24.5.16

U mě doma...tipy, knížky, domácí minibar

Nejenom na jaře, ale vlastně kdykoli je náramně osvěžující pustit se do nějakého toho vylepšování domova. Já jsem zahájila nejen velký generální úklid, bílení a natírání, ale taky "jarní upgrade" mojí tajné lásky - minibaru. A tak vám při té příležitosti přináším nakouknutí ke mně domů, kde vám naliju pár drinků, ukážu vám, jaké kuchařské knížky mám nejradši a ještě přidám pár tipů z mých oblíbených obchodů. 

Takže - Mojito, Daiquiri, Piňa Colada, Cuba Libre, White Russian, Sex on the Beach nebo radši nealko vitamínová bomba? Vy poroučíte, já míchám. ;)


Domácí minibar patří u mě doma mezi moje oblíbence a dokonce i naši hosté a návštěvy se u minibaru zdržují víc než kdekoli jinde. Ó lá. La. La. Popíjí, prohlížejí si tlusté knihy, uzobávají Pringles (ty nesmí chybět nikdy) nebo hážou do zlatého prasátka mince a pak se je snaží z něj zase vydolovat (marně). To víte, jak jednou hodíte do mého prasete peníze, už není cesta zpět. ;)


Minibar jsem vytvořila ze starého špinavého servírovacího stolku, který byl na odpis. Byla to tehdy taková "záchranářská akce" a můžete si ji připomenout tady. Obsah "baru" měním podle nálady, ročních období i podle pitného režimu. Teď s příchodem jara jsem nahradila vaječné koňáčky, hřejivá vína se skořicí a punče za košíky s ovocem, ovocné šťávy a vitamíny, které jsou schované v dózách v ananasových tvarech. Ovšem pro zachování rovnováhy mezi zdravým a veselým tu mám jeden výborný legendární rum...


Nedokážu odolat lahvím neodolatelným. Design láhve i receptura karibského kořeněného rumu je dílem velkého a slovutného mistra tatéra a námořníka jménem Sailor Jerry (pokud znáte módní značku Ed Hardy včetně jejích peckových nepřehlédnutelných parfémů, jste Sailorovi na stopě), a tak patří mezi moje malé barové poklady. Dokonce i uvnitř láhve se skrývá jedno nálepkové překvapení namalované Sailorem. Tipuju, že až se podívám té lahvi úplně na dno (asi budu muset začít pít rum), nechám si vytetovat něco "rockabilly"...něco fakt barevně old school (vlaštovku, srdce, kotvu a nahatou holku s ukulele k tomu...aspoň mě na ulici neomylně poznáte).


A od rumu k literatuře. Moje nejoblíbenější kuchařka je Mexico: The Cookbook (autorka Margarita Carrillo Arronte). Je parádně tlustá a těžká (přes 700 stran plných krásných barevných fotek a ještě lepších pikantně mexických receptů). Zatím víc prohlížím než vařím, ale až se jednou usadím...


S další mou oblíbenou kuchařkou cestuju ráda do Paříže. Jmenuje se The Little Paris Kitchen: 120 Simple But Classic French (autorka Rachel Khoo). Mám ji už spoustu let a ještě mě neomrzela. 

A nesmí chybět ani knížka Džusy a koktejly (autorka Linda Doeserová), kde jsou skvělé a jednoduché recepty na koktejly z ovoce a zeleniny, a tak díky ní vytvářím spoustu zdravých tekutých dobrot.


V rámci neustálého "vylepšování" ráda měním nad mým minibarem fotografie a obrázky. Je to vždycky rychlá změna, která nic nestojí, ale stěna parádně prokoukne a nějakou obrázkovou novinkou vítaně ožije. Teď jsem si vytiskla a zarámovala fotku Jamese Bonda ála "Protřepat nemíchat" a pokaždé, když se na Jamese podívám, dáme si spolu jeden protřepaně nemíchaný drink.


A ještě mi dělá společnost nad minibarem další minibar, tentokrát malovaný (protože když nemůžete nikde najít ten správný obrázek, nejjednodušší řešení je prostě si ho namalovat). 



Tak a na závěr tu mám malou "barovou inspiraci" z několika internetových obchodů, kam si občas chodím doplnit zásoby.

Vivi podpis

48 komentářů:

  1. nádherné, si taká šikula, a nápaditá a ko vždy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bibo, tak já budu dodávat pití a ty jídlo...vždycky se mi u tebe sbíhají sliny, takže když to dáme dohromady...;-)

      Vymazat
  2. Juch, juch! Vivi přidala další článek....je mi to záhadou, ale stala jsem se na tvých článcích závislou a nenápadně! sem chodím nakukovat téměř každý den, jeslti nááhodou Vivi něco nepřidala...ach, jak ty to děláš :) Tak jsem si udělala kafíčko a snažím se číst pomalu, aby mi to dlouho vydrželo!
    Moc pěkná inovace barového stolečku..jen co je pravda...a ten James Bond..hmmm...rumík já ráda...natož kořeněný...a jinak bych si prosila nějaký vitamínový koktejl..když už je to jaro...a je ráno ;-) Na něco ostřejšího přijdu zase jindy ;-) Měj krásný a pohodový den, mávám z Liberce :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje závislost = moje radost. ;-) Tak teda...jedeme dneska ve trojici...James, Kristýnka a Vivi...to bude mejdan! Škyt. ;-) A ráno po mejdánku bude vitamínová bomba, slibuju. ;-)

      Vymazat
  3. Ahoooj, Vivi :-) Cestou z práce musím rozhodopádně pořídit bláznivě barevná brčka, o tom žádná! Ty mi totiž bůhvíjakjetomožné chybí a to se přece musí napravit! Co nejdřív :-) A pak se s jejich pomocí posilním na velké jarní gruntování (a když se budu snažit, možná při tom posilování zjistím, že velký úklid ještě chviličku počká a že bude lepší si místo něj pokecat s Jamesem :-) Krásný jarní den Ti přeju! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj kotě, tak už abys měla po práci a vykoupila všechny brčkový regály. A co se týče toho úklidu, tak máš naprostou pravdu. Úklid počká vždycky, zato James je nestálej. ;)

      Vymazat
  4. Jéj Eduard je slaďouš :-) Minibar je krásný. Já minibar nemám, mám to pěkně zavřené v skříňce v kuchyni ale laskominy, brčka a lahvinka něčeho dobrého tam nechybí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať už ve skříňce nebo v minibaru, hlavně, že není žízeň. ;-)

      Vymazat
  5. To je naprosto perfektní! Teď jsem zatoužila mít minibar také. :) Jen škoda, že u nás v bytě by na něj asi nebylo místo. Ale za necelý rok plánujeme trochu překopávat obývák ohledně nábytku, tak třeba tam nějaký takový koutek vmáčknu. :)

    Days of Daysy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Daysy, určitě vmáčkneš. S místem je to jako s časem - když člověk chce, tak ho má. ;-D

      Vymazat
  6. to je naprosto božský kousek.
    u mě by to byl asi nejoblíbenější kout domova:D

    OdpovědětVymazat
  7. Perfektní minibar! Sailor Jerry je nejlepší rum, co jsme zatím ochutnala, dobrá volba. Nejbožejší je ale to tvé prasátko!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, Sailor umí člověka pěkně zahřát. ;-)

      Vymazat
  8. Moc pěkný článek.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Vivi! :-)
    Já bych prosila tu vitamínovou bombu, bez alkoholu prosím! ♥ Děkuji! :-)
    Koukám do kapes, zda najdu také nějakou minci, abych jí mohla hodit do toho absolutně fantastického prasátka! Ach můj bože! Do něj jsem se naprosto a navždy zamilovala! ♥♥♥ Ten je taaaaaaak rozkošný! ♥♥

    Ale to růžové prasátko na konci také není vůbec špatné! :-D

    Knihy máš velmi zajímavé a velmi objemné! :-D A obraz minibaru je nádherný! :-)

    Vivi měj se úžasně a ahooooooooooooooooooooj! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano prosím, vitamíniše bombiše, ani špetka alkoholu. Hned to bude. ;-)
      A jestli nemůžeš najít mince, Šárinko, tak to nevadí - do mýho prasete se vejdou i papírový bankovky. ;-))
      Papa

      Vymazat
  10. Já ty návštěvy u tebe doma miluju, máš to tam tak nádherné. Takový minibar si jednou určitě pořídím! ♥
    Andrea Mokrejšová

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Andreo, tak až si ho pořídíš, tak si k tobě zajdu na drink...už se těšim. ;-)

      Vymazat
  11. Úplně miluju tvůj blog ,vždycky se tu inspiruju❤️A můžu se tě na něco zeptat je to sice úplně od tématu ,ale viděla si nebo četla Harryho Pottera ? :) a jestli jo líbí se ti to? :) děkuji za odpověď :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikol, paráda, to mě moc těší. ♥
      Co se Harryho týče, dlouho jsem si myslela, že je to jen komerční tahák pro děti, takže jsem "herypotrovský" knížky míjela, ale jednou...jednou se mi dostal do ruky. Úplně nečekaně a já se začetla... A od tý doby s nim kámošim. ;-)

      Vymazat
    2. Děkuju za odpověď :) <3

      Vymazat
  12. Chtěla jsem poprosit Sex on the beach, ale rum je rum <3, takže prosím prosím jednu skleničku rumíčku a nějakou parádní kérku sexy námořnice s červenými líčky do mé "sbírky".:-) Já Ti za oplátku hodím dýško do Tvého zlatého prasátka, ať můžeš pořád doplňovat minibar a taky červené Pringlsáky, protože ty mám nejradši! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano ano,jeden rumajzlík...už se to nese...a tetovat budeme, až těch rumajzlíku dáme víc (aspoň teda když jsem si nechala udělat svoje první tetování, pár panďuláků na to padlo) ;-) A budu se snažit udělat ti tu nejpěknější kůlovou kérku, protože dýško je dýško.;-)

      Vymazat
  13. Ty máš,Vivi,mimořádný výtvarný a estetický talent. Moc se těším na knížku,kterou vydáš,bude se jmenovat "Nádherný život-jak na to" a budou tam veškeré Tvé články doplněné Tvými ilustracemi,a bude to tlustá bichle a bude se prodávat po milionech a bude přeložená do 100 jazyků :) !!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Petrushko, jestli se někde dá někde koupit ta roztomilá křišťálová koule, co jsi z ní teď vyčetla mou knižní budoucnost, okamžitě ji kupuju. A budu se do ní koukat den co den. ;-))

      Vymazat
  14. Vyzerá to krásne, ale mám strašný rešpekt voči tebe ohľadom utierania prachu :D Ja, lenivec mám všetko poschovávané v skrinkách :)

    Lillianasworld - giveaway

    OdpovědětVymazat
  15. Všechno co jsem chtěla napsat, napsaly už holky přede mnou. Takže já jen Na zdraví! :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní10:17

    To prasáááááátko ♥

    S pozdravem, Monnica ♥

    OdpovědětVymazat
  17. Páni, tvůj domácí minibar je prostě úžasný! Opravdu skvělá inspirace, máš to doma nádherné <3

    OdpovědětVymazat
  18. Velmi nápadité, hravé a hezké!

    http://eternitymoments0.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  19. Bar je super, asi bych si taky mohla něco takového pořídit a nemít pořád všechny lahve položené vysoko na skříni kam ani nedosáhnu. Jen to ovoce by se mi asi v tom teple brzo zkazilo s tu mou rychlostí, co bych ho zužitkovala.

    OdpovědětVymazat
  20. Vivinko, mon ami, děkuji zase za další pozvání :-) "Nenažrané" prasátko i Jamese Bonda bych brala :-D :-)

    OdpovědětVymazat
  21. Holky, děkuju moc za všechny vaše komentáře. Jsem ráda, že jste přišly, popily a nakrmily moje zlatý prase...se má! ;-)

    OdpovědětVymazat
  22. Milá Vivi, nejspíš jste celou republiku navnadila na domácí minibar, včetně mě:) Krásná inspirace, hlavně s tím rumem. Pěkný večer, Iva

    OdpovědětVymazat
  23. Vivi, kdy se tedy muzu zastavit na drink? :) Delam si srandu samozrejme, ale fotky k tomu primo vybizeji. Ten tvuj minibar mi hoodne fascinuje a asi do noveho bydleni neco podobneho obstaram. :) Nevadi, ze zatim nevim, kde budu od kvetna bydlet, ale minibar proste potrebuju.
    Na to tvoje bydleni se tam pekne kouka a parizskou kucharku jako milovnik Francie a Parize musim mit.

    OdpovědětVymazat
  24. Vivi, myslíš, že by mi James mohl udělat Piňa Coladu? :-) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se to nese, Ivi, přímo od velkého Jamese...přísahám. ;-)

      Vymazat
  25. Na zdravie, Vivi!
    Rachel Khoo book je super, tiez ju mam velmi rada :-)

    OdpovědětVymazat
  26. Hehe, to prase mě pobavilo :D

    OdpovědětVymazat
  27. No tak to je pecka! Miluju takové originální nápady a články. Navíc když je to psáno s tvým humorem? Krásně si mi spříjemnila večer a bude to něco nealko, prosím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti zpříjemnila večer a ty mě den...;-) ♥ A hned to bude, už míchám míchám....;-)

      Vymazat
  28. Děkuju vám všem...jste nejmilejší.

    OdpovědětVymazat
  29. Minibar vyzerá super. A ten kvetináčik s mihalnicami vyzerá chutne. Pekné fotografie ♡

    ♡ {Ayucare} Neem ♡

    OdpovědětVymazat
  30. Ahoooj, děkuji moc za super příspěvek na tvém blogu Vivi :-) Moc ráda si ten tvůj blog pročítám a vždycky mi nějakej novej článek vykreslí úsměv na tváři :-) Ten minibar sis pořizovala odkud, jestli se mohu zeptat? Asi jsem to někde v tom příspěvku přehlédla, nebo jsem to prostě neviděla a nemohla najít :-) Tak kdybys mi dala vědět, bylo by to fajn :-) Měj se krásně a díky za odpověď!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkuju za milou zprávu. Minibar je vlastně takový ten retro stolek, který se dřív používal mimo jiný i v nemocnicích, koupila jsem ho, myslím, na Aukru asi za stovku a pak jsem ho nestříkala zlatou a natřela mintovou barvou. Pěkně jsem se vyblbla. :-) Měj se moc krásně, ať se daří. Vivi

      Vymazat
  31. Nádherní mini bar... krásne dekorované...

    OdpovědětVymazat