23.1.12

K Ivanovi zády, k lesu čelem

Nemíváte někdy pocit, že se chcete otočit ke všem Ivanům, povinnostem a problémům zády a jít do lesa? Já vím, že se problémy mají řešit, aby se v člověku nehromadily atakdále...ale...aspoň občas, aspoň jeden den vystrčit na všechny a na všechno záda a nic nedělat ;-)...jen si to představte. Jíst smažené sýrové kroketky, pít žlutou limonádu, dát si horkou vanu, dívat se na 5 filmů za sebou, číst anebo jít na večeři s někým, koho jste neviděli už léta. K téhle mé dnešní úvaze mě inspirovala paní, od které si pronajímám kancelář. S nadsázkou řekla: "Když je člověk v nemocnici, je to jako dovolená. Dělá věci, ke kterým se normálně nedostane. Čte si knížky, kouká na televizi...". Je to fakt, ale přece jen - kdo by o takovou dovolenou stál? Takže proč si neudělat jeden nenucený volný den, když jsme zdraví a můžeme si ho vážně naplno užít!?
Takže dneska (tedy zítra) je to naplánováno úplně jednoduše - den bez práce a přesto s plnou mísou koláčů (kéž by mi někdy můj plán vyšel) ;-). A Vy - dneska nebo kdykoliv jindy...prostě to udělejte ;-).
Vaše Vivi


K Ivanovi zády, k lesu čelem! Moji koníci a nový japonský panáček Sonny Angel (jeho "lepší část" jste viděli tady) mi jdou příkladem. 
 Slibuju, že příště už si budeme zase všichni koukat zpříma do očí, i když tenhle "zadeční" pohled není tak zlý, co myslíte? ;-).





Vivi podpis

35 komentářů:

  1. tak to ti přeju krásný den! (když jsem byla před dvěma týdny nemocná, taky jsem si libovala, jak je to skvělé, že si konečně můžu odpočinout v posteli s knížkama...paradox dnešní doby?)

    OdpovědětVymazat
  2. Vystrčit na celý svět zadek není by nebylo vůbec špatný, kdyby to nebylo zrovna doslova... Tobě ale přeju, ať si můžeš takový skvělý den pro sebe dopřát co nejdřív a dosytosti si ho užít, ale to Ty určitě užiješ :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní9:38

    Fotky fantastický a vystrčit na všechno ehmmm...záda neni vůbec blbej nápad

    OdpovědětVymazat
  4. ooo, dovolenka, ničnerobenie... páni, už len jedna skúška a budem si to môcť dovoliť :)) a to si všetci píšte, že si spravím ničnerobiaci deň!!

    OdpovědětVymazat
  5. Je, ahoj, Vivi, tohle bych si moc přála, s tím novým prostorem mám zrovna kupu starostí, ale věřím, že vše se v dobré obrátí, ... a pak si můžu zpívat, že to jsem se to u-na-vi-la, u-na-vi-la... :D

    Krásný a ze srdce lenošivý dník přeju!

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, holky, tak to jsem ráda, že se Vám můj lenošivý tip líbí, ale musím se přiznat, že já dnes makám jako šroub :-). Tak si "vodpočiňte" i za mě ;-). A nemyslete si, že kážu víno a piju vodu :-), však já si to volno taky někdy udělám!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  7. Zkouším to zrovna dneska, tento přístup, odmítám jet nakupovat:-D Jinak ten zadek vystrkuji na svět, jako holky z "Moulin rouge" v krajkových kalhotkách, ovšem je to v rytmu Kankánu!:-D A protože nejdu na ten nákup, jedu za Tebou Vivi, abychom vyrazily čelem k lesu za Mrazíkem a ukázaly pozadí všem Ivanům!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lezarts, Tvůj otevřený komentář mi vyrazil dech ;-). Vezmu asi svůj Nikon a budu to všechno dokumentovat (abych pak měla co dát na blog) - takže vyfotím jak se nadnášíš v rytmu Kankánu a vystrkuješ záda na Ivany ;-) Já se jaksi zdržím a budu jen fotit ;-)))

      Vymazat
  8. To je chutné ...krása ....u teba je to občas ako v rozprávke ...ani neviem prečo ale pripomenulo mi to rozprávku Macko uško :)
    No ja mávam také dni pomaly už každý týždeň ale popravde ke´d som teraz pbez práce tak sa mi to ako si zlieva do jedného dňa a občas ani neviem koľko je hodín nie to ešte aký je deň tak že ja mám takých volných dní až až ...aj keď netvrdím, že nemám čo robiť ...zrovna teraz idem do mesta nakúpiť nejaké fakt potrebné veci a navštíviť starú mamu ako sa má a či niečo nepotrebuje ...aj tak sa v podstate doma nudím ...len keby vonku nebolo tak snehu dosť zle sa chodí ...ale to človek oželie ...nejak sa dá ...aspoň že je po dlhej dobe krásne a nesneží ...
    Tak ti prajem krásny deň ten dnešný aj poprípade aj ten zajtrajší keď už si si ho tak pekne naplánovala hádam ti víjde a oddýchneš si s tou misou koláčov ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, děkuju Ti moc. Jsem ráda, že Ti můj blog někdy připomíná pohádku, o to se snažím vlastně pořád ;-). I když Macka uška jsem nikdy neviděla.
      Užívej si každý den tak, aby se Ti neslíval do jednoho. Třeba dneska si můžeš dát taky plnou mísu koláčů (na to si pak vzpomeneš ještě za rok) ;-)

      Vymazat
  9. jeeej to je uplne super fotka:)
    http://cookieswardrobe.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Vivi,
    tak k lesu čelem jsem - koukám z okna na zasněžené smrky, aspoň teda na to, co vidím mezi houští vloček. První podmínka splněna. S Ivanem je to horší, ale to neva :).
    Buchty nemám, ale zrovna jsem dala do lednice tuhnout tiramisu, takže to je též dodrženo.
    Jen to lenošení, to asi dnes nepůjde. Ale abych řekla pravdu, vzala jsem si takové pomyslené volno minulý týden, sice to bylo hlavně z důvodu všelijakého ježdění a vyřizování, ale taky z jednoho velmi příjemného - dostala jsem zajímavou zakázku, sice asi ne moc lukrativní, ale zato kreativní a příjemnou; asi to tak bývá, prostě jedno, nebo druhé. Tak jsem si ji nechala procházet hlavou, tenhle týden lenošení končí, začíná makačka! :)
    Vivinko, měj se nádherně, přeju aspoň malou lenošivou chvilku s mísou... třeba tiramisu (pokud nemáš vlastní, zvu Tě :) ).
    M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mari, děkuju za krásný komentář. Máš moc příjemný výhled z okna a hádám, že Tiramisu je už sněheno ;-). Moc Ti přeju, aby ses na nové zakázce pořádně "vyřádila", a doufám, že alespoň její střípky uvidíme u Tebe na blogu. Jsem moc zvědavá!

      Vymazat
  11. Milá Vivi, tohle nicnedělání jsem si užila minulý čtvrtek a bylo to suprovní. Bylo až neuvěřitelné jak byl ten de dlouhý, vláčný. Hodiny jsem byla u compu, ale jen procházela blogy, pinterest, fler a pod, pak jsem si četla, zkoukůa Saturnina a vegetila...vůbec mi nedělalo problém to vydržet :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní14:03

    Milá Vivi, taky mám někdy chuť se na všechno(všechny) vyfláknout a ležet a koukat do stropu a přemýšlet si anebo jen tak sedět a čumět na bednu a ládovat se čokoládou. Já myslím, že to tak má každý, i když jak víme, většinou skutek utek, že? Většinou se zavřu dole do své dílničky a něco šiju, ale mám z toho obrovskou radost.
    Jen mi prosím prozraď, to krásný okno u toho křesílka je vážně tvoje????? krásný den Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko, máš naprostou pravdu. A je perfektní, že máš taky svůj koutek, kam můžeš "zmizet". Všichni takový místo občas nezbytně potřebujeme.
      K Tvé otázce - tak zatím jsou moje jen ty hrábě, ale časem...kdoví. ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní14:30

      Jo jo, to musíš být moooooooooc hodná a třeba bude tvoje i křesílko a okno. To okno je totiž překrásný a to by stálo za to být hodná. Majka

      Vymazat
  13. Vivi, myslím, že takový den je naprosto super a jednou za čas by bylo velmi vhodné jej zařadit mezi ty dny všední:-D

    OdpovědětVymazat
  14. Vivi, tedy podepisuji se pod každé slovo, co si napsala. Často na takové volno i myslím/me, horší to je s realizací...Ale, abych jen nefňukala, o víkendu jsme plánovali náš skoro tradiční květnový rodinný výlet. Už se hrozně těším!
    Hezky si užij ten pohled do lesa!
    Pa, Helena

    OdpovědětVymazat
  15. Já bych otočila záda na toho chlapa, co tu bydlí, on je otáčí celých 16 let...mohu? :-P

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní18:22

    je důležité umět si udělat čas sama na sebe, na své koníčky a mít chvilku na zamyšlení se na svým uspěchaným životem...někdy je opravdu těžké takovou volnou chvilku najít, ale je to neskutečný balzám pro duši.
    Tak tedy přeji mnoho takových chvil ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Morgiss, nedovedla bych to říct líp ;-). Díky moc.

      Vymazat
  17. Anonymní18:57

    Presne takýto krásny deň by som chcela stráviť, nemyslieť na nič, iba na chvíľu bezhraničného oddychu, kedy by ma netrápilo nič a dokázala by som iba ľúbiť všetko, čo by mi prišlo do cesty. Prajem ti, aby ti zajtrajšok vyšiel tak ako si si ho vysnívala a užila si nádherný deň s miskou koláčov :) a týmto rozkošným panáčikom ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Beth, ty jsi moje zlatá poetická duše!

      Vymazat
  18. Milá Vivi,vyzvedni si u mne prosím ocenění. Moc zdravím. Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kaivo, už k Tobě chvátám, chvátám, nemám chvíli klid! A moc děkuju!

      Vymazat
  19. Vivi, takový den bych si udělala. A třeba ve Tvé společnosti. To bych se vrátila odpočinutá nejméně na tisíc let. :)

    Jsi skvělá, i o smutných věcech umíš psát vesele. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slečno L., opravdu mě těší, jak krásně si mě idealizuješ! Někdy to musíme vyzkoušet a schváleně, na jak dlouho budeš odpočatá. ;-)

      Vymazat
  20. Vivi, nezapomeň si vyzvednout na mém blogu "srdce". Čeká na urgentní transplantaci na Tvůj blog!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Renčo, nepodařilo se mi teď dvakrát po sobě na tvůj blog dostat (stále mi to hází chybu), ale rozhodně to budu zkoušet dál ;-). Děkuju moc!

      Vymazat
  21. Zrovna ted bych se rada otocila zady ke vsem studijnim povinnostem a tak vesele prokrastinuji nez se zase vrhu do uceni na dalsi zkousku:) A pritom bych tak rada i uklizela nebo pekla, nebo sjizdela nejake oblibene serialy nebo blogy:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanýžko, kdyby se zkoušelo z prokrastinace, tak mají všichni studenti plný počet bodů ;-). Já se takhle o zkouškách naučila pařit snad všechny staré hry ;-)). Tak hodně štěstí!

      Vymazat
  22. Anonymní20:59

    ano, ano, ano !!! Ja jen muzu souhlasit, neni nad to si poradne zalenosit, dat si horkou vanu v cokoladove soli (i-radost :), dat si masku na oblicej, na vlasy, proste mit pocit, ze delam neco pro krasu :), prinest si do pelisku same mnaminy a poustet si stary filmecky .... jojojooooooooou to se obcas musiiiii :o)
    Misulina

    OdpovědětVymazat