16.9.14

Poklady z mého toaletního stolku...


V rámci "designových proměn", které jsem si zase doma navymýšlela, zrovna od základu měním svůj toaletní stolek, na kterém si, jak vidíte na fotce, ještě nedávno hověla má kosmetika. Teď už je ale všechno jinak. Než vám tu svou předělanou toaletku ukážu se vším všudy, mrkneme se na jednu její část. Ovšem část důležitou - tu, ve které bydlí mé blýskavé šperkařské poklady.

Jen o jedno vás poprosím - všechno si hezky prohlížejte, ale dávejte při tom pozor, aby kolem neletěla třpytkuchtivá straka (určitě víte, jak by to dopadlo).


Tak jako to má někdo s hledáním drahé polovičky, jsem to já měla s tou správnou šperkovnicí. Hledala jsem ji dlouho a vystřídala jich plno, ale žádná z nich nebyla ta pravá. Nakonec jsem si řekla, že nejjednodušší řešení bude nejlepší. Koupila jsem si sadu 3 transparentních úložných boxů (Ikea Godmorgon, 199,-) a jeden z nich (ten, který měl nejvíc přihrádek) jsem použila na šperky. Všechny jsou díky tomu hezky vidět a tvoří tak zároveň originální dekoraci.


Ona je taky takový klenot, i když se nedá zavěsit do uší - rtěnka od Diora, v nejklasičtějším "vyšperkovaném" obalu.


V téhle vyparáděné krabičce se ukrývá moje poslední (zatím) kořist z internetového klenotnictví Eppi.cz, ve kterém si vždycky připadám jako princezna. Ať už díky sortimentu, ze kterého jsem měla ty nejhezčí a (taky nejdivočejší) třpytivé sny, ale taky díky servisu a nezvykle přátelskému jednání (nic mě totiž nepotěší tolik, jako když se e-shop nechová jako obchodník, ale jako přítel). Ale zpátky k mému blýskavému úlovku. Přišel zabalený tak dokonale, že by mi vlastně ke štěstí úplně stačilo jen to balení - krabička se šperkem byla oblečená v hedvábném tyrkysovém papíře, přelepená duhově zlatými štítky (všechno pěkně v mých barvách, jen se srdce smálo). I zebra moje malá pruhovaná se k takovému fešáckému balení tulila, až jsem ji musela odehnat. Přece jen, chtěla jsem se podívat dovnitř...


...A uvnitř na mě čekala další krásná krabička a v ní konečně můj "míša" (tedy tak mu říkám jenom doma, v soukromí) - Carrington náramek s chalcedonem z kolekce Elena, který je tak jemňoučký, ke všemu se hodící a jeho pozlacený design umí házet takové šmrncovní jiskřičky a odlesky, až mám obavu, aby to mému ozdobenému zápěstí nějak nestouplo do hlavy. ;)

 Ten se blyští, co? ;)


Soška malého ptáčka (50. léta, Walt Disney) mi slouží jako stojánek na šperky. Odkládám na něj ty nejpoužívanější nebo právě nejoblíbenější řetízky, protože do jeho křidýlek se nikdy nezamotají.


I když ráda podléhám trendům a nechávám se několikrát ročně unášet na vlně barevných náušnicových a náhrdelníkových hitů, mám doma pár kousků, které nikdy nevyjdou z módy, ke kterým se vždycky ráda vracím, a se kterými mám vztah kamarádský, řekla bych až zamilovaný. Na křehký porcelánový talířek pak ukládám šperky, které zrovna nejraději "provětrávám". Patří mezi ně nejjemňoukulinkatější zlatý řetízek s křížkem, který jsem si napořád půjčila od mamky, řetízek se jménem, který jsem dostala od mého muže, zlatý snubní prstýnek, řetízkový náramek z Eppi a lehce extravagantní náušnice (ráda nosím průhledné křišťálky zasazené ve zdánlivě nesourodých párech - jedna náušnice je mini a druhá velká, ať se nenudím). 

Musím říct, že se mi s vámi hrabošení v zářivých cingrlátkách moc líbilo. To si budeme muset zase někdy zopakovat. A protože v dnešní době se člověk nemůže spoléhat na to, že by se blýskalo na lepší časy, milá povinnost dodat světu trošku toho třpytu je na nás, tak do toho! ;)

Vivi podpis

59 komentářů:

  1. Cinkrlátka miluju a to přehrabování v nich taky, máš moc krásné kousky, vybrala bych si :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom případě bychom si moc rozuměly ;-).

      Vymazat
  2. Krááása :) A ten ptáček je roztomiloučkej :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ptáčkovi to ráda vyřídím, on si na chválu potrpí. ;-)

      Vymazat
  3. Sic nejsem moc cinkrlátková, musím uznat že ta rtěnka, Tvůj nový náramek a vůbec celé to internetové klenotnictví jsou opravdovými skvosty! Jen škoda že jsem ho neznala dřív když jsem si vybírala dáreček za státnice, můj prsteníček mohl mít úplně jinou podobu...Máš pravdu Vivi, dnes (od)padam, padam, pam...!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Radko, to je jasná věc, k Tobě do lesa by se cingrlátka ani nehodila. Nejkrásnější šperky pro lesní vílu jsou třešně za ušima, kopretiny ve vlasech a růžové tváře namalované lesním vánkem. ;-) Z klenotnictví Eppi jsem hodně rozradostněná, protože mají všechno tak vymazlené a vychytané, že už v budoucnu nebudu řešit, kde sehnat nějaké ty parádní cennosi pro sebe nebo jako dárek. A ještě jednu věc chci říct - hezky jsi v komentáři narazila na jednu věc, na kterou jsem v článku zapomněla upozornit. Že totiž šperky jsou tou nejlepší odměnou, když se nám něco zadaří a povede. Bohužel když jsem já udělala státnice, tak jsem se neodměnila krásným šperkem, který by mi připomínal mou studijní šikovnost ;-), ale spoustou koktejlů, takže to byla odměna sice nezapomenutelná, ale ... radši bych zapomněla ;-), takže buď ráda za to, co máš na svém prsteníčku (je to mnohem lepší než několikadenní bolehlav).

      Vymazat
  4. Máš na stolku samé úžasné klenoty a poklady :)
    VERU-LIFE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Veru. A to ještě kdybys věděla, co je pod stolkem a uvnitř stolku! ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní12:52

      Co?co!?

      Vymazat
    3. Já jsem přesně tenhle typ - taky hrozně zvědavá. ;))

      Vymazat
  5. Milá Vivi,
    toto je taková nádhera... máš to všechno tak krásně uspořádané, přitom ledabylé a na očích... to je parády, hned bych se všemi těmi skvosty s nadšením prohrabala... :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Missy, jsem moc ráda, že se Ti moje třpytivosti líbí ;). A víš, že jsi vlastně definovala nejen moji šperkovnici, ale taky můj šatník, můj byt a vlastně celý můj život? "Je to uspořádané, ale ledabylé" - to je ono, to jsem celá já! ;-)

      Vymazat
  6. To je nádhera Vivi.Třpytkuchtivá straka měla na ty Tvé poklady zálusk,ale já jí odháněla co mi síly stačily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Věrko, já věděla, že se na Tebe můžu spolehnout. ;-)

      Vymazat
  7. Anonymní12:12

    Vivi, napadlo mi, že až nebudeš někdy dom, přijdu ti zalít kytky :))))). Neboj, nic ti přitom zalévání nevezmu, jen si všechno budu před zracadlem zkoušet :)))) Líbí se mi, jak to máš uspořádané a ten box je supr. Akorát asi před týdnem jsem na tu sadu v Ikei koukala, jakože hezký, ale nenapadlo mi, k čemu bych jí používala. O víkendu si pro ní zajedu, snad nevadí, že se budu opičit. :))) Č Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Míšo...mám doma jen dva kaktusy; myslím, že zalévat je nebude potřeba...:-) Ale ba ne, já bych Tě klidně nechala všechno vyzkoušet, ani by ses ke mně nemusela hlásit pod záminkou zalévání. ;-)
      Víš, na blogu se tomu neříká "opičení se", ale "inspirování se" ;-), takže se klidně inspiruj, proto tyhle články koneckonců píšu.

      Vymazat
  8. No samé krásne vecičky :) a vďaka za tip na tú stránku.

    dawnielicious.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  9. Vždycky se těším na nový článek a toto pokoukání na tvůj toaletní stoleček prohlížím už po několikáté, pořád dokola. :-) Navíc už vím, co si budu přát od přítele k říjnovým narozeninám. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Vyzerá to úžasne :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To své šperkovnici moc ráda vyřídím. ;-)

      Vymazat
  11. Vivinko ja sa tiez rada vraciam ku klasike, ktora nikdy neomrzi. A tiez som si od maminky pozicala "natrvalo" jej zlatu retiazku s jej menom :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My ty naše mamky (a starou dobrou klasiku) nemít, tak nevím nevím ;-)

      Vymazat
  12. Anonymní16:56

    Rozžiarili sa mi oči, keď vidím takú krásu a dúfam, že celú toaletku uvidíme čoskoro !! :) Teším sa a ďakujem, že si mi opäť zdvihla náladu.
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ajko a já zase doufám, že toaletku čoskoro dodělám (a hned pak ji uvidíte) ;-).

      Vymazat
  13. Jéé♥♥ Moje babička vždycky nosila výraznou červenu rtěnku od Diora nebo od Channela a můj sen je, pořídit si jednu takovou. Nemusela by být čevená, stačila by mi klidně jen taková "nude". Závidím!:) Ale protože závist je špatná vlastnost, jen se tak uculuji nad dalším milým článkem, který mi vždy zvedne náladu!:) Děkuju♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Červená rtěnka Chanel, to je královna - dneska i před sto lety. ;-)
      Já to mám úplně stejně při čtení komentářů - taky se uculuju a jak se tak uculuju, tak se mi zvedne nálada a už mi ji nikdo a nic ničím nemůže zkazit. ;) Takže i já děkuju. :-*

      Vymazat
  14. Jůůůj, ten tyrkysový balíček... Cítím se teď skoro jako Tvoje zebra, Vivi - určitě jsme obě stejně (= strašně moc) zvědavé, co je uvnitř :-) Krásný cingrlátkový den přeju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, to jsem si mohla myslet, že se ke zvídavé zebře přidáš ;-). A hned na dalších fotkách je balíček rozbalený, zebra už to viděla. ;-)

      Vymazat
  15. Máš moc krásné blyštivé miláčky ;-) Já mám na nočním stolečku skleničku, kam odkládám své právě nošené šperky :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Báro, děkuju ;). Mám moc ráda neokoukané nápady na odkládání šperků a sklenička se mi zdá skvělá...to musím vyzkoušet ;).

      Vymazat
  16. Vivi, tak šperky, korále matné i blyštivé, náramky, hodinky, tak to je teprve něco pro mě..Ale..naštěstí toho mám tolik(občas se i něco zašmodrcne/to pak šílím:o))/, že tentokrát okamžetě neklikám k objednání..toto je chvíle, kdy jen obdivuji a porovnávám..Vloni před Vánoci jsem byla obdarována náramkem Pandora a jelikož na něm mám kuličky od mých milovaných, tak ho miluju taky:o)! Jediné co moc nemám jsou prstýnky..ale možná přijde doba, kdy to doženu:o))..třebas budeš mít nějaký prstýnkový článek a já nebudu mít sešlápnutou brzdu u peněženky:o))..Tímto ti chci mooc poděkovat za článek, který mi díkybohu tu peněženku neztenčil..však Ty víš...krásné dny..Inka(ale ta rtěnka...hmmm a chanelku bych taky mohla :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Inko, to ráda slyším, že máš spoustu náramků, hodinek a korálů - to jsi "můj člověk" ;-). A jsem moc šťastná, že jsi zase porušila to své "vintageblogové" pravidlo, protože já Tě tu vždycky vidím ohromně ráda. ;) Takže i já děkuju a už teď Ti můžu slíbit, že u dalšího článku zůstane Tvá peněženka taky v bezpečí ;).

      Vymazat
  17. Milá Vivi, máš to tam naozaj krásne. Najviac si ma inšpirovala so šperkovničkou, ktorá je priestranná a navyše máš rozhľad o svojich šperkoch. Pri najbližšej návšteve Ikei si ju určite kúpim. :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anett, výborně, tak to mě moc těší. Určitě bude transparentní boxík Tvým šperkům náramně slušet. ;-)

      Vymazat
  18. Vivi, keď už si taká rozbehnutá, tak ťa vo štvrtok poobede čakám u nás. Spravím ti čajík, dám ti z koláčika a môžeš pokračovať aj u nás. Ja sa chystám tiež na takú menšiu renováciu izby, takže také šikovné ručičky ako máš ty by sa mi hodili :)
    Budeme staré skrine dávať preč, novú skriňu skladať, všetko pekne utierať, oprašovať, pekne ukladať a dekorovať... Síce sa nato teším, ale trochu ma štve, že mi peňaženka bráni urobiť všetko pekne naraz a musím to robiť takto po častiach :/ Ale o to bude hádam väčšia radosť, keď už to bude všetko hotové. (Pochybujem, že niekedy to bude úplne podľa mojich predstáv, lebo ja budem chcieť stále niečo meniť :D Máme to v rodine).
    Inak nevidím dôvod, prečo by si nemohla prirobiť na Diora očko/slučku/háčik/uško, zavesiť ho na retiazku a nosiť na krku ako prívesok. Úplne si ho viem predstaviť ako si ten fešák rúž/prívesok hovie na tvojom krku (možno trochu nižšie) a vždy, keď budeš mať chuť skrášliť svoje pery, len ho jednoducho otvoríš (nemusíš ho nikde hľadať po kabelke), našpúliš pery (takzvaný duckface) a maľuješ a miluješ... :)
    Ale musím sa priznať, že odháňanie straky bolo ťažké, ale dokázala som ju odplašiť a pána Diora, na ktorého si brúsila drápky, aby si s ním mohla rúžovať pery/zobák neulovila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pampeliško, domluveno - ve čtvrtek jsem tam. ;-)
      Podle mě je úplně nejlepší zařizovat všechno postupně a po částech, to je pak radost z každé pořízené nebo vytvořené maličkosti. I kdybych měla spoustu peněz (jenže to bych si nesměla pořád kupovat nějaká nová cingrlátka a malovátka a knížky a šaty a...no vždyť víš), nechtěla bych je utratit najednou, třeba v jednom obchodě, za nábytek a dekorace; to není ono. Takže si myslím, že to bude u Tebe superkrásné, ať už to bude hotové kdykoliv (a že možná nikdy? taky dobře, neustálé a nikdy nekončící dolaďování interiéru je zábava) ;-).
      A s tím Diorem...já Tě nemít, tak nevim nevim. Nápad úsměvný, leč fantastický, za který na Tebe udělám "duckface" :-).
      Řekla bych, že straka se k mé šperkovnici už jen tak nepřiblíží, jsi skvělá strážkyně pokladů. :-*

      Vymazat
  19. Vivi, toto bol krááásny článok a máš skutočne závideniahodnú šperkovničku :)

    http://beautiful-savage.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Vivi! :-)
    Téééééééda! Uměla bych si u tebe vybrat! :-) Máš nádherné šperky a skvělé pomocníčky! :-)
    Já nejvíce ujíždím na náušnicích a náramcích! :-)
    A povím ti, že jsi si nakonec se šperkovnicí dokázala skvěle (bravůrně) poradit! ;-)
    Měj se krásně Vivi! Ahoooooooooooooooj!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, ale víš, přece jen nejhezčí jsou šperky ručně vyráběné. Třeba zrovna takové, které děláš ty, a které mám zrovna teď na klopě kabátu (je to háčkovaný mikymauz, můj oblíbenec). :-**
      Děkuju a budu se po tobě opičit a řeknu: ahoooooooooooj. :-)

      Vymazat
  21. Krásně jsem se pokochala :-) Já je mám taky v plastové krabičce s přihrádkami, leč krabky to jsou původně na šroubky... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, doufám, že si tenhle tvůj komentář nepřečte nějaký muž ve tvé rodině, který se marně snaží najít, kde má krabičku se šroubky. ;-)

      Vymazat
  22. Milá Katko, ve flakónu od parfému jsou barevné flitry, které jsem si koupila ve "švadlenkovských potřebách" - jsou levné a krásně barevné a kromě toho, že je občas někam lepím nebo našívám, dělají ve flakónu pěknou dekoraci. A někdy flakónek používám i jako malou vázičku ;-).

    OdpovědětVymazat
  23. Viv, chci vidět co je ve stolku, pod stolkem i vedle stolku. Chci závidět a kochat se ještě víc. Chci ti to doma prošmejdit, prozkoumat a hlavně se inspirovat. Chci! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A když moje milá čtenářka něco CHCE a ještě to chce tak roztomilým způsobem, na mně je, abych jí to co nejdřív splnila. Píšu si do velkého růžového notesu poznámku "nafotit co je ve stole, pod stolem a vedle stolku" a těším se, až to všechno prošmejdíš. ;-)

      Vymazat
  24. Tak takovou sbírku bych někdy chtěla vidět. ;-) A není vůbec zač, moc mě těší, že tu u mě na blogu vzniklo budoucí "Katčino parfémovoknoflíčkovské (nebo flitrové) zátiší". ;-) ♥

    OdpovědětVymazat
  25. Milá Vivi,
    moc nás těší, že jste byla s našimi službami i šperkem spokojená. Děkujeme za všechna slova chvály, ta jsou pro nás tou nejsladší odměnou! :)
    My zase musíme pochválit Vaši sbírku šperků, máte v ní opravdu nádherné kousky, až oči přecházejí.
    Přejeme mnoho dalších blyštivých úlovků,
    Eppi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, tak to je velké překvapení a velká čest, že se na mém blogu objevil přímo "eppiovský komentář" a navíc moc hezký. Děkuju a asi ani nemusím dodávat, že bez náramaku s chalcedonem by má blyštivá sbírka nemohla být nikdy úplná ;).

      Vymazat
  26. Jinak jsem tě, Vivi, nominovala na Memory TAG, samozřejmě je na tobě, zda to budeš dělat. Vložíš v podstatě 10 fotek a zavzpomínáš si. :) Tady odkaz: http://infinitetreasure.blogspot.cz/2014/09/memory-tag.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anetko, děkuju Ti zprávu a za nominaci na TAG. Musím se přiznat, že jsem "tagována" ze všech stran, a i když bych ráda podobné články na svém blogu vytvářela, obávám se, že už by mi nezbyl prostor a hlavně čas na jiné posty - už takhle totiž nestíhám, nesvačím a nestačím ;-) Proto se podobných TAGů neúčastním, ale nominace od Tebe mě moc potěšila a vážím si toho, že sis vzpomněla právě na mě. Každopádně se s chutí přijdu začíst do Tvého tagování a pročtu si, co jsi na sebe ve svých vzpomínkách prozradila ;).

      Vymazat
    2. Beztak ti moc děkuji! Při tvé blogové oblíbenosti a vytíženosti se vůbec divím, že zvládáš každému odpovědět, být milá a vstřícná a ještě sleduješ malé začátečnické pokusy o blog. :) Palec nahoru!

      Vymazat
  27. Juu, Vivi, to je tedy krasa. Mas to moc pekne usporadane a ten naramek je krasny, i stranky vypadaji moc dobre. :)
    Uz se tesim, az nam ukazes dalsi cast tveho kosmetickeho stolku. ;)

    OdpovědětVymazat
  28. Krásné poklady! :) Obdiv jak to máš krásně uspořádané

    www.mysocialshake.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  29. Verunko a Juli, jsem ráda, že se Vám moje neuspořádané uspořádání šperků líbí. A na kosmetickém stolu se pracuje dnem i nocí, tak snad se tu brzy, parádník jeden, ukáže ;).

    OdpovědětVymazat
  30. Nádhera, skvostné. Na výsledek kosmetického stolku se nemůžu dočkat :)

    OdpovědětVymazat
  31. ty jo, ten zeleny sperk je super!!!! zavidim. i kdyz ja si ted taky udelala radost. skoda ze nemuzu vlozit obrazek. tak aspon se pochlubim takto - http://www.goldeligius.cz/nahrdelniky-z-chirurgicke-oceli/calvin-klein-nahrdelnik-continue-kj0ejp100100.html

    OdpovědětVymazat