12.12.14

Přípravy na Vánoce pokračují aneb vánoční šmejdění

Co vám mám povídat, jsem v poslední době ve svém živlu (myslíte, že by to mohlo být těma Vánocema?). Na trzích se láduju obyčejnou topinkou z domácího chleba tlustě pomazanou máslem nebo česnekem (nikoho nenutím, aby mě vášnivě líbal), popíjím horké rybízové víno, zpívám od rána do večera příšerné (i ty krásné) vánoční popěvky, na klopě kabátu nosím stříbrnou brož ve tvaru stromku a pod (rozepnutým) kabátem svetr se sněhulákem, zdobím byt, čtu jen vánoční knížky, kafe si dělám jen do hrnečků "tématických" tvarů (no jo - sněhulák a Santa), zapaluju všude svíčky a světýlka, do kterých neustále dokupuju baterky, sháním vtipnou vánoční čepici Marca Grondina a dojímám se a slzím...a taky jsem šťastná, přestože i v tomhle pohádkovém období překračuju mohutné větve a klacky, které mi někteří hážou pod nohy, taky do noci pracuju a občas se nervuju. 

Ale mě, nejvánočnější Vivi na světě, nikdo nezastaví a vyzobu z Předvánoc úplně všechno do posledního drobku, ať se děje co se děje. A když jsem u těch drobků, tak pár jich tu mám dneska i pro vás. Jsou z mého domova (trošku si zašmejdíme) a jsou to má malá i velká potěšení, kterých není dost nikdy, ovšem teď jich musí být dvojnásob. Přípravy na Vánoce tu nedávno začaly a teď...prostě pokračují.



Když není sníh venku, tak uvnitř může být vždycky - když máte to správné sněžítko. Zkuste s ním zatřást a pak si něco přát...


Ach bože. Velká knížka Zaľúbení do Paríža (od Andrey Pukové)...Přinesl ji včera promrzlý pošťák. V balíčku, který voněl zimou, dlouhým cestováním a tajemstvím. Doprovázela ji růžová obálka a v ní něžný dopis adresovaný mně a mému blogu. Je to nejhezčí knížka, kterou jsem kdy v magickém předvánočním čase dostala. A není to jen knížka...je mnohem víc. Je to dárek plný lásky od jedné mé milé slovenské čtenářky. Děkuju moc, Kiki (brečela jsem dojetím a není to jen proto, že jsem v poslední době citlivá jak holka). ;)


Jen čtete blogy a hrajete si s myšlenkou mít svůj vlastní? Pokud to chcete, chtějte to jen z jediného a žádného jiného důvodu - dělat blogem radost sobě, svým čtenářům a poznat úžasné lidi (no dobře, tak to jsou tři důvody). Jedině tak to má všechno smysl. A proč tohle píšu zrovna u fotky dvacet let starého Mikuláše (ořezávátka z mého dětství)? Protože za ním jsou malé obálky. Bylo jich 24 a zase mě rozslzely (já vím, co si myslíte, ale nedá se nic dělat, teď to takhle mám). Jsou z nejkrásnějšího adventního kalendáře, který vyrobila Lusynka jako dárek pro můj blog (ten se tak má) a pak mi je poslala poštou. Překvapení seslané přímo ze světa kouzel. Rozbalování malých obálek pokračuje, každý den přichází na řadu jedna (někdy i dvě...když já bývám tak zvědavá) a jsem z toho zase úplně...dojatá...ehm.


Nebojte se, už nebudu říkat, že jsem dojatá nebo uslzená. Tohle je zkrátka jenom věnec. Z Ikey. Svítící a krásný, a když se na něj podívám, on září do tmy a všechno se najednou zdá být lepší a hezčí a...máte někdo kapesník, prosím?


Ptala jsem se Tomíčka: "Tome, můžu ti navlíknout svetr s jeleny, vyfotit tě polaroidem, pak ti dát na zádíčka nálepku soba, vedle tebe nálepku perníku, na hlavu ti nalepit dvě svíčky jako parohy (se mnou je taková legrace, máš taky ten pocit, Tomíku?), domalovat ti hubu a růžové tvářičky a říkat ti polsky Tomiczek?" A Tomík jen zívnul. Takže jsem jeho zívnutí vzala jako souhlas a tady to je.


Čas, ten hajzlík. Utíká ukrutně rychle a nemá ani trošku slušnosti, aby se zeptal, jestli člověk všechno stíhá a jestli mu denně stačí vyměřených 24 hodin. Neptá se, jen utíká. Co se dá dělat, když chce tak letět, tak ať to aspoň dělá prostřednictvím vánoční "minutky", kterou mám na pracovním stole a odpočítávám s ní pracovní čas i čas, který tajně trávím sledováním vánočních videoklipů na YouTube. 


Všichni, kdo mě dobře znají a potkají, říkají - "Vivi, zuj se!"


Nikdy jsem si nemyslela nic jiného...


Přemýšleli jste někdy, jakou věc byste si vzali, kdyby doma hořelo? Asi krabici fotek, že jo? Anebo vintage kolouška s růžovými tvářemi? Těžké rozhodování. Tů jo, dneska radši před spaním sfouknu všechny svíčky a na tu divně se chovající elektriku zavolám nějakého instalatéra, ať to opraví.


Hrnek "Sněhulák" už je vám známý. Tohle je jeho nejlepší kamarád na večerní chvíli klidu.


Abych nezapomněla - v rámci předvánočního úklidu (těla, duše i šuplíků se šátky) jsem vám chtěla ukázat jednoho džentlmena z Beautyville, který mi pomáhá v koupelně i v domácnosti. Říká si Top-To-Toe šampón a kromě toho, že s pejskem na obalu vyhraje soutěž o nejroztomilejší design, pokud se do nějaké takové přihlásí, stará se o nejjemnější praní mých hedvábných šátků, topů, košil a krajkových spodních náležitostí, které potřebují velejemnou péči a praní s obzvlášť šetrným prostředkem. A co je dobré pro naše hedvábné kousky, to je dobré i pro tělo a vlasy (miminkovské i dospělácké). Používám ho i jako pěnu do koupele, sprchový gel a šampón (doma a hlavně na cestách). A když o tom tak přemýšlím, kdyby hořelo, přece jenom si nevezmu kolouška ani fotokrabici, vezmu si Top-To-Toe...
♥ 
Zdá se mi, že dneska jsem toho už napovídala dost. Omluvte mě tedy, prosím, je nejvyšší čas na trochu mléka, sušenky a balení dárků. 
Vivi podpis

48 komentářů:

  1. Když nad tím tak přemýšlím, vůbec nechápu jak můžu existovat bez nějakého vánočního romatického sněžítka! :)
    Krásný předvánoční čas Vivi!
    www.madeinles.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  2. Tivoli! Kodaň! Ach! :)
    Ty ponožtičky jsou skvělý!
    Btw. posílám ti virtuální kapesník :))

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní9:40

    Zbožňuju to tady! M.

    OdpovědětVymazat
  4. Vivinko, to j ten nejkrásnější, nejvoňavější, nejmilejší, nejveselejší, nejroztomilejší, nejvánočnější článek :))
    Naladila jsi mě tak, že se po obědě zbalím a jdu nakupovat všelijaké ozdobičky a třpytivé baňky a určitě aji nějaké krásné sněžítko do nového bytečku který už skoro máme zařízený a na Vánoce budeme bydlet. Takže to tam musím pořádně ozdobit na Vánoce :)))
    A samozřejmě musím jít bez přítele ten moc nechápe že si chci na stromeček koupit baňky ve tvaru třpytivých ptáčků kteří na stromečku samozřejmě nesmí chybět :)
    Pak se se svými úlovky podělám na blogu :) :*

    Zatím s měj nádherně a váánočně :)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní10:09

    Draha Vivi, dnesnim clankem jsi me zase pohladila po dusi, na mnoha mistech i po branici, zpusobem jakym to umis jenom ty. Smeju se tu (kolegove nechapou) a rikam si, ze Vanoce v tvem podani davaji zase smysl. Vetsina lidi v mem okoli bere Vanoce spise jako nutne zlo. :-( Sama bydlim v podnajmu a nemuzu si zaridit Vanoce jak bych chtela, ale snad pristi rok to bude lepsi. Dekuji za krasny clanek a vyhlizim dalsi s vanocnimi filmy. :-)
    Jana

    OdpovědětVymazat
  6. :-Dmusím zavolat instaléra na tu elektřinu :-D skvělý!
    Vivi krásný článek, nějaké sněžitko si musím taky pořídit, :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní11:32

    Překrásné, jako vždy :)) Přeju si, abys nikdy nepřestala blogovat...(třesu sněžítkem a něco si přeju)

    Terka.

    OdpovědětVymazat
  8. Vivi, ty mi čteš myšlenky. Chtěla jsem se ještě zeptat na sprchový gel, který mi doporučíš. Ted už mohu konečně tu objednávku poslat. Děkuji!

    Blog jsem si založila právě z těch tří důvodů a jsem šťastná, že znám tebe!

    OdpovědětVymazat
  9. ty musíš neskutočne milovať Vianoce! konečne sa môže naplno prejaviť tvoj cit pre pekné gýče a nekonečnú výzdobu ;)

    http://3znitry.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  10. Ach, to sněžítko je přerozkošné.

    OdpovědětVymazat
  11. ja som uz tiez vianocne naladena :) pred pracou mame vianocne trhy, no jooo priamo v Bratislave na namesti, takze to tu vyvoniava, ked idem z prace hraju koledy, svietia svetielka a ludia v dobrej nalade. Doma vyrabam darceky a tento rok konecne aj vlasnte obaly a pozdravy, a tesim sa ako mala :)

    perlaoreneta

    INSTAGRAM: dominikamr

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní13:38

    Vivinka, urobila si mi o toľko krajší deň a vánočnější náladu, že zaslúžiš medailu. Sladké a rozkošné - všetko. ♥
    Maj krásne vianoce. Tvoja Ajka

    OdpovědětVymazat
  13. Ho Ho Ho Vivi! :-)
    Ty slzíš, já slzím - když si čtu tvé krásné články! Dnes tu sedím, vzdychám, usmívám se (doslova se culím) a ještě víc se na ten den D těšííííím!!!!! :-)
    A víš co? Včera jsem byla venku a donesla jsem si domů přenádherný hrneček s paní Santovou! Hrneček je vysoký a tím pádem se do něj vejde hoooodně čokolády! :-) Počkej, já hrnek vyfotím a pak ti ho hned ukážu! ;-)

    A také jsem se včera zastavila na poště, tak vyhlížej poštovského panáčka (neb nezapomeň, tentokrát neotvírat dříve). :-)

    Tomíčka jsi nazdobila parádně! Ten musel být nadšený! :-)

    Já se ani nedivím, že dostáváš tolik krásných dárků, vždyť ty jsi úžasná duše a každý ti chce dělat radost. ♥♥♥

    Vivi měj se překrásně a HoHoHo!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní13:48

    Do prčiiic,ta vánoční Grondinovo čepice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Až jí seženeš,dej vědět.Supr post!
    Zdraví Pavel

    OdpovědětVymazat
  15. Milá Vivi,
    zasa mi klik na Tvoj blog zlepšil náladu! Opäť tu máš všetko také úžasné a inšpirovala si ma s knižkou Zaľúbení do Paríža /ktorá vyzerá tak skvele/, rovnako ako aj s vianočnými ponožkami /odteraz už nenosím žiadne iné!/. :-)
    The city of fashion

    OdpovědětVymazat
  16. Tohle šmejdění miluju...Vivi,ty máš tolik krásných věcí....jsou to drobnosti,ale vždycky,mě to rozněžní...koloušek to už je taková stálice,ten by mi na vánoce u tebe chyběl.Jen si myslím,že u Tebe na blogu jsou vánoce pořád...

    OdpovědětVymazat
  17. To je krása,oči mi lítají od jednoho k druhému. Ani si už neumím vánoce bez tebe a tvého blogu představit. Elektriku nám dělali minulý měsíc a také jsem měla pocit, že to byli spíš instalatéři než elektrikáři. :)) Nejlepší ze všeho je Tomíczek :))) a ten šampůnek musí být můj! Elek

    OdpovědětVymazat
  18. Ach Vivi, musím sa ti priznať, že vo mne tento rok vianočnú náladu nevyvoláva nič.... Teda až na tvoje krásne články! To aj zabúdam na to, že budem musieť sviatky stráviť učením a len tak sedím a teším sa, a trpezlivo čakám, kedy to príde a už sa neviem dočkať.
    Myslím, že svoje snežítko zložím z poličky a dám si ho na okno, nech na neho stále vidím! ♥

    OdpovědětVymazat
  19. Já asi půjdu pro ten věneček :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Teda Vivi, Tvůj článek mě hodně pobavil :) Ne tedy, že by na něm bylo něco vtipného, ale u otázky, co bych s sebou vzala kdyby hořelo jsem si vzpomněla na svoji nedávnou příhodu (přečíst si ji můžeš tady ).. lítala jsem jak splašená a vlastně nevěděla :D Můj ženský mozek totálně odmítal skutečnost, že by fakt mohlo hořet! Bože, vždyť já uvažovala i o balzámu na rty! :DD Když si na to zpětně vzpomenu, připadám si jako největší magor!!

    Na mě Vánoce už "vlezly" dávno, bohužel včera na mě vlezla i mrcha angína :(, tak bojuju a Tvůj článek mě moc a moc potěšil!!

    Sororessa
    A.

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní15:39

    *
    Vivi,

    já ty tvé legrácky přímo miluji. Pobavila jsi mě a ještě mě inspirovala
    k vánočnímu nákupu kosmetiky a svítícího věnce.

    Doufám, že klacky pod nohami rychle překročíš a budeš si užívat
    toto období stejně jako my díky tobě.

    Zatím ahoj Marťa


    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní16:59

    LOVE ♥

    OdpovědětVymazat
  23. To je milé psaní ;-) Zrovna se o mě pokouší nějaký bacil a tvůj článek mi vykouzlil úsměv na rtu, děkuji :-* bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  24. Vivinko, ty mě tak dojímáš..Musím napsat, že v tomhle období mám slzy na krajíčku a rozbrečím se jak placená plačka:o)..dojímá mě první sníh, zazpívaná koleda a nějak moc vzpomínám na dětství...na druhou stranu je mi mile, když tě čtu a usmívám se tu jako blbeček:o))...měj se moc krásně a piš houšť:o)...líbí se mi můj "blbečkovský" úsměv :o)))..člověku je tak nějak volněji:o)..pá Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní20:22

      Něco podobného jsem chtěla zrovna napsat. Vivi má velký dar dělat nám blbečkovské úsměvy a to je dobře. Strašně ráda sem chodím a zapomínám na starosti. Všem přeji krásný adent. Michaela

      Vymazat
  25. Tá ružová knižôčka vyzerá naozaj super :)

    OdpovědětVymazat
  26. To jsou nádherné vánoční dekorace a ten koloušek je úžasný! :)

    OdpovědětVymazat
  27. Vivi, já jsem z tvých fotek opět úplně nadšená a unešená. Protože když je všechny vidím, tak si prostě stojím za tím, že Vánoce nejde nemilovat :)

    Makeup Revolution + 2x Giveaway

    OdpovědětVymazat
  28. Vivi, tento clanek udelal muj den hezci a citim se diky nemu lip ( no jo vcerejsi vanocni vecirek nae zanechal stopu v podobe kocoura v hlave a opice za krkem :-)). Tomiczek je fesak. Mimochodem ty tbe ponozky jsou super paradni. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní17:29

    Jeej vivi som taka stastna ze sa ti ruzova kniha paci. Ked som ju uvidela v ponuke Artfora, hned som vedela ze vivi tuto knihu proste MUSI MAT! Bozkavam ta nastokrat :))) tvoja kiki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc to pro mě znamená, Kiki. ♥ ♥ ♥

      Vymazat
  30. Krásný článek, jako vždy. Moc děkuji za navození vánoční nálady v této rychlé době :) a Tomiczek je zlatý :)

    OdpovědětVymazat
  31. No to je jako vždy nádhera. :) Hlavně ten věnec a ponožky!

    OdpovědětVymazat
  32. Ty ponožky a hrníček se santou ♥
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  33. Vivi, já se tu u Tebe jednou zblázním ;o). To sněžítko mě absolutně dostalo, je to totiž přesně "to pravé"... Aaach...
    A ano, It´s the most wonderful time of the year :o). I díky Tobě Viv :o*

    OdpovědětVymazat
  34. Anonymní14:57

    Ahoj, můžu se zeptat na ten obrázek se santou na poslední fotce, to jsi malovala sama? :) Díky za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní16:28

      Take me napadlo, ze jsi to kreslila ty. Mam od tebe schovanych par obrazku z predlonskych vanoc a porad si myslim, ze by jsi mela ilustrovat knizky Vivi!
      Bětka :o*

      Vymazat
    2. Holky, ačkoliv věřím, že Vivi nádherně maluje, tak tohle je vánoční katalog obchodu Tiger (http://ipaper.ipapercms.dk/Tiger/catalogs/2014/cznovember2014/), tedy, pokud pro ně Vivi nekreslila, to nevím.. ;)

      Sororessa
      A.

      Vymazat
    3. Sororessko, děkuju za zastoupení v době mé nepřítomnosti. ;) Máš úplnou pravdu, je to "Tygr". I když maluju a kreslím úplně ze všeho nejradši a Santy, soby, koloušky a sáně umím namalovat na tisíc způsobů, Tiger si katalog nechal namalovat od někoho jiného..pch. :-D

      Vymazat
  35. Tomiczek se zdá být kamarádem do nepohody :) také takového mám...
    A do věnce z IKEA je snadné se zamilovat..

    http://theclarkysworld.blogspot.cz/2014/12/vanocni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  36. Anonymní20:20

    Vivinko, tvůj blog miluju :) "Prolistovala" jsem ho tento víkend od začátku až po tento článek a moc jsem si odpočinula, až na to, že mě trošku bolí oči :D Doufám, že nikdy nepřestaneš psát a fotit. Inspirovala jsi mě tak moc, že jsem si přeorganizovala byt a nakoupila strašnou spoustu věciček, které jsi tu doporučila. Děkuji!! A krásné Vánoce.

    T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá T., zahrnula jsi mě samýma skvělýma zprávama ;). Mám velkou radost, že jsi tady u mě strávila tolik času (ty bolavé oči mě mrzí, ale je lepší unavit si oči u mého blogu než při čtení vládních novinek nebo krimi zpráv), a že jsem tě inspirovala dokonce natolik, že sis přeorganizovala byt. To je tak žůžo! Moc se z toho raduju a těším a taky...děkuju a přeju Vánoce jako z pohádky. :-**

      Vymazat
  37. Jste nejmilejší. Moc vám VŠEM děkuju za úžasné komentáře, hřejou víc než ústřední topení.
    A...vy zdraví noste beranice a vy nachlazení pijte hodně horké čokolády, ať jste fit. A všichni dohromady - užívejme si Předvánoce, ať to stojí za to. :-*
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  38. Teda Vivinko, tolik krásných a miloučkých věcí na jednom místě! Každá návštěva u tebe na blogu mi na tváři vykouzlí úsměv (a teď před Vánoci dvojnásob). Díky, že tě tu máme :).

    OdpovědětVymazat
  39. Tak jsem to tu prošmejdila...
    Můj vztah k vánocům nebyl dříve úplně pěknej, spíš jsem je měla spojený se stresem a nedokázala si na nich najít to krásný. Loni jsem se rozhodla, že to změním. A ono to postupně jde! Letos už je to o hodně lepší. Tady jsem našla další inspiraci, jak může ta radost z vánoc vypadat. A za to děkuju. Ještě si někde pořídím vánoční fusekličky, nějakej parádní vánoční hrnek, těžítko a další vánoční blbinky. A věřím, že když ne příští rok, tak za pár let si už budu ve Vánocích vyloženě rochnit!

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj moc krásný článek, můžu se zeptat odkud máš ten Santovský hrnek? :-) předem díky za odpověď.
    Tera | terasplace.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Teri, děkuju moc. Hrnek "Santu" jsem koupila minulý rok na popron.cz ;)

      Vymazat