15.8.13

Můj tajný luxus aneb vypadám tak, jak se cítím

Začalo to jedním úplně malým vzorečkem, u kterého jsem jednou ráno bezmyšlenkovitě odstřihla růžek. Nanesla jsem trošku jeho obsahu na pleť, popíjela při tom horké kafe a myslela na to, jak zvládnu den nacpaný úkoly a zařizováním (snažím se, aby mě bavil každý den, ale tentokrát mě ranní pohled do diáře nijak zvlášť nepotěšil). A jak jsem se tak unaveně dívala do zrcadla a mazala se BB krémem ze vzorku, během chvilky jsem se dokonale probrala, zírala na svůj zrcadlový obraz a nevěřila vlastním očím. Bylo to jako kdybych měla nějaký kouzelný štěteček nebo temperu a malovala si s ním na tvář pleť, kterou mají panenky v pohádkách. Každým mým tahem mizelo všechno, co je na pleti nežádoucí. Tedy, nemůžu si na svou pleť stěžovat. Je poměrně bezproblémová, ale když jíte plno čokolády a jste trochu ve stresu, najde se pár věcí, které jsou vhodnými adepty k zakrytí. A tak tedy BB krém Cho Bo Yang od značky Missha kryl jako o život a kouzlil mi pleť bez mráčků. 
A když jsem ze vzorečku o pár dnů později vydolovala poslední zbytky (vydržel mi na tři použití), zůstal mi ležet v hlavě jako malý kosmetický sen až do doby, než mi pošťák přinesl z bbcreamshop.eu celé balení. Tak tady je, v celé své kráse:

 Zleva v mé kabelce: BB krém Missha Cho Bo Yang, indické zrcátko, rtěnka Chanel, zápisník Paperblanks.
Považuju BB krémy za skvělou věc, která pleti moc sluší, příjemně ji prozáří a osvěží, ale nějaké extra krycí schopnosti obvykle neočekávám. Proto jsem byla tak překvapená, co všechno dokáže Missha a její krém Cho Bo Yang zakrýt. Od té doby je to takový můj tajný ranní luxus. A když mi někdo pochválí pleť, jen mávnu rukou a říkám: "to mám po mamince" ;-).
Po nanesení není potřeba pudru (možná jen trošičku na nos) a vydrží celý den. To je jedna z jeho vzácných vlastností, kterou u jiných krémů postrádám. Ano, nosím v kabelce kosmetickou taštičku se všemi nezbytnostmi a pravidelně si make-up odpoledne upravuju, ale stejně tak často na to zapomínám. Takže BB krém, který mi vydrží v perfektním stavu až do večera je pro mě při mém aktivním životě lepší než výhra v loterii (kdo by potřeboval milión, když má dokonalý BB krém?).

2 malé triky:
- vklepávám konečky prstů do pokožky jen maličké množství, aby s pletí dobře splynul (v tomhle případě se opravdu vyplatí s BB krémem šetřit, protože na pleti vypadá přirozeně jen pokud ho použiju málo - nikdo přece nechce vypadat tak, jakože make-up)
- smíchám ho s kapkou pleťového olejíčku (líp se pak roztírá a pleť díky tomu celá září)

Ochranný faktor "třicítka" je příjemným bonusem; "hej, sluníčko, tak pojď, nebojím se tě"!

A na závěr ještě jedna důležitá věc, kterou jsem si uvědomila. Jsem sice nadšená a spokojená a opravdu mám pocit, že se v mé kosmetické taštičce zabydlel malý krémový poklad, ale to neznamená, že od něj můžu čekat zázraky, když budu jinak svou pleť ničit. Špatná životospráva, málo spánku a hodně stresu (jo, to všechno si občas "dopřávám") se podepíšou na pleti tak, že vypadá černobíle a unaveně a nepomůžou jí žádné mejkapy, krémy ani jiná patlátka. 
Můžeme mít na pleti ten nejlepší make-up, na sobě dokonale padnoucí šaty a lodičky od Christiana Louboutina (teď bohužel nemluvím o svých botách), a přesto můžeme vypadat mizerně. Ono totiž starat se o svoje psychické a fyzické zdraví je to nejdůležitější (po jedné velmi tvrdé zkušenosti z posledních dnů mi došlo, jak zásadní význam tahle slova mají). Jak se cítíme, tak i vypadáme (ale platí to i naopak, takže je fajn si pozvednout sebevědomí několika voňavými kelímky). Ovšem tím největším luxusem je udělat si na sebe čas a starat se o sebe po všech stránkách.
Takže ač říkám mému BB krému Missha třikrát hurá a ráno do něj často vkládám všechny své naděje ;-), uvědomuju si, že nejdůležitější je být v klidu, v pohodě a pečovat o sebe zvnějšku i zevnitř. Jedině tak bude pleť opravdu zářit...a my s ní.
Vivi podpis

69 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Anonymní11:21

      Do sesterstva milovnic bb se přidávám! :)

      Vymazat
    2. Super, už je nás v tajném BB sesterstvu hodně ;-).

      Vymazat
  2. Jo jo,svatá pravda velebnosti...Ale zase ty patlátka,když jsou fakt dobrý a máme se s nima rádi,tak prokážou královskou službu a pak se samozřejmě cítíme líp a je nám líp a sluníčko svítí víc a nebe je modřejší.Tak jsem se snažila odolávat Cho Bo yang,protože ho všeci chválijó,ale když ho chválíš i ty,tak myslím,že už fakt neodolám.Já patlátka miluju,ikdyž vím,že Sophii Loren ze mě neudělají,ale můžu se alespoň tak cítit...Cítit se skvěle,odpočatě,svěže a jak mi všechno pěkně jde a pak i lidi kolem jsou příjemnější a svět je prostě duhově krásnej,voňavej...Vivinko s Tebou a našimi patlátky je svět prostě krááásnej....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bettynko, krásně jsi ty naše dámské kosmetické slabosti odůvodnila - když díky nim vlastně sluníčko svítí víc a nebe je modřejší, je přímo naší povinností hýčkat se voňavými kelímky ;-). Já o Cho Bo Yang ještě nikde nečetla, ale mám radost, protože on si chválu zaslouží všemi deseti ;-).
      A Betty, děkuju Ti! :-**

      Vymazat
  3. Anonymní8:42

    Ty tak krásně píšeš, tvé články se čtou samy :) Tenhle BB cream vypadá nádherně, zkrátka je pravý asijský, kde BB vznikly, takže ta kvalita je asi znát :) Asi neodolám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Marti. :-*
      Je to tak, ty klucí asijský prostě ví, co dělají ;-).

      Vymazat
  4. Krásně jsi to napsala Vivi a doprovodila opět nádhernými fotkami, já ještě svůj dokonalý BB nenašla a ten co jsem používala, mě hodně pozlobil, takže teď se snažím právě o to, co jsi napsala, nemaskovat, ale spíše uzdravovat. Ale když se stres nevyhýbá ani skvělé a pozitivní Vivi, tak co my ostatní :-). Moc se mi líbí Tvůj přístup, a i když mám ráda plno krémíčků a patlátek jsem si vědoma, že mě nespasí a musím přihodit i trochu pozitiva, hodně odpočinku, určitě úsměv, hodně pití a zeleninky :-D...Ať máš co nejméně stresujících dní a cítíš se a vypadáš krásně, protože já se tady cítím skvěle pokaždé!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi moc zlatá. Co slovo, to pravda, co pravda, to perla. Děkuju. ♥

      Vymazat
  5. Anonymní9:01

    já jsem unešená z těch fotek, budu muset ještě hodně trénovat, abych fotila pěkně :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší. Já taky ještě musím trénovat, a tak s foťákem i spím (ale tlačívá mě do zad, potvora jeden) ;-).

      Vymazat
  6. Není nad to občas nebo častěji vypnout. Já se tím řídím, dělat jen věci, z kterých mám radost. Někdy to trvá pár let na to přijít někdy to něco stojí (zdraví v mém případě).
    Skvělý článek a ten BB zkontroluju. Pěkný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, máš pravdu. Člověk si musí leccos "odbolet" a odžít, aby se poučil. Pády na tvrdou zem naštěstí většinou přináší to, že si pak víc vážíme těch drobných maličkostí a radostí. Když od Tebe dostanu pohlednici z dovolené, vždycky se spokojeně usmívám a říkám si "výborně, Marťa relaxuje". ;-)
      Tu kontrolu BB krém zvládne na jedničku, to jsem si jistá. ;-)

      Vymazat
  7. Opravdu krásný zápisník.

    http://lifeenthusiasm.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. To je moc krásná recenze s porcí moudra navrch. A nedá se než souhlasit:)

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní9:41

    Tvoje fotky prostě zbožŇuji! Korejské krémy jsem si zamilovala před časem, ale super krycí ještě nemám a chciii!! :)
    Vivi díky za tenhle čláenk,po všech směrech mě chytil za srdce.
    Míša

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Vivi, mluvíš mi z duše. Ale na to si každý musí přijít sám :-) Já sice BB krémy nepoužívám, ale myslím, že duševní hygienu by někteří lidé potřebovali úplně stejně jaku tu ranní :-) Co jsem přiznala pihy, ani se nelíčím :-) Měj se krásně a užívej zbytek léta plnými doušky, jak ty to umíš ♥ A přijď se kouknout ke mě, rozdávám dárečky :-) Pa.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je fakt, milá Báro. Dokud to člověk nezažije, tak jsou tyhle "poučky" jen prázdná slova. Pihy odjakživa chci (hlavně na nose), ale nikde se nedají sehnat ;-).

      Vymazat
  11. Ty tak skvele píšeš články.. hotové rozprávy..
    tiež by som vysúšala nejaké ten BBkrém.. keď som počula dosť pochváľ.. len škoda, že taká tenká tubička stojí 7 eur.
    ja si na svoju pleť už dávno nič nedávam a myslím, že dobre robím.
    :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, děkuju ;-).
      Nic si na pleť nedávat, to zní výborně a přirozeně a přírodně. Ale když já tak miluju všechna ta patlátka a zkrášlovadla, že si od nich odpočívám jen v noci (to nechávám pleť volně dýchat a nepoužívám žádný noční krém, jak radí Dr. Hauschka) ;-).

      Vymazat
  12. Anonymní10:03

    Vivi, doufám, že ona tvrdá zkušenost je už zdárně za tebou a nezanechala po sobě žádné nemilé následky. Ať máš krásný, sluníčkem provoněný den :-) Niki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatá, děkuju. Naštěstí to byla tvrdá zkušenost, která mě nezničila, jen poučila. "Respektovat svoje hranice" a "poslouchat svoje tělo" - to jsem neměla doteď ve slovníku, ale musím se to naučit. ;-) Měj se krásně. :-*

      Vymazat
  13. Vivinko ty si to tak luxusne opisala, ze mam hned chut vyrazit do eshopu. A to co si dodala na zaver, je cela celucicka pravda! tak nam prajem nech sme vsetky krasne, usmievave a mame sa dobre :) posilam pusinku

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Domi, nevyjádřila bych to líp.
      A v e-shopu se potkáme ;-)).

      Vymazat
  14. Máš dokonalou kabelku !

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  15. Už jsem ho měla v košíku a pak ho zase vrátila, prý to není nic pro sušenky jako jsem já :/ Nicméně díky za tip, budu si dále blažit v Monoi olejíčkách a těšit se na další tvoje prima nápady ,o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, Monoi je pro mě denní chleba, ty jedna moje sušenko. ;-) Mně tenhle BB krém od suchého čela paradoxně odpomohl. Mazala jsem si minulý týden tak vydatně čelo Migrenolem (to je takový olej v tyčince na bolení hlavy), až jsem se loupala jako cibule. Tak jsem "BB mejkapovala" a čelo je zas takové, jaké má být ;-).
      A děkuju za všechny tvoje milé návštěvy u mě. :-*

      Vymazat
  16. Moc pěkný závěr článku:-) Pravda pravdoucí!

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní11:22

    Jedním slovem perfektní!
    Malá otázka-je ten krém vhodný na smíšenou pleŤ? A.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trefa do černého! Na smíšenou pleť (to je ta moje) je jako dělaný ;-).

      Vymazat
  18. To zní jako, že si ho musím hned pořídit. :)Teď asi ne, stačí mi krém na obličej a bronzer, ale na zimu by byl určitě fajn. :)
    Máš pravdu, že to, jak se cítíme, tak vypadáme i navenek a ani tisíc patlátek, botiček, šatů atd. nepomůže. Na druhou stranu, když se necítím dobře a pořídím si nějakou maličkost, tak je pak den o něco hezčí. Vím, že v šatech nebo botech nebudu mít postavu jako andálci od VS, ale cítím se prostě líp :)
    S tebou a s patlátky, botkami a všeliajkými blbůstkami je svět hezčí. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krása, krása, my si tak rozumíme! ;-) ♥

      Vymazat
  19. Misshu mám ráda, BB krémům moc neholduji, ale jejich BB jsem vyzkoušela a sdílím tvé nadšení :)

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní15:30

    jakou máš vystudovanou školu?K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Školu života :-D. A taky ekonomku a Jihočeskou univerzitu (obor Rehabilitační péče o postižené osoby).

      Vymazat
  21. vyzera to všetko pekne ale kedže to nepoznam bala by som sa to použiť:)

    OdpovědětVymazat
  22. Hm,doted mě nějaký bb krém nechával chladným,ted ho musím mít!:D

    OdpovědětVymazat
  23. Looks like a good bb cream ^^ I love the packaging!!



    恵美より ♥
    www.emi-doll.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Dear Vivi, I agree with your words, is very important to take care about our skin, not only outside but even inside. The BB cream looks very nice, so curious to try it too!:) Hugs and kisses my friend!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BB crema e sorriso ... pronta ad affrontare un'altra giornata caldissima! ;-)
      Buona sera cara, un bacio.

      Vymazat
  25. Vivinko, nejvíce se mi líbí ten závěr, protože to je stokrát pravda!! :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Vivinko ty jsi hotová kouzelnice jak textu tak fotek. Krása! Co se bb krémů týče, tak jsem se jim po zkušenosti s Garnier BB krémem vyhýbala jako čert kříži. Strašně jsme se po něm leskla a dělaly se mi pupínky a takový ten maskoidní vzhled. ALE pak jsi tu jednou psala o broskvovém bb krému http://www.bbcreamshop.eu/sk/product/108401/skinfood-peach-sake-pore-bb-cream-1-light-beige#images) a tak jsem si ho koupila a nedám na něj dopoustit, protože se po něm nelesknu, ale zároveň dobře kryje. Mám i pár vzorečků a musím říct, že jsem opravdu ráda, že jsem díky tobě korejské bb krémy objevila. Je to něco úplně jiného než drogérkové. Znáš nějaký dobrý bb cream z drogérky nebo je to pasé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, to je paráda, že jsem tě inspirovala k pořízení si broskvového BB krému, ten mám moc ráda a používala jsem ho teď prakticky pořád. Je lehoučký, voňavý a na pleti moc příjemný. Cho Bo Yang od Missha ale mnohem víc kryje, takže záleží na tom, co si pleť žádá a podle toho sahám do své kosmetické taštičky ;-).
      Pokud jde o drogérkové BB krémy, tak za mě jedině Dream Pure BB Cream od Maybelline.

      Vymazat
  27. Ahoj Vivi!
    Úplně jsi mne svou radostí nakazila! Čtu tvoje objevení a tvé nadšení a hned se mi vlila do žil radost! :-)
    A musím se ti hned přiznat, že na první fotce je moje láska - ta maličká panenka! :-) A na druhé fotce obdivuji tvůj zápisník Paperblanks! Ten je tedy senzační! :-)

    Já si nedávno udělala radost zápisníkem v zelené barvě - miluji zelenou barvu! :-)

    Vivi, měj se krásně a hýčkej se! :-)
    Ahoj Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, mně zase vlévá krev do žil každý tvůj komentář, je radost je číst! Maličká panenka - to je asijský Sonny Angel, taky moje velká láska (z Ebay). Zelená barva...ta k tobě sedí (je úplně stejně optimistická a veselá jako Ty). ;-)

      Vymazat
  28. Hello from Spain: I like BB creams. Nice photos, keep in touch

    OdpovědětVymazat
  29. Navnadila si ma naň veru a zajtra ho hneď objednám :) a so záverom tvojho článku sa nedá nesúhlasiť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tino, přeju Ti, ať se Ti krém osvědčí stejně jako mně, ať tu spolu můžeme i dál tak pěkně souhlasit ;-).

      Vymazat
  30. Anonymní22:35

    Vivinko víš co je blbý? Že někdo umí tak výborně psát a fotit (Ty) a na někoho (viz. já) se talent nedostal. Jsi, ale tak milá a zábavná, že Ti to snad ani nemůžu závidět.
    Jo a ten BB crem musím mít (říjnové narozeniny to jistí) :)
    Lenka L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, vsadím se, že Ty třeba zase umíš hrát na kytaru nebo máš dlouhý nohy ;-). Zkrátka všichni nemůžeme umět a mít všechno, ale spoustu věcí se dá naučit (jen ty dlouhý nohy buď člověk má nebo ne - můj je ten druhý případ) ;-).
      Budou to skvělé narozeniny, to jsem si jistá!

      Vymazat
  31. Všude je hodně chválený, takže mě Vivi nepřekvapuje, že se stal tvým oblíbencem a našel si u tebe místečko :). A máš recht, naše pleť se nám za dobrou péči odvděčí a kdo je na ní hodný, nepotřebuje vlastně žádná BB patlátka.

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní10:33

    Ahoj Vivi,slyším o něm poprvé,ale už ho z hlavy nedostanu.Napřed si pro jistotu pořídím vzoreček,abych náhodou nešlápla vedle z celým balením,ale jsem na něj strašně moc zvědavá.Článek se ti jako vždy moc povedl.Měj krásné léto!

    OdpovědětVymazat
  33. Už jsem na něj slyšela samou chválu, taky mám zálusk na některé BB krémy této značky :)

    Lucy Enne

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vidíš, já ještě před pár týdny vůbec nevěděla, že takový BB poklad existuje, až ten malý vzoreček mi otevřel oči ;-). Když tu od vás slyším, že je BB Missha chválený, tak mám velkou radost (on si totiž zaslouží chválit dnes a denně). ;-)

      Vymazat
  34. Všem vám děkuju za moc milé komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  35. Do tohoto bíbíčka jsem se taky zamilovala ze vzorečku ♥ A tvoje povídání je na 100 % pravda!

    OdpovědětVymazat
  36. Ahoj Vivi :) Dneska jsem náhodou narazila na tvůj blog a musím říct, že jsem nadšená! Přečetla jsem pár článků od recenzí po tipy na příjemný týden a musím říct, že píšeš skvěle =) Po půlhodinovém brouzdání zde, jsem se i já díky dobrým recenzím odhodlala pár věcí pořídit. Už se těším až tento BB cream zaujme místo i v mé kosmetické taštičce :)Tímto se hlásím k stálým navštěvníkům tvého blogu. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pavli, děkuju; mám z Tvého komentáře velkou radost a budu se snažit, aby Tě to u mě pořád bavilo. ;-) ♥

      Vymazat
  37. Milá Vivinko,

    hned první fotečka mi připomněla mou milovanou panenku s pandí čepičkou, kterou jsem od tebe dostala. :) Stále ji nosím všude sebou je to takový můj malý talismánek.
    Jinak tedy BB vypadá skvěle, takže to bude určitě bomba.
    Děkuji za typ. Přeji krásný víkend :*

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, ani nevíš, jak mě těší, že se mini panáček Sonny Angel stal Tvým talismanem (však jsem ho taky předtím, než k Tobě putoval, nejmíň třikrát pro štěstí poplivala) ;-). Tak ať Ti přináší moře štěstí! :-*

      Vymazat
  38. Anonymní23:02

    Ahoooj pidalko,
    konecne jsem se dostala k tvym claneckum a jako vzdy jsi nezklamala, usmev vykouzlila a naladila na bb kremik nejviiiiic, jeste, ze te mam! Podle mne to musi u me v koupelne vypadat jako u tebe, ses muj kosmeticky vzor! Pusuuuuuuuu tva Misuli z Prahy :)

    OdpovědětVymazat
  39. Rozumíme si už od nadpisu. Děkuji za tip na BB! ♥
    Jane
    lifeinimperfection.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  40. Moc díky všem :-**

    OdpovědětVymazat
  41. Skvelá recenzia Vivi, s bébéčkami sme si dali momentálne pauzu, no v zime sa k nim možno opäť vrátim. Doteraz mi najlepšie sadol iba Skin79 v tom sladučkom ružovom obale :) No mám rada zmeny, preto by ma zaujímalo ako sa tento znáša so šupinkami na pleti, tá moja trpí syndrómom rozdvojenej pleti - je zároveň suchá i mastná :))). Na Misshu som čítala mnoho dobrého, ale vzorky mi moc nesadli. Ďakujem za odpoveď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo, děkuju ♥, jsem moc ráda, že se Ti recenze líbila. Ách, Skin79, to je velký fešák, zrovna dneska jsem ho zase s radostí po delší době použila.
      Osobně bych Ti na šupinkatou pleť určitě doporučila spíš broskvový BB krém Skinfood Peach Sake Pore. Missha Cho Bo Yang je ideální pro smíšenou až mastnější pleť. Šupinky, o kterých ses zmiňovala, by se s "Mišou" nemusely kamarádit. Mně tedy docela pomohl, i když jsem měla vysušenou pokožku na čele od mazání Migrenolem (olejíček v tyčince proti bolení hlavy), ale nespoléhala bych na to.
      Věřím, že ať už si vybereš kterýkoliv korejský BB, bude to trefa do černého ;-). Pokud budeš mít jakýkoliv dotaz, klíďo píďo piš. ;-) Pa pa.

      Vymazat
  42. Vypadá nádherně, ale ta cena teda nic moc,. Já teď mám plno vzorků BB z lékarny, takže zatím nic kupovat nemusím, ale je pavda, že tento je moc krásnej už na oko:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní11:27

      Naštěstí cena jde ruku v ruce s účinky a kvalitou. Koupila jsem si ho na základě recenze a je boží! :) Radši jeden opravdu kvalitní BB než levných krémů z drogerky.

      Vymazat
  43. Týýjo moc pěkné věci, kdyžtak koukni na magazín iluxury, kde je taky spousta zajímavých luxusních věcí, myslím že by se ti to hodilo, každý si přecejen rád někdy dopřeje nějaký ten luxus že :))

    OdpovědětVymazat