8.11.12

Voňavá radost pod víčkem aneb bio krém z mojí kapsy

Měla jsem jeden sen (kromě roztomilé vily u moře) - vlastnit levandulovou sadu kosmetiky, která mě bude provázet studeným podzimem. Takovou, která mě přenese z hektického dne a pošmourného počasí mezi uklidňující levandulové lány ve Francii...A když francouzská přírodní značka Durance vytvořila hřejivě levandulovou kolekci Levande, věděla jsem, že moje sny se plní.
V kapse kabátu teď neustále nosím bio zkrášlující krém na ruce s levandulovým olejem. Napřed jsem si zamilovala jeho obal, který vypadá jako tubička fialové tempery, ale záhy si mě získala i jeho vůně a to, jak příjemně a účinně dokáže pomazlit chladem vysušené ruce. Druhým parťákem do nepohody je bio deodorant Durance, který jsem teď na podzim vystřídala za všechna možná malinová a ovocná patlátka, protože čistá vůně levandule si s chladnými dny dokonale rozumí. Roll-on stačí použít ráno a ještě večer se se mnou vrací domů - nezvykle poctivá výdrž! A mým třetím "Popelčiným oříškem" s levandulí je relaxační sprchový gel Durance, který už podle obalu nechává tušit, že rutinní sprchování posune o level výš. Ten si ale nenechám, protože...
...Mně se můj malý levandulový sen splnil. Ale chtěla bych, aby se sny plnily i jiným. Třeba paní Pavlíně, která mi napsala v minulém článku nezapomenutelný komentář. Statečně totiž bojuje se zlou nemocí a můj blog jí podle jejích slov v boji pomáhá, vnesl jí radost do života a zase se díky němu těší z maličkostí. Nemohla bych si pro svůj blog přát větší štěstí! A tak jsem dostala spontánní nápad a připravila tu dneska pro Pavlínu překvapení pro radost a pro rychlejší uzdravení. Dostane ode mě zmiňovaný relaxační sprchový gel Durance a ještě pár dalších "rozveselovacích" věcí. A vy, pokud můžete a chcete, udělejte také někomu radost jen tak...ať už si myslíte, že mu to zlepší den, zachrání život, nebo že ho to prostě "jen" potěší...
Na shledanou s vámi se těším zase o víkendu...;-)



Vyživující a jemně parfémovaný levandulový krém na ruce francouzské značky Durance používám pokaždé, když jsem venku (a často už bývá pořádná zima). Nemusím už ruce ochranitelsky schovávat do kapes - naopak, klidně je můžu vyndat, zamávat vám nebo začít jíst svou oblíbenou oplatku.
Poklady z mojí kapsy (zleva): pouzdro se žvýkačkami Starbucks, stará dobrá sušenková klasika Mila (ale v novém vánočním hávu), klíče, brož ve tvaru starožitného obrazu s pejsky, můj voňavý krém na ruce, růžové zrcátko a krabička s čokoládovými bonbóny Marks&Spencer. 



Zleva: deodorant (roll-on), zkrášlující krém na ruce a sprchový gel - vše BIO Levandule, značka DURANCE.
Už jsem zažila pár "levandulových" výrobků, které byly cítit jako promoklé seno, ale tady máme úplně jiný případ. Levandulová řada Durance ve vás totiž probudí neomylný pocit, že jste utekli všem starostem, procházíte se rozkvetlými  levandulovými poli a popíjíte při tom Beaujolais Nouveau. 

Přírodní kosmetická značka Durance je z francouzské Provence a romantiku svého kraje přenáší do produktů, které vyrábí podle tradičních receptur. Nemusíte se bát parabenů a dalších chemických lumpáren; v kosmetice Durance je 95 % složek čistě přírodních. A jejich obaly jsou k pomilování!



 Co může být lepšího, než si dopřát levandulovou sprchu, která se postará o odplavení všech starostí a hýčká tělo (i duši) přírodními oleji...
Sprchový relaxační gel (vpravo), francouzská obálka a ještě něco navíc poputuje pro radost k mé milé čtenářce, a věřím, že si užije tak báječnou relaxaci, že už si na nemoc ani nevzpomene! ;-)

A vám doporučuju podívat se i na další lahůdky od značky Durance na: www.countrylife.cz
Mimochodem - na webu společnosti Country Life najdete nejen přírodní kosmetiku, ale třeba i výborné bio potraviny, recepty na zdravá jídla a spoustu další inspirace pro zdravý životní styl.
Vivi podpis

100 komentářů:

  1. Ahojky zlatá Vivi! Krásný tip na kosmetiku a ještě hezčí gesto. Jsem ráda, že jsem tvoje "blogová" kamarádka. Vážím si lidí, jako jsi ty. Pa pa a pořád piš velmi mnoho! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Binn, moje blogová kámoška jsi už víc než rok a troufám si říct, že za tu dobu jsme se spolu pořádně nařehtaly a prožily i pár dojemných chvil. Taky jsme se napatlaly spoustou kosmetiky a já doufám, že v tom všem budeme pokračovat ;-). Díky moc.

      Vymazat
  2. Milá Vivinko,
    vidím, že jsem se v tobě nemýlila. Jsi skvělý člověk a patří ti můj velký obdiv! Jsi moc hodná a ani nevíš jak moc si tě vážím za tvé milé gesto vůči paní Pavlíně, která bude mít určitě velkou radost.
    Kosmetika vypadá báječně, vůni levandule mám ráda, ale nikdy jsem neměla žádný kosmetický přípravek co by po levanduli voněl. To budu muset napravit. Děkuji za typ a za milé počtení!

    Hezký den s úsměvem přeji.

    Panda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko Vendy, já si ani nemyslím, že si taková slova chvály zasloužím. Jen jsem svoje milé čtenáře chtěla inspirovat k tomu, že udělat někomu radost je hrozně snadné a jednoduché. Já moc ráda chystám svým blízkým, ale i "cizím" lidem, které potkávám "cestou", malá překvápka. Je v tom ale určitě i kus sobectví, protože mně samotné to dělá velkou radost ;-).
      Někdy kosmetiku Durance vyzkoušej, je to náramná levandulová pochoutka ;-).

      Vymazat
  3. Milá Vivi, po přečtení tvých větiček jdu nabitá s předsevzetím, udělat někomu radost jen tak. Je to krásné, urrčitě uděláš Pavlíně velkou radost.
    Kosmetika je úžasná, snad třeba ježíšek mne vyslyší a něco mi nadělí pod stromeček.
    Hezký den Iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivo, je nejvyšší čas napsat Ježíškovi. Ode mě už má za oknem pořádně dlouhý dopis, a protože si ho ještě nevyzvedl, pořád mu do něj dopisuju další a další přání. Skromnost není moje silná stránka. ;-)
      Myslím, že dneska někomu uděláš určitě velikou radost.

      Vymazat
  4. Anonymní8:14

    Krásné dobrá ráno Všem,
    již jsem tu byla jako první, ale psala jsem Vivi email.Prosím přečíst!!! Děkuji. To víte, že uděla radost mám v sobě snad všechny emoce co na světě existují. Nikdy jsem nikam nic nepsala. Poprvé napíši a hned.... Našla jsem tvořivou inspirativní Vivi a největším dárkem pro mě bude pokud po přečtení mého emailu si mě nechá též jako blogovou kamarádku. To bude největší cena, výhra dnešního a ne jen dnešního dne. S úctou všem Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pavlínko..
      Vivi umí ještě větší a krásnější lumpačiny:-)Máte se na co těšit..
      Připojuji se k Vivi a přeji Vám hodně síly na Vaší cestě za zdravím a znovuobjevením ženství..Projekt pro ženy je opravdu skvělá věc..Brečím u každého příspěvku..
      Mějte se moc hezky a krásný relax se sprcháčem:-)
      Brigit

      Vymazat


    2. Pavli, e-mail jsem četla, a tak z něj vím, že jste nejen statečná, ale i hrozně skromná! Jste mou milou blogovou přítelkyní, to si pište! A kocourka Zdeňka vám právě teď maluju....ale upozorňuju Vás, že je to hrozný lump a budete s ním muset mít hodně trpělivosti ;-).

      Vymazat
    3. Anonymní11:22

      Tak asi vybuleno moře slz dojetí a mohu již psát.Pššš počítač se dcery tak jsem musela vyčkat, aby jí nezkorodovala klávesnice.
      Brigito moc děkuji, odtajnila jsem se a nějak neumím přijmout pozornost. Vše je jednou poprvé a dobrá škola. Chtěla bych upřesnit všem čtenářkám i Vám Brigito nemám zhoudnou nemoc jako měla moje maminka, ale vážnou ano. Ale dost už těžkosti, lítosti, život je jak já říkám PESTRÝ. A je jen na nás.....
      Vivi Vintageová vy mi dáváte :-). Na seznamu je dnes článek,že můžu být milionářka ještě chvilenku do té věkové skupiny patřím, já jsem nebo se dnes cítím jako milionářka a ty peníze ať si nechají. No ikdyž možná něco málo na ty naše marnivosti PO(NE)potřebné věci, že milé dámy. Jen tak pro radost. Krásný čas Pavlína

      Vymazat
    4. Tak zlatá jsi!

      Vymazat
  5. Drahá Viv..
    Jsi opravdu velmi laskavá a milující bytost..Díky za Pavlu, mnoho dalších a hlavně za sebe,jak mě vždycky potěšíš:-)Dnes ráno jsem se mazala také svou oblíbenou levandulí a máš pravdu ,že v kombinaci s tímto sychravým podzimem,je to skvělá dvojka..
    Měj krásný den..posílám velkou levande pusu
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brigitko, však jsem se toho hodně naučila od Tebe! ;-)
      Viď? Já na kombinaci "sychravý chlad plus hřejivá levandule" nedám dopustit ;-).

      Vymazat
  6. Moje milá, nic nezahřeje u srdce tak, jako Tvoje slova.. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ♥ ♥ ♥
      Že bych se taky naučila kreslit srdíčka? ;-) Děkuju, jsi zlatá, Anetko.

      Vymazat
  7. Vivinka, klobúk dolu pred tvojou šľachetnosťou :)
    Durance nepoznám, ale zatiaľ sa mi páčia obaly a ceny :DD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá moje, nejsem zas tak andělskou bytostí, jak vypadám - hrozně mi to kazí ty dva růžky na hlavě ;-).
      Durance má úžasné obaly, ale ještě lepší "obsahy". Moje koupelna je miluje. ;-)

      Vymazat
  8. Vivi, ty jsi novodobá matka Tereza! Tvoje články na mě působí velmi pozitivně, tvoje články by měla číst většina lidí - jsou jako lék :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, ano - přeju si, aby sis mě dál tak krásně idealizovala...je to paráda! ;-))

      Vymazat
  9. Vivinko opat krasny clanok. zboznujem prirodnu kozmetiku a milujem levandulu. aj ja som mala jeden kratky levandulovy post :) to je krasne, ze svojimi clankami dokazes povzbudit, len tak dalej. krasny den prajem :) Dominika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Dominiko, myslím, že tvou zálibu v přírodní kosmetice a levanduli dobře znám a jsem ráda, že jsem se ti dneska trefila do noty. ;-)

      Vymazat
  10. myslím, že někomu dělat alespoň malou radost klidně každý den by mělo být normální - ale bohužel na to asi často zapomínáme..o to je hezčí, když to někdo takovouto pěknou formou připomene! Věřím, že to zlepšilo den nejen Pavlíně, ale i nám ostatním! Mimochodem levanduli miluju, takže mojí peněžence to den asi nezlepší ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně jsi to napsala. Asi se nedá den začít líp než tak, že člověk udělá někomu radost a při tom se namaže něčím s vůní levandule :-)

      Vymazat
  11. Vivi, nádherné gesto, jdeš lidem příkladem a to bohužel moc lidí nedělá :(

    Těším se na další post a jdu prozkoumat stránky a objevit něco pro sebe a možná i pro potěšení mých kamarádek :)

    http://majafashionlover.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná největší gesto je, když se ráno člověk usměje na svého muže nebo na prodavačku v pekárně...ta největší gesta totiž spočívají v těch "nejběžnějších" věcech ;-).
      Tak doufám, že na Countrylife.cz najdeš spoustu potěšení (tak jako já) ;-).

      Vymazat
  12. Miluju levandulové cokoliv! :)

    OdpovědětVymazat
  13. I ty, Brute? Od Tebe bych to nečekala, což někomu může přijít divné. Ale já sem chodím hlavně vzdychat a očumovat. Jako už mám v košíku věci za 1500 Kč, co mi to děláš? :DDD Teď to fakt nejde, ale po novém roce je asi vybrakuju :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, Luci, ty se s ničím nepářeš! ;-)
      Jó, to já dobře znám...narvu si věci do košíku, pak to zase vyndavám, ale jen proto, aby mi "nákupní červíček" vrtal v hlavě tak dlouho, než si zase poslušně všechno do košíku nandám zpátky a kliknu na to slavné tlačítko "objednat". Však žijem jen jednou ;-).

      Vymazat
    2. Njn, s tim mas pravdu, zijem jen jednou :). Ale ted setrim na jine veci, takze si jeste dam chvili pohov, ale pak se na ten shop vrhnu a vyplenim ho :D.

      Jinak naprosto nadherne gesto, jsem tala, kdyz jsem to cetla :). Na svete jeste par dobrych lidi je :).

      Vymazat
    3. Lucinko, kolikrát už já jsem byla nucená rozbít kasičku ("sádrové prase"), jen abych utišila svůj hlad po nové kosmetice ;-). Plenění e-shopů je moje velká vášeň ;-).
      Jsi moc milá. Na světě je moře dobrých lidí..třeby Ty! ;-)

      Vymazat
  14. Vivi! Ty jsi fakt úžasná!! (Už se nějak podezřele opakuju ;)) Takhle ráno (dneska jsem si schrupla) jsi mě nabila energií a vykouzlila úsměv, jsi boží :) Potkanice Ti za to posílají hromady pusinek!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenže víš, proč to vlastně všechno dělám? Pravý význam mojí laskavosti je v tom, že chci dostávat malé, rozkošné pusinky od potkanů! :-) Děkuju a líbám nazpět.

      Vymazat
  15. Ahoj Vivi! Je čtvrtek, tak se od rána těším, až mě dětičky dají šanci usednout a s šálkem heřmánkového čaje a pleťovou maskou na obličeji, nechají přečíst Tvůj dnešní příspěvek. Já samotnou vůni levandule příliš nemusím, ale moc ráda si doma míchám voňavý koktejl z levandule, citronu a heřmánku v podobě čistých rostlinných esencí do aromalampy. A abych nezapomněla! Projekt Ženy ženám je vážně skvělý. Nemůžu se dočkat až večer kouknu na další video. Přeji krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak si, milá Báro, představuju svou věrnou čtenářku. Že bude u mého článku popíjet heřmánkové téééé, na tváři nános pleťové masky, nožky na stole, a že bude zapojena v projektu Ženy ženám! Ty jsi prostě můj dokonalý "čtenářský" splněný sen! :-)

      Vymazat
  16. Milá Vivi,
    opět musím říct, že Tvé články jsou balzámem na duši a při jejich čtení si člověk něco odnese.. V minulém článku jsem si četla příspěvek paní Pavlíny a musím říct, že právě ona mě inspirovala k napsání článku, který jsem přidala shodou okolností dnes ráno na blog, takže tématicky s Tvými posledním slovy velice koresponduje. Ale to jsem zde původně nechtěla psát. Jen bych chtěla paní Pavlíně tímto vzkázat, že ji držím palce, ať je opravdu silná, nejen kvůli své dceři, ale také kvůli tomu krásnému životu, který můžeme žít, kvůli těm krásným chvílím, že pro nás může člověk udělat něco z ryzího přesvědčení (jako ty Vivi) nikoli ze zjištnosti. Líbí se mi, že tento blog neslouží když to řeknu trošku hanlivě jako "vychloubárna", ale že má pevný základ, který je založen na něčem jiném - na radosti z maličkostí..
    Chci říct, že paní Pavlína, i přesto, jak je teď těžko zkoušená osudem, je pro mě opravdu obdivuhodná žena, které držím palce a posílám sílu. A hlavní je mít víru. Věřit, že tady máte ještě nějaké poslání, že to zvládnete..
    Vivinko, opět velice děkuji za nádherný článek, který otevírá oči a odemyká zamčené brány..
    Vratinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Vratinko, neváhám a jdu se na tvou blogovou inspiraci hned teď podívat. Děkuju ti i za paní Pavlínu za krásný slova, je to od tebe moc milý. Naštěstí Pavlína je statečná a hlavně - nepere se s tou nejvážnější nemocí, jakou si možná představujeme. To naštěstí ne! Ale každá nemoc, která trvá dlouho, je zlá a má tendenci z člověka vysát energii a radost ze života. Mně stačí jen vytrvalá bolest hlavy, na kterou jednou za měsíc trpím, a jsem z toho tak otrávená a zmožená, že by ve mně nikdo nehledal "veselou Vivi". Proto si cením všech, kdo jsou trpěliví a snaží se své neduhy a nemoce zvládat. Pavlína taková je a Tvou podporu si tu určitě přečte. ♥ (to je viď - srdíčko! - jsem se ho naučila dneska kreslit). ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní11:28

      Dobrý den Vrátinko,
      přečetla to víte, že přečetla, již jsem psala pod svůj článek-psaní. To víte, nevím jak na to jsem blogově nepolíbená. Jsem prostě jen pokorně dojatá. Myslela jsem si, že už něco takového v době kdy poděkuji paní pokladní a ona mi vynadá proč se usmívám a pořád děkuji možné a hle je. Mám 14 dní zlých a 14 dobrých jak říkám 50 na 50 i to je dobrý néééééé. Opravdu Vám děkuji milé dny Pavlína

      Vymazat
    3. Tak to jsem moc ráda, že to není to, co jsem si původně myslela.. Každopádně ji budu držet palce! Taky Ti posílám <3 a všem pozitivně naladěným čtenářkám. :)

      Vymazat
    4. Paní Pavlínko,
      jste inspirací pro ostatní a i vy svým odhodláním a silou jste žena, která si zaslouží poděkování a obdiv. Obdiv patří vůbec všem, kteří s něčím bojují a jsou odhodláni to nevzdat! A děkuji, že jste si i moji malou reakci, na tak úžasném blogu jako je od Vivi, přečetla. :)

      Vymazat
  17. Anonymní10:57

    Ten krémík na ruce je boží,budu si ho určitě přát pod stromek.
    Taky jsem se dívala na odkaz do obchodu a hrozně se mi líbí malý
    mejldíčka Durance a ty tělová mléka. Po tvém článku mám chut´
    někomu něco dát, asi něco od Durance :)))) Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, já vím - ta malá mejdlíčka pro hosty jsou geniální ;-). Jen pěkně Ježíškovi se sháněním dárků pomož, vždyť to nemůže všechno zvládnout sám. ;-) Durance je podle mě trefa do "černýho"...tak krásná a voňavá kosmetika by podle mě pod stromečkem měla být. ;-)

      Vymazat
  18. Je to od teba velmi mile gesto..chcem zalelat Pavline vela sil a hlavne vieru v uzdravenie.. dobre viem o com pisem, sami s chorobou bojujeme uz niekolko rokov a ja som sa za ten cas naucila, ze hlavna je viera, pozitivna mysel a nejaky konicek alebo pocit, ze tu pre niekoho ste a mozete este aj vy sami pomoct. Na druhej strane je strasne tazke tomu verit kazdy den..je to boj.. Zelam Pavline, aby sa tesila zo zivota, aj ked je to tazke :)

    OdpovědětVymazat
  19. Ahoj Vivi...ty si proste úžasná žena...ja ani nemám slov...normálne mi vyšla slzička...som rada, že sú ľudia ako ty a robia krásne veci, lebo to tak cítia :-)...krásny deň

    OdpovědětVymazat
  20. Děkuju, jste holky zlatý :-**

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní14:16

    Uzasna recenze, necekala bych, ze me zacne lakat neco levanduloveho, ale stalo se :o).

    OdpovědětVymazat
  22. Krásný fotky a ty levandulový věci by se určitě zalíbily mojí mamce. Ta je na levanduli fakt "ujetá" :D A každá i malá drobnost člověka potěší, takže jsem si jistá, že to paní moc pomůže :) Opravdu takových lidí, jako jsi ty už moc neni... :/ Bohužel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si na levanduli moc nepotrpím, ale tahle od Durance mě přesvědčila o tom, že jsem překvapivě vyloženě levandulový typ ;-.
      Já myslím, že je "takových lidí" hodně, stačí se rozhlídnout ;-).

      Vymazat
  23. Milá Vivi tady je ale zase krásně vonavo :o) Ta levandulková sada mě přímo učarovala.Měj se báječně krásně .Martina

    OdpovědětVymazat
  24. dnes mám šťastie na samých dobrých ľudí :) vrátane Teba Vivi, samozrejme

    OdpovědětVymazat
  25. Vivi, jsi vlastně taková malá dobrá víla, co nám dělá radost. Dárek pro paní Pavlínu mi přijde milý a dojemný jako málo co. Ještě, že Tě máme :).
    Juno

    OdpovědětVymazat
  26. Nádhera, levandule... Ta snad zažene i zlou nemoc. :)
    Obdivuji Tebe. A ještě víc obdivuji všechny lidi, kteří se perou s něčím takovým, jako Tvá čtenářka Pavlínka. Přeji všem takovým lidem mnoho sil.

    OdpovědětVymazat
  27. Milá Vivi to je tak krásny pocit vedieť, že sú ľudia , ako ty :)

    OdpovědětVymazat
  28. úžasné obaly to sú ;) hlavne to s okom ten papagáj ;D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela dlouho jsem hledala na fotce toho papagáje, až jsem našla špačka na plechovce. :-D

      Vymazat
  29. Hi Vivi! Lol I have the dream of a villa by the sea too!:P Btw, I love the lavender smell too you know, it makes you feel very well, and it reminds me somthing clean and fresh (love this smell also on clothes!) Great stuff, I want it too!:P have a good day dear! big hug and love to you!!:*

    OdpovědětVymazat
  30. Moja krásna vivi! <3 Ja milujem levanduľu momentálne mi v izbe rozvoniavajú levanduľové sviečky a po kupeli si doprajem levandulovy olej na telo:) mam aj maličky levandulovy krem ale davam si nanho pozor pretože bol drahy a maličky:( strašne si ma "nakazila" a tu levandulovu sadu si asi objednam!:):*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi úplná levandulová víla! ;-)
      Ty jsi zase nakazila mě...zatoužila jsem teď po levandulové svíčce a oleji na tělo...hmmmm ;-)

      Vymazat
  31. Je to krásné,dělat radost někomu jen tak...Kéž bysme to dělali víc,někdy jen milé slůvko nebo něco krásného,prozáří celý den a jen tak na to nezapomenete.Ještě dlouho to hřeje v srdíčku,proto se sem tak ráda vracím...Prozářím si den...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, Betty Boop, ty jsi má nejoblíbenější kreslená panenka, která vždycky v komentářích tak krásně promlouvá. Děkuju ;-)

      Vymazat
  32. nádherné kapsičkové poklady a ještě hezčí gesto lidskosti, je to lekce pro nás pro všechny - lidé by měli být vůči sobě vstřícní po celý rok a nejenom (v blížícím se) vánočním čase.
    Ale musím říct, že jsi mě nepřekvapila - z Tvého blogu přímo čiší Tvoje milá povaha a taková pohodovost, až jsem se za svoji přízemnost mnohdy zastyděla!!
    Paní Pavlíně upřímně držím pěsti, sama jsem před pár lety překonala velmi těžké zdravotní období a vím, že hezké chvíle opravdu pomáhají na bolest zapomenout.

    OdpovědětVymazat
  33. Anonymní16:49

    Vivinka naša, už to mám všetko spísané a po výplate kupujem. Robíš strašne nákazlivé recenzia!!!!!!!!! Bývam už mesiac v Čechách, tak sa mi aj to poštovné oplatí ;D Maj sa krásne a buď stále tak dobrá

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prosím tě, tak až tam budeš po výplatě nakupovat, přikup mi taky něco pěknýho od Durance, jo? ;-))

      Vymazat
  34. Super, levanduli miluji, Kate

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivi, ty děláš bezkonkurenčně nejlepší recenze na světě! Mám strašnou chuť si krémík i deo koupit. Už jsem si díky tobě koupila parfém, rozjasňovač očí a diář! :)
      Lenča

      Vymazat
  35. Čau Vivi! Levandule je můj oblíbenec, mám ji narvanou dokonce i v jednom polštáři :))
    Dlouho jsem tu nebyla a zírám! Musím to všechno u ranního kafíčka zkouknout!
    ~ The Diary Of Pie Rette ~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prima, já se ráda vyskytuju se svým blogem u ranních kafíček ;-).

      Vymazat
  36. Vivinko,
    Zdá se mi to , nebo přispíváš strašně často a pořád tak nápaditě a originálně ? Já myslím že nezdá ! :)
    Taky bych moc ráda přidávala na blog teď fotky , ale když přijdu ve čtyři ze školy domů , je taková tma a já s " umělým " světlem fotit nechci , nesnáším to !
    Co mám dělat ? Ty máš ty fotky přesně jaké mají být , světlé ! :)
    PS : Psaníčko mám taky ( od Tebe ;) ! A je vystavevé vedle mého počítače a každý den se na něj usměju ! ( můj talismánek ! :)
    PSS : Tohle musí být opravdu velikánský kosmetický zázrak ! :)

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, no je fakt, že teď jsem tu místo pondělků a čtvrtků i o víkendech s novými články, takže na moje poměry hodně často. Když já tu toho chci ještě tolik říct a ukázat, že mi dva dny v týdnu přestaly stačit ;-).
      Máš pravdu, hodně brzy se teď stmívá, já fotím obvykle okolo poledne, když je víc světla. Tak to můžeš třeba o víkendu, až budeš doma, zkusit.
      Jsem moc ráda, že můj malý dopis máš vystavený, jupí. ;-)
      Já bych řekla, že se dá o zázraku mluvit, protože teď bez levandulovýho deodorantu a krému nedám ani ránu ;-).
      Měj se krásně :-*

      Vymazat
    2. Lucinečko moje milovaná ...
      To jsem ráda že jsi mi odepsala , tak mi to láme srdce když mi neodpovíš na komentář ... ;( :P

      No když chci fotit o víkendu , tak ten víkend mi udělá to že celý den je úplně zamračeno a vůbec nesvítí ! Tak snad tento víkend to bude lepší , chci něco strašně na blog ukázat , ( určitě se ti to bude líbit ;) a tak já ti pak napíšu až se světlo umoudří a já to postnu na blog .. ;)

      Dobrou noc + pusinku na dobrou noc posílám na pomoc :)
      :-* <3

      Vymazat
    3. Gabulko, já se snažím poctivě na komentáře odpovídat, ale nejsem pořád na internetu a někdy nestíhám a taky je jich hodně (což mě samozřejmě moc těší), ale nebuj se - na tvůj vždycky odpovím! ;-)
      Tak a teď se budu modlit, aby bylo o víkendu sluníčko, světlo a ty abys mohla fotit a ukázat nám na blogu něco, co se mi bude určitě líbit. ;-) Jsem moc zvědavá, dej mi pak určitě vědět.
      Takovou "pomocnou" hubičku si nechám líbit. Mlask. ;-)

      Vymazat
  37. to je od tebe moc hezké Vivi, snad z toho bude mít Pavlína radost a potěší jí to :) jinak mně se kosmetika líbí!

    OdpovědětVymazat
  38. Vivi, ty si tak krásny človek s krásnymi tipmi a krásnym blogom. Krásne gesto. A toto je ten krémik ! Keď je krém na ruky krásny a účinný, v Bashalande ho privítame s otvorenou náručou !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, Bashi, já jsem ti vlastně v našich "soukromých hovorech" o tomhle krémíku už několikrát básnila, viď? Tak to je tedy on - mých rukou šampión. A na noc packy natřít olivovým olejem, bavlněné rukavičky a hebčí ruce nebude mít ani královna Alžběta ;-).
      A děkuju moc :-*

      Vymazat
  39. Aaaa, levanduli miluju, asi bych se neudržela! :)

    OdpovědětVymazat
  40. Mmmm...
    ...úplně cítím Paříž, tu frontu pod Eiffelovkou a trh se sušenou levandulí.

    OdpovědětVymazat
  41. Milá Vivi, obvykle si tvými články zpříjemňuji praovní rána, bohužel mi to dnes nevyšlo, takže jsem se k tomu dostala až teď. Opět jsi nás přesvědčila, že jsi úžasná osůbka. Pavlína si to určitě zaslouží a z jejího komentáře je vidět, že jí to udělalo obrovskou radost. Jsem ráda, že tě znám přes blog a mrzí mi, že jsi se tenkrát v Ikee nepřihlásila, moc ráda bych tě poznala osobně. :)
    Co se týče kosmetiky, tak levanduli já můžu a podle tvého popisu, bude krém na ruce něco pro mě. Bohužel stejně jako Lucifrid musím šetřit na jiné věci, ale půlku e-shopu bych klidně vykoupila. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní22:10

      Ja som povedala o levandulke mojej mamke a ona pokúpí :)))

      Vymazat
  42. Anonymní22:43

    Krásná recenze, krásný článek. Už jsem u tebe vivinko nebyla více než týden kvůli opožděné dovolené, ale s o to větší chutí jsem si teď k tvému blogu sedla a je mi dobře u srdce. Ke štěstí mi chybí jen něco levandulového. Jdu tedy e-shopovat 8-D.
    S pozdravy Kateřina.

    OdpovědětVymazat
  43. Taky zbožňuji levanduli, ale mám jí ráda tak nějak celoročně. Krásně voní a hodí se pro každého :).
    Paní Pavlíně přeji, ať se uzdraví a hodně síly!
    Ahoj, Vivi.

    OdpovědětVymazat
  44. Anonymní8:30

    Vivysku,
    to ses cela ty a proto te tolik milujuuuuuuu !!!!!
    Mavam i pani Pavlince,
    mejte nadherny levandulovy dnicek!
    Michelle

    OdpovědětVymazat
  45. Příští čtvrtek se jedu podívat do Dejvic do prodejny Country life, děkuju za odpověď na e-mail,Vivinko!
    L

    OdpovědětVymazat
  46. Milá Lucinko, děkuji za zase hezoučké povídání, vrací mě do časů, kdy jsem byla holka:-). Shodou náhod jsem byla nedávno u jedné paní "čarodějky", protože už bylo na čase jednat a ne pořád jen mluvit, než mě moje bolest kloubů dostane tak daleko, že neudržím ani hrnek s kafem. Copak to by nevadilo, ale nůžky, pastelky, tužky...to by vadilo . A víš co mi řekla? Že zapomínám na tu holčičku v sobě, že jí zapomínám mít ráda, že se k ní mám honem vrátit...a do toho tvůj blog, no to není náhoda, to tak mělo být! ( + ženy ženám, taky jako na zavolanou ) ...a já se tu rozplývám nad věcmi, které by mi před časem ještě připadaly zbytečné, usmívám se, objednala jsem LB a už si tady výskám a mažu se vším tím voňavým a jemným. Už jsem objednala boxík i pro snašku, taky mám hned chuť, když se mi něco líbí a z něčeho mám radost, posílat to dál, vlastně si ji tak sama pro sebe násobit:-). Děkuji ti, a jsem ti vděčná, vneslas i do mého života hravost a lehkost. Tvůj blogík je pro mě jako obláček, na kterém si pohovím a pak zase šup s radostí do práce :-) PS. A levanduli miluji nade vše, už jsem měla i levandulovou zmrzlinu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, jsi moc milá, až neuvěřitelně! ;-) Přiznám se ti, že mně by vadilo úplně stejně neudržet hrnek s kafem (musím mít tři za den), jako pastelky a tužky.
      Já to vnímám přesně tak - my dospěláci máme tendence brát všechno smrtelně vážně. Což takhle trošku ubrat na síle a trošku si hrát?
      Když jsme malí, chceme být velcí, když jsme velcí, chceme být zase malí...věčná nespokojenost. Být velký (tomu se zkrátka člověk nevyhne), ale proč nechat všechny ty dospělácké starosti a strasti, aby vítězily nad hravostí a dětskou naivitou? Taky platím složenky, musím pracovat, vyřizovat mraky věcí (to proto, že i já jsem dospělá), ale nezapomínám na to, že je prima si připnout na kabát brož s pejskem nebo si vlézt do postele a malovat si. Jsem moc ráda, že jsem tě inspirovala k probuzení té malé Haničky a k dalším radostem ;-). Je to pro mě velikánská radost tak milá slova od Tebe číst. DĚKUJU MOC! :-**
      P.S. tak s tou levandulovou zmrzkou jsi mi nasadila brouka do hlavy...tu si musím někde smlsnout ;-).

      Vymazat
  47. Krásný příspěvek, chci taky takhle umět psááát. Hezký víkend. Monika

    OdpovědětVymazat
  48. Děkuju všem za krásný komentáře! :-**

    OdpovědětVymazat
  49. Moc krásný blog a úžasné počteníčko:-)Levanduli taky zbožňuji:-)Asi vyrazím zítra do města a něco voňavého levandulového si koupím:-)
    A "ŽENY ŽENÁM"je přesně to co teď potřebuji.Takže moooc dškuji:-)
    A jdu pokračovat v počteníčku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, mám z tvého (snad můžu tykat) komentáře velkou radost. Děkuju :-*

      Vymazat
  50. Ach moje milovane Provence a tie stare francuzske obalky su uplne dokonale :) prosim ta Vivinka, kde si zohnala tie obalky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tino, děkuju, děkuju..a počkej, jaká Francie tu teprve bude v neděli! ;-) Obálky jsou z ebay, od prodejce sellzzang...budu ho tu brzy představovat, objednávám u něj diáře a nálepky a jsem do něj (respektive do jeho zboží) zamilovaná, i když jen platonicky :-D

      Vymazat
  51. Anonymní20:41

    "Nemusíte se bát parabenů a dalších chemických lumpáren" ..Ammonium Lauryl Sulfate (gel), Polysorbate 20, edta (mydlo tekute, levandula).. to sú chemické lumpárny, aby som Vás citovala. A našli by sa ďalšie.. Milá Vivi, Váš blog je naozaj krásny, ako však prídu k tomu výrobcovia ozajstnej prírodnej kozmetiky, ktorí naozaj na prírodnej kozmetike tvrdo pracujú, keď sa Durance prezentuje v blogoch a predáva v bioshopoch ako prírodná kozmetika a pritom skrýva v sebe plno chémie. To je taká Nivea čestnejšia a aspoň neklame zákazníkov. Kľudne si vyššie uvedené zložky nalistujte v zozname zakázaných ingrediencií na http://old.icea.info/Portals/0/Doc/DTR06%20Standard%20for%20environmental%20friendly%20cosmetics.pdf alebo inde na internete. S pozdravom Claudia

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Claudie, děkuju za přínosný komentář, ve kterém jsem našla i velmi milá slova týkající se mého blogu. Potěšila jste mě, protože je správné, když se někdo zabývá složením výrobků zevrubně tak jako Vy. Většina (jak je vidět, tak bohužel né všechny) přípravků Durance obsahuje 95 % přírodních složek, vyhýbá se parabenům, fenoxyethanolu, sulfátům, takže pro mě je to jedna ze značek, které si občas koupím a udělá mi radost. Je pravda, že mě před pár lety překvapila i má tehdy oblíbená značka Lush, která do svých výrobků, o kterých uváděla, že jsou 100% přírodní, veganské atd., atd., přidávala sulfát "kvůli pěnivosti", a komentovala to slovy, že "prý to jinak nejde". A tak jsem z toho všeho nakonec byla tak zmatená, že jsem dala svoje srdce hlavně značce Dr. Hauschka a Bio-bachovky, kde snad nikdo na světě nenajde žádné "chemické lumpárny" ;-) (určitě ani Vy). Ale jinak vám naprosto rozumím. Někdy, zvlášť pokud člověk tápe a není si jistý, je lepší zabrousit do běžných drogérkových vod a pořídit si některou ze značek, které si na nic nehrají - jsou sice chemické a testované na zvířatech, ale ok, neschovávají se za žádné "eko nálepky".
      Děkuju za Vaše postřehy, vážím si jich a můžeme si klidně tykat ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní22:02

      Milá Vivi, ty sa zaoberáš krásnymi vecami, ja niekedy i tými škaredšími vo svojom blogu. Jedna čitateľka mi napísala "Kupila som si Marseillske mydlo, tekute, znacka Durance. Pisu, ze 100% rastlinne mydlo..." a potom čo prišla domov a pozrela si zloženie "Som z neho sklamana, kupila som ho v bioobchode." Nie tvoj blog je problém, problém je skôr bioobchod, ktorý by nemal predávať produkty ako Durance. Píš kľudne ďalej krásne články, keď máme zlý deň a valí sa to na nás, pomáha prečítať si, že na svete je i spústa krásnych vecí a láskaví ľudia ako ty. A mimochodom, áno používam certifikovanú prírodnu kozmetiku na deti aj seba a v bežnej drogérii som nebola už zo desať rokov.

      Vymazat
    3. Milá Claudie, jsi zlatá. Je v pořádku psát na svém blogu i o tématech, které nepatří mezi nejveselejší. Já jsem sice zaměřila svůj blog právě na všechna ta příjemná a "šťastná" témata pro lepší náladu a vylepšování "dnů Blbec", protože je můj blog i pro mě samotnou odreagováním od starostí, nicméně ráda si čtu i o kontroverzních tématech nebo o věcech, které naráží na stinné stránky našich životů, protože taková realita prostě je.
      Mrzí mě, že má Durance tak nelichotivou pověst; ovšem každá značka je strůjcem svého osudu a měla by se prezentovat podle pravdy. Pokud to tak není, přináší lidem zklamání a to je špatné. Musím ale na její obhajobu dodat, že jsem si před časem pořídila prostředek na mytí nádobí s odpovídajícím složením: http://www.countrylife.cz/prostredek-na-myti-nadobi-s-eter-oleji-citron-tymian-750ml-durance
      Měla jsem na ruce ekzém, který se mi při mytí obyčejným Jarem zhoršoval, a tak jsem vyzkoušela, jestli citron s tymiánem od Durance nebudou mít na mojí ruku příznivější dopad než agresivní Jar. A zafungovalo to přesně tak, jak jsem doufala. Tak prosím, můj nový objev na mytí nádobí ať mi nikdo nebere ;-).
      Ale vážně - jsem opravdu ráda za konstruktivní kritiku a jsem ráda za lidi, jako jsi Ty. Věřím, že se zase někdy budu moct těšit na Tvou milou návštěvu. A děkuju. ♥
      Vivi

      Vymazat