12.5.16

7 věcí

Tentokrát se další pokračování série článků o sedmi malých radostech všedních dnů ponese v duchu všech možných holčičáren. Budeme se vonět Šanelem, číst si o Diorovi, budeme pěstovat bylinky v domácím mini skleníku, připravíme si k jídlu i pití něco very zdravého a dobrého a pozveme si sem i pár kluků - třeba Leonarda  nebo Tomíka, který v rámci narozenin slavil, že je zas o rok hezčí.

7 příjemných věcí, na každý den v týdnu (nejmíň) jedna...


1. Bordelářské radosti
Každý bordelář ví, každý bordelář chápe...Že totiž ty okamžiky, kdy nečekaně najde něco, co dřív někam zašantročil (tedy "pečlivě uklidil"), znamenají radost k nezaplacení. Miniatury parfémů Chanel jsem uklidila tak starostlivě, že se po nich na dlouhou dobu slehla zem. Už jsem si myslela, že bez mého vědomí odjely na zkušenou do místa svého narození, Paříže. Včera se ke mně ale dobrovolně vrátily a tvářily se, že celou dobu relaxovaly ve čtvrtém šuplíku toaletního stolku. Ale vy jim to snad věříte?


2. Životopis Christiana Diora
Přečteno a podtrženo - knížka Dior - Biografie slavného návrháře od Isabelle Rabineau je přímo ideální stylové čtivo do pruhované houpací sítě. Přelouskala jsem životopisů Christiana Diora několik, ale tenhle patří mezi ty nejlepší. Akorát jsem při jeho čtení dostala hroznou chuť vlastnit od něj aspoň čtvery šaty a pár párů lodiček, jenže to by se ta knížka pěkně prodražila...


3. Domácí mini skleník
Skleníkový domek (Ikea) jsem si pořídila asi před půl rokem a až teď jsem se konečně pustila do pěstitelství (k tomu jsem si musela pořídit i lacláky, organizér, květovaný notes "Zahradníčkův rok" a apartní zahradnické rukavice od anglické rodinné firmy CGB). Tak tedy - petrželka, pažitka, bazalka? Poroučejte, všechno máme. A co máme, to na talíř hned dáme. A co tam dáme, na tom si pochutnáme.


4. Servírovací potěšení
Dělá mi velkou radost hezky prostřít. Malá kytka do vázy, pěkné skleničky, zábavné příbory, různé přílohy a dipy podávané v malých mexických mističkách, láhev dobrého vína. Dělá mi velkou radost hezky prostřít, když je obyčejný den. Ten obyčejný den se pak jako mávnutím proutku změní ve slavnostnější a veselejší. A každý den si tohle zaslouží.

5. Ponožkování
Moje "oscarové ponožky" jste už nedávno viděli na mém facebooku, ale musela jsem je propašovat i sem. Leonardo DiCaprio se mnou teď totiž chodí a nechceme to tajit. Jsem s ním dokonce domluvená, že spolu budeme (všude) chodit tak dlouho, dokud se mi "nesepere", tak nám držte palce. ;)


6. Mňam smoothies
Úplně jsem tomu propadla. Smoothie z červené řepy, rajčat a mrkve, smoothie z jahod, banánů, broskví a borůvek, smoothie z ovesných vloček, lesních plodů, oříšků. Jo a medu...a jedu, jedu, jedu. Senzační nakopávka energie a taky jeden z mála způsobů, jak do mě rychle dostat tolik zeleniny a ovoce.


7. Tomík - král narozeninových párty
A na závěr bych tu měla jednoho oslavence. Tomíkovi je zas o rok víc, ale máme spolu uzavřenou tajnou dohodu, že když se mě někdo zeptá na jeho věk - říkám (už spoustu let) "3 roky". Tak ať jsou mu ty 3 roky ještě hódně dlouho. ;)

Vivi podpis

25 komentářů:

  1. Bozeeee na ten sklenik som pred par dnami pozerala a uvazovala, co tam pestovat....paci sa mi kaktusova verzia:D...asi sa po neho vratim!

    OdpovědětVymazat
  2. Na Leonarda jsem dlouho koukala, než jsem pochopila, že to jsou ponožky :-) to nemá chybu
    Jsi krasna

    OdpovědětVymazat
  3. Vivinko Tomíčkovi přejeme s Lumpíkem všechno nejlepčejší a spooooustu dalších zdravých a spokojených a prolenošených chvilek :) Lumpíkovi jsou taky 3, ale ještě vynásobené 3x :) Tobě i Tomíkovi velkou pusu, jako půlka autobusu :-*

    OdpovědětVymazat
  4. Ponožky s Leem! nejvíc na světě!:D

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní12:35

    Tomíkovi vše nejlepší! Vivinko kde se dají prosím sehnat ty miniaturní parfémy Chanel? Jsou boží. Jana M. ***

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, zkus Aukro, nějaký aukce, bleší trhy a nejlíp - vyprav se do Paříže (u Seiny mají stánky tzv. bouquinisté a tam se tyhle miniaturní parfémy dají sehnat vždycky). ;)

      Vymazat
  6. Žůžo věcičky :-) A stále tříletému Tomíčkovi přeji fšecko nejlepčíííí :-) :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Nejprve určitě všechno nejlepšííííííííííí Tomíkovi! Posíláme hubana a nějakou mňamkózní kost;-)Dior vypadá skvěle. U takovýchto knih je pokaždé nebezpečí zbankrotování, protože to prostě jinak nejde! Já jsem na to mega náchylná, takže ji dám na seznam a budou doufat, že se dostane na řadu až bude zdrovna peněženka naditá :D Skleník boží! A nechápu ty ponožky...:D teda chápu, ale prostě Dicaprio na nohách :D musím to někdy vidět :-)A to pohoštění...božácké detaily....struhadlo, vidličky..úžasné! Tvoje věci mě baví opravdu čím dál víc :-)Obdivuji tě, že jich dokážeš vybrat jen 7 :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Anonymní16:17

    Vivinka opäť si urobila môj deň krajší, aj keď som vstala ľavou nohou.:D Životopis Diora si vezmem na dovolenku- veď už sa blíži.:D
    Maj sa naj,
    Tvoje Ajka

    OdpovědětVymazat
  9. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní23:02

      Tomíčku, můj miláčku, všechno nejlepší k narozeninám! Ať děláš Vivince radost ještě spoustu let. Nás teď po 16ti letech opustil náš nejmilější psí kamarád, tak budeš má největší psí láska teď ty. A Vivinko, to struhadlo! <3 Ach! Pusu, Káťa

      Vymazat
  10. Anonymní18:51

    Tomíčku, můj miláčku, všechno nejlepší k narozeninám! Ať děláš Vivince radost ještě spoustu let. Nás teď po 16ti letech opustil náš nejmilější psí kamarád, tak budeš má největší psí láska teď ty. A Vivinko, to struhadlo! <3 Ach! Pusu, Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoi Kato dekujy ti za vskas.Ja neumim tolik dobre tlapkama pzat zatim,ale budu tvou lazkou rad misto tamtoho pejska. mam te taki rad. ahoi tomiczek

      Vymazat
  11. Jejku, Tomíkovi vše nejlepší přeji Vivinko! Tolik krásných věcí jsi připravila, Chanel pětku miluji, mám jí také, zrovinka takovou malinkou, jako máš Ty! Vyšmelila jsem jí na Vinted.cz
    A ten skleník! Musím si ho pořídit na pavlač, ke mně do Karlína.
    Vivi moc Tě zdravím!

    OdpovědětVymazat
  12. Vivinko, tí plavci, čo ti skáču do šalátu :D :D.. s takými športovcami, to sa mieša a hádže do pusinky samo :D..najsuprovejší sú . to sa pozná hneď... samozrejme aj pani Strúhadlová, ale tej si isto dala odchlipnút z vínka potajme - červené líčka a spokojnučký výraz ju prezradili.. beriem si z nej príklad :D

    OdpovědětVymazat
  13. Vivinko, Tomikovi preji vsechno nejlepsi a pekne ho za me podrbej a posilam i imaginarni kost. :) Radosti jsou potreba kazdy den. Smoothie je jedna z nejlepsich veci, jak do me dostat zeleninu mimo rajcat, salatu a papriky. Takze to mame podobne.
    Bud rada, ze se minitaturky objevily, mne se pred lety takhle ztratil jeden parfem a nenasel se, takze ho podezrivam, ze opravdu odcestoval do Francie. :)
    A ja si udelam radost i kolacem z jednoho pekarstvi, ktere je pry nejlepsi tady a musi se nechat, ze maji spustu vybornych veci.

    OdpovědětVymazat
  14. Oslavenci přeji všechno nejlepší ♥
    A ponožky s Leem tiše závidím ;)

    OdpovědětVymazat
  15. Děkuju vám všem za moc milý a krásný komentáře a vzkazy. Jako vždycky mi udělaly velkou radost (a Tomíčkovi jakbysmet). ;) ♥ Senk jů very mač. ♥

    OdpovědětVymazat
  16. ten miniskleník je opravdu skvělý nápad! Už se těším až budu bydlet sama a budu mít prostor na svůj mini skleník, kam vložíš své milované kaktusy! :)

    INKA blog – focení, líčení a cestování
    sleduj blog na facebooku

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní20:55

    I love these your articles. Amazing blog. Kisses***** Katha

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj Vivi!
    Jůůůůů! Tak Tomík slavil narozeniny!!!! Tak to honem běžím s přáním, aby ty tři roky slavil ještě několikanásobně! Aby mu zdraví sloužilo a aby měl kolem sebe pořád ty nej nej lidičky! ♥ Je to zlatíčko! :-)

    Mě dostaly ty fantastické příbory a to struhadlo! To je tak rozkošné a úžasné zároveň! :-)
    A nebo ten skleník z Ikey! Ten bych brala také a také bych si v něm pěstovala bylinky - zejména pažitku! Tu na chlebu s máslem úplně miluji! A nebo na uvařených bramborách! Mňaaaaam! :-)
    A také je pažitka skvělá ve vývaru a nebo jen tak, sama o sobě je úžasná! :-)
    Vivi, měj se krásně a ahooooooooooooj! ♥♥

    OdpovědětVymazat
  19. Páni, odkud máš ty lžíce na salát, ty jsou dokonalé. :) Kde pořád takové hezké věci bereš, napíšeš nám někdy nějaký souhrn, kde všude nakupuješ? Eshopy nebo i kamenné obchody. :)

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Daysy, lžíce jsou od francouzský značky Pylones. Mají e-shop i kamenný obchod v Praze. ;) Přiznám se, že úplně nejradši nakupuju někde na cestách. Suvenýry se mi nikdy neomrzí, jsou to pro mě vždycky takový "vzácný" kousky, který mi připomínají krásný časy. Ale píšu si do "Sešitu inspirace", že bych někdy mohla nějaký ryze "šopingový" článek vytvořit. ;)

      Vymazat
  20. Ahoj Vivi, musím (po hodně dlouhé době :o( ) zase napsat... Protože mám na tváři takový ten miloučký úsměv, jako vždycky když si u Tebe něco přečtu :o).
    Letos je ze mě taky zahradník - nafasovala jsem nějaké kytky od kamarádky co se stěhovala - a tajně doufám, že přežijí.. Nejsem na zahradničení moc šikovná.. Ale super rkuavice a rozkošknou zahradnickou lopatku jsem si musela pořídit taky :D.
    Zrovna dneska ráno mám volno, udělala jsem si královskou snídani a královsky si prostřela.. A zjišťuju, že bych to nutně potřebovala každý den ;o).
    Pac a pusu Tomíčkovi k narozkám! :o*

    OdpovědětVymazat
  21. Ještě jednou vám všem moc děkuju za vaše milý psaníčka. Jste holky zlatý. :-***

    OdpovědětVymazat