2.4.15

12 nápadů, jak si vylepšit jaro aneb jarní to-do list

Vy víte, že si pořád něco zapisuju. Radosti i povinnosti, úkoly i nicnedělací pyžamové dny (sím, ať je takových dnů víc), rande, nápady i plány. Proto bych to snad ani nebyla já, kdybych na začátku každého ročního období nevzala do ruky tužku a papír a nevytvořila si krátký seznam věcí, které chci v následujících (tý)dnech udělat. Nic vážného nebo složitého, jde jen o takové rozverné drobnosti a prostopášnosti. Takže když jsem si před pár dny vymýšlela "příjemné úkoly" do svého jarního to-do listu, napadlo mě, že se o ně s vámi podělím. A protože od myšlenky k činu u mě bývá jen lehký taneční krok (asi sambový...nebo rumba?), v dnešním článku už se tedy dělím, a jako vždycky si přeju, aby to, co těší a inspiruje mě, potěšilo i vás.

Tady je můj jarní to-do list s 12 body, které den po dni úspěšně plním (a některé - ty nejvýhodnější - dokonce i opakovaně). ;)



1. Namíchat si sladký koktejl, pustit naplno peckosongy a vrhnout se na reorganizování šatníku. A některé věci zkrátit, když je to jaro...A jiné (ty děravé nebo do morku kostí seprané) nemilosrdně vyhodit. Něco darovat a to nejoblíbenější hezky vyrovnat a vyvěsit na ramínka (na ta látková saténová). A pááák...dokoupit pár nových potřebných senzačních kousků (i pár nepotřebných...to jako odměnu za tu dokonale uklizenou skříň).

2. Vymotat z drdolu sponky a nechat rozpuštěným vlasům svobodu. Nebo si troufnout na ofinu. Nebo si vlasy nahoře natupírovat a tvářit se, že Brigitte Bardot je blízká příbuzná (a ne snad?). Prostě uskutečnit nějakou (třeba i trochu bláznivou) "hair ideu". Kdy jindy je lepší doba na změnu účesu než právě teď na jaře?

3. Koupit si pro radost kytici tulipánů...ale nakonec si ji nenechat a neplánovaně ji někomu věnovat. Je to pak dvojnásobná radost, víte?


4. Přivítat jaro novou kabelkou. Přesněji řečeno do-ko-na-lou kabelkou. A taky novým do-ko-na-lým šátkem. Měly by to být v ideálním případě doplňky vysněné. Víte ty, které někde zahlídnete a pak na ně často myslíte. Pokud máte jejich obrázek, dáte si ho na Nástěnku tužeb. Představujete si, k čemu by se  hodily a kam by se hodily (a zjišťujete, že by se hodily ke všemu a kamkoliv..sakra). Sníte o nich. Třeba týden (nebo i 4 měsíce - tak jako se to stalo u téhle kabelky a šátku od Kate Spade mně). Na některé věci se vyplatí čekat...a ještě víc se vyplatí dočkat se.

5. Vytáhnout kolo (není-li odkud ho vytáhnout, je potřeba si ho koupit - ideálně děsně levné v bazaru) a natřít ho růžovou barvou. Kluci světle modrou. Nepopleťte to. ;)

6. Zkusit ve velkém botníku ve sklepě najít jarní boty (hlavně ty melírované tenisky se zlatými puntíky...nevíte někdo, kde je mam?) a zimním dát opravit prošoupané (nebo protancované?) podrážky a pak je pěkně spravené, nakrémované a čisté uložit do krabice (bude to příjemné je takhle hezké a připravené objevit, až zase nastane jejich čas...i když to je ještě za moc dlooouho).


7. Vystačit si ráno s kafem (litr), lehkým pěstícím mejkapem, leskem na rty a kapičkou parfému, a využít tak 'non' beauty trend, který se letos na jaře tak krásně zasadil o přirozenost bez moře líčidel a navíc šetří čas. Jsem docela zvědavá, jak dlouho to bez svých kočičích očních linek (a rozjasňovačů, stínovačů, tvářenek, řasenek a rtěnek) vydržím.

8. Pořídit si stylovou výletní výbavu a jakmile rosnička zahlásí "slunečno" (jestli tedy rosničkám ještě někdo věří), vyrazit se svačinou (vajíčka natvrdo, sůl, rohlík se sýrem a banán) na vejlet.

9. Uklidit a vygruntovat celý byt. Anebo taky ne. A když ne, tak si z toho vůbec nedělat hlavu.

10. Svěží, květinové a ovocné parfémy, které se na jaře divoce hlásí ke slovu, netradičně nahradit (aspoň na chvilku) sexy svádivou vanilkou. Jen pár kapek do vlasů a za ouško...funguje to zatraceně dobře.

11. Oprášit cestovatelský kufr, vzpomínat na loňskou dovču a plánovat tu letošní. A taky hledat v různých skrýších, jestli z poslední dovolené zbyla nějaká eura, v mezičase číst Hemingwaye a důležitě při tom žužlat cigaretovou žvejkačku.


12. A konečně - nakoupit spoustu máslového popcornu a o víkendu si udělat filmový maratón. O víkendu anebo...radši hned (jaképak čekání?). A že se takový filmový maratón sluší zahájit Hříšňákem, to dá rozum. ;)

Tak tedy - jaru zdar a třikrát hurá!

Vivi podpis

49 komentářů:

  1. S tim maratonem samozrejme pouze filmovym je to skvely napad. Jsou prazdniny a venku nic moc. Maslovy my mame radi!

    OdpovědětVymazat
  2. Na jaro to venku vůbec nevypadá....uklízet néééééé....Souhlasím s tím filmovým maratonem,to je skvělý nápad....sehnat někde řezané květiny.....zatáhnout žaluzky a udělat si jaro doma,protože venku je Sibiř....Jo a hrnek s dobrou kávou..jaro může začít....Halóóó....jaro tady.....

    OdpovědětVymazat
  3. Jooo, musím protřídit ten šatník :)

    OdpovědětVymazat
  4. A jinak se mi ten článek hrozně líbil Vivi :) Hlavně teď mám chuť na donuty

    OdpovědětVymazat
  5. Hm, pěkně teda. :-D Já si udělala tento týden filmový maraton s mou oblíbenou Audrey Tautou :-D Sice těch filmů nemám moc, ale aspoň něco než nic :-) Takže jsem začala klasikou Amélie z Montmartru, Příliš dlouhé zásnuby, Coco Chanel, Krásné lži, Nejsem na prodej a Něžnost.... Co film to skvost a ty její role, pokaždé u nich nemůžu a musím se smát i brečet (hlavně u těch Příliš dlouhých zásnub) Ona je geniální. Jinak taky musím zprovoznit to své kolo a konečně na něm začít jezdit :-D A taky už spřádám plány na dovolenou, na které budu už za dva měsíce :-D A co se týče úklidu šatníku a gruntování bytu, to dělám tak nějak průběžně :-D I když, Velikonoce se blíží mílovými kroky a já nemám ještě ani umyté okna :-D Ale jak bych měla, když pořád prší :-D Ale vlastně mě to ani netrápí :-D

    OdpovědětVymazat
  6. To jsou super inspirace. Filmový maraton mě sice neláká, ale nějaké to čerstvé kvítí ano. Já jsem ovču už šmikla, tedy vlasy jsem obměnila a slyším jen samou chválu. Také mám v plánu očistu šatníku a botníku, ale já jsem hrozný sysel, na vše! :D Co se týče dalších plánů, chci víc nosit sukně a šaty, proto jsem si od začátku jara už stihla dvoje koupit, jedny s proužky a druhé puntikaté. Už mi jen zbývá sehnat nějaké botky k nim :) bára.kára blog

    OdpovědětVymazat
  7. Joo, ten šatník! Zkrátit, přešít, nebo vyhodit! Kolo jsem vytáhla horské (jsem tak trochu outdoorová), ale teď zas nasněžilo a můžu vytáhnout zase běžky. A protože jsem nemocná, mám maraton seriálový. Červeného trpaslíka já můžu vždycky!

    OdpovědětVymazat
  8. Ta kabelka je nádherná 😍 Kde se dá taková sehnat?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Teri, jsem ráda, že se Ti líbí. ;) Já ji přímo zbožňuju a vypadá to, že už snad ani jinou kabelku nosit nebudu. ;)
      Je z www.katespade.com. Nově se dá sehnat i http://www.katespade.co.uk/flights-of-fancy-francis/invt/pxru5471

      Vymazat
  9. Ten článek je vážně úžasně napsaný! :)
    Já se právě plánuji vrhnout na to uklízení

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Vivi! :-)
    To DVD ti mohu síbit! :-) Mamka si ho nedávno pouštěla a on se fakt neomrzí! :-)
    Ale ty boty u nás budou muset ještě počkat, když se tak dívám z okna, kde je bílo a pořád se sníh sype, tak by mi v těch jarních botech byla ještě zima. :-) Ale jinak je mám už nachystané! Stačí je dát do botníku. :-)

    Ta kabelka je fantatická!!!!!!!!!! Mě novou kabelku nadělil Ježíšek a jsem s ní ohromně spokojená! :-)

    Kytici tulipánů bych uvítala s otevřenou náručí - jsou to moje nejmileší kytičky! :-)
    A ten donut vypadá taaaaaak lahodně!!! A jako třešinku na dortu bych uvítala tu bílou čokoládku, která si tak krásně a pohodlně hoví vedle Hříšného tance - když Hříšný, tak hříšně s čokoládou - to nemá chybu!!!!!! ♥♥♥
    Máslový popcorn mám ráda, ale sýrový ještě víc! :-)

    Vivi měj se překrásně a ahoooooooooooooooooooooooj! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárinko, jsem moc ráda, že jsem se Ti trefila do vkusu. ;) A když mluvíš o tom Ježíškovi, tak ke mně, představ si to, dneska jeden takový Ježíšek dorazil. Ani nevím, jak Ti za všechny žůžokrásné dárky poděkovat, udělala jsi mi velikánskou radost. Nezbývá mi než doufat, že zítra udělá "velikonoční Jéža" radost zase Tobě....ale pššt, ať nezkazím překvapení. ;)

      Vymazat
    2. Viviiiiii!
      Velikonoční Jéža (přestrojený za pošťáka) mi dnes udělal taaaaaaaaaaaaaakovouhle (ještě větší) radost! ♥♥ Mooooooooooooc ti děkuji! Ty jsi naprostý poklad. ♥♥♥♥

      Měj se pohádkově a krásný pátek ti Vivi moje zlatá přeji. ♥♥
      Ahooooooooooooooooooj! ♥

      Vymazat
  11. Anonymní14:54

    Clanek mi maximalne zlepsil naladu. Diky! Kde se da sehnat ta kabelka???? Docela by me zajimalo,kde na vsechny ty vecicky beres penize.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem moc ráda. ;) Kabelka se dá sehnat na katespade.com nebo o něco blíž na www.katespade.co.uk

      Vymazat
  12. Ooo áno! Upratať šatník je dobrý nápad a ten koktejl k tomu ešte lepší! Ja som si včera po dlhej dobe zašla do kina a bolo super, takže ja si k tomu primisujem ešte toto! :))

    OdpovědětVymazat
  13. Super tipy Vivi, já jaro miluji :) Nemůžu se dočkat toho, až reorganizuju šatník a postavím si na stůl vázu plnou tulipánů :)

    I jeden šperk dodá mnoho krásy ♥

    OdpovědětVymazat
  14. Po dlooouhé době jsem se u tebe rozhodla zastavit a okuknout, co máš nového. Stydlivě klopím uši a slibuju, že se tu zase brzo objevím. Takže jaru zdar a brzy naviděnou :)!!

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuju vám mockrát za milý komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Milá Vivi, kde to můžu všechno podepsat? Souhlasím s každým jedním slovem a větou. :)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, podpisy přijímám jedině na holej pupík. ;-)

      Vymazat
  17. Chichi, Vivi, dost veci uz jsem udelala. Odbarvila jsem si vlasy na blond, projela a prostridila satnik, vygruntovala jen tu cast bytu, kterou se mi chtelo... A do-ko-naly satek uz mam, ale do-ko-nalou kabelku ozelim, beztak vsude nosim prebalovaci tasku :D

    OdpovědětVymazat
  18. Chichi, Vivi, dost veci uz jsem udelala. Odbarvila jsem si vlasy na blond, projela a prostridila satnik, vygruntovala jen tu cast bytu, kterou se mi chtelo... A do-ko-naly satek uz mam, ale do-ko-nalou kabelku ozelim, beztak vsude nosim prebalovaci tasku :D

    OdpovědětVymazat
  19. Paradni inspirace, Vivi. Se vsim souhlasim, az na tu zmenu ucesu. To vis ja na ty svoje dlouhe vlasy nedam dopustit, ale nejaky vlny, ktere mi beztak vydrzi hodinu max dve, bych si mohla udelat. ;)
    A ta kabelka mi ted neda spat, je nadherna!

    OdpovědětVymazat
  20. Naprosto dokonalý tůdůlist! S jeho obsahem se naprosto ztotožňuji!!! :-D :-D, já si ho sice nenapsala tak krásně jako Ty, ale mám na jaře stejně potřeštěný nápady! Krása, fotečky mě pohladily na dušince a připomnělo mi to, abych se svým todolistem nezahálela taky, ještě mám spoustu "práce" ...:-D Krásné svátky Vivinko!!

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní11:45

    Pohlazení po duši a potěšení oka. Děkuji!
    Jitka

    OdpovědětVymazat
  22. Děkuju vám za všechny komentáře, moc jste mě zase všichni potěšili. A děkuju i za všechna milá emailová, komentářová i facebookovská přání k Velikonocům. Jsem si jistá, že si je (a hlavně to volno) užijeme. ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Moc pěkně napsaný článek. Donutil mě trochu zapřemýšlet nad vlastním štěstím :) A rozhodla jsem, se ža si tento měsíc budu dělat, co největší radost, byť jen tím, že si koupím pár tulipánů :) Nebo se podívám na nějaký pěkný film. Děkuji za článek, dokázal mi pozvednout náladu.
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Káťo, tak v tom případě článek splnil svůj účel. :-*

      Vymazat
  24. Vivi, ty naše sladká Vivi, pamatuješ si na mě, na tvoji věrnou čtenářku, věčně zabydlenou u tebe doma (nebo alespoň s tou představou)? Po dlouhých týdnech tvé pauzy a následně mého nedostatku času (protože na tebe chci mít opravdu čas a ne jenom dvě minutky mezi učením) jsem tě přišla zase navštívit a nechápu, jak jsem to tak dlouho bez tebe zvládla. Taková kámoška se přece neopouští. Obzvlášť když má tolik ráda tulipány jako já.
    Mimochodem vážně chci vidět tvé pokusy o Brigitte Bardot na tvých vlasech, já když se kouknu na nějaké staré fotky, tak si říkám, na jakých růžových pilulkách jsem ujížděla, že jsem si myslela, že to hnízdo je u mě nadčasové. Nevím, jak to tak Brigitte dělala. :/
    Stýskalo se mi! Já vím, hloupé. :D Jsem ráda, že ses (jsem se) vrátila.

    www.infinitetreasure.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Anetko, jak bych mohla zapomenout?! Jsem moc ráda, že jsi zpátky, a vážím si toho.
      Keep in touch...forever. ;)

      Vymazat
  25. Bod číslo 5 ❤❤❤❤ včera som vytiahla śvoj krásny retro bicykel, jednoznačne jedna z naj vecí na jari a lete (možno aj jeseni :D), už sa nemožem dočkať ako na ňom budem chodiť do školy :)))

    OdpovědětVymazat
  26. Milá Viv, to jsou bezvadné nápady! :o).
    Trochu už se podle nich zařizuju (objednáno ke kadeřnici a jarní úklid v plném proudu) a zítra asi zkusím ten filmový maraton - co jiného dělat při žehlení? Jsi skvělá, máš to dokonale promyšlené :o). Jdu pročíst i další články, které mi teď nějak - bohužel :o( - unikly a těšm se, jak si tu u Tebe dobiju baterky :o).
    Pac a pusu a super Velikonoce ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Deni, děkuju, mám radost, že Tě článek inspiroval, a doufám, že máš v tuhle chvíli nejen dokonale nažehleno, ale taky nadíváno a baterkově dobito. ;)
      A teď si jdu zkusit udělat velké srdce po vzoru Kataríny. ;)
      ❤ Jo!

      Vymazat
  27. Drahá Vivinko..po dlouhé době u Tebe a tak šťastná..stále stejná,milá písmenka a fotky,stále stejná malá-velká potěšení a "blbinky",které umíš jen Ty..děkuji Tiza tu jistotu,že Tě tady mám a vždycky vykouzlíš úsměv na mých rtech...Krásné jaro milá moje a nezapomeň si pořád tak krásně hrát,jak to umíš jen Ty..
    Bi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bi, odpovím Ti na tyhle krásný slovíčka jen jednou krátkou větou, ale Ty budeš přesně vědět, co tím myslím: blogová mamka je vždycky jenom jedna a napořád. ♥

      Vymazat
  28. Ahojcek Vivi. Mozem prosim vediet, kde najcastejsie kupujes vone? Ako napr. ten na foto Casmir - Chopard? Dik moc Krasny den praje tvoja verna citatelka Sylvia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sylvi, ty sa smieš spýtať na čokoľvek. ;-) Tak zrovna miláčka "Kašmír" si vozím přímo z Pařížova, už je to taková moje malá libůstka a tradice, ale pokud zrovna dojde a cesta do Parisu je v nedohlednu, většinou si Casmir a ostatní parfémy kupuju ve Fann, na internetu pak nejčastěji asi na Parfums.cz. Prima je i Elnino nebo Vune-parfemu.cz (tady jsem jeden čas nakupovala hodně vzorečků a pak oňuchávala a vybírala podle nich parfémy svého srdce). Prajem svojej verné čitateľke voňavý den. ;)

      Vymazat
  29. Ten "hrníček" na kafe/čaj je tak roztomilý a sladký! :3 ♥
    Článkem jsi mě naladila na jarní vlnu :) Opravdu krásný článěk! :)
    http://janetsonrisa.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  30. Všem vám ještě jednou moc děkuju za senzační a milé komentáře. :-*

    OdpovědětVymazat
  31. Kolo miluju, ale jezdim i v zimě, jsem strašně adrenalinovej člověk a miluju na kole po sněhu!!:D
    my good days blog

    OdpovědětVymazat
  32. Mám pocit, že bych si podobný seznam měla vytvořit také. Jak začíná jaro, tak docela trpím tím, že jsem ještě stále po zimě nezačala nic dělat.. :)
    http://theblueberrymoments.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  33. Tvůj blog mi vždycky dodá tolik inspirace, Lucinko! Děkuji. ♥
    Mimochodem, tvůj styl psaní je strašně unikátní, vždycky přijdeš s něčím novým a to je největší zábava!
    Jen tak dál! TOP BLOG!
    PS: Já asi půjdu do té kabelky. (:

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Suzy, když si čtu tenhle Tvůj komentář, vznáším se na růžovým obláčku, do pusy mi samo skáče máršmelou a mám namířeno na planetu Kawaii, kde je to taky ohromně unikátní a kde mě to baví, jako málokde.♥
      PS: Moc by ti slušela! Ostatně značka Kate Spade se mi k tobě hodí jako "prdelka na hrnec" (sakra, mě vždycky napadnou tak ťululum přirovnání). ;)

      Vymazat
  34. Tá kabelka :O Aj šatka je veľmi pekná, ale tá kabelka :* Už dlhšie snívam o kabelke, na ktorej by boli knihy (keby boli ešte moje obľúbené, tak to už odpadnem) a aby mi hovorila pani moja, ale zatiaľ sme sa ešte nestretli, ale verím, že taká náhoda raz príde.
    Rosničkám jasne, že verím. Len si to treba aj prekladať. Bude pekne = bude pršať. Bude pršať = bude pekne...
    Cigaretové žuvačky - neviem ako u vás ale u nás sú to strašne veci, teda aspoň chuťovo, ale vždy si ich rada kúpim, keď na nejaké natrafím a tvárim sa dôležito - úchylka ešte, keď som bola malá, ale pritom fajčenie nemám rada, ale cigaretové žuvky sú cool :D
    Len nie maslový. Poprosím si slaný. Maslový mi nevonia. A filmový maratón môžem zahájiť, len keď nie som s priateľom, lebo on buď pri filmoch po chvíľke zaspí alebo robí hoc čo iné, lebo ho to nebaví. Nuž nie je moc na romantiku, ale tak väčšinou to so mnou pretrpí, keď si v sobotu púšťam tv a pozerám romantické filmy. Zato ho ľúbim :*
    Zase som sa tak osviežila a nabudila a teším sa, keď mi príde komoda a všetko to tu dám do pucu, také poriadne jarné upratovanie, lebo v peknom prostredí sa lepšie pracuje aj žije :) Och nech už to je a potom sa budem musieť vzdať nemilosrdne pár veci. Síce to bude boj, ale verím, že to bude stať zato. Milujem tvoje články. Vždy ma tak nakopnú :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ách...
      Když toho chci hodně říct,
      dojdou mi slova a neřeknu nic.
      A tak používám malé znaky,
      ty totiž poslouží místo slov taky.
      ...tady je a ty už budeš vědět: ❤

      Vymazat