31.12.16

Můj pařížský diář...a co je v něm

Tak si právě sedím u jednoho malého kavárenského stolku, šimrající sluneční paprsky se marně snaží vnést do mého rozcuchaného účesu nějaký řád, před sebou mám nejdobřejší kapučíno ze sójového mléka, raw dort z bílé čokolády a malin, lidi kolem švitoří a smějí se nebo se pošťuchují, vedle mě si navzdory slibu, že dneska nebudu utrácet, spokojeně hoví papírová taška s dnešní kořistí - dvoje hedvábné šaty...jedny v odstínu indigo a druhé v nebesky modré barvě (ach, bůh to vidí, ale...chápe mě) ;) a na klíně mám červený pařížský diář, do kterého si píšu úplně všechno, co mě napadne (a že toho je teda vážně požehnaně).

Pan Pravý

Když jsem červený deník C'est la vie uviděla, věděla jsem, že on je ten pravý, pan dokonalý. Že on bude ideálním stylovým nástupcem po mém předchozím sešitu na úžasnosti, který už je plný až po okraj. A taky jsem věděla, že se k němu bude perfektně hodit červená rtěnka v "barvě Champs-Élysées" . Tak mám obojí a...nejen to...


Na moment v Paříži

Zkrátka nakonec jsem toho nakoupila mnohem víc (ty červené deníky dokonce dva, protože prostě do foroty...) ;), i když jsem se rozhodla od příštího měsíce roku šetřit (ale do tý doby si přece musím udělat pořádný zásoby, abych v době šetrnosti nestrádala, že?). Takže teď si připadám (i díky makronkám z naší cukrárny) jako kdybych se ocitla aspoň na chviličku v mém oblíbeném městě, ve kterém mi září oči jako nikde jinde...


To jsou ty chvíle

Ty chvíle, kdy si udělám dobrý čaj, vezmu do ruky puntíkatou propisku (která byla součástí deníku) a píšu a vymýšlím a maluju a raduju (se), by hledaly konkurenci jen těžko. Teda, nechápejte mě špatně, nejsem žádný školomet ani introvert, co se zavírá doma a poeticky deníčku sděluje, jak je svět těžký a lidi v něm nenapravitelní. Já mám svět a lidi v něm moc ráda a těší mě být venku, bavit se, odpovídat na mrknutí úsměvem, popíjet kafíčka a blbnout na koncertech pod širou oblohou, ale když se chci odreagovat, neznám nic lepšího než svůj diář nebo deník.

Pojďte, nalistujeme si teď pár stránek...


O čem?

O čem můj červený deník je? Víte, vlastně o všem. O tom, co mě těší a zajímá, o snech a o krocích a plánech, jak je uskutečnit, o tajných přáních a všech možných nápadech (i těch úplně bláznivých...ty jsou totiž nejlepší), o mých láskách (teda...muže mám jednoho, ale pak jsou tady herci a parfémy a knížky a filmy a to všechno patří mezi moje lásky); zkrátka o životě a taky o tom, co chystám. Vlastně je o všem hezkém. O všem dobrém a pozitivním. Jinak by (pro mě) nemělo smysl ho psát. 

Vím, že když je mi smutno a mám pocit, že nic nemá cenu a do ničeho se mi nechce (i takový dny jsou), podívám se do svého sešitu na úžasnosti a jen zírám, kolik mě toho vlastně baví, kolik plánů mám a kolik barevných stránek jsem dokázala nadšeně popsat, když mi bylo hezky. A hned je to lepší, o moc. Je to jako s těmi mikinami, co se prodávají a co je na nich vytištěný nápis "Life is hard". Já vim, všichni to víme, že život není peříčko, ale tím, že si to "napíšeme" na mikinu, si ten těžký život moc neulehčíme. Proto říkám - myslet pozitivně a věřit, že život je takový, jaký si ho uděláme i jaký si ho promítáme do svých sešitů.


Najdete u mě snad všechna možná témata, takže v mém deníku nemůže chybět ani to "filmové". Ráda si zaznamenávám, jaké filmy bych chtěla vidět, pak ty skvělé, které jsem shlídla a pak na ně ještě dlouho myslela a pak tu mám i krátkodobé zápisky věnované filmům, které dobře znám, ráda mám a které chci v nejbližší době vidět. Že mi nestačí jen psát, ale že si k tomu ještě ráda lepím a maluju (třeba kovboje v modrém), to není žádné tajemství, to už ke mně a mým zápiskům patří. 


Víte, o kolik je podle mě den hezčí s dobrou muzikou? O toliiiik (a teď se rozmáchávám rukama, jak nejvíc to jde...až ke stropu; asi jako když rybář ukazuje, jak velkou rybu chytil). Muzikanta mám doma, takže když hraje na svou červenou Fendrovku, já tancuju. A taky pořád (někdy radši jen v duchu) zpívám a celé dny poslouchám Deezer, kde jsou miliony skladeb a interpretů a ti, kteří mě něčím zaujmou nebo právě vydali nějakou hudební novinku, se ocitají na listech mého sešitu (stránka vlevo), abych na ně nezapomněla.

A pak si taky poznamenávám, jaké obchody mě v kterém městě nadchly, abych příště věděla, kde jsou. Šikovné je, když mají na pultech malé letáčky, to pak stačí leták nalepit do sešitu a je to. Tady třeba mám (stránka vpravo) vlepený letáček vintage butiku Chine Machine (100 Rue des Martyrs) v Paříži, který mě okouzlil. Už zdálky na vás mávají jeho sytě modré dveře a uvnitř pak vyšívané pantoflíčky, hedvábné šaty, starobylé kamenné zdi, desky, malé tlumené lampičky, které svítí na zarámované fotky módních ikon a s prodavačkou se dorozumíváte opičími zvuky a gesty, protože ona nepobírá vaši francouzštinu a vy zas její angličtinu (no, zkrátka jazyk "rukama nohama" je nejspolehlivější). 


A taky si do sešitu lepím cukrovinky. To je taková trdlovina, která mi zůstala z dětství, kdy byly dobroty v krásných obalech cenností, kterou vozili "tetičky" z Německa nebo z pražskýho "tůzu". Tak to dělám dodnes, že si sem tam nalepím něco k snědku (teda papírové něco, co z laskominy zbylo) a připomínám si tím nejen nějakou dobrou chuť, ale i místo nebo zážitek. A Andy Warhol je tu proto, že je to můj oblíbený rozcuchaný génius, jehož pozitivní vztah k mlsnotám je hlavní důvod mých sympatií k němu (teprve až potom obdivuju jeho tvoření). Pokud neznáte jeho příběh, "jak naplnil svůj pokoj sladkostmi a proč", tak si někdy udělejte hezké odpoledne a zaskočte si do antikvariátu pro jeho knížku Od A k B a zase zpět.

Je tam toho v tom mém sešitě ještě tisíc, ale o tom snad zase až někdy příště...;)


Loučím se s vámi pro dnešek pohledem na moje malé poklady: červené deníky C'est la vie s puntíkatou propiskou, červená rtěnka v té nejlepší pařížské barvě (a drží na rtech jako přibitá), parfémová voda Annick Goutal Petite Chérie a pruhované tričko.

PS: koťata, pokud by vám odkazy náhodou nefungovaly (dost z vás mi to psalo), zkuste si článek otevřít v jiným prohlížeči (já používám Firefox a šlape to jak má) a obnovte stránku kliknutím na F5 (nebo Ctrl+F5). Salut! ;)

Vivi podpis

88 komentářů:

  1. Tvé články jsou prostě nej! Vždy si uvědomím, ujistím se a ty mi to potvrdíš, že je dobré být pozitivní a to negativní hned zapomenout. Tvé články jsou krásné a plné staré dobré Paříže a všech těch kouzelných věcí...kéž bychom si to hezké uchovali navždy.

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Marti, tak tohle ti na mou duši opravdu vždycky ráda potvrdím. Dobré věci "sem", špatné věci "ven". ;) A děkuju...

      Vymazat
  2. Jůůů, tak to byla super návštěva! :) Andy Warhol je i mým oblíbencem, zatím tedy spíše pro jeho tvorbu než pro jeho chuť na sladké. (A že si teda zjistím, proč to udělal.)
    Těším se na další výlet za tebou! ♥
    Měj se krásně! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Maruško, tak v tom případě už tě úplně vidím, jak sedíš s knížkou "Od A k B a zase zpět" v nějaký útulný kavárně a žasneš, jak on to ten Andy s těma cukrátkama vlastně měl. ;)

      Vymazat
  3. Vivinko díky za krásné červené pařížské pohlazení, deníčků není nikdy dost a já si dneska půjdu koupit zase nějaký nový na nové projekty a u Tebe jsem se inspirovala, sice půjdu do jiného obchodu, ale už tak jsem krásně naladěná, co všechno tam napíšu. Přeji Ti krásný víkend a spoustu skvělých věcí k zapsání!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá eM, děkuju a přeju ti ty nejzajímavější, nejveselejší a nejinspirativnější zápisky a ať je tvůj nový sešit plný radosti. ;)

      Vymazat
  4. Vivi to je tak krásný článek. Já mám doma podobných zápisníků asi deset, ale všechny prázdné, protože je mi líto do nich psát a vlastně ani nikdy nevím, co bych tam psala, ale docela jsi mě inspirovala s tím začít. Přeji krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Simone, to mě moc těší, děkuju. Co se týče toho, že je ti líto psát do krásných zápisníků, tak ti musím něco říct. Znáš ten "zákon", že o věci, které nepoužíváme (jinými slovy "šetříme") nějak přijdeme, protože je zřejmě nepotřebujeme? Vesmírná rovnováha se tomu říká. ;) Dávej si na to pozor ;) a piš a maluj a používej svoje sešity, stačí vzít jen tužku a nápady se pohrnou raz dva. ;) Jsem ráda, že jsem tě mohla maličko inspirovat. :-*

      Vymazat
  5. Ahoooj, Vivi! Tvoje diářové a zápisníkové články mi-lu-ju (jinak to ani nejde ;-) Až jednou napíšeš tu svou knihu (a já si MOC přeju, abys napsala... a víš, jak je to, když si něco přeješ... celý vesmír se spojí... ;-), tak až bude jednoho krásnýho voňavýho a útulnýho dne ta Tvá knížka na světě, jsem si jistá, že bude nemlich stejně tak roztomilá, jako Tvoje diáře a sešity roztomilostí a zápisníky... strašlivácky se na ni prostě těším ;-) Prima primissima víkend někde ve stínu stromů s koupací vodou na dosah a s košíkem plného dobroučkých letních limonád k tomu přeju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Niki, dovedeš si mě teď určitě představit. Jak tu sedím, mam červený tváře a přihlouple se umívám, že? ;) Ta knížka bude. Bude hodně veselá a rozmarná a doufám, že i inspirující a doufám, že plná mých malůvek a fotek. Těším se, až tě uvidím, jak si ji na břehu řeky, s koktejlem v ruce, čteš. ;)

      Vymazat
    2. Anonymní12:06

      Souhlasím úplně a ve všem s Niki :-) a na knihu se strašně těším! Míša

      Vymazat
  6. :o) Stejně jako číst tvé články, mě baví psát pod ně komentář...velké záhadno :o) Ne, vážně....to kolo jsi malovala ty?? :) jestli jo, tak je teda moc povedený...! a jestli ne, tak neva, ostatní je taky super :) vůbec se nedivím, že sis sešit/deník pořídila dvakrát...vůůůůbec se nedivím, mám to obvykle stejně...:D protože, co kdyby došly, že jo ;) a fascinuje mě, kolik jsi toho za tu vlastně i krátkou dobu stihla do deníku napsat a jak ho zaplnit :O týden? ani ne? jsi báječná...a děkuji, že píšeš....nějak mám teď krize a tvoje nálada mě vždycky zvedne úsměv na rtech a zlepší den...fakt, nekecám ;)

    Mávám,

    Safienka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Safienko, a mě zase baví číst si tvoje komentáře. To je vždycky radosti! ;) Jak jsem ti to psala na FB, tak to přesně platí.
      No jo, kolo jsem malovala, ale je to malůvka podle jednoho ubrousku, který mi dali v kavárně ke kafi, takže to je jen taková srandička. Radši maluju bez předlohy, a doufám, že ty moje hravý dílka brzy spatří světlo světa. Jéje, já mam tolik plánů... ;)
      Máš pravdu, takhle jsem deník rozjela během tejdne...to jsem celá já. ;)
      Přeju ti, ať krizi pošleš hodně rychle do...o dům dál. ;)
      Pac

      Vymazat
  7. Ach, jak já miluju Tvoje deníky na úžasnosti = ) A závidím, že umíš malovat - já se dopracovala ke sluníčku :) Krásný sluníčkový den Vivi :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blaničko, sluncem to začíná, na slunci to stojí. Slunce je nejdůležitější, víc umět nemusíš. ;)

      Vymazat
  8. Takových podobných sešitků mám mnoho, ale nikdy nemám nápady, co do nich psát...Jo, to když jsem byla malá, popisovala jsem jeden za druhým! Asi se k tomu zas budu muset vrátit:)
    P.S.:Můj účet posílá poděkování za objevení pařížské kolekce :D
    Simushka in Bubblegum

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sim, tak doufám, že teď už pár nápadů, co do nich psát, máš. Prostě do nich piš všechno, to je nejlepší. ;)
      P.S: že děkuju a že neni zač. ;)

      Vymazat
  9. Takýto nádherný denníček by som brala aj ja :) Inak! Veľmi ma potešilo, keď som na jednej jeho stránke našla tebou poznačené Buena Vista Social Club - tiež ich milujem!

    Na mojom blogu Beautiful savage práve prebieha Back to school giveaway, tak budem rada, keď sa zapojíte. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Sabčo, tak to vypadá, že je ta správná chvíle hodit do sluchátek BVSC a pořádně to rozjet! ;)

      Vymazat
  10. Nádherný diář :) Moc hezký článek a krásné fotky!

    Nela Agáta z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  11. Ah Vivi! Vivi Vivi Vivi!
    To je taková krása! ♥ Tvůj červený diář je tak krásně plněný! :-)
    Listovat v něm musí být tak velká radost! :-)
    Já mám šílenou slabost pro všechny deníky, diáře, bloky, skicáky . . . . ♥♥♥
    Čtu a vzdychám a kochám se! ♥

    Vivi měj se moc krásně a ahooooooooooooooooooooooj! ♥♥♥

    P.S.: DO té puntíkované tužky jsem se bláznivě zbláznila! ♥ Je překrásná! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárinko, já mám taky slabost pro diáře a deníky...nejvíc pro ty, který vytváříš ty sama. Ty jsou nejkrásnější. ♥
      PS: tak to napíšeme Ježíškovi...;)

      Vymazat
  12. Anonymní17:36

    Vivinko,
    nebudu přehánět když napíši, že jsi mě změnila ty a tvůj blogg život.
    Děkuji ti za články plné radosti a života! Jednu dobu jsem se ze života
    přestala těšit, ale má kamarádka která četla tvůj blogg ´mi tě
    doporučila a v pravý čas!
    Deník je již objednaný a již se těším na první řádky, které mu věnuji.
    Srdečně tvá čtenářka
    Jiřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko, děkuju, to je pro mě velká radost. Tak kéž ti můj blog přináší pořád hodně inspirace pro šťastný žití i živobytí. ;) Opatruj se.

      Vymazat
  13. Vivi, já jsem se od Tebe "nakazila". Můj letošní diář je úplně jiný než všechny předcházející (podle koho asi) a ten na příští rok jsem si koupila naprosto úžasný - takový http://www.vikpap.cz/denni-diar-filip-lamino-kapesni-pariz a už se moc těším, až se bude plnit :-) Děkuji, že jsi <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, výborně, nic neslyším radši, než když se ode mě někdo "nakazí". ;) Pavluško, zírám na to, že ty už jsi diářově připravená na příští rok, klobouk dolů. Je krásnej, voní Paříží a je mi jasný, že v něm budeš mít jen samý senzační záznamy. ;) I já děkuju...a věřim, že ještě dlouho budu. :) ♥

      Vymazat
  14. Jelikož mám ten diář taky a byl mi doručen 24.8. s tím, že měl být zasílán od 25.8., tak si říkám, jak jsi ho stihla za 2 dny takhle polepit?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednoduše - "jedu" jako drak (mam v hlavě bláznivě hodně nápadů a ty musí ven) ;) a navíc ho mám už od 18. srpna. ;)

      Vymazat
    2. Anonymní13:48

      Tedy Viviku já mám tento pařížský diář také od 18tého nebo 19tého srpna, ale popsané jsou zatím jen čtyři stránky. :-D Musím se činit, aby jsem tě dohnala. :-D
      Pozdravuj Tomíčka. :-D Ahojky Eva (člb)

      Vymazat
    3. Anonymní12:08

      Jen se hezky cinte, mile damy. Vezte, ze existuji daleko "horsi pripady." :-)

      https://www.youtube.com/watch?v=gYICu6V79kY

      Z.

      Vymazat
    4. Anonymní16:23

      To je super, že je nás bláznů do papírnictví tolik. :-)))

      Vymazat
  15. Já bych si tak přála rozvalit se na deku s puntíkatým hrnkem plným kakaa a prohlížet si tvoje deníčky od rána do večera... To musí být taková krása, ty tvoje obrázky, to tvoje písmo... ach <3

    OdpovědětVymazat
  16. Opravdu nádhera,Vivi,díky moc !! Stejně jako Anonymní,změnila jsi mi život .A nemusím dodávat,že jsem ihned zavařila net a na nejmenované houmpejdž "čibo" jsem si pořídila tentýž deník.Asi jsem Opice Obecná ,ale deníků není nikdy dost :)

    OdpovědětVymazat
  17. Boží článek ,ostatně jako vždycky <3 Překvapuje mě jakou máš fantazii a co všechno dokážeš vymyslet ,je to fakt super. Dneska mi došel diář , tak už se těším až si tam začnu zapisovat :)

    OdpovědětVymazat
  18. Nádherný diář. Já pokaždé když u tebe něco takového vidím, hlavně když vidím všechny ty tvé fotky, tak se ve mě probudí mé kreativní já, které chce tvořit, budovat okolo sebe vše hezké a útulné, které se úplně zasní a pluje si na obláčku s myšlenkou jak je svět krásný a jak bude ještě krásnější až si své okolí ještě malinko "vyšperkuju". A takové chvíle plné rozjímání mám hrozně ráda. Takže díky za to, že jsi mou inspirací :)


    Velká Giveaway o krabici kosmetiky

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní12:05

    Toto je tak nádherný článek. čtu ho pořád dokola a usmívám se. Máš velký dar slova Vivi a prosím tě, nikdy nepřestaň psát. Jak tu psalo několik lidí, že jsi jim změnila život, já se přidávám. Jsi taková čistá duše, kterých je na světě málo. Díky za tebe! Míša N.

    OdpovědětVymazat
  20. Jen jsem najela na stránky, odkud deník je, sama jsem se zatvářila ne moc přívětivě, ale musela jsem se pousmát hned nad tím, že jsi měla stejný názor na obchod. :D
    Jsi úžasná s tím, jak si umíš pěkně vyhrát u takových deníků, celkově tvůj pohled na svět... Já svému příteli objednala doller (který si dokonce sám vybral): https://www.doller.cz, tak snad mu přinese vše, co od toho očekává a že do toho hlavně vnese veškerou snahu a bude ho to bavit.

    OdpovědětVymazat
  21. Takže, hned jak se vrátím domů, ze svého skoro čtyřměsíčního pracovního pobytu v Itálii, jdu do papírnictví a koupím si ten nejkrásnější bloček, ve kterém budou ty nejkrásnější věci :) <3! Už několik let sepisuji diář, ale často jsou v něm nepodstatné věci nebo i věci, na které bych raději zapomněla, tím pádem už se k tomu psaní do něj vracím méně a méně. Teď jsi mě namotivovala, aby to mé osobní psaní nabralo úplně jiné obrátky :)!

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní12:12

    Kouzlené fotky plné francouzkého šarmu.
    Deník si vedeš opravdu originálně. Já většinou po pár stránkách nevím, co si dále psát, ale tentokrát už je mi to jasné. :))))
    Díky za úžasnou inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní12:13

    Nějak mi nejde vložit komentář,tak to zkusím ještě jednou. :))
    Kouzlené fotky plné francouzkého šarmu.
    Deník si vedeš opravdu originálně. Já většinou po pár stránkách nevím, co si dále psát, ale tentokrát už je mi to jasné. :))))
    Krásné léto a dík za úžasnou inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  24. Diář je opravdu úžasný a ty tvoje fotky! ♥ Prostě nádhera :) tvoje články se mi vždycky tak dobře čtou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc a ještě o něco víc těší. ;) Děkuju. :-*

      Vymazat
  25. Děkuju Vám všem za každý krásný komentář a za každý milý vzkaz. Jste super báječní. ♥

    OdpovědětVymazat
  26. Ahoj Vivi, tak ma potešil článok o diáry, dlho som dokonalý hladala no a tento je :-) na tvoje odporúčanie sa oplatí dať. Ešte som zvedavá, odkiaľ máš toľko krásnych obrázkov na lepenie? ja v tých časopisoch neviem naraziť na také pekné, možno len zle pozerám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nell, tak to mě moc těší, že jsi u mě našla tu správnou diářovou inspiraci. ;) Co se týče obrázků, tak ty lovím úplně všude - obaly od bonbonů, výstřižky z časopisů, plno obrázků tiskne moje tiskárna a...jestli chceš, napiš mi na mejl svou adresu a já Tě trošku zásobím...;-) ♥

      Vymazat
  27. Moc krásný článek a ten diář je úžasný, padlo mi do oka i tohle triko http://www.tchibo.cz/pricne-prouzkovane-tricko-p400090650.html?dim1=34 a nevím zda si koupím to triko k diáři, nebo ten diář k triku, ale jedno to bude určitě ;) Děkuji za krásný tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diář k triku, triko k diáři...nemůžeš šlápnout vedle a to je to hlavní. ;-))

      Vymazat
  28. Vivi, to je nadhera. Musim na to koukat porad dokola. U tebeje vzdycky tak krasne a hlavne se prenesu do sveho i vlastne tveho milovaneho mesta. :)
    Ja mam diar zatim prazdny a asi s tim budu muset neco udelat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, tak až se někdy přeneseš do "našeho" milovaného města nejen virtuálně, ale i doopravdy, tak mi dej předem vědět, protože tě po těch letech, co se známe takhle blogově, p-o-t-ř-e-b-u-j-u vidět a pozvat tě na kafčo. ;-)

      Vymazat
  29. Salut Vivi, další krásný článek, ideální na pondělní ráno. Příjemná inspirace :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Wiki, budu se snažit, abych ti tu takových pondělních rán zpříjemnila ještě moc a moc. ;-)

      Vymazat
  30. Krásny článok ja proste zbožňujem tvoj blog, články a pohľad na život :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi zlatá...potěšila jsi mě přibližně "tááááááááááákhle hodně". Děkuju ;-).

      Vymazat
  31. Ahoj, máš moc hezký blog, takový milý a inspirativní:) Je moc fajn nacházet taková virtuální místa s francouzským šmrncem.

    OdpovědětVymazat
  32. Tak tomu říkám inspirace...Děkuji. Zvu Tě ke mě ...na kukačku ...pro pohlazení na duši..prostě jen tak...Věrka

    OdpovědětVymazat
  33. Další krásný inspirativní článek, moc pěkné fotky a povídaní u toho. Potěšilo :)

    OdpovědětVymazat
  34. Na poslední fotce, ta malá růžová krabicka je balzám na rty? Mohu se zeptat na značku? Jednou jsem jeden takový podobný dostala jako dárek od Francouzky a byl úplně nejlepší :)
    Veru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Veru, tenhle balzám je hodně stará limitka od Sephory. Mám v něm už dlouhá léta jen sponky na papíry nebo mini samolepky. Škoda, že už se nevyrábí, byl to balzám snů. ;-)

      Vymazat
  35. Moc krásný blog ;) já jsem taky unešená z Paříže. Každý rok tam jezdím na silvestra s přítelem a jednou bych se tam chtěla přestěhovat i se synem, který mi k vánocům sám (7 let) koupil tuto krásnou peněženku - https://www.kupujem.cz/penezenky/damska-moderni-penezenka-veris.html a jsem z ní strašně nadšená ;)

    OdpovědětVymazat
  36. taky jsem si poridila diar s motivem Alfonse Muchu, clanek je krasny, moc pekne pises

    OdpovědětVymazat
  37. That's Great & Giving so much information after reading your blog.For RentaPC : Laptop on Rent | PC | Tablets | Macbooks
    Great thanks to you
    Laptop on Rent
    Latest News
    BT Mail

    OdpovědětVymazat
  38. Hi thankyou for this great helpful information.this information is really useful at today's time.you had easily explained whole information in a short note. Now i would like to share some information about PayPal.So If you are a Paypal user and you are facing any problem regarding to PayPal. No need to worry just simply visit on our site:- paypal email belgie

    OdpovědětVymazat
  39. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  40. Thanks for sharing such an Amazing information, I Couldn't leave without reading your blog. I have read another good blog, I think you have read it too. click here netflix servicecentrum

    OdpovědětVymazat
  41. Thanks for sharing such an Amazing information, I Couldn't leave without reading your blog. I have read another good blog, I think you have read it too. click here bellen netflix ondersteuning

    OdpovědětVymazat
  42. you should make the laying zone as level as possible make a ton of pressing factor when the pool is on an incline. Also, this pressing factor can, over the long haul, truly negatively affect the underlying honesty of the pool. kids swimming pools

    OdpovědětVymazat
  43. Interesting post. I Have Been wondering about this issue, so thanks for posting. Pretty cool post. It’s really very nice and Useful post 토토

    OdpovědětVymazat
  44. This is also a very good post which I really enjoy reading. It is not everyday that I have the possibility to see something like this. 바카라사이트

    OdpovědětVymazat
  45. This is an excellent post I seen thanks to share it. It is really what I wanted to see hope in future you will continue for sharing such a excellent post. 바카라사이트

    OdpovědětVymazat
  46. I have read your excellent post. This is a great job. I have enjoyed reading your post first time. I want to say thanks for this post. Thank you… 토토사이트

    OdpovědětVymazat
  47. It seems that people are getting attracted to your blog because of the keyword you had used in your write-up. Good job! Do you know about Horoscope matching ? If no, then don’t take any marriage-related decision without this step.

    OdpovědětVymazat
  48. Teachers Email List
    FountMedia is the world's most comprehensive and trusted list of K-12 teachers and school staff email addresses. Whether you want to reach educators in America, Canada, the UK, Australia, and the globe; FountMedia Teachers Email List is your solution. FountMedia enables you to reach out to your target audience that matters by breaking down barriers through personalized messaging.
    Address: Monmouth Junction NJ (New Jersey) 08852US (United States)
    Contact us:sales@fountmedia.com
    Contact No: 7327039915
    Website - FountMedia

    OdpovědětVymazat
  49. Do you have a spam problem on this blog; I also am a blogger, and I was wanting to know your situation; many of us have created some nice practices and we are looking to exchange solutions with other folks, be sure to shoot me an e-mail if interested.

    휴게텔

    OdpovědětVymazat
  50. Pretty component to content. I simply stumbled upon your blog and in accession capital to say that I get in fact enjoyed account your weblog posts. Any way I will be subscribing on your feeds or even I success you access constantly fast.

    출장안마

    OdpovědětVymazat
  51. Amazing issues here. I am very glad to see your post. Thanks so much and I’m taking a look forward to contact you.

    안마

    OdpovědětVymazat
  52. Recently, I have started to read a lot of unique articles on different sites, and I am enjoying that a lot. Although, I must tell you that I still like the articles here a lot. They are also unique in their own way. 메이저놀이터


    OdpovědětVymazat
  53. casino5:32

    I'm so happy to finally find a post with what I want. casino You have inspired me a lot. If you are satisfied, please visit my website and leave your feedback.


    OdpovědětVymazat
  54. 우리카지노10:45

    "I was impressed by your writing. Your writing is impressive. I want to write like you.카지노사이트검증 What you wrote was very helpful to me. Thank you. Actually, I run a site similar to you. If you have time, could you visit my site? Please leave your comments after reading what I wrote. If you do so, I will actively reflect your opinion. I think it will be a great help to run my site. Have a good day.


     7

    OdpovědětVymazat
  55. 메이저놀이터10:31

    Oh, the data you've shared in this incredible article is just magnificent. I am definitely going to make more use of this data in my future projects. You must continue sharing more data like this with us. 메이저놀이터


    OdpovědětVymazat
  56. 안전놀이터11:07

    Thank you a bunch for sharing this with all of us you actually realize what you are talking about! Bookmarked. Please also seek advice from my site =). We could have a hyperlink change contract between us 안전놀이터


    OdpovědětVymazat
  57. This is an incredible post I seen on account of offer it. It is truly what I needed to see seek in future you will proceed after sharing such a magnificent post. 카지노사이트

    OdpovědětVymazat
  58. Mmm.. great to be here in your article or post, whatever, I figure I ought to likewise buckle down for my own site like I see some great and refreshed working in your site. 온라인카지노

    OdpovědětVymazat
  59. I absolutely love your website.. Very nice colors & theme. Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I’m wanting to create my own personal blog and want to find out where you got this from or what the theme is named. Appreciate it! เว็บแทงบอล

    OdpovědětVymazat
  60. This is very interesting content! I have thoroughly enjoyed reading your points and have come to the conclusion that you are right about many of them. You are great. เว็บแทงบอล

    OdpovědětVymazat
  61. Hey, what a brilliant post I have come across and believed me I have been searching out for this similar kind of post for the past week and hardly came across this. Thank you very much and will look for more postings from you.
    Custom CBD Packaging Boxes
    Custom Cookie Boxes
    custom lip balm packaging boxes
    Custom CBD Tincture Boxes
    Custom macaron packaging boxes uk
    printed eye shadow Boxes
    wholesale candle packaging boxes
    Custom Packaging Boxes UK
    custom colored mailer boxes
    Custom Pizza Slice Boxes

    OdpovědětVymazat
  62. Barbie dolls for your kids is good thing. But buying barbie dolls is a super doper good thing because your kids will love to have barbie dolls as their toys. They will be happy and enjoy a lot in their free time. Ultimately, it gives pleasure to parents that their children are happy.

    OdpovědětVymazat