26.8.13

Balení na cesty aneb sedm radostí

Nový seriál "Sedm radostí od pondělí do neděle" pokračuje a tentokrát jsem pro vás vybrala týden, ve kterém jsem na jeho začátku balila kufr a pak hurá do našeho pididomku u řeky. Plán byl jasný - pozdě vstávat, snídat pod pergolou, cachtat se v řece, grilovat lilek, cukety a sýry, číst dlouho zanedbávané knížky, dělat si plány a nedělat si žádné starosti, podnikat autem výlety do okolních měst, podnikat pěšky výlety do okolní přírody, dlouho do noci sedět u dobrého vína nebo u domácí limonády a užívat si vzácné chvilky, kdy odpočíváme od práce. Během našeho "přírodního týdne" nás navštívili skvělí lidé, taky jsem sklízela úrodu rajčat a konečně jsem zrenovovala servírovací stolek (už se moc těším, až na něm bude náš gramofon, staré vinyly a skotská). ;-)

Zleva na fotce: tričko s broží "Kafe", pruhované triko, klíče, modrá tunika, obrázek koníka, foťák Paradies, knížka Skříňka s démonem (Ken Kesey), olejíček Monoi Tahiti, žabky s korálky, zápisník, pruhované slámky (bez nich by limonáda v přírodě nechutnala tak dobře), papírky s poznámkami, propiska Parker a nůžky Ikea).
 Pondělí
Ráda balím, ať už někam jedu pracovně, návštěvně nebo dovolenkově. V každé cestě vždycky vidím dobrodružství a jsem zvědavá na všechno, co zažiju. V září tu spolu budeme balit ještě do Paříže, kam za pár týdnů poletím, ale do našeho letního pididomku jsem zabalila jen pár nejnutnějších věcí, protože v něm už většinu potřebných důležitostí máme (tj. plavky, velkou zásobu čokolád a plechovek s fazolemi, gumovky, piknikovou deku, svíčky, přenosný DVD přehrávač a rtěnku - pro jistotu).
 Balím obvykle jednoduché oblečení, ve kterém se cítím nejlíp. Občas sice přihodím šaty s puntíky, ale na ně musím mít extra super náladu. Ono totiž moje barevné šátky ve vlasech a výrazné doplňky netouží po pestrém oblečení (a existuje ještě jeden důvod, proč mám tak ráda jednoduchý styl šatníku - nikdy nechci vypadat, jakože se moc snažím). V posledních měsících nechávám v kufru místo ještě pro olejíček Monoi, bez kterého to už prostě nejde (používám ho na tělo, vlasy i na rty).

 Úterý
Po cestě do domku jsme se ráno zastavili na bleším trhu. Už dlouho jsem si přála koupit pár talířů (ideálně nerozbitných), a tak jsem na trhu tyhle závěsné dřevěné talíře nemohla nechat. Jeden jsme pověsili na balkón, na další jsem dala spoustu svíček, které nám prozářily každý večer a další z nich jsem využila v ložnici jako "odkladač" na šperky.

 Středa
V ložnici jsme natřeli dřevěné stěny nabílo, protože na jednoduchou a elegantní bílou barvu nedám dopustit a používám ji v každém našem příbytku. Když bylo vybíleno, mohla jsem se pustit do dalšího zútulňování místnosti, takže na řadu přišel dřevěný talíř, který jsem koupila předchozí den. Usadila jsem na něj své šperky a taky tuzexovou japonskou panenku, která je mým dalším úlovkem do sbírky.

 Čtvrtek
Když jsem vám v tomhle článku na začátku srpna ukazovala, že nám na keříku vyrostlo jedno centimetrové rajče, netušila jsem, že o dva týdny později už budu strhávat doopravdickou úrodu. Respektive sklízel Tomíček, který na rajčata napřed dostal chuť (ano, jí zeleninu...hlavně zelí), a teprve pak se obětavě a s vervou, jako správný zahradník, pustil do sklizně.

 Pátek
V pátek jsme zašli do jednoho obchůdku koupit bazalku, bagety a čerstvé koláče a těsně před odchodem jsem je uviděla - dvě misky s červenobílými pruhy, které jsou jako vystřižené z filmu Městečko Pleasantville. Byly dvě poslední (určitě čekaly na mě) a zlevněné o 50%. Jedno je jisté - popcorn z nich bude chutnat zase o trošku líp.

 Sobota
V sobotu jsem spala tak dlouho (asi kvůli pátečnímu ponocování), že jsem se nezmohla na nic jiného, než zalít kytky na balkóně, opálit si nohy (konečně), nalít do píšťalky ve tvaru ptáčka vodu a pak pískat a zlobit tím všechny okolo.

 Zleva: knížka Francouzský sen, tvářenka Bourjois Vintage, papírové kapesníky Zewa, ovocný lesk na rty Lancôme od Yayoi Kusamy, korektor Alverde, tužka na rty Dr. Hauschka, chladivý oční roll-on Alverde, řasenka Great Lash Maybelline, rtěnka Clinique, tužka na oči Koh-i-noor, BB Cream Dream Pure Maybelline a odličovací mléko Petal Perfect od Amie.
 Neděle
Den odjezdu...čili zabalit, uklidit, využít poklady z kosmetické taštičky a trochu se "zkulturnit", po cestě se zastavit v posledním otevřeném obchodě, koupit hroznové víno, různé druhy sýrů, po návratu si dát lehkou večeři a k tomu si pustit jeden dva filmy. Je škoda každé hezké chvíle, která přijde na zmar - tím se řídíme. A že pěkné chvíle nekončí spolu s dovolenou, to tu určitě ani nemusím připomínat. Mějte se krásně, pište básně, čtěte, spěte, malujte se, radujte se a za pár dnů se tady na vás zase budu moc těšit.
Vivi podpis

55 komentářů:

  1. Anonymní8:14

    Nejbajecnejsi cestovatelko!
    To je ouplne skvelej tejden!!!!! Jsem moc rada, ze sis to uzila a nalezite si dachla, pidalinko!
    Jinak, miluju bile steny a bile natreny nabytek, velice klasicke, velice francouzske....:)
    A ta rajcatka??? wow, nadhera!!! Misticky velice venkovske, velice prouzkate a to je to, oc tu bezi! :)
    Posilam velikou pusu pondelni z Prahy a preju dalsi krasnej tejden,
    Tva Michelle :)

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní8:39

    To je moc milý článeček opět.Krásný týden to musel být,jéé.Tomík zahradník...:-)Též moc zdravím z Prahy.Ivka

    OdpovědětVymazat
  3. Aneb jak Vivi umí prosluníčkovat deštivej den v Olomouci... :))

    OdpovědětVymazat
  4. Pěkný usměvavý článek Vivi :) Ty pruhované misky jsou moc krásné! Městečko Pleasantville mi nějak uniklo - právě stahuji :P :) Hezký den :) K*
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
  5. To je tak krásné...tu ptačí píšťaličku si pamatuju..jenže jako dítě jsem byla dost nepořádná a pořád jsem něco zapomínala.Jednou jsem v ní vodu nechala dost dlouho a tak musel ptáček z domu ven!A ty talíře..a rajčátka .Nevím proč,ale panenka na dřevěném talíři,mi připomíná sultánovu dceru...A zase se musím usmívat.

    OdpovědětVymazat
  6. Pokaždé se těším na každý Tvůj příspěvek, vždycky mě tak potěší a povzbudí! A ty nádherné fotky...
    Tomíček je ale pořádný zahradníček :) Adélka taky baští zeleninu, ona vlastně žere snad všechno... :)

    OdpovědětVymazat
  7. Vivi, to je zase tak krásnej článek. Kdybych měla pididomek s rajčatama a dřevěnýma talířema a mohla teď začít balit na cestu tam, byla bych nejšťastnější člověk na světě. Snad jednou! A zatím si to může aspoň představovat :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Takový pididomek u řeky, to musí být skutečný ráj!
    Vivi, prosím tebe, ten Paradies foťáček kupuješ ve standardním DMku anebo máš na to nějaký fígl? Já na něj ne a ne natrefit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, přesně tak, jednorázový foťák je koupený klasicky v DMku. Doufám, že ho brzy seženeš. ;-)

      Vymazat
  9. jee toho pískacího ptáčka si pamatuju z dětství :)díky za takovéhle připomenutí hned mám hezčí den :)

    OdpovědětVymazat
  10. Aký milý post!:) Super fotky,a perfektne strávený týždeň:)

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní10:24

    Ty nádherné pruhované misky si přímo říkají o nával léta, domácího poháru a velkou spoustu šlehačky. Dneska mám na sobě své oblíbené pruhované podkolenky a s Tvými miskami to vypadá na prima pruhované pondělí :-) I tobě krásný den, naše milá Vivi! Niki

    OdpovědětVymazat
  12. Drahá Vivi, zdá se mi, že do Paříže jezdíš docela často nebo tu o ní alespoň často píšeš (což jsem velmi ráda!) a chci se zeptat, zda tam máš nějaké známé, u kterých pobýváš nebo můžeš doporučit nějaký penzion či hotel? Ráda bych se tam také jednou podívala, plánujeme to na jaře příštího roku. Jinak Tomík je miláček a tvé fotky jsou boží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, máme tam tetu, ale jinak se zkus podívat třeba na aparis.cz (paní z Čech v Paříži pronajímá několik bytů na krátké i dlouhodobé pobyty). Hlavně nedoporučuju síť hotelů K1. Jaro v Paříži...ách, to si užiješ! :-*

      Vymazat
  13. Ahoj vivi, moc pekny clanek, pariz je krasna :-) taky bych se tam jednou chtela podivat

    OdpovědětVymazat
  14. Obdivuji tvůj talent spisovatelský a také, že máš ráda balení na cesty. To je pro mne někdy důvod raději nikam nejet.

    Moc se mi článek líbil. Taková pohoda...

    OdpovědětVymazat
  15. Milá krásna najkrajšia Vivinka, po dlhej dobe som získala možnosť byť na internete trochu viac času (lebo ten, ktorý by som mala mať vo svojom novom byte ma zatiaľ nechce spoznať, tak sa pripájam kde sa dá) a s radosťou som si prečítala tvoj nový članok. A opäť ťa zbožňujem a obdivujem za to, ako vieš krásne opísať aj jednoduché činnosti ako zalievanie kvetov! (PS . tie popcorn misky ti závidím! ) :-*

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní14:31

    Vivi díky za článek, který mi zase ukázal, že život se má prožívat, nikoli přežívat. Máš úžasně naplněnou kosmetickou taštičku (jen se divím, že ti stačí jedna rtěnka) :)) a ty barevné talíře mě uchvátily. Tvá S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá S., kosmetickou výbavu na poslední fotce mám jen pro případ, že bych se v našem pididomku potřebovala zkrášlit, takže tam mi stačí opravdu jen jedna rtěnka, ale potěším Tě - doma jich mám celou sbírku. Vždyť víš, že jsem parádivá ;-).

      Vymazat
  17. Ou jee, skvělá Vivi=skvělý článek! Ty prostě umíš přenést na člověka lepší náladu a plno těšení a proto jsi tak skvělá. Hrozně se těším na ten servírovací stoleček (věřím, že ho ukážeš:),na to až podlehnu a koupím si konečně ten voňavý Monoi olejíček (odolávám mu už dlouho:), na to až jednou hodím všechny výmluvy za hlavu a dám dokupy konečně ten svůj blog. protože tvé články mě k tomu pokaždé nabudí. Vlíváš mi krev do žil Viv, dík;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radko, ou jés, servírovací stoleček se na mém blogu určitě objeví. Jen mě dneska můj muž upozornil, že ještě není úplně zrenovovaný, jak jsem tady psala (stydím se za svou malou a nechtěnou lež - ještě mu totiž chybí natřít kolečka) ;-). O olejíčku Monoi chystám brzy článek, tak doufám, že ten už Tě nadobro přesvědčí, protože on je vážně superbezvadný. ;-) To je skvělé, že máš po přečtení mých článků chuť taky blogovat. Už se těším (a vím, že ta chvíle přijde), až si u Tebe přečtu první článek.

      Vymazat
  18. Ahoj Vivi!!! :-)
    Tak to byl krásný týden! Při čtení jsem si připadala jako bych byla v pidi domečku s vámi! :-)

    Tomík je perfektní a zdatný zahradník! :-D A rajčátka jsi vypěstovala náramná! A jakou mají ty domací a s láskou pěstovaná rajčátka slaďoučkou a šťavnaťoučkou chuť, že jo? :-)
    Moje kamarádka kvůli mě (vážně, jen kvůli mě, neb doma je nikdo jiný nejí) pěstuje žlutá rajčátka, neb ty jsou pro mne naprostou lahůdkou. :-) To mám hodnou kamarádku co? ;-)

    Koukám, co vše jsi si sebou zabalila a co vše jsi stačila ještě sehnat. :-) Jedna krása vedle druhé! :-)

    Pobavil mne ten pískající ptáček - víš co? Stejného, akorát že dřevěného, jsme mívali také. Voda se do něj nelila, ale pískal vážně hlasitě! :-D Ptáčka už nemáme, vzala si ho má starší neteř domů a ve finále jí ho Shagynka (labradorka neteře) rozkousala. :-)

    Musela jsi mít skvělý týden plný smíchu, krásných procházek, lahůdek do bříška! No jéje!!! :-)

    A další tě čeká! Panečku Paříž! :-) Tak hodně foť ano? Moc se na tu Paříž těším s tebou - já se u tebe vždy tak krásně zasním, že pak se úplně vidím tuhle v kavárně, pak v pidi domečku, jindy v Paříži! ;-)

    A vyřiď Tomíčkovi, že je velikánský fešák! :-)
    Jo a gratuluji k dalšímu krásnému úlovky - panenky. :-)

    Měj se krásně Vivi a ahoooooooooooooooooooooooooooj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní15:09

    To muselo být krásné dovolenkování! :)
    Hrozně moc se mi líbí ten modrý talířek! Ten bych si nechala taky líbit:)

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní15:13

    Bóže, Vy ale umíte člověka potěšit!!! :-D
    Díky Vašim článkům se mě ta depka (ošklivá, hnusná a blbá)konečně pustí :-)! Vždycky je to příval pozitvní energie a jak ji umíte Vivi užívat Vy, se snad taky konečně naučím.

    Hezké dny

    Zdraví Jiřka

    OdpovědětVymazat
  21. Vivi, zdravim te z meho prazdninove dovolenkoveho tydne z Sumavy, kde hodne ctu, hodne chodim, hodne spim a hodne ochutnavam mistni cukrarny, hlavne tu jednu nasi oblibenou:) A jeste jedno - uzivam si dest ;) Tvuj odpocinek byl paradni, moc ti ho preju! Vubec nepochybuji, ze ty si dokazes sbalit ty nejkrasnejsi potrebnosti ;)

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi, zdravim te z meho prazdninove dovolenkoveho tydne z Sumavy, kde hodne ctu, hodne chodim, hodne spim a hodne ochutnavam mistni cukrarny, hlavne tu jednu nasi oblibenou:) A jeste jedno - uzivam si dest ;) Tvuj odpocinek byl paradni, moc ti ho preju! Vubec nepochybuji, ze ty si dokazes sbalit ty nejkrasnejsi potrebnosti ;)

    OdpovědětVymazat
  23. I love those stripped bowls!
    xoxo

    novelstyle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Ach jo, Vivi já miluju tvoje fotky..nechápu jak to děláš!Zvu tě na svou giveaway ( http://dullsinea.blogspot.cz/2013/08/giveaway-o-magic-leverag.html) budu ráda, když se zúčastníš.

    Hezký den ;)

    OdpovědětVymazat
  25. Juu krásné fotky!Užasný článek opět! :) Ty rajčata to je fakt super..domácí jsou skvělí! :) pěkný pejsek! ;)

    OdpovědětVymazat
  26. Děkuju za všechny vaše úžasné e-maily a komentáře. Mám z nich velikou radost.

    OdpovědětVymazat
  27. Myslím, že bys mi mohla chodit balit, já to nemám ráda. Vždycy mám strach, že něco zapomenu a tak. Ale krásné fotky, mám moc ráda tvůj blog, Vivi. :)

    OdpovědětVymazat
  28. Preboha :O som očarená .. v priebehu jedného večera som si prešla tvoj blog a musím povedať že zíram užasou :O máš dokonalé články, fotky, nápady .. žeriem tvoj blog :O <3 :)) len tak dalej ! :)

    OdpovědětVymazat
  29. Odpočatá, opálená vítej:-D

    OdpovědětVymazat
  30. Anonymní22:54

    Nádherná inspirace i fotografie. Líbí se mi i to, jak přistupuješ ke svému oblečení. Také nemám ráda, když člověk vypadá moc načančě.
    p.s.: plně souhlasím s Juliet Nicol v komentářích přede mnou!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní22:54

      *oprava: načančaně (těžké slovo) :))

      Vymazat
  31. Ty máš vždycky skvělé věci, na bleší trh bych se někdy ráda mrkla!

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní6:26

    Vivinko tve clanky miluju! Mam jen malou pripominku. Vim, ze jsi milovnice cestiny, tak te nechci opravovat, ale nepise se ve slove "skveli lide" nahodou tvrde y??
    Olejicek Monoi Tiki touzim vyzkouset, hlavne ten vanilkovy. Mela jsi ho nekdy?
    Ahoj a vse dobre preje Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I velká milovnice češtiny může udělat chybu, ale to není tenhle případ. ;-) Ve slově skvělí (ve smyslu skvělí lidé) by to nikdo s ypsilonem daleko nedotáhnul ;-)
      Vanilkový olejíček Monoi Tiki Tiaré jsem měla jen ve vzorku, ale plánuju, že si ho pořídím ve velkém balením a pak tu o něm napíšu recenzi. Nejradši bych o těhle olejíčkách psala pořád. ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní22:58

      Vivinko to jsem to vymňoukla s tím tvrdým y, máš pravdu a děkuji za shovívavost.
      Těším se na recenzi, už aby to bylo. Po výplatě musí být Monoi Tahiti můj!
      K.

      Vymazat
  33. Oh ta nostalgie, úplně jsem zapoměla na existenci ptáčka píšťalky a ty si mi to teď připoměla. Taky jsem jednu měla, červenou..pískala sice dost pomálu, ale byla krásná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem tuhle oranžovou koupila nedávno na Aukru za 5 Kč - spravedlnost existuje ;-).

      Vymazat
  34. Děkuju vám všem za úžasně milé komentáře. ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  35. Ty žabky vypadají náramně ! :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ten olejíčej vapadá božsky můžu se zeptat, kde jsi ho koupila? :) Hrozně, ale hrozně mě láká. .teda doufám, že nebudu muset na Tahiti. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní18:11

      Anicko ja uz jsem si diky Vivi koupila tyto olejicky TRI :))) a jsou uzasneeee!
      Vivi kdy planujes delat clanek na ten vanilkovy Monoi?..nekde v komentarich jsi se zminovala, ze az si ho porididis, napises recenzi. Tesim se, cauky, D.

      Vymazat
    2. Milá Anni, olejíček pořídíš i v Čechách, i když dojet si pro něj na Tahiti zní jako báječná akce ;-). V textu (pod 2. fotkou) najdeš přímo odkaz nebo můžeš omrknout celý web http://www.tahiti-tiare.cz.

      D., tak to jsem moc ráda. ;-) Na vanilkový olejíček si dělám velký zálusk a recenzi pak na něj udělám moc ráda.

      Vymazat
  37. Jaká je ta řasenka? zatím jsem na ni slyšela jen chválu..právě potřebuju nějakou koupit, tak prosím o krátkou stručnou recenzi do komentu ;) Děkuji..

    http://seethrucloset.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čončo, pokud jsi o ní slyšela samou chválu, je to všechno pravda. ;-) Prý se téhle řasenky prodá po celém světě každé dvě vteřiny jeden kus (nebo dva kusy každou vteřinu?) ;-) a stala se tak "nejprodávanější řasenkou na světě". Vím proč. Používám ji už víc jak 10 let, miluju ji (a to jsem v průběhu času vyzkoušela řasenky všech možných super skvělých značek, ale Great Lash je pro mě favoritka). Dělá jemné řasy (při jednom nanesení) nebo dramaticky dlouhé (to je varianta, kterou upřednostňuju já) při dvou až třech vrstvách. Při tom ale řasy neslepuje, krásně je oddělí. Mockrát se mi stalo, že se mě lidi (dokonce i cizí, třeba v metru) ptali, jestli si řasy nechávám profesionálně natáčet. A já jen odpovídám: "možná jsem se tak narodila, možná je to Maybelline"). ;-)

      Vymazat
  38. Krása ! Paráda ! Píšeš a tvoříš opravdu skvěle. Mám radost, že jsem narazila na tvůj blog. Svět je rázem barevnější a o kapku veselejší. :-))) Jen tak dál. Nikka :-)

    http://nikka.pise.cz/

    OdpovědětVymazat
  39. Krásný týden s Tebou Vivi!!! Ale úplně nejvíc si mě dostala tím ptáčkem zpěváčkem - jéjé, to jsem se úplně rozpomněla, že jsem ho v dětství měla taky..ale už je někde pryč. To je krásná vzpomínka :-), prostě u Tebe je pokaždé dobře! Díky.

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Vivinko, všechny posty, co jsem nestihla projít mě zase ohromně inspirovaly. Nicméně k balení musím podotkout, že poslední dva měsíce jsem balila každý den a na konci mě až trochu děsilo, jak dobře a rychle mi to šlo :)
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
  41. Anonymní10:55

    Objavila som práve tvoj blog a moc sa mi páči. Aké je tvoje meno a pod akým menom ťa môžem na FB sledovať? Ďakujem

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je moc milé. Jsem ráda, že se Ti můj blog líbí. Plánuju založit si FB, ale ještě ho ke svému blogu nemám ;-). Pokud chceš dostávat informace o nových článcích, tak v pravém sloupci na blogu najdeš tabulku "Chci dostávat nové články emailem", do které stačí vyplnit e-mailovou adresu a články Ti budou chodit mejlem. Nebo mě můžeš sledovat přes GFC nebo přes Bloglovin.
      Keep in touch. ;-)

      Vymazat