3.9.12

Rozmazlená časem aneb můj trik jak přežít konec léta

Měla jsem v létě tolik času a plánů a skutek utek. Chtěla jsem tancovat na stole v rytmu samby, jít do kina na Woodyho film Do Říma s láskou a na milý Andersonovo šedesátkový retro Až vyjde měsíc. Nutně jsem potřebovala zjistit, proč má můj foťák Nikon tolik divných tlačítek a kolik čokolády se dá sníst na jeden zátah. Těšila jsem se, jak budu natírat dřevěný rámy oken azurově modrou barvou, jak budu ležet celý dny v knížkách (a v plavkách) a nosit na hlavě rozcuchaný drdol ála Brigitte Bardote. Potřebovala jsem víc pracovat - fotit novou kolekci oblečení a psát módní články. Taky jsem doufala, že konečně otevřu láhev extrovního vína, kterou šetřím pro nějakou...výjimečnou příležitost. Jenže jsem se nechala uchlácholit dostatkem času natolik, že jsem z toho všeho nestihla nic.
Přemýšlím, jak z nelichotivýho prázdninovýho "nestíhání" vytlouct hepyend a myslím, že znám jeden trik! Načnu to extra víno, který jsem šetřila, protože čekat na nějakou zvláštní příležitost...to bych se taky mohla učekat. Vždyť ten milión vůbec nemusím vyhrát, ani mě žádný mecenáš nemusí pozvat na rok do New Yorku! Když se jen trošku rozhlídnu, zjišťuju, že "speciálních příležitostí" pro "otevření speciálního vína" je každý den docela dost. Zkrátka - radosti na zítřek odkládati, nemoudré jest. A tak si tu sedím s nedbalým drdolem ve stylu Brigitte (konečně) a vypadá to, že dneska dojde i na tu sambu! Přání se plní, všímáte si toho? ;-)




Mýmu kolážování neunikl symbol francouzskýho filmu 60. let - slavně rozcuchaná BB, letně naladěná emerická herečka Natalie Wood se svým pudlem a Woody Allen z filmu Do Říma s láskou, který mi neochotně pomáhal otevřít to dobrý víno (a ještě mě napadá...kde asi Woody pořád kupuje tyhle kalhoty?).


Vivi podpis

82 komentářů:

  1. Dobré ránko Vivi, tak já právě lezu z postele, drdol mám podobný (jen řidší), posmívám se dětem, že musí do školy (jsem ošklivá), za okny se rozlévá mlha babího léta... a čtu tvůj článek, usmívám se od ucha k uchu, a mám radost ze všech splněných snů. Hele, a tu čokoládu, to zvládneš taky. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn, nemuset do školy, to je jeden velký splněný sen! Však jsem se tam něco nachodila, teď už nechci učebnici nebo skripta ani vidět. A díky moc za tvůj úsměv od ucha k uchu (ten mám nejradši). Zdraví tě Vivi s umazanou pusou od čokolády ;-).

      Vymazat
  2. Milá Vivi, vzhledem k tomu, že chtěl syn zabrat tu nejlepší lavici, vstávali jsme brzo...ale tudíž jsem měla čas zhodnotit své léto. U mě je to hlavně o setkávání s lidmi, na které není tolik času přes rok - musím říct, že se to vlastně skoro všechno povedlo. Takže hurá, přání se plní!
    Carpe diem!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko, já se sice s lidmi radši setkávám na podzim za praskajícího ohně a horký čokolády v hrnku, ale mám radost, že tvoje léto proběhlo tak, jak sis přála.

      Vymazat
  3. Úžasný článek, radost číst!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radost číst i vaše komentáře! ;-)

      Vymazat
  4. Milá Vivi, přeji Ti krásný den strávený v apartním drdolu, myslím, že s tím vínem tam Samba na stole půjde skoro sama a hned si budeš moct vesele odškrnout pár ze svých plánů :-) A kdyby stejně náhodou ne, určitě je k jejich pokoření vhodné příjemné babí léto, čímž se sama utěšuju, protože na mě v tomhle čase padá taky ten příšerný pocit, že jsem toho za léto moc ze svých plánů nestihla... Ale na druhou stranu mě potkalo hodně milých věcí nad plán a to je snad ještě lepší, takže doufám, že stejně tak to bylo i u Tebe :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Teri, ano, jasně, na pokoření plánů není nikdy pozdě. Respektive...lepší pozdě nežli později.
      Odstavec o tom, co všechno se mi na druhou stranu splnilo, jsem vyškrtla, aby nebyl článek moc dlouhý. :-D
      Orevuár, Teri!

      Vymazat
  5. svatá pravda :-) let´s dance :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Moje drahá Vivinko. No, nebýt takové brzké ráno, tak si otevřu také své víno pro zvláštní příležitost, protože máš pravdu - důvod je přeci každý krásný den! Tak to anpravím, jak přijdu z práce :-) Děkuji za krásný článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude dneska plno veselých večerů, jak to tady tak čtu! ;-) Děkuju :-*

      Vymazat
  7. Ano, prázdniny si můžeš udělat kdykoli chceš, jen se nastavit do módu :) nedbalý drdol je moje láska, nevím, co z toho, co nám Brigitte dala, je lepší - bardotka nebo drdol? Jedno víc sexy než druhé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych to snad ani neoddělovala ;-). Prostě Bardotka s drdolem - to obojí je neodmysllitelný a neskutečně inspirativní! Zrovna včera jsem si pouštěla její film Láska na polštáři - tý brďo! ;-)

      Vymazat
  8. Milá Vivi, je to pravda, taky jsem nestihla to, co jsem si předsevzala, jako třeba dodělat konečně webové stránky, nafotit spousty fotek...vyklidit komoru...ale to vínečko se občas povedlo :-)) Přeji krásný začátek nového školního roku. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jane, no vidíš a já právě při tom vyklízení komory našla to extra víno ;-). Přiťukávám si s tebou na počest zahájení určitě skvělého školního roku! ;-)

      Vymazat
  9. Anonymní9:21

    Milá Vivi, taky se mi to léto zdálo nějaký krátký nebo co. Taky jsem měla naplánovaných tolik věcí, které jsem samozřejmě nestihla, ale na druhou stranu jsem stihla věci, které jsem si plánovala několik let. A máš pravdu, příležitostí pro otevření vína pro zvláštní příležitost je fakt každý den hodně. Tak hurá na stůl. Krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, zdá se, že každý léto je kratší a kratší, viď? ;-) Plány jsou jedna věc a nečekaný zážitky věc druhá. Obojí nás baví, tak nevadí, že se něco nestihne. Ze stolu ti mává Vivi

      Vymazat
  10. Krásné ráno Viv!
    Ony byly prázdniny? Od chvíle, co pracuji prázdniny nevnímám. Letos jsem dokonce ani neměla dovolenou!!! Skoro je mi stydno, že jsem nevyužila čas léta na odpočinek. Útěchou mi budiž 14 dní dovelené, která se započne již tento pátek!! Ach jak já se těším!
    A samba? To je nádhera! Tak hravá, tak smyslná, tak fit a je jedno jestli ji tančíš sama, v páru nebo ve skupině.... A připomíná mi Brazílii, caipirinhu (která by stála za hřích stejně jako tvé víno), slunce, pláž, plavky a léto, hlavně krásné léto u moře!
    Jdu si snít svůj prázdninový sen a tobě přeji ať si ten svůj, byť jen na jeden den užiješ plnými doušky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, ty jsi na to vyzrála přímo šalamounsky. Všem končí prázdniny a dovolený a Tobě v pátek dovča teprve začíná! Báječně si ji užij!
      Dneska večer (i zítra a pozítří - protože člověk se musí bavit pořád) budu tancovat jen pro Tebe! ;-)

      Vymazat
  11. Přemýšlím, jestli se Woody vážně pokouší otevřít víno nebo jestli jen nenápadně pokukuje po vyšpuleném zadečku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kim, já myslím, že ani sám Woody už vlastně neví...;-)

      Vymazat
  12. Já zásadně nestíhám nic a tím méně věci, které si naplánuji, že bych mohla ve volném čase stihnout a těším se na ně....takže už jsem přestala plánovat a když si můžu něco užít nebo vychutnat, udělám to hned:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně! Plány jsou na prd, musíme žít teď ;-).

      Vymazat
  13. Tolik jsem toho nestihla, že už ani nevím co jsem stihnout měla Vivi, haha nechci školu pomoooc miii !!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ále, víš, kolik bude ve škole legrandy?! ;-)

      Vymazat
  14. Doufám, že ti ta samba výjde! =)
    Já si řekla, že to, co jsem nezažila přes léto, můžu zažít i přes školní rok, na co jsou víkendy, občasné volna a čas po škole, když už se nemusím sem tam učit? =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně, tak létem život nekončí. ;-)

      Vymazat
  15. Woody gets his pants taylor-made ;)
    xxx Lara
    http://rockteraptor.blogspot.fi/

    OdpovědětVymazat
  16. skvely clanok...ja som si tiez predstavovala svoje leto v style BB :) ked som videla toto video este na zaciatku leta, myslela som, ze presne tak prezijem horuce dni :) (a holt, nepodarilo sa :() http://www.youtube.com/watch?v=8ZAKwpdgTZI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tino, ještě se dá prožít horúce babí léto anebo horúcí podzim ;-).

      Vymazat
  17. Já tu mám akorát vinný ocet s příchutí ořechu, ale ten pravděpodobně pít nebudu... :)
    Některé věci jsem nicméně za své léto stihla a některé ještě stihnu... někdy jindy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. An, vlastně ani tak nejde o to otevírání lahví, však víš ;-).

      Vymazat
  18. Milá Vivi,
    tvoje články vedia aspoň trošku zlepšiť náladu po tom, čo sa dnes išlo prvý krát do školy... :) A som na tom podobne ako ty, plány boli, zato len málo je dokončených :P Dnes je však ešte posledný deň, ktorý sa dá ako tak pekne prežiť, tak idem sa pozrieť, čo som mala na zozname :))
    PS:
    Uži si to extra víno :D

    OdpovědětVymazat
  19. Po prvním dnu školy je příjemné přijít domů a přečíst si Tvůj další milý článek :). Na Woodyho To Rome With Love jsem taky plánovala jít, ale nakonec jsem to nějak nestihila. Ono se opravdu asi nic nemá odkládat, tak si užij své víno a tancuj sambu :).
    Juno

    OdpovědětVymazat
  20. Milá Vivinko,
    Po dnešním dnu , kdy jsem musela do toho známého maskovaného kriminálu , je příjemné se vrátit domů " k tobě " a začíst se do tvých mouder :)
    Nejradši bych si udělala nedbalý drdůlek ve stylu Briggitte , otevřela si s tebou to speciální vínko ( samozřejmě mě by jsi dala džusík ) Né měla bych vínko a k tomu deštníček ;) A se skleničko a deštníčkem v ruce , bych si s tebou do hudby prázdnin , zatančila sambu ! :)

    Nashledanou prázdniny ! Doufám , že se brzo uvidíme ! :)

    OdpovědětVymazat
  21. ano! vino je treba otevirat, protoze kazdy den je zvlastni prilezitost!

    OdpovědětVymazat
  22. Ano je opravdu velká škoda radosti odkládat :D.

    OdpovědětVymazat
  23. Tak to naprosto souhlasím! :) Přemýšlím teď, jestli se vrhnout do povinného čtení a nebo si dopřát něco kouzelného k potěšení, jako Ty. Snad stihnu obojí. Ikdyž, pokud obě činnosti spojím, nebude to také od věci. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj Vivi!
    Miluju nedbalé drdoly, ale nikdy se mi nepovedou tak, jak bych zrovna chtěla! :D Dosáhnout nedbalosti je nečekaně těžké..alespoň pro mě :)
    A přesně jak říkáš...na speciální příležitosti by se čekat nemělo. Člověk by se měl radovat z maličkostí a i z těch všedních věcí si udělat něco speciálního :))
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  25. Vivi je to neuvěřitelný, ale úplně stejný pocit mám i já... tolik plánů, až bude to léto, jsem měla... a nestihla jsem skoro nic. Hrozně pěkně jsi to napsala a koláž je super! :)

    OdpovědětVymazat
  26. A víš co? Máš pravdu! Naprostou! :D

    OdpovědětVymazat
  27. Drahá Vivi,

    včera jsem smutně konstatovala, že jsem si nesplnila skoro žádná ze svých přání. Ovšem po přečtení tvého článku musím konstatovat, že i tak bylo léto skvělé :)).

    P.S.: Z tvého komentáře jsem úplně upřímně vykolejená! Děkuji ti!!

    OdpovědětVymazat
  28. Mým letošním letním přáním bylo, si ty dva měsíce užít! A to se mi povedlo. Takže já jsem spokojená :)). Přeji ti krásný podzim, drahá Vivinko.

    OdpovědětVymazat
  29. Milá Vivi, přeji ti krásný den :) Ty si to zas tak krásně napsala :) Prázdniny mi přišli tak krátké, skoro nic jsem nestihla ale naopak jsem stihla věci, které jsem v plánu vůbec neměla :):D

    P.S. Už se zase nemůžu dočkat na tvůj další článek !

    OdpovědětVymazat
  30. aach, prekrásna BíBí.. Vivi, ak dovolíš, prenesiem sa s Tebou do tohto nádherného "ženského" obdobia a vychutnám si život (a vínko) plnými dúškami aspoň na chvíľku pri ničnerobení :)

    OdpovědětVymazat
  31. Milá Vivi, asi je nás takových více co jsem si daly na začátku léta předsevzetí, co všechno stihnem, ale to se nám nějak rozplynula.. A tak se mi jeví Tvůj nápad jako výborný, doufám, že jsi si extrovní víno vychutnala a užila sis krásných chvilek při tanci samby.Ještě nás čeká babí léto a burčákové slavnosti a na ty se těším já, všechno hodím za hlavu a budu si užívat.
    Vivi, měj se krásně a díky za milé počteníčko.
    IVA

    OdpovědětVymazat
  32. Hi Vivi! Would love to open a bottle of wine and dance on the table too!:) Nice post as always dear, kisses!:*

    OdpovědětVymazat
  33. Moje víno v poličce, schovávané od osmnásctin (takže skoro archív), se radostí zatřáslo v poličce a já to vidím tak že ho taky co nevidět otevřu! :D S tím časem mi to taky nějak uteklo, tak ještě že podzim taky přináší spoustu nového! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Páni, tak to si pochutnáš! ;-)
      Já už se na podzim těším moc.

      Vymazat
  34. Vivi už nečakaj na nič život je krátky na to aby sme si niečo odopreli :(((

    OdpovědětVymazat
  35. Vivi, nejedeš v tom skluzu sama. Toto konstatování potěší, ne?! Pro vylepšení morálky, jsme si večer otevřeli báječné vínko v očekáváním, že náš potomek šťastně dorazí do NY. Kalhoty W.A. nám také visí ve skříni, ale už je nepotřebujeme, (můžeme přenechat:-) a já se prohrabuji mým drdolem a lá B.B., že bych mohla vyvolávat otázku, "Kdo se bojí N.Wood?" Ale hlavně si lámu hlavu tím, jak zvládat náplň našeho letošního, posledního čtvrtletí, které má náplň spíš, jedné pětiletky:-)))
    Tak na zdraví.......!!! La vie est belle, mais court!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renatko, né né, kalhoty ve stylu Woodyho nebrat ;-). Jen jsem přemýšlela, že už je nosí tak 60 let a kde je vlastně pořád shání - tak možná u tebe ve skříni ;-).
      Děkuju, že jsi mě tu zase svým komentářem tak příjemně rozesmála.

      Vymazat
  36. Vivi, opět tvůj článek funguje jako neobyčejně pozitivní náboj:-). Tvůj blog naprosto miluju a moc ráda si tu dobíjím baterky:-)

    OdpovědětVymazat
  37. ja potrebujem aby mal den 48hodin! stale nieco nestiham, vela veci a stretnuti odkladam a tak to ide stale dalej a dalej :( no co uz...

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  38. Vivi, dnes jsem měla takový fofr v práci, že jsem si článek přečetla až večer doma u lívanců a ne u mého ranního čaje. :) Opět z něho srší pozitivní energie. Jinak koláž je skvělá - ten drdol jako má BB bych si chtěla udělat, ale nikdy se mi to nedaří. A doufám, že si ještě zatrsáš - zítra a pozítří má být opět letní počasí. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, hlavně, že sis na článek čas udělala, ať už u čaje nebo u lívanců ;-).
      Trsat budeme i na podzim a v zimě ;-)

      Vymazat
  39. bomba : ), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  40. Moje zlatá tady máš tvůj vysněný http://www.urbanoutfitters.com/urban/catalog/productdetail.jsp?id=25073578&fb_source=message :-* Musím přestat flákat bloggování :) díky za krásnou zprávu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Netuším, jak se ti podařilo ho sehnat (i když na sklonku léta), ale je to naprostá paráda. Tak to si do něj vlezeme obě, co říkáš? ;-)

      Vymazat
  41. Ty jsi prostě úžasná! Lepší blog sem nidkdy neviděla.. opravdu ne ))
    Tvé články mě tolik baví a chodím sem neskutečne ráda ))
    P.S. naprosto s tebou v tom článku souhlasím :D ))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Johanko, jůů, tak to mám velikánskou radost.
      Bavíme se vzájemně ;-).

      Vymazat
  42. A jsem tu zas !!! :D Na kalhoty si počkej do HM a drdoly a oblečky tam mají také! Viděla jsem to tam na každém plakátku:) Zázraky se opravdu plní hlavně ty každodenní na které si nesmíme zvykat jako na samozřejmnost! Vivíku mluvíš mi z duše...Moc jsi mě před spaním potěšila!
    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladí, už jsem to viděla - celá podzimní kampaň H&M je taková "brigitbardovská", což mě potěšilo a to se ví, že se zajdu brzy do Háemka mrknout, a doufám, že tam na Tebe natrefím. ;-)

      Vymazat
  43. Anonymní1:05

    Ach Vivi! To jsem zase mela diky Tobe krasne a usmevave pondeli! Hodobozova lahev vina by u nas nevydrzela ani tyden! :)Ale mame velke zasoby a nas stul je Ti taky plne k dispozici! Pravda, Novy York taky vypada trochu jinak nez nase malomesto, ale treba bys to ve viru rumba-sambo-mamby velkoryse prehlidla! A dnes 33 stupnu, leto tu zdaleka nekonci! Mam Te ocekavat? :)
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucinko, ve víru tance, opojená tekoucím mokem (ale pozor - vydržím hrozně málo...tak dvě tři decky) ;-) a ve tvojí společnosti bych přehlídla cokoliv. Ale hlavně bych ani nemusela nic přehlížet - já mám maloměsta ráda ;-).
      Očekávej mě, prosím, až se trošku ochladí. Vivi nedělá horko dobře ;-).

      Vymazat
  44. Cool ways to display what is fashionable.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oh Clara, fashion is unpredictable :-)

      Vymazat
  45. Skvělý nápad, zakončit den vínkem je to nejlepší co člověk může udělat :) Ne že bych lemtala víno pořád, ale sklenka či dvě jednou za čas pro radost neuškodí :)

    OdpovědětVymazat
  46. Taky mi přijde, že jsem ty prázdniny nějak prokaučovala... Jednak ta nemoc, jednak výletů a zájezdů taky moc nebylo. A v poslední době zjišťuju, že už nějak nemám na co se těšit. Tak bych tu skleničku extrovního vína asi taky uživila :D Třeba se mi přání začnou plnit kolem Vánoc :)

    OdpovědětVymazat
  47. Mám úplně stejný pocit, ale to nejdůležitější co jsem chtěla jsem splnila - konečně se slušně opálit :D Chytání broznu mi vždy dělalo problém, ale letos jsem půlku léta proležela na lehátku v bazénu, takže jsem spokojená :) já miluju vodu a slunce, a prázdniny u mě nejsou o ničem jiném, než ve spojení těchto dvou věcí a relaxu.
    Takže jsem vlastně spokojená :) Pořádala jsem pikniky, chodila na procházky s milým, užívala si volné chvíle s přáteli, grilovala s rodinou, jsem prostě spokojená :)

    OdpovědětVymazat
  48. no to poznám, mne akosi nikdy nevychádzajú plány na leto, ale v septembri sa naštartujem a naplánujem všetko odznovu :)

    OdpovědětVymazat
  49. Drdoly jsou nejlepší :P a přítula má zašitou nohu, tak to od něj snad nechytnu :D

    OdpovědětVymazat
  50. Anonymní21:36

    Miluju to tady!!
    S.

    OdpovědětVymazat
  51. Vivi, dnes mi mluvíš z duše... začátek mého pracovního roku je úplně šílený (a to ještě nepřišel ten studijní rok...) a prázdniny utekly nechápu jak :( Asi jdu vytáhnout to víno :D

    OdpovědětVymazat
  52. jéjo strašne milunký článoček :) s ktorým sa úplne stotožňujem :))
    Sue http://kuceravasue.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  53. Slogan, který jsi dala na koláž je naprosto přesný a pravdivý!

    OdpovědětVymazat
  54. Moc vám všem děkuju! Omlouvám se, že nereaguju na každý komentář, ale nestíhám to. Každý ale pečlivě a s velkou radostí čtu! Děkuju ještě jednou všem! :-**

    OdpovědětVymazat
  55. Perfektní článek :) Moc se mi líbí jak píšeš :)))

    OdpovědětVymazat
  56. já těch plánů měla taky spousta a prd z toho :) moc se mi tady líbí, vivi :) píšeš skvěle a nemůžu si pomoct, ale nad každým tvým článkem se musím usmívat, je to tady celé prozářené takovou spoustou pozitivní energie, která mě ihned pohltila :) mimochodem, krásná a pravdivá slůvka na koláži :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám velkou radost. Děkuju za úžasně milý komentář :-*

      Vymazat