9.2.13

Černá nesluší nikomu

Když často nosíte černé šaty a košile (tak jako já), používáte černé diáře, vystavujete si černobílé fotky a rádi se díváte na černobílé filmy, je třeba oživit tajemné "tmavo" něčím v barvě cukrové vaty - ideálně růžovými brýlemi (optimisté je nesundavají ani na noc), zrůžovělými tvářemi a hlavně růžovou náladou. Jen si to představte - černé šaty/růžová nálada...s tak nadčasově jednoduchou a ležérní  klasikou nejde šlápnout vedle.
Ovšem velké módní faux pas nastává v případě opačné kombinace - růžové šaty/černá nálada. To by vám módní policie dala! Černá nálada totiž nesluší nikomu. Přidává léta, člověk vypadá jak teta a po smíchu je veta. Prevencí i lék na černé myšlenky je třeba sobotní listování časopisem F.O.O.D. s marcipánově sladkou obálkou a ještě sladšími valentýnskými recepty, sledováním Růžového pantera nebo posloucháním songu od Etty James "Oh happy day". Protože když už člověka nerozparádí tohle, tak co tedy? ;-)

Dnešní ráno jsem začala trošku černě (s černým sešitem, černým příborem a černou tužkou), ale pár růžových detailů se u mě přece jen našlo (třeba růžová stužka v diáři).

Zleva: časopis FOOD, růžová propiska a fixy, makronka, černá Barbie, sešit Moleskine, malé kulaté čokolády Kitty a kapesníčky Cupcake s jahodovou vůní.

 Moje oblíbená Barbie černoška, černý sešit s kostkovaným papírem Moleskine, ze kterého kouká část mé kopretinové koláže, kterou jste viděli tady.


A teď už nezbývá než kliknout na videoklip s buclatou Ettou James a pořádně to rozject,
protože máte-li dneska v plánu uklízet, hodí se k tomu Oh happy day. A máte-li v plánu odpočívat, hodí se k tomu Oh happy day. A máte-li v plánu celý den tancovat, ok, jste tu správně, hodí se k tomu totiž Oh happy day.
Tak ať jste šťastný na tři prsty!
Vivi podpis

82 komentářů:

  1. Vivi, tak happy day a díky za černě veselý a vtipně růžový článek! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oli, jé "vtipně růžový článek"? Tak to jsi mě potěšila ;-).

      Vymazat
  2. Krásné sobotní ráno, milá Vivi. Ty jsi prostě sázka na jistotu, že? Musela bych se zase opakovat, ale tvoje příspěvku patří k jednoznačně těm NEJ stejně jako tvoje fotky :-) Černou barvu miluji a růžové brýle nosím stále a ráda (zahání ode mě pesimisty). Já mám dnes v plánu vzhledem k počasí venku nedělat konečně nic. Tedy kromě jednoho focení a dvou dětí :-) Včera mi zpříjemnila odpoledne Dita z washi pásek a dneska hned ráno ty. No není to skvělé? Veselý víkend přeju, Vivi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, děkuju za krásný slova a komplimenty (to já ráááda) ;-). Dita z washi pásek umí zpříjemnit odpoledne, to dobře znám. Užívej si nicnedělání, pyžamový dny jsou k nezaplacení. ♥

      Vymazat
  3. Vivi, tu růžovou makronku nakousl kdo? Jsem ráda, že jsi zmínila růžové brýle:). Také jsem zastáncem toho, že by jě měl nosit každý znás a měly by se stál celoroční módní záležitostí:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jéje, Šárko...je mi jasné, že tušíš, kdo ji nakousl, a že přesně víš, kdo ji nakonec snědl. Za všemi nakousanými a snězenými sladkostmi vždycky stojí jen a jen Vivi :-).
      Přesně tak - růžové brýle jsou nesmírně šik (radím - nikdy je z očí nesundavat) ;-).

      Vymazat
  4. Černou barvu miluju, nosím ráda a často. Je pravda, že růžové brýle mám tendenci občas zapomenout doma, musím si na ně víc myslet. Dnes je určitě po tvé milém článku nesundám ani na minutu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ali, jsem ráda, že máme stejný módní vkus. ;-)
      Děkuju za milý komentář. ♥

      Vymazat
  5. ale já stejně nejraděj volím barevné oblečení/růžová nálada :) ani mi nevadí, že si to oblíkám furt dokola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víš, že to je zřejmě nejveselejší módní kombinace, jakou znám? A letošní jaro chci svůj šatník trošku "obarvit"...už na tom pracuju ;-)

      Vymazat
  6. Drahá Vivinko, hlásím se, že ten růžovoučký F.O.O.D. mám na stolku taky! :) A děkuji za krásné ráno dnešního "happy day". Jak už to bývá zvykem, tvá milá písmenka mi vždy vykouzlí úsměv na rtech, což je po ránu dvojnásobně příjemné! :)

    Přeji také moc hezký den a pozdravuj Barbie. ;)

    Runa

    P.S.: už zas mě zlobí posílání komentářů na Tvůj blog, tohle je druhý, tak snad tu vydrží :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Runi, je to záhada, ale na e-mail mi dorazily oba tvoje komentáře a na blogu se zobrazil jen tenhle druhý (ale četla jsem z e-mailu oba...a jsi moc milá jako vždycky). Děkuju ti ♥, a doufám, že z "FOODu" upečeš něco moc mňam. ;-)

      Vymazat
    2. Achich, vidíš, já si nikdy nepamatuju, jak jsem přesně komentář napsala, tak se asi dosti liší. :D Ovšem to nic nemění na tom, že jsi mi udělala článkem radost (písničku jsem si to ráno poctivě pustila!), a tak jsem chtěla udělat radost i já Tobě.

      Jinak přemýšlím o předplatném, je to opravdu hezoučký časopis. A to se mi dostal do rukou celkem náhodou - koupen z nudy při zastávce na dlouhé několikahodinové cestě z jednoho konce republiky někam do prostředka. :) A určitě upeču nebo uvařím, mám velkou radost hlavně z toho receptu na poctivou svíčkovou!

      Měj se nádherně. :)

      Vymazat
    3. Radost jsi mi udělala a velkou, jsi zlatá! ♥
      Olalá, tak až podle FOOD vyzkoušíš tu poctivou svíčkovou, ráda udělám ochutnávku (knedlíků prosím pět), jak se ti povedla ;-).

      Vymazat
  7. Černé moc nemám, ale když přeci jenom, taky se to snažím nějak oživit. Vždycky to hned outfit pozvedne a vypadá to veseleji :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fakt, člověk musí v dnešní době pořád něco oživovat ;-).

      Vymazat
  8. Krása! Já teda černou nevyhledávám ani v šatníku ani v mé náladě :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom případě tě musím jedině pochválit ;-).

      Vymazat
  9. Tohle se mi moc líbí, černou nosím ráda, ale jinak mám spíš ráda barevnost. :) Růžovou náladu mám pořád, černou nevytahuju téměř nikdy! :P Happy day i Tobě! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amelisko, je na tom světě hned líp (s tvými komentáři i s barevností). ;-)

      Vymazat
  10. U mňa je čierna farba TOP(ale iba v oblečení). I keď je pravda,že občas sa zapletie aj do môjho JA. Snažím sa to ale vykompenzovať tou ružovou ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, Jani! ♥ Přesně tak to má být ;-).

      Vymazat
  11. Milá Vivi,
    moc Ti děkuji za připomenutí "Oh Happy Day," přesně tahle písnička mi v seznamu srdcovek na Youtube chybí :)).

    Krásný růžový den tobě i černošce Barbie!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klér, děkuju a tuším, že si dneska u "Happy day" asi obě trsneme ;-).

      Vymazat
  12. Milá Vivinko,
    tak dnes asi nebudu dělat nic jiného než si pořád broukat oh happy day :)Dnes mám v plánu totiž uklízet, povalovat se, ale i tancovat!
    Tak ať i ty máš dneska Happy day a vůbec všechny dny ať jsou happy :)

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Perfektní - strávily jsme zřejmě úplně stejný den ;-).

      Vymazat
  13. ten food asi na slovensku nepredávajú, alebo áno, ešte som to nevidela, ale taký časopis by som si rada prelistovala

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lolo, to bohužel nevím, ale určitě budete mít na Slovensku spoustu jiných "delikatesních" časopisů. Já jsem se rozhodla, že jimi přestanu jen listovat a začnu se trošku víc pohybovat v kuchyni ;-).

      Vymazat
  14. Viviii, u nas slnieckovo-vtacikovo a este tato tvoja mega davka pozitivnej energie! :D Dnes sa mi chce robit vsetko- este aj to zehlenie! (sama nechapem...:) )
    :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sluníčko svítí, ptáčci zpívají, mouchy štípají (nebo jak by řekl klasik: štípky mouchají) a Tinuška žehlí. Tomu říkám šťastný den. ;-)

      Vymazat
  15. Anonymní11:57

    Černé šaty mám od rána (háčkované), ale růžovou náladu jsem k nim přidala až po přečtení tvého článku :) Zase jsi mě potěšila, ani nevíš jak :* Míša

    OdpovědětVymazat
  16. pre číňanou je smutná biela, tak isto i pre mňa. čierna je moja láska

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Černá je krásná barva, pokud není v duši. ;-)

      Vymazat
  17. Tvůj článek mě pobavil :) a je pěkně zpracovaný

    OdpovědětVymazat
  18. kraaaaasny post, hned zdvihne naladu ;))

    OdpovědětVymazat
  19. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  20. To je mi náhodička. Černá u nás dnes frčí od rána. Chystáme totiž potomkům karnevalové kostýmy a synek se rozhodl vyrazit jako černokněžník Zababa :-) Od černě natřeného kloubouku je černé už všechno, zejména dětské tváře a ruce. Ale růžová nálada se nás naštěstí zuby nehty drží :-)
    Hezký den! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach jo, já chci být taky černokněžník Zababa. Musí to být mnohem zábavnější, než můj kostým Karkulky, který jsem "slízla" na každý maškarní, dokud jsem mu neurostla.
      Tak hepí dej, milá Báro. ;-)

      Vymazat
  21. Vivid Vivi, za každou vetou volám ANO!:) malý čierny diárik ELLE som po úpravách "titulky" darovala pod stromček, a čiernu ceruzku som vymenila...za ružovú;) A keďže u nás doma máme plastové vidličky (čuduj.sa.svete) ružové, naše spoločné jedenie torty by bolo tak nadčasové!:)Samozrejme, vrch tej torty by museli zdobiť Kitty čokoládky, to je jasná vec.
    chrum-chrum a sladký ružový deň všetkým! Lx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, ano ano ano ano! Jsem domluvené. Na barvě nálady se shodneme, já donesu černou vidličku, ty růžovou a ještě koupíme pár lahvinek vína....jak jinak než "rose" ;-).
      Zlatá jsi! ♥

      Vymazat
    2. Vivinko, všetko do seba krásne zapadá: pletiem si svoj ružový svetrík, rozmýšľam nad objednaním plátkov ružového zlata, keď tu si zrazu uvedomím, že som dnes neplánovane oblečená celá v čiernom! Česť farebnej originality môjho outfitu zachraňujú len farebné pásikové ponožky (aj keď, nenúťte ma priznať farbu tých pásikov, mohlo by to byť už značne trápne;)
      To podozrenie mám už dlhšie, ale dnešok priniesol jasnoznačný verdikt: toto je Blog Zázračník :))

      Vymazat
    3. Musím se smát! My jsme snad sestry :-D.
      Blog Zázračník :-)) utváří moji čtenáři, takže každý můj čtenář (a zvlášť takový, který nosí farebné pásikové ponožky, má doma růžové vidličky a plete si svetříky) je takový malý Zázračníček. ♥

      Vymazat
    4. :-* & @}-;--
      (pusa a kvietok, sistr!:o)

      Vymazat
    5. Děkuju ti, Zázračníčku a posílám: ♥♥♥

      Vymazat
  22. Anonymní13:57

    Uzasna atmosfera a Etta James je tresnickou na dortu! ;))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Etta je sice větší než dort, ale souhlasím ;-).

      Vymazat
  23. Vivi, you own the most adorable black accessories, you know:) I also wear black dresses so often but alway with a pink mood!:D Love your black barbie! I never had one!:D Happy weekend my friend, big hugs♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My Lilli, thank you very much. You are my darling. :-***

      Vymazat
  24. úžasný vkus!!! :)

    OdpovědětVymazat
  25. Skvělý článek, v dnešním pochmurném dni něco takového potřebuju.

    OdpovědětVymazat
  26. Odpovědi
    1. Jen doufám, že nemáš na mysli černou náladu?! ;-)

      Vymazat
  27. Já miluji černou, černé kalhoty, jelikož mi dělají štíhlejší nohy, černou kabelku a černé boty, jelikož se hodí ke všemu! :))) Černá je dobrá! Ale samozřejmě se to nesmí přehánět.. to ne! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Černá je dobrá, dokud to není barva naší duše nebo nálady :-). Ale i z oblečení jsem se rozhodla ji trochu omezit a letos na jaře se šatníkově rozveselím. Chtělo by to třeba bílé šaty s červenými puntíky...hmmm ;-)

      Vymazat
  28. prosím Vivi jen nepoužívej to hnusný "ject" to mi naskakuje husí kůže... :D
    jinak zas super fotečky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to lidovka, Leňulko, a taky moje oblíbené slovo, tak se budeš muset smířit s tím, že to tu občas budu chtít pořádně roject :-)

      Vymazat
  29. Já černou miluju, ale nenosím ji. :) A růžovou náladu mám snad pořád. Takže u mě platí Oh happy day každý den! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Senzace, je osvěžující číst, že se má někdo šťastně každodenně. ;-)

      Vymazat
  30. Anonymní18:58

    Ty fotky!Nádhera!
    Na to modní fopa,o kterém píšeš si musím dát pozor :o)
    Dáša S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky ;-)
      Určitě si dej pozor, nikdo se nechce ocitnout v módním pekle :-D

      Vymazat
  31. Rozkošné. Barbie černoška je super, přemýšlím, jak moc bych vypadala divně, kdybych si takovou pořídila teď... :D
    Jinak, jak pravil jeden můj dávný známý, "být černý je pouze stav mysli.". :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, umět si hrát i v dospělosti je ta největší deviza pro veselý život. Mně už taky dávno není 10 let, ale hračky si budu kupovat pro radost pořád. Třeba minulý léto jsem si koupila malýho růžovýho poníka a mám ho v kuchyni na chatě - kdykoliv tam vařím nebo chystám snídani a vidím ho stát na poličce, s tou svou fialovou hřívou, usměju se a mám hned hezčí den. Kdo kdy řekl, že si člověk musí od nějakého věku připadat divně, když si hraje? ;-)
      Svého známého ode mě a od Barbie pozdravuj, je to báječná myšlenka a za slovo "černý" se dá dosadit klidně i "nešťastný", "nemocný" atd. ;-).

      Vymazat
  32. krasne Vivinko :) naozaj je dolezite nemat ciernu mysel, asi si to pojdem zapisat aj do diarika :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  33. Krásný den i Tobě. :) Černá v kombinaci s růžovou je parádní a já tedy v růžové černou náladu nemám, takové módní faux pas si nedovolím. :)

    OdpovědětVymazat
  34. Děkuju vám za milý komentáře :-*

    OdpovědětVymazat
  35. Přesně tak, malé černé a růžová nálada ;) To se nosí. Nejlepší a nejnadčasovější kombinace ze všech :)

    OdpovědětVymazat
  36. toto je presne moja dnešná kombinácia, čierne šaty a ružová nálada ♥ teším sa, že nie som jediná :)

    OdpovědětVymazat
  37. S Tebou je, moje milá, každý den happy ♥
    Děkuju Ti za nejkrásnější komentář, jsem ráda že se Ti u mě líbí.

    A ta černoška nemá chybu. Kdyby jsi chtěla bárbíny, řekni. Našla jsem dnes plnou igelitku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatíčko, milá Anne. :-*
      Líbí se mi u tebe a moc. Je to pokaždé osvěžující módní a inspirativní návštěva (a i když není tak častá, o to víc si ji jednou za čas užiju, to mi věř).
      Bárbíny? Ano, ano, ano. Plnou igelitku. Joooo! :-)

      Vymazat
  38. Nějak mi unikly tři tvé články, což nechápu, ale o to větší radost mám, že si v sobotu ráno hezky počtu s nasazenými růžovými brýlemi, které nejsou ovšem pro tvé články potřeba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak velká radost mít tě tady na blogu! Jsem potěšená každou tvou návštěvou a těším se, že se tu dneska u tří ušlých článků zdržíš dýl..pěkně u kávy, s růžovými brýlemi (a možná i těmi dokonalými žlutými rukavičkami, které vlastníš a které ti tolik sluší). Ať se ti vydaří sobota a pak neděle a pondělí...a však víš, co tím chci říct - ať se ti daří úplně všechno ;-).

      Vymazat
  39. To by mě zajímalo, kde mám barbíny já.. Doufám, že mi je po těch letech nikdo nevyhodil! :D ..koukám, že máš také diář od Elle, musím uznat, že letos se jim povedl :)

    OdpovědětVymazat
  40. Jo, tak přesně takhle se mi přihodilo, že najednou zničehonic vlastním modrý kabát, fialovou bundu, červené kalhoty, zelenou kabelku a sto barevných šátků včetně sytě růžového a zářivě fialového... snažím se prostě jen decentně doplnit své oblíbené černé kalhoty a černé boty! Diagnóza přesná. BTW Moje nejoblíbenější Barbie je černovláska s rudými rty z limitované série Barbie Black Label :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rionko, jásám nad tvým komentářem, protože je mi jasné, že "ty jsi můj člověk" ;-). Bravo!

      Vymazat