23.10.14

7 tipů, jak si udělat dokonalou pohodu

Je to ta nejklasičtější pohádka pro dospělé, kterou mám spojenou s podzimem, ponocováním a vanou plnou bublinek. Disneyovský příběh Pretty Woman, ve kterém chudá a trochu "ušlapaná" dívka Vivien (podobnost našich jmen je čistě náhodná), jednoho dne své dlouhatánské nohy (a ještě delší černé kozačky) vtěsná do bílého sporťáku milionáře Richarda Gera, a tak - ještě nic netuše - ke svému velkému štěstí přijde. Prostě romantiše klasiše, kterou je ideální si pustit, když máme (aspoň na tu hodinu a půl) klid, na sobě kostkované pyžamo a pod polštářem tabulku (ehm..dvě tabulky) čokolády.

A má nejoblíbenější scéna z Pretty Woman mě inspirovala k dnešnímu článku - Vivien leží ve vaně přeplněné pěnou, poslouchá žlutého walkmana (ach, to je taková retro roztomilost!), falešně zpívá a je při tom superšťastná. Vždycky, když tuhle scénu vidím, spokojeně se směju a zpívám (sousedi říkali, že prý taky falešně) s ní a mám chuť vytvořit si doma úplně stejnou pohodu, jakou má Julia Roberts v Ričrdově apartmá. A není to vůbec nic těžkého, stačí jen mít po ruce ty správné propriety. 

Představuju vám tedy můj pohodový výběr složený z mých veleoblíbených pomocníků pro relaxaci i z těch, které sice ještě nemám (ach jo), ale padly mi do oka (dokonce tak hluboko, že nejdou vyndat a budu si je tedy muset pořídit). ;)


1 2 3 4 5 6 7

1 . Žlutý "prettywomanský" walkman to sice není, ale my už taky nežijeme v minulém století. Když poslouchat muziku nebo přijímat telefonní hovory, tak ze stylových švédských sluchátek Happy Plugs. Troubení aut a hluk na ulici, randál od sousedů, nadávající šéf, to není žádný problém (tedy když má člověk v uších Happy Plugs).

2. Seznamte se - nejneodolatelnější hydratační mléko Kind & Cream od britské značky Love Boo. Obsahuje olejíček Monoi z Tiare květů, výtažky z granátového jablka a bambucké máslo, naopak nežádoucnosti jako jsou parabeny, sulfáty, syntetická barviva a další chemické potvory tady nehledejte. Mléko je dokonalé pro citlivou dětskou pokožku, ale i dospěláci (jako třeba já) si přijdou na své - je to totiž ten nejjemnější odličovač, jaký znám. Stačí ho trošku vetřít do vlhké pleti, makeup odstranit pomocí vatového tamponku a opláchnout vlažnou vodou. Používám ho i jako krém na ruce. A podívejte na ten roztomiloušský obal - to je prostě Love Boo.

3. Tyhle puntíkaté pyžamové šortky mají několik výhod, ale jedna z nich je zásadní - nemusím k nim totiž vůbec nic psát. Nemusím nic říkat. Stačí se na ně jen podívat, pak si je obléknout, zhasnout, pod polštářem najít tu slíbenou čokoládu a pustit si Pretty Woman. A je to.

4. K domácí pohodě patří tričko, to se ví. Třeba to "jeho", ale není od věci mít i pár vlastních. Třeba tričko s unicornem. Kdo jednorožce ve snu uvidí, ten ať šťastné a blahodárné období očekává. Snáře v tom mají jasno. A co znamená "viděti jednorožce na tričku", v tom mám zase jasno já. To totiž znamená, že trička Zoot Originál umí občas docela příjemně překvapit. 

5. Když vidím pestrobarevné šumivé kuličky do koupele, připadám si jako Alenka v říši divů. Najednou stojím v krátkých šatech a mašlí ve vlasech před výlohou koupelnového cukrářství a mám na ní úplně přilepený nos, jen abych viděla všechny ty "sladkosti", které dokážou obyčejné vykoupání povznést na opravdický zážitek. Tahle modrá se jmenuje "Borůvkový pohár" a já už nechci na nic čekat a jdu si okamžitě napustit vanu.

6. Vypozorovala jsem, že chci být majitelkou všeho - tedy všeho, co vytvoří populární značka Donkey. A i když tuším, že je na sítko na čaj se Santou, který si lebedí v horké čajové lázni, ještě trochu brzy, je teď v akci a už ho mají jen pár kousků a bez něj by to o Vánocích nebylo ono a...já si to zkrátka už nějak odůvodním. ;)

7. Téhle designové parádnosti jsem úplně propadla. Skládací stoličku Remember Globetrotter jsem si koupila asi před rokem, a i když se mi během toho roku dost změnil vkus (však mě znáte, no), stolek Remember je jedna z mála věcí, kterou nedám, neprodám, nevyměním. Připomíná cestovní kufr a dobrodružstvím vonící dálky, má nosnost až 200 kg, takže si na ni v případě potřeby můžou sednout i dvě nečekané návštěvy najednou, dá se jednoduše složit a zase rozložit, a když je v interiéru taková věc jenom jedna, dokáže ho netradičně oživit. Nejradši stoličku používám jako odkládací stolek a tu láhev vína a skleničku jsem na něj nenamalovala náhodou - to je pro vás. ;)

Vivi podpis

34 komentářů:

  1. Moc krásný článek:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda Vivi, to je výběr! A já teď sedím v kanceláři... Nejradši bych se bleskurychle sbalila, omotala okolo krku šálu a vyrazila do tepla domova sledovat film.. Ty víš jak na mě ;o).
    Díky za úžasné tipy, to mléko vypadá bezvadně a po stoličce už dlouho pokukuju, zase jsem jí o něco blíž ;o).
    Užívej si pohody!

    PS: díky za milou návštěvu ;o)

    OdpovědětVymazat
  3. Vivinko, to je parádní! Tolik skvělých věcí na jednom místě, můžu najít jen u tebe :) Jdu to všechno podrobněji prohlédnout.

    Měj se krásně!

    Pandička

    OdpovědětVymazat
  4. "Zůstala bych i za dva tisíce."
    "Dal bych Ti i čtyři.." <3
    To je paráda, Vivi! Pretty Woman zbožňuju a myslím, že si ji brzo pustím a snad pod polštářem taky najdu nějakou dobrůtku.:-) Sluchátka mám žluté a krabičku od nich používám na náušnice, na kterou jsem si namalovala barevné puntíky barvami na sklo.
    Krásný den! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní10:25

    Ahojky Vivi,,
    na čajové sítko se Santa Clausem neníííííííí brzy. :))Já už nakupuji vánoční věci od půlky října a v obchodech jsou už adventní kalendáře. :))
    Ta kosmetika vypadá nádherně a ten odkládací stoleček je boží.Přála jsem si kdysi strašně moc mít takový kufr,ale nikde jsem ho nesehnala.Stoleček by mohl být dobrou náhradou. :))
    Ahoj a pěkné podzimní dny. :)
    Denny

    OdpovědětVymazat
  6. Jak já miluju tyhle tvé články Vivi! ♥

    OdpovědětVymazat
  7. Krásný článek a potěšila jsi mě i s tím namalovaným vínem. To je moje oblíbená značka. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Můj nejoblíbenější fim :) vždy si jej pouštím když je mi ouvej!

    OdpovědětVymazat
  9. Miluju takové chvilky pohody :)
    Kdyby jsi se chtěla navzájem sledovat, dej vědět :)
    Just Be Yourself

    OdpovědětVymazat
  10. To je, Vivi, skvely tip, skoda, ze momentalne mam jen sprchu, a tak se nemuzu ponorit do peny a zpivat si s walkmanem v uchu. Nicmene, tento fil naprosto miluji, je to takova popelka pro dospele :-) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  11. och ta skladacia stolicka je uplne dokonala! mat ju tak kam vtesnat do nasho maleho bytiku, urcite urobi radost aj mojmu drahemu :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní16:09

      Ja som neodolala a pred chvíľou ju kúpila. Tiež máme malý byt, ale túto stoličku do neho napchám, aj keby som kvôli tomu mala vyhodiť priateľovmu zbierku komiksov. :-) Zuza

      Vymazat
  12. Krásné věci :) Hlavně ta sluchátka :)

    OdpovědětVymazat
  13. Jé, to jsou fantastický drobnosti :) Nejvíc se mi líbí krém a šortky
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  14. Tak po té stoličce vážně toužím, ale nevím, kam ji dát. Ta je kouzelná. No a vše ostatní také.

    OdpovědětVymazat
  15. Šumivé balistiky mám moc ráda,jen je mi vždycky líto je hodit do vany,když se pak rozpustí:-D

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi, chopila jsem se skleničky a připíjím na tvé zdraví.Zas taková lákavá nabídka..Proč moje karta zeje prázdnotou? Ach ,Bože:o))..No, taky člověk nemusí mít všechno.o)), je třeba se pořád na něco těšit..Vivi a já už teď se těším, co příště nového ukážeš..krásné dny..Inka

    OdpovědětVymazat
  17. Tak při takové pohodičce mám chuť si všechny tvoje tipy včetně Pretty woman (už snad po sté) dát. Super článek Vivi, ty prostě víš jak člověka hodit do pohody :)

    OdpovědětVymazat
  18. absolútne nemám slov, najfamóznejší článok! :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní0:11

    Vis co je uzasne Vivi? Ze blogujes. Chodim k tobe kazdy den a i kdyz tu nekdy neni novy clanek,
    procitam si ty starsi a neprestava me udivovat tvuj sloh, pratelskost a vkus. Jak pise Sangey, ja
    take nemam slov. Davas lidem hodne radosti, jen tak dal.
    Alena N.

    OdpovědětVymazat
  20. Tak přesně tohle si plánuju udělat zítra večír než půjdeme někam sednout, když budu zpátky doma! :))) moc krásný článek.
    pozdrav z http://allys-cook.blog.cz ^^

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní16:04

    Miluju tvůj blog. Prostě ho miluju... Vždy si uvařím kávu, sednu si do mého zelenkavého sedacího Sakypaky pytle a čtu. Ráda brousím i do tvých dávných příspěvků. Ta pohoda, co z tvého blogu vyzařuje je k nezaplacení! Díky! :)

    JS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám takovou radost! Když si čtu tvůj úžasný vzkaz a ostatní komentáře, tak si říkám, že pro tohle vážně to blogování stojí za to. ;) Velký dík a pusu k tomu ;).

      Vymazat
  22. Po těch sluchátkách toužím už pár pátků. Asi si je budu muset taky pořídit, ach jo :D .... a ty pyžamové šortky jsou božské, ty chci taky!!!!!! I když bych v nich spávala až v létě, protože přes zimu jsem strašný zmrzlík, kterému je pořád zima :)

    Giveaway Realash ♥

    OdpovědětVymazat
  23. Me uplne nejvíc uchvátila skládací stolicka!:) přesně jak říkáš, připomíná mi cestovní kufr, trochu vypada jakoby s nim uz někdo procestoval svět:) me vzdycky k navození pohody pomáhá poradny úklid, pak si v klidu sednout, uvařit si kavu, zapálit svíčku a koukat na film. Ted mam konečně vytížené "prázdniny" teda aspon ty školní, ne pracovní, ale i tak si to hodlám užit a odpočinout si od učení:) hezky víkend!:)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Vivi, moc děkuji za články plné inspirace!! Nedávno jsem narazila na stránku, ze které už jsem si podruhé objednala a chtěla bych na ni upozornit i Tebe, protože si myslím, že by sis tam taky našla plno úžasných věcí ;) Psala jsem o této stránce zde. Je tam můj první nákup ;)


    Sororessa
    Zveme vás na naši giveaway! ;)
    A.

    OdpovědětVymazat
  25. Jejda, strašně dlouho jsem PW neviděla a to ten film/pohádku miluji.. děkuji za tip!! :)

    OdpovědětVymazat
  26. Po přečtení článku mám chuť si pustit Pretty Woman. A věděla jsi, že Julia se nechala ve scénách, kde byly vidět nohy dublovat? Prý je má krátké a křivé, ale bůhví, co je na tom pravdy, každopádně je krásná. :)
    Šortky jsou super, ale já bych je mohla mít na jaře nebo v létě, teď bych v nich zmrzla. :)
    A happy plugs jsou nejlepší, když potřebuju v práci klid, tak si zašpuntuji uši, a to pak ani neslyším, když šéf nebo kolegové něco chtějí. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, Pretty Woman nikdy nezklame. ;) Tenkrát jí "dublovala tělo" Shelley Michelle, pokud se nepletu a od té bych se nechala dublovat taky. ;) Nohy Julie Roberts jsem viděla už v tolika filmech, kde ji nikdo nedubloval, že si troufám říct, že s těmi krátkými a křivými končetinami je to jen drb. ;) Navíc málokdo má při výšce 175 cm krátké nohy. ;)
      Přiznávám - já chodím i v zimě doma "nalehko" - topíme ;). Ale i tak jsem si včera koupila zbrusu nové flanelové pyžamko se zlatýma hvězdičkama - třeba díky němu budeme platit menší účty za teplo. ;)

      Vymazat
  27. MOC vám všem děkuju za komentáře. Všechny mě potěšily, rozveselily a některé dokonce dojaly. Jste nejlepší. ♥

    OdpovědětVymazat
  28. Minulý týden jsem se zabrouzdala na tenhle můj oblíbený blog a musím říct, že mě doslova vytáhl z noční chmury, kdy jsem čekala a čekala...a pak jsem si zapla noťák a zašla k Viv....no, sama bych nevěřila, že si ve dvě ráno pustím stokrát viděnou Pretty Woman a budu k tomu popíjet kakao....jako jo, vážně dobrý nápad :)....a pak jsem se i dočkala, ani jsem to nedoukoukala do konce. Díky za bezvadný protichmurný tip :) Já ten zdejší voňavý, růžovo-zlatý svět zkrátka miluju :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Puntíkatá, no páni, to je tak úžasný tohle číst. ♥ Můj růžovo-zlatý svět je Ti kdykoliv k dispozici. ;) A kakao s Pretty Woman by nemuselo být špatné ani po ránu ... jdu to vyzkoušet. ;)
      PS: jsem si na Tebe zrovna včera vzpomněla v knihkupectví, když jsem si kupovala knížku "Dívka v puntíkatých šatech". ;)

      Vymazat
  29. Pretty Woman, Nevesta na úteku. Filmy, ktoré musia milovať všetci alebo aspoň väčšina. Veď to je oddychová romantika a presne ako si to opísala. S vaňou, čokoládou...
    1. ušné slúchadla sú síce fajn a dá sa povedať, že neviditeľné, ale nejak ma z nich bolia uši, čiže ma viac lákajú také tie väčšie, ktoré si človek nasadí na hlavu a na uši
    3. och tie kraťase. wow. ale nič pre mňa :( Ja by som bez môjho teplého pyžamka s dlhými rukávmi a nohavicami a teplými ponožkami a samozrejme s macíkom na tričku neprežila :( Ja cencúľ potrebujem teplo. Ale veľmi sa mi páčia takéto kraťasky na babách a len tíško závidím.
    5. už si budem musieť konečne nejakú guličku kúpiť a vyskúšať, lebo vyzerajú lákavo a ja kúpanie milujem, ale nemôžem si ho dovoliť často.
    7. no to je teda parádna stolička. Ale neviem, či by som sa chcela s ňou deliť s nejakou nečakanou návštevou. Jedine, že by som bola na vrchu alebo by sme sedeli vedľa seba. Inak by hrozilo rozpučenie mojej osoby, ale zase keby som skončila na kolenách nejakého fešného, statného muža nesťažovala by som sa.

    OdpovědětVymazat