2.3.14

Proč bude březen báječný měsíc aneb je to až neuvěřitelné


"Je neuvěřitelná", to jsem si pomyslela, když mi v autě můj muž vyprávěl o Alici Herzové-Sommerové (známé jako "pianistka z Terezína"), která byla nejstarším člověkem, který přežil holocaust (před pár dny zemřela ve věku 110 let). Ve válce ztratila téměř celou svou rodinu, byla těžce nemocná, pochovala i svého syna, se kterým byla jedno tělo, jedna duše a člověk by si řekl, že po takovém životním trápení to bude asi velmi smutná a zahořklá stará dáma. Jenže víte, jaké bylo její životní motto? "Život je nádhernej. Život je něco báječnýho!" Dojalo mě to.
To jsou okamžiky, kdy se člověk zastydí za své každodenní (často zbytečné) starosti, za špatné nálady nebo hlouposti, které někdy řeší. A tak, s myšlenkou na naši nezdolně optimistickou stodesetiletou dámu, vám chci navrhnout, abychom si udělali opravdu hezký březen. Mohl by to být třeba růžový měsíc - s růžovými mejdlíčky, s kornoutem marshmallow a růžovými tvářemi (to samým vzrušením z blížícího se jara a z toho, že "život je nádhernej"). 
Tak a teď si konečně můžeme pustit film, který (slibuju) značně přispěje k růžové březnové náladě, kterou můžeme směle přivítat.



Když jsem viděla tenhle dokonalý a mnoha cenami ověnčený film "Potvrzení" poprvé, uvědomila jsem si, že jsem nemohla 16 minut, které trvá, strávit líp. Už jsem vám tu o něm psala, ale je to 2 roky zpátky a cítím, že je čas představit ho vám, kteří ke mně tak dlouho nechodíte nebo ho připomenout vám, starým známým. Stiskněte "Play" a věřte mi, že vás čeká doopravdy inspirující, dojemný, optimistický a povznášející zážitek.
Užijte si mé malé dnešní filmové promítání, a doufám, že na jeho konci u vás zahlídnu něco, co dovede zkrášlit tvář víc než nejlepší krémy, luxusní rtěnky nebo briliantové náušnice...úsměv, který předáte dál.

Staré knížky, velké sny, růžové pivoňky, vůně deště, nový parfém, tričko s lištičkou, točená zmrzlina, bílá a zlatá barva v plechovce (bude se natírat - všechno), dlouhé procházky, čerstvé saláty, voňavý vzduch, zlatý krém od Olay (Olay je převtělení dávno zapomenuté značky Oil of Olaz, kterou si pamatuju z dětství na toaletním stolku mamky a teď chci mít na své toaletce takový krém i já), pravé italské cappuccino odvážně objednané k venkovnímu stolku (a bleskově vypité - je ještě zima), změna účesu, film Moonrise Kingdom, plánování dovolené a pruhované šaty...v březnu nás toho čeká hodně, hodně a ještě víc. A tak se pojďme těšit a pojďme mít jen samé "happy thoughts". ♥
Vivi podpis

66 komentářů:

  1. Dear Vivi, wish you a bautiful March, lets enjoy it and have lots of nice moments ♥ Love and hugs my friend :*

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný pozitivní článek. Leden a únor stály za prd, tak už by to chtělo nějaký lepší měsíc, a proč ne březen? ;-) Jdu do toho! :-) bára.kára

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fandím Ti, milá Báro, a přeju, ať Ti růžový březen hravě vykompenzuje ty studené a neveselé zimní měsíce.

      Vymazat
  3. Anonymní9:31

    Vivinko, pustila jsem si film,přečetla si celý článek a jsem šťastná,dojmutá a odhodlaná.Děkuju!
    Míša

    OdpovědětVymazat
  4. Životní motto té paní je úžasné, klobouk dolů před tím jak pozitivně se na život po to všem, čím si prošla, dívá :)

    http://estrella-2012.blogspot.cz/2014/02/giveaway-insta-post-2.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak; nezbývá než si z ní vzít příklad. ;-)

      Vymazat
  5. Ach, Vivi, mala som v pláne mať úžasnú nedeľu. A teraz sa tu škerím šťastím a spokojnosťou o stupeň dva viac :) ty si naj!
    free compliments for all :)))

    OdpovědětVymazat
  6. len to čítam a už mi je príjemne

    OdpovědětVymazat
  7. Vivi, dokážeš absolutně zlepšit nezlepšitelnou náladu:-) A březen je super měsíc, kromě jiného mám narozeniny:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to za sebou budu muset někdy, až budu mít náladu pod psa, zajít. ;-) Taky mám v březnu narozeniny a je nás takových víc...bude to chtít hromadnou oslavu ;-).

      Vymazat
  8. Březen bude ten nej měsíc! Přeji nám, ať si ho moc užijeme!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Řekla jsi to všechno za mě, Marti ;-).

      Vymazat
  9. Vivi ♥ neviem si predstaviť lepšie a zmysluplnejšie strávených 16 minút.

    OdpovědětVymazat
  10. Pozitivního přístupu není nikdy dost! Doporučuji ještě tady toto motivační video jedné paní, která první přeplavala z Kuby na Floridu - proč se v životě nikdy nevzdávat: http://www.ted.com/talks/diana_nyad_never_ever_give_up.html?source=facebook#.UwuaA0Xg6Dl.facebook (je sice v angličtině, ale s anglickými titulky...:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evey, moc ráda se na to podívám, děkuju. :-*

      Vymazat
  11. Souhlasím a na oslavu března si jdu hned objednat nějaké voňavé mydýlko z LUSH - ty vůně... hmmm :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, vidím, že jsi oslavu března vzala vážně ;-) - mejdlíčka z Lush, to je rozhodně skvělý způsob, jak oslavovat ;-).

      Vymazat
  12. Áno, je úplná pravda, že život je krásny, no je v ňom aj kopa trápenia. Osobne obdivujem ľudí, ako je Alice. Btw, veľmi sa už teším na jar ;-).
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to tak, milá Anettko, trápení a starosti nám do života a do cesty lezou až příliš samozřejmě, zatímco radosti a štěstí člověk musí přece jen trošku víc hledat. Na druhou stranu někdy si plno starostí přiděláváme sami tím, že se třeba zbytečně strachujeme - často si vzpomenu na Marka Twaina, který na sklonku života řekl: "Celý život jsem se něčeho bál a přitom se nic tak hrozného nestalo" ;-).

      Vymazat
  13. Anonymní10:19

    Ty tvé tužky s nápisy jsou boží! A dostala jsem chuť na maršmelou. :DD

    OdpovědětVymazat
  14. Nejužitečnějších 16 minut a 24 vteřin v měsíci březnu. Tenhle článek je prostě úžasný. :) Mimochodem, miluju jak máš vždy první písmenko v odstavci růžové <3

    A ještě mám na tebe takovou strašliváckou otázku - kde jsi sehnala ty tužky? Jsou jednoduše dokonalé..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Amy, tak to jsem moc ráda, že ti u mě bylo užitečně a inspirativně. A vidím, že jsi detailistka (to mám ráda) ;-). Na tvou strašliváckou otázku mám strašliváckou odpověď. ;-) Tužky jsou z Etsy.com, kde si pořád něco objednávám (stačí se tam zaregistrovat, vybrat poklady svého srdce, zaplatit - já platím kartou - a přibližně za týden je láskyplná zásilka doma. Tužtičky najdeš konkrétně třeba tady.:
      https://www.etsy.com/shop/thecarboncrusader?page=1

      Vymazat
  15. Milá Vivi, nikdy som nikde nestretla pozitívnejšieho človeka ako si ty!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Romčo, děkuju za moc milý kompliment a radši ti snad ani nebudu říkat, jak to s mou pozitivitou vypadá po ránu. ;-)

      Vymazat
  16. Přečetla jsem si článek a pustila si film, teď sedím za počítačem a usmívám se :) Děkuji za zvednutí nálady :) Pustím si The Beatles a budu tancovat po domě :)) Děkuji za tvoje úžasné články <3 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je prostě superbezvaparáda! Mám velkou radost, protože sedět u počítače, usmívat se a pak jít tancovat na songy od Beatles...to je přesně to, co jsem si přála, aby někdo z mých čtenářů po mém článku udělal. ;-)

      Vymazat
  17. Anonymní10:48

    Vivi, může říct holka holce, že ji miluje? Jestli jo, tak ti to teď říkám. :o)
    Elis.....................

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Elis, v dnešní době je povoleno vše. ;-) Určitě může, a když to ta jedna holka té druhé holce řekne, tak je z toho druhá holka celá šťastná. ;-)

      Vymazat
  18. A je tam! Ten slibovaný úsměv se dostavil! A to asi po třech vteřinách filmu!
    Skvělý happy end, myslím, že dnes už se hudu jen usmívat :o).
    Vivi, takovéhle pozitivní filmečky bych snesla klidně každý den, člověku to připomene jakými malichernostmi se občas zabýváme.. Jsem ráda, že mi to svými články a už jen tím že jsi připomínáš :o).

    Hezkou usměvavou neděli! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, výborně, dnešní "úsměvný cíl" je tedy splněn. ;-) Jsi zlatá, děkuju a slibuju, že tu zase o nějakém takovém filmu někdy napíšu (pár jich ještě v rukávu mám). ;-)

      Vymazat
  19. Anonymní11:15

    Ahoj Vivi, krom všeho jiného mě zaujala i zmínka o novém parfému. Scháním nějaký nový, na jaro a léto,nějaký svěží, netuctový, neobtěžující, nic hodně sladkého,ale zase žádná polévací citronová vodička, víš co myslím?Vím, že ty jsi velká milovnice parfémů, tak mi třeba poradíš nebo nechystáš nějaký článek s tipy?
    Děkuji, L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó ano, vím přesně, co máš na mysli. A přesně takový článek chystám...tak se tu u něj brzy sejdeme ;-).

      Vymazat
  20. A taky bude krasný, že mám narozeniny!!!:D ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, budeme slavit spolu - taky jsem "březnová". ;-)

      Vymazat
  21. Obdivuju takove lidi.Neni tezke byt stastny kdyz se mame bajecne.Obdivuhodne je byt stastny i pres takovy osud.Jsi skvela Vivi,a tve pastelky jak by smet;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezky řečeno, Elvinku, ty jsi tak chytré (a taky skvělé) ponožkové zviřátko! ;-)

      Vymazat
  22. Krásný březen! super článek, díky! přesně tohle jsem potřebovala!

    OdpovědětVymazat
  23. Krásný film, dojal i rozesmál zároveň. Určitě budeme mít krásný březen! A jak už se někdo ptal - odkud jsou ty tužky? Potřebuju je! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Barb, vidím, že film u Tebe vyvolal úplně stejné emoce jako u mě. ;-)
      Tužky s textem (nezbytnost, já vím) jsem koupila na Etsy, různé druhy najdeš tady:
      https://www.etsy.com/shop/thecarboncrusader?page=1

      Vymazat
  24. Procházky, saláty, zmrzlina, tužky..samé lákavé věci....

    OdpovědětVymazat
  25. Skvělý článek, skvělé motto a březen bude skvělý.
    Vivi jsi dobrá víla, která mi přičarovala krasný začátek měsíce, a tak 1.březen (ač pracovní - výpomoc kamarádce) jsem stravila na židli na sluncem vyhřátem nádvoří jednoho krásného zámku, káva přede mnou, sluničko nad hlavou a kolem lidi v dobré náladě. Sposta perfektních setkání, např. velký pes ( co mi přišel ukázat, jaký má krásný obojek zdobený tlapkami) tříletá holčička, která plakala, že přišla pozdě a zámek už je zavřený. Utěšilo jí korálkové srdíčko od princezny, dvě drobné japonské turistky s nezbytným fotoaparátem, slečna s mobilem, která přišla pozdě na rande, atd. .. Děkuji ti dobrá vílo!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hanni, je radost číst si, jak sis dokázala vychutnat (pracovní) 1. březen, s jakou dychtivostí a roztomilostí všímáš okolí a malé drobnosti, které dovedou tolik prozářit den. Moc jsi mě potěšila. .-*

      Vymazat
  26. Krásne, síce ma to rozplakalo, ale s úsmevom na tvári :*
    http://bynicka.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  27. Krásně si to napsala Vivi, i já se musím občas zastydět...
    Přeju hezký večer a hlavně - krásná březen!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  28. Moje drahá Vivi,
    musím říct, že jsi mě zase dostala svojí pozitivní energií, krásou, inspirací.
    S Alicí je to svatá pravda,že je faktem, když už něco takového člověk prožije, neuvěřitelně mu to změní život a myšlení a stane se z něj silnější osobnost než kdy předtím. Stejně mě její výrok dostal. Potvrzení je opravdu geniální, hned jsme o tom řekla všem, kdo byl po ruce. Je to nádherné. Přeji Ti aby se Ti vše vyplnilo a březen byl pro nás všechny úžasný měsíc. :)
    Moc Tě zdravím a děkuji za takové články! :)
    Janie
    PS: Článek o tom jak mít ráda sebe u mě http://lifeinimperfection.blogspot.cz/ :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Janie, nenapsala bych to líp. Člověku se nechce přijímat rány osudu, ale s každou takovou, se kterou se vypořádá, sílí tělo i duch; zkrátka všechno zlé je pro něco dobré = svatá pravda ;-).
      Jsem moc ráda, že se Ti film líbil, jen ho pěkně šiř dál (čím víc lidí ho shlídne, tím víc úsměvů - tedy doufám) ;-).
      Měj se krásně, děkuju, pa pa.

      Vymazat
  29. Veruže, ten usmievavý film poznám. Je skvelý.
    A na ceruzky som čumela. Som najprv myslela, že si ich robila sama. :D

    OdpovědětVymazat
  30. Super film! :) Ja som si k nálade pár dní dozadu prispela výrobou našľahaného bambuckého masla s jahodou vôňou :)

    OdpovědětVymazat
  31. Ahoj Vivi! :-)
    Jak to tu tak čtu, tak březen bude prostě božííííí!!!! Už se moc na všechno těším. :-)

    Ten film jsem už u tebe viděla a také si pamatuji, jak dopadl. Ale vřele ho doporučuji. :-)

    Mě zaujaly ty tužky! :-) Koukám, že nejvíce je používaná tužka: CUPS OF TEA! :-) Neb aspoň na fotce se mi jeví jako nejkratší. :-)

    Vivi měj se krásně a ahoooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní21:11

    Vivinko, dnes ráno mi zemřel tatínek a já se po těžkém dni přišla podívat k tobě pro trochu radosti do života, kterou u tebe vždy najdu. Nebyla jsem si jistá, jestli to dnes bude taky fungovat. Fungovalo... našla jsem díky tobě inspiraci v síle paní Alice a video, které mě dojalo a zároveň povzbudilo.
    Vypadá to skoro jako bys tenhle článek psala přímo pro mě...<3
    Chci ti za to moc poděkovat, zůstaň prosím dál tak úžasná - ať si máme všichni kam chodit pro "potvrzení"...
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, když jsem si teď četla Tvůj komentář, na jeho začátku mě zatrnulo, ale když jsem četla dál, pochopila jsem, že jsi moc statečná a ani nevíš, jak šťastná jsem, že můj blog v tak smutné a těžké chvíli, zafungoval jako malý odrazový můstek. To je pro mě velké "blogové povzbuzení" a radost.
      Myslím na Tebe a moc si přeju, aby všechno, co teď bolí, co nejrychleji přebolelo a aby ses zase brzy smála na svět. Tvá Vivi

      Vymazat
  33. Výjimečný měsíc ve kterém probíhá znovu zrození přírody:-) Nedávno jsem ještě s paní Alici Herzovou-Sommerovou, poslouchala velice krásný rozhovor na R2. Ohromný zážitek!
    Tak a hurá do přírody, ať si to "obrození" užijeme:-D

    OdpovědětVymazat
  34. Moc vám děkuju za všechny komentáře - potěšily mě, povzbudily a utvrdily v tom, že mám ty nejlepší čtenáře na celém širém světě. ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
  35. Vivi, to je báječný! Film jsem poctivě dokoukala do konce a nejspíš jsem se u něj po většin času usmívala jak měsíček na hnoji. Ale to se jinak nedá!! :) Už jsem to distribuovala dál, tohle je jedna z těch věcí, co stojí za šíření ;-) Kam na to vůbec chodíš? :-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, to jsem moc ráda, že Ti filmový kouzelník vyčaroval úsměv (ten se totiž vždycky hodí) ;-). A kam na to chodím? Vždyť víš, jen stačí mít oči pořád otevřené...;-)

      Vymazat
  36. Brezen bude skvely, o tom nepochybuji. Pribeh pani me take dojmul a velmi ji obdivuji. Diky za super video! :)
    Sice brezen pro me po zdravotni strance uplne dobre nezacal, ale to neznamena, ze nemuze byt lip a navic mam v breznu narozeniny, tak to uz je samo o sobe pro me duvod k teseni se. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsi taky březnové kotě?! Bude se muset vážně udělat pořádná oslava ;-).

      Vymazat
  37. Ahoj Vivi, nemám slov, ale chtěla bych ti tady zanechat něco abys věděla, že jsem opět nadšená a dneska i tak trošku na měko, takže: <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Teressko, tak já taky něco přidám: ♥

      Vymazat