12.4.12

Žádná není jako vy!

Kdo je Annick Goutal? Úžasná a osobitá dáma "parfumerářka", kterou nelze při návštěvě Paříže nenavštívit. A taky je to moje nejlepší kamarádka (i když se to už nedozví). Vyrábí totiž ty nejvoňavější parfémy, které mě provází každým ránem. To je pokušení!

S Annick a jejími vůněmi se to má tak: "obléknete" si její parfém a najednou vám připadá, že žádná jiná není jako vy. Zážitek, který Pařížanka Annick Goutal z Francie posílá, je výjimečným koktejlem emocí, tajuplnosti, energie a radosti ze života. 

Téměř každou "Gutalku" jsem si pořídila přes internet a zatím jsem ani jednou nešlápla vedle. Pokud máte trochu obavy z nákupu neznámé vůně, doporučuju si napřed objednat vzorky parfémů Annick Goutal, velký výběr najdete tady: http://www.parfums.cz/annick-goutal/vzorecky a pak už pěkně doma v klídku očichávat, snít a dopřávat si tahle malá francouzská potěšení po malých dávkách každý den ;-). Musíme se přece umět rozmazlovat!

 
Na fotce zleva: pohled Paříže (Ikea), knížka od Ines de la Fressange, něco málo z mého prádelníku, něžný parfém a tělové mléko od Annick Goutal Un Matin d´Orage (tak voní ráno po letní bouři).


Probudit se ráno po letní bouřce, nasednout na kolo (tak jako můj přívěsek na mobil Sonny Angel) a ject pro ty nejkřupavější rohlíčky na světě...Annick Goutal a její Un Matin d´Orage pojede samozřejmě se mnou...;-)
Annick Goutal: "Každý můj parfém je inspirovaný citem, kouskem mého života nebo velmi intenzivním zážitkem."
 
Vivi podpis

131 komentářů:

  1. Musí být úplně úžasný! Soudě z tvého úžasného popisu ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Nooo, Vivi, tak já se přiznám, u mě hlavně "obal prodává". To čichán přichází až jako bod dva. A u tohoto flakónku, ach, zamilovala jsem se. Takhle nějak vypadá podle mě parfém pro velké holky. Ještě perly a saténové prádlo... hmmm... :D A ty rohlíčky by mohl Sonny Angel poslat i sem, mám hlad. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn, mám to úplně stejně. Nikdy bych si například nekoupila kosmetiku, která má ošklivý obal, i kdyby byla sebeúčinnější. Chci, aby mě obklopovaly jen hezké věci ;-), a když přijdu ráno do koupelny, potěší mě, když se dívám jen na krásné obaly. Někdo by si mohl říct, že to je povrchní, ale mně to dělá velkou radost. A když mám radost, jsem šťastnější, a když jsem šťastnější, předávám svou dobrou náladu ostatním lidem. Jak jednoduchý! ;-) Z rohlíčků je už jen pár drobků, to se dalo čekat ;-).

      Vymazat
  3. Viv nádherné fotečky,já už "svou"vůni našla a nic nového nezkouším,vůně je osobním vyjádřením našeho já a moje byla láska na první pohled již ve 14:-)Obchůdek při návštěvě Prahy stopro navštívím,když ne pro parfém,tak aspoň pro tu atmosféru,díky za tip!Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, ty jedna tajnůstkářko! To by mě moc zajímalo, jaký parfém je vůní tvého srdce...

      Vymazat
  4. Miolá Vivi, tak jsem si tvým článek i fotkami zpříjemnila pracovní den. :) Fotky jsou krásné a jelikož budu v půlce května opět na týden v Praze, tak se do obchůdku asi podívám. Parfém má nádherný flakon a věřím, že voní krásně. Otázkou zůstává, zda mi to nezruinuje peněženku. :D A křupavé rohlíčky (případně croissanty) bych si dala, mňam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, tak to mám velkou radost.
      Co se týče ruinování peněženky, tak bych řekla, že to nehrozí. Ve Francii se "Gutalky" prodávají tak za 100 euro, ale POZOR - tady v ČR (asi vzhledem k žalostnějším finančním poměrům obyvatelstva) ;-) jsou ceny mnohem nižší. 50 ml se dá koupit něco přes tisícovku (záleží, kterou z vůní Annick Goutal si vybereš). Tak třeba se mi jednou pochlubíš s "Gutalovským" přírůstkem ;-)

      Vymazat
  5. so pretty! Greetings from Poland, Lona :*

    OdpovědětVymazat
  6. U takových fotek člověk krásně lítá v oblacích. A to je na nich to úžasné, na chvíli se zastavit a jen se tak zasnít...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Florinko, to byl záměr. Mám radost, že se mi povedlo, aby se někdo na chvíli zastavil a zasnil. ;-)

      Vymazat
  7. Akurát zháňam niečo nové, svieže neotrepané, myslím že mám už tip :)dakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "niečo nové, svieže, neotrepané" - tak to jsi přesně popsala Annick Goutal. Má asi 30 druhů parfémů, určitě si vybereš.
      Můžeš mrknout na oficiální web: www.annickgoutal.fr

      Vymazat
  8. teda, to je lákavé! chci ale vědět cenu...? :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci,
      cena se pohybuje okolo tisícovky (u velikosti 50 ml), což si myslím, že je za jednu z nejoriginálnějších parfémových značek, docela prima. V Paříži jsou ceny mnohem vyšší, tak si můžeme voňavých "Gutalek" užívat tady u nás levněji ;-). Záleží taky na velikosti flakónku a na druhu vůně.

      Vymazat
  9. Anonymní9:53

    Vivi,parfém si asi nekoupím, určitě bude hrozně drahý,ale miluju to jakou dokážeš navodit tady na blogu atmosferu každým novým článkem.Píšeš že se musíme umět rozmazlovat,tak to já dělám-vždycky když přijdu na vintageblog.cz
    Simona

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simčo,
      hned v komentáři nad tebou o ceně píšu. Myslím, že tě cena příjemně překvapí, tak jako překvapila příjemně mě ;-). A jinak - jsi zlatá!

      Vymazat
  10. Anonymní10:02

    Milá Vivi, ty umíš tak hezky navnadit, ráno po letní bouřce, hmmmmmmmmmmm, ten bych moooooooc chtěla čichat. Až půjdu do města, určitě se po něm podívám nebo ho aspoň očichám, ale úplně tu vůni cítím. A tvoje prádýlko, rohlíčky, tak hezky to umíš popsat. Krásný voňavý den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá věrná Majko, moc mě těší, že jsi se nad mým článkem takhle krásně rozněžnila ;-). Děkuju.

      Vymazat
    2. Anonymní14:00

      Vivi, tak to ti musím napsat (a taky si trošku požalovat). Dnes jsem oběhla Brno a nakoukla do Fann parfumerií (dvou) a oni si asi mysleli, že Annick Goutal je sprostý slovo nebo co. Kdybys viděla ten výraz a prý: neeeeeeeeeee, to fakt nemáme.
      Kdybych po nich chtěla boty se špičkou vzadu nebo růžovou pruhovanou tramvaj, která by mi mohla parkovat před barákem a vozit mě do práce, tak by se tak nedivily. Šmankote, já si ji snad objednám, protože na netu ji mají a risknu to. a kdyby mi náhodou nevoněla, budu ji mít kvůli tobě a to bude taky moc fajn. Tak, uff, muselo to ven, jsem se fakt naštvala. Krásný den Majka

      Vymazat
    3. Milá Majko,
      abych pravdu řekla, podobné jednání mě vůbec nepřekvapuje. Ostatně i to je jeden z důvodu, proč ráda využívám k nákupům internet. U kaféčka, s nohama na stole si pořídím úplně všechno, po čem moje srdce zatouží (samozřejmě s ohledem na mou "šrajtofli") ;-). Opravdu mi vadí, že spousta kamenných obchodů nemá profesionálně vystupující a školené prodavačky. Ale je to samozřejmě i o lidskosti. Stačí přece jen slušně říct, že tenhle parfém bohužel k dispozici nemají...Přece člověk nechce tak moc. Zkrátka se tam příště musíš ptát na Calvina Kleina nebo na nějakou davovku typu Lanvin Éclat d'Arpège. ;-) To určitě budou znát ;-).
      Každopádně, drahá Majko, mkrni třeba na Elninu na složení a zkus si představit každou zmiňovanou složku zvlášť...zjistíš tak aspoň přibližně, jestli Ti vůně půjde do nosánku. Jak už jsem tu psala, Annick Goutal má na svém kontě 30 různých parfémů, já jsem milovnicí zatím 5 z nich. Některé "Gutalky" bych třeba na sobě vůbec nezvládala. Každopádně originalita se nedá upřít žádné z nich.
      Na léto bych ještě ráda vyzkoušela Annick Goutal Eau d´Hadrien a na podzim Quel Amour (láká mě ve složení ten šípek, pivoňka, máta...to zas bude netradiční pochoutka) ;-).
      Tak mi dej kdyžtak vědět, jak tvá mise dopadla.
      Měj se krásně.

      Vymazat
  11. Velmi, velmi příjemné naladění do deštivého dne. Mám náladu na nový parfém, tak děkuji za milou inspiraci.

    Dokonalé harmonické fotografie na celém blogu! Gratuluji!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, děkuju za úžasný kompliment, vyřídím to svému Nikonu ;-).
      Nálada na nový parfém...to dobře znám. S každým ročním obdobím, s každou životní změnou se tahle náladička u mě dostavuje a voňavá sbírka se utěšeně rozrůstá ;-).

      Vymazat
  12. Ten tělovej krém zní jako můj ráj na zemi... Miluju, když se ráno probudím někde na samotě u lesa a cítím ten čerstvý vzduch nasycený letním deštěm a příslibem krásného dne ♥ Prostě ráj!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, nenapsala bych to líp. Cítím to stejně :-*

      Vymazat
  13. Anonymní10:26

    Lustim, co je to za zajimavou knizticku pod tim pohledem :)) Parfem i fotky velka nadhera. Diky nase mila Vivi! J.F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady je nějaký milý a zvědavý návštěvník! ;-) Knížka nezůstane zahalená tajemstvím dlouho, brzy ji tu představím - určitě za to totiž stojí! Tak se těšte, drahý neznámý J.F. ;-)

      Vymazat
  14. mám na ňu zálusk už dlhšiu dobu, ale neviem, kde by som si to mohla oňuchať na slovensku :-( musím prekutrať všetky parfumérie. inak pohľady do tvojho prádelníka ma vždy tak rozplačú, lebo po takých krásnych kúskoch moje srdce túúúúži snáď celý život :D ach tá moja úchylka..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nino,
      máme stejnou saténovou úchylku ;-). Ale co si budem povídat, není nad bavlnu ;-).
      A co náš věrný přítel "Gůgl" - ten by ti určitě poradil, kde se na Slovensku "Gutalky" prodávají ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní14:31

      Nino, kdyžtak zkus paní Sáru z http://www.parfemy-exclusive.sk - je hrozně milá a posílá i vzorečky navíc. Sice těch Goutalek tam nemá mnoho, ale i ty, co tam má, stojí za vyzkoušení ;-)
      Verunka

      Vymazat
    3. ďakujem veľmi pekne :)

      Vymazat
  15. Hmmm moc by mě zajímalo, jak ten parfém voní :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Simčo, snad nechceš být nevěrná svému Prends Moi?! ;-)

      Vymazat
  16. I will probe it
    xoxo

    http://besosmulticolor.blogspot.com.es/

    OdpovědětVymazat
  17. Milá Vivi, děkuji za milý článek, který mi hned po ránu vykouzlil úsměv na tváři a lepší náladu. V obchůdku se určitě zastavím, až se zase podívám do Prahy, protože mě ta vůně zajímá už jen kvůli tomu rozkošnému flakonku :)

    OdpovědětVymazat
  18. Chvílu som sa zasnívala a predstavila som si že som v Paríži, ty vieš tak dokonale vytvoriť atmosféru! Tie parfémy musim vyskúšať...

    OdpovědětVymazat
  19. Tak túto značku parfému ešte nepoznám ...no chápem ťa aj ja mám pár obľúbených ..ktoré neustále kupujem dokola keď sa minú ...

    OdpovědětVymazat
  20. musím při nejbližší příležitosti očuchat, jsem také milovník parfémů :) díky za tip! :)

    itsjustaboutfeelings-lalique.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. what a lovely stuff! the charm is adorable!:) xoxo

    OdpovědětVymazat
  22. veľmi pekný post,páči sa mi už len to ako to vyzerá :)

    OdpovědětVymazat
  23. Ja to chcem očuchaaaaať !!!

    OdpovědětVymazat
  24. a ma to krasnej flakonek!:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lindo, to byla hlavní věc, proč jsem si kdysi objednala svou "první Annick Goutal". Říkala jsem si, ať to voní jakkoliv, ten flakon MUSÍM MÍT ;-). Vyplatilo se! ;-)

      Vymazat
  25. Je krásny :) A keď vravíš, že je z Francúzska, aj voňať musí úžasne :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přímo ze srdce Francie, z Paříže ;-)

      Vymazat
  26. Vivi miluju tvoje články píšeš jako bůh :) .....
    Hrozně moc bych si přála psát taky takové ale podle toho jak se dívám na tvé úplně první články a porovnám je s mýma tak to je pořádně poznat kdo pro to má vlohy a kdo ne :)
    Takže já rozhodně ne :)

    Ale vážně jsem úplnej blázínek do tvýho blogu :) MILUJU HO!!!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko,
      podle toho, jaké komentáře píšeš, jsi šíííííleně nadaná! ;-))Mohla bych si je číst pořád dokola a vychutnávat si každý tvoje slovo, to se ví ;-).
      Jsem si jistá, že není na místě tvoje sebekritika. Tak jak se vyvíjíme my, vyvíjí se i naše blogy a ty máš našlápnuto určitě správnou cestou. Navíc jsi tvořivá a máš šikovné ruce, takže určitě ve svých "DIY" postech a nejen v nich, máš co nabídnout. Já se na tvůj blog vždycky těším! :-*

      Vymazat
    2. :) Zbožňuju tě,jsi úžasně milá a povzbudivá dodáváš mi opravdovou naději že ve mně opravdu něco je :)

      Hrozně ráda bych se o tobě dozvěděla něco víc než se o tobě dozvím na blogu musíš být úžasná osůbka a já bych si tě ohromně oblíbila bude ráda když mi o sobě něco napíšeš na blog mail nebo kam budeš chtít :) :**


      gabcai@seznam.cz
      gabulka-lovelygirl12.blogspot.com

      Vymazat
    3. Gabulko,
      ááách, vznáším se tu vysoko nad zemí na vlně Tvých pochval a už se nikdy nechci snést dolů. ;-) Mám tak ráda, když si mě někdo idealizuje :-D
      Ráda Ti o sobě napíšu to nejcharakterističtější - jsem okatá a hubatá! ;-) A jinak Ti můžu slíbit, že se už brzy dokopu k tomu, abych odpověděla na otázky, které mi v milém rozhovoru položila blogařka Lucie (rozhovor tu bude brzy zveřejněný). Tvůj zájem mi moc lichotí, jsi zlatá a hodná!
      P.S. Hodným lidem se daří vždycky dobře ;-)

      Vymazat
    4. Ty bláho taková slovní zásoba a nápaditý a skvělý komentář špatný ty napsati nemůžeš-a pochybuji že někdo jako ty může být hubatý okatý dejme tomu ale hubatý?? NIKDY :D Ty jsi přeci zlatíčko :)
      Už se na rozhovor moc těším :)

      PS:Myslíš že je tomu tak vždycky ?? kdyby ano tak doufám že jsem dobrý člověk :D :) :*

      A chtěla jsem se zeptat mám ti říkat vivi nebo luci ?? :) jak to máš radši tak ti budu říkat :) :*

      Vymazat
    5. Milá Gabulko,
      no, tak hubatá jsem spíš ve smyslu upovídaná...trošku divočejší povahy ;-).
      Nikdy se nenabažím toho, jak krásně jsi mě idealizuješ...to je ráj, ráj na naší malé blogové zemi! :-)
      Ty jsi moc hodnej člověk, a věřím, že ti nechybí ani vytrvalost, takže tvůj blog si budeš hýčkat a opečovávat a počkej za nějaký čas. Budeš mít okolo sebe spoustu "followerovských kuřátek"!
      Víš co, já se nechám moc ráda překvapit, jak mě oslovíš. Slyším na "Vivi" i "Luci" (můžeš to střídat), drahá Gabulko :-*

      Vymazat
    6. Milá Lucinko :)
      Tak to máme stejné někdy si připadám jako hyperaktivní ukecané žmatlavé dítě :D Podle mě já tě vůbec neidealizuju ty takhle skvělá určitě jsi :)
      Budu to asi střídat ale Lucinko mi příjde takové no jakože ti tak moc lidí tady v blogovém světě neříká a já ti tedy budu říkat Lucinko :)

      PS:Měla jsem být Lucka..(chtěl to brácha i taťka ale mamku pak ještě napadlo jméno Gabriela ) :D
      Gabriela je hezký jméno mě se celkem líbí ale nenávidím když mi říkají "Gábino" jinak jakkoli jinak mi to nevadí :D Když jse byla malá tak jsem se mamky pořád ptala proč jsi mi nedala jméno lucinka?? :D Hrozně jsem se chtěla jmenovat lucka :)

      Vymazat
    7. Gabulko, vymyslela jsi to perfektně. (Oslovení "Lucinka" - tak už je úplně jak z říše Štěstí) ;-)).
      Gábina - to je takový "tvrdý", ale jinak jméno Gabriela je krásný a to zjemnění "Gabulka" je moc roztomilý. Představ si, že já zase nemám ráda, když mi někdo říká "Lucko"...což ovšem lidi používají naprosto běžně a opravdu hodně často, ale to se potom Vivi mračí..;-). Když jsem totiž byla malá a zlobila jsem, tak mi mamka říkala "Lucko", jinak "Luci" nebo "Lucinko", takže když slyším oslovení "Lucko", tak je to jako kdyby se na mě někdo zlobil :-D. A já se zas měla jmenovat Nikola. Myslím, že nakonec je ale všechno tak, jak to má být. ;-)

      Vymazat
    8. Ano já se vždycky když se seznámím říkám : jak ti mám říkat?? řekni mi já ti tak budu říkat protože když tomu dotyčnému budu říkat tak jak on nechce tak někomu to vadí mě teda festově :D
      Gábina:je hnusný takový tvrdý jako kdybych byla jeho nepřítel ale ovšem někomu to nejde vysvětlit a přijde mu to normální ale nevím co je tak těžkého oslovovat lidi tak jak si to ono přejí že?? :D
      Lucko Gábino jak to končí na to O tak je to takový tvrdý že taky se mi to moc nelíbí no... :(
      A když těm lidem říkám že si nepřeji aby mi tak říkali a oni ale já nevím jak ti mám říkat a já spustím jakkoli:Gabriela-se mi hrozně líbí ale nikdo mi tak neříká :D Gabulka,Gabča,Gábi,Gábinka :D ,Gabča-Babča :D Gulášek :D Néé :D ale samozřejmě je tolik možností a oni si vybírají Gábino !! :D To je Fujj Fujj :D :)

      Dobrou noc Lucinko :*

      Vymazat
    9. Gabulko, můžu ti slíbit, že na mým blogu ti nikdo neřekne "Gábina" ;-).
      Měj se krásně a ať se daří tobě i tvýmu blogu.

      Vymazat
    10. Lucinko,moc děkuji :) Kdy budeš mít další článeček nebo něco takového?? :D Moc se těším :)))

      Vymazat
    11. Milá Gábi, u nového článku se tu spolu uvidíme v pondělí. Budu se moc těšit na Tvou milou návštěvu.
      P.S. Nové články mám zpravidla v pondělí a ve čtvrtek, pěkně pravidelně ;-).

      Vymazat
    12. Milá Luci,už se na tvůj nový článeček moc těším a budu si pamatovat že je máš pěkně pravidelně :)

      Vymazat
  27. Tvuj blog je fantastický! A díky tomuto článku musím jít parfém co nejdřív očichat!:) Moc děkuji za krásný komentář!

    OdpovědětVymazat
  28. Mám ráda francouzské parfémy, ale tenhle jsem ještě neměla tu čest očuchat.. V nejbližší době ale musím, jak tak čtu!)

    OdpovědětVymazat
  29. MRZÍ NÁS, ŽE TO NEMŮŽEME CÍTIT!
    Moc moc moc povedený post jako vždy jseš jednička! :-)

    OdpovědětVymazat
  30. Páni, vypadá to dost dobře !

    OdpovědětVymazat
  31. tenhle parfém musí být naprosto úžasný,podle toho co píšeš :)

    OdpovědětVymazat
  32. Bože, ty to vypadá úplně božsky! Jsem úchylná na věci, který jsou v pěkných lahvičkách, kabičkách atd. Škoda, že nebydlím v Praze :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, mám to úplně stejně. Jak na mě někde vykoukne krásná lahvička, jsem jako smyslů zbavená ;-). Taky nebydlím v Praze, ale občas je fajn si do naší "stověžaté matičky" udělat výlet. Tak třeba v létě si parfémy od Annick budeš moct očichat. ;-)

      Vymazat
  33. krasne fotky,no ja uz nejyk ten den (rozumej 2 roky) hladam spravnu vonu pre mna a stale to nieje to prave takze pri najblizsej prilezitosti urcite vyskusam pretoze si ma teraz uplne navnadila:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicol, dva roky hledání parfému ještě není tak dlouho ;-). Já hledala asi sto let. U "Annick" doporučuju vyzkoušet a očmuchat víc vůní. Má na svém kontě už asi 30 rozličných parfémů, a i když všem se nemůže upřít úžasná originalita a nevšení vůně, musíš i mezi nimi hledat "tu svou". Tak hodně štístka!

      Vymazat
  34. Ty nás teda pokoušíš, milá Vivinko! Můj rozmlasaný nosánek by si moc rád přičichl, to si piš. A to, že žádná není jako Ty, tak to tu už všichni dávno víme, Ty jsi totiž naše :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri, jsi moc milá jako vždycky. 100 pus na tvůj rozmlsaný nosánek posílá Vivi ;-)

      Vymazat
  35. krásné fotky a ten flakónek přesně podle mého vkusu! :)

    OdpovědětVymazat
  36. Och, Vivi...,
    to je tak romantické! Koukám že nás ta "voňavá" (něco jako mlsná :) ) prohání obě - zrovna dnes mi přišel balíček se vzorky různých parfémů, protože jsem byla strašně zvědavá, jak které voní, když mají tak úžasné popisy :).
    Tuhle jsem v Praze neodolala a koupila si Moment de Bonheur od Yves Rochera, úžasná opojná vůně, už ať rozkvetou záhony!
    Na vůně Tvé kamarádky si určitě posvítím. Krásné dny, milá Vivinko!
    M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mari,
      no jo, my jsme holt mlsné holčičky ;-). Moment de Bonheur zní už sám o sobě nádherně, musím někde v parfumérce zkusit, jak teď voní milá Marianka ;-).
      Má kamarádka Annick Goutal by měla radost, kdyby věděla, že se chystáš s jejími vůněmi seznámit...v roce 1999 ale čichla ke svému poslednímu parfému. Doufám, že se díky mému dnešnímu článku a všem krásným komentářům z parfémového nebe dívá s blaženým úsměvem ;-).

      Vymazat
  37. Krásný článek! Mám pokušení si nějaký parfém "očuchat" :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dany, pokušením se musí podléhat, od čeho jiného by tu byla? ;-)

      Vymazat
  38. Zajímalo by mě, jak voní.
    V Praze jsem také nikdy nebyla, i když jsem měla možnost jet, onemocněla jsem, takže jsem měla opět smůlu. Ale věřím, že se tam jednou konečně podívám, i když mě velké města moc nelákají. Objevit tam obchůdek s takovými vůněmi však stojí za to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rony,
      naplánuj si tam výlet třeba tohle léto...Praha má své velké kouzlo, i když tam nikdy nevydržím moc dlouho a ráda se vracím domů. Těším se, že až si tam uděláš výlet, objevíš i tajemství vůní od Annick ;-).

      Vymazat
  39. Anonymní18:24

    Drahá Vivi, neuveriteľne si podnietila moju zvedavosť a ani nevieš ako som zatúžila po tom tú vôňu cítiť. Tie fotografie si urobila opäť rozkošné, také ako aj celý tento krásny blog, na ktorý sa zakaždým tak rada vraciam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beth,
      nechci tvou roztomilou zvědavost provokovat ještě víc, ale musím to napsat - pokud bych měla ukázat na jasnou nositelku vůní od Annick Goutal, tak bych ukázala na tebe. Beth Hisemová je pro mě totiž pravá Pařížanka ;-)

      Vymazat
  40. Veľmi milý článok, parfém má krásne balenie a určite aj nádhernú vôňu :)

    OdpovědětVymazat
  41. Vivi, super článek s dobrým tipem. Parfém vypadá krásně a ty ho máš (opět) nádherně nafocený;-)

    OdpovědětVymazat
  42. vypadá to božsky! cítím to až sem! :)

    OdpovědětVymazat
  43. Teda uplne jsem na nej dostala chut, predstavuji si Provance, lehké šaty, kvalitní víno v jedné ruce a kolem me se ovijí tahleta vune jako hadek :)

    OdpovědětVymazat
  44. krasny blog!
    miluju vintage (sukne, knizky, saly, nabytek, saty, vonavky), mas skvely clanky!

    souvenirspourtoujours.blogspot.com

    x

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju, jsem ráda, že jsem narazila na takovou milovnici ;-).
      Přijď kdykoliv, moje blogová vrátka jsou ti dokořán otevřená a já se budu těšit ;-).

      Vymazat
  45. Drahá Vivi.
    Velice Ti děkuji za objevení nového pokladu, v podobě této Tebou opět tak překrásně prezentované ,značky..
    Pracovala jsem jednu dobu s vůněmi,miluji parfémy a nejvíce ty staré jedinečné,nenapodobitelné ,jako jsou Shalimar,Coco Chanel,Opium,Lou Lou,Chacharel a jim podobné..
    Jsou to velmi staré vůně,ale pro mě stejně neopakovatelné,jako je pro Tebe zřejmě Tvá ojedinělá sbírka:-)
    Když jsem jezdívala vzdělávat se,tyto staré vůně měly vždy svůj příběh,flakony měly symboliku a to mě také velmi uchvacovalo..
    Nevíš,jak je to s Tvými parfémy?
    Ta jejich estetická stránka je opravdu překrásná..
    Určitě si některé z těchto vůní,až zavítám do Prahy ,půjdu ráda vyzkoušet a milá má,vzpomenu si na Tebe:-)
    Je skvělé,že jsou parfémy a hlavně takto originální,které nemá moc lidí..
    Pak se stává ten krásný moment,že s vůní,kterou ucítíme, přichází vzpomínky na konkrétního člověka,nebo jen atmosféru,či snad jen letní večer,který nám připomene..
    Tak to opravdu miluji a Tobě Vivi za tyhle vzpomínky s láskou děkuji:-)
    Krásný večer
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Brigit,
      tvoje komentáře se tak krásně čtou před spaním. A taky brzy ráno. A po obědě. Zkrátka mám vždycky radost, když ke mně zavítáš.
      Tentokrát jsi mi moc příjemným způsobem připomněla, jakou moc naše parfémy mají a jak klasika nikdy nezestárne. Můžeme si kupovat módní "vodičky" a "polívačky", ale teprve parfémy prověřené léty (někdy i desetiletími) mají tu neodolatelnou moc nás přenést do úplně jiných časů, kdy se slova "Romantika" nebo "Vášeň" psala s velkými písmeny ;-).
      Ano, parfémy od Annick Goutal mají svůj příběh a podle něj si je taky zpravidla vybírám. Vlastně jako první jsem si koupila Petit Cherie, kterou Annick vytvořila jako vzpomínku na čisté, hravé, roztomilé a nekomplikované dětství (pro svou dceru). Z vůně je cítit tak prostá radost, až se mi tají dech.
      Brigit, mohla bych psát ještě tisíc slov, ale není to potřeba. Vždyť obě víme...

      Vymazat
    2. Děkuji Vivinko za posdílení Tvé vůně alespoň skrze písmenka..
      Příběhy miluji a u vůní obzvláště..
      Jak si napsala nepopsatelné,nesdělitelné..
      Tak šupky do dětství milá Viv a ať Tě Tvá vůně rozradostní, paní jedinečná..
      Měj se sluncově
      Brigit

      Vymazat
    3. Brigit, ty jsi zlatíčko.
      Tak ať nám ty naše rozmlsané čumáčky ještě dlouho a dobře slouží ;-).

      Vymazat
  46. Krásné!!! http://katefashionstyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  47. Nadhera...a ten flakonek, uz jen kvuli nemu si nejaky parfem od Madam Goutal urcite poridim. Obvzlaste se bude vyjimat na mem nocnim stolku:)
    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani,
      já tohle dobře znám. Vždycky si totiž před koupí nějaké parfémové lahůdky představím, jak bude vypadat na mém nočním stolku nebo toaletce. A to se ví, že parfémy od Annick se tam vyjímají výtečně ;-)

      Vymazat
  48. Myslím, že její parfémy jsem viděla prodávat i v butiku T.LeClercu;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dejničko,
      to je pro mě moc dobrá zpráva. ;-)

      Vymazat
  49. Jé, to vypadá vážně báječně. Ještě Ti děkuji speciálně za tip na knihu, určitě si jí přečtu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slečno L, a to ještě nevíš, že tu už brzy knížku rozeberu tak zevrubně, že ti pak nedá spát ;-)

      Vymazat
  50. pojedeme spolu na malou stranu? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně i na velkou stranu, s tebou kamkoliv, vždyť víš! ;-)

      Vymazat
  51. To byl tak nádherný článek, Vivi... Tyhle parfémy vůbec neznám, ale navnadila jsi mě takovým způsobem, že se tam snad zajedu podívat a parfémky si očuchat:-)

    OdpovědětVymazat
  52. I like your post so much! It must be a great scent!
    Take a look and if you want we can follow each others: Cosa mi metto???
    Last day to enter the Mimi Boutique giveaway

    OdpovědětVymazat
  53. Absolutne to nepoznam a dokonale ma to vdaka tvojmu clanku zaujalo. Ak by si dala nejake tie internetove stranky, lebo ja slovensky citatel, sice do Brna chodim celkom casto, ale Praha uz je predsalen daleko :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Armen, tvoje přání je mi rozkazem a tady to je, whoala:
      http://www.parfemy-elnino.sk/annick-goutal

      Vymazat
    2. Anonymní14:33

      Goutalky prodává i Sára z http://www.parfemy-exclusive.sk , nemám příliš široký záběr, ale něco se tam najde ;-)
      Verunka

      Vymazat
  54. Very beautiful blog !!
    Kisses from Italy

    marikacostantino.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  55. pěkně jsi mě nalákala. až budu v Praze, určitě zamířím do zmíněného krámku:)))

    OdpovědětVymazat
  56. Ha, neznám, ale obalový design se mi moc líbí!:-)
    Krásný víkend

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šári, ty jsi taky na ty krásný lahvičky, viď? ;-)

      Vymazat
  57. Hi lovely,
    thanks for sharing!
    I just found your blog...it's so cute!!
    Would you like to follow each other ?
    I'm starting and I'm following:)
    I hope you like my blog too!
    Have a great day:)
    Xoxo
    Mary
    Fashion tea at 5

    OdpovědětVymazat
  58. Krasna recenze Vivi, zatim jsem opravdu na tento parfem slysela jen chvalu:) Budu ho muset nekde ocuchat, mne zatim hodne vyhovuje a jeste mi "neodvonela" mydlova Daisy od Marca Jacobse, takova moje klasika:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanýžko, s Daisy člověk nemůže šlápnout vedle. Marc Jacobse vůně zkrátka umí tvořit dokonale! ;)

      Vymazat
  59. Ty příspěvky se od tebe tak krásně čtou.. :) vždycky z nich mám takový klidný a milý pocit :)) A to nemluvím ani o těch fotkách, no krása :)

    OdpovědětVymazat
  60. moc pekny post a dekuji za tve mile komentare! dobre pises, moc rada si je ctu=) a ten parfem ma flakon jak z pohadky♥

    OdpovědětVymazat
  61. Milá Vivi,

    Tvůj krásný blog mě vždycky tak namlsá. Furt nevím, jak to děláš, ale všechno je tak krásné a voňavé dokonce i obrazovky:-). Většinou tu jen sedím a hodiny zírám na každý detail. A to jsem velkej flegmouš, jenž detaily běžně nevidí...:-D

    OdpovědětVymazat
  62. Moje milá Vivi,
    báječné! Tečka. Ne. Vykřičník! :)

    OdpovědětVymazat
  63. krásné, ten parfém chci vyzkoušet! <33

    OdpovědětVymazat
  64. Nikdy jsem o těhle parfémech neslyšela, ale ten tvůj vypadá kouzelně. Tak snad až někdy zase pojedu do Prahy ... :)

    OdpovědětVymazat
  65. Anonymní14:37

    Vivi, jsem potěšená, že taky někdo další zná a používá AG a že tady v ČR šíříš osvětu tohoto typu :) My s Veru taky něco málo známe (UMdO je úžasná!), ale rozhodně máme co dohánět. Tak bych se chtěla víc zeptat na tu adresu, co uvádíš v příspěvku - nic mi to totiž neříká, nemám ponětí, že by tam byla nějaká parfumerie (ale já toho nevím...). Z Prahy vím jenom o Madeleine, kde se AG prodává a určitě uvítám další tipy na voňavé výlety :)
    Děkuju, Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru,
      děkuju za moc milé komentáře.
      Annick Goutal se prodává v Pasáži Černá růže 12 (Praha 1) a na Újezdě 40 na Malé straně. Na internetu pak třeba na www.x-parfemy.cz
      Mám radost, že parfémy AG znáš, jsou nezaměnitelné a jak je člověk jednou zkusí, už nechce jinak ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní23:03

      Ten Újezd právě neznám, nic mi to neříká, musím tam zajít. A v Černé růži už snad dávno nejsou, ne? Protože Madeleine se přestěhovala do Dlouhé, pokud vím. A žádnou jinou exkluzivní parfumerii jsem v v Růži neviděla.
      Musím své deficity rozhodně napravit a vyzkoušet i další vůně, jak říkáš - jsou nádherné! <3

      Vymazat
    3. Veru,
      tak to jsi mě teď překvapila! Deficity musím spíš napravit já. Byla jsem kdysi v Černé růži i na Malé straně, ale je to už dlouho, tak proto jsem hledala na internetu, zda nezměnili adresu a našla jsem tu mně dobře známou. Takže teď jsem zmatená. Kdyby ses dozvěděla nějaké další změny prodejen, tak mi dej, prosím, vědět. Parfémy od Annick totiž nakupuju přes internet, takže bych tu nerada šířila zastaralé informace co se týče kamenných prodejen. Madeleine je na Starým městě, v Dlouhý, to máš pravdu, ale doufám, že nejen tam ;-).
      Přeju krásně voňavý večer ;-)

      Vymazat
  66. Nádherný flakonky :)

    OdpovědětVymazat
  67. Anonymní15:35

    Dobrý den, jen jsme chtěly dát vědět, že jsme si dovolily Váš blog navrhnout do Versatile Blogger Award. Bohyně a Femme Fatale http://weandthecity.wordpress.com/2012/04/15/versatile-blogger-award/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tisícerý dík, drahé třicítky, jsem poctěna ;-).

      Vymazat
  68. Neznám, ale asi začnu toužit.

    OdpovědětVymazat
  69. Anonymní17:32

    Vivi! Ty vůně miluju! :) Roztomilej přívěšek.
    Všude jsem hledala tvůj blog, nemohla jsem ho najít a už ho mám! :)
    Pokračuj, jseš dobrá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá K.,
      to jsi mě moc potěšila, že jsi mě hledala a našla! Doufám, že teď už si mě budeš hlídat a neztratíš mě znovu ;-).
      Mám radost, že vůně od Annick Goutal miluješ, to je skvělá zpráva ;-).

      Vymazat
  70. vypadá krásně :)

    OdpovědětVymazat
  71. A myslíš, že trh na Slovensku túto vôňu ponúka? :-) Ja osobne som o tom ešte nepočula ale vyzerá dobre a hlavne myšlienka že žádná jiná není jako vy ma veľmi zaujala :-) Chcela by som cítiť tú určite nádhernú voňu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni,
      jsem ráda, že Tě vůně od AG zaujaly.
      Na internetu na Slovensku je prodává třeba: www.parfemy-elnino.sk/annick-goutal

      A z komentářů jsem se dozvěděla od "Udvouvrunek", že "Goutalky prodává i Sára z http://www.parfemy-exclusive.sk Je hrozně milá a posílá i vzorečky navíc. Sice těch Goutalek tam nemá mnoho, ale i ty, co tam má, stojí za vyzkoušení ;-)".

      Zkus tedy požádat o vzoreček nebo trošku "zagůglit" a najít na Slovensku kamenný obchod s parfémy od Annick. Pak dej vědět, jak jsi pochodila ;-).

      Vymazat
  72. Vivinko já Ty tvoje slova můžu číst pořád a pořád! Zbožňuji Tě :))

    OdpovědětVymazat
  73. :OO! Si užasná!))
    Děkuju ti!
    xxx A.

    OdpovědětVymazat
  74. Anonymní20:23

    Kúpila som si ho len kvôli tebe a som strašne nadšená. Nádherná vôňa! Ďakujem, ďakujem, drahá Vivinko!

    OdpovědětVymazat