12.7.14

Co všechno se dá dělat pod širou oblohou

Dneska, o jedné trošku líné prázdninové neděli, jsem si dovolila vzít vás na malé venkovní dostaveníčko do našeho pididomku u řeky, kde jsem si vyzkoušela, co všechno se dá dělat pod modrou oblohou. Tak třeba tohle:

...aktualizovat nástěnku (stačí si jen seshromáždit fotky, časopisy, recepty na výrobu domácí zmrzliny, růžové poníky a připínáčky, všechny poklady si rozložit venku na dřevěné lavici a nástěnkovat tak dlouho, dokud nebude připíchnuto všechno to nejdůležitější)

...taky se dá venku moc dobře "nicnedělat" - k tomu je potřeba stéblo trávy v puse a "lážoplážo" výraz; začne-li vás nicnedělání po nějaké době nudit, dejte si třešně a kafe (zábava zaručena) ;-)

...chystat večeři (pokud bude Tomíčkův lov úspěšný, naservíruje nám "grilovanou myš ovoněnou levandulí")

...přemýšlet čili hlasitě hloubat (ovšem u venkovního"přemýšlení" musíte počítat s tím, že občas přijde nějaký nezvaný host - od stáda komárů až po dotěrné ptáčky)

...jíst velké jahody

...jíst malé lesní jahody

...plánovat a všechny své smělé a dobrodružné plány zapisovat do (růžového) sešitu

...číst
Když si vezmete svou knížku ven (na piknikovou deku, na lavičku nebo třeba k vodě), stává se z obyčejného čtení činnost zábavná, ryze letní, prázdninová, napínavá a plná překvapení. Kdy jindy si číst pod modrými oblaky, než právě teď? Zkuste to. Třeba zrovna s nějakou knížkou od mého velkého oblíbence Williama Saroyana. Třeba s knížkou Tracyho tygr (má výrazné znaky úžasnosti a hřejivosti).

PS: a pokud si chcete připomenout mých 7 tipů na báječné léto, najdete je tady.

Vivi podpis

26 komentářů:

  1. Grilovaná myš ovoněná levandulí mě dostala, směju se jak pako a kochám se letní hipísáckou nástěnkou. Žeru Vás, děcka, jste prostě boží :D Tyhle články z Vašeho života jsou bezkonkurenční! Krásnou neděli vespolek!

    OdpovědětVymazat
  2. Vivi moje nejmilejší aktivita pod širou oblohou je pozorování.To si sednu na lavičku,nejraději v parku a pozoruji cvrnkot kolem sebe :) . Procházejíí se lidí,běhající pejsky.Když mne to začne nudit zvednu oči kapku výš a pozorují listy na stromech,zpívající ptáčky,plující oblaka.prostě nádherné letní lenošení :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné lenošení je ta pravá letní činnost! Právě si užívám u řeky s pohledem na koně...

    Mějte se krásně! Toto léto je určitě nej.

    OdpovědětVymazat
  4. Naprostý souhlas s "Made in les" :)). Toto je přesně čtení a prohlížení na neděli,vytvořila jsi mi celodení úsměv.:) Popravdě jsem zatím léto trávila zavřená doma,ale ted mam chuť vyjit ven a užívat! Krásné léto Vivi!

    OdpovědětVymazat
  5. Tomíček je nejlepší:). Jsem pro to jíst jakékoli jahody a klohnit z nich různé dobroty. U toho se povalovat pod slunečníkem a občas zahnat nudu malých schrupnutím :).

    OdpovědětVymazat
  6. Ooo, Vivi, bod "jíst velké jahody", "jíst malé jahody" a "jíst třešně a kávu" jsem včera ověřila - funguje to :)

    OdpovědětVymazat
  7. Moc pěkně napsané, dá se také sedět v práci, jak to nyní dělám já :-D Pěknou neděli ;-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Vivi, tak přesně podle těchto tipů jsem se řídila celý uplynulý týden..
    A můžu potvrdit, že takhle by to šlo klidně celý rok!
    Užívej si krásných dnů ať už venku nebo uvnitř :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Pod širou oblohou,vznikají ty nejgeniálnější nápady...a hlavně si člověk uvědomí,že není na světě nic,co by nahradilo pouto mezi námi a přírodou.Jenom ta totiž umí zázraky...mě uklidňuje dívat se na stromy,jak si v klidu šeptají ve větru a větvemi se navzájem jakoby dotýkají.Co je luxusnějšího,než dýchat z plných plic,dívat se na všechny ty barvy a ochutnávat všechny ty báječné věci...Knížku neznám,tak to budu muset napravit:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ach..mas pravdu..a sladke temer nic nedelani a lenoseni ma nyni pri dvojcatkach pro mne punc zlata..ale o to vic si ho cenim a vychutnavam a uprime???..ani u nej nic..ale lautr nic nemusim delat..hi.hi..

    OdpovědětVymazat
  11. Tracyho tygr se na takové váleníčko bezvadně hodí, ale ještě víc možná Saturnin :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Vivi! :-)
    A nebo si zajít za tebou na blog a o zábavu je postaráno! :-)
    Strašně moc se mi líbí uspořádaná tvá nástěnka! Třeba Audrey je k nepřehlédnutí. ;-) Nebo sponka Hellou Kitty! :-)
    Tomíček je lovec duší i tělem, ničeho se nezalekne! Tak jaký jste nakonec měli oběd? Ten od Tomíčka, či úplně jiný? :-DD
    Lesní jahody!!!!! No to je dobrůtka největší! :-) A mooooc se mi líbí ti dotěrní ptáčci! :-DDDD
    Vivi měj se krásně a užívej si širé oblohy! :-)
    Ahooooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, odpověď na Tvou otázku zní jednoznačně - k obědu byly houby s octem, protože to bylo jediné, co Tomíček chytil ;-).
      Jsi zlatá, moc děkuju.

      Vymazat
  13. Anonymní20:11

    Tracyho tiger je najlepšia knižka, akú poznám, čítala som ju už asi desaťkrát a teraz si ju prečítam zas. : o) Tieto články u teba milujem Vivinka, krásne si ma preniesla do letnej atmosféry. Skvelé a inšpiratívne. Maj krásne leto. Ajka

    OdpovědětVymazat
  14. ...a prsty u nohou do vějíře:-D

    OdpovědětVymazat
  15. Ta nástěnka je skvělá! Já jsem svoji předělávala zrovna včera, ale oproti tvé je to taková poloprázdná chudinka -_- :D

    OdpovědětVymazat
  16. :) ....parádní reportáž pohodou nabitého dne... :) Takovýhle nástěnky miluju!!! Vystřihovátka, vytrhovátka, malůvky....bombal :) Hmmm, kafe a třešně....zábava jistě zajištěna :) - a proč ne, pod širým nebem?? :D
    Plánování a zapisování do bloků je moje životní NEZBYTNOST :) Mám tucet rozmanitých bloků, sešitků....., některé jsou tak krásné, že je mi do nich líto psát :D. Ale růžový - pěkně holčičí - mám diář. Tracyho tygříka neznám..., nechám se inspirovat... :)
    Krásný den. Kat....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kat, mám velkou radost, že se Ti líbí moje reportáž i nástěnka a navíc mě potěšilo, že jsi milovnice notýsků a bločků. Já vykrádám papírnictví dnes a denně. ;-) Ale jedno Ti musím prozradit - právě do těch nejkrásnějších sešitků je potřeba začít psát jako první, protože si zasloužíš jen to nejlepší :-*, a taky proto, že žijeme teď a krásnosti (ať už jsou to zážitky nebo věci) je škoda šetřit na zítra. Nejdůležitější je dnešek. ;-)
      Tracyho tygr je eňo ňůňo knížka a jak Tě znám, určitě se Ti bude líbit.

      Vymazat
  17. Milé, veselé, barevné - tradičně Vivinkovské! A pro nás, co leží s angínou v posteli velice příjemné pokoukání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, tak ale tohle mi nedělej - marodění v červenci je nepřípustné...jedině, že bys o to víc chodila ke mně na blog, dívala se na filmy s Carrie, Audrey a Brigitte, jedla spoustu čokolády a pila džus z čerstvých ananasů...v takovém případě bych byla ochotná angínu chviličku tolerovat. ;-) Ale víš přece, že nejradši Tě mám zdravou a s růžovými tvářemi. Opatruj se. :-*

      Vymazat
  18. Všem děkuju za superparádní komentáře, potěšili jste mě. :-**

    OdpovědětVymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  20. Jeee, to je moc prijemny clanek! Za me tancovat s neteri na naplavce, courat jen tak se psem, popijet kavu Pod Lipami...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-*.
      Pefektní plán - nenápadně se k Tobě, neteři a psíkovi přidám. ;-)

      Vymazat
  21. Super tipy, Vivinko. Už jen zbývá k tomu pustit písničku od Chrise Rei Sweet summer day, to je pro mě taková letní pohodovka. :) https://www.youtube.com/watch?v=7PuQWRfxEhw

    OdpovědětVymazat
  22. Vyberám si nič nerobenie, ale to by sa dalo spojiť s pľúvaním alebo odstreľovaním kôsok a súťažou kto najďalej dostrelí vyhráva ďalšiu čerešňu alebo pečenú myš na levanduli. Neboj, nechala by som ťa vyhrať :D
    Vonku nedokážem "premýšľať", lebo moja predstavivosť pracuje na plné obrátky, takže všetky tie scenáre ako sa pripečiem na slniečku, ako ma niekto olúpi, ako ma niečo zožerie... To mi nedovolí zaspať, aj keď sa musím priznať, že raz som zaspala (nedávno) vonku v kufri autá, ale to som bola po celom týždni taká unavená a robila som asistentku tatovi pri oprave autá, že ma to skolilo a v kufri som si našla najlepšie miesto na premýšľanie :)
    Aj keď spánok na čerstvom vzduchu juj to musí byť iný spánok ako doma medzi 4 stenami.
    Nakoniec to najlepšie. Čítanie je moja najobľúbenejšia činnosť. Samozrejme hocikedy, hocikde, ale v lete na balkóne, keď už nie ďalej :/ Je to na nezaplatenie :)

    OdpovědětVymazat