24.5.16

Co je v mé kosmetické taštičce

Jak jsme tu tak spolu nedávno zvědavě podrobovali detailnímu průzkumu mou tašku a podrobně jsme omrkli všechno, co nosím v kabelce, napadlo mě, že nakukování ještě rozšířím o jednu "holčičárnu" a vysypu na vás svou mexickou kosmetickou taštičku. Ta má sice za sebou silný otřes, protože jsem ji v rámci červencového "jarního" úklidu před pár dny oprášila, očistila a hlavně pořádně zredukovala, ale vzpamatovala se z toho rychle a teď je ráda, že ukrývá jen to, co opravdu využiju.

Všechno, co bylo ukoptěné, prošlé nebo nepoužívané letělo z okna na jednu nepříjemnou sousedku a v taštičce tak zůstaly jen moje srdcovky, ke kterým se denně skláním s prosbou (po probdělé noci spíš s úpěnlivou žádostí), aby mi pomohly dát se do kupy a trochu se "zhezčit" a zkulturnit.



Ke svému údivu jsem zjistila, že jsem svoje patlátka zredukovala na třetinu. Ó! Najednou byla moje do té doby naducaná kosmetická taštička až moc lehká a útlá, takže jsem ji bez dlouhého přemýšlení doplnila o pár božských novinek, o které se s váma v dnešním článku podělím.


Tak to je všechno, co (teď) potřebuju. Jsou to mé líčící "topky" a nejosvědčenější produkty, ke kterým se pořád vracím a které jednoduše miluju: (zleva) božsky božský rozjasňovač Mary-Lou Manizer (recenzi najete v článku "Kosmetika, na které jsem závislá"), na světě nejprodávanější a podle mě i nejúžasnější růžovozelená řasenka Great Lash, konturovací tužky Koh-i-Noor, tekutý korektor Affinitone, který kupuju už 5 let pořád dokola, banánový korektor Skin food, precizní tekuté oční linky Schwing (recenze v článku Objevy roku), make-up Rimmel Match Perfection, zlaté ptačí nůžky, sponky, kleštičky na řasy, štětce, tvářenka Hot Mama, neviditelný pudr Sexy Mama, rtěnka Clinique (odstín Chocolate Ice), multifunkční paletka Hawaii a bronzer theBalm

Marná snaha, jak vidíte, většinu mého nejoblíbenějšího líčícího arzenálu tvoří kousky od americké kultovky theBalm; asi už mi nikdo neodpáře (krásnou a slastnou) závislost, kterou jsem si na ní vypěstovala. Ale myslím, že není vůbec čemu se divit - ty její zábavné a nekonvenční obaly, vtipné názvy a fungující výrobky prostě nejde nemilovat. A když připočtu absenci parabenů a netestování na zvířatech, je jasná věc, proč u mě značka theBalm na poli dekorativní kosmetiky vyhrála na plné čáře. Takže i novinky, které do mé taštičky letošní léto zapluly, patří mezi thebalmové poklady a já jsem z nich...no zas unešená.


A nejenom unešená, ale taky poblázněná a srdce mi bije na poplach. Za moment totiž vyrážíme do Kalifornie...jo jo, vy a já. S touhle multifunkční paletkou Autobalm California, která vypadá jako kalifornský řidičský průkaz, můžeme projet každý kalifornský kout a ještě přitom budeme výborně vypadat.  

Paletka má totiž všechno, co mít má a co je potřeba k bleskovému líčení: přirozená a jemná meruňková tvářenka, narůžovělý rozjasňovač (na lícní kosti pro "čerstvý" vzhled a do vnitřního koutku oka pro jiskru a šmrnc), matný hnědý stín (báječný i na zvýraznění obočí) a tmavě hnědý třpytivý stín (ideální pro výraznější líčení a stínování). Paletka je malá, roztomilá a krásně se vejde do kabelky i do kapsy, a jisté je, že moje kosmetická sbírka nemohla být úplná a spokojená, dokud se v ní paletka Autobalm California neusadila.


A kudy to přes Kalifornii vezmeme zpátky do Evropy? Já bych jela asi zkratkou přes Hawaii. Tak si držte klobouky, jezdím dost rychle. Rychle, ale bezpečně, nebujte. Navíc i pro brázdění rozpálených havajských končin mám potřebné řidičské oprávnění. Multifunkční paletka Autobalm Hawaii theBalm totiž vypadá jako pravý havajský řidičský průkaz, obsahuje decentní růžovou tvářenku, krémovězlatavý rozjasňovač a 2 oční stíny (ten tmavý vpravo je ideální i na oční linky) a je důkazem, že krása a zábava se vedou u theBalm pevně za ruce.


Ujeli jsme už bezpočet kilometrů a začínám být za tím volantem docela unavená (jet do Čech z Kalifornie přes Havaj, to teda není úplně nejrychlejší), takže navrhuju zastavit a odpočinout si. Viděla bych to na nějaký exkluzivní hotýlek s velkým bazénem, na zářivě bílé plavky, na pár divokých večírků a na ohnivý žár letní noci. A když žár, tak taky pár letmých polibků. A když polibky, tak jednoznačně od bronzeru Balm Desert

Balení rozkošné - na přitisknutí, na umačkání, na nedání už nikdy z ruky. A bronzer samotný dělá svému balení rozhodně čest. Působí přirozeně (to nebývá u bronzerů zvykem) a sexy jiskřivě. Stačí ho trošinku nanést na štětec a jen tak letmo, úplně nesměle a stydlivě se s ním dotknout lícních kostí, tváří a nosu. Dá se použít i jako tvářenka nebo oční stíny. Nebledne, nestírá se a ráno září stejně jako večer, aniž bych se musela v průběhu dne "dobronzovávat". Představuju si, jak bude asi vypadat na někom opáleném (podle mě nádherně), ale i já "Sněhurka světlá obecná" se s ním cítím jako exotická Tahiťanka (a ten - doteď neznámý - pocit se mi teda líbí moc). 


Ty brďo, takhle jsem se už dlouho neprojela. Paráda! Cestovat a přitom nevytáhnout paty z koupelny, to si tu ve vaší společnosti budu muset zase někdy zopáknout. ;)

Rozšířenou nabídku kosmetických úžasností od theBalm teď můžete najít i na Parfums.cz.

Vivi podpis

46 komentářů:

  1. perfektný nápad s tou mapou! :)


    Izabell │my diary/klik/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Akorát jsem musela dlouho přemejšlet, kde je Havaj a kde Kalifornie. ;)

      Vymazat
  2. To tam máš toho hodne :) Ja tam mám iba rúž, púder,korektor a riasenku :) A toď vše - taká posledná záchrana :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Iba rúž, púder, korektor a riasenka? To je máááálo. ;))

      Vymazat
  3. Vivi, pokazde kdyz prectu clanek, kde se vyskytuji vecicky od The Balm, tak mam pocit, ze potrebuji vsechno. :) Ono je tim tvym uzasnym stylem psani a i tim, ze Balm ma asi opravdu paradni veci. Paletka California se mi ale velmi zamlouva.
    Posilam pusu z Berlina! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Verčo, to je úplně normální potřeba "potřebovat od theBalm všechno". ;) Kalifornskou paletkou podle mě v Berlíně oslníš. ;) A děkuju za tu pusu, to já ráda. ;*

      Vymazat
  4. Ohlala, Vivinko, mon ami... Věru, parádní jízda to byla, a jak jsem se tak soustředila, aby mi nic neuniklo, tak se mi trošinku zamotalo v té mé šišce, a to jsem si říkala, že si musím dát bacha :-D Děkuji za pozvání na menší cestování světem kosmetiky, za krásnou exkurzi mezi tvé krásné malovátka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, na motání šišky platí dva zaručený recepty (ti je někdy pošeptam) ;). A já ti děkuju ještě jednou za knížku (zrovna ji čtu - konečně) a za to, že ses se svým milým elánem mýho cestování kolem světa kosmetiky zúčastnila. To se mi to pak cestuje, když mam tak svělou společnost. ;)

      Vymazat
  5. Vivi, já pořád zírám, jak ty umíš skvěle psát, další úžasný článek a ten štětec s panenkou, tak ten nemá chybu!
    http://realmfulloflittlepleasures.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, jsem se teď tak začervenala, že už nepotřebuju ani tvářenku, ani bronzer. ;) ♥

      Vymazat
  6. Vivi já ani nevím, jestli jsme si při tom fofru a rychlojízdě stihly dát na Hawai aspoň jeden Sex on the beach? :-O Snad jo, jízda byla super, těším se na další :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jéje, Blani, to víš, že jo, bez obav...stihly... A nejenom jeden. ;)

      Vymazat
  7. Ouu tie obaly tých líčidiel sú nádherné . super fotky ! :) Toľko make-upu asi nebudem mať ani za pár rokov :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, maj to v "dbalmu" pěkně vychytaný. Cožeže, že "tolko make-upu"? A mně se pořád zdá, ale bez legrace, že mám jen úplně základní minimalistickou výbavu...mě podržte, holky. ;)

      Vymazat
  8. Vivinka, to si to teda perfektne zredukovala a úúúplne náhodou ti ostali kúsky ktoré lahodia nielen tvojej kráse, ale aj očiam však ;) hlavne tie theBalm obaly sú fantastické ♥ a tou multifunkčnou paletkou California si ma naozaj inšpirovala, veď tam je všetko, čo ja, skromná dievčina, potrebujem na skrášlovanie :) krásny článok ako vždy, pusinku Vivinka


    Basha

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé, Bashinka! Taková radost, taková čest mít tu od tebe psaní, milá paní, a ještě s takovým sladkým zakončením. :-** Ti moc děkuju, a doufám, že ti multifunkční paletka Californie bude dělat na všech tvých dobrodružných cestách společnici. Je totiž krásná, roztomilá a užitečná - byste se k sobě hodně hodily. ;) ♥

      Vymazat
  9. Super článek, ty produkty z The balm vypadají fantasticky :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  10. A kde jsi koupila tu taštičku? Jinak výbava skvělá, já jsem zatím s the balm u bronzeru bahama mama a je perfektní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Arwen, ach bronzer Bahama Mama, ten znám jen z obrázků, ale dovedu si představit že je radost ho mít ve sbírce. ;)
      Mexickou kosmetickou taštičku jsem koupila v jednom kamenným obchodě, ale že se ptáš ty, tak jsem gůglila a gůglila, až jsem něco zajímavýho vygůglila ;) - podobnou mexickou taštičku (a taky tašky, kabelky, spony, mexický plédy a penály) najdeš tady: http://www.latamer.cz

      Vymazat
  11. Milá Vivi, velmi sdílím tvoje nadšení pro The Balm. Poprvé jsem u nich nakoupila v lednu a od té doby dokoupila pár věcí. The Balm má zkrátka skvělé výrobky. Nejvíc mě baví Mary-Lou Manizer
    krásné letní dny
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, nedávno jsem u tebe viděla nový přírůstek - Nude tude paletku očních stínů, takže vidím, že se tvoje thebalmová sbírka krásně rozrůstá (tak to má bejt) ;). Úplně tě chápu; Mary-Lou Manizer je bezva a navíc on byl úplně první věcí, kterou jsem si od theBalm pořídila, takže už je to pro mě i trošku nostalgie a dlouhotrvající láska. ;)

      Vymazat
  12. Super článek, já od The Balm zatím nic nemám, ale po přečtení tohoto článku mám strašné nutkání stát se sběratelkou této značky :D jasně že ne hned, ale začít třeba s jedním, dvěma produkty bych klidně mohla, že? :)

    Se sluncem v zádech + VELKÁ LETNÍ GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, mně k tobě vůbec nesedí, že jsi ještě s "thabalmováním" nezačala. Ty jsi na tyhle stylový malovátka perfektní typ...no nevidim to jinak, než že se těším, až se staneš (vášnivou) sběratelkou značky the Balm a já se k tobě pak budu chodit kochat a vobdivovat. ;)

      Vymazat
  13. Ahoj Vivi! :-)
    Mě se jízda také moc líbila! :-)))))
    Koukám jaké poklady ve své kosmetické taštičce máš! :-)
    A strašně moc se mi líbí štětec na druhé fotce odspodu!!!! :-)
    A úplně boží je ta paletka, co vypadá jako řidičský průkaz! :-)))))

    Vivi měj se nádherně a ahooooooooooj na další společné jízdě po světě! :-))) ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárinko, já vim, že ty jsi pro každou jízdu (a taky pro každou lumpárnu). Ostatně, proto taky s tebou jedu ráda kdykoliv a kamkoliv a už teď se zase těšim, až spolu někam pofrčíme. ;) ♥

      Vymazat
  14. Ahooj :)) Jsem tu poprvé a je tu nádherný:) užásný fotky ♥ Taky píšu http://nellylove99.blogspot.cz/ kdybys měla čas :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nelly, tak to tě s radostí vítám. A čas? Ten si na tebe určitě ráda udělám...;)

      Vymazat
  15. To je krásá :) theBalm musí být super, ráda bych tuhle značku zkusila :)

    Haul | July 2015

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen ji zkus a...uvidíš. A až uvidíš, zamiluješ se. A až se zamiluješ...však víš. ;)

      Vymazat
  16. Zrovna dnes jsem je vsechny okukovala v parfums.cz ve Florentinu. Moc se mi to libilo, prostredi uz mene. Pozdravila jsem slecnu a ona se odvratila. Tak jsem sla bliz k ni a nahlas ji pozdravila znovu. Tam se mi tedy nakupovat nechce...byla to ta skoro sediva "blondyna." Konec stezovani! Tvuj clanek je skvely a optimisticky. Jsi bajecna, Vivi! Diky, ze jsi mne vzala do tolika krasnych mist.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, to znam, podobný chování vídám v obchodech docela často (možná proto víc využívam k nákupům internet), takže vím, že to dovede narušit dobrou nákupní náladu. ;) I když...my se nedáme přece, ne? ;) Já si v duchu v takových případech vytvářím vlastní vysvětlivky - tak třeba, že ta šedivá "blondýna" ne že nechtěla pozdravit, ale že NEMOHLA - kdybych totiž byla já šedivá blondýna a viděla bych takovou nádhernou zrzavou krásku jako jsi Ty, dočista bych oněměla...;) Tak takhle to nejspíš bylo...;) ♥

      Vymazat
  17. Já theBalm teprve okoukávám (a přiznám se, obaly mě až tak neuchvátily, o to lepší se mi ale zdá obsah!)... Uvidím, co zkusím příště.
    Strašně moc se mi líbí štětec, vyfocený u Balm Desert. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí u theBalmu si přijdou na svý "vizualisti" zamilovávající se do obalů, i milovníci kvalitního obsahu a malovátek bez parabenů. Přijdem si na svý prostě tak nějak všichni. ;)
      Štěteček Pylones jsem dostala loni k Vánocům, ale bohužel on je zrovna ten případ, kdy obal předčí obsah nebo teda v tomhle případě funkci. Vypadávají z něj černý štětiny, takže se někdy leknu, jestli mi nerostou fousy. ;) Ale i tak ho mám ráda. ;)

      Vymazat
  18. Protože jsem zvědavá, tvůj detailní průzkum kosmetické taštičky mě hodně bavil! (: Více takových pro zvědavce jao jsem já ! :D

    ♥ Krásný pátek, Vivi, a ještě krásnější víkend! ♥

    THE KAWAII PLANET

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Vivinko, slečnu Californii jsem vzala na svoji nedávnou cestu po Francii a zdálo se, že bydlet s námi celý týden v autě se jí více než zamlouvalo a mě nakonec taky přišla její společnost vhod :) The Balm je prostě nej!

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  20. Skvely clanek! Mam maly dotaz, kde jsi prosim sehnala ten uzasny roztomily stetec, ktery vypada jako cinska panenka? :) Zatim jsem hezci a originalnejsi stetec nevidela! Takze ti tento skvost ve tve sbirce velmi zavidim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Vivian, jsem moc ráda, že se ti článek (a štětec) líbí. Jde o kosmetický štěteček Cheekita od Pylones. Obal u něj trochu vítězí nad "obsahem", protože má tendence pelíchat a občas nechává na tváři štětiny (čím dýl ho ale používám, tím víc se tohohle nešvaru zbavuje), ale mám ho i přesto moc ráda. ;) Najdeš ho tady:
      http://www.pylones-eshop.cz/shop/kosmeticky-stetecek-cheekita-cerveny

      Vymazat
    2. Dekuji moc za odpoved! :)

      Vymazat
  21. juuuu na tie The Balm veci sa chystam uz dlho :)

    Drew's Beauty

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní11:37

    Já mám kosmetickou taštičku uloženou ve spodní přihrádce nočního stolku, abych dosáhla i z postele :) Člověk nikdy neví, kdy se bude chtít přikrášlit. Chtěla bych se pochlubit se svou postýlkou, mrkněte ;-) https://www.maxi-postele.cz/Postele/Postele-140-x-200-cm/Postel-Rustyk-Mieszko-140-x-200-cm

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj Vivi! :-)
    Aaaah! To byla jízda! :-)
    Nádherné cestování! S tebou si tu cestu ráda zopáknu! :-)
    Ty máš vždy takové vymoženosti a poklady, že jen koukám s otevřenou pusou! :-)

    Jinak redukci svých taštiček, kabelek . . . znám také! :-)
    Jednou jsem takhle redukovala, až jsem koukala, že mi v taštičce nic nezbylo! :-DDDD

    Vivi, krásnou neděli, se sluníčkem opatrně a ahoooooooooooooooooooj! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  24. Joj! Vivi, teď koukám, že ten článek je staršího data a že jsem ti tu už komentář psala, ale to nevadí, moc ráda, jsem si článek připomněla. :-)
    ♥♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  25. Alice19:11

    Koukám, že sbíráte hlavně kosmetiku s obaly ve stylu pin-up. Vypadá to opravdu moc krásně. Ale popravdě by mě docela zajímalo složení. Nechci být žádný hnidopich, ale po špatných zkušenostech s chemií v kosmetice už raději kupuji hlavně přírodní kosmetiku. Ale proti gustu.. :)

    OdpovědětVymazat