14.1.13

Věci, které dělají hezčí (zimní) den

Jsem sice milovníkem (upřímných) gest a úsměvů, ale stejně tak ráda (a to vy dobře víte) mám hezké věci a roztomilé radosti, které mají velkou moc - povýšit "nicmocden" na den veselý, povzbudivě přívětivý nebo dokonce výjimečný. Hlavně v zimních dnech je potřeba mít kolem sebe pořádnou zásobu roztodivných radostí. V létě totiž stačí hodit na sebe tričko, do tašky  časopis (sotva zbyde čas ho aspoň prolistovat), pusu přetřít meruňkovým leskem a jde se za dobrodružstvím. Ale v zimě potřebuju všeho tak nějak víc (je to docela dobrý argument pro nezadržitelně se rozrůstající lednové nákupy).
Moje pletené svetry a kabáty se chtějí parádit a líbí se jim brože - hlavně ty hravé, barevné a nápadné...ve stylu kdyžužtakuž (žijem přece asi jenom jednou). Jsem zvyklá svoje svršky na slovo poslouchat, a tak jim nosím (některé kupuju, ty vzácnější dostávám) stále nové brože a špendlíky, po kterých jejich látkové srdce touží. A pak tu máme knížky. Je jedno, jestli voní novotou a zvědavostí nebo jestli jsou jejich rohy odrbané a občas se na nějaké stránce objeví mastný flíček (od smažených cibulových kroužků). Hlavní je, že si s nimi v zimě tuze rozumí sametově růžová deka, bílé pletené ponožky a pořádný hrnec čaje (meduňkového s pomerančem)...to pak člověku vůbec nevadí, že je za okny mráz, a že se tak brzy stmívá. A taky rtěnky a výrazné barvy se v zimě hlásí o slovo, protože bílá zima si žádá trošku obarvit. 
Takže až se mě léto zeptá, co jsem dělala v zimě, ukážu mu tenhle článek, ve kterém se zdobím veselými šperky, maluju si pusu výraznou rtěnkou a čtu spoustu knížek...já si totiž zimu užívám. Užívejte si se mnou. ;-)



 Zleva: brož hedvábná květina * světle modrý sešit * brož látkové srdíčko s výšivkou * poklad ukořistěný v jedné aukci = vintage brož s veselými tanečníky * králíček s dortíkem a brož ve vintage stylu, které mi ve vymazleném vánočním balíčku přinesl pošťák od růžovomintové Bashy * látková brož s kolouškem (ta mi byla souzená) * dole na fotce placka z Paříže s nejmilejším kloučkem malým Mikulášem (knížku Mikulášovy patálie doporučuju všema dvaceti malým, ale hlavně velkým čtenářům - velcí ji potřebujou víc).



Zleva: moje veleoblíbené pruhované pánské tričko, lesk na rty Chanel, knížka Coco Chanel, rtěnka ve zlatém obalu od Srdcové Brigit (nechápu, jak se mohla tak přesně strefit do "mojí barvy"...to děvče čaruje) a knížky od Agathy Christie.
Tenhle týden jsem si vzala na večerní čtení (protažené až do hluboké noci) už párkrát přelouskaný životopis Coco Chanel a klasiku od Agathy Christie, která čtenáře dokáže lapit do svých sítí už od...druhé stránky. Nejradši mám od ní knížky, jejichž obal ilustroval Adolf Born (mnohem míň se pak při čtení bojím...Adolf mi tu napínačku vždycky trochu "odlehčí").
*
Příběh Zapomenutá vražda je o mladé manželce, která se sama (zatímco její muž cestuje za prací) vypraví poprvé v životě do Anglie najít vysněný dům. Bylo by přece hezké mít někde stálý domov. Podaří se - objeví ten pravý dům, zařizuje ho a těší se na návrat svého manžela. Jenže věci, které se v domě začínají dít, nahání šílenou hrůzu. Jakoby se v domě, ve kterém nikdy v životě nebyla, upamatovávala na strašnou vraždu, která se tam stala. A tak nakonec není to hlavní ve "vysněném domě" žít, ale přežít. H-ůůů-áááááá!

Vivi podpis

113 komentářů:

  1. knižky robia aj mne potechu počas zimy, ale aj v lete, vlastne stále :D tie brošničky sú krásne a ja som sa túto zimu ale totálne zamilovala do sviečok, momentálne je spotreba obrovská, pretože mi spríjemňujú všetky chvíle, keď som doma :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ano, svíčky...to je základ romantických zimních večerů. Mám jich tuny, není jich nikdy dost. ;-)

      Vymazat
  2. Tak ja zrovna lezim v posteli s teplotou :/ Moc krasny clanek, taky si musim svetrik necim ozdobit, at uz brozem nebo treba paskem... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klárko, tak meduňkový čaj s pomerančem, Agathu Christie do ruky a nevylízat z postele aspoň tři dny. Stejně je venku taková zima, že je nejlepší zůstávát pěkně doma v teplíčku ;-).

      Vymazat
  3. Juuuuuu! Skvělý článek Vivi (jako vždy) ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní8:35

    Krásný článek :-) Jéé, Agatha - já teď četla 10 malých černoušků, moje první knížky od ní a jsem naprosto nadšená!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ Deset malých černoušků je klasika. Nedávno jsem viděla i film (asi ze 65. roku, ale byla to pitomost, tak zůstávám věrná knížce). ;-)

      Vymazat
  5. Dneska výběr knížek - moje gusto ;)
    Mikulášovy patálie mám ještě z dětství - vydání z r.1985, synek už dostal ta nová vydání. Jsem zvědavá za pár let na jeho vlastní patálie, už teď se nenudíme :D
    Placka skvělá!!! Já bych si ji sice na kabát nedala, ale juniorovi by svědčila.
    Co se týká Agathy - přesně tahle vydání nám zdobí knihovnu. I když jsi nejsem jistá, jestli už se knížky (kvůli zajímavému obalu) nenápadně nepřestěhovaly do dětského pokoje ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, tak to jsem ráda, že jsem se ti trefila do vkusu.
      Mikulášovy patálie a Mikulášovy prázdniny jsou nejlepší právě ty staré. Má je můj muž z dětství a považuju je za poklad naší knihovny. I když všechna nová vydání jsem taky koupila ;-)

      Vymazat
  6. Já se chystám na knížku od Mirandy Gray - Rudý měsíc, trošku jsi mě na to přes ten woman summit navedla ti Vivi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, Rudý měsíc je taky v mojí knihovničce ;-). Jsem ráda, že Tě woman summit popostrčil...♥

      Vymazat
  7. Netrpělivě vyhlížím svou poštovní zásilku knížek a kabát mi zdobí dokonalá brož ve tvaru slunečnice...snad jsem proti tomu nečasu venku dostatečně vyzbrojená :-) Děkuju za inspiraci a přeji hezký lednový čas! Mimochodem, ta brož s kolouškem je naprosto úžasná! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Báro, ty nikdy nezklameš. Holka jak má být ;-).
      Jsem ráda, že se ti líbí má kolouškovská brož, však je to taky moje pých :-D

      Vymazat
  8. Ať dělám co dělám, zimu si prostě užívat nedokážu, spíš jí přetrpím. Pokud mi to čas dovolí, také si jí ráda zpříjemňuji knížkami. Agatha mě také vždy potěší!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali, a nepřesvědčí (nerozehřeje) tě ani tohle?:
      http://www.youtube.com/watch?v=J6-XLilB_jI
      :-)

      Vymazat
    2. Vivi, bohužel nepřesvědčí. Já jsem totiž medvěd v lidském těle. Teď nutně potřebuju zalézt do nory, spát a probudit se, až bude svítit sluníčko, cvrlikat ptáčci a bzučet včelky. Jen to okolí to nějak nechce pochopit!

      Vymazat
    3. Milá Ali, však už se brzy dočkáš. Únor se překulí raz dva a počkej - v březnu už začne vzduch vonět jarem...;-)

      Vymazat
  9. Dobré ráno Vivi,
    já si naopak zimu úplně užívám, zvlášť když teď za okny krásně sněží. K té správné zimě je ale samozřejmě potřeba náležitá výbava - barevných šál, hřejivých rukavic, horké medoviny a teplého kakaa :)
    Mikulášovy patálie, ach to moje dětství... i teď je občas čtu, nejlépe v originále. Agatha je moje zamilovaná zvláště letní četba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, Ivetko, že taky (stejně jako já) nejsi zrovna velká milovnice veder. Zima je nádherná, když se na ni člověk umí připravit (-barevné šály, čepice, horké kakao a medovina, knížky od Agathy a plno broží na kabátku) ;-).
      Ten náš Mikuláš milovanej... ;-).

      Vymazat
  10. Vivi, opět u mě úsměv na tváři... Měla by jsi "povinně" článek každé ráno, abych pak měla hezčí začátek dne ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Ty brože jsou nádherné, myslím, že zvýšim jejich zastoupení ve své šperkovnici :) Já jsem velká milovnice knih, bohužel v současné době nemám šanci, skripta převzala místo veškeré literatury.
    http://a-drop-of-style-from-brno.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tak třeba skripta po dokončení školy taky celý pomaluješ veselýma obrázkama (stromy, domy, panáčci a psi) jako jsem to udělala já (ale stejně jsem je nakonec pěkně pro jistotu "uklidila" do kontejneru)...nic jinýho si totiž otravná skripta nezaslouží. ;-)

      Vymazat
  12. Drahá Vivi, já se přiznám, že po večerech ani nocích moc nečtu :-( Dala jsem si totiž za úkol, že budu více odpočívat a šetřit si tělo, aby bylo dostatečně odpočaté na všechny moje aktivity, takže se snažím alespoň několikrát do týdne zalézt pod peřinu do 22hodin. A když už čtu, jsou to materiály do školy nebo angličtina, které se od ledna intenzivně věnuji. Ale taky se rozmazluji v podobě nákupů ve stylu teplých šatů, ty totiž miluju. Minulý týden mi přibyly do skříně jedny béžové z angorké vlny a krááásně hřejí a taky už pokukuji po broži, která by je mohla zdobit :-) Takže díky za připomenutí! A šperky. Konečně došlo na ty Ooops a další od PLASTIC IS FANTASTIC :-))) A jinak zimu miluju, hlavně když můžu být na horách lyžovat :-)Vložím pár zimních fotek z víkendové lyžovačky. Krásný den a díky za každý tvůj článek, který zahřeje snad ještě víc než teplý kabát!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, věřila jsem, že se mnou a mými rozevlátými nákupy budeš sympatizovat ;-).
      Jak slyším "béžové teplé šaty z angorské vlny", úplně se mi tají dech. Ostatně - ten se mi tají i z tvých nových šperků. Ty se umíš odměnit, holka zlatá! Máš velkou pochvalu ;-)).
      A moc děkuju za krásný slova. ♥

      Vymazat
  13. dalsi super clanok Vivi :) ja robim to iste, kazdy vecer citam knihu a cez den si malujem pusinku krasnymi farbami :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. S Tebou je každé ráno hned hezčí, milá Viv ♥

    OdpovědětVymazat
  15. To je fakt, člověk by si měl v zimě dělat radost, když je venku ošklivo a zima. Já jsem se pustila do čtení Chvilek s Itálií od pana Horníčka :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, "Chvilky s Itálií" jsem četla minulý rok...moc příjemná oddychovka. Jen by se nejvíc hodilo číst ji pěkně u moře, s koktejlem v ruce. ;-)

      Vymazat
  16. Milá Vivi,
    ty brože jsou opravdu krásné, já na ně nikdy moc nebyla, což je asi chyba, protože o hodně přicházím. Takové krásky roztomilé bych chtěla mít také :)
    Co se týká čtení po nocích, tak místo knížek musím číst a učit se Správní a pracovní právo, takže nic moc záživného.. Ale slibuji, že až budu mít po zkokuškách, nějakou knihu popadnu a dám se do toho. :)
    Hezký zasněžený den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vratinko, a to já jsem zas hlavně na brože. Náramky a hodinky mi na ruce tak nějak překáží, náušnice obvykle v uchu špatně snáším (ať už bižu, stříbrno nebo zlato...možná, že by moje citlivé ucho sneslo diamant...musím to vyzkoušet) ;-), takže brože jsou skvělá alternativa a dá se s nimi krásně vyřádit.
      Zkoušku ze Správního a pracovního práva jsem odflákla tak, jako snad žádnou jinou. Budu ti moc držet pěsti, aby při tobě stálo štěstí - to je základ úspěchu. ;-)

      Vymazat
  17. Milá Vivi, ale ta knížní obálka od Adolfa Borna na fotce je strašlivě strašidelná! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milé Pondělí, no prosím Tě, slečna Marplová na obálce a ten malý neškodný vrah v rohu...to se ti zdá strašidelné? ;-))

      Vymazat
  18. Anonymní11:07

    Že já si tu zima nakonec taky začnu užívat?!! :) Hned po tvém článku jsem začala googlit, kde koupit něco od Agathy a už mám dvě knížky v košíku, ale s Bornem nemají :-( S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkus hledat na Aukru...tam vždycky nějaká Agatha Christie s Bornem je. ;-)

      Vymazat
  19. Já bych chtěla mít Tvůj optimismus, nadšení a všechno! :) Krásný článek, který nabíjí energií a dobrou náladou! Agathu Christie miluji a tuhle knížku obzvlášť, přesně tuhle mám, i když vytvářím zrovna sbírku vydání od Knižního Klubu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc šťastná za tak krásný slova, děkuju. ♥

      Vymazat
  20. úžasný článek! to je přesně to, co jsem po ránu před zkouškou potřebovala - nakopnout! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já tě, Marti, zase brzy nakopnu, jo? ;-))

      Vymazat
  21. Výborný clanok!!! Http://yvettamikulova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  22. juuu, to je zase krasne! :) Taky se vyzivam v malickostech, ktere mohou zprijemnit den... Dobry cajik s medem, novy modni casopis, dobra knizka, a vcera jsem si koupila Chanel ocni stiny, ta malicka papirova Chanel taska mi udelala nejvetsi radost haha :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, ty naše malé radosti...co bychom si bez nich my dívky a ženy počaly?! ;-)
      To znám...taky mám někdy z taštičky větší radost než z toho, co je uvnitř. ;-)

      Vymazat
  23. Brože tedy nenosím, asi by se k mým svrškům nehodily, ale knížky můžu nejen v zimě :) Akorát moje srdce pláče, když má nějaká knížka odrbané rohy nebo mastný flíček. Chovám se k nim jak ke křehkým květinkám :)
    Ze zimy se raduju vlastně až dnes, když za okny sněží. Už jsem to potřebovala, veškerá energie byla ta tam!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moc dobře, že jsi ke knížkám něžná. To já je zas (ty oblíbené) nešetřím. Tahám je všude s sebou a mají díky tomu spoustu zážitků. I zážitky odrbané a flekaté, ale to už k dobrodružnému knižnímu životu patří ;-).

      Vymazat
  24. Nevím, co dodat, takže říkám jen: "Vivi, ano!" :)
    Přeju krásný týden! :)

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní13:48

    Vivi, jsem tu dneska poprvé, ale mám pocit, jako kdybych tě znala od narození. Jsi velmi inspirativní a milý člověk.
    Kamila.

    OdpovědětVymazat
  26. Jů :) Krása. Hlavně nějakou tu Agátku bych si mohla zas přečíst :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Agatha umí potěšit. A ty taky...děkuju. ♥

      Vymazat
  27. agátu christie by som si prečítala niekdy pôjdem do knižnice tak si ju pekne popýtam :D

    OdpovědětVymazat
  28. Vivik, ty nech pises (a fotis) o comkolvek, mas svoj nenapodobitelny a jedninecny styl- aj to je jednou z veci, ktore u teba zboznujem! :* :)

    PS: stavim sa, ze by sa ti urco pacil aj Agatin zivotopis (aj ked to bolo uz pred rokmi, mna vtedy nadchol)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tinuško, úplně se tetelím blahem, když čtu tak nádherný slova. Mockrát děkuju. ♥
      PS: životopisnou knížku Agathy Christie už si chci dlouho koupit, tak se nenechám dlouho přemlouvat ;-).

      Vymazat
  29. Krasny clanok :) mne k zime neodmyslitelne patria saly, ciapky, baretky a potom litre ochutenych latte zo starbucksu. Samozrejme nesmiem zabudnut na moj oblubeny parfem Coco Mademoiselle a to sa potom hned inak vykracuje po zasnezenych uliciach :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak jsem mohla v článku nezmínit latte ze Starbucksu a parfém Coco Mademoiselle...;-) ♥

      Vymazat
  30. Anonymní16:11

    Nebylo by marne si dneska vlezt do postele a cist si Agatu Christie. :)

    OdpovědětVymazat
  31. Já chci ten chanel leeesk smutně koukááám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale dost se lepí, takže kvůli němu taky občas smutně koukám ;-)

      Vymazat
  32. tvoje články prostě miluju, vždycky mi zlepší náladu :)
    přeji ti pěkný týden! :)

    OdpovědětVymazat
  33. Jé, placka s Mikuláškem :) Tak té bych neodolala,jeho patálie mám moc ráda :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám pro toho rošťáka taky velkou slabost. A mám i jeho aktovku a nálepky a penál a a tužku ;-). Tak a už mlčím. :-)

      Vymazat
  34. máš hrozně krásné fotky, jak tam vždycky naskládáš všemožné panenky a tak:))
    králíček s dortíkem je nejlepší!:))

    OdpovědětVymazat
  35. Ach,zase mě Tvoje milé a krásné obrázky zahřály...Hned bych si vzala tu hula hula sukýnku a olejíček Monoi :-D Anebo skočit do pelíšku se strašidelnou Agáthou..to by bylo príma,jen bych se pak bála zhasnout...Škoda,že nosím bundy, na to se moc brože nehodí,ale mám moc ráda,tyhle drobnůstky,které ožíví i ten nejnudnější kabát na světě a rozsvítí nejedno očičko!Děkuji za krásný večer ve společnosti Coco a Vivi :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Bettynko, tak nevím, jestli zvolíš "hula hula sukýnku s exotickým olejíčkem Monoi" nebo "zimní zábavu s Agathou", ale jsem si jistá, že si to užiješ. Vždyť ty si umíš pořádně užívat malé denní radosti. A lampičku si nech klidně svítit, domluveno? ;-)
      A brože sluší i svetříkům, kabelkám nebo dokonce polštářům na pohovce. Všechny naše věci jsou marnivé a rády se zdobí. Tak proč jim to nedopřát! ;-) To víš, kdyby bylo po mém, tak si nekoupím jak je rok dlouhý dočista nic, ale neustále musím něco kupovat svým marnivým věcem (třeba toaletní stolek se zrcadlem chce pořád nové a nové parfémy...no, co nadělám) ;-)
      Měj se moc krásně ♥

      Vymazat
  36. Anonymní18:11

    Ty válíš Vivi!!! :*

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní18:27

    Ty tvé články vždy potěší!:)

    OdpovědětVymazat
  38. Ciao Vivi! Aww this is a very nice and sweet way to spend a winter day:) I will follow you as well:) I like the brooches, especially the Bambi one! I like to wear them too on a coat and blazer as you say! Oh interesting reading! Kisses dear, have a great week ahead, big hug♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu sei il mio tesoro, grazie mille. ♥
      I love Bambi - carino cerbiatto ;-).
      Have a beautiful winter day, my dear Lilli. ♥

      Vymazat
  39. Milá Vivinko,
    máš moc pěknou sbírku broží :) Jedna hezčí než druhá! Taky moc ráda čtu, pár knížek od Agáty jsem četla, ale tech novějších vydání tudíž jsem se bála jako malá holka. Pan Born to uměl namalovat,že bych se ani nebála i když ta paní na té knížce je hodně strašidelná :D :) Tose mibude dnes krásně spát po přečtení tvého článku :) Dobrou noc :*

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, děkuju za pochvalu ;-). Born byl úžasný. Prosím Tě, slečna Marplová na obálce a ten malý neškodný vrah v rohu...to se ti zdá strašidelné? ;-))
      Tak utíkej do Hajánkova a krásně se vyspi (a ať se ti nezdá o žádných strašidelnostech).

      Vymazat
  40. Brošne sú krásne a výrazné rúže nosím teraz tiež! Na knihy bohužiaľ nezostáva čas, pretože maturita sa blíži :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně! Brože a rtěnky už za pár měsíců doplní i knížky, protože až odmaturuješ, budeš mít všechen čas světa...malý ráj na zemi. ;-)

      Vymazat
  41. Drahá Vivinko..
    Jsem moc ráda,že se Ti rtěnka líbí..Až se spolu setkáme osobně,tak Ti ukážu kouzlo výběru:-)
    Díky za pohlazení oček a rozveselení Duše..
    krásné dny Vivinko.
    Bi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brigitko, ano ano, je báječná. Je to teď moje zimní barevná stálice. Ještě jednou za ni mockrát děkuju. A vůbec...za všechno. Na prozrazení tvých kouzel jsem už moc zvědavá! ;-)

      Vymazat
  42. Super, životopis CoCo Chanel mám taky a je úžasný, ostatní vypadají taky lákavě:), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  43. ja som tiež brošničková, rada si ich kupujem a rada ich aj dostávam. k tomu by som pridala ešte sviečky a voňavučké oleje. knižky celoročne, lebo som knihomaniak, ale je pravda, že teraz v zime je na ne viac času

    OdpovědětVymazat
  44. Vivi ,ty si ten najmiláškovitejší milášik ! ♥♥♥
    Krásne sa usmievam vďaka tebe (ako vždy, ale teraz ešte o trošku viac)
    Samozrejme, ti nemusím pripomínať, ako zbožňujem Agathu Christie a že vlastním absolútne presne rovnkaý životopis drahej Coco Chanel, to už je len čerešnička na torte ;)


    Basha

    OdpovědětVymazat
  45. Ty brože jsou nádherné! Úplně všechny bych je potřebovala :D
    Já nemám ráda zimu a tak si jí zpříjemňuju právě nákupama (moje peněženka pláče) a velkým hrnkem kafe :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělé zpříjemňování chladných dnů...;-) Máme hodně společného - ubrečenou peněženku a velký hrnek s kafem pořád při sobě, super. ;-)

      Vymazat
  46. Minulý týden jsem si nemocná hověla doma v posteli a tak jsem měla možnost koukat po x týdnech na televizi. A zrovna tam byl film o Coco Channel. Nevím proč, ale první kdo mě u toho filmu napadl jsi byla ty :) a to tě milá Vivi ani neznám :)). Jinak Agatha je klasika, já miluju Deset malých černoušků.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kač, to beru jako velký kompliment, že sis při film o Coco Chanel vzpomněla právě na mě ;-). Deset malých černoušků je opravdu klasika, četla jsem je asi 9x a můžu je číst zas. Film mě nadchl o poznání méně než knížka. A teď se chystám od Agathy na Pět malých prasátek, která jsem ještě nikdy nečetla. Jsem zvědavá, jak se s čuníky Agatha vypořádala ;-).

      Vymazat
  47. Nádherné brože! Teď jsem si uvědomila, že já mám vlastně jenom jednu :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, to chce bez meškání napravit ;-)

      Vymazat
  48. Mou radostí je tvůj blog. Kéž by to byla radost každodenní♥.

    OdpovědětVymazat
  49. Jé, tuhle edici Aghaty Christie jsem kupovala jako malá mamce pod stromeček :) Dodnes je samozřejmě má a jak to tak čtu, měla bych si je urychleně z její knihovny vypůjčit.
    A ano zima s knihou, výraznou rtěnkou, hebkou dekou a v mém případě ještě termoforem (pro Tvůj blog by se hodilo napsat ohřívací lahví) je ideální představa. Přesto teď nenamalovaná a v oteplovačkách vyrážím s dětma sáňkovat. Taky moc příjemné:)

    OdpovědětVymazat
  50. Moc vám všem děkuju za komentáře, jste nejmilejší! :-*

    OdpovědětVymazat
  51. krásne brošne, musím si aj ja nejaké zadovážiť už :) od Agathy Christie som čítalal le jednu knihu,ale bola skvelá tak asi v knižnici nabudúce siahnem po ďalšej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Knižnica čaká netrpezlivo na Ninu Lowe ;-)

      Vymazat
  52. Opět jsi mi milá Vivi způsobila příjemnou husí kůži na tělíčku. Děkuji:*

    OdpovědětVymazat
  53. this chanel book looks really interesting :-) we're following you now on bloglovin' and gfc, let us know if you follow back! :-)
    lots and lots of love xx
    http://fromarmanitozurich.blogspot.ch

    OdpovědětVymazat
  54. Rozmilá Vivi, to je ten najhrejivejší článok celej zimy! (dobre, ešte ten o Tahiti a veselom černoškovi;)
    Mám rada tvoj prívetivý blog:) Lx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mohla bých být šťastnější než za takový věrný komentář? ;-)

      Vymazat
  55. krasny clanok :) take pohladenie duse ;) kriminalky su super. u nas tento rok vladol Snehuliak od Jo Nesbo - dostali sme ho skoro vsetci :D

    OdpovědětVymazat
  56. Mám vás tak ráda...děkujůůů! ;-)

    OdpovědětVymazat
  57. Mas tak krasny a originalny blog!! len jedno velke wow!! :)))

    OdpovědětVymazat
  58. Ty brože jsou úžasné! Hlavně ta s tím kolouškem a Mikulášem (tajně doufám, že na ni narazím v Česku).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Mikuláše a koloušky se naráží všude na světě, milá Vráno ;).

      Vymazat
  59. Taky si zimu moc užívám. :) Deset malých černoušků je dokonalá knížka!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Amelisko, máš pravdu. A může se číst pořád dokola...stejně mě nakonec vždycky překvapí, jak to dopadne :-D

      Vymazat
  60. Anonymní12:41

    Nejmilejsi Pucifousku,
    nadherne clanky a nadherny fotecky, jako dycinky!
    Holka, tentokrat jsi me opet nadchla, mam to ouplne stejne, teply fusakle s koziskem, vlnenou deku hnedou, prima knizky na dosah (Coco i Agatu zboznuju a povim ti, neni nad to si cist Agatu, kdyz je venku tma a plejskanice! Sittafordska zahada - cetlas, cetlas? To musis, dite drahy, sup do knihovny, obrovska zapletka a necekany konec!
    Pidalko, vcera jsem koupila dve 4 broze v Krumlousi, dite drahy, co ti mam povidat, ses moje sikulinka a dycinky se trefis do noty!
    Uz mam objednanej tahity olejik(radci hned dva, co ty vis, co se muze stat :-)
    A ten jahodovej balzamik z clanku novejsiho vypada taky ouzasnacky a souhlasim, v zime clobrda potrebuje barevny rtenky (nejlepe chanel) teply pollovriky, broze, saly, satky, rukavice, cepicaky s bambulaky a tak ...a hrnej horky cokolady .... posilam ti velkou jabkovou pusu /hryzu jabko.
    Tva milujici Misuli

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pidižvíku,
      no ty jsi mi zase dala. Šecičko, co jsi mi tu vyjmenovala já milujíc a zbožňujíc a tebe nejvíc :-))
      Brožidla mi musíš někdá ukázat. Není jich nikdá dost, zvlášť těch z Krumlova ;-).
      Píďalko, jsem zvědavá, jak se Ti bude olejíček líbit, ale sázím svoje bambulatý ponožky, že moc!
      A teď pádím, letím, svištím klusem do knihovny...podívat se na zoubek tý Sittafordský zádadě.
      Pusu v klusu velkou jako...jako husu posílá Tvá malá Viv.

      Vymazat
  61. Už jsi druhá, která doporučuje knížky od Agathy, při mé příští návštěvě knihovny mi již neunikne :)

    OdpovědětVymazat
  62. Zajímavý článek a zajímavý blog !
    Jsem tvůj nový follower.
    www.inmartinasheaven.com

    OdpovědětVymazat