30.4.12

Minimalismus s plnou skrýší pokladů

Občas mě napadne, že bych měla zkusit žít skomně (můj milý muž by byl nadšený). Mít jen jeden hrneček, jeden talíř, jednu rtěnku, jedny šaty (- to už je ale opravdu bláznovství) a pročistit si hlavu.  Jenže pak otevřu sekretář v našem pokoji, kde mám některé své poklady a touha po "jednom hrnku" mě zase rychle přejde. Copak bych se mohla obejít bez barevných skleněných lahviček, saténových peněženek nebo francouzských svíček? Sice jsou obvykle všechny schované, protože mám ráda prostor nezatížený věcmi, ale ráda si občas beru do ruky pruhované krabice s mými poklady nebo otevírám sekretář (viz. fotky) a těším se. Plno věcí jsem si přivezla z Paříže, parfémky od Annick Goutal, šperky, staré módní časopisy a LP desky a to jsou teď mé nejmilejší poklady.
Na jednu stranu mám ráda prosté, jednoduché, stylově čisté věci a přírodní materiály (pokud se volí s citem, dokážou vytvořit netradiční a útulné bydlení), zároveň ale nikdy nedokážu odolat barevným vyšívaným polštářům z cest, spoustě knížek nebo roztomilým obrázkům od pouličních malířů...Tak kombinuju, měním a hraju si (ve svém šatníku i doma). A právě kombinování jednoduchých a zdobných kousků je největší zábava s originálním výsledkem.
Pokud na mě ale zase někdy sedne asketická nálada, rychle zavřu dvířka od sekretáře, kde jsou moje barevné holčičí poklady bezpečně uschovány a budu dělat, že jsem úplně chudá minimalistka a životem jdu jen s jedním batůžkem na zádech ;-). No dobře, ty batůžky budu mít tři, ale víte, jak to myslím? ;-)


 Jen se podívejte, jak je Vivi mezi svými serepetičkami spokojená...;-)

Fotky zleva: na bílém talířku ze starožitnictví nikdy nenajdete řízek s bramborovou kaší. Místo toho na něm servíruju Chanel miniaturky, rtěnku a šperky, které mám zrovna v oblibě.
"Živé květy" - stará voňavka, která má mezi mými poklady (jakožto milá památka po babičce) výsostné postavení. Ale radím - nečichat k ní ;-)

Vivi podpis

112 komentářů:

  1. VIVI, s tím minimalismem a serepetičkama je to i můj případ !! Kolikrát už jsem to naházela do vozíku k vyhození do sběráku, ale vždycky jsem to zas vybrala oprášila a zanesla zpět do regálu.....
    Měj se pěkně spřízněná duše !
    Jaromila

    OdpovědětVymazat
  2. Lucinko,
    Já si myslím že ten kdo by neměl serepetičky ( a ty je máš vždy stylové a i něco zajímavého zažité ) :) Tak není tak docela holka :O Protže samozřejmě že někdo preferuje minimalismus ale holka co ne tak touží mít taky takovou sbírku jakou máš ty je prostě ÚŽASNÁ máš v ní pořádek a můžeš se s ní jenom chlubit ( vypovída o skvělém človíčkovi ) Chci taky takovou krásnou sbírku !!! :) :*

    PS: Řekni manželovi ať tě nechá :P Že pak budeš ta nejšťastnější manželka když tohle všecko budeš mít ( na hraní ) :D :)) :*

    Děkuji za pěkňoučké ráno Lucinko :**

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko,
      děkuju, jsem ráda, že se Ti mé holčičí poklady líbí. Ačkoliv jak tě znám, máš doma taky pevný základ pro velkou sbírku lákavých pokladů ;-).
      Můj milý mým pokladům rozumí, ale určitě by byl moc rád, kdybych za ně tolik neutrácela :-D.
      Měj se krásně, Gábinko, a ať už jsi zdravá jako řípa! :-*

      Vymazat
  3. jéé,to je přesně můj případ :D taky se nikdy nedokážu vzdát takových věcí,stačí abych to nikde uviděla a hned je to láska na první pohled a takhle pak zas milionkrát! =DD Nojo,už to tak je - minimalismus u nás nehledejte :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vivinko Lucinko, ó ano. Nějak se v Tvém příspěvku poznávám... :D Nicméně tento víkend letěly i některé serepetičky, brzo to u nás fakt bude minimal. (holt hnízdicí hormóny, ach jo.). Ale živé květy, kdyby mi zůstali po prababi, ty bych nevyhodila. :) Vzpomínky na prázdniny. :) Krásné věcičky máš. xxx Binn.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn,
      člověk se občas musí zbavit nashromážděných věcí, aby se PROČISTIL VZDUCH ;-). Ale je jasnačka, že všechny máme pár věcí, které by někdo mohl vyhodit jen přes naši mrtvolu! ;) Děkuju ti za věrné návštěvy u mě na blogu :-*

      Vymazat
  5. Ahoj Vivi, ty máš krásne poklady :)... joj aj ja to všetko milujem, som tak trochu starinárka a zhromažďujem a škrečkujem a v záchvatoch upratovanie všetko schovávam do škatúľ. To sme predsa my ženy! Mimochodom ten parfém po babičke vyzerá ako ozajstný poklad :) pa pa

    OdpovědětVymazat
  6. Mou misku na musli zas obývájí naušnice :D Mě se minimalizmus moc nelíbí, není to pro mě tolik osobní jako pořádné harampádíčko =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslela jsem, milá Yell, že misky na musli slouží hlavně pro uskladňování náušnic ;-)). Mně se minimalismus líbí moc, ale nemyslím tím "zenové bydlení". Spíš styl, kdy na tebe dýchne čistota, jemnost, nepřeplácanost, nezahlcenost nábytkem a věcmi. Ale samozřejmě není hezké, když se z domova stane neútulné, sterilní místo (u nás to skutečně nehrozí) :-)

      Vymazat
  7. Nádhera! Taky miluji ty pidi věcičky s kouzelným nádechem, žádné hranaté černobílé hrůzy :DD
    The Diary Of Pie Rette

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Pidi věcičky" - to je přesně ono! ;-)

      Vymazat
  8. Ahoj Vivi, já minimalismus ráda nemám. Jako by v takovém bytě ani nikdo nebydlel. Takže klidně shromažďuj věcičky, které jsou Tvému srdíčku blízké ať je Tvůj byt stejně příjemný a útulný jako Tvůj blog.
    Hezký den
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, opravdu se neboj, minimulismus v pojetí prázdnoty a neútulnosti u nás nenajdeš. Spíš se snažím o jednoduchý základ, který pak kombinuju milými věcmi. Zkrátka sošky medvídků se srdíčky dávám do velkých pruhovaných krabic...myslím, že tam je jim líp než vystaveným na poličkách ;-)).

      Vymazat
  9. Krásné poklady, Vivi:-) Zaujaly mě ty voňavky, jako malá jsem si taky od babičky pořád něco půjčovala, zkoušela její voňavky nebo šperky:-) A jsem si pěkně jistá, že ty voňavky má babička někde schované dodnes na památku:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milo, já být tebou, zajedu brzy za babičkou a její poklady řádně prozkoumám ;-).

      Vymazat
  10. Jako bys mi, Vivi, mluvila z duše... Mám ráda takový ten osobní minimalismus, když je vidět, že tam někdo bydlí, ale ten prostor působí čistě - na druhou stranu, co teprve všechny ty serepatičky, vzpomínky a všechno to, co si zaslouží být vystaveno...tot velké dilema, zda vystavovat nebo skrývat! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povalečko, přesně jsi mě pochopila. Každopádně dají se tyhle dva póly spojit a vznikne osobitý eklektický styl, který já prostě miluju! ;-)

      Vymazat
  11. Zase skvelý post, a tie malinké serepetičky dokážu tak strašne potešíť !!! Krásne najstajlingované Vivi :)

    OdpovědětVymazat
  12. Milá Vivi, já bych v úplném minimalismu nedokázala žít a myslím si, že skoro nikdo na tomto světě. Navíc ty máš všechny své poklady hezky uklizené, tak proč je vyhazovat. :) Já ty své maličkosti zbožňuji a nevyhodila bych je za nic. Oni to ti chlapi pochopí, protože bez všech sereptiček bychom nebyly úplně šťastné. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Né, né, né, vyhazovat né! Nikdy! ;-) Ano, přesně tak jsem to svému milému muži vysvětlila a pochopil to natolik, že mi dává ty nejhezčí a nejroztomilejší dárky. :-*

      Vymazat
  13. Vivi tuším, že výraz "živé květy" neslyším poprvé... určitě to mamka někdě zmiňovala. Ale asi ne ve smyslu "jé to nádherně voní". Jak to vlastně voní? Dá se to k něčemu přirovnat? Jen tak pro představu :o)
    Mimochodem ta růžová peněženka je rozkošná! Stejně jako lahvičky s vůněmi... a perličky... a vlastně všechny blýskavé a holčičí věci... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe,
      Živé květy byly před desítkami let hrozně populární. Já znám šeříkové, které opravdu voněly jako šeřík s troškou aldehydu ;-), ale byl asi ještě jeden druh. Dneska už je to úsměvná rarita, ale kdysi to měly snad všechny dámy. Stejně jako velké šeříkové mýdlo nebo mýdlo s jablkem - klasika pod vánoční stromeček ;-)).

      Vymazat
    2. Holky, byly ještě konvalinky, ty měla právě babi, mívala je postavené na skříni. Že by "voněly" se říct nedá, jen pro silné povahy, ale bylo to kultovní. :D

      Vymazat
    3. Kultovní :-) - hezky řečeno a je to fakt. Konvalinky!! Můjtysvěte, že jsem si na ně nevzpomněla hned! No ty nemohly v sérii Živých květů chybět ;-)) Děkujem za připomenutí, drahá Binn.

      Vymazat
  14. waooo! ty mas parfemu')*

    OdpovědětVymazat
  15. Nedivím se, však to jsou krásné serepatičky a já taky ráda syslím věci z cest nebo staré flakonky od parfémů :)

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní10:03

    Ty prostě tak krásně píšeš, tvoje příspěvky jsou pozitivní a plné energie! Moc hezké přečíst si něco takového po ránu u hrnku kávy :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní10:44

    Nejkrásnější článek,já to tu miluju!

    OdpovědětVymazat
  18. Vivinko, víš že už jsem nad tím také uvažovala? Trochu to omezit.. :) Ale prostě to nejde, nejde, nejde. Jak to děláš, že jsi tak úžasná, no ?:**
    Ty Tvoje fotky a slova mě TAK baví ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anetko,
      hlavně se do ničeho nenutit. Když to nejde omezit, tak je potřeba ještě pár pokladů přikoupit v rámci hesla "když už, tak už". :-D
      Jéé, děkuju, to jsou slova, která bych si měla nechat zarámovat ;-). Jsem moc ráda, že Tě bavím.

      Vymazat
  19. Mimochodem, nedávno jsem našla babiččinu (snad sto let) starou rtěnku. Říkala tomu "rúž na peri". Byla uplně červená a taková typicky stará. O té 'vůni' ani nemluvím a nechci si představit jak bych byla osypaná kdybych jí zkusila :D
    Ale milá Vivinko, NIC se nevyrovná rtěnce od Tebe, nic! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na půdě jsem taky jednou takovou "stoletou" rtěnku našla a tajně se s ní malovala...pak jsem dostala vyrážku a vynadáno :-)))
      Mám radost, že Tě rtěnka "šanelka" potěšila.

      Vymazat
    2. To už jsem někde v archivu četla. Chichii a slušela Ti? :-)

      Vymazat
  20. Krásné fotečky jako vždy :)

    OdpovědětVymazat
  21. O tom co píšeš, tak já něco podobného prožívám u babičky... krásné fotky :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Babičky mají ty nejúžasnější poklady. Já bohužel už ani jednu babičku nemám, ale pokladů jsem už stihla za svůj pestrý život nashromáždit až dost ;-)

      Vymazat
  22. Milá Vivi síce teraz nemám čas pre to že starkej sa pohoršilo a brat je na dovolenke tak tam musím byť ja a bez možnosti internetu a podobne ...dnes som skočila na dve hodinky domou dať si sprchu a oprat nejaké veci ...a tak som si pri tej priležitosti povedala že si pozriem nejaké blogy nemám sice čas ich komentovať ale u teba som si to neodpustila sa zastaviť a nechať ti tu odkaz ...prepáč že nemám čas čítať článok ale fotky sú naprosto kúželné ...teším sa až budem mať čas a zase ti to tu presliedim tak ako aj v iných blogoch ...krásny deň krásny týždeň a krásny víkend prajem ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali,
      všichni zápolíme s časem, vůbec se neomlouvej. Však já to sama dobře znám. Mám radost, že jsi v tom svém shonu přesto aspoň na chviličku zaskočila. A článek si někdy dočteš...zůstane tu pro tebe uložený ;-). Měj se krásně a ať všechno dobře zvládneš! :-*

      Vymazat
    2. Jee, ty miniaturky Chanel jsou perfektní:D) Miluju takovýhle "holčičí blbosti", ale spíš jsem na tom ulítávala jako malá holka. Nicméně rozhodně nemám nic proti parfémům, korálkům, a té skvělé růžové taštičce)

      Vymazat
    3. Milá Kacz, některým malým holčičkám tohle ulítávání vydrží až do dospělosti ;-))

      Vymazat
  23. Mám inak ten istý problém :D Gýče síce priam neznášam, ak však uvidím niečo, čo sa mi zdá zlaté, milé, pekné alebo farebné, zbohom moja šetrnosť... :P :) Tak je asi dobre, že som nikde nevidela tie miniatúrne flakóniky Chanel... (: :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. K., tak to máme úplně stejné. Já taky "gýče priam neznášam", ale zlatá, milá, pekná soška kolouška nebo Mickey Mouse ze 60. let má u mě doma výsostné postavení :-D

      Vymazat
  24. Krásne :) tiež mám také drobnôstky, ktoré si nikdy nenechám vziať :)

    OdpovědětVymazat
  25. Vivi se není co divit, že se tak spokojeně uculuje, já být obklopená tak úžasnými proprietkami a navíc v Tvé přítomnosti, taky se tvářím na výsost spokojeně, drahá Lucinko. Tvou občasnou touhu po nematerialistickém srkání kávy z jednoho hrnku chápu, ale zároveň jsem ráda, že jí záhy vystřídá nálada hravá, kdy střádáš své poklady a pak se s námi o ně dělíš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádhera! Ach ty tvoje komentáře! Bavilo by mě je číst pořád dokola ;-).
      I kdyby mě popadla touhla pít kaféčko z jednoho hrnku po celý příští rok, Tobě bych hned přistavila další hrneček, dokonce i mléčenku, cukřenku, lžičku a k tomu bábovku. Na Terince se nesmí šetřit ;-)).

      Vymazat
  26. Anonymní15:04

    serepatičky :) to je výstižné slovo, taky mám plno tolika věcí..občas mě popadne chuť to vyházet, protože, si říkám, nebudu mít doma tolik krámů - ale to přece nejde, takže je zas někam schovám :)

    OdpovědětVymazat
  27. nebudem si k nej privoniavat ale vyzera velmi pekne :) pekna pamiatka :) super post :)

    www.zivotvosvete.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  28. ne ne bez nich by jsi to nebyla ty, jen je pečlivě střež ty své poklady! :))

    OdpovědětVymazat
  29. Ty Chanelky ! Propána taky mi jednu pošli ! :D

    OdpovědětVymazat
  30. ŽIVÉ KVĚTY! O tom mi v jednom kuse kdysi vyprávěla mamka, jaký to byl puch...A smím se zeptat, co je ta bílá lahev s etiketou evian? vypadá to jak deodorant, ale ten to asi nebude, že ? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To víš, dneska už nám jsou "živé květy" pro legraci, ale kdysi to bývala docela správňácká vychytávka. ;-)
      Evian - to je spray s vodou pro osvěžení v letním parnu, výborná věcička.

      Vymazat
  31. všechny jsme tak trošku sběratelky a maximalistky! :D :) - ale umíme to ukočírovat! :D

    OdpovědětVymazat
  32. haha :D tu tzv. "voňavku" si pamatuji z dětství, když jsem spávala u babičky :D

    OdpovědětVymazat
  33. Božíčku, tady je to tak roztomilé. Plné pokladů a skrýší. Miluju ozdobné flakonky, perly a Chanel. Jako stará dáma budu nosit jen velké klobouky, černou a PERLY. Nikomu nesluší elegance a luxus tolik, jako starým dámám. Vivinko, ty máš styl!
    A jsem něco podobného jako Ty, na jednu stranu miluju minimalismus a toužím po příbytku jako z vesmíru, ale na druhou stranu jsem staromilka a potřebuju a trochu té francouzské romantičnosti... :)

    OdpovědětVymazat
  34. och chtela bych obcas byt vice minimalisticka ale nejde to!

    OdpovědětVymazat
  35. Taky než řízek s kaší bych byla ráda kdyby mi někdo servíroval Chanel :D.)A tu druhou voňavku mi jednou dala učitelka ve škole, akorát jsem tam tu růži měla celou a byla žlutá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je poznat, že nejsi chlap, když dáváš Chanelu přednost před vepřovým ;-).
      Já znám Živý květy jen se šeříkem, ale růže mohla být taky geniální ;-)

      Vymazat
  36. Tak živé květy mě dostaly...to je těžká nostalgie:)Mamka si na ně kdysi potrpěla...to už je dávno:)

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní21:20

    Taky mám ráda jednoduchý styl, ale dost to teda nesedí vzhledem k tomu, že mám taky šuplíky plné různých zbytečností, ale vyhodit to nejde...se ti hnedka k tomu vybaví spousta situací z minulosti.

    OdpovědětVymazat
  38. Anonymní21:49

    Ach, moja milá Vivi, to by bola nesmierna škoda, keby si sa rozhodla pre život v asketizme, keďže tvoje krásne veci nemiluješ iba ty, ale minimálne ešte ja (vlastne som občas takto cez blog na nich závislá ♥) a myslím, že aj vďaka takýmto márnivostiam vie byť náš život nádherný :)

    OdpovědětVymazat
  39. Jak pak je asi Živým květům vedle Chanelu :o) Trocha marnivosti přece patří ke každé ženě :o) Máš nejen krásný talířek, ale i lžičku!
    Krásný večer, Vivi!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní22:34

    páni hezké :)

    OdpovědětVymazat
  41. To jsou milé maličkosti♥ Touha po asketickém životě mě taky čas do času popadne a někdy ho i dost úspěšně realizuju :-)) Například šaty nemám momentálně ani jedny :-) Nějak mi přijde, že na moji současnou postavu (celkem "štíhlá" jen břicho jak v pátým měsíci) se mi ani žádný kupovat nechce.... A tak si říkám, že si nějaké pěkné koupím, až to bude stát za to. takhle jsem se pěkně potrestala, co? ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych tomu neříkala "potrestala"...spíš "motivovala". Ale vzhledem k tomu, že radostně pečeš buřty a posloucháš, jak omastek kapá do ohně, myslím, že si s tím nákupem šatů neděláš až takové starosti ;-). A to je MOC DOBŘE! ;-)

      Vymazat
  42. Skromná Vivi!
    Užívej si své krásné poklady, já si za Tebe prožiju ještě jeden až dva pařížské škudlivé měsíce s jedním hrníčkem a jedním talířkem. Jako zkušenost je to báječné! Ale všeho moc škodí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ty si to, milá Zuzi, vynahradíš! A bohatě ;-)

      Vymazat
  43. Nádherné fotky. Miluji ty tvé poklady.

    OdpovědětVymazat
  44. Vivi, ty máš tolik nádherných věcí! Člověk jako ty musí být pořád šťastný, když je každý den obklopený takovou krásou :) Několik voňavek po babičce taky ještě mám (a má je i babička sama), těmi už se ale nějaký ten pátek nikdo nevoní... Ani tak bych je ale nikdy nevyhodila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clare, to úplně chápu. Je krásné mít jen ty vzpomínkové flakónky. A co se toho mého štěstí týče, tak nejsem šťastná pořád, ale několikrát denně mě pocit štěstí přepadne...že by to bylo kvůli těm serepetičkám? :-))

      Vymazat
  45. Tedy! Tvůj sekretář je naprosto kouzelný, Vivinko! :) Takový bych domů taky chtěla!

    OdpovědětVymazat
  46. ÓOOO, takových pokladů, milá Vivi:-). Kolik takových krásných sekretářů máš? Protože nevěřím, že bys měla jen jeden...:-). Jestli je to takové malé osobní útočiště, pak máš úžasný (a zřejmě i voňavý) život. Navíc se mi moc líbí ta růžová peněženka v první fotce, po té bych šla hned vidět ji někde v obchodě:-).

    Takže milá Vivi, děkuji za další odkrytí Tvých pokladů:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, nóóó, možná že fakt nemám jen jeden....;-)

      Vymazat
  47. Vivi, jsou to nádherné poklady, kterých by se jen blázen zbavoval. Moc se mi líbi takové věci.

    OdpovědětVymazat
  48. Nominujeme te na Versatile blogger award! http://pinkambitions.cz/?p=858

    OdpovědětVymazat
  49. Vivi, takový sekterář plný pokladů bych si přála snad každá z nás. Občas mě taky popadne touha po skromnosti, ale nakonec mě to vždycky hodně rychle pustí :)

    OdpovědětVymazat
  50. great things! Love the doll! :)

    OdpovědětVymazat
  51. Vivi, krásná skrýš pokladů:-). Minimalismum je sice fajn, ale právě ty poklady a úlovky činí domov domovem a to je přeci nejdůležitější:-)

    OdpovědětVymazat
  52. Tak to já se ráda věcí zbavuji takže mám opravdu minimum. Dokonce často rýpu do muže, at taky něco vyhodí :D ted uspořádal giveaway bez losování, prostě vypsal kterých nasbíraných věcí se vzdává a kdo se ozval, ten to dostal. Neumím si představit, že bychom měli plno hrnků, oblečení, skleniček nebo peněženek... hodně věcí mě při pohledu na ně spíš skličuje než naplnuje vzpomínkami a tak :) Petra nade mnou píše poklady činí domov domovem, mě to domov kazí

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jůha, máme tu první minimalistku! ;-) I já zastávám heslo "míň je víc". Vždycky je ale hlavní mít věci dobře zorganizované, památeční roztomilosti mít v jednoduchých krabicích, v domě uklizeno a pak je všude dobře. Nicméně ačkoliv vyznávám stylovou čistotu a jednoduchost eklekticky propojenou s věcmi, které jsou mi milé, nedokážu si představit sterilně strohé bydlení. A už vůbec si nedokážu představit, že by mě věci z cest nebo třeba zrcadlo, které vyráběl můj děda, skličovaly. Kdepak, miluju je a jsou součástí našeho domova, ve kterém jsme tak šťastní. ;-)

      Vymazat
  53. Anonymní20:05

    Milá Vivinko, máš doma krásné poklady a být tebou, tak je určitě neschovávám do sekretáře, jak už tu bylo asi tisíckrát řečeno :)). Ty máš úžasný styl, který si poradí s minimalismem i s ozdůbkami. Zdraví tě věrná čtenářka Míša L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,
      jdu cestou kompromisu. Něco ráda schovám a kochám se pohledem jen občas, něco si ráda vystavím a zbytek obměňuju a hraju si. Bydlení je, stejně jako celý náš život, zábavná hra (aspoň se snažím o to, aby to tak bylo), tak proč si ji kazit nějakými pravidly?!
      Mám radost, že se ti u mě na blogu líbí a že jsi věrná! ;-))
      Děkuju :-*

      Vymazat
  54. Som na tom miestami rovnako :) Pekné fotky, vecičky :)

    OdpovědětVymazat
  55. krásné poklady! http://katefashionstyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  56. Všem vám děkuju za úžasné komentáře a mám radost, že se vám moje poklady (ač obvykle skryté ve skříni) líbily. V pondělí se tu zase sejdeme a já se na vás moc těším :-*

    OdpovědětVymazat
  57. K dokonalosti sekretáře mi tu chybí, akorát kalamář a pero s násadkou. Bože, to jsem, ale zbytečná puntičkářka:-D

    OdpovědětVymazat
  58. chanel miniaturky sú na zjedenie :ˇ)

    OdpovědětVymazat
  59. Krásné ráno Vivi..
    Opět nádherné fotky a krásná atmosféra v podobě ženských maličkostí..
    Moc se mi u Tebe líbí milá..
    Podle mě k ženám patří dlouhé vlasy,šaty,sukně a spousta maličkostí,které Ti rozhodně nechybí..
    To,že jsi krásná a zábavná žena vím už dlouho,Tvé voňavky bych si moc přála oňufat a Tebe bych si moc přála vidět v šatech:-)
    Měj nádherný májový měsíc a nejen ten..
    papa Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Brigit, tvoje komentáře jsou pro moje oči úžasně čtivou poezií! ;-) Děkuju ti mnohokrát. Kdybys mě ale viděla dneska...džíny, kecky a bílá košile...nic moc romantického ;-)

      Vymazat
  60. Like your blog!!! Follow each other on Bloglovin and GFC??? xoxo

    www.rockandfrock.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Valeria, I will visit your blog of course! I wish you lots of success. ;-)

      Vymazat
  61. Anonymní14:57

    uz som nacihovala, kedy bude dalsi pekny clanok, aj ked viem, ze sú tu len pondelky a ctvrtocky 8-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Přesně tak, pondělky jsou jisté, čtvrtky nejisté, ale obvykle se tu dvakrát do týdne sejdeme. Zítra určitě :-*

      Vymazat
  62. Skvělý článek. :) U mě na blogu jsem tě nominovala na Versatile blogger awards. :)

    without-nickname.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  63. Živé květy, to je krásná ač smradlavá vzpomínka na minulé časy, kterou doma máme taky.. :)
    ohledně minimalismu vs. drobných starých serepetiček sdílím Tvůj názor, já se také vůbec nemůžu rozhodnout.. :)

    OdpovědětVymazat
  64. AShoj Vivi,
    to s tim minimalismem znam take.

    Koukam ze mas rada vanilla fields jako ja...akorat jsem presla na casmir, a ted v blete lempickou lolitu-miluji jejich flakony

    OdpovědětVymazat
  65. Anonymní1:22

    Milá moja Vivi, ako veľmi ti rozumiem...myslím,že každá má doma nejaké tie "poklady", svojmu srdcu blízke...Je to prirodzené nám ženám mať svoje malé tajomstvá a mať z nich radosť.
    Nič proti mužom, ale ako to hovorí tá kniha, že muži sú z Marsu a ženy z Venuše? To hovorí za všetko.
    Pozdravujem.
    Marta ♥

    OdpovědětVymazat
  66. now following you!
    can't wait to see you on my blog again!
    www.faashiongeek.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  67. Anonymní7:42

    Moje mila Vivi,

    ja miluju vsechny ty tvoje serepeticky !!!!!! Nadherny !!!!

    Ja jsem totalni purista v kyci, nesnasim, kdyz prijdu k nekomu domu a vsude po polickach se vali takovy ty zapraseny otresny vazicky a suvenyry z cest typu Velbloud z Egypta .... haha nic strasnejsiho nemuze snad byt a proto mi prosim nikdy podobne suvenyry nevozte :))

    Zato strasne miluju krasne vecicky a poklady, ktere schovavam a jsou v uplne stejnem duchu jako mas ty !!! (ty mas snad jeste krasnejsi !!!)
    jako parfemy - chaneliky, chloe, diory, nina richi ...mam je vsude
    po babicce - prava kolinska, nadhera, vis, jak krasne voni?
    Stare pyzamko po babicce...
    Stare krabicky .... na cokoladove bombonky, to hned jinak chutnaj !!! .. a na ruzne poklady...
    Neni na poklady z Parize, stare pohlednice, knizky, fotografie a obrazky, ktere koupis u Seiny ...
    Stare knizky .... ta vune!
    Stare truhly ....co asi skryvaji?
    Medvidek z pocatku min.stoleti ...co na tom, ze ma rozparany zadicka?
    Krabice na klobouky ...s dalsima pokladama ...
    Vonave svicky ...vanilka a cokolada
    Francouzska mejdlicka ...vsude, kam se podivas!!! ... v pradelniku, i v posteli! :)
    Portmonky a kabelky vseho druhu ...
    Stare bile a prouzkovane povleceni s monogramem ...to se to spinka!
    Stare vysivane ubrusy ...
    Stare cernobile fotografie ...
    Stare nadobi ....talire, omackovnik, hrnicky ...
    Obrazy ...

    Ach Vivi, to jsem se rozvasnila po ranu !!!! :)

    Neni nad to byt obklopen krasnymi vecmi, to je na svete jednomu nadherne !!!

    Ouplne ti rozumim, nic nemenit !!!

    Tvoje Misulina



    Jak vidis, co neni jako z muzea, nema u tve pritelkyne doma misto! :o)

    OdpovědětVymazat
  68. pane bože ♥ moje srdce !! ;)) také super články a všetko čo máš chcem!!:)) D.
    www.monkeystyl.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  69. love your pearls!

    http://forallthatjas.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  70. aj ja by som chcela mat na tanieriku naservirovane chanelky:D

    OdpovědětVymazat
  71. Anonymní22:16

    To já jsem opravdu spíš minimalista :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní15:34

      To říkají všichni nudní lidé :-D

      Vymazat