30.5.24

5 šťastných věcí aneb Už jsi dnes žila?

Snažím se pokládat si každý den otázku: "UŽ JSI DNES ŽILA?". Protože když se sama sebe takhle na rovinu zeptám, musím si taky na rovinu odpovědět, se ví. Mým cílem je vždycky kladná odpověď a není-li taková, pak pro ni musím něco udělat. Třeba jít večer do kina (chodím ráda i sama - třeba dneska do Světozoru na Forresta Gumpa), pozvat svou mamku na celodenní holčičí výlet, zamluvit ve vegetariánský restauraci (v Praze třeba Maitrea) dobrou večeři nebo si třeba jen pořádně zazpívat a zatancovat při vaření kafe. 

Přeju vám, ať si na otázku "Už jsi dnes žil/a?" odpovídáte co nejvíc "ano" a pojďte se mrknout, co mi dalo kladnou odpověď včera. ;)


1. Vintage obchod Art
Zajít si pro nějaký vintage poklad je pro mě vždycky náramná radost. Koupím si třeba jen maličkost nebo nic a jen se pokochám nebo si jen tak popovídám s milou paní majitelkou. O tomhle pražským obchodě "Art Vintage" vám tu ještě někdy určitě napíšu, stojí to za to totiž.

2. Bio Světozor
Miluju tohle kino i jeho kavárnu s těmi nejtěžšími červenými sametovými závěsy. A tohle kino miluje nás. Dají se tam koupit (i online) stylový filmový plakáty, trička nebo DVD. Parádička.

Včera jsem tam s mamkou zavítala na Kristiána a bylo to nej. Adina Mandlová je moje holka. Byla ve svý době úplně jiná, nápadně zajímavá a velmi velmi nekonvenční. Tak jsem si ji vychutnala a pobavila se nad spoustou trefných a vtipných hlášek. Vidět v kině téměř 100 let starý film má vážně kouzlo.

3. Nový šaty. Tyhle jsou od značky Rouje Paris a budu je nosit navždy. Mojí peněžence neprospívá, že fungujou zdatně i jako eshop (doručení z Paříže cca do 3 dnů - auvajs). 

  4. Koukat se na řeku, popíjet a povídat (si s mamkou) patří mezi ty nejhezčí chvíle.

5. Otevřela jsem vám svou lednici a to jen proto, abych vám ukázala mojí oblíbenou novinku a to sice nealkoholická vína. Koupila jsem si je hlavně kvůli fešným lahvím (však mě znáte), a protože jsem teď brala troje antibiotika. Chutnají fajn, a tak si jdu nalít jednu skleničku, po který rozhodně nezačnu drmolit a mluvit z cesty - a proto vám s čistou myslí přeju, ať "dneska (a každý další den) žijete". ;)

Vivi podpis

16 komentářů:

  1. Anonymní16:45

    Žiju každý den)))) šatičky krásné. Nealko víno bych brala- odkud???? Poznávám madeirskou zátku. Moc zdravím a hlásím, že mám letenky směr Paris)))
    Papa Eva http://es-ideas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, tak to máš ode mě velkou pochvalu, ale je pravda, že zrovna u tebe mě to každodenní opravdový žití a radování se z drobností, vůbec nepřekvapuje. ♥ Obě vína jsou francouzský - z Rohlik.cz, ale kupovala jsem jedno i v Albertu (ale ne s tak fešáckým obalem - ale tou madeirskou zátkou jsem to vylepšila ;)). Oh la lá, huráááá, pozdravuj ode mě, prosím, v Paříži a žij tam každý den tak, jak to ty umíš. Pa

      Vymazat
  2. Anonymní21:53

    Lezarts
    Salut pařížanko!
    Že žiju vím každý den, jak otevřu oči, kouknu z okna ložnice a vidím naší zahradu. Ta se totiž vždy postará o mojí zábavu, abych se nikdy nenudila:-)))
    Mávám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renatko, věřím, že vidět z ložnice do zahrady, má stejný efekt jako nový šaty nebo čerstvě uvařený kafe. Nic se nevyrovná malým radostem a květinovým vůním (a propos...ani domácí kedlubny nejsou k zahození). ;) Užívej. ♥

      Vymazat
  3. Vivi, co k tomu říct! Chválím, chválím a tleskám! Malé (i větší radosti) si dělat musíme, protože by se mohlo stát, že to za nás nikdo neudělá!
    Přeji hezké a radostné dny, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Heli, pod to, co píšeš, se klidně podepíšu (a podepíšu se novou růžovou tužkou na rty od Diora, ať to má váhu). :-)

      Vymazat
  4. Milá Coco, jak vidíš po shlédnutí první fotky jsem tě přejmenovala. Jo, a za ten odkaz na Rouje Paris tě nemám ráda, to jsi fakt neměla dělat! :o) A jen tak mimochodem... velikosti sedí nebo jsou menší?
    Já si zase večer dávám otázku, jestli si vzpomenu na nějakou třeba úplně pidi radost dnešního dne. Málokdy usnu dřív, než si na něco vzpomenu. Předvčera to bylo nové sako, včera rozkvetlý růžový keř a dnes? To se uvidí :o)
    Žij, užívej si a přeji spoustu radostí v červnu. Zdraví Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jitko, moje nová přezdívka se mi moc líbí. ;)
      Promiň no, ale chápej, nechtěla jsem zůstat sama, kdo má na Rouje Paris závislost. :D Určitě jsou velikosti spíš menší. Sama mám velikost S, někdy M a u Rouje Paris objednávám šaty vel. L (40). Doporučuju tam ale mrknout i na doplňky a naprosto úžasnou kosmetiku, která nejenže nádherně vypadá, ale fakt funguje a sluší. ;)
      Přeju Ti, ať každý večer před usnutím napočítáš plno velkých maličkostí a malých velikostí a pak ať se Ti o nich hezky zdá. ;) Pa, Tvá Coco. :)

      Vymazat
  5. Určitě ano - člověk by si měl umět dělat radost. Někdy stačí jen maličkost a hned je den hezčí.
    Přeji jen samé hezké dny !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, Hani. Jak já říkám - i z obyčejnýho dne se dá udělat den výjimečný, a radovat se z maličkostí je mnohem lehčí, než se zdá. ;)

      Vymazat
  6. Tenhle týden jsem dostala nabídku na mou vysněnou práci a žiju tím už několikátý den. Snad to vyjde, drž mi palce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domluveno, držím všechny palce, co jich jen mám a to by v tom byl čert, aby to nevyšlo. Sny se plní, to je jasná věc. ;)

      Vymazat
  7. Vivi mne sa páči hlavne tá Dark čokoláda s malinami. Presne táto kombinácia je u mňa naj. Inak milujem tvoje články a som rada, že znova publikuješ.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, tak to jsem ráda, že sis v mojí lednici něco vybrala. ;) Já ujíždím hlavně na Lindt hořký čokoládě s čili, ale s malinou je taky mňam. A děkuju moc za milý slova, udělala jsi mi radost.

      Vymazat
  8. Tvoja radosť z maličkostí je inšpirujúca :) Obchod vyzerá veľmi zaujímavo. Chcela by som mať jednotný štýl, tak ako ty (retro) Francúzsko, ale mne sa každý týždeň páči niečo iné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám velkou radost, Luci, že se Ti moje radovánky líbí, děkuju. ♥ A že se ti páči každý týždeň niečo iné? Veď to je naj lebo sa aspoň nikdy nenudíš. ;)

      Vymazat