16.4.12

Ráno je krásnější večera

Když se ráno probudím, potřebuju ještě nějakou chvíli "trochu klidu", abych se pak mohla vrhnout do divoké reality celého dne, který končívá obvykle až v době, kdy už slepice tak 5 hodin spí...
Na startovní čáře nového dne musí být bezpodmínečně připravená voňavá káva se spoustou pěny (už jsem vám říkala, že moje první slovo nebylo "máma" ani "táta", ale "káva"?). Jakmile pevně držím horký šálek, začne mě probírat filmová desetiminutovka nebo chytám inspiraci v časopisech; a pokud mám čas aspoň na dvě stránky, nedočkavě beru do ruky rozečtenou knížku z předchozího večera.
To se ví, že přicházejí i bláznivě hektická rána (naštěstí asi jen třikrát do týdne), kdy odcházím z domu jen s jedním namalovaným okem, hladová a bez ponožky. Ale to nevadí, s tím se počítá. Pojďte se se mnou začíst, napít nebo zadívat a užijte si svůj den - určitě jste taky napnutí, jaký bude...



Co mě spolehlivě probere? Překvapující žhavé módní trendy, kaféčko, šikovná "skříňka Philips" pro pouštění filmů, knížka (Životopis Coco Chanel - seženete v Levných knihách za 99,-, věřte nebo ne. Pokud vás zajímá, jak chudé děvče ze sirotčince ke štěstí přišlo a proč nenávidělo Christiana Diora, tak si ve městě do Levných knih zaskočte. Cena je stejně krásná jako knížka samotná). ;-)


Se svým čerstvě zredukovaným šatníkem ráno nezápasím. Jarní očista mu prospěla a já v něm teď nacházím jen ty kousky, ve kterých se cítím opravdu dobře. Všechno co mám, mám ráda.
...Džíny, jednoduchá bavlněná tunika, výrazný šperk a roztomilá vintage kabelka...
A teď už se jen nechám překvapit, co přinese nový den...


Vivi podpis

121 komentářů:

  1. Aaa, vidím na obrázku tu italskou Elle, o které jsi tak básnila :) Musím s tebou ale úplně souhlasit, ráno je jednoznačně mou nejmilejší částí dne a víkendová nebo volná rána si dokonale užívám - vstanu brzy, uvařím si bílý čaj a čtu si - neznám nic lepšího :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Clare, fakt jsem o ní básnila? ;-) To už ani nevím, i když je pravda, že na 800 stránek, které jeden výtisk zahraniční Elle celkem běžně mívá, bych klidně ódy psala ;-).

      Vymazat
  2. Krásné povzbuzení do pochmurného rána Vivi. I já miluji své rituály po ránu, ale většinou to dopadá podobně :D, nestíhám nic. Pak musí být alespoň káva a snídaně v práci ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Len, na kávu a čerstvé rohlíky není nikdy pozdě.

      Vymazat
  3. Milá Vivi, přeji ti hodně rán podle tvých představ.
    Krásný den, pa Helena

    PS: a jsem moc ráda, že po ulicích neběhám sama s jedním namalovaným okem...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, aha, tak už vím, podle čeho se na ulici poznáme! ;-)

      Vymazat
  4. och to je také milé...ja väčšinou ráno nič nestíham...aj keď si stále privstanem, aby som stihla to či ono...ráno som asi nejaká spomalená...ale cez víkend je to iné...príjemný článoček a krásne fotky...maj krásny deň

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za milou pochvalu. Víkendy jsou nenahraditelný...to pak může snídaně trvat až do oběda ;-). Musím to zaklepat, mám takové příjemně svobodné povolání, takže si někdy "obědovou snídani" ráda udělám i během pracovního dne. ;-)

      Vymazat
  5. Taky se po ránu neobejdu bez kafe, právě ho piju :). Nesnáším rána, kdy nestíhám. Mám ráda tu pohodu :).

    OdpovědětVymazat
  6. Mila Vivi, uplne jsem se s Tebou zasnila a citim tady vrannim autobuse vuni tve kavy:)
    Ja miluju rana,kdyz je cas zajit si na snidani do Italskeho baru s vyhledem na more a dat si cornetto a capuccino.
    To dnesni to,ale bohuzel neni....a co me zarucene napumpuje energii?...pulhodinka jogy po ranu, doporucuju, clovek se krasne protahne.
    BTW krasny sperk!!!

    www.chicsicily.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, cornetto, capuccino, italský bar, výhled na moře...ty si se mnou tedy umíš pohrát! ;-)

      Vymazat
  7. Milá Vivi ďakujem ti za návštevu u mňa, strašne si ma potešila ako vždy milým komentíkom. Ja som úplne závislá na tom tvojom blogu, vždy ma vieš pobaviť a super naladiť. Kávu tiež milujem, žial keďže ešte kojím musí mi stačiť tá bez kofeínu / a to by ten kofeín teda po tej neprespatej noci bodol/ ale aj tak si chuť napeneného presska vychutnávam! Tvoj dnešný outfit je super! Krásny deň...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bibo, to ty mě zase vždycky potěšíš neuvěřitelnými pochoutkami...velká motivace pro moje kuchtění! ;-)
      Děkuju :-*

      Vymazat
  8. Ach, ani nevíš, Luci, jak jsi se mi dnes trefila do noty. Právě tu sedím, koukám do PC jako bacil do lékárny a ne a ne se nastartovat (že by za to mohli ty dvě deci vína včera večer?!) :-) Tvůj článek mě probudil, abych se uchýlila ke svému rannímu rituálu, téměř identickému s tím Tvým, jen s tím rozdílem, že já piji vždy čaj. :-) Tak "cink-cink", krásné ráno i Tobě a ať se Ti podaří den! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, ty veselá kopo, tak to mám velikou radost, že jsem Tě dneska ráno pomohla probrat. ;-) Děkuju za milý e-mail, odpovím co nejdřív :-*

      Vymazat
  9. Dobré ránko, Vivi,jojo, po dnešní nepříjemené noci nádherné naladění... toto je zas můj rituál, uvařit si kávičku a projíždět milované blogy. :) (A hrát blbé hry na Facebooku.... ups.) Čistka v šatníku u mně taky proběhla nedávno, holt i tak nyní toho moc neobleču, a nemůžu si stěžovat. :)
    A COCO? Doufám ji mají i Levné Knihy Bratislava, vyrážím za chvíli do města, tak to projdu. PAPAPAPA Opatruj se a krááásnýýý den! PS: Tu tvoji tuniku i kabelku i šperk bych brala. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn, snad budou mít životopisu Coco Chanel plný regály! ;-)
      Taky jsem dneska měla noc horší než lepší, to je tím upršeným počasím...Zííííív...

      Vymazat
  10. Děkuji za článek Vivi, moc mi zvedl náladu a přeji Ti, ať tvá rána hektická nejsou. Já je mám hektická tak 4x do týdne, nejlepší jsou zkrátka rána (dopoledne :)) o víkendu, kdy nikam nepospíchám. Já ráno nemohu fungovat bez hrnku zeleného čaje. Knížku jsem už viděla a vrátím se pro ní. :) Krásný týden!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prima, Veru, věřím, že se ti knížka bude líbit. Ostatně, ty jsi tak elegantní, že Coco Chanel by z tebe měla určitě radost. ;-)

      Vymazat
  11. Krásné ráno:) Já miluji když mám školu až v pozdějších hodinách a můžu v klidu snídat, i několikrát snídat. Pořádám snídaňové orgie:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeannette, snídaňové orgie, to zní hrozně lákavě!! ;-)

      Vymazat
  12. Anonymní9:04

    Všechno co mám,mám ráda- to jsi napsala krásně, i když ani bys to nemusela psát, je to z tvého blogu cítit. Radost z toho co a kdo tě obklopuje! Už jsem se nemohla dočkat pondělí! Dřív jsi nám to tu neukazovala,ale dneska můžeme vidět,že máš i cit pro oblíkání, což jsem ale předpokládala. :)Jednoduchost spojená s originalitou, to je přesný. Díky ti, milá Vivi za tenhle úžasný blog.
    Simča
    simonka.levackovapardubice@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Tiež mám rada také rána hlavne so skvelím kafe ...len tak nič nerobiť chvíľu a vychutnať si ju ...a potom skočiť do víru povinností

    OdpovědětVymazat
  14. ta taska je akaa peknaa :)

    OdpovědětVymazat
  15. Naprosto chápu tvou milou závislost na ranní kávě. Já k tomu ještě zbožňuju vůni čerstvých novin a křupavé rohlíčky ,o) Přeji hezký den a samá taková rána! :)

    OdpovědětVymazat
  16. I já mám závislost na kávě. Vždycky jsem tedy trvdila, že jsem závislák. Když jsem jednou dostala velkou sklenici rozpustné kávy , kterou nemám ráda a rozhodla se, že ji v práci vypiju, zjistila jsem, že to se mnou není tak hrozné. Několik týdnů jsem kávu ke svému životu vůbec nepotřebovala. A tak jsem se pak opravila, že jsem závislá na dobré kávě. O zajímavých časopisech a knihách nemluvě. Díky za tip na knížku o Coco Chanell. Jak budu ve městě, určitě navštívím i levné knihy.
    Krásný týden
    Jana

    OdpovědětVymazat
  17. Tak tohle jsem si moc ráda přečetla :) Já teda místo kafe nedám ránu bez ovocného čaje. A knížku o Coco jsem taky přečetla jedním dechem ;)

    OdpovědětVymazat
  18. Po tý knížce se musím podívat :)) Film je totiž úžasný a knížky bývají většinou ještě lepší tak doufám že jí seženu.. Jinak přeju ať máš krásný den ))

    OdpovědětVymazat
  19. Vivi, kavu miluji taky, hlavne kvuli jeji vuni. Rana mam rada klidna a presto jsem dnes z nedopatreni odesla uplne bez make-upu... A co me zarucene probere? No prece tve clanky! Mej krasny tyden, Katerina

    OdpovědětVymazat
  20. Milá Vivi,
    úplně jsem si představila to bláznivé a hektické ráno, cos popsala a fakt z toho nemůžu :-)))
    Jinak místo kávy bych doplnila kakao (bo syrovátku, na kterou mě navedla Luc) a čaj a ke čtení některý z oblíbených blogů. A taky jsem nervní, když po ránu nestihnu zkontrolovat mailovou schránku. Naopak kočka, morče a králík jsou nervní, když je nestihnu nakrmit. Ale to se pak strhne takový řev, že i kdybych měla přijít někam pozdě, musím se vrátit a zviřátkám rozhodit hromady jídla :o)
    Bebe

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe, syrovátku máme teď zrovna v lednici a zdařile se jí obloukem vyhýbáme. Ale je tááák zdravá, že ti závidím, že ji máš ráda! ;-)
      Zkrátka - zviřata to jistí! ;-)

      Vymazat
  21. já ráno většinou vůbec nic nestíhám, klasika :/

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní13:22

    Priznavam,chodim sem teprve mesic,ale jsem nadsena kazdym novym clankem! Luxusni a roztomile!

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní13:37

    Milá Vivi, ty jsi redukovala šatník? jééééééé, nemohla bys k nám na víkend přijet mi s tím pomoct? Slibuju,že bych tě u nás hýčkala, kafíčko bych ti ráno chystala, k němu nějakou dobrou sladkou snídani a knížku by sis taky mohla číst. prosíííím.
    jinak ti přeju krásný den a jestli nemáš ponožku, honem si nějakou sežeň, protože dnes je teda pěkná kosa. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, výborně! Upeč, prosím, štrůdl, bublaninu a bábovku; mám sladké moc ráda. Pokud třídění bude trvat delší dobu, tak k obědu stačí jen něco lehčího. Svíčkovovou nebo rajskou třeba. Jen se připrav, že Ti v šatníku zbydou jen dvě bílé košile, troje jednoduché šaty, dvoje rozevláté letní a pár tmavěmodrých triček. Jsem přísná, viď? ;-)
      Dnes jsem kupodivu měla jedno z těch lepších rán, takže mám obě ponožky a dokonce i nepromokavé boty!
      Pa Májo

      Vymazat
    2. Anonymní7:52

      chtěla bych tě mít někde poblíž, protože já hrozně ráda vařím a peču a můj manžel už protestuje, že kdo to má pořád jíst. Jo a jsem smutná, protože já nemám ani jednu bílou košili a ani jedny rozevláté letní šaty, ale jsem zároveň veselá, protože si můžu jít tohle všechno koupit. Mám to od tebe přece přikázané, že jo. dííííky

      Vymazat
  24. :) O takomto chutnom ráne môžem len snívať :D Som rada, keď sa stihnem vychystať, aj keď šuchtavá nie som ... :P Hneď v sobotu skočím do lacných kníh a tú knihu si budem s myšlienkou na teba čítať ráno cez víkend :P
    Pekný deň :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá K., ty máš Coco Chanel jako povinnou četbu! ;-)
      Šuchtavá...krásný jazyk je ta slovenština! ;-)

      Vymazat
  25. Milá Vivinko, hezké odpoledne přeji :*
    Coco Chanel bych si moc ráda ve volné chvilce přečetla! Já jsem se naprosto zamilovala do jejího parfému. Láska na první čuch - však to určitě taky znáš. Když jsem o víkendu očuchávala všechny Chanel parfémy, stála tam se mnou paní ze Sephory a říkala mi, že "chanel pětka" smrdí jako tchoř. :D
    Jinak s tím líčením, ráno když nás vychovatelka chodí kontrolovat a vzvedávat na snídani, občas to nestihnu a tudíž jsem také namalovaná nenamalovaná. Stydím se pak i na někoho podívat, když mám jedno obočí tužkou, druhé ne (ale naštěstí už mám zase ofinu tak to není vidět) a na jednom oku řasy i linku a na druhém nic. Tak to musím dohánět před začátkem vyučování :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za přání, drahá Anne.
      Není nad to, když prodavačka umí krásně nabídnout zboží. ;-) Za takovou větu facku z každý strany! ;-) Ani já nejsem úplně extra příznivce "nula pětky", ale znám ženy, na kterých voní neodolatelně a pak jiné, na kterých se vůně rozleží vyloženě do nepříjemna. Zastávám názor, že žádná vůně n e s m r d í. Jen jsou parfémy, které mně sednou a sluší a pak takové, kterým se musím obloukem vyhýbat. Záleží na naší osobní vůni, jak s náma ten který parfém "splyne".
      Anne, jak tě znám, můžeš chodit nenamalovaná, neučesaná a pořád budeš kočka!

      Vymazat
  26. Milá Lucinko,
    Rychle jsem spěchala ze školy kvůli tvému článku (ale i kvůli tomu ža za pár minut musím k doktorovi -ale to není důležité tak jako ty :) :D
    A opět jsem si představila tvoje pohodové ráno které asi taky zavedu :) :D
    A tak jak tu už bylo řečeno "slintám" nad tvou francouzkou ELLE a rozhodně zajdu do levných knih kooupit knihu která když řekna lucinka že je skvělá -tak pak je tedy skvělá a musím ji mít také :)
    Tvé popsané klidné ráno si užívám každé utérý neboť chodím na druhou hodinu takže zítra ráno udělám to co jsi tu popisovala :)

    PS:úžasná kabelka :*
    Tak já valím k doktorovi tak mi drž palce ať se mi ta zapeklená štítná žláza nezhoršila ... :) Pac a pusu :D :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko,
      doufám, že už jsi doma, pěkně zachumlaná v dece a štítná žláza je poslušná a v normě!!
      Jsi moc milá. Doufám, že se Ti knížka bude líbit. Stačí se prokousat prvníma pár stránkama (ty jsou trošku nezáživný) a pak už Tě to asi pohltí stejně jako mě ;-).
      Tahle Elle je italská, ale ty francouzský jsou snad ještě lepší. Vždycky mě baví, jak jsou tlusté (500, 600, 800 stránek není nic neobvyklého...). Ale i ta naše česká Elle je príma ;).
      Měj se krásně a hlavně ať jsi fit! :-*

      Vymazat
    2. Ano mám na sobě deku Lucinko ale sedím v ní u PC dělala jsem nový článek na blogu ale taky ta štítná žláza no zlobí no ale nějak moc se to nezhoršilo ale zase ani nezlepšilo asi to už budu mít na furt :(
      A ano musím ji jít o víkendu jak půjdu do baletit :D tak ji musím koupit Rozhodně si ji užiju ale doufám že ji v našich levných knihách budou mít Někdy když najdu nějaký tip na internetu a jdu se do toho obchodu podívat a zeptám se řeknou že to nikdy neměly a čučí na mě jako na idiota přitom já si v hlavě myslím panebože co to jsme za stát samozřejmě jsem hrdá na to že jsem češka :) ale tohle mě někdy štve a dost :D :)
      Ježiši mám nový sen mít francouzké a italské ELLE :) kdepak že jsi je koupila?? :) Jééé 500,600 stánek I love it :) Slintám :)

      Ale jasně že je ta naše taky prima :)

      Taky se měj krásně a zase se těším na další článek ve čtvrtek to bude super ve středu je nová ELLE ve čtvrtek nový článek od mé nejoblíbenější blogerky :) Ach bude to skvělý týden :)

      A úplně jsem zapomněla na tu tvou luxusní giweavay nemá být náhodou vyhlášení taky ve čtvrtek ?? Já si osobně trošku držím palečky bylo by super kdybych vyhrála byla by to má první vyhra v Giveawayích :D

      Ale spíše se těším na nový článeček :)
      Dobrou skobrou :) :D :**

      Vymazat
    3. Gábinko,
      takové prodavačky jsou na facku, to se ví. Já jsem taky hrozně hrdá, že jsem Češka, ale radši bych byla Francouzka, Angličanka, Nizozemka, Italka nebo Američanka ;-))). Tak trošku žertuju..trošku! ;-)

      Gabulko, losování má v palci jen a jen Random, nemůžu ho nijak ovlivnit. Nedokázala bych vybrat ze 430 soutěžících tu správnou, takže to musím nechat na losovací náhodě nebo osudu. Ale samozřejmě Ti moc držím pěsti. Chanelka by Ti slušela. A když nevyhraješ, tak budeš moct zkusit štístko v další mé soutěži (prozradím Ti jen, že tentokrát se bude hrát o něco krásného od Diora) ;-).

      Doufám, že sis užila dnešní Elle.
      Měj krásný večer a teď už hupky šupky pod peřinu, ať jsi zítra na ten nový článek čilá ;-).

      Vymazat
  27. Anonymní14:36

    Také miluju kávu!:)
    Ráno většinou nic nestíhám, takže musím vstávat dřív,abych si tu kávu vychutnala!:)

    OdpovědětVymazat
  28. mmm, dobrá kávička po ránu je k nezaplacení!))
    a taky se mi stalo že jsem vyšla z bytu a u vchodových dveří od baráku jsem si vzpomněla, že jsem se nenamalovala -.- .DD
    pees: děkuji za pochvalu, ale nádherná fakt nejsem :D ale i tak moc díky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anis, snad by ses se mnou nehádala!? ;-)) Kdybych tě potkala na ulici, tak bych si hlavu ukroutila...a basta, na tom trvám! ;-)

      Vymazat
  29. Anonymní14:55

    chci tu tvou Italskou Elle,knížku s COCO, bílej přehrávač (ten jsem ještě nikde neviděla), náhrdelník a kabelku. :-8
    je to moc krásný! G. H. z Tábora

    OdpovědětVymazat
  30. Tvoje prvni slovo bylo uzasne! To si zaslouzi potlesk! :) A jarní očistu šatníku také potřebuji :!P

    OdpovědětVymazat
  31. ja by som si tiež rada urobila také krásne rána, pretože moje pozostávajú z rýchlej sprchy, hodím sa do prvých vecí a utekám na autobus a do školy, ale občas keď si "vyberiem" voľno, tak som sa zvykla zvyčajne aj takto potešiť :)

    + tiež milujem kávu, ňom

    OdpovědětVymazat
  32. Drahá Vivi, vím, že přicházím s křížkem po funuse, ale přeji ti aspoň krásná následující pracovní rána tohoto týdne, která nebudou hektická, ale provoněná tvou oblíbenou kávou :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelins, jsi zlatá. Vůbec nepřicházíš pozdě, tvoje přání se mi bude ještě mockrát hodit, děkuju :-*

      Vymazat
  33. Jen za 99 č, to jsi se milá Vivi snad přepsala ne? Já už se s Coco pobavila minulé léto a za takovou luxusní cenu si jí pořídím domů! A co zálibě v kávičce se nemusím rozepisovat, že? Další krásná rána! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Povalečko milá, vždyť my už jsme se spolu něco naseděly u jednoho kaféčka, viď? ;-)
      Představ si, neujela mi ruka na klávesnici - je to fakt 99,- ;-)

      Vymazat
  34. Opět krásný článek Vivinko! A ještě jsi mě navnadila na super knížku, takže si pro ni asi brzy zaběhnu.. snad ji u nás ještě budou mít! :)

    OdpovědětVymazat
  35. moc pěkně a zajímavě napsaný článek :) a originální téma :)
    mě ráno probudí s jistotou studená voda na mém obličeji a snídaně :)

    OdpovědětVymazat
  36. áá kéžby jsme měli někde poblíž nějaké knihkupectví kde by jsem ji mohla koupit ! Tak si ji přeju ! Asi by jsi mi ju nekoupila že ? kdybych ti ji zaplatila předem na účet, dyštak se ozvy ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nicole,
      dneska jsem ještě neudělala žádný dobrý skutek, tak že bych Ti splnila Tvoje přání na počkání? ;-) Napiš mi na e-mail lucinkamala@seznam.cz svou adresu, domluvíme se.

      Vymazat
  37. Dokážeš si tedy udělat krásné ráno, což ti nesmírně závidím :) Ovšem ráno mám přesně 50 minut, a to toho nestihnu moc, a před 6 mě z postele nikdo nedostane... :D

    OdpovědětVymazat
  38. Milá Vivi, víš jaká rána jsou ale úplně nejlepší? Ty, kdy blogger zabliká novým článkem na Vintage blogu! :-) Ale jsem opravdu ráda, že si nás nechala nahlédnout zase o trochu víc pod pokličku a dnes strávila i své ráno s námi! Zase jsi nám krásně provoněla den a mě nechala se tajně zamilovat do Tvého náhrdelníku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teri,
      díky každému tvému milému komentáři mám náladičku jako po dvou (nebo čtyřech) deckách bílýho ;-)).

      Vymazat
  39. juuj, nádherná, veselá bianca balti :) tá by prebudila aj mňa :) namiesto toho ráno si popri pokojnom a pomalom vychutnávaní si raňajok a nejakej navyše dosladenej a navyše domliekovanej 3v1 zapnem blogger panel a študujem, čo je nové v bloggerskom svete... a potom sa môžem začať ponáhľať, lebo nič nestíham :) toť môj rituál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky máš pro Biancu slabost, viď? ;-)

      Vymazat
  40. Wow!Já na čtení ráno nemám vůbec čas většinou dost spěchám do školy.Miluju ELLE a taky film Coco Chanel, takže bych si moc ráda přečetla i knižní podobu.)

    http://dreamaboutflowers.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  41. Upratoanie skrine by sa hodilo aj mne :-) bohužiaľ na to nemám čas ani náladu :-( závidím ti :-) inšpirovala si ma určite sa do toho v blízkej dobe pustím ! :-))

    OdpovědětVymazat
  42. Nice pictures, I love your necklace and bag :)

    OdpovědětVymazat
  43. tuhle knížku o životě Coco Chanel jsem taky četla a úplně mě nadchla,nádherný příběh :)
    taky si chci přerovnat šatník a nechat tam jen kousky ve kterých se cítím dobře,ale já se prostě nedokážu ničeho vzdát! :DD :) i když můj šatník by to už potřeboval.....


    PS: Zvu tě na svou giveway o parfémy k filmu Sex in the City :)
    http://xoxoveronika.blogspot.com/2012/04/giveaway-sex-in-city.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zajdu k tobě určitě ;-)
      Jsem ráda, že se Ti příběh Coco líbil stejně jako mně..

      Vymazat
  44. Anonymní18:10

    Fajn článek, takový relaxační:) Já se přiznám, že kafe vůbec nepiju, nechutná mi, a to opravdu žádné a sebedražší. Voda forever!:D

    OdpovědětVymazat
  45. Toto mi ide uplne z duse. Tiez milujem spomalene rana, kedy nic neposobi hrozivo a aj ten dlhy den mi pride znesitelny, no pri mojom stasti vzdy zaspim a zapasim s rychlou kavou z Mcdonaldu :( No ako vzdy si poviem, ze zajtra si uz neprispim, no uvidime :))

    OdpovědětVymazat
  46. Milá Vivi, na kafe sice mco nejsem, ale žádné pondělní ráno si nedokážu představit bez nového článku na Vintage blogu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak takový slova vydají, co se energie a povzbuzení týče, za pět kafí! Děkuju moc ;-)

      Vymazat
  47. Milá Vivi,

    přiznám se, že ač mám o krásném a jiskřivém ránu pořád stejné romantické mínění, ranní vstávání je pro mě celoživotní břímě a bývám touto dobou naprosto negramotná. Ale dobré kafíčko - to změní leccos, to se pak těším i na to další ráno :).

    Přeju hezký večer a o to krásnější zítřejší ráno! M

    PS: Líbí se mi Tvá tunika :).

    OdpovědětVymazat
  48. Kafe nepiju, radši čaj, ale tvoje kávové zátiší(i kává) vypadá moc slibně.)!
    P.S.:Tvé první slovo je úžasné, moje bylo "Haf!".)...

    OdpovědětVymazat
  49. Skvělý náhrdelník! A závidím jarní očistu. Já jsem na to moc slabá, zbavit se věcí, o kterých vím, že stejně vezmu za jaro/léto max 2 a to třeba jen na doma! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, já se to musela dlouho učit, než jsem tyhle jarní šatníkové očisty začala zvládat bez psychické újmy :-)

      Vymazat
  50. Vivi, Tvé ráno Ti závidím, já snídám s bandou uřvaných sourozenců a pak pádím na autobuse - přesně jako Ty 5x do týdne. Bez ponožky, spíš než jedno oko namalované ještě nerozmazaný krém, vlasy s účesem do postele na noc a pomalu ještě v pyžamu. Ale i tak si kafíčko ráda dám, to musí být. Nebo zelený čaj - momentálně s brusinkami. :)

    Krásný týden, jsi báječná. ;)

    P.S.: Díky za komentář s tipy na filmy, miluju Tvé vzkazy, vždycky si s nimi dáváš takovou práci a jsou skvělé, potěší! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slečno L,
      děkuju, jsi zlatá! Doufám, že se Ti mnou doporučené filmy budou líbit. Je to taková oddychová záležitost pro upršená odpoledne. ;-)

      Vymazat
  51. Anonymní20:22

    Milá Vivi, najprv sa ti chcem poďakovať za krásny komentár, ktorý si mi nechala na blogu a ktorý ma nesmierne teší. Tak ako všetky od teba :). Čo sa týka rána, tak sme na tom s kávou rovnako, ja si bez tejto mojej závislosti neviem ráno predstaviť a tiež bez pusteného rádia :). Tvoje rána musia byť i tak krásne, nech sú hektické, alebo pokojné, pretože s Coco je nemožné, aby nepatrili k najkrajším chvíľam dňa :). A áno, veľmi sa mi páči tvoja kabelka ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Beth, tvoje články se ani jinak komentovat nedají! Vždyť víš, jak je mám ráda! Až si budu zítra dávat svou ranní horkou nezbytnost, vzpomenu si na tebe ;-)
      Ach, ta moje kabelka...;-)

      Vymazat
  52. Moc krásný článek. Od srdce jsem se u něho zasmála. Takový článek bych chtěla číst každé ráno abych měla tak dobrou náladu, že by mi ji ani protivný šéf nezkazil. Jinak ta kabelka je opravdu dokonalá a poslintala jsem si při pohledu na ní celou klávesnici. A závěrem musím zasmutnit, že v okolí nemáme žádné levné knihy a tak si tuhle úžasnou knížku budu muset opatřit jiným způsobem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sandro, jé, děkuju...to se tak krásně a s úsměvem čte.
      Dívala jsem se na www.levneknihy.cz, ale nemají Coco aktuálně skladem. Nicméně v kamenných Levných knihách ji mají už dlouho, tak třeba ji výhledově naskladní i do e-shopu.

      Vymazat
  53. Tvé články mě nikdy nepřesnou bavit:))

    OdpovědětVymazat
  54. Moc pěkně napsané:) Já musím mít taky ranní kávu...někdy i dvě a pak teprve funguji:)

    OdpovědětVymazat
  55. ta knížka vypadá suprově asi tam zajdu a koupím si ji!!!;)

    OdpovědětVymazat
  56. Tak tu knížku si asi taky seženu a přečtu si jí ! Vypadá hodně zajímavě , tak se po ní kouknu !
    káva nebo aspoň caro ráno ? Nestíhám většinou :D jsem ráda že se vyhrabu z postele obleču se , nasnídám atd .. :D

    OdpovědětVymazat
  57. Anonymní21:41

    Tu knížku musím mít!! Jinak souhlas.. ranní káva musí být.. :))
    A jak si říkala, že na mém blogu si tichým čtenářem, tak si toho moc vážím, protože můj blog zrovna extra velkou návštěvnost nemá. Ale jestli sis všimla, jsem tvým novým odběratelem a potěšilo by, kdyby ses stala i ty mým. Děkuji ;-)

    PS: Tvé články jsou bombasticé! Mají své kouzlo <3

    OdpovědětVymazat
  58. ta knížka vypadá dobře :) a děkuju za komentář :))

    OdpovědětVymazat
  59. Viděla jsem film Coco Chanel a úplně jsi mě navnadila i na knihu. :)Ráno se také neobejdu bez kafe, které piji cestou do školy nebo do prace :) Moc pěkně si napsala tento článek :)

    OdpovědětVymazat
  60. Na tu správnou chuť kávy jsem ještě nenarazila. Takže mě probouzí zvonění budíku, snídaně se zalepenýma očima a pak studená očista obličeje... =D Jak nudné!

    OdpovědětVymazat
  61. Viv, píšu sice asi první komentář, ale blog sleduji už delší dobu. A čím dýl ho sleduju, tím víc je jasný, že bych si ho měla zakázat. je to jedna trefa do černého za druhou. Včera jsem díky blogu objevila značku parfémů, kterou neznám a podle popisu vůně, který jsem si samozřejmě hned vyjela, to vypadá, že to je přesně to pravé :-) Miluju tyhle vůně s citrusovým nádechem přírody po dešti..... Na knížku Se šarmem pařížanky jsem se hned dnes ptala v knihovně - jaké to překvapení, že je vyprodáná (ale mají objednaný dotisk :-)) No a zítra musím stoprocentně do levných knih......
    Super blog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Estro, moc milý komentář. Děkuju!
      Knížku o šarmantích Pařížankách tu brzy zrecenzuju, tak se můžeš těšit ;-)

      Vymazat
  62. Milá Vivi, ty máš nádherná rána. Teda aspoň dvakrát týdně:-)
    To já, že už je ráno, začnu registrovat většinou až po poledni a to zjištění mě probere natolik, že žádnou kávu nepotřebuju:-D

    OdpovědětVymazat
  63. též si pokaždé večer, den před tím než vstanu do školy opakuji. že vstanu o hodinu a půl dříve, udělám si snídani, horký čaj, pročtu oblíbené blogy, v klidu se nasnídám a osprchuji... většinou to končí tak, že jsem ráda když stihnu včas doběhnout na autobus... já se jen modlím, aby tenhle začarovaný kruh skončil dřívě, než skončím se studiem :)))

    http://deerwithorns.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  64. krasne fotky!
    http://sienastyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  65. Je ráno o den později a přesto jsem naladěna na tvou vlnku :)
    kafíčko a tipy triky :)

    v levných knihách seženeme téměř vše a opravdu za "babku" ..

    OdpovědětVymazat
  66. Rána si bez pořádné dávky kofeinu už ani neumím představit. Je to rituál., bez kterého by nebylo ráno jak má být, ale o víkendu dávám přednost kakau :)
    Knížku o Coco mám taky, ale za lepší cenu:) koupila jsem ji taky v levných knihách, ale za 69kč a byla úplně poslední.Ta čekala jen na mě.Vždycky když mám vyhlídnutou nějakou knížku zajdu napřed tam až pak to zkouším v jiných knichkubectví. Přeji ti všechny rána klidná ,plná kávy a obouch ponožek :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niki, tak to mě musíš brát s sebou na nákupy! Coco Chanel za 69,-, to je už úplná říše snů ;-).
      Jsi zlatá, děkuju.

      Vymazat
  67. Tiez sa rano dlho preberam a tiez ma preberie az kava. Kym ju nemam dopitu, kazdy v domacnosti vie, ze na mna nema hovorit, je to zbytocne :) Na citanie mavam vzdy poruke letaky na zlavy na ten dany obchod :D
    Knizku o Coco si asi kupim :)

    OdpovědětVymazat
  68. a pak že v jednoduchosti není krása :))

    OdpovědětVymazat
  69. Je zvláštní, jak dokážeš člověka povzbudit.
    Já mám dny dané podle toho, jak se probudím a ráda bych to změnila. Snad se tak stane. Pokud se probudím bez potíží a jsem veselá, něco večer bude špatně. Pokud se ráno pomalu plazím po bytě, večer budu veselá a hyperaktivní. Ráda bych byla šťastná celodenně, ale očividně je to moc.
    Kávu nepiju, je fakt, že mé rána jsou ne moc spokojené. Jen otevřu oči, už těkám, co se bude dít, nachystám se a jím a piju až ve škole. Teď zjišťuju, že na tom moc dobře nejsem. :D
    Tím jsem vlastně chtěla poděkovat za tvůj článek, že si můžu zpříjemnit i mou neoblíbenou část dne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rony,
      vážně to takhle funguje? A co zkusit takovou malou lest - až se zase ráno probudíš nabitá energií a veselá, tak vůbec nemysli na to, že o b v y k l e Tě čeká po příjemném ránu špatný večer. Sama dobře znám, jak člověka dokáže ovlivnit už jen ten pocit v hlavě, že se něco pokazí...Zkus si ten den, který tak dobře začne, užít, zpříjemnit nějakou lahůdkou (sladkou nebo kosmetickou) a nemysli na nic špatnýho. Sázím boty, že tuhle kletbu zlomíš a začneš mít celé dny šťastné! ;-)

      Vymazat
  70. bomba článek, knihu jsem četla : ))http://katefashionstyle.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  71. Vivi, tvoje články mě vždycky tak pozitivně naladí!:-)

    OdpovědětVymazat
  72. I love the necklace :)

    http://shopaholichousewife.blogspot.de/

    OdpovědětVymazat
  73. Krásný den Vivi:-)
    Tvůj článeček mě donutil zbilancovat má rána prolitá kofeinem,občasnou nevyspalostí a touhou být aspoň chvilku sama,když mám kolem sebe pořád plno dětí,rozruchu rozjímat už není moc kdy..
    Každopádně s věkem mých drahých ratolestí jsem na tom s ranními rituály lépe a lépe:-)
    Vzpoměla jsem si,jak jsem byla kolikrát zoufalá a smutná,když mě čekalo v mládí další ráno bez partnera,bez dětí..prosmutnila jsem celé víkendy..vůbec jsem se nedokázala radovat a tu samotu si užít..Jo kdybych bývala věděla,že za pár let...:-)takoví jsme my lidičky nespokojení..
    Dnes se snažím žít v přítomnosti a užívat si každou příjemnou chvilku a ti mí chlapečci tak neskutečně rychle rostou,že se ani nenaděju a opět se ocitnu sama nad kávou,oblíbenou knihou či kartičkami a budu s láskou vzpomínat na všechny své syny a naše hektická rána:-)
    Velice Ti děkuji za připomenutí a význam i tak malých a bezvýznamných ranních chvilek..
    Měj se moc krásně a pozdravuj Coco:-)
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Brigit,
      jsem ráda, že sis díky mě takhkle příjemně zabilancovala. Není od věci se občas zastavit a uvědomit si, jak je ten náš život neposedný a jak se pořád za něčím ženeme. Ty jsi šťastná žena, Brigit, a jsem si jistá, že si dokážeš "bezvýznamných malých" chvilek užívat jako nikdo jiný!
      Ať máš ta nejkrásnější rána!

      Vymazat
  74. Anonymní12:34

    Vivi, máš neskutečně dobrý články! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A ty máš neskutečně dobrý komentáře ;-))

      Vymazat
  75. Pěkný fotky:) nojo, kávová závislost, hehe:D:) děkuji, taky máš hezký blog :-*

    OdpovědětVymazat
  76. Anonymní18:10

    Překrásný blog,jsem nadšená!
    L.

    OdpovědětVymazat
  77. SKVOSTNA kabelka!...Nechapu jak si udelala redukci satniku!:O...ja se o to snazim uz hodne dlouho, ale vzdy pak vse vratim. Nedokazu se s tim rozloucit:D...M*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trvalo mi léta, než jsem sama sebe přesvědčila a stala se ze mě nemilosrdná "redukatérka" šatníků...hůůůů...bojíš se mě? ;-))

      Vymazat
  78. Tvoje články sú tak milé, milé fotky, milý text ...cítit z nich pohodu :)

    OdpovědětVymazat