15.1.12

První srdce do sněhu

Pokaždé, když jsem v poslední době před někým řekla, že se těším na sníh, obvykle jsem se setkala s odmítavou reakcí: "Proč? Víš, jak to zas bude vypadat na silnicích?! Budou se muset odklízet chodníky! Padající vločky budou studit za krkem! A bude se muset víc topit!". Jenže to na mě neplatí - pochopíte, až si přečtete, co jsem v pátek - při prvním letošním sněžení dělala. 

Páteční dopoledne jsem odstrojovala stromeček a povánočně uklízela. A protože mám na odstrojování stromku připraveno spoustu krabiček a všechno musí být perfektní ;-), zabrala mi tahle činnost docela dost času a přezpívala jsem u toho spoustu písniček. Okolo poledne jsme se s milým mým mužem vypravili do hospůdky, kterou máme pár kroků od domu. V krbu tam tancoval oheň, my jedli a pak pili horkou kávu a za okny chumelilo. A venku jsem pak botou udělala svoje první letošní srdce do sněhu. Odklidili jsme od té bílé peřiny chodník a dělali jsme při tom všelijaké legrace, vločky nás studily za krkem a my se už těšili, až si doma zatopíme a uděláme si čaj. Moc príma bílý den.

A pokud si říkáte: "Fajn, Vivi, to všechno je hezký, ale co z toho plyne?", tak tady je mé dnešní ponaučení ;-): Těšte se z toho, co milujete bez ohledu na škarohlídy. Hledejte na věcech to lepší. A i pokud jste "zatvrzelí dospěláci", najděte v sobě trochu toho dítěte. Já se například moc těším z prvního sněhu, a věřím silničářům, že svou práci udělají dobře! Věci se dějou přesně tak, jak mají! ;-)
Vaše zasněžená Vivi

 Miniaturní bábuškovská figurka od mé milé pražské Míši sjízděla svahy na starodávných sáních s dřevěným ptáčkem (zimní ozdoba od mé mamky) a na hlavy jim svítilo sluníčko. Jó, ty dřevěné figurky - ty mají život! :-)

Vivi podpis

40 komentářů:

  1. Skvělá Vivi..zase jsi mě dostala!!Krásně jsi to napsala a ty fotky jsou prostě rozkošné..hned bych se k Bábušce a ptáčkovi přidala..ty sáně ti vážně závidím..a strašně se těším na tvůj další skvělou-náladu-kouzlící článek:)

    http://ina-tina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Teď, už vím, proč jsem Tě neustále vyhlížela, ale nenašla na blogu. A Vivi je zavátá letošním sněhem! Určitě jsou zábavnější sněhové radovánky, než sedět za počítačem, ten počká, ale sníh moc ne. Sdílím názor, dělat si radost a to bez odkladů, dnes nevíme co bude zítra!Bylo by fajn, kdby lidi, co maji radost z každé drobnosti,byla infekční choroba. To by se mohli snadno nakazit všechni škarohlídi:-D
    U nás to na saně není, o to více se mohu oddávat zimnímu snění:-D
    P.S.
    a kde je sněhulák?

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se mi libi tvuj pristup, Vivi :) I ja patrim mezi ty, kteri nekdy nadavaji na snih a podobne veci, ale casto se tomu dokazu i zasmat a najit na tom pozitiva :)

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní19:27

    já se tak těšila na tvůj další článek a i když mi vždycky při tvém novém článku přijde upozornění na mejl, stejně jsem sem už od čtvrtka chodila a vyhlížela! dočkala jsem se dneska a zastihla jsi mě v takové náladě, že mě tvůj článek naprosto dojal a vezmu si ho k srdci! tvé fotky mě ale z dojetí vytrhly a rozesmály! máš úžasné nápady
    P.S. tohle je můj první komentář tady u tebe, až dneska jsem se odhodlala..
    Yvett

    OdpovědětVymazat
  5. Dekuju za mily komentar, vzdycky pises tak, ze me to hrozne zahreje u srdicka :) Jinak k LUSHi- nejak jsem tak casem zjistila, ze prirodni kosmetika, nebo alespon do urcite miry prirodni kosmetika, je pro telo proste lepsi a snazim se ji pouzivat cim dal tim vice a omezit uzivani vselijakych chemikalii.. Od te doby, co si myji vlasy samponem od lush bez silikonu atd. si je nemusim myt kazdy den (pricemz nekdy jsem si je umyla rano a vecer uz byly strasny..), ale klidne jednou za tri dny :)

    OdpovědětVymazat
  6. ...Zlatá Ino, moc děkuju; další článek už mám hotový, tak se brzy dočkáš ;-). Jsem si jistá, že by z Tvé strany stačilo jedno slovo a Bábuška i s ptáčkem by Tě na velké sáně rádi přibrali. Místa je tam dost. Tak příště ;-).

    ...Lezarts, ze sněhu už jsem se vyhrabala, protože celý víkend nepřipadla ani vločka, zato sluníčko pražilo jako o závod. Tak nám to zas roztálo, škarohlídi si mnou ruce a Vivi nezbylo nic než vpomínky :-))) Sněhulák jedině z ledu z mrazáku...

    ...Jedikats, však to je v pořádku. Všichni občas na něco nadáváme, pěkně se občas na něco rozčílit je tělu a mysli prospěšné :-)))
    ...Jedikats podruhé, to mám radost. Pro mě je hlavní, aby kosmetika nebyla testovaná na zvířatech a aby obsahovala co nejmíň chemikálií, jak píšeš. Lush je senzační.

    Yvett, páni, tak to jsem nadšená, že v Tobě mé články vzbuzují tolik emocí. Těším se, že ke mně zase brzy zavítáš a určitě se zase odhodlej ke komentáři ;-). Moc mě potěšil.

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím Vivi, taky mám sníh ráda a když venku sněží...mám prostě radost a to i přes ty "nepříjemnosti" s ním spojené...třeba , že se občas nedostanem z domu bez pomoci bagru:-)))...letost to u nás je sice zatim o pár vločkách pro radost...ani na sněhuláka to není...ale nevadí i ten poprašek potěší !Přeji krásné dny!

    OdpovědětVymazat
  8. Ahojda Vivi,
    koukám k Tobě a děkuji Ti za návštěvu! I když už kvetou hyacinty, prodávají se jarní kytky a možná se mění klima, dnes to bylo fakt příjemné! U nás je sněhu akorát, vločky romanticky poletovali a my zašly taky na fajn procházku. Vše je tak, jak má být a btw. ještě nác čeká minimálně púlka ledna a únor;-)!
    PS: Ty fotky jsou abspolutní optický klam, mně ta bábuška připadá jak v životní velikosti:-D!

    OdpovědětVymazat
  9. Milá Vivi,
    to je bezva, že patříš k milovnicím sněhu; taky máme bílo, po té dlouhé, zatím čvachtavé zimní době, je to úžasný zážitek!
    Moc se mi líbí robinek - to mi připomnělo, že musím vyštrachat fotky červenky, kterou jsem fotila skoro před rokem v Anglii, úplně pózovala :)) (asi jsem nebyla první, kdo ji chtěl fotit).
    Včera jsme se s dětmi bavili tím, že jsme se navzájem fotili při "letech" do sněhu, už se těším, až tu akrobacii zpracuju :).
    Měj se moc hezky, bíle a vesele.
    M

    OdpovědětVymazat
  10. jsi stejnak skvělá, Vivi! :) je pravda, že bych taky občas měla krotit svůj slovník a přestat se mračit ven z okna! :D :)

    krásný příští týden přeje slečna L.

    OdpovědětVymazat
  11. Hledám vždycky na věcem něco pozitivního. :-)
    Řídím se tím už dlouho. Moc hezké fotky. Krásný začátek nového týdne, Vivi.

    OdpovědětVymazat
  12. ...Luci, to je prima, že Ti sníh přináší radost stejně jako mně ;-). Užij si ho, i když letos opravdu jen symbolicky.

    ...Shari, díky za milý komentář. Vlastně maličká Bábuška ani neměla v plánu opticky klamat, když sjížděla zasněženou cestu, ale určitě by byla ráda, kdyby četla, že vypadá jako v životní velikosti ;-)

    ...Mari, tak si marně lámu hlavu, co je "robinek" ;-). Ale rozhodně budu ráda, když se u tebe zase objeví článek - už chybí. Tak třeba brzy uvidím tu vaši zimní akrobacii ;-).

    ...Slečno L., moc děkuju :-) a jasně - určitě se zkus z okna smát - vaši sousedi to jistě ocení :-))).

    ...Ami, Ty jsi silná holka a spousta lidí by si z Tvého životního přístupu měla brát příklad! Fandím Ti a děkuju za další milou návštěvu! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Familiární název pro červenku neboli "robina" :).

      Vymazat
    2. Mari, děkuju za objasnění. Tušila jsem to ;-). Takže robinek na sáních tě moc pozdravuje ;-).

      Vymazat
  13. Veľmi pekne si to napísala ...teda nám ešte nezasvietilo slniečko stále sa len chumelí a je zatiahnuté ale za to tu máme konečne poriadnu zimu aj keď to ešte stále nieje také ako si pamätám za svojích detských čias
    Fotky krásne a tie sánky ..nádhera kiež by som také doma mala ale ozajstné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, taky by se mi líbilo mít doma tyhle sáňky ve větším vydání, ale u nás už zas není po sněhu ani památky, tak by mi stejně nebyly moc platné. A děkuju!

      Vymazat
  14. Anonymní22:28

    Jeeeeeeeeeeeeee, super !!!! Vidim, ze je babushka v nejlepsich rukou (krale Miroslava :)) Pidali, ty sanky jsou boziiiiiiii :)) A ja se taky tesim na snih,na malovani srdicek botou a vlocky za krkem, o tom ani potom !!! Romantika velika, svaracek, horka cekulada a vlocky za oknem, nadhera!!!! Jsem pro vsema deseti !!!! :) Misulina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mišulí moje nejmilejší, šak si tu horkou čekuládu dáme v zimě spolu ;-)

      Vymazat
  15. tak to já jsem přesně ten škarohlíd z první skupiny=)....sníh ve městech je zlo...první den je to pěkný (pro chod města občas ale i kalamita:D)...pak je to hnusný, špinavý rozbředlý

    ale jo, raduj se z něj, jinak by byl k ničemu=)

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balzu, děkuju za návštěvu. Chápu tvoje škarohlídství. Sama zas nemám ráda pálící sluníčko v létě, i když nikomu nevymlouvám, když se mu horko líbí ;-). Každopádně, ať si všichni užíváme plnými doušky přesně to, co máme rádi ;-).

      Vymazat
  16. Anonymní8:24

    Vivi,já sníh miluju.Samozřejmě má i svoje nevýhody, ale to vždycky všechno.Chápu,co jsi svým článkem myslela,o ten sníh v něm až tak moc nejde viď? Skvělý, díky moc! Lenča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenčo, jsem moc ráda, že se tu všechny tak krásně chápeme ;-). Máš pravdu, o sníh šlo v článku až v první řadě ;-). Ba ne, až v druhý - opravdu jsem chtěla říct hlavně to, abychom si nenechali nikdy nikým kazit svou radost, ať už ji máme ze sněhu, z vedra nebo z čehokoliv jinýho. Jsem ráda, že ses u mě zase objevila! Díky.

      Vymazat
  17. Lidi si vždy najdou důvod k brblání a nadávání a vinu pak hází i na něco tak nevinného a dokonalého jako je sníh. Já se setkávám s takovou reakcí pořád, protože snížek prostě miluju :) A milovala jsem ho i před týdnem a půl, kdy u nás (téměř na horách) napadla za dopoledne fůra mokrého těžkého sněhu a já ho musela odházet i s tou závějí, co nám před plotem nechal prohrnovák, abych se vůbec dostala ke dveřím. Jak bych se na něj mohla zlobit, když je tak čisťoučký a měkkoučký. (A pak jsem z něj postavila sněhuláka!:)

    OdpovědětVymazat
  18. Vivi, Vivi, holka zlatá, s tebou a tvými články máme svět nějak hezčí! Né, že bychom to nevěděli, víme, ale ty umíš ty hezké věci tak nějak hezky připomenout! Díky, díky!
    Měj hezké pondělí! Helena

    PS: slovo hezké jsem asi vyčerpala na celý týden...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, prosím, používej slovo "hezké" klidně ještě víc. Můžeš ho tady u mě používat neomezeně, až do zemdlení ;-)

      Vymazat
  19. Odpovědi
    1. Nikdy nevyjdou z módy - tyhle malé dřevěné malované holky.

      Vymazat
  20. Ahoj Vivi, krásný snížek. Tady u nás pořád nic. Už bych si i trošku snížku dala. Pozdravuji matriošku, je super. :) Má prima sáňky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pozdravy ráda vyřídím, až ji najdu. Nějak se mi v těch závějích zatoulala ;-)

      Vymazat
  21. Ahoj Vivi, je to divný psát o prvním snížku až v půlce ledna, co?:-D. Ta letošní zima je podivná. Důležitý ale je, že jsme se trochy sněhu přeci jen dočkali a vy si ho umíte krásně užít - a tak to má být;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš pravdu, Peťo. Jen doufám, že jsem nepsala zároveň i o posledním sněhu letošní zimy :-o

      Vymazat
  22. Anonymní19:29

    krásna matrioška a to popoludnie s tvojim drahým muselo byť úžasné! tiež by som si ten sneh viac užívala, keby som nemusela neustále myslieť na maturitu, skúšky, prihlášky na vysokú školu a všetko to.. a to beriem nanajvýš pozitívne, lenže mám okolo seba aj tých spomínaných ľudí, ktorí sa nevedia tešiť z maličkostí a vidia všade len to zlé, no tvoj článok mi vyčaroval na tvári úsmev, za čo ti krásne ďakujem :) naozaj veľmi milý post!

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní20:12

    opět milý příspěvek plný optimismu a chuti do života...takové se čtou nejlépe. Tvůj blog mi vždycky zvedne náladu ;o)

    OdpovědětVymazat
  24. Milá Vivi tvoje komentáre na mojom blogu ma vždycky tak moc potešia ..neustále sa na ne teším ...pre to že ti vypovieš všetko ...a nie len jedným slovom krásne alebo podobne ...čo teda mi nevadí u ostatných komentároch ale ..vždy si rada počtu :)
    tak milé slová ...

    OdpovědětVymazat
  25. Ach, kazdy tvuj clanek je jak pohlazeni:) Prijemne, mile a clovek se pri nem musi jen usmivat:) jsi skvely a optimisticky clovek, Vivi, kez by bylo vic takovych:) Preju krasny den!!!

    OdpovědětVymazat
  26. Milá Vivi, ty si prostě umíš užívat života a zpříjemnit si i všední dny. Tak trochu ti to závidím:-)
    Ty starodávné sáňky jsou moc krásné.

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní7:52

    Jé Vivi, tak hezky jsi to napsala. Já mám moc ráda, když je hodně sněhu a tak šup (aby mě moc nikdo neviděl) a ležím a mávám křídly a dělám andílka. Ale neprozraď to na mě jo?
    Jen s těma silničářema teda nevím, včera říkali, že na silnici je 2 cm sněhu a nemůžou si s ním poradit. Krásné bílé dny Majka

    OdpovědětVymazat
  28. :) pozitivní článeček..já si někdy připadám jak magor, jak dítě, ale občas vytáhnu kámošku a jdem na boby :D:D..nevadí, že je nám přes 20 :D.
    Ty sáňky jsou dokonalý :), to jsou sáňky samochodky? :D

    OdpovědětVymazat
  29. ...Majko, jasnačka - nechám si to jen a jen pro sebe, Ty jeden andílku. ;-) No, s těma silničářema jsem si vědoma toho, že jsem byla asi až moc optimistická...však oni se do toho odklízení sněhu zase vpraví ;-)

    ...Dess, to je PERFEKTNÍ, každý s duší dítěte má u mě velké, veliké plus ;-). Tak někdy boby zkus vyměnit za sáňky samochodky ;-).

    ...Děkuju všem za moc milé zimní komentáře, jste zlatí.

    OdpovědětVymazat