, bude samozřejmostí, že každý člen rodiny bude mít předplacený aspoň jeden časopis podle svého výběru - no tenkrát jsem neměla ani páru o tom, že bude existovat nějaký internet, který mi ukradne to málo volného času, který mi zbyl:) pá Moni

    OdpovědětVymazat
  38. Taktéž mám ráda ten čas, kdy chodím okukovat schránku jestli už tam náhodou nevykukuje časopis. Stejně tak "rožky" literárních novin, které čouhají ze schránky :)
    Předplatné oblíbeného časopisu je typ na skvělý dárek! ( můj muž se inspiroval).
    A čtecí rituály? No ty k tomu patří stejně, jako výborné kafe a něco dobrého (sladkého) na zub :) . . . hezkýýýýýýý slunečný den Market.

    OdpovědětVymazat
  39. Moc vám všem děkuju za úžasné komentáře, jste nejmilejší! :-*

    OdpovědětVymazat
  40. Vivinko, až ted jsem si všimla nejspíš je to přehoz na postel, vypadá to krásně, kde jsi koupila?? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, je to pléd (přehoz) jménem Uršula ;-) z Ikey, najdeš ho tady:
      http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/80200694/?query=URSULA+Pl%C3%A9d#/30200696

      Vymazat
  41. jaká škoda, že třeba za výtisk americkýho elle chtějí tři stovky :) smutné, vzhledem k tomu, kolik stojí předplatné v usa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Barčo, já bych řekla, že je to spíš logické, než smutné. ;-) V USA by zase stálo hodně peněz předplatné české Elle. Když chci zahraniční časopis, tak do něj zkrátka musím víc investovat a investuju ráda - tím spíš, když mám srovnání a vidím, na jaké úrovni je třeba česká Elle. Ale to víš, že když jsem si v Paříži kupovala všechna možná vydání Vogue a Elle za pár eur, taky jsem si v duchu trochu naříkala, že za tu cenu bych si je chtěla kupovat pořád. Ale jsme v Čechách, bude asi nejrozumější se s tím smířit. ;-)

      Vymazat
  42. Podělíš se prosím o recept na karamelovou kávu? :)

    OdpovědětVymazat
  43. Recept na výbornou karamelovou kávu? Ó ano, ráda se podělím, tady to je ;-).:
    Ingredience:
    8 ks měkkých karamelek
    250 ml mléka
    800 ml uvařené horké kávy - nejlépe rozpustné
    4 špetky mleté skořice

    Postup (pro 4 žíznivé osoby):
    - Do každé sklenice dej 2 karamelky a nalij do nich vařící kávu.
    - Horké mléko prošlehej, až vznikne pěna a pomalu nalij na kávu.
    - Popraš skořicí a hned bumbej. ;-)

    OdpovědětVymazat
  44. Moc díky, to zní dobře.

    OdpovědětVymazat
  45. Já čtu české Překvapení, jsou tam rubriky o zdraví, příběhy ze života a spousta křížovek o ceny, které luštím, když mám ve škole dlouhou chvíli. :)

    OdpovědětVymazat