21.7.11

Už jste to slyšeli? Vykradli papírnictví!

Prý vykradli papírnictví! V ulicích panuje rozruch, protože obchod s pastelkami zeje prázdnotou. Lidé horečnatě máchají rukama a červení v tvářích si od ucha k uchu předávají tu znepokojující kriminalistickou zprávu...Jen já a prodavačka víme své... 
Tak za prvé - klid, nikomu nehrozí nebezpečí! Papírnictví totiž nebylo vykradeno! To jen já tam zas byla na svém "běžném" nákupu...
A za druhé - omlouvá mě snad to, že všechny ty krabičky, gumy, pastelky, kalkulačky, sešívačky, notesy, diáře, sponky, ořezávátka a pera jsou tak hezké, že je prostě musím všechny koupit. To se nedá nic dělat! ;-)
A jaké věci nutně musíte mít Vy? Čemu nikdy nedokážete odolat?

Přistupte blíže a povšimněte si, prosím, maličkých pastelek v krabičce s kačerem - jsou mým vintage úlovkem z 50. let a vejdou se krásně do kabelky - využiju je, až budu potřebovat naléhavě vyplnit nějaké úřední lejstro - s nimi bude tiskopis o tolik veselejší! A jako bonus na něj namaluju dům, plot,  psa, kytku, tři houby a veverku...Určitě tím úřednicím zlepším náladu, nebo ne? ;-)

Vivi podpis

42 komentářů:

  1. rozkošné vecičky :)
    ja našťastie nemám také sklony nakúpiť všetko, čo sa mi páči :D a možno mám len som sa naučila ovládať to (konečne) :D:)

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní10:36

    Vivi, jééééé to je dobrá záliba, pastelky, gumy, notýsky.............Já zas nesmím do bazarových krámků. Tady v Brně je jedna zlevněnka a tam když zajdu, nikdy neodejdu s prázdnou. Tento týden dvě úžasný starý kameninový bábovky, no uznej, jak se mám rozhodnout jen pro jedinou, když jsou tak krásný a laciný?????? Hezký den s barevným lejstrem s veverkou. Majka

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní10:41

    Vivi,ty jsi číslo,ale jsi hodná,že myslíš v dobrém na naše úředníky:-),možná by se jim někdy hodilo těma pastelkama namalovat úsměv.Protože kolikrát má člověk 100 chutí ,když vejde do dveří a vidí jejich škleb,zase vycouvat s poklonou až k zemi:-)
    Měj se hezky a pastelkám v kabelce zdar!Pa pá Žaneta

    OdpovědětVymazat
  4. Určitě jim zlepšíš náladu! :). Krásné, krásné, já neodolám také hodně "blbůstkám" už jen díky vzhledu, krabičce apod. Zrovna jsem o tom také psala ;)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní10:46

    Vivi, já papírnictví miluju od dětství a vždy jsem toužila po dvoupatrových pastelkách, které jsem si dopřála až v dospělosti :-) miluju bločky, zápisničky, diáře, pastelky, voňavé gumy, no snad vše, co mají v regálech...:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Vivi,
    já chodím "loupit" do květinářství :-D Papírnictví mi připomíná začátek školního roku, vůni nových knih a učebnic. Chuť dozvědět se něco nového. :-)
    Krásný den
    Věrka

    OdpovědětVymazat
  7. ...Ev, "naučit se ovládat" - kolik ten kurz stojí, prosím tě? :-D

    ...Majko, abych se ti přiznala, tak s bazarovými kousky to mám taky. Ale hned jak mi Ev napíše, v jakém kurzu se zbavila sklonů "koupit všechno", přestávám utrácet. ;-)
    Kameninové bábovky jsou mojí velkou slabostí. Máš pravdu, ty se zkrátka v obchodě nechat NESMÍ! ;-)

    ...Žanetko, já myslím napřed na úředníky, pak na úředníky...pak dlouho nic a pak až si vzpomenu na naše úředníky. Chtělo by to namalovat na čtvrtku veselý obličej ve velikosti ouřednické hlavy, na zadní stranu přilepit špejli, a jakmile na úřad vejdeš a uvidíš někoho "neradostného", stačí jen dát mu před obličej tenhle výrobek. To je finta! ;-)

    ...Len, tak to už nemeškám a letím se k tobě podívat, jakéže blbůstky máš ve svém serdci ;-).

    ...Janko(vice13), já to mám taky od dětsví, takže vycházím z toho, že už se starým kouskům neodnaučím. ;-) Dvoupatrové pastelky - sen každého papírnického maniaka. :-*

    ...Věrko, voňavá bylinka nebo kvítí jsou nejmilejšími živými dekoracemi v interiéru - chápu tvé loupežnické, květinářské sklony.
    Chuť dozvědět se něco nového po 20 letech strávených ve školních lavicích už nějak nemám. Ba ne, to zas přijde ;-).

    OdpovědětVymazat
  8. Vivi, jsi vtipna, tve posty maji smrnc:)
    Ja celou oktavu a me studium na vejsce nedam dopustit na bloky, takze v papirnictvich vetsinou patram po tech nejoriginalnejsi, impresionisti asi vedou:)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Vivi, nákupy v papírnictví taky miluju. Když jsem chodila do školy, od půlky prázdnin jsem se těšila, až půjdem nakupovat do papírnictví. Pak jsem se ovládla, vysvětlila jsem si, že ty věci nepotřebuju a zabírají zbytečně místo. No ale... pak jsem začala dálkově studovat vysokou školu a nákup byl zase zdůvodněn. Teď už nestuduju, ale zase se může maskovat za to, že to vlastně kupuju dětem. Tenhle týden jsem zrovna v Kiku neodolala malému notýsku v shabby chic stylu, který jsem si koupila na zápisky, na které by mi možná stačil z toho notýsku jeden list. Takže máš pravdu starého psa.... Proto si nedělej iluze, možná se toho zbavíš, ale rozhodně ne na dlouho.
    Měj se krásně
    Jana

    OdpovědětVymazat
  10. Ach, vstup do papírnictví je, jak vstup do malého ráje! Už od dětství. Kolekce absolutně nepotřebných, ale nezbytných proprietek zaplňuje pracovní plochu a šuplíky. Jak odolat ořezávátku ve formě vysavače, pendlovek atd...No a nápad s pastelkama asi využiji, aby jsem úředníkům malovala úsměv na tvářích!!!
    Hezký sprchový den
    Lezarts

    OdpovědětVymazat
  11. Neodolám diářkům a malým notýskům v originálních deskách, popřípadě ještě se zajímavým potiskem papíru.
    Dan většinou jde za tužkami a dalšími kreslícími potřebami, hold designér je designér... :D :)

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní12:53

    Vivi, a ty bys fakt do toho kurzu šla? já teda ani náhodou, já si to fakt užívám, jak jsem hamižná na "veteš" jak tomu někdo říká. kdybys mi poslala mejlovku, poslala bych ti nějakou fotku abys viděla, jak zle na tom jsem. Majka

    OdpovědětVymazat
  13. ...Hanyzko, děkuju :-*. Ty jsi můj člověk! Impresionisti - to je jednička na trhu ;-).

    ...Jani, člověk si k nákupům vždycky důvod najde - jednou je to radost (to když je potřeba se za něco odměnit), jednou smutek, jednou vysoká škola, jednou děti. Zkrátka - vůně nového sešitu je lepší než 10 Chanelů ;-).

    ...Lezarts - to jsi napsala krásně! Okamžitě si dávám do rámečku "Papírnictví - malý ráj"!
    To víš, že jo, jen ty úředníky pořádně zmaluj :-D

    ...An, vítej do party ;-). A Dana přizvi taky, se svou zálibou v kreslících potřebách může do našeho klubu Papíromaniaků směle vstoupit.

    ...Majko, já jsem v klidu. Určitě žádný takový kurz neexistuje a kdyby přece jen ano, vymluvila bych se na nedostatek času a na to, že se svou závislost snažím zkorigovat sama ;-). Těším se, až milá Majka bude mít založený blog a tam uvidím(e) všechny její poklady. Určitě se pokochám moc ráda aspon já na vivavintage.cz@gmail.com Děkuju. :-*

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní13:51

    Vivi, a vůbec, přece to máme pod kontrolou a žádná závislost není, že??? Majka

    pošlu, ale nevím, jestli to dnes stihnu, jedu vařit marmošku. tak čekej.

    a já si blog založit zatím nemůžu, nestíhala bych to. Ale píšu, ZATÍM

    OdpovědětVymazat
  15. hah to nvm jestli zlepšíš náladu jim, ale aspon sobě :)

    OdpovědětVymazat
  16. Vivi, tak teď jsi mě rozesmála.....čmárat úředníkům do lejster pastelkama:o))))))))))))). Skvělý nápad!!!!

    Pěkný den. Šárka

    OdpovědětVymazat
  17. Vivi, děkuji za milý komentář u mne na blogu.
    No a papírnictví - mám jedno oblíbené u nás, nejlépe tam jít bez dětí, jen kdybych měla koupit vše, co bych si přála, tak by mne muž nespíš nepochválil:-).
    Ještě ráda chodím do fotoobchodu, tam se chodím ale pouze kochat, neb na můj vysněný objektiv ješt musím šetřit.
    Pomalované lejstro mne pobavilo, te´d jsem si prohlížela staré sešity ze školy a ve všech mám nějaké kresbičky :-))).

    OdpovědětVymazat
  18. PAPÍRNICTVÍ TO JE ADRENALIN.
    STÁLE CHODÍM DO ŠKOLY, TAK NAKUPUJI POTŘEBNÉ VĚCI A VĚCIČKY ZA ŠÍLENÉ CENY. JSEM ZDE OCHOTNÁ NECHAT NESKUTEČNÉ PENÍZKY.
    TO SE NEDÁ ODOLAT, KDYŽ TY SEŠITKY TAK HEZKY VYPADAJÍ A NA KAŽDÝ SEŠIT POTŘEBUJI SLOŽKU A KE KAŽDÉ SLOŽCE ZASE TUŽKU. TAKY PĚKNÉ POUZDRO A JEŠTĚ DALŠÍ SLOŽKU S KYTIČKAMA A DESKY NA PAPÍRY S HEZKÝM OBRÁZKEM A ..........
    JE TO ŠÍLENSTVÍ.
    BOHDA

    OdpovědětVymazat
  19. :D:D teda, jsi jim udělala dobrej kšeftík :D
    Já taky zbožňuju papírnictví, bohužel v poslední době tam nemám moc pro co chodit :D:(

    OdpovědětVymazat
  20. Vivi, uplne Te chapu. Mam uplne stejnou uchylku. V papirnictvi jsem schopna travit hodiny. U me vedou bloky a pastelky (idelne ty v plechovych krabickach :)). Jeste lepsi ale je, kdyz jdou "zadarmo" objednat z katalogu v praci ;) (ale pssst :)) Petra

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní19:00

    úředníci budou ROZHODNĚ nadšením bez sebe vivi:D
    achjo! to mě připomělo že potřebuju nutně do papírnictvíí pro všechny možný blbostičky...^^

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi, pastelky s kačerem jsou super hit! :-D Mě nejvíc uchvátili ti houpací koníci- ty barvičky, však už mě si znáš :-) Já mám taky takovou ouchylku...ale není to papírnictví, nýbrž This&That a Madal Bal- když tam vkročím, nestačím se u pokladny divit, co všechno skončilo v košíku! Za ty ceny tolik krásy...Pak jdu polovinu věcí vracet, protože si uvědomím, že nechci svůj byt přehltit zbytečnostmi a hlavně to fakt NEpotřebuju :-D Je to někdy těžký boj! Když jsem byla na ZŠ, disponovala jsem slušnou sbírkou gum- kytičky, dinosauři, klasické pryže..no prostě od všeho muselo být něco...a taky jsem v papírnictví zběsila nakupovala nálepky a pohledy a schovávala je ve velké obálce pro speciální chvíle tak dlouho, až jsem je všechny jednou vyházela, protože jsem opravdu nevěděla, kam bych si ve dvaceti lepila poníky a posílala pohledy se štěňátky :-)Pak mě to samozřejmě vzápětí mrzelo a s nostalgií na své sbírky vzpomínám, ale co- život je neustálá obnova a je dobré se umět s nepotřebnými věcmi umět loučit ;-)

    OdpovědětVymazat
  23. Papírnictví je také mým oblíbeným obchodem, společně s knihkupectvím. :-)

    OdpovědětVymazat
  24. Vivi, jak vidím, zařazuju se mezi ty, pro které má papírnictví zvlášní kouzlo i v dospělých letech. Ta vůně nových sešitů a knih...
    A čemu neodolám, asi klubíčkům, hezkým ubrouskům, pokladům z bazaru....
    A dost, asi toho je ještě hodně!
    Měj se krásně, pa Helena

    OdpovědětVymazat
  25. Krásné věcičky. Papírnictví musím taky obcházet velkým obloukem. :-)

    OdpovědětVymazat
  26. ...Milá Majko, jasně, o závislosti nemůže být ani řeč. ;-) Na fotky se těším, ale nestresuj se - nechvátá to. Měj se krásně. :-*

    ...Ivuš, dobrá nálada prostě zaručena.

    ...Kopretinko, děkuju za milý komentář. Jak tu psala Lezarts, papírnictví je prostě takový malý ráj. ;-)

    ...Bohdanko, trefně jsi to vyjádřila. A slova "adrenalin" a "šílenství" jsou přesná :-).

    ...Dess, neříkej...nevěřím. Do papírnictví je pořád pro co chodit! Copak ty nutně nepotřebuješ sponky, barevné gumy, notýsek, magnetky, obálky, nálepky??? ;-)

    ...Peťo, tak to ti úplně rozumím. Bloky a pastelky ZADARMO jsou úplně ty nejlepší. Krucipísek, proč já za ně pořád platím jak mourovatá? ;-)

    ...Priscillo, blbostiček není nikdy dost. Kup si aspoň jednu blbostičku na den.

    ...Sandro, ty mi vždycky vezmeš všechna slova a já už nemám co dodat. Jen zatleskám! ;-)

    ...Marti, chápu. Ono knihkupectví a papírnictví mívá dost podobnou vůni. Každopádně plný košík mívám v tam i tam (i když...kde já vlastně nemívám plný košík!?) ;-)

    ...Helenko, ano, ano, ta vůně! První, co udělám, když otevřu novou knížku nebo sešit, je, že k nim přivoním. Bazárkové poklady máme s Majkou taky tuze rádi ;-).

    ...Ami, někdy je fajn tam i vejít ;-). Zkus to.

    DĚKUJU VŠEM za moc milé komentáře. Vivi je potěšena!

    OdpovědětVymazat
  27. Takové krásné věcičky! Pro ty bych loupež spáchala také! :)

    OdpovědětVymazat
  28. Ahoj Vivi...úžasné úlovky...také jsem častým návštěvníkem papírnictví...a to máme ve městě jen tři...
    Pobavilo mě, jak se chystáš vyplňovat lejstra...připomněla si mi tím mého staršího syna (bude mu 18)...také na všechny písemky maluje rádobyvtipné obrázky a o jeho sešitech nemluvím...tam je malůvek snad víc než zápisů...a strašně se diví, že pro jeho talent učitelé nemají pochopení...:-)

    OdpovědětVymazat
  29. Já miluju tu vůni papírnictví, když tam vejdu, zastavim se a nasaju tu vůni, vzpomenu si na školní léta, začnu se usmívat a pak otevřu oči - lidi okolo si ťukaj na čelo :-DDD

    OdpovědětVymazat
  30. Hihi, to jsi trefila...papírnictví bývalo po celou dobu základky a pak i střední mojí fobií. Po otevření hranic jsme občas zajeli do německa a tam to byla teprve ta pravá obscese :-))) Teď tam tam až tak moc nemusím (což velmi svědčí mojí peněžence), ale obávám se že až můj synek dovrší 6ti let tak to zase začne. Bloky a zápisníky všech druhů, desky a propisky jsou v mém žebříčku na prvních místech.

    Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  31. když jsem ještě chodila na základku i na gympl, vyžívala jsem se v sešitech a pastelkách, ale teď už nadšené ochladlo :D..většinou si zapisuju do netbooku.
    a jsem ráda, že dortíky podle mého receptu chutnaly :)

    OdpovědětVymazat
  32. ...Niko, Madlenko, Peťo, Luci, Terezko, ráda se dočítám, že papírnickou vášní "trpíte" skoro všechny. Zkrátka papírnictví nejsou jen obyčejné tužky, lepidlo a černá izolepa, ale je tam plno holčičích věcí a těm se nedá odolat. Moderní technika je sice fajn, ale za voňavý sešit a veselé fixky bych ji nevyměnila ;-).

    Krásný víkend všem!
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  33. Téda Vivi! Takový nákup! Já také vždycky vykupovala papírnictví, a pak mi bylo líto všechny ty věci použít, tak je mám až do teď! Dalším mým "loupežnickým" místem byla cukrárna. Každou středu, když jsem šla z klavíru, dopřála jsem si větrníček, kremroli či kousek barevného marcipánu. Jenže onu labužnickou symfonii jsem také musela omezit, protože v určitém věku jsem jako baculaté dítko s tvářičkami a faldy šla do sebe, a řekla si, že takhle ze mě nevyroste jedna s těch hezkých slečen, které byli v časopisech na oblečení, které chodili mamince. A dneska? To jsou všechny barevné bločky, bublifuky, malá mýdla, cucavé bombónky, laky na nehty, svíčky, knoflíčky, korále a sponky. Takže na mě si musejí dávat pozor všude! ;)

    OdpovědětVymazat
  34. Haha tohle přesně znám, já teď ve velkém ukládám printables a chystám se nakupovat papíry a čtvrtky a nůžky a další kraviny. Jinak - nevíš kde koupit zajímavé vzorované papíry nebo čtvrtky?

    OdpovědětVymazat
  35. pastelkám, farbičkám a všelijakým notesom, alebo zošitom, ktoré majú peknú potlač, skrátka musím kúpiť :D :D

    OdpovědětVymazat
  36. zlaty nazov a to vyplnanie lajstier farbicka super napad:))

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní17:52

    Kdysi jsem mamku přemlouvala, ať mi koupí každou druhou věc v papírnictví. To bylo breku kvůli tomu. Nakonec mě vychovala tak, že si vystačím už jen s prospiskou, obyčejnou tužkou, gumou a blokem nebo sešitem. Ale co si nikdy neodpustím, ať už v papírnictví nebo hračkářství je bublifuk! Ten jsem si neodpustila ani teď ve Vídni,když jsem byla na výletě... :))

    Krásný večer přeje Gago :))

    OdpovědětVymazat
  38. ...Kami, ty jsi hračička...úplně jako já.

    ...Simčo, díky naší čilé mejlové korespondenci jsem ti už asi vše zodpověděla.

    ...Zuy, MUSÍŠ, viď? To znám! ;-)

    ...Evie, ty jsi zlatá!

    ...Gago, páni, takovou důslednou výchovu jsem tedy neměla. Možná právě proto jsem takový pastelko maniak. Bublifuk i mě přenáší do dětských snů a bujarého veselí. ;-) A Vídeň? Tam by to bez foukání bublin vůbec nešlo! ;-)

    DĚKUJU VŠEM, MOC. Vivi

    OdpovědětVymazat
  39. Píšeš moc zajímavé články..!! Jinak čemu já neodolám? Poslední dobou kosmetice... Jakkoliv vlezu do drogérky nikdy neodejdu s prázdnou.. :D

    OdpovědětVymazat
  40. Moje řeč :) Vždycky je mi znova 7 jdu do první třídy a potřebuju mít všechno s obrázkem, barevné, třpytivé a když to ještě hraje tak to jsem pak v sedmém nebi.

    OdpovědětVymazat
  41. to jsou úžasný věci, kačera Donalda bych si klidně do školy koupila, ikdyž už je to trochu infantilní:)

    OdpovědětVymazat
  42. rozkošné :) já zas vykupuju věci se sobama :D

    OdpovědětVymazat