15.6.22

Jak bydlím aneb velká rekonstrukce koupelny (PŘED a PO)

Jak jsem tak oprášila desky červeného deníku a tím pádem i můj blog, přišla jsem se sem (v rámci rubriky "Jak bydlím") s vámi podělit o mou koupelnu, která prošla velkou přestavbou. Doufám, že to pro vás bude príma inspirace. 

Původní koupelna byla hnědá (díky, ale ne) a mně se zdála opravdu ošklivá. Chtěla jsem bílé kachličky, zlaté baterie, svíčky s vůní pivoněk, ze Spotify linoucí se Amy Winehouse, vanu velkou tak akorát, měkoučké bavlněné osušky a pořádně velkou poličku na kosmetiku, které mám požehnaně. 

Co vám budu povídat, řemeslníci si u nás s přestavbou hlavu nelámali. Pouštěli si na celý dům rádio (Frekvenci 1), chodili si pořád opalovat nohy na zahradu (no fakt...montérky vytáhli nad kolena, zapálili cigárko a pohoda jazz začala), při práci nadávali (některé nadávky jsem ani neznala) a nevěřícně si prohlíželi moje zlaté lžičky, když jsem jim uvařila kafe. Práce se protáhly o 6 týdnů a mně se na hlavě objevil šedivý vlas (to zmákne Henna). :) Ale nakonec to má "hepyend" a já si konečně dávám ve své koupelnové oáze klidu jednu vanu za druhou.

Tak se pojďme mrknout na to, jak to vypadalo "Před" a hlavně "Po". ;)


Nevěřila jsem, že se dočkám, ale ano - nová koupelna je na světě. 

Po nastěhování vypadala koupelna takhle a to se mi ne a ne a nelíbilo. Jinými slovy - všechno to muselo pryč.

Řemeslníci se do toho napřed pustili s vervou, ale ta rychle opadla. :)


Tady už to začínalo být trochu veselejší a naděje umírala poslední.

Hurá!

Starožitná plavčice je takovým mým malým koupelnovým maskotem. Růžová pěna do koupele, která pění jako o život a navíc opravdu krásně voní, je z Marks and Spencer.

Váza z HM Home v podobě torza ženského těla je moje zamilovaná a myslím, že koupelně sluší.

Vnitřek koupelnové komody jsem si přála mít pořád uklizený, a tak jsem sáhla po příborníku a průhledných organizérech - všechno Ikea.

Na téhle mozaikové dlažbě se mým pantoflíčkům s "pštrosím" peřím chodí náramně.

Chtěla jsem jednoduché skleněné poličky, podobné jako měl ve své koupelně Andy Warhol a přání se plní (i když ne vždycky na počkání). 
 
Vana plná pěny, sprchový gel Austin Austin, dobrý čaj a mořská houba - nemůžu si přát víc. :) Mávám z vany a těším se zase na příště. 
 
Najdete mě i tady: Instagram Vivi
 
Vivi podpis

22 komentářů:

  1. Anonymní13:39

    Vivi už jsem tu tvou nádhernou koupelnu komentovala na tvém instagramu, ale nedá mi se ještě nezeptat-odkuď je ta dlažba? Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, Míšo, dlažba je úlovek z Bauhausu ;-)

      Vymazat
  2. Anonymní19:40

    Tak to je sen! E.

    OdpovědětVymazat
  3. Sluncie22:08

    Vivi to je nádhera!! Úplně na mě z fotek dýchá ta pohoda, čisto, útulňoučko. Jako pro princeznu. Libí se mi jak luxusní kosmetiku doplníš vždycky nějakou roztomilostí, je to jako by jsi říkala " My ženy jsme bohyně ale uvnitř stále malé, hravé holčičky." A tak to vlastně je :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Slunci, děkuju za tak krásnej komentář. A máš úplnou pravdu, jsme bohyně, ale zároveň i holčičky - musíme si i v dospělosti chránit "naše malý bláznovství". ;-)

      Vymazat
  4. Anonymní22:47

    Óoo,veľmi sa mi tvoja kúpeľňa páči, pripadala by som si v nej ako v nejakom nóbl hoteli,ako V.I.P host :). Vyzerá všetko čisťunko a luxusne,ale zároveň tam máš také tie roztomilé detaily, ktoré tomu dávajú punc pohody. Inak som veľmi rada, že si zase späť, tvoje články chýbali. Ajka (možno si na mňa ešte pamätáš, často som komentovala).
    ajapise.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ajko, to se ví, že si tě pamatuju (jako by to bylo včera). Děkuju, jsem moc ráda, že se ti v mojí koupelně líbí. A taky jste mi všichni chyběli, ale teď už je všechno zase jak má být. ;-)

      Vymazat
  5. Anonymní15:27

    Teda vivinko, mas to krasne. Kdyz vidim fotky pred, ani se ti nedivim, ze jsi si splnila sen a vytvorila tuhle krasu. Mas cit a vkus, to se musi nechat. I se mi libi, ze jsi si do koupelny dala kvetiny, hned ji to jeste vic rozarilo. A ten Chanel! Ted trochu z jinoho soudku, ale vazne premyslim o tetovani. Vim, ze ty jich mas celkem dost. Mas nejake oblibene studio v Praze? Kamaradka ted byla v Tattoo Style, ale prisla nespokojena. Hledam nejakeho overeneho tatera. Děkuji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jů, děkuju mockrát. No, bez Chanelu by se to u mě neobešlo. :-)

      Vymazat
    2. Jo a k tomu tetování - už roky chodím na tetování k Jéňovi https://www.facebook.com/BodyArtHrad Dělá dokonale precizní práci a je moc fajn. Působí v J. Hradci, ale jezdí k němu lidi z celý ČR, aspoň co vím a vyplatí se to k němu zajet po všech směrech (ceny taky fantastický v porovnání s Prahou). Tady v Praze jsem byla v "No name tattoo" ve Vodičkovce, mám odtud Malýho prince a je to sice hezký, ale budeme to s muset s Jéňou trochu opravit. :-) Takže moje milá, Jéňa to jistí. :-)

      Vymazat
  6. Ahoj Vivi, tomu říkám změna. Doslova ze 4. cenové až na přehlídku toho nejlepšího. Už z fotek dýchá moc příjemná, luxusní atmosféra. Já si na začátku říkala, co má jako proti hnědé já plánuji koupelnu hnědo-bílou s mléčným sklem a bambusovými doplňky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabi, tak to mě moc těší. Jak vidíš, není hnědá jako hnědá, takže už úplně vidím tvou novou hnědo-bílou koupelničku s bambusovými doplňky - to bude wellness! ;-)

      Vymazat
  7. Tak to je úplne úžasná premena! Vyzerá to ako z tých najlepších instagramových alebo pinteres fotiek. Tiež by som chcela mať takú nádhernú kúpeľňu. V nej sa musí naozaj skvelo odpočívať.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Luci, jémine, tak to mě moc těší, že se ti u mě v koupelně tak líbí a rovnou, bez zbytečnýho otálení, Ti jdu napustit vanu plnou horký pěny. :-D ♥

      Vymazat
  8. Milá Vivi, ta váza a malá plavčice, kde jinde je najít než u tebe v koupelně. Krásné.Jiřina z N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jiřinko, to máš pravdu - tyhle "blbinky" jsou moje poznávací znamení. :-)Jsem tak ráda, že ses ke mně na blog přišla "vykoupat". ;-) ♥

      Vymazat
  9. Embarking on a major bathroom renovation transformed my living space. The BEFORE snapshots showcased outdated fixtures and cramped quarters, while the AFTER images reveal a modern oasis. The process, akin to planning a wedding, involved meticulous decisions. Though unrelated to best wedding and event mobile bar services in the USA, the renovation shares the theme of transformation – turning something ordinary into an extraordinary space, much like the remarkable services offered by mobile bars at events across the United States.

    OdpovědětVymazat