25.11.12

Jak utéct starostem aneb lázně u mě doma

Ukočírovat mou "taliánskou", divoce temperamentní povahu není zrovna legrace. Jsem až moc živá a aktivní. Obvykle se nedokážu "stopnout" a donutit, abych se aspoň na chvíli zastavila a přestala ze sebe hrnout slova a nápady a písničky a pracovní aktivity a...a tak. Člověku s jeho mnoha miliardami mozkových buněk (já mám určitě o něco míň) prý projde hlavou denně asi 25 000 myšlenek (mně určitě o něco víc)...kéž bych se jich někdy aspoň na chvíli zbavila! Moje pekelné tempo mi sice vyhovuje, ale nebudu vám lhát - občas už mám všeho "plný kecky". V tu chvíli vím, že pomůže jedině přítel Bach (se svými esencemi) - jedině on totiž můj hyperaktivní tok myšlenek dokáže přeprat.
A tak jsem si včera večer napustila horkou vanu, nasypala do ní harmonizující a zklidňující sůl do koupele od Bio Bachovek a přivolala na pomoc anti-stres pleťovou masku. A najednou...najednou jsem neměla ani jednu myšlenku. Ani jednu starost. Ani jednu věc k vyřízení. Ani jeden nápad...úplně čistá, zametená hlava (tak osvobozující pocit jsem už dlouho nezažila). V tu chvíli jsem existovala jen já, Bach (ve vší počestnosti samozřejmě), voňavá koupel, svíčky, klid. Kdo mě zná osobně ví, že zažít zklidněnou Vivi je velevzácný úkaz a včera (po mé koupeli) bylo možné vidět tenhle úkaz na obloze (byla jsem totiž tak uvolněná, že jsem se vznášela výš a výš...možná to bude v televizních novinách).
Společnost Les Fleurs de Bach vyrábí přírodní produkty v bio kvalitě připravené z bachových květových esencí. Ty pochází z planých květů sbíraných za slunného dne a já mám chuť si oblíknout bílou průsvitnou košilku (nebo ani tu ne) a bosá, jen s věnečkem na hlavě se taky pustit do sběru. Od mých nápadů bývá jen krůček k činům, takže mě omluvte...jdu sbírat!
PS: děkuju za krásně voňavý víkend, který jsme tu spolu strávili a než pro vás připravím pořádně rozdováděný článek, který mám v plánu, vyčkejte, prosím, do úterý...Moc se těším! ;-)



Zleva: zvědavý papagáj, anti-stresová pleťová maska (krásně hydratuje a zklidňuje a nedokážu říct, jestli ji víc oceňuju pro její aromaterapeutické účinky nebo pro spokojenou pleť), andělská křidýlka zakrývající u pin-up girl vše, co je mládeži nepřístupno a sůl do koupele PRÉSENCE(S) DE BACH, kterou bych nevyměnila za žádnou jinou (dokonce když jsem fotila dnešní obrázky, sůl mě svou vůní zase začala uklidňovat...ale to se mi zrovna chtělo tancovat, takže jsem jí pěkně zavřela víčko, holce jedný slaný).



To jsou moje domácí lázně - zleva: svíčka s vůní mléka, malá karafa, pleťová maska, fialová sklenička s vínem (vínko si s Bachovkama rozumí), moje nejoblíbenější nebesky křehké a růžové vánoční ozdoby s andílky a sůl do koupele.
***
 Bachovky - to jsou Esence, Emoce, Energie, Elixír i Empatie (mají zkrátka všech "pět É"). Bio Bachovky patří z mého pohledu a zkušeností k tomu nejlepšímu, co může na kosmetickém trhu sehnat člověk, který touží po celkové harmonii těla a mysli (ještě na duši jsem zapomněla). Není to kosmetika pro každého, protože Bachovky je potřeba  poznat trošku líp, pochopit jejich filozofii a věřit jí - v tomhle směru mám splněno a rozhodně to stojí za to.

A tady se můžete dozvědět víc: www.bio-bachovky.cz

Vivi podpis

79 komentářů:

  1. mmmmm.. :D si ma inšpirovala ;D trebalo by už niekedy napustiť vaňu a nie len rýchlu sprchu
    ..hrať sa s penou.. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrať sa s penou...a dělat si z ní na hlavě čepici a fousy...to je nápad! ;-)

      Vymazat
  2. Uau,krásné lázně,škoda,že jsou soukromé,neb ty krásné fotky mě naladily,že ačkoliv je ráno,klidně bych nějakou tu lázeň absolvovala.Cudná dívka oblečená pouze v peříčkovém negližé,černých punčochách a lodičkách,hovoří za vše.Musí to být úžasný požitek..Přiznávám,že já mám občas v hlavě vymeteno,bez jakýchkoli procedur,ani jedna myšlenka a napadají mě samé...mno ptákovinky.Obdivuji Tvou energii a všečinnost..Těším se na úterý,protože dovádění to je moje...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, stačí říct a moje lázně jsou pro tebe otevřené dokořán ;-).
      Z těch mých 25000 myšlenek bys nějakou kloudnou taky hledala lupou. Jak říká moje milá blogová přítelkyně Reny a pan Monk...je to dar i prokletí být tak aktivní. ;-)

      Vymazat
  3. Krásné a ta představa, že si takto udělám pohodu, ještě lepší...hned jak se dnes večer vrátím z věčného města.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, ty umíš žít...po solný jeskyni horká vana, tomu říkám skvěle strávený den.

      Vymazat
  4. som strašne rada, že tvoja blogová aktivita narastá a tak nás tešíš svojimi príspevkami častejšie, hneď mám krajšie ráno :) a čistú hlavu by som potrebovala už aj ja, takže to vidím dnes na oddych a svoje myšlienky si skryjem do šuplíka a otvorím ho až zajtra :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, tak to som rada, že sa ti moja blogová aktivita páčí ;-).
      Musíš mít v šuplíku spoustu zajímavostí ;-).

      Vymazat
  5. Vypadá to krásně. To by občas potřebovala moje mamka, na chvíli si jen tak relaxovat a o ničem nepřemýšlet...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klári, je těžký se naučit zastavit myšlenky a uvolnit se. Mně se to začalo dařit až s Bachovkama, jinak na mě nic neplatí. ;-)

      Vymazat
  6. Vivi, prosím pošli mi tvoji adresu na email fx80010@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak že bys ke mně konečně zašla na kafe? ;-)

      Vymazat
  7. Vivi, kdybys potřebovala pomoct se sběrem, klidně se ozvi :-D
    Já se teď taky půjdu uklidnit do vany, plné pěny a aromatických esencí a přitom budu myslet na Tvé inspirativní články! Hezký den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vratinko, jasně, ve dvou se to lépe sbírá ;-).

      Vymazat
  8. Milá Vivi,
    ty jedna dračice!<3 Jelikož jsem ve znamení střelce tak jsem taky taková věčná aktivistka a pořád někde něco dělám a chvíli neposedím. Ale na druhou stranu miluji relax v horké vaně plné pěny při mihotajícím světle svíček :) Tvé lázně vypadají opravdu skvěle! A ty andělské ozdoby na stromeček jsou překrásné! Zase další skvělý článek! Děkuji za zpříjemnění nedělního dopoledne! Přeji hezkou neděli a těším se na úterý!

    Panda

    OdpovědětVymazat
  9. Anonymní10:44

    Po bachovi toužím od té doby,co jsi o něm psala první článek a v dopisu pro ježíška je už zahrnut 8)). Krásnou neděli a čistou hlavu! 8)
    Míša

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, Ježíšek udělá dobrý skutek. ;-) Heslo zní: čistá pleť i hlava.

      Vymazat
  10. Já zatím zkoušela jen bachovy kapky, ale ta kosmetika mě fakt láká. A krásné baňky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bachovy kapky taky mám (konkrétně Bachovu květovou kombinovanou bio esenci Spánek), ale jsem nedisciplínovaná v jejich používání. Brzy je ale začnu užívat tak, jak je potřeba. Jsem na ně moc zvědavá a věřím tomu, že po nich budu chrnět jako drvoštěp ;-).

      Vymazat
  11. Vivinko, to mi teda řekni jak to děláš, že vždycky když se na tvé fotky podívám, jsem nadšená ! Nikdo nemá tak krásně barevné a okouzlující fotky jako ty ! :-) Svíčka s vůní mléka ? Paráda ! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám velkou radost a tetelím se štěstím z té chvály ;-).

      Vymazat
  12. Anonymní11:57

    Ahoj Vivi,

    nemůžu zpustit z tvého dnešního článku oči. To je nádhera! :)
    Právě jsem ti dopsala e-mail s pár otázkami, stačí odpovědět,
    až budeš mít čas.

    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, e-mail jsem četla, brzy odpovím. Už teď si ale můžeš bližší informace najít na stránkách www.bio-bachovky.cz (odkaz je i v článku). Vzhledem k tomu, že jsi z Prahy, můžeš navštívit "showroom Bio Bachovky" v ulici Vlašská 15, Praha 1 - Malá Strana, tam tě budou hýčkat a seznámí tě s jejich produkty a účinky. Ty se budeš mííít! Já mám návštěvu jejich showroomu jako zatím nesplněný sen. ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní20:08

      Ahoj Vivi,

      mnohokrát ti děkuju za všechny typy a rady, jsi skvělá :)

      Jana

      Vymazat
  13. wooow tak to je luxus :)

    OdpovědětVymazat
  14. Moje drahá Vivi, tušila jsem, že máme více společného než jen lásku k biokosmetice :-) Tu první větu jsi mi vzala z úst neb i já (a moje okolí) se denně potýká s mým temperamentem. Ono tolik energie není špatná věc, ale někdy všeho škodí :-) O Bachovkách jsem mnohé četla i slyšela, ale zatím jsem je sama nevyzkoušela a to z jednoho prostého důvodu. Měním vůně do koupele jako ponožky a proto si voňavé koupelové esence sama míchám. Sáhnu po tom, co v danou chvíli vnímám jako vhodné pro tělo i duši. Zabývám se aromaterapií už dlouho a strašně mě baví, že člověk pořád zkouší a experimentuje. U Bachovek se malinko bojím toho, že mi zkrátka nesednou. Jeden večer si míchám levanduli s ylang ylang, jindy zázvor s mátou a kapkou geránia, miluji kombinaci levandule, citronu a heřmánku a potom bergamot či pačuli. Je těch vůní moc :-) Tento přísvěvek mě velmi potěšil a určitě budu o Bachovkách přemýšlet. Krásný zbytek neděle!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, jsem moc ráda, že vím zase o něco víc o tvých koupelnových radovánkách a vytvořila jsi mi svými slovy na rtech rohlík (tj. blažený úsměv). Já tak miluju, když se někdo hýčká a opatruje a maže olejíčkama a míchá všelijaká alchymistická kouzla! Musí to být naprostý ráj, "šít" si vůně přímo na míru. Nejsem v aromaterapii zběhlá, ale jedno vím jistě...dokáže neuvěřitelná kouzla a Bachovky mě přesvědčily o tom, že kosmetika dokáže nejen pomáhat pleti, ale i duši. Ta jejich vůně je tak omamná a nepopsatelná, že tě budu muset pozvat k nám do koupelny, abys je poznala na vlastní kůži. A děkuju ti, milá Báro, za tvoje návštěvy u mě na blogu, dělají mi velkou radost.

      Vymazat
    2. Pozvání tedy přijímám :-) Budu muset ty Bachovky taky vyzkoušet.

      Vymazat
  15. milujem tvoje články :)

    OdpovědětVymazat
  16. Ciao Vivi!:D I need a home spa too:P I will follow you this night, feel my skin very tired! That facial mask antistress could be perfect! Mmm love your candle with the scent of milk, is so good to relax:) Ah everytime I feel very better after reading you:) Buona domenica mia cara! Un bacio!!!:***<3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Molte grazie ;-), tu sei il mio amore, Lilli ♥ ♥ ♥

      Vymazat
  17. Lucinko, už tvoje písmenka jsou plná energie a radosti, přečíst si tvlj článek je jako načerpat do auta benzín, je to pohon, je to rychlost, je to vášeň...a pak ten klid s bylinkami :-) Dovedeš přesně vystihnout co potřebujeme, myslím, že musíš být dokonalá partnerka :-) Přeji ti krásný zbytek neděle ( my relaxovali v hospůdce u kohoutka na víně, mňam ...a nemusela jsem vařit, jupí ) a těším se na úterý jako blázen :-D .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, ty jsi takový blázínek. Vždycky, když čtu tvoje komentáře, nevěřím vlastním očím...jsi tak milá!
      Víc je tedy u mě té vášně a rychlosti, než klidu a vzhledem k tomu, že můj muž je hrooozně klidný, musí se mu ze mě někdy (často) motat hlava (podle mě vůbec nestíhá, co říkám nebo dělám) ;-).
      Hani, relax v hospůdce se horké vaně bohatě vyrovná.
      Už se nemůžu dočkat tvojí úterní návštěvy. ;-)

      Vymazat
  18. škoda,že nemáme vanu :(

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní16:38

    Milá Vivi, jak jsem ráda, že ses takto krásně otevřela, protože kdo jiný než můj a tvůj manžel ví co je to divoce temperamentní ženská. Ač mně teda bude už příští rok tolik co Abrahámovi, tak s tím taky pořád doma dost bojujem(já teda ne) Kdybys viděla kam já se před dvěma a půl lety nastěhovala, to je pro moji povahu prostě ráj. Miluju to tady a můj muž to tiše (někdy nahlas) toleruje a občas (miniobčas) se taky přidává. krásný krádný krásný temperamentní život ti přeju, protože co my víme, jak dlouho budem takhle moct dovádět. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, krásně jsi mě v mé taliánské povaze podpořila a jsem ráda, že v tom nejedu sama ;-).
      Pokud vím, Abrahámovi je něco kolem 20 let (tedy pokud věk bereme podle toho, na kolik se člověk cítí, že) ;-), takže si myslím, že si tvůj muž tvého temperamentu užije ještě dost a dost. Ani nevíš, jak jsem ráda, že už ti jdou vkládat komentáře, co bych si třeba zrovna bez toho tvého dnešního počala?! ♥

      Vymazat
  20. Milá Vivi,
    za tu dobu, co jsem chodím jsem zjistila, že dokážeš být pěkná dračice. :) A myslím to samozřejmě v dobrém. Občas není na škodu se trochu uklidnit, občas bych takovou koupel ocenila v práci, když zákazník nedokáže pochopit, co mu vysvětluji (velmi velmi jednoduše) a neumí pořádně anglicky. :)
    Přeji krásný zbytek neděle, já ji dnes strávila odpočinkem a snahou začít šít přítelovi adventní kalendář. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, kromě toho, že jsem divoká, mám ještě velkou fantazii, takže jsem si okamžitě představila, jak se bezstarostně cachtáš ve vaně za dubovým psacím stolem a naproti tobě sedí nechápavý zákazník (a musím tě uklidnit, že o takové zákazníky není nouze...znám z vlastní praxe). Měla by se do všech kanceláří taková vana s bachovými esencemi povinně zavést. ;-)
      PS: šiješ příteli adventní kalendář? Ty jsi prostě dokonalá žena!

      Vymazat
  21. great post!
    Would you like to enter a giveaway on my blog? :)
    http://aimerose.blogspot.com/2012/11/500-followers-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  22. jaj tak to muselo byť teda niečo :) my už pár rokov máme sprchový kút takže tam sa človek moc nevyrochní :D ale zasa sprcha ma vždy preberie a hlavne vtedy prestávam vnímať svoje myšlienky, keď mi to tak "hučí" pri uchu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych snad dokázala naplnit horkou vodou a solí do koupele i sprchový kout. ;-)

      Vymazat
  23. úžasný post, ako vždy Vivi :) nepochybujem o tom, že tvoje nápady a fantázia sú nevyčerpateľné, mňa si presvedčila dávno:)) Vecičky od LFdB vyzerajú fantasticky, všetky tie lekárenske fľaštičky a etikety z 19. storočia by som chcela mať doma ako na výstave :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, ďakujem, som rada, že sa ti všetko páčí ;-).
      Bachovy lahvičky a "vintage balení"...to je láska!

      Vymazat
  24. uplně vím, jak jsi se cítila! :))
    Takový relax, muselo to být přímo boží! Tuto značku jsem nikdy neviděla a ani jsem o ní nikdy a nikde neslyšela, takže je to novinka.. :))
    Ale článek mě moc zaujal

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koouky, jsem ráda, že ses o bio bachovkách dozvěděla prvně zrovna ode mě ;-)

      Vymazat
  25. Ách, tak teď jsem zralá na relax:( Jdu si napustit vanu!

    OdpovědětVymazat
  26. HMmm...domaci lazne. Tohle obdobi primo vybizi k dlouhe horke koupeli a cetbe preslazeneho romanu za svitu svicek:)

    CHIC SICILY

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, Jani, něco "vod Huga"...zrovna čtu Bídníky. ;-)

      Vymazat
  27. Hodně pěkný blog! :-) Sleduji.:)

    OdpovědětVymazat
  28. ahh, škoda, že my máme len sprchový kút, inak by som si teraz hodila taký fajný kúpeľ :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anti-stres pleťovou masku si můžeš dopřát i ve sprchovém kútiku ;-).

      Vymazat
  29. Tak to bych taky potřebovala... Pořádná relaxace přijde vždycky vhod ;)

    OdpovědětVymazat
  30. Anonymní21:40

    Jsem se zamilovala! Alespon jednu bachovo lahvičku musím mít 3)) Andy

    OdpovědětVymazat
  31. Uff, na bachovky sa chystam uz dlho...no na Slovensku je to s nimi tazsie :/
    No nevadi, uz hutam ako na to, a verim, ze aj vyhutam, lebo bez nich to uz nepojde! :)

    Inak, sranda, ze milujeme tak podobne vecicky, hracicky, koloušky... a zaroven sme take rozdielne :) No ja temperamentne zeny strasne uznavam! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá Tino, podle mě Bachovky byly vytvořeny přesně pro tebe...;-)
      Však to je nejlepší, že jsme obě stejný a přesto tak (temperamentně) jiný...protiklady se přitahujou. Ty jsi klidná, já jsem divoká...dobře nám to spolu půjde. ;-)

      Vymazat
    2. Ty si skvela Vivi, ako ma mas prekuknutu :) Pocuj, nestudovala si ty nahodou psychologiu?;) Aj ja mam z bachoviek ten dojem...
      Presne tak- protiklady musia byt, to sedi. Tak teda budeme (prave som sa tak rozhodla ;)ako stari cinski literati Tu Fu a Li Po...jeden uvážlivý poeta, druhý rozpustilý básnik, no ani bez jedneho by to nešlo! ;)

      Vymazat
    3. Tinuško, a víš, že s tou psychologií nejsi daleko od pravdy? ;-) A pak prý kdo má koho "prekuknutého" :-)
      Musím se smát, jak poeticky půvabné přirovnání tě napadlo...Tu Fu a Li Po - to je tak rafinované :-)! To mě napadl jen Bob a Bobek, Pat a Mat, Jája a Pája nebo Křemílek s Vochomůrkou. Ať tak či tak, já myslím, že jako dvojice ještě uděláme díru do světa.
      Tak a teď už přitiskni svého plyšového kolouška a utíkej do říše snů...zííív, já taky letím. ♥

      Vymazat
  32. Nice post.^^
    Lovely greets Nessa

    OdpovědětVymazat
  33. a ja si zase dám vaňu rada iba tak, bez olejčekov a solí a tak :)

    OdpovědětVymazat
  34. Vivi, ako by som ja rada vymenila moje pracovné za tvoje oddychové víkendy :) nepotrebuješ brigádničku? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, se mnou bys měnit nechtěla, děvče zlatý. Já jedu v šíleným tempu - ta půlhodinová relaxační koupel mi pomáhá, abych se ze všech svých aktitivit nezbláznila :-)

      Vymazat
  35. Jee, Vivinko, lázně bych si nechala líbit:) Vlastně jsme o nich tenhle rok uvažovali, ale nakonec nám to nějak nevyšlo:( Ale Bachovky by byly skvělá náhrada:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Milo, to máš pravdu. Já od tý doby, co mám pár výrobků od Bacha, nejezdím nikam :-D.

      Vymazat
  36. Thank you so much for stopping by my blog !
    Loved your blog ! Followed you in GFC !.
    Hope you follow back !

    Http://ilovemonsta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  37. Anonymní9:34

    waw,ta sůl do koupele musí být má! :D

    OdpovědětVymazat
  38. Bachovky jsou super :-)

    OdpovědětVymazat
  39. Jééééé.... Ty ozdobičky!!!! :-) Všechno ostatní samozřejmě také, ale ty ozdobičky.... Teď,v předvánočním čase
    .... Paráda! :-)

    OdpovědětVymazat
  40. Vivinko,
    Tak konečně jsem zpátky u Tebe , sice jen na chvíli , ale přece ! :)
    Tak dlouho jsem tu nebyla ( hnusná nemoc ) a tady to tak prokouklo ! Růžovoučká barvička ;) a tolik nových příspěvků které jsem prošvihla , takže teď mám co číst ! :)
    A jen jsem zahlédla že máš Hervanu , tu chci taky strašně moc , asi je skvělá , že ? :)
    Ty baňky jsou nádherný , princeznovský ! :)
    Vánoce přicházejí až ke mě !
    Vivinko , krásně jsi se rozepsala ! :)
    PS : V úterý budu tu ! :)

    Měj se krásně !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, doufám, že teď už je se streptokokem definitivně ámen a budu se těšit, že tě tu zase brzy uvidím. Ale jak už jsem ti psala, ještě to s tím počítačem nepřeháněj...je potřeba nabrat sílu a k tomu je nejlepší postel, bonbóny a filmy. ♥

      Vymazat
  41. užasné věcičky, hned bych se taky naložila do vany : ), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  42. Dokonalá koláž! :)) Neměla jsem teď čas číst blogy a jen jsem je tak přelétla na bloglovinu jedním okem, což je zrovna u Tebe velká škoda. Ale vždycky jsem aspoň mrkla na Tvoje aranžmá, abych si zvedla náladu. Doufám, že budou i nějaké vánoční náladovky. Těším se. :))

    OdpovědětVymazat
  43. Wow, tak to musím vyzkoušet:D Zdá se mi, že jsem stejně temperamentní jako ty:D

    OdpovědětVymazat
  44. Moc vám všem děkuju za krásný komentáře. Je to radost vás tu mít ;-).

    OdpovědětVymazat