30.8.12

Krém, který mě dojal aneb dej a bude ti dáno

Nic mě nedokáže potěšit tak, jako když někdo udělá něco navíc, pro nečekanou radost ostatních. Lidi si sice obvykle kypří půdu jen sami pod sebou a spousta firem si radši nechá vrtat firemní koleno, jen aby nemusela udělat něco "mimo pole své působnosti", ale výjimky známe, máme!
Takovou výjimkou je pro mě značka Dr. Hauschka. Na Facebooku probíhala soutěž o meduňkový pleťový krém. Jsem velmi "nefejsbukovský" typ (pohybuju se tam pouze pracovně), přesto FB stránky Dr. Hauschka sleduju, a tak jsem taky zkusila štěstí. Soutěž o pleťový krém měli vyhrát 3 šťastlivci. Jenže pak přišlo to překvápko - odměnili výhrou úplně každýho účastníka! Nebyla to pro mě jen radost z vyhranýho krému, ale hlavně z jejich velkorysosti a chuti podarovat všechny soutěžící! 
Vnímat dávání jako přirozenou součást života přináší příjemná překvapení. Napadá mě i jeden malý příklad o dávání a dostávání z blogařskýho světa. Pořádala jsem tu pro vás jednu soutěž (vím, že když mluvím o tom dávání, mohla bych udělat druhou....moc ráda a brzy). Jedna z výherkyň tehdy dobrovolně sdílela na svým blogu odkaz na soutěž a podělila se tak o ni se svými čtenáři. Potěšilo mě to, a proto jsem jí přidala k předem ohlášený výhře i jeden nečekaný bonus - udělala jsem s ní rozhovor, který si tady u mě budete moct už za pár dnů přečíst a poznat tak její blog.
Když to někomu sluší, nahlas ho chválím. Když někdo udělá dobře svou práci, ráda mu za ni zaplatím víc, než žádá. Když je někdo fér, jsem jeho kamarád. Když má někdo na blogu skvělý postřeh nebo mě dojme, dávám do svých článků odkaz na jeho blog. Když se hostu u nás doma líbí nějaká věc, bez který můžu žít, ráda mu ji dám. Dělá mi to radost, ale zároveň se umění dávat pořád ještě učím.
Baví mě filosofie Dr. Hauschka, jejich zodpovědný vztah k přírodě a v neposlední řadě mě bavila jejich soutěž ;-). Dali víc, než museli, a tak vznikl neplánovaně dnešní článek. 
To, že vás teď pozvu na jejich Facebook, je ryze spontánní nápad. Třeba získají nový fanoušky, vás - lidi, kteří ocení, když někdo dělá něco opravdově a "s plnou náručí"...navštívit Dr. Hauschka můžete TADY.
 
I když na mě meduňkový krém Dr. Hauschka při prvním seznámení udělal skvělý dojem (myslím, že po něm moje pleť bude pružná a silná jako Pepek námořník), jde mi o něj dneska až v druhý řadě. Hlavně jsem vám chtěla říct, že naučit se dávat druhým je osvobozující a úžasný pocit, který má zajímavý bonus - vždycky se vám vaše "investice" vrátí. I když možná odjinud, než byste někdy čekali...
 Chytrý kdo dostává, chytřejší kdo dává.
Vivi podpis

133 komentářů:

  1. Krásné ráno drahá Vivi.
    Děkuji za skvělý článek...Jsem moc ráda,že nosíš také občas růžové brýle a vidíš věci jako já..Máš naprostou pravdu..Dělat někomu nezjištně radost a nic nečekat je velké umění a dar..vždyť jen takový úsměv.který můžeme dát nic nestojí a často tak potěší..
    I na blogu Ty dáváš často..Moc dobře to vím..Mě si dala opravdu mnoho v podobě svých úžasných komentářů..Děkuji Ti milá za tento článek a za to co všechno dáváš mě i ostatním prostřednictvím Tvých nenapodobitelných článků..
    Měj krásné dny a nezapomeň na příjem:-)
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Má milá blogová mámo ;-), děkuju za krásný a dojemný komentář. Ty jsi mi dala jméno na mém blogu, to Ty jsi vymyslela "Vivi Vintageovou" ;-). Myslím si, že růžový brýle máme jen pro parádu, nemusíme si s nima nic přikrášlovat. Na světě je pořád ještě plno skvělých lidí, co přejí ostatním, aby se měli dobře. Ty jsi toho jednoznačně důkazem.

      Vymazat
  2. Vivi,to je tak krasny clanek!!!!
    Fandim Dr. Hauschka a taky tve pleti, aby byla brzo silna jak ten Pepek:)
    Jsi proste uzasna a stedra jeste vic nez Hauschka a proto te mame vsichni tak radi!

    www.chicsicily.blogspot.it

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to jsem moc ráda, že nám fandíš ;-), moje pleť to dneska obzvlášť potřebuje - je nějaká unavená.
      Jsi moc milá, ale přiznám se ti, že když mám před sebou čokoládovy dort s mandlema, štědrost jde stranou.

      Vymazat
  3. Krásný článek! Nejvíce se mi líbí pořekadlo na konci, které je sice mírně pozměněné, ale nic mu to neubírá na kráse a pravdivosti! Musím podotknout, že v dnešní době jsou bohužel tato gesta víc a víc výjimečná, a to bohužel nemyslím jen firmy, ale pro mě velmi velmi bohužel i mezi lidmi... Nevím, kam se vytratila vřelost, radost, přátelství. V poslední době mi často připadne, že mnozí dělají věci jen "na oplátku" a to já nemám ráda.
    Každopádně, TY, drahá Vivi, ty dáváš. Mě osobně moc! Krásné články, chvíli odpočinku a zasnění, úsměv na rtu. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evelins, ráda měním pořekadla k obrazu svému ;-).
      Taky to cítím tak, že velkorysost a nezištnost jsou vlastnosti hodně výjimečný, ale tím spíš si jich vážím. Doba je uchvátaná a tradiční hodnoty se vytrácejí. Ale nechci moralizovat.
      Jsem přesvěčená o tom, že když se člověk zbaví pocitu "dělám něco jen proto, že musím, nebo že za to něco dostanu" a oprostí se od zbytečných chuchvalců závisti a hrabivosti, bude pak mnohem šťastnější.
      Lidi hrozně šetří a to i na úsměvu, který je úplně zadarmo. Takže pojďme se na ostatní víc usmívat. Zní to jako klišé, ale jen do tý doby, než si to zkusíme v praxi ;-).

      Vymazat
  4. Vivi,
    myslela jsem si, že jsi (jen) nejkrásnější, nejchytřejší, nejvtipnější, ale Ty jsi k tomu všemu i SVATÁ! Wow - vytisknu si Tvou fotku a dám si ji do peněženky ... :o). Děkuju Ti, Tvým dnešním příspěvkem jsi mi vyřešila jedno přátelské dilema - ukázalas mi cestu!!!
    PS: A díky za Tvou tlačenku v redakci BL!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Roso,
      zklamu tě, ale v časopisu jsem tě vůbec neprotlačovala. ;-) Tvoje nástěnka byla jednoznačnou adeptkou na umístění, moc se nám v redakci líbila.
      Ano, zlatá moje, jsem opravdu svatá, jen nevím, co mi to roste na hlavně za dva růžky.
      To, že jsem ti svým článkem vyřešila přátelské dilema a ukázala ti cestu, mě tak překvapilo a potěšilo, ani nevíš! ;-)

      Vymazat
  5. Krásný článek. Naštěstí ještě jsou lidi jako ty. Děkuji za každý tvůj článek, který nezjištně přispívá k dobru. Mě tedy po přečtení dobře je. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, a mně je zas dobře, když tě vidím u tebe na blogu v těch zářivých, optimistických barvách. Moc příjemná změna oproti černým mikinám a šedým svetříkům, který vídám na ulicích. ;-)

      Vymazat
  6. Milá Vivi,
    viem, že to asi píšem často, ale toto bol jednoznačne tvoj najlepší článok :) Niekedy je dávanie lepšie ako dostávanie a to si nám skvele pripomenula :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, mám radost, že to píšeš tak často ;-).

      Vymazat
  7. Dobré ráno Vivi :)
    Právě ještě trochu mžourám, oči mám trošku zamlžené dnešními sny (ach,jak miluji spánek :D), ale i tak jsem si musela přečíst tvůj článek a hned mě pozitivně naladil...je krásný!
    Lidé jsou v dnešní době sobečtí a myslí hlavně na sebe, ale kdyby bylo ve světě trochu víc toho altruismu, měli bychom se všichni lépe :) Dr.Hauschka je dobrý příklad :)
    Krásný den přeji :)
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to, že ještě mžouráš a jsi jednou nohou ve snách, máš perfektní myšlenky ;-). Děkuju :-*

      Vymazat
    2. Sáro a to je přesně ono - teď jsem se dívala na Facebook Dr. Hauschka a ty ses díky mému článku stala jejich fanouškem...ale to není všechno. Trefila ses do rovný stovky a jako stý fanoušek jsi od nich dostala krásnou knížku - utíkej si jí vyzvednout. ;-) Mám z toho takovou radost, protože to přesně potvrzuje mojí teorii o dávání a dostávání.

      Vymazat
    3. No já na to teď koukám a jsem moc mile překvapená! To je super :)) A nebýt tebe a tvého článku, tak se tohle vůbec nestane. Děkuji Vivi! :))

      Vymazat
    4. Sáro, ale hlavně je to díky Tobě - to Ty jsi neváhala a stala se jejich fanouškem a vesmír ti to vrátil :-))) Knížku mám doma taky a je nádherná. Myslím, že budeš mít z výhry velkou radost..a dokonalou pleť ;-).

      Vymazat
    5. Už se na ní moc těším! :) To je prostě, jak já říkám, instantní karma :D

      Vymazat
  8. Anonymní9:00

    Napsalas' to perfektně!:) I přesto je takových lidí málo, což je obrovská škoda. Kdyby každý byl takový, tak se nám tu žije o dost lépe:)
    hrozně ráda se sem vracím, vždycky mě něčím obohatíš!:) Hlavně tedy klidem a dobrou náladou:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzi, je takových lidí docela málo, to máš pravdu, ale na druhou stranu když vidím, kolik pozitivně naladěných člobrdů se schází na mým blogu, tak si říkám, že to s tou naší společností není ještě tak zlý ;-).

      Vymazat
  9. Nádherný článek, naprosto s tebou souhlásím :) Ty jsi prostě úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  10. Díky za krásný start do nového dne:) Tvůj článek mi udělal velkou radost - osobně myslím, že všechno dobré se člověku vrátí, navíc když se na svět díváme radostně, i život se stane radostným. Ještě jednou díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, cítím to stejně. A mám velkou radost, že "Nespokojené" je jen tvoje jméno ;-).

      Vymazat
  11. hmmm meduňkový krém...před dvěma dny jsem si meduňku koupila a dcera mi jí půlku snědla než jsme dojely domů :)

    Já chválím ráda, hodně a nahlas. Ale mám pocit, že se to u nás zas tolik nenosí. A je to škoda. Sama se zatetelím při pochvale, jsem nadšená ze slušného řemeslníka, z příjemné prodavačky nebo z hezkého článku po ránu. A pak chválím a chválím a chválím :). Hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niko, moc krásně jsi to napsala, CHVÁLÍM tě za to ;-). A věřím, že ač se chválení ještě moc nenosí, brzy přijde do módy a stane se hitem (a nejen hitem jedný sezóny).
      Já sníst půlku meduňky, tak spím ještě teď ;-).

      Vymazat
  12. Pozitivní, pozitivní, pozitivní - děkuju! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Vivi to je tak krasny clanok! :) strasne rada niekoho obdarovavam, len tak, hocikedy, je to uzasny pocit :) a dakujem za odkaz na Dr. Hauschka, uz davnejsie som sa chcela po tejto znacke popozerat. Pekny den S laskou tvoja Dominika :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dominiko, nemáš zač děkovat. Značka Dr. Hauschka si to zaslouží ;-).

      Vymazat
  14. Skvělá myšlenka a jsem ráda, že jsi se s námi o toto moudro podělila a dala nám tak zase další kus radostného náboje do našich životů ;-) Taky věřím na energie - co dáš, to se ti také vrátí, v dobrém i ve zlém, proto vím, že když budu dělat radost ostatním, někde se mi to vrátí :-)

    Jinak si tu trošku ohřeju polívčičku a zvu Tě na moji giveaway, i když vím že FB nemáš ráda, třeba uděláš výjimku :-) http://mamou-stylove.blogspot.cz/2012/08/moje-prvni-giveaway-vyhrajte-veselou.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, jasně, přesně tak to funguje. Tak ať kolem nás proudí samá pozitivní enerdží! ;-)

      Vymazat
  15. Gratuluji k výhře! :)) Krásný článek a s tezí o dávání plně souzním. :) Když člověk dává srdcem, ne kalkulem, tak tady dostává a kolikrát ho překvapí jakou formou. Taky ráda chválím, obdarovávám, dělá mi radost, když vidím radost na druhé straně. A když se ve mě mihne závist, tak to řeknu taky a proměním ji v radost, protože jinak by stejně akorát žrala mě zevnitř a nikomu to nepomůže. Když se člověk bojí dávat (lásku, věci, pomoc, úsměv...), protože má strach, že má sám málo, tak taky málo mít bude. A taky se pořád učím. Nerozplynout se jen ve druhých, nestrachovat se o své potřeby, ale udržet si rovnováhu mezi mnou a ostatními, mezi dáváním a příjimáním. Někdy je to těžké, někdy lehčí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úžasnýýý - to je všechno, co k tvému komentáři můžu dodat.

      Vymazat
  16. Anonymní10:23

    Vivi, myslím, že si zasloužíš druhou odměnu, neb se jejich stránce zázračně zvedla sledovanost :) Zkus jim to navrhnout...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peciválko, hezká myšlenka ;-), ale já už svou odměnu dostala - v podobě vašich krásných, citlivých komentářů a e-mailů. Mám tu úžasný čtenáře (díky, že i ty jsi vstala od vyhřátý pece a přemohla peciválkovskou lenost) ;-), tak co si přát víc?

      Vymazat
  17. Výborný článek, Vivi, díky za něj. Přesně takto to funguje. Jsem ráda, že jsi! :) Posíláme pusu. Máme tě rádi! Všichni! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn, jsi zlatá a mám velkou radost, že mě máš ráda! :-D

      Vymazat
  18. Vivi, to je skvělý článek. Moc se mi líbí, jak jsi to vystihla ... a hlavně to, že když člověk dává, vrátí se mu to, i když odjinud než čekal... to je pro mě ta ústřední myšlenka :) Dík

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já myslela, že ústřední myšlenka je, že Pepek námořník neztrácí sílu tak jako můj nový krém ;-).

      Vymazat
  19. není lepšího optimistického počtení po ránu, než další z tvých článků! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, moc hezky mi lichotíš, to se tak krásně čte ;-).

      Vymazat
  20. Ty jsi skvělá osoba. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, ještě že mě neznáš po ránu ;-).

      Vymazat
  21. Geisha*10:52

    krásne napísané,tiež milujem dávanie viac ako dostávanie! a úplne najviac ma teší, keď obdarujem nejakú malú osôbku a tej sa rozžiaria očičká ako na vianoce ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu a pořád se snažím doma i ve světě prosadit, aby Vánoce byly každý den ;-).

      Vymazat
  22. Trocha optimismu je přesně to, co teď potřebuju. Bez ironie. Díky Vivi... :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bebe, ráda do tebe v případě potřeby vliju sklenku bílýho nebo trochu optimismu ;-). Drž se, holka moje!

      Vymazat
  23. Krásně jsem si početla Vivi, u tebe vždycky přečtu článek až do konce , ikdyž je někdy dlouhý, u tebe mě to vůbec nevadí protože ty vždy okouzlíš tou elegancí s jakou píšeš a to je pak těžké přestat číst. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Vivi, nemohu než jen souhlasit. Přesně o přístupu k práci, lidem a ke svým povinnostem je všechno. Mám teď novou zubařku, která je sice cenově dražší než byla má předchozí, ale když vidím, s jakou vervou mi zachraňuje mé poničené zuby, jaký zájem má o to, abych měla zase krásný úsměv, klidně bych si ještě připlatila. Stejné je to s tím, když chodím do práce, vidím vstřícnost vedoucího nebo okolí, které pomůže. Na oplátku si ráda vezmu směnu od 7 ráno, i když musím vstávat už ve 4:45. :) A tak by to mělo chodit všude.;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, přesně tak jsem to myslela.
      Tebe bych chtěla zaměstnávat, musíš být úžasná pracovnice ;-).

      Vymazat
  25. Anonymní12:12

    Mě je vždy po přečtení článku tak příjemně... Nevím jak je to možné, asi si vždy uvědomím, že skvělý lidé jsou ještě mezi námi :))
    Buď stále svá a tedy tak skvělá ! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem stále svá a taky jsem pořádně červená - to od tý chvály ;-). Děkuju moc!

      Vymazat
  26. Vivinko, tady ses perfektně trefila! Zrovna nedávno jsem jejich obdchůdek navštívila a neodcházela jsem s prázdnou! Jejich kosmetika na mě zatím udělala velký dojem a plánuji pár věcí přikoupit:-) Časem o tom sepíšu článek, protože se myslím, že tahle kosmetika určitě stojí za zmínku!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Úplně tě chápu. Já se s Dr. Hauschka teprve seznamuju, ale vypadá to na velkou lásku. ;-)

      Vymazat
  27. Skvělý článek Vivi :).. je pravda, že někteří lidé jsou zahleděni jen sami do sebe a přeci se nesníží na to, aby někoho potěšili, ale sami se potěšit nechají a líbí se jim to. Perfektně jsi to vystihla. Určitě napiš recenzi na krém, napiš jak jsi s ním spokojená!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, někteří lidi jsou oslové ;-).
      Recenzi moc ráda udělám, zatím vím jen tolik, že je krém jemňoučký, dokonale voňavý a nemastný - takový "little darling".

      Vymazat
  28. Vivi tohle je jeden z nejkrásnějších článků co jsem za poslední dobu na blozích četla! Já miluju příbez ze Slepičí polévky pro duši, teď nevím jak se jmenuje, ale nabádá přesně k tomu samému, dělat malé věci pro druhé, jen tak, aniž bychom za to něco chtěli zpět!! Si skvělá:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velká pocta pro mě.. děkuju mockrát!
      Ano, vím a znám. Knížku "Slepičí polévka pro duši" jsem četla asi před 10 lety. Napsal ji Jack Canfield a bylo vydáno už několik desítek "slepičích polívek", dokonce i "Slepičí polévka pro duši teenagera". ;-) Moc krásný příběhy, někdy si je oživím, díky za připomenutí.

      Vymazat
  29. Vivinko,naozaj krásne napísané:)
    Prečítanie článku mi na tvári vyčarilo úsmev na celý zvyšok dňa,pretože je krásne uvedomiť si,že ešte stále existujú na svete ľudia,ktorí majú na to takýto názor:) Je to od teba hrozne milé a si skvelá!Sledujem dosť veľa blogov,ale tvoj je nenapodobiteľný:)
    Prajem krásny zvyšok dňa!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem šťastná za tvůj komentář, děkuju :-*

      Vymazat
  30. Přiznám se, že od nich ještě nic nemám, ale tohle na mě moc zapůsobila. Třeba od nich něco vyzkouším...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tom tě ráda podpořím. ;-) Dr. Hauschka za vyzkoušení určitě stojí.

      Vymazat
  31. Anonymní13:58

    Příjemný příspěvek, díky za něj Vivi : )
    K.

    OdpovědětVymazat
  32. Vivi, dnes jsi mi oprášila naději, že lidé touží, po dobrých vztazích a chování!!! Myslím, že takové články, jako dnes slouží ke kolektivnímu uvědomování. Vím zní ta fráze hrozně, ale nemám zatím lepší výraz. Poznala jsem, že u Tebe platí, jestli chceš něco sama změnit, musíš jít sama dobrým příkladem:-) a ty jsi velice dobře využila k dobru, svojí popularitu!!! Dnes Ti obzvláště tleskám, až mě pálí dlaně:-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renatko, kolektivní uvědomování je moc hezký termín, takový retro..;-) I já si přidám polínko do ohně - musíme budovat šťastný stát! :-)
      Tvých slov si moc vážím a foukám tvoje roztleskané dlaně. Jsi zlatíčko.

      Vymazat
  33. To je moc pěkné vidět, že někteří lidé rádi udělají radost druhým. Já mám vždycky radost, když vidím, že se někomu líbí dáreček ode mě :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stefi, máš velký serdéčko ;-) a ode mě pochvalu ;-).

      Vymazat
  34. Anonymní14:30

    Parádní článek, Vivi. Zahřál u srdce!

    OdpovědětVymazat
  35. Hi Vivi! Your post are unique!! Great words, I want to try some of these products now!! Lol for the photo, is genial!!! Kisses my friend!!!:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My darling, thank you for all your lovely comments. I´m happy! ;-)
      See you soon.

      Vymazat
  36. Tak to se ti opravdu povedlo, po přečtení tvého článku má člověk sto chutí obdarovat všechny své blízké i ty blogové známé vším, co zrovna má a může je potěšit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda, Rony! A klidně můžeš začít s tím obdarováváním u mě - potřebuju nový sako, hodinky a čokoládový bonbóny s mandlí uvnitř...díky moc. :-D

      Vymazat
  37. Vivi, takže: výborně provedená práce. Kdybys blog zpoplatnila, zaplatila bych klidně víc, než bys žádala:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dokud mě budeš tak pěkně rozesmívat, budu odvádět dobrou práci ;-) = zákon dávání funguje ve všech oblastech ;-).

      Vymazat
  38. Skvěle napsáno, díky. Monika

    OdpovědětVymazat
  39. Tohle jsi napsala vážně nádherně! Až jsem z toho neměla div slzy v očích. Ty jsi tak úžasná osůbka, Vivinko! :) Kdybychom byli všichni tak úžasní jako ty, svět by hned vypadal jinak!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klári, moc mě těší, že se ti článek líbil. Slzičky zažeň a spíš se směj.
      A kdybys mě někdy viděla rozčertěnou, hned bys mi tu svatozář z hlavy sundala. :-D

      Vymazat
  40. Vivi, to je nádherný článek. Ty jsi naprosto úžasná osoba, kdyby takových lidí bylo víc, tak by možná svět vypadal jinak. Po každém tvém článku si říkám, že svět ještě není tak zkažený. :)
    A já se učení dávat stále učím, dnes jsem alespoň dala kamarádce-kolegyni kousek z mého oběda. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, děkuju za tvou věrnost, se kterou sem pořád a pravidelně chodíš a tak mile komentíš. Jsem za to moc vděčná a klidně bych ti dala celý svůj oběd ;-).

      Vymazat
  41. Vivinečko,
    Obývák už na mě kouká zelenou barvičkou a dneska jsem se cachtala 6 hodin v aquaparku ... ;)
    A vivinko to musím být opravdu nejchytřejší , musím ještě poslat nějaký dáreček tobě , ale budeš bohužel muset počkat do mých 15 ... Nemůžu posílat balíčky dokud mi není 15... A mamču s tím otravovat nebudu ... Ale určitě na tebe nezapomenu ti něco poslat ! :))

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, no páni, tak doufám, že když už máš to zelený období, že jsi v aquaparku nepotkala vodníka. ;-)
      Milá, ty sis to úplně popletla :-D - balíček by měl správně navštívit tebe, až ti bude 15. Připomeň se mi pak e-mailem, ať na tvoje narozeniny pošlu pošťáka! ;-)

      Vymazat
    2. Vodníka ne , ale vodnici , když jsem se doma koukla do zrcadla na svoje varhánky a zarudle oči od chlóru...( to bude z těch šipek :)

      Hele , Vivísku
      Když jinak nedáš tak až mi bude patnáct , navštíví nás pošťák obě jo ? :)

      Vymazat
    3. Ó, Gábinko, tuším, že tohle budou fakt povedený patnáctiny! :-***

      Vymazat
    4. Vážně , tak to tušíme stejně ! :)) :*
      Moc se těším ! :)

      Vymazat
  42. Ach to mi připomíná, ty bonusy navíc, jednou jsem objednávala šaty z konopne.cz a nějak nás zlobila banka a všechno a trvalo to asi měsíc než dorazily a k nim zadarmo úžasné ponožky, měkčí a příjemnější jsem v životě neměla, s omluvou, že to trvalo dýl než mělo. Měla jsem pocit, že jsem se ocitla v alternativním vesmíru, kde vládne dobro a láska.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kristýnko, kéž bych měla ve svým obchodě tak úžasně vděčný zákazníky jako jsi ty. My posíláme dárky k nákupu pořád, kartičky s poděkováním a roztomilý kalendáříky, ale stane se tak v jednom případu ze sta, že zákazník napíše, jak je za to šťastný! ;-) Ale i ten jeden případ ze sta mi udělá velkou radost.

      Vymazat
  43. Anonymní20:51

    Opäť strašne milý post Vivi.Všimla som si už skôr, že píšeš občas o iných blogerkách, to snáď nikto iný nerobí.Iní šušňajú len pre seba.Naozaj si skvela a Ať sa ti tvoja láskavosť stále vrací.Dr.Hauschka som hneď s radosťou likovala 8-) Mej sa pekne, at sa ti všetko darí. Denna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Denni, moc milá jsi! Děkuju, vážím si toho.

      Vymazat
  44. Na Vánoce nebo kdykoliv o narozeninách mě nejvíc baví dávat a pak sledovat reakci obdarovaného ;) To je přesně ono :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani mi Vánoce nepřipomínej, já už chci Jéžiška a vanilkový rohlajdy! ;-)

      Vymazat
  45. Krásný článek a dobrý tip na kosmetiku, přesně tyhle přírodní kosmetické produkty mám ráda,nejspíš se stanu jejich novým zákazníkem, máš s touto kosmetikou nějaké zkušenosti?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že se ti článek líbí.
      Dr. Hauschka už znám léta, ale teprve teď jsem si k téhle značce skutečně našla cestu a jsem moc ráda, protože jejich přístup ke kosmetice a k ošetřování pleti je naprosto jedinečný. Všechny suroviny používaný na výrobu kosmetiky jsou přírodní, netestujou na zvířatech a já mám pocit, že jsem v dobrých rukách, když jejich kosmetiku používám. Aktuálně mám cestovní balení v plechový krabičce (je to několik maličkých výrobků vhodných k testování a k prvnímu seznámení s jejich kosmetikou), ten vyhraný meduňkový krém a nimbový olej na nehty. Zatím velká spokojenost se vším. Pokud si od Dr. Hauschka budeš něco pořizovat, budu moc ráda, když mi pak napíšeš svoje zkušenosti.
      Já tu určitě udělám na výrobky, který vlastním, recenzi. ;-)

      Vymazat
  46. veľmi pekne si to napísala Vivi,... ty robíš so svojim blogom radosť toľkým ľuďom a ani o tom nevieš :)))

    OdpovědětVymazat
  47. To je naozaj veľmi milé :)

    OdpovědětVymazat
  48. Vivinko, parádní článek, psaný hezky od srdce. Hned mám pocit, že ten svět je o něco lepší :)

    OdpovědětVymazat
  49. Hello Vintage blog!!

    First of all i love your post cause you writte really interesting thing, so i hope you write in english too because the translator is too bad and i cant understand nothing!!

    Kisses girl!!

    OdpovědětVymazat
  50. Hello! Wow, nice photo!
    Come check out my blog:)
    xo, frisda

    http://frisdazzarina.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  51. Moc hezky napsano, Vivi:)
    Take moc rada obdarovavam druhem, libi se mi jejich reakce, kdyz to necekaji a jakou maji radost:) Nejedna se vzdycky o neco drazsiho, spis me bavi jim neco upect nebo maleho vyrobit, kdyz to necekaji, oni to pak vzdy oceni, pochvali a me hreje takovy ten nepopsatelny pocit, ze jsem udelala jen malickost a vsechno je o malicko lepsi:)

    OdpovědětVymazat
  52. Your blog looks interesting, I like the retro spirit :)
    Followed you :3

    xxx Lara
    http://rockteraptor.blogspot.fi/

    OdpovědětVymazat
  53. Milá Vivinko, krásný článek!!!!
    Také strašně ráda dávám,ale nemyslím tím jen hmotné věci! Někdy bych se až rozdala samou radostí:) Napsala jsi sem jednu vemi pravdivou věc a to, že naše investice se vrátí,ale většinou od jinud než čekáme!
    Za 14 se uvidíme a budem rozdávat radosti nemám pravdu? :)

    pa Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladíčku, já vím, že jsi moc hodná a umění dávat ti "bylo dáno" do vínku ;-).
      Už se na naše setkání moc těším. Domlouvaly jsme se na říjen, až se vrátím z Parisu,
      abych ti mohla přivézt nějaký souvenier ;-).
      Těším se moc!

      Vymazat
  54. Krásný článek!! I když přiznávám, že jsem trochu sobec :). Ráda si schovám čokoládu a pak si ji sama sním ;). Když pak ale někomu dám dárek a obdarovaný má radost, je to nepopsatelný pocit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klér, to není sobectví - takhle to přece s čokoládou děláme všichni..nebo né? ;-)) Dávat dárky (ať už je to úsměv, nečekaný obejmutí, belgická čokoláda nebo pomocná ruka) je jedna z nejkrásnějších věcí, který se "můžeme dopustit". ;-)

      Vymazat
  55. Anonymní15:59

    Vivi mám dotaz. Kde se dá dr. Hausek koupit.
    Jsou internetové stránky nebo jen kamenné obchody?
    Ten krém s meduňky mě zaujal, ale nevím, jestli
    není meduňka divně cítit.
    Děkuji za rady.
    Klára (modaandcosmetics.blogspot.com)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kláro, informace o kosmetice Dr. Hauschka najdeš na:
      www.drhauschka.cz
      a tady je e-shop:
      www.yinyang.cz/drhauschka
      Můžu tě ubezpečit, že meduňkový krém voní překrásně. Nemůžu se tý vůně nabažit. Kdyby takhle voněl nějaký parfém, okamžitě si ho koupím ;-).
      Měj se príma.

      Vymazat
  56. Hi dear:) We follow each other so I thought that maybe you could help me by commenting that post: http://szelkaszel.blogspot.com/2012/04/fashion-week-poland-2104-sobota.html or any other post about Fashion Week. Please, please, it's very important to me.. I'll be grateful

    OdpovědětVymazat
  57. Love your blog. Good job :)

    -follow each ?
    http://nikonandfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  58. Děkuju všem za komentáře. Pusu :-****

    OdpovědětVymazat
  59. Anonymní1:19

    Mila nase Vivi, vim presne, co nam timhle clankem rikas! Tu samou radost citim i ja kazde pondeli a ctvrtek! :) Davas nam nezistne Tvuj optimismus, radost ze zivota, teseni se z malickosti a pocit, ze na svete je kraaaasne! Doufam, ze se Ti to vraci ze vsech svetovych stran!
    Hmmm, Hauschka budu muset vyzkouset!
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, děkuju za další krásný komentář.
      Zítra se tady na tebe budu zase těšit.
      Ach ano, vrací se mi to - hlavně ze západní polokoule...z jihu severní Ameriky :-**, a za to ti moc děkuju!

      Vymazat
  60. Vivi, tak to je fakticky moc povedený článek :-))
    Po přečtení tvého článku mám vždycky tak skvělý pocit, vážně.Kéž by na světě bylo tolik lidí jako jsi ty Vivi! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Catie, děkuju, mám z tvýho komentáře félikou, přefélikou radost ;-).

      Vymazat
  61. určitě zkusím!!! děkuju za tip!
    vacantfashion.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  62. Úžasně krásně napsaný článek a moc děkuju za odkaz na prima stránku už mám u ní líbíka :o) Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, tvůj líbík Dr. Hauschka určitě potěšil! ;-)

      Vymazat
  63. Anonymní1:00


    Milá Vivi,nádherný článok,ďakujem ti zaň. Rozcitlivela som sa ...
    Hodí sa k nemu i tento citátik: "Srdce je to, ktoré rozdáva, ruky už len dávajú"

    Pozdravujem a objímam ťa
    Marta♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martičko, děkuju za tvůj další citlivý citát. Nedávno jsem si zrovna vzpomněla, že mi už od Tebe dlouho žádné citátové moudro nepřistálo v e-mailové schránce. Tady na blogu je to ale ještě lepší, protože si tvoje citáty můžou přečíst i ostatní. :-*
      Pusa k tobě letí od Vivi ;-).

      Vymazat
  64. člověk by se měl naučit nejdříve bezelstně dávat, poté pak může přijímat.
    taková výhra udělá den hned veselejší.
    Také dávám ráda dárky, které druhého potěší.
    A musím se přiznat, že mi nic neudělá větší radost než promyšlený dárek.
    zítra odjíždím do Finska, moje kamarádka mi dala růžovou termosku, aby mi nebyla zima v chladných dnech :) a přesně takové dárky jsou moje nejmilejší.

    OdpovědětVymazat
  65. Anonymní21:56

    Nejmilejsi Vivysku,

    tys to krasne napsala ... presne tak, vzdyt to davani je nejvetsi radost!

    Posilam velikanananskou pusu z Vorechajdy,

    Tva Pucifouska

    OdpovědětVymazat
  66. Thanks for the comment on my blog!
    I am following you, hope you follow me too!

    Have a fab week!
    Hugs
    Mr J Kane
    Http://mrkanerule.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  67. you look so trendy, love it.

    OdpovědětVymazat
  68. Děkuju všem, thanks :-***

    OdpovědětVymazat
  69. Melisse! Melisa! Moje meno! :) a vraj ma upokojujuce ucinky! no neviem :DDD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi ta "Meduňka", která potvrzuje pravidlo, děvče jedno moje divoký ;-).

      Vymazat
  70. Krásné, užij si to tam! Kate

    OdpovědětVymazat
  71. To je velmi zlate, Vivik :*
    t

    OdpovědětVymazat