18.8.15

7 věcí

Tentokrát zas zabrousíme do radostných vod a vytáhneme z prudkých vln sedm ryb, čili sedm věcí, které mi v poslední době rozzářily oči. Nebudu vám lhát - vylovila jsem letos v létě z vody i plno děravých hrnců a žraločích bot, ale rozhodla jsem se, že trable, strachy a nesnáze patří (aspoň prozatím) do popelnice s těžkým železným víkem, tak jsem je tam všechny naházela a na to víko jsem si sedla. Proto se tu teď spolu můžeme nerušeně věnovat jen samým příjemnostem. Jde se na to. ;)


1.
Nejhezčí a nejbarevnější elpíčka, jaká jsem si letos o prázdninách pořídila. A kdyby někoho z vás napadlo, že si snad pořizuju desky jenom kvůli pěkným obalům, tak to bych se musela asi začervenat a šla bych vyhrabat nějakou tu Symfonii Mozartovu.


2.
Jedna kamarádka mi poslala obálku s dopisem a s dost rozkošným obrázkem, ke kterému mi připsala: "tady máš jednu oplácanou pin-up girl na tvou obývákovou zeď, tam vedle fotky od Helmuta Newtona, nad ten zlatý ananas". Moc lidí mi nemůže mluvit do toho, jak to mám v bytě uspořádáno, ale pravda je taková, že obrázek oplácané pin-up girl mi teď visí v obýváku na zdi, hned vedle fotky od Helmuta Newtona, nad tím zlatým ananasem. A je to. 


3.
Když taťkovi umřel před pár týdny jeho psík Kuba, tak se to nemohlo nechat jen tak. Teda mohlo by se to nechat jen tak, kdyby mi taťka pořád nevolal, kdyby nebyl smutnej a kdyby se pořád neptal, jestli náhodou na internetu někdo neprodává pejska, který by byl jako Kuba...No, někdo tam náhodou jednoho takového pejska prodával. Takže taťka je už zase vesel a spokojen, protože má Míšu. A blejská se mezi nima na jedno velký přátelství...


4.
Vím, že bych si mohla koupit normální šperkovnici a tam odkládat svoje korále, ale když já to mám radši jinak. Třeba tak, že mám teď Johnnyho. Johnny je bílý jednorožec, respektive můj nový talířek na šperky. Johnny je taky tak trochu tanečník. A když mu sáhnete na zlatý roh, můžete si něco přát (tak já si přeju třeba: "náhrdelník z diamantů, Johnny").


5.
Knížky patří mezi moje největší vášně a často mám rozečteno víc kousků najednou: Everyone Loves Paris je nádherná knížka plná obrázků Paříže (někdy vám ji snad ukážu podrobně), k Eleanor & Park se vracím už potřetí (je to taková svůdná kombinace knižního vtipu a první lásky), Kde se touláš, Bernadetto je už prakticky klasika (aspoň v mojí knihovně určitě) a extra podrobný Průvodce Římem je literatura, kterou teď vyloženě potřebuju přelouskat (možná jste si všimli, že jsem v létě zatím ještě nebyla na pořádné dovolené, ale v poslední době cítím, že všechny cesty, i ta má, vedou do Říma)...


 6.
Ach, Woody Woody Woody! Woody Allen je zlato a já jsem (a vždycky budu) jeho věrná diva(čka), takže když jsem si před pár dny konečně sehnala dvoudílný dokument "Woody Allen: A Documentary" o jeho životě a filmech, upekla jsem si k němu slaný koláč a dívala jsem se a smála se a ujišťovala obrazovku, že budu Woodyho vždycky milovat...no zkrátka pokud taky máte jeho plakát nad psacím stolem a viděli jste už 25x Annie Hall, tak tenhle dokument musíte shlídnout.


7.
Na závěr jsem si nechala něco voňavého. Už asi víte, že jsem velká fanouška organické kosmetiky One Love Organics (podrobnou recenzi jste si mohli přečíst v článku Kosmetika stvořená pro lásku). Čistící jílová houbička ve tvaru srdce, rozjasňující sérum nebo bezvodý balzám krásy...to jsou moje oblíbené lahůdky, se kterýma si doma dělám takové malé domácí lázně. Proto mi nedávno udělalo radost, že už má kosmetika One Love Organics svoje vlastní internetové království Oneloveorganics.cz, kde jsou všechny ty voňavé bio lahvičky a kelímky pěkně pohromadě (navíc s poštovným zdarma a s 15% slevou při zaregistrování), a taky jsou tam články a recenze, takže pro "organické fanoušky" (stávající i budoucí) bezva místo pro život. ;)


Tak jsme tu dneska měli kosmetiku, muziku, filmy, knížky, pejska i jednorožce a zase jsme si připomněli, že radosti se dají hledat a hlavně najít úplně všude. A víte co? Já jdu zas objevovat další, ať je tu pořád o čem psát. :)

Vivi podpis

49 komentářů:

  1. Pejsek je rozkosny! Od one love organics mam cistici tekutinu na vse a je skvela. Osvedcila se v lete a v nouzi i na vlasy. Zajima mne serum i alzem. Ta dekuji za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. serum i balzam. Ach to me ranni psani z postele ...

      Vymazat
  2. Tak to má být - vyzdvihnout a připomínat hlavně to pozitivní! Tvůj článek mi zas vykouzlil úsměv na tváři; Míša je kouzelnej uličník. :) Podrbej za mě Tomíka za ušima, ať mu není líto, že tu taky není.

    OdpovědětVymazat
  3. Mišánek je velice rozkošné psí miminko :-) A já mu posílám milión pusinek na ten jeho slaďoučký čumáček :-* Jednorožec je veliký parádník :-) O elpíčkách jsem si zprvu myslela, že jsou to ozdobné kachlíky do koupelny :-D Až pak jsem si přečetla jejich pravou identifikaci :-D Hmmm, a kosmetika, opravdu krásné lákadlo :-) A knihy, hmmmm, až se ty moje začly třást žárlivostí, že jsem si dovolila jen na chvíli na ně pomyslet :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi pin-up girl mě potěšila z celého článku nejvíc, je to prostě krásná a sympatická baba! :) A Míša? K tomu nemám slov, je to rozkošný psíček, jen ho poňuchňat :) Užívej léto, i když to teď vypadá spíš na podzim a doufám, že z Říma potom bude pořádná fotoreportáž s tvými postřehy maličkostí tak, jak to umíš jen ty :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ten psík je veľmi rozkošný :)
    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. psík je neskutočne zlatý a pin-up girl sa ti na stenu veľmi hodí :)

    www.beautiful-savage.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  8. Jééé Míša je úžasnej a roztomilej :) Knížky mám také moc ráda a přes léto jsem jich nasbírala několik, plánuji si vybudovat velkou knihovnu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Já mám tyhle Tvoje články ráda, člověka tak hezky naladí :)
    Míša je moc roztomilý pejsánek, zlatíčko maličké. Kosmetiku One Love Organics mám taky ráda, jejich rozjasňovací sérum i bezvodý balzám miluju.
    Bájný jednorožec je dokonalý :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásné věcičky, ovšem nejúžasnější je pejsánek, strašně roztomilej :)

    Ili Libertad

    OdpovědětVymazat
  11. Míša je strašně roztomilý!!! A můžu se zeptat, kde sis pořídila Johnnyho? Jednorožce miluju a musím mít všechny! :)
    ¨
    DocumentThisMoment

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, tak to jsi muj člověk. Já jsem taky "jednorožčí typ". ;) Porcelánovýho jednorožce Johnnyho jsem koupila na Urban Outffiters. Ale je to značka Sass & Belle, kterou prodává v Čechách dost obchodů, tak třeba na něj narazíš někde blíž než v Urbanu. ;)

      Vymazat
  12. Viviiinka, tieto tvoje články sú ako paprsky slnečné, pošteklia na nos, privodia dobrú náladu a jemný úsmev popod fúúz :) :* - knižky, kozmetika, každodenné drobnôstky - zbožňujem!

    OdpovědětVymazat
  13. Opět článek bez sebemenší chybičky :)) Ten jednorožec je skvělý :3 A Míša je rozkošný :)
    http://nellylove99.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  14. Ježiš, ten pejsek je taaak rozkošný ♥
    Tak to se v Římě třeba potkáme, letíme tam hned první zářijový den :) neskutečně se těším a taky už louskam pár průvodců, ale tak hezký a objemný, jako máš ty, ten teda nevlastním :/ musím se po nějakem ještě mrknout v knihovně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Rose, tak jestli letíte první zářijový den, tak to tam musíš pak zůstat minimálně do půlky září, to tam pak přifrčim já. ;) Bon Voyage . ;)

      Vymazat
  15. No Míša a Johny nemají chybu! :D já bych chtěla od One Love vyzkoušet houbičku, prosím, jak dlouho vydrží? měla jsem tu Konjac sponge a s tou jsem dala 2 měsíce, ale např. Misha nevydržela ani měsíc :( jo a One Love nabízí i suchý šampon, ten ale na stránkách nenabízí, myslíš, že ho budou mít někdy v nabídce? dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Peťo, já už mám houbičku od loňských Vánoc a pořád drží a drží. Nepoužívám ji ale každý den, ale tak dvakrát až třikrát týdně. Co se týče suchýho šampónu, tak to vůbec netuším, ale neboj, nelenila jsem a napsala jsem přímo do obchodu, takže jakmile budu mít odpověď, napíšu ti. ;)

      Vymazat
    2. Anonymní23:40

      Dobry vecer ahoj,take prispeji svym postrehem ohledne techto houbicek. Zakoupila jsem je pro sebe i pro dceru po tve krasne recenzi z minuleho roku a mam tuto zkusenost. Mi vydrzela houbicka necele ctyri mesice. Pouzivala jsem ji,ale vzdy velice opatrne a hlavne jsem ji vzdy nechala dobre vyschnout. Bohuzel dcera s ni takto setrne nezachazela,drhnula s ni i vodeodolne rasenky i nanosy ocnich stinu a vydrzela ji mnohem mene.:.-((((Zivotnost tedy zavisi take na to, jak se s houbickou zachazi.Premyslim,ze houbicky koupim opet,ale tentokrat jiz jen pro sebe.:-)))Krasne leto preji! Jana B.

      Vymazat
    3. Jani, děkuju za tvou zkušenost a za milý komentář.
      A pro Tebe, Peti, tu mam vyjádření a odpovědi na Tvé otázky přímo od paní majitelky z obchodu Oneloveorganics.cz. Tady to je: ;)

      "Houbicka vydrzi cca 2 az 3 mesice pri spravnem zachazeni. Jelikoz houbicka je vyrabena ze 100% rostlinnych vlaken konjacu, nesmi se prilis silne mackat, musi byt zavesena, nesmi lezet na povrchu, aby vlakna nebyly poskozeny.
      U me houbicka vydrzela 3 mesice (s aktivnimi uhli a bambusem), pouzivala jsem ji spise na docisteni pokozky, aby se cistici pripravek dostal do pokozky jeste lepe a poradne mi vycistil pory.

      Sortiment mezi americkym trhem a evropskym se lisi :) Samponek jiz byl v nabidce v Americe v roce 2014. Pro Evropu nikdy nebyl bohuzel dostupny. Jinak bychom ho objednali. Stejne jako i dalsi vyrobky. Ruzne novinky od OLO by mely byt uvedene na evropsky trh jiz tento rok, cekali jsme na ne, ale bohuzel nestalo se, odklada se to na rok 2016 podle info od vyrobce, ale ani tohle neni presny. Proces certifikaci je v Evrope docela prisny a velmi drahy. OLO zmenil slozeni nekterych svych vyrobku, zmenil se i vzhled baleni a pridaly se i nove produkty, proto vse neni jednoduchy.Takze, zatim nam nezbyva nic, nez nabizet to, co mame (aspon ze mame skladem dost) a cekat az novinky dorazi sem k nam. Ale do noveho roku to bohuzel nebude :("

      Vymazat
    4. Děkuji velice za Vaše detailní vyjádření, po šampónu pokukuji již delší dobu, avšak z USA se mi objednávat nechce :( tak třeba někdy dojde i na nás :-) houbičku vyzkouším, konjac sponge mi vyhovovala (měla jsem verzi červeným jílem) na dočištění a trochu exofilaci na 2. čistění, někdy i na smytí masky (a zde jsem asi více mačkala, takže to zlepším a třeba ty 3 měsíce dáme také)! nejsem příznivce clarisonicu a dalších podobných čistítek, ale tato houbička mi velmi vyhovuje, i když muslim cloth udělá podobnou službu...přeji hezký den

      Vymazat
  16. Jééé, Míša je rozkošnej! Vůbec se tvýmu taťkovi nedivím, já mít takovýho kamaráda! :)))

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní15:55

    Potěcha pro oko i duši. :-)
    Kde bereš vivinko ty lp desky? Já si chci zakoupit gramofon /už mám jeden i vyhlédnutý, ale vůbec netuším, kde schánět desky. Děkuji!
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, elpíčka kupuju buď nový v obchodech s muzikou nebo i v knihkupectvích a rozhodně starý elpíčka seženeš v antikvariátech (tam jich mívají mraky), na různých burzách nebo na Aukru.
      Tak ať ti gramec dobře šlape a ať se ti při něm skvěle tancuje. ;)

      Vymazat
  18. Anonymní23:35

    Co to je za nádhernýho pejska? Čistokrevný, nebo takhle vyvedený voříšek? Já budu shánět mamce, čeká jí důchod a na pejska se celá třese :-). Jinak i zbytek krása, já teď testuju další dávku Johny M.O. kosmetiky a to je taky paráda! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to trpasličí pinč. ;) Takový milý, malý, přívětivý plemeno. Máme doma ještě Tomíka (kříženec čivavy a ratlíka) a to je největší miláček ze všech miláčků na světě, takže já jsem i pro voříšky. To bejvaj nejlepší parťáci. ;)
      Johny M.O. kosmetika? To vypadá jako něco, co bych mohla nutně potřebovat. ;)

      Vymazat
    2. Teď mi to došlo - John Masters Organics. ;) No jooo, Johna chci už dávno prubnout. Kdybys měla blog a dělala na JMO recenzi, hoď mi sem sím odkaz. Děkuju. ;)

      Vymazat
  19. Vivi, ty mě lákáš vyzkoušet tu krásnou bio kosmetiku, kterou si určitě zamiluju, koupit si gramofon a elpíčka a jít si pohrát s mým věrným psem, protože ten tatínkův je extra roztomilý a já jsem ráda, že můžu mít taky jednoho :).

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní12:07

    Váš blog pravidelně navštěvuji, ale bohužel mi nejde pokaždé přidávat komentáře. Vždy se sem však ráda vracím, protože z Vašich příspěvků doslova vyzařuje positivní energie, a to se v dnes jen tak všude nevidí...

    Krásný den,
    Amelia D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Amelie (to je krásný jméno), problém s přidáváním komentářů jsem se snažila už mockrát vyřešit (objevil se asi před rokem), ale bohužel bezúspěšně. Blogger si zkrátka dělá, co chce a bohužel mi nefunguje v zákulisí blogu už hodně věcí a není nic a nikdo, na koho by se dalo odvolat a vyžebrat pomoc. Takže někdy komentáře přidávat jdou, někdy bohužel ne, ale mám velkou radost, že tentokrát přidávat šly ;), protože díky tomu tady mám od vás takhle milý vzkaz. ♥ Děkuju mockrát. Moc si vážim toho, že se ke mně vracíte a že je vám tu hezky. :-*

      Vymazat
  21. Tak Woody Allen to je prostě láska <3 a já kupovala na vánoce své lásce CD se soundtracky k jeho filmům, což bylo úplně boží! A Johnny je teda koukám taky láska, klidně i bez diamantů, no i když já bych brala i třeba takové perličky.. :-)) A poslední dvě fotky jsou nádherné, jdu hned mrknout na stránky, protože nad oficiálním instagramem OLO slintám denodenně :D

    OdpovědětVymazat
  22. Mě umřel pejsek v sobotu a jsem z toho strašně smutná, ale nikdy bych ji nemohla udělat to, že bych si místo ni pořídila jiného pejska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Báro, to mě moc mrzí. Dovedu si představit, jak to bolí. Člověk si ztrátu pejska musí prostě odsmutnit, to jinak nejde. A když nastane ten správnej čas, tak přijde novej psí kamarád. Anebo taky ne, to už je na každým. Opatruj se. :-*

      Vymazat
  23. Anonymní15:29

    Tvůj blog jsem objevila teprv nedávno, ale už se stal mojí závislostí. :-D Přiznam se, že od Wody Allana neznám žádný film, ale napravím to dnes, až přijde přítel. Říkáš tedy Annie Hall že musíme vidět??
    Super fotky a Míša je dokonalý mazlík. Ahoj, Evča.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Evi, tvoje závislost se mi dost zamlouvá. ;)
      Určitě, na Annie Hall mrkni. A taky na "Seber prachy a zmiz", "Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat)", "Pozor na Harryho", "Sladký ničema", "Kasandřin sen", "Jasmíniny slzy"...no prostě všechno od Woodyho. ;)

      Vymazat
  24. Ahoj Vivi!
    To jsi udělala moooc dobře, že jsi ty žraločí boty a děravé hrnce hodila do popelnice a sedla si na ní! :-))))

    Tvých sedm nádherných a veselých věcí (i když bych spíše řekla šest a jeden mrňousek) jsou opět nádherné! Zřejmě tušíš, které číslo je pro mne BEST! :-) Míša je miláček a nejraději bych se tu na něj dívala pořád a pořád! :-)

    Ten jednorožec je dokonalý! :-) A desky mají taaaaaak rozkošné obaly, že si troufám věřit, že tak zní i melodie na nich! :-)

    Vivi měj se krásně (já konečně mohla vylézt z jeskyně, neb nám tu několik dní neustále pršelo!!) ahoooooooooooj!!!! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  25. Viviiii a zapomněla jsem ti napsat, že ten kaktus má skvostný klobouk!!!!!!! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, to je klobouk mexickej, pravej. ;) Ty si prostě všímáš všeho. :-* Míša tě moc zdraví (už tě pár týdnů miluje - však jsi taky byla první, kdo ho viděl). ;) Tak ať vám ještě chvíli prší, po těch vedrech se každá kapka hodí. Navíc - jak tě znám, v dešti se ti tancuje nejlíp. ♥

      Vymazat
  26. Míša je roztomilý až bych si ho pošmachlovala. Tem se tedy povedl. :) O one love organics jsem četla a láká mito, ale nejdřív si pořídím něco od The Balm. :)
    Woodyho také můžu a knížky bych brala všechny.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, pořídit si něco od theBalm, to je přání, nad kterým spokojeně pokyvuju hlavou. Mary Lou Manizer ... ten musíš mít. ;)

      Vymazat
  27. Milá Vivi, krásné věci a pejsek. Nejvíc se mi líbí plakát s prsatou paní. W. Allena mám moc ráda, nejvíc asi Půlnoc v Paříži a do Říma s láskou (jedeš také do Říma s láskou?). Na kosmetiku kouknu.
    Nezapomeň včas probrat všechno, co jsi hodila do popelnice a přikryla víkem. Ať to tam neshnije..
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, jestli máš od Woodyho ráda jeho novější filmy, tak to Ti musím doporučit ještě Jasmíniny slzy a pak Vicky Cristina Barcelona. Jasná věc, do Říma jedině s láskou a z lásky. ;)

      Vymazat
  28. pořídit si desku kvůli takovýmu obalu neni žádná ostuda! ;) snad jen ten jednorožec je trochu moc i na mě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli ti tenhle nenápadný jednorožec připadá už moc, tak to tě musím před mým extravagantním blogem důrazně varovat. ;)

      Vymazat
  29. Anonymní11:34

    Woodyho Allena sice nemusím, nepochopila jsem zatím ani jeden film který jsem s ním viděla :D, ale za to talířek s jednorožce mi učaroval. Kde ho seženu? Díky díky. :D H.

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoj všichni, moc vám děkuju za krásný vzkazy a komentáře, který jste mi tu nechali. Jste zlatý. ;) ♥

    OdpovědětVymazat
  31. Tak ten Míša je nejsladší Míša, kterého si umím představit ;)) Je boží!! ;)

    Talířek s jednorožcem je naprosto skvělý! ;)

    A.

    OdpovědětVymazat