2.12.14

Konečně vánočně aneb přípravy začínají

Mám velké oči. Nejenom když si objednávám v cukrárně oběd, nebo když nakupuju vánoční svetry, ale mám je velké prostě pořád. A můj muž teď říká, že když mluvím o Vánocích, dárcích a vanilkovém cukroví, moje oči jsou prý tak velikánské (podle mě to dělají ty kočičí oční linky), že je v nich vidět celé město, krabice s mašlema, vyzdobené výlohy, pocukrované koblihy, barevná světýlka a hlavně sudy (sudy?) s punčem. Ó, kéž bych se tak mohla do svých očí podívat a rovnou si poručit dvojitý punč s mandlemi!...Nic naplat, to nemůžu, ale mohla bych se aspoň rozhlídnout kolem sebe a při té příležitosti vám ukázat, že už se teď kolem mě objevují všelijaké vánoční věci, že ve volných chvílích zdobím všechno, co se zdobit dá, a že už tedy doopravdy nikdo nemůže ani na chvíli zapochybovat, že tu máme advent a brzy Vánoce. Takže dneska tedy konečně vánočně!



Hledala jsem "bezprstové rukavice". Úplně vzadu ve skříni. A našla jsem je. Ležely hned vedle "podezřelé tašky", ve které jsem zalovila a namátkou vytáhla ooooooooo oooobrovské čokoládové vajíčko "Kinder surprise MAXI". Óooo! Jestli se nepletu (a já se v těhle věcech nepletu nikdy), tohle čokoládové maxi vejce bude moje (v pátek, na Mikuláše) ;). A ještě v té tašce bylo plno jiných věcí, ale už jsem tam nevrtala (přece jen, připravit se o překvapení, to se nedělá). Každopádně jsem z té nechtěně objevené mikulášské nadílky chytla sváteční (téměř zasněženou) náladu a té už se nezbavím.


Přes den celý den nevím, kde mi hlava stojí a nevím to často ani večer, ale když už všechno ztichne, když dokonce nebručí ani počítač, je čas na "mou chvíli". Sněhulákovi, který mi hlídá kakao, udělám pořádnou čepici ze šlehačky, do ruky vezmu časopis a zapálím svíčku. Vonná svíčka Warm Espresso je můj svíčkový zimní favorit. Ráda s ní den začínám, stejně jako končím. Voní totiž nejen jako teplé kafčo, ale taky jako sladký karamel a čokoláda. Ve zlatavé dóze jsou navíc malá "čokoládová" srdíčka, která mě překvapila stejně tak, jako mě udivila velikost svíčky. Když jsem si ji objednávala, myslela jsem, že bude mnohem menší, ale je velká a vydržet by měla si 35 hodin (to bude krásně provoněný čas). 

A aby byla atmosféra Předvánoc (mám nové slovo) úplná, nemůže mi chybět Brusinka a koření - můj letošní zimní balzám na rty. Voní jako vánoční trhy (fakt). Je brusinkový, vanilkový, "kořeněný" a navíc rtům dává pikantně malinový nádech a třpyt. A pokaždé z něj dostanu chuť na svařené víno (teď taky).


Punčocha už je připravená, osvětlená, natěšená. Mikuláš ani Ježíšek ji nemůžou minout. 


Nějaké nové vánoční poklady. Keramický perníček jako držák na vzkazy, korková zátka na víno ve tvaru Santy a spousta dalších věcí, které teď nutně potřebuju.


Každý rok si kupuju nebo dostanu aspoň jednu vánoční LP desku, a protože mám retro a vintage ráda jen tehdy, je-li to retro legrační nebo (rozto)milé, jsem v případě Binga Crosbyho spokojená. Crosby je na své desce White Christmas totiž legrační i (rozto)milý moc. A dobře se při jeho vyzpěvování pije červené a při červeném se zase dobře jí barevné koblihy. A při barevných koblihách se zase dobře čeká na Vánoce...A tak pořád dokola. ;)


Se rozbila. Hned jak jsem ji vyfotila. 50 let to byla křehká ozdoba z kategorie "roztomilé retro", visela, všechny těšila a tančila na vánočních stromcích a pak jsem ji od jedné paní koupila já a rozbila ji. Ale určitě to byly střepy štěstí. Teda doufám.


Jsem moc ráda, že jsme si tu dneska spolu mohli užít první přípravy na Vánoce. Tohle období chystání a těšení je nejhezčí, a byla by škoda si ho nechat utéct kvůli narvanému diáři a shonu (to neříkám jen vám, to říkám taky sobě). Navrhuju tedy diáře trochu proškrtat, koupit si tlusté ponožky, šlehačku a udělat se neviditelnými (aspoň občas a aspoň na chvíli).

Vivi podpis

71 komentářů:

  1. Vivi, all your Xmas ornaments and decorations make me feel the magic in the air, they are so sweet and dreamy! I want that hot cocoa right now, yummy! How sweet is the mug! And also love the Kinder Surprise Maxi. Love <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mio caro Lilli, ti ringrazio tanto! Tanti abbracci.
      A všem ostatním taky moc děkuju za supermilé komentáře, které mi tu dnešní článek krásně doplnily a vánočně vyladily. ♥ Jste hodně príma. :-*

      Vymazat
  2. To je krása! A to vajíčko, děláš chutě! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Těšení je vždycky nej ! Krásný čekání přeji!

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní10:32

    U nas dnes rano zacalo snezit a do toho tvuj uzasny clanek. Nalada jak ma byt.Jen ten punc chybi. :))
    Evca

    OdpovědětVymazat
  5. Ách.. ty to umíš vše tak krásně napsat! Miluju vánoce asi stejně tak hódně jako ty Vivi :), taky mám v tento převánoční čas ták velké oči (u mě to začíná ještě dřív než adventem :)), proto chápu :) a máš tu vždy tolik úžasných tipů, za které díky!

    OdpovědětVymazat
  6. Vivi, já Tě prostě zbožňuju... :-) máš ten nejúžasnější lifestyle blog, jaký jsem kdy viděla... zrovna včera jsem hledala ten článek, ve kterém doporučuješ NEJ vánoční filmy, protože jsem si řekla, že si advent zpříjemním každý den jedním filmem :-)))
    a dnes ráno se probudím a takový další krásný článek!!!
    přeji krásný zasněžený den :-) a hlavně pohodový advent a buď pořád sama sebou!!!! jsi mi velkou inspirací :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní10:57

      Lenulko kde prosim najdu ten clanek s Vivinymi tipy na vanocnimi filmy??? Dekuji. Evca

      Vymazat
    2. Evi, tady :-) http://www.vintageblog.cz/2012/12/nejlepsi-vanocni-filmy-aneb-pyzamovy-den.html

      Vymazat
    3. Anonymní16:23

      Jsi uzasna, dekuji mnohokrat. Uz stahuji. :-))

      Vymazat
    4. Juchůůů, hej hej heeej! To mě tak potěšilo! ♥
      Doufám, že se letos dostanu k napsání článku "Nejlepší vánoční filmy, část 2." ;), protože jich mám v zásobě spoustu. A děkuju, Leňulko, že jsi Evče poradila, kde článek s vánočními tipy hledat. A taky děkuju za krásný přání. A slibuju, že zůstanu sama sebou, protože jak se znám, necítila bych se dobře, být někým jiným. ;)

      Vymazat
    5. Já taky moc děkuju za tip! Loni jsem taky pár tipů měla v adventním kalendáři, ale bohužel se mi je nepodařilo sehnat :/ Tak snad letos dopadnu lí! :-)

      Vymazat
    6. Anonymní11:00

      Doporučuji www.uloz.to -tam jsem zatím sehnal vše.

      Vymazat
  7. Dnes ráno jsem se probudila do sněžícího dne a hned je den krásnější :).
    Vajíčko bych si dala i ty donuty :).
    Moc pěkný článek, vždycky se tak krásně pokochám fotkama

    OdpovědětVymazat
  8. Moc krásný článek :) Dnes u nás začalo sněžit :) Moc se mi líbí zasněžená krajina :)

    OdpovědětVymazat
  9. Vivi, krasne jsi mi zprijemnila cestu domu (akorat se vracim z kratke dovolene). Vsechny veci jsou krasne. A mas naprostou pravdu, ze to chystani a teseni je nejhezci! Takze se uz nekolikaty rok za nicim nehonim a i ve vsednich dnech po vecerech se snazim najit chvilku, abych si mohla uzit predvanocni atmosferu. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi, moc milé počteníčko :-)

    OdpovědětVymazat
  11. To je zase krása u Tebe :o).
    Jsem ráda, že čtu článek teď v práci a úplně nejvíc doufám, že ten poslední odstavec si vezmu k srdci ;o).
    Letos jsem se totiž rozhodla nic zbytečně neřešit, z ničeho si nedělat starosti a ty krásné svátky si pořádně užít! Tak držím palec ať se to povede nám všem a Vánoce (aspoň v tomhle směru) nikdy nekončí! :o)
    Pac a pusu :o*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Deni, zbytečně nic "neřešit a nepřepínat", to je ideální nastavení předvánoční mysli. A přesně jak píšeš - po Vánocích by nám tohle nastavení mohlo vydržet a plynule přejít do dalšího roku. ;) Výhoda je, že je to jen na nás a my si tu pohodu prostě uděláme, i kdyby trakaře padaly. ;) ♥

      Vymazat
  12. Binga a jeho "White christmas" jsem ladila včera :) A ještě Deana Martina ^^

    Barevný svět v hrsti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, jak jsem mohla zapomenout na vánoční desku Deana Martina? Jeho "Marshmallow World" je ťu ťu.

      Vymazat
  13. To je nádhera :) Parádně jsi mě naladila, strašně ráda to čtu a na tvé fotky se nedá vynadívat :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoooooooooooooooooooooooooooj Viviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!
    (I když teď bych mohla po našem - Ho ho ho Vivi ♥♥♥)

    Ach! Jak já se na ten dnešní článek těšila! ♥♥♥♥♥
    Hned jak jsem se začetla (a do toho jsem si samozřejmě musela pustit koledy), nemohla jsem se od monitoru odtrhnout! Naprosto jsem dostala chuť na kakao a k tomu perníčky! To by byla dobrota! Jen si ty perníčky musíme upéct! :-DDDDDDDDDDDDDD

    Jé! Vivi, ta bílá pletená ponožka je nááááádherná! Ale ta druhá osvětlená také! ♥ Já tu od tebe už mám také zavěšenou! ;-) ♥♥

    A víš co? Dnes jsem musela ráno do města a tak trochu na zakázanou jsem si sundala límec, krk jsem omotala teplou šálou (ach, jak já miluji šály) a do uší jsem si nasadila vánoční stromečkyyyyyyyyyyyyyy!!!!!! Jupííííííííííííííí!!!!!!! To bylo radosti!!! A ke všemu nám tu přes noc napadl sníh, tak mi srdce plesalo štěstím, že mi v uších vysí stromečky a pod nohama křupe sníh!!!!!! Jen pohled na něj mne hřeje u srdce!!!!!!! :-DDDDD

    Já bych na 100% řekla, že to byly střepy štěstí! Když tak dlouho dělala baňka lidem radost, ani jiné střepy to být nemohly! ;-) A nesmutni, tyto baňky jsou mooooc křehké. Máme jednu podobnou - měli jsme jich celou sadu - a tu si hýčkáme. :-)

    A Vivi, to to celé Kinder vajíčko sníš sama? :-D Tak pak napiš, co se v něm ukrývalo, ano? ;-)

    Měj se nádherně a moooooc děkuji za ten dnešní naprosto fantastický článek!!!!!!!! ♥♥♥♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ho ho ho, Šárko - teď už platí jedině tahle zdravice a při tom, když říkáš to "ho ho ho", musíš se zatahat za fousy :-).
      Ty ses těšila a já zas na Tebe myslela, když jsem článek psala. Kakao, perníčky, koledy...hmm, Ty umíš žít! ;) ♥
      Jsem moc ráda, že už máš vánoční nejen náladu, ale taky módní doplňky. Tak já Ti povím, co jsem měla na sobě dneska já a nebudu dělat žádné tajnosti - ponožky s vločkama, spodní "trencličky" s obrázky dárků, tlustý svetr se sněhulákem, kterému vlaje šála a v uších zlaté vánoční ozdoby. No, na ulici bychom se neminuly. ;))
      Děkuju za utěšení, Šári, baňka už je teď určitě zase celá ve vánočním nebi. :-D
      Když přijdeš, dám Ti půlku Kinder vajíčka...Jo. ;)
      Děkuju taky, moc moc.

      Vymazat
    2. Vivi!
      Tobě to musí slušet!!!! :-) Jsi naprosto úžasně oblečená! To bychom se opravdu neminuly. ;-)
      Tak platí! Dorazím na druhou půlku! :-DDDD - děkuji! ♥♥♥
      Chichichi - to abych si ty vousy nechala narůst! :-D Od této chvíle se přestávám holit! :-PPPPP
      Ho ho ho Viviiiii! ♥♥♥

      Vymazat
  15. krasny clanok ako vzdy :) aj mna uz pomalicky chyta vianocna nalada a mala by som uz aspon trosku vyzdobit nas bytik :)

    perlaoreneta

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, "trošku" nie, to nestačí, musíš vela, vela zdobiť. ;)

      Vymazat
  16. Milá Vivi, píšeš, že o velikých očích s kočičími linkami...nevím jak ostatní, ale mně by zajímalo, jak vypadáš. Bylo by možné vidět Tvou fotku? Zajímá mě, jak to osůbka se skrývá za tak úžasnými a pohodovými články...Možná se to tady už někdy řešilo a jen jsem na to ještě nenarazila...v tom případě se omlouvám, nicméně vážně mě láká vidět nejen Tvé skvostné věcičky ale i Tebe..Měj se krásně!
    Pea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi přispívá na fb fotkami :))

      Vymazat
    2. Vintageblog FB stránka? Nebo kde, prosím? :)

      Vymazat
    3. Anonymní18:23

      Já znám Vivi naživo a je to veliké zlatíčko s velikýma očima, potvrzuji. :o))) Škoda jen, že na blogu s osobními fotkami šetří. Vivi, až se dostaneš k odpovědím, napiš nám proč. :o)
      Máš doma ještě Tomíka?
      Pá Martina (VJu)

      Vymazat
    4. Milá Peo, nějakou svou fotku tady občas mám, ale je pravda, že málokdy. Jednak mě "moje věcičky" baví fotit víc než sama sebe (navíc - kde mám asi tak na foťáku samospoušť?) a jednak mě to většinou ani nenapadne. Ale polepším se, slibůju. ;) Tím jsem, doufám, odpověděla i Martině (Marti, že Ty jsi dneska byla na dvojitým svařáku?) ;). A vůbec - proč mě někdy nevyfotíš Ty? ;)) Tomík je od včerejška až do 20. prosince u našich (chybí tady holomek jeden). FB stránka je k prokliknutí v pravém sloupečku blogu (nahoře). Mějte se príma, děučata. ;)

      Vymazat
  17. Milá Vivi,
    už je to delší dobu, co jsem naposledy komentovala nějaký Tvůj článek. Rozhodně to není tím, že bych "Tě" přestala číst, to vůbec ne. Jen teď nemám zrovna nejlepší období a nějak jsem neměla co napsat. Kinder vajíčko Ti závidím, vždycky, když na něj běží reklama, říkám si, že si ho prostě musím koupit, ale pak na to pokaždé zapomenu. Třeba taky dostanu na Mikuláše.:-) A ten sněhulákový hrníček je parádní, hned si jdu udělat kakao a dám si tam taky kopec šlehačky.:-)
    Krásný zbytek dne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ali, mně udělá radost komentář kdykoli, třeba zrovna dneska jsi mě s ním potěšila moc. Hlavní je, že "mě" dál čteš, a že ke mně chodíš. Mrzí mě, že všechno u Tebe není tak jak by to mělo být, a doufám, že nesnáze brzy (nejdýl do minuty) vystřídá šťastnější období, a že si budeš moct v klidu a příjemně užívat Předvánoce.
      No vidíš, a jak já nemám televizi, tak jsem o tomhle óbr vejci neměla ani tušení, o to víc jsem z něj v šoku. A co asi bude uvnitř, viď? Něco fééélikýho. ;) Určitě se u Mikuláše za Maxi Kinder přimluv.
      Jo, kopec šlehačky a kakao...JO.

      Vymazat
    2. Myslím, že kakao s velkou kopou šlehačky budu praktikovat častěji, je to super věc! :-) No, musíš tady pak vyvěsit, co tam bylo, já to tipuju na nějakou vílu.:-) Předvánoce už si užívám plnými doušky, střídám barevné čajovky ve své lucerničce, pálím jednu za druhou a právě teďka u nás padají tááák krásné a velkéé vločky, úplně jsem se kochala a na všechno škaredé na chvilku zapomněla.:-) Nádhera, doufám, že to aspoň do Vánoc vydrží a taky doufám, že se zítra dostanu do Olomouce na koncert.:-)

      Vymazat
    3. Ali, Ty jsi taková romantička podle mě - Ty si představuješ, že uvnitř bude víla a já mám celou dobu za to, že tam najdu hrocha (fakt nevím proč, ale moje utkvělá představa je "hroch v maxi Kinder vejci" ;).
      Koncerty, kopce šlehačky, velikánské vločky, rozzářenou lucernu a žádné starosti - to všechno Ti přeju (pořád, nejen teď) ;).

      Vymazat
  18. Milá Vivi, tenhle komentář (otázka) se nebude týkat článku (který je ale smaozřejmě úžasný, na chvilku jsem přestala v blgoovéms větě existovat a zas se vracím s úžasem a nadšením k tvému blogu!), ale kosmetiky. Psala jsi kdysi o kosmetice theBalm, používáš ji stále? Protože mě zaujala, ale trochu se bojím, jak ji snáší citlivá pleť. Myslíš, že je vhodná i na ni? Hledala jsem různé recenze, ale nikde o tom nebylo pojendáno jaksi "šířeji", abych tak řekla :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Johanko, po tom tvém krásném komentářovém úvodu už by se mi chtělo jen dát nohy nahoru a nic nedělat aspoň dva dny. ;) Moc děkkuju a jsem ráda, že jsi zpátky. :-*
      TheBalm používám stále a vždycky ;). Rozjasňovač, řasenku, balzám na rty, občas pudr a všechno mi do puntíku vyhovuje. Nemám ale citlivou pleť, takže Ti úplně jednoznačně nemůžu povědět, jak theBalm snáší "citlivky". Zkus kontaktovat přímo "theBalm", určitě Ti poradí: http://www.thebalm.cz/index.php?route=information/contact

      Vymazat
  19. Když vidím to kinder vajíčko,tak si vzpomenu na dětství jak jsme se hrozne moc těšily na hračku v něm ! Ja jsem taky na ty Vánoce strašná , a rada se obklopují blbinkama 😁 dneska jsem si zapálila svíčky a Betlémské zvonění , které úžasné cinká .... ! Pěkný sestaveny článek , hned jsem dostala vánoční náladu 😜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ilu, to se mi líbí, že jsi "taky na Vánoce strašná"...to mám ráda. ;)

      Vymazat
  20. Kinder je nejlepsi cokolada...zrovna jsem dojedla Bueno :D :) Jinak moc krasne fotky :)

    OdpovědětVymazat
  21. Vivinko, naprosto dokonalé :) A zase mám v nose vůni kakaa a čerstvě upečeného cukroví a těšení na Vánoce je zase o něco blíž.

    OdpovědětVymazat
  22. Moc děkuju za supermilé komentáře, které mi tu dnešní článek krásně doplnily a vánočně vyladily. ♥ Jste hodně príma. :-*

    OdpovědětVymazat
  23. Krásné ozdůbky.. Z LP desek mám nejraději staré americké vánoční písničky :-)

    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
  24. Tyhle vánoční články miluju! :)

    OdpovědětVymazat
  25. Teda ty umíš navnadit na Vánoce, děkuji za krásný článek a hlavně fotečky :)

    OdpovědětVymazat
  26. Tedaaa, poraď mi, Vivi, jak proškrtat ten zpropadený diář, ať můžu taky už konečně zdobit a vytahovat z krabic uložených na půdě pod třetím trámem zleva všechna vánoční tajemství a kouzla! ;-) Té krásné ozdobičky je škoda, ale jsem si jistá, že Ti její střepy přinesou ty nejnádhernější Vánoce na světě!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, už jsi zkoušela prostě namátkou vytrhnout jednu až dvě stránky diáře? Já vím, je to "radikální řez", ale někdy je to jediná možnost, jak se ze všech povinností nezbláznit. Akorát si člověk při tom trhání diářových stránek musí dát pozor, aby nevytrhnul omylem nějakou, kde má vypsané vánoční večírky, kávové dýchánky a rodinné návštěvy...to by byl průšvih. ;)
      Tak jo, jestli se nepleteš a rozbitá ozdoba přinese ty nejnádhernější Vánoce, tak budu každoročně rozbíjet aspoň jednu (pro jistotu) ;).

      Vymazat
  27. Vivi, Předvánoce miluju a stejně tak Tvoje články, které do dáli hlásají: "Život je krásný"! Při jejich čtení házím za hlavu všechny neduhy a starosti a s dobitýma baterkama a úsměvem na tváři se vrhám do věcí dlouho odkládaných, jindy protivných, ale ty mě najednou hrozně baví ;-) A když se pak zastavím a odpočívám, tak si tu chvíli užívám ( jindy bych se hned v duchu bičovala za nicnedělání a mrhání časem ). Krásné adventní dny Ti přeji! Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, asi tušíš, co si při čtení tvého komentáře myslím...♥♥♥

      Vymazat
  28. Anonymní15:47

    Milá Vivi, jsem jen na skok doma a tak se pořádně k tobě podívám asi až večer, přečtu článek a odezvy čtenářek..nyní jen: ta bílá ponožka s červenou mašlí, ta mne vzala za srdce, to by bylo něco pro mé vnučky...
    kam na to chodíš? a hrnek sněhulák s čepicí ze šlehačky, to je góóól....je tak dál...Jiřina

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní15:53

    Milá Vivi, ještě k té ozdobě: máme také asi 40 let staré ozdoby - sněhuláčky a k tomu sněhuláka špičku, dostala je dcera jako 13dílmou soupravu , když byla malinká a opatruju je a bez nich nemůže u nás být stromeček, ale už někteří z nich také nevydrželi a máme jich čím dál míň. Naštěstí máme ozdob hodně a stále nějaké dokupuju a nyní vnučky už i tvoří z korálků nové...Jiřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jiřinko, to je nejlepší - mít tě tu odpoledne i večer. ;) Ponožka (ta bílá vlněná i kostkovaná) je z Lindexu (mám už je ale asi tři roky). A víš co, stejně jsou nejlepší mikulášské punčochy upletené babičkou....;)
      Směs ozdob stařičkých a těch nových, které vyrábí někdo z rodiny, to je geniální a nevyrovná se to žádným super módně nazdobeným stromkům, ze kterých nedýchá "žádný život". Taky mám pár takových ozdůbkových pokladů, ale nejvíc si přijdu na své, když jedu k našim - tam je totiž stromeček ozdobený tou klasikou, kterou si pamatuju jako malá. A stojánek na stromek mají naši taky super retro - trapaslíky. ;)
      Krásné Předvánoce Ti přeju a pozor dneska na čerty! ;)

      Vymazat
  30. Taky už jsme vytáhli krabici s vánočními ozdobami a dekoracemi ze sklepa. Teď už jen nazdobit a vyzdobit. :) Hezký vánoční článek! :)
    LadyKerstyn blog
    INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  31. Všem vám moc děkuju. :-**

    OdpovědětVymazat
  32. Nemohla bych přijet na jeden svařák, milá Vivi? Sbíhaj se mi z tebe na ty Vánoce sliny. :)

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anetko, svařák je na stole...vánočně slintavé kamarádky já doma uvítám vždycky moc ráda. ;) ♥

      Vymazat
  33. Bože ako ja zbožňujem tvoj blog :3

    http://lovelybeautybook.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosila bych tenhle tvůj komentář zarámovat a pověsit nad postel. ;) ♥

      Vymazat
  34. To je nádherné :-). Úplně mě to naladilo na Vánoce. Asi doma budu muset něco udělat :D...
    Budu velmi ráda, když se zapojíš do mojí giveaway o super skřipce do vlasů - http://talktomymoustache.blogspot.cz/2014/11/linziclip-giveaway.html :-)

    OdpovědětVymazat
  35. Milá Vivi, ty vždycky dovedeš přijít v pravý čas a říct to, co člověk v tu chvíli potřebuje slyšet...a uvědomit si! Už jsem se zklidnila, vařím čajík zelený, byť skoro v poledne, ale svícen svítí, svíčka voní, lepím deník na recepty jako vánoční dárek a chystám si vánoční seznam dobrot, děsně ráda vařím pro všechny návštěvy :-). Takže...už to konečně nastalo...vánoční těšení:-). Díky, žes mi podala ruku. Pusu H.

    OdpovědětVymazat
  36. Holky milý, děkuju vám všem ještě jednou za všechny krásný komentáře. Mám z nich velkou radost a těším se na další naše vánoční žůža dobrodrůža. ♥

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní14:07

    Milá Vivi, asi je nás hodně, kdo to cítí podobně...nejen v čase předvánočním. S ozdobami a ostatními atributy svátků to máme doma tak: k těm kouličkám z dřívějška máme nově dřevěné koníky nejlépe houpací a skleněné míšany - pilně dokupuji na adventních zájezdech...
    (vliv vnuček, z nichž každá fandí jinému),
    Minulý víkend jsem byla v Německu ve 4 městech s už plně rozvinutou předvánoční atmosférou, v týdnu jsem tři dny věnovala hlídání vnuček a tuto sobotu jsem se vydala do Moritzburku ( výstava České vánoce - stojánek na stromky tam byl podobný, jako píšeš! a spousta starých ozdob ) a Drážďan, kde už advent tepal na plné pecky, až toho bylo moc...štoly, perníčky a mandle v cukru ano, svařák, ozdoby, jóóó..ale ty davy, to nééééé!
    Pobavilo mě, žes mi napsala - že mám dát pozor na čerty, to spíš oni si měli dát pozor na mne, hihi.
    A s ponožkou - toť velmi dobrý nápad a určitě ho nezatratím, na příští rok bych mohla mít pro vnučky hned dvě a podle svého ...jakmile dopletu svetry - pustím se asi do ponožek...díky.
    Jiřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jiřinko, Ty jsi "můj člověk". Užíváš advent plnými doušky a tak to má být. Minulý rok jsem taky hodně cestovala po evropských vánočních trzích, ale nakonec jsem zjistila, že nejhezčí a nejmilejší trh máme stejně doma - v Č. Budějovicích. Jsou tu štoly, perníčky, mandle, svařák, med, ozdoby a ručně vyráběná mejdlíčka a...davy žádné. Určitě někdy přijeď. ;)
      Jsem ráda, že tě "ponožkový nápad" inspiroval, vnučky se mají na co těšit.
      A tu mou větu "pozor na čerty" měním na "doufám, že jsi čerty nevystrašila natolik, že už se příštího Mikuláše nikde neobjeví!" ;)

      Vymazat
  38. Anonymní19:06

    Milá Vivi, zdravím do města dobrého piva! Vše, co píšeš mi ,,sedí,,.V ČB jsem byla celkem nedávno a to ne poprvé ani naposledy...Mám k JIHU velice dobrý vztah, táta pocházel ze Strakonic a všichni příbuzní z jeho strany jsou tam kolem Kleti ,,rozesetí,, hihi,
    a jelikož tě zdržuji na delší dobu naposledy, neodpustím si jednu maličkost:
    na adventy jezdím s Permonem od r.2007, kdy jsem kolegyni na zájezd umluvila prvně, stalo se nám to ,,drogou,, a jezdíme pilně celou tu dobu, na jeden, některý rok i dva a už nemůžeme přestat, střídáme to poctivě Německo a Rakousko...ale , že ten rok uteče!
    Přeji ti, milá Vivi a všem milým blízkým, bohatého Ježíška a krásné vánoční svátky. Na Štědrý den v 18hod. vždy zazvoním na skleněný zvonek a myslím na milé a úžasné lidi, budeš mezi nimi...
    Jiřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuju za krásné a něžné přání i za zvonění zvonečku (vážím si toho a...taky jeden zvonek takhle bohulibě využívám).
      V Budějovicích i ve Strakonicích si dám za Tebe (minimálně) jedno točené a jednoho dne si ho třeba vychutnáme spolu u jednoho stolu. ;)
      Zájezdům, všemu milému, předvánočnímu i vánočnímu třikrát hurá a pohádkové Vánoce Ti přeje Vivi

      Vymazat
  39. Ach. Hlboký vzdych a veľký úsmev. Už mi chýbali tvoje články, takže teraz si tu zase obzerám, čo je nové, čítam si a nasávam, nie alkohol, ale predvianočnú atmosféru. Tej ozdoby mi je ľúto, aj ja sa vždy modlím pri manipulácii s ozdobami ešte po maminej babke, aby sa nerozbili. Sú úplne ňuňu-ťuťu, ale to sklo je nenormálne rozbitné :( Ale črepy prinášajú šťastie, takže nemusíš byť smutná. Určite sa k tebe dostane ešte krajšia a ešte vintageovejšia vianočná ozdôbka :)

    OdpovědětVymazat
  40. To mega Kinder vajco vyzerá super:D

    OdpovědětVymazat
  41. Vím, jaká jsi milovnice papírenských věcí (stejně jako já) :-) Takže si myslím, že není od věci, pokud tady uveřejním svou "mini soutěž" na facebooku (na blogu je o ní zmínka zde: http://handmadetereza.blogspot.cz/2014/12/soutez-na-facebooku.html). Cena není nijak závratná, nicméně před Vánoci by mohla potěšit ;-)
    Hezký den, Terka (http://handmadetereza.blogspot.cz)

    OdpovědětVymazat