9.11.14

Koupelnové rituály aneb jak starosti odplouvají

Pokud si myslíte, že vana plná pěny a dobrý film může vyřešit jakýkoliv problém, pak si připravte vanu a pusťte dvd. ;) Zavřít se totiž na chvíli ve své koupelně, připravit si všechny nepostradatelné náležitosti, jako je tyrkysový ručník s očkama, přenosný dvd přehrávač, krabička s písničkama (což může být walkman, gramec i chytrý telefon), čokoládová pleťová maska, šálek čaje a voňavé koupelnové přípravky, a vytvořit si tak malé domácí rozmazlovací centrum, to může být někdy opravdu účinnější než týden v lázních. 

A protože je neděle, čili ideální den pro to načerpat novou energii, která se bude v nadcházejícím pracovním týdnu určitě hodit, napustíme si tu spolu dneska vanu a při té příležitosti vám představím své tajné koupelnové rituály a voňavé oblíbence (těmi začneme).



I když mám při "lázeňském hýčkání" ve své vaně moc ráda všelijaké olejíčky, balistiky a vyzkoušela jsem hodně různých pěn, je jen jedna jediná, o které můžu s klidným svědomím říct, že ji opravdu zbožňuju - pěna do koupele Tiaré originál. Mám ji tolik ráda z mnoha důvodů. Třeba pro to, že je bez barviv a parabenů. Nebo pro její sametovou vůni, ve které se květy tahitské gardénie mísí s kokosovým olejem a z mojí koupelny se díky ní stává takový malý tichomořský ráj...Když ji naliju (stačí jedno víčko) pod proud horké vody, a pěna se rozvoní, všechny starosti odplouvají ještě dřív, než ve vodě smočím malíček. A jak tak pěna nerušeně voní, stíhá přitom ještě hydratovat pokožku a udržovat na hladině bohaté chomáčky narůžovělých bublinek (dokonce i když už mám na prstech varhánky a měla bych jít z vody ven, pěna se na hladině pořád drží a láká, abych zůstala - a to já zas jo, ráda). 

A ještě tu mám jednoho koupelnového společníka, o kterém nemůžu mlčet - sprchový gel Tiaré originál. Když se chce člověk skvěle mít, stačí se s ním chvíli mýt. Jak ten to má zmáknuté! Myje a pečuje - a to sice s takovou vůní, něhou, pečlivostí a pěnivostí, jako kdyby už na ničem jiném kromě luxusně voňavé, čisté a hebké pokožky nezáleželo. A taky že na ničem jiném nezáleží - aspoň v tu chvíli mám přesně takový pocit...


Často si s sebou do koupelny beru malou misku s medem. Když je zcukernatělý, používám ho jako peeling na rty, když je tekutý, nanesu ho na pleť i na rty, po 10 minutách smyju a pleť vrní blahem.

Ti z vás, kteří nemají vanu, se možná teď cítí trochu na vedlejší koleji, ale povím vám, že i ve sprchovém koutě se dá užít žůžo relaxace. Když jsem ještě v koupelně neměla vanu, tak jsem si vždycky na umyvadlo položila misku s bonbónama a svíčku, na pračku jsem posadila gramofon a už to jelo; prostě ať už vana nebo sprcháč, my si umíme užívat tak jako tak, no ne? ;) A kdyby se vám přece jen zdálo, že by se vaše rychlé sprchování nedokázalo podvolit všem těm malým lázeňským rituálům, tak nic, nebudeme to dál rozebírat a řešit - prostě na mě normálně zazvoňte a já už se o vás v mé koupelně postarám, jako byste byli moji vlastní. ;)


A co rozhodně nemůže uškodit a co rozhodně nemůže při koupeli chybět, to je prosím pěkně jeden prťánek vaječného koňaku.


Na podzim je žádoucí světýlkování. Svíčky, lampičky, dekorační světla nebo i světýlka na stromek, to všechno je vítáno a pověřeno, aby rozzářilo pochmurné a šedivé listopadové dny. A když už si tak v koupelně hezky svítíme, aspoň dobře uvidíme na časopis nebo nějakou knížku (ideálně takovou, která už se někdy ocitla ve vodě - pokud dokázala uschnout a rozlepit od sebe jednotlivé stránky, je ideální adeptkou na další koupelnová dobrodružství).


Malý šálek s heřmánkovým čajem a s pár kapkami šťávy z pomeranče přichází obvykle na řadu, když je vypitý prťánek vaječného koňaku (však víte). Nedoporučuju si brát do koupelny starožitný hrnek po babičce, i když by to byla stylovka. Ne vždycky střepy přinášejí štěstí. Tenhle hrnek jsem koupila na Aukru asi za 50,-, ovšem když se mě někdo zeptá, budu se tvářit, že to je hrneček po babičce, a že trvám na tom pít heřmánkové thé jedině z něj. ;)


Tak co že jsme to měli za problémy? Rozbitá lednička, nemožný šéf, nezaplacené složenky, bolavá hlava nebo koule z matiky? Nezájem. Každý problém je v koupelně nahrazen - třeba sušenkama, geniálním Columbem, plamenem svíčky, konejšivě teplou vodou nebo voňavou pěnou.


Nemůžeme (škoda) to všichni dělat jako tuzexová panenka Vivi (buď se ona jmenuje po mě nebo já po ní - hádejte), která je celý den nahatá a lebedí si mezi koupelnovými lahvičkami a exotikou z Tahiti. Ale někdy (aspoň o víkendu) bychom to měli udělat jako ona, zavřít se aspoň na chvíli v koupelně, pohýčkat tělo a ukonejšit mysl. Stojíme za to přece. 

A protože si už pár let myslím, že jeden z nejprověřenějších způsobů, jak se rozmazlit, je přírodní kosmetika z Tahiti, navedu vás do poměrně nového voňavého obchodu Oleje-z-tahiti.cz, kde bych mohla strávit celý den a ještě by mi to bylo málo. A kdyby nic jiného, tak některý z olejíčků Monoï...Jak se mě tak často ptáte na populární a aktuálně médii promasírovaný francouzský olej Nuxe, odpovídám - ano, je úžasný. Ale olejíčky Monoï jsou lepší (a mnohem levnější). Tak ale už dost řečí, pojďme relaxovat!

Vivi podpis

34 komentářů:

  1. Anonymní10:21

    Môj ty svete, to je naozaj presne to, čo som dnes potrebovala. Dnes to vidím na relaxáciu snov, ak sa mi podarí ťa napodobiť. :-) Pena a olejík je na vianočnom zoznamu. .-)
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  2. Uchvatny clanok, perfektna inspiracia! :) budem to musiet skusit ;)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Relaxace ve vaně je naprosto skvělá pro unavené tělo i mysl. Vanu nemám, ale zpříjemňuji si sprchu různými patlátky, kdy své tělo hýčkám :-) A v chladných dnech je prima si dát horkou sprchu a zabalená v ručníku si vlézt pod peřinu, to je lepší na spaní než všechny léky světa :-) Krásnou neděli. bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  4. Moc hezký článek, asi si hned půjdu dát vanu s mangovou vůní a nějakým hezkým filmíkem. Děkuji za hezké tipy.

    http://dobrotyoda.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Vyhlížela jsem článek každý den a dnes jsem se konečně dočkala. Vyplatilo se počkat si. :) Jsem odhodlaná zabrat večer koupelnu jen pro sebe. Díky Vivi za super inspiraci! :)) p.s. sem hrdá majitelka olejíčku monoi a nevyměnila bych ho za nic. Používáš ho i na vlásky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Erin, děkuju za trpělivost. ;) Určitě, používám olej Monoi na pleť, na tělo i na vlasy. Je to můj nejlepší kámoš. ;)

      Vymazat
  6. Velmi inspirující článek. :-) Letím si napustit vanu. :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní11:04

    Kráááása! a já chci tu nádhernou panenku, tahitskou pěnu, olejíček, hrnek, sprchový gel a ten ručník. :-D Kdyže budou vánoce???? :-DDD Míša

    OdpovědětVymazat
  8. Já už se tak těšila na další článek a navíc s takovouto tématikou, prostě paráda. :)
    Zalézt do vany a nechat odplavat starosti je jedna z nejlepších věcí na světě. A když vidím, jak krásné to máš, tak se mi nechce přiznávat ta velká vana, co máme, protože bych se ráda dostala do té tvojí. :) Samozřejmě je to sranda, ale inspirovalo mě to k tomu, že si možná i v týdnu zalezu do voňavé pěny. :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jo jo! Když nic jiného nezabere tak vana pomůže vždy :)

    OdpovědětVymazat
  10. Úžasný článek :) Tácek se svíčkou, čajem a dobrota se mi fakt líbí
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  11. Haháááá! Taky jsem zrovna v pátek vytáhla světýlka na stromek a rozvěsila si je po pokojíku :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ty to umíš vždycky tak krásně napsat! To je úplně pohlazení po duši. Taky si ráda vychutnávám takový ty malý radosti, ale ty jseš v tom mistr!

    OdpovědětVymazat
  13. Krásně napsané :) http://svetkossmetiky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Jééé, to je super "destička" na vanu! :)

    OdpovědětVymazat
  15. wooow :D tak to som ešte nevidela takto si leňošiť vo vani :)) mám rada kúpele ale ten tvoj ho tuším posúva na nový level :D už by som z tej vane asi nevyliezla :D

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní13:30

    WAW! To je dokonalý relax. Pěny do koupelí nemusím, protože je to samá chemie, a dělá se mi z nich vyrážka a pupínky, ale toto mě tedy nad míru zaujalo. Pěna do koupele bez parebenů a ještě k tomu z tahiti?? Sakra asi neodolám! :))
    K.

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní14:17

    Ahoj Vivi!
    To zní tak skvěle! :-) Hrneček s čajem vypadá tak lákavě, k tomu donut! No mňam! :-)
    Škoda jen, že já si tyto chvíle užívat nemůžu - však víš, ta alergie. ;-)

    Měj se krásně Vivi! :-)
    Šárka

    OdpovědětVymazat
  18. Milujem kúpanie. Pekný článok aj fotografie :)

    OdpovědětVymazat
  19. Tak ten vaječňák mne dostal. To je ale skvělý nápad. Jdu se koupat :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Milá Vivi, nejsem moc vanový typ, ale tahle tvoje lázeň mě nutí minimálně nad mými koupelnovými preferencemi zapřemýšlet. Krása!

    Eve.h

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. Nuz ta salka, to je neskutocny kus! krasa!! ja mam tiez podelene salky, ale podla toho, co robim...salka ranna, salka poobedna, investigativna salka, ked pisem na isty lifestylovy blog, salka do prace ....a podobne xD

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní22:25

    Zbožňujem tvoj blog. To je taká krása a super inšpirácia! Len by si mala písať častejšie (asi päťkrát denne). :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní22:27

      Ešte niečo-môžem mať otázku? Chcela som si kúpiť Nuxe olej, ale ty teda spíš doporučuješ Monoi? Teraz neviem, do čoho mám ísť. Zuza

      Vymazat
    2. Milá Zuzi, článek pětkrát denně? Skvělý nápad - že mě to nenapadlo dřív?! ;)
      Miluju olej Nuxe. A miluju olejíčky Monoi. Který víc nebo který je lepší? Vyplatí se zkusit oba ;), ale kdybych si měla vybrat, tak Monoi oleje jsou úžasnost, která nemá konkurenci. I vzhledem k ceně, i vzhledem k vůni...prostě pokud musím říct ten nebo ten, stavím na stupeň vítězů Monoi. ;)

      Vymazat
  23. Díky za tip na pěnu z Tahiti :-) Co si budeme povídat, ta se vždy hodí ;) A jen bych si dala pozor na ty světýlka blízko vody - p. s. vlastní nepříjemná zkušenost :(

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Vivi, já jsem "vanová" a deprese a splín odplolouvají do kanálu se spoustou teplé vody docela často, že jsem přemýšlela, jestli bych si náklady na vodu neměla odepisovat z daní. Jsou to přece náklady na dosažení příjmu! Děkuji za tvé tipy, určitě je vyzkouším.... já zatím ujíždím na Lushi....

    OdpovědětVymazat
  25. Amazing blog & would you like to follow each other on
    GFC, Bloglovin & Google+? Lemme know & lets keep in touch!



    X
    http://subhamrai.blogspot.in/

    OdpovědětVymazat
  26. Tak tys posunula koupání ve vaně na úplně jiný level!!! Kam já se hrabu s olejíčkem, svíčkou a časákem. Nejvíc se mi zamlouvá ten frťan! Tomu se říká inspirace!! :-)

    OdpovědětVymazat
  27. přesně tak.. olejíčky znám, časák nebo knížka do vany, to je norma.. ale frťana.. to mě fakt ještě nenapadlo..!!!!!

    OdpovědětVymazat
  28. super, je to dokonalé......:-)

    OdpovědětVymazat
  29. Ach jo, to vyzerá na super oddych a ešte pozerať film vo vani...luxus :) Musím sa ešte raz staviť v H&M a zadovážiť si nejaký "mihalnicový" doplnok :)

    OdpovědětVymazat
  30. Všem vám moc děkuju za senzační komentáře; jsem moc ráda, že vás můj článek inspiroval ke sprchovo-vanovému relaxování i k "ochutnání" Tiaré Tahiti. ;)

    OdpovědětVymazat
  31. Koupele miluju, ráda si ve vaně počtu a když už, tak tam trávím spousty času. Jen si musím pořídit takový šikovný stoleček jako máš ty.

    OdpovědětVymazat