29.11.12

Tři oříšky pro Popelku aneb moje nejlevnější krémy

Utíká zasněženou cestou ke své lesní skrýši. Tam má v malé truhličce ukryty svoje vzácné poklady, které jí hlídá sova Rozárka a kůň Jurášek. Medailon s bílou růží po mamince, stříbrné zrcátko a tři oříšky...Kdo by neznal naše chudé děvče, kterému nechybí krása a kuráž!? A teď si představte malou Popelku, jak i v těch největších mrazech běhá jen ve své režné jupce, ve starém vypelichaném kožíšku a tvář jí chrání jen troška popela. Jak by si Popelka přála opravdový krém, to nikdo neví! Jenže v prvním oříšku je zelená kamizolka (ach né), v druhém plesové šaty (to už je lepší) a v třetím šaty svatební (skvělá zpráva, ale pořád to není vytoužený krém). Není jiné východisko než napsat Popelce nový scénář a tentokrát "přímo na tělo".
Po rozlousknutí prvního oříšku objeví Krém do nepohody, který se jako chrabrý tělesný strážce neohroženě postaví proti větrnému a mrazivému počasí (chrání pleť do -10 °C). Navíc Popelčinu umouněnou pleť krásně zvláční. Přestože je hutný a má voskovou konzistenci, dobře se roztírá. Vhodný na hory, na projížďky s Juráškem i pro těžkou venkovní práci na statku. Jen aby ho neobjevila macecha! Z druhého oříšku vykoukne v ten správný čas (před plesem) antioxidační a hojivý čajový krém Green tea z čínského zeleného čaje. Rychle se vstřebává, voní a tonizuje pleť. Díky němu z ní princ na plese nespustí oči. A co se skrývá ve třetím oříšku? Nic jiného a nic lepšího, než pleťová maska...vždyť šla naše malá kráska po plese spát až po půlnoci a její pleť potřebuje řádnou regeneraci! A teď už víte, proč Popelka vůbec nestárne a proč ji každé Vánoce vídáme půvabnou a svěží, aniž by na ní byla přibývající léta znát...
PS: těším se na vás zase v sobotu - oblečeme si adventní kabátky a ukážu vám svoje nové hračky ;-).



Popelka je úplně v pohodě...že by to bylo tím "krémem do nepohody"?
Barekol je česká přírodní kosmetika s velmi šetrně zpracovávanými bylinkami. Navíc netestují na zvířatech, takže koník Jurášek i sova Rozárka můžou být klidní. Obaly "Barekolky" jsou roztomilé, jednoduché a je to pro mě takové "retro" - podobné krémy používala moje mamka, když jsem byla malá a já jí "na ně chodila"...teď už mám svoje.



Před Vánoci přestávám kreslit kocourka Zdendu. Místo něj jsem si vymyslela novou postavičku - jmenuje se skřítek Hejhou (vánoční kouzelník a dobrák od kosti). Popelce vyčaroval kosmetické oříšky = trio Barekol (zleva: krémová pleťová maska, čajový krém Green Tea a Krém do nepohody) a mně zase pomohl zasněžit fotky. Skřítek Hejhou je prostě príma chlap a je jednoduchý (nemyslím intelektově) - namaluju ho v Gimpu během minutky. 

Když jsem ve svém oblíbeném bylinkářství narazila před rokem na krémy Barekol prvně, nemohla jsem uvěřit cenám. Ty se budou určitě zamlouvat i Popelce. Krémy Barekol stojí od 46,- do 80,-. Tak sláva, je vidět, že heslo "dobře, rychle, levně" funguje (v obchodě Barekol.cz určitě, u většiny řemeslníků už je to horší). 
Vivi podpis

80 komentářů:

  1. Skvělý článek :) s těmito krémy zkušenost zatím nemám ale vypadají zajímavě tak se po nich zkusím podívat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné ráno, Vivi! :-)
    Připomněla jsi mi krémy, které opěvuje moje maminka. V mých oříšcích by byl asi sedmikráskový krém (má nádherné jméno), řebříčkový gel a violkový krém, jedno v jakém pořadí. :-) Asi si nějaký pořídím; potřebuji určitě víc než jeden univerzální, kterým mažu teď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Len, to je přesně ono - jsou to takové "maminčiny krémy" pro celou rodinu. ;-) Dodnes si vybavuju její krém s mesíčkem a meduňkou, který nádherně voněl.

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Jé, Moni, ty jsi tu úplně nová. ;-) Vítám tě a děkuju.

      Vymazat
    2. Nemas zac.....vcera jsem na tvuj blog narazila v jednom blogu,tak jsem na nej klikla a moc se mi libi.:-)

      Vymazat
    3. Juchů! ;-)

      Vymazat
  4. Vivi, kam ty na ty napady chodis :). Jako vzdy velice originalni a krasne usmevne :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, v noci koukám na pohádky...to je nejlepší zdroj inspirace. ;-)

      Vymazat
  5. Jakýkoliv oříšek, ve kterém nenajdu červa beru:) S konfekcí by byl skvělý a krémový ještě lepší! Nebo, že by šperk? V mém případě nejlépe voňavka, takové oříšky bych šla sbírat za světa kraj!
    Moc milé čtení takhle po ránu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tutto a Bene, s váma je švanda ;-). Budeme se muset vydat do města pro drahé látky a doufat, že nám cestou něco cvrnkne o klobouk...

      Vymazat
  6. Anonymní8:57

    ten článek je moc hezký, krémy vůbec neznám, ale asi budu muset poznat :D jinak krásné fotky, jak děláš to zasněžení a námrazu, photoshop? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, Eli ♥. Kdepak Photoshop! Se sněžením mi pomáhá přece skřítek Hejhou :-).
      PS: a taky je v Gimpu v kreslícím programu pár zajímavých tlačítek, která jsem před pár dny objevila a dá se s nima malovat tak, že efekt vypadá zasněženě (ale jak říkám, hlavní zásluhu nese Hejhou).

      Vymazat
  7. Vivi tenhle článek se ti opravdu povedl. Napsala jsi to hrozně krásně :)

    OdpovědětVymazat
  8. Miluju pohádky, miluju Popelku, miluju tvoje písmenka a tvoje obrázky, miluju každý den s tebou. Díky :-) Pusu , dneska deštovou...ale ani dešťová víla není k zahození, zvláště, když je namazaná Krémem do nepohody, jak jinak :-). Tvoje H.
    PS. Vážně, na začátku našeho chození ( před třiceti léty :-O ) mi dal můj muž v ořišku hodinky - digitálky přece :-) a v pořádném vlašáku "papíráku" - ale oříšek to byl a já byla jako! Popelka :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatá, Hani. Děkuju za krásný slova, moc mě potěšily. ♥
      A co se týče těch neuvěřitelných digitálek v oříšku, tak z toho jsem málem omdlela nadšením...myslím, že takový dárek se nedá trumfnout naprosto ničím.

      Vymazat
  9. Milá Vivi, teď ještě vyrazit do města pro šperky a ples může začít! Pohádkově napsáno a pozdravuj tvého šikovného pomocníka Hejhoua. Těším se na sobotu! Taky budu vkládat příspěvek s adventním nádechem. Krásný den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, my Popelky musíme do města vyrážet pro šperky často ;-)
      Hejhou je potěšen a já se už moc těším na tvůj blog zahalený do adventní nálady...

      Vymazat
  10. Vivi, miluji pohádky a při takhle ošklivém počasí jsi mi navodila náladu Vánoc :)

    Díky a prima den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Májo, to jsem ráda, že jsem se Ti trefila do vkusu. Já už s Vánocema "blbnu" od října ;-).

      Vymazat
  11. Anonymní10:26

    Dostalo mě zas všechno, ale skřítek Hejhou asi nejvíc :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to, že dívky a ženy budou mít Hejhoua rády..;-)

      Vymazat
  12. Ty jseš fakt dobrá, nechceš začít psát scénáře? :) Fakt moc čtivé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marki, děkuju ;-). Plánuju časem napsat scénář a nabídnout ho producentům v "Halyvůdu" (budu trvat na tom, aby hlavní roli hrál Johnny Depp nebo Keanu Reeves). Tak snad to vyjde ;-).

      Vymazat
    2. To Ti schvaluju :)

      Vymazat
  13. to je pekná rozprávka :-) vylepšilo mi to náladu :-) už sa viac usmievam

    OdpovědětVymazat
  14. Milá Vivi,
    jee jak roztomilý pohádkový článek! Mám chuť si pustit Popelku! Přípravky se mi líbí připomínají mi patlátka u mojí babičky ve skříňce. Miluju tyhle retro věci, mají takové zvláštní kouzlo. Musím pokoukat na stránky a za takto nízkou cenu si nějaký na můj suchý ksichtík pořídit! Opět děkuji za skvělý typ moje milá! Pozdravuj odemně skřítka Hejhou a tobě přeji hezký den :*

    Panda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko Vendy, Tvůj suchý ksichtík se bude mít!
      Zrovna včera jsem si začátek Popelky pouštěla, ale má tak vánoční atmosféru, že jsem pak šla do lednice hledat bramborový salát a pod smrček dárky (jenže nikde nic nebylo), tak si nechám Tři oříšky radši až na Vánoce ;-).
      Děkuju, zlatá jsi!

      Vymazat
  15. ja si nemôžem pomôcť...ale ja ťa vážne zbožňujem :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je moc dobře, milá Salome, že si nemôžeš pomôcť ;-). Děkuju!

      Vymazat
  16. Pohádkový článek...už mám Vánoce a hlavně pohodu a to díky tobě, Vivi. Jsi pohádková!

    OdpovědětVymazat
  17. Ciao cara Vivi! Oh now I know the secret of Cinderella about her skin!!:))) I'd love to try it, it must be too good and with a lovely scent! Just adore read your story, made me so happy! That elf is so sweet!^^ Have a great day my friend, bacio grande!!!:***<3

    OdpovědětVymazat
  18. Jé, tyhle krémy používá moje maminka a pochvaluje si je, za tu cenu jsou prostě parádní :) Já vždycky od nich dostanu prázdné kelímky, které znovu využívám, jsou super na cesty, nevytékají z nich krémy a tak podobně :) A proto také bezpečně vím, že maminka měla krém Comfort, čajový krém a kaviárový oční krém :)

    OdpovědětVymazat
  19. Milá Vivi, díky ti za další tipy na zkrášlování. Proto ta Popelka je pořád taková krásná i po těch letech. Určitě některý z těch zázraků vyzkouším (nebo všechny dohromady?). Měj se moc krásně Majka

    OdpovědětVymazat
  20. moc pěkně napsané :)

    OdpovědětVymazat
  21. Popelka to vychytala Vivi! Máš krásně vánočně naladěný článek, to je moc příjemné! :) K dnešnímu pečícímu dni se hodí. xxx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní15:04

      Moc milý článek...
      Díky...

      Vymazat
  22. Jeej, ani si neviem predstavit, ze by sa kremiky dockali krajsieho clanocku, v ktorom by si mohli "zahrat" . Srdecne pozdravy Hejhouovi ;))

    OdpovědětVymazat
  23. Miluju Tři oříšky pro Popelku. Ty žádný Vánoce nesmí chybět :) A tvůj článek se mi moc líbí, bohužel se od něho teď musím odtrhnout a jít se učit fyziku, kterou snad nikdy nepochopim...

    OdpovědětVymazat
  24. :) Vivi, teraz si na teba na stopro spomeniem, ked budem pocas Vianoc pozerat Popelku :)

    OdpovědětVymazat
  25. Ty jsi prostě božská ženská! <3
    Viv.. uplně bych zapomněla - musíme se domluvit co s tím balíčkem, jestli Ti ho dám osobně nebo pošlu pošťákem...

    <3 pusu!

    OdpovědětVymazat
  26. že krém do nepohody ;DD

    OdpovědětVymazat
  27. nice post ! :)
    can we follow each other?
    www.miharujulie.com
    glad visit here

    OdpovědětVymazat
  28. Vivi,moc krásně napsáno. Úchvatné aranžmá!!!! No a ty krémy- tuhle kosmetiku neznám,ale ty obaly jsou vážně RETRO :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní19:24

    Barekol jsem léta používala, hlavně Violkový, Sedmikráskový a Topolovkový krém. Ten poslední je můj favorit - je prostě skvělý. Teď jsem zamířila o level výše (co do ekologie, ale bohužel i ceny) a mám spadeno na kosmetiku 100% PURE (http://www.100percentpure.cz/), je jednou z mála, která je echt úplně zcela jen a jen přírodní. A mají i krásné obaly.
    Ale Vivi, na L'occitane už mě tu taky pomalu nalákáváš. Jsem zvědavá, co ve mně bude v následujících měsících vyhrávat, jestli minimalismus nebo marnivost ;) ráda přepínám mezi obojím.
    ani

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ani, tvého "topolkového" favorita určitě vyzkouším (nechám si ráda poradit) ;-). A co se týče 100% Pure, tak to jsi mě dostala. Já myslela, že znám díky tomu svému patlání všechnu kosmetiku na světě a ejhle, tohle je pro mě novinka - moc zajímavá. Na 100% vyzkouším, děkuju za tip.
      Kdybych mohla radit, tak místo L´occitane se přimlouvám ke značce Dr. Hauschka (mám od nich pár přípravků a jsou geniální). Určitě se tu o "hauškovi" někdy na blogu rozepíšu víc.
      Každopádně s tím přepínáním "minimalismus/marnotratnost" ses trefila přesně do mojí krevní skupiny :-)

      Vymazat
    2. Anonymní18:35

      Milá Vivi, na 100% pure jsem narazila na blogu Minimalist Beauty (Michelle tam má někde sporý seznam značek naprosto přírodní kosmetiky... ona totiž většina kosmetiky považovaná za přírodní zase tak přírodní není, třeba právě i ten Barekol, ale za tu cenu už by jsme po něm chtěly moc ;)
      Dík moc za tip na Dr. Hauschka - 100% vyzkouším zase já :)
      Topolovkový krém je sjůpr voňavý růžový hydratační krém.
      Přeju krásný večer!
      ani

      Vymazat
    3. Ahoj Ani, to máš pravdu. Kdyby člověk měl jít za slovem "přírodní" doslova a dopísmene, čistě přírodních značek by bylo opravdu jen pár. Musím se přiznat, že pro mě je nejdůležitější, zda kosmetika není testovaná na zvířatech. I to je ovšem problematický, protože některý značky (Avon, Dermacol atd, atd) se ohání "netestováním", přestože jsou suroviny do jejich výrobků na zvířatech testovaný a netestuje se až finální výborek, jinak vše. Takže je opravdu těžký se zorientovat. Nicméně třeba mnou doporučovaný Hauschka má čistý rejstřík) ;-).
      http://www.vintageblog.cz/2012/10/proc-je-moje-plet-zase-zdrava-aneb-tu.html
      Jak slyším, že je něco sjůpr voňavý a růžový, tak jsem jak smyslů zbavená a mušim to mít :-)
      Zlatá jsi, děkuju.

      Vymazat
  30. Milá Vivi, sice jsem blogger měla otevřený už odpoledne ve škole, ale tvůj článek jsem si nechala až na večer, abych si ho mohla přečíst v klidu u šálku čaje :) Pravda, já měla vždycky radši Popelku s Evou Hruškovou (tu černobílou), ale tvůj scénář se na ni dá taky aplikovat ;) Post mě zase pobavil a ještě přidal pár rad. Takže za to díky :)
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
  31. To je sen.. to je pohádka :) Jeden z tvých nejlepších článků, navíc už druhé doporučení Barekol kosmetiky za poslední týden, tak na tom asi něco bude :)

    OdpovědětVymazat
  32. velmi milý příspěvek! musím uznat a sklonit popelce poklony, být taková štramanda rok co rok a ani o vrásku nezestárnout!
    jsi úžasná Vivi! Po náročném dni, je takovýhle článek přímo životabudič, což není takhle navečer úplně nejlepší věc, ale kvůli tobě se obětuji! I ty si zasloužíš poklonu a úctu v blogovém světě! :) <33

    Tvoje věrná, věrná, věrná čtenářka Darinka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Darinko, ty kočko, ty to se mnou vážně umíš! ;-)) Děkuju, jsi zlatá :-*

      Vymazat
  33. Bez Třech oříšků pro Popelku nejsou pro mě Vánoce. :)
    Vivi, to jsem nevěděla, že tajemstvím Popelky jsou tyto tři krémíky. Tak to je paráda.
    Mně se líbí, jak dokážeš pěkně psát recenze. :) A skřítek Hejhou je super, nechceš mi ho půjčit, že by mi pomohl s tím kotlem práce, co mám v práci? A kocour Zdenda se tu zase objeví, viď? Pro kočky mám slabost a pro tvé kocourka obzvlášť.

    OdpovědětVymazat
  34. Kiež by som aj ja našla niečo podobné na Slovensku :) Ja som momentálne spokojná s krémom s panthenolom od Ryoru (má na moju seboreu s akné rovnaký efekt ako Bioderma Sensitive Light len je asi tak 4x lacnejší), lenže aj za tým musím cestovať do Blavy :/ Velmi pekný článok :)

    http://secrets-of-wonderland.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  35. Anonymní21:29

    Ahoj Vivinko, nikdy jsem o téhle kosmetice neslyšela, ale svým článkem jsi mě tak krásně vánočně a voňavě naladila, že si ji nenechám ujít.Chci být totiž stejně krásná jako Libuška Šafránková:))) Míša

    OdpovědětVymazat
  36. Milá Vivi, jak ty na tohle všechno chodíš, je to úžasné. Tak krásná pohádka! :D Díky tobě je svět krásnější a krásnější.

    OdpovědětVymazat
  37. Jesis Vivi ! Zboznuji proste tvou upravu foteek ! :)

    OdpovědětVymazat
  38. Děkuju Vám za nejkrásnější a nejmilejší komentáře. I když nestíhám na všechny odpovědět, každý pečlivě čtu a každý mi udělal velikánskou radost. Jste báječný holky! ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  39. máš to ako vždý krásne napísané! :) a uplne najlepšie sú fotky ktoré su vždy iné a vždy niečim nádherne :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. CeCe, jů, to mě tak těší! Děkuju.

      Vymazat
  40. Ahoj Vivi, já prostě nechápu, kde bereš tolik energie!!!!nemůžeš mi aspoň půlku poslat??? tolik bych to potřebovala!!! Krémy kusím, ceny jsou moc příznivé!!!mimochodem, mám krásný růžový diář!!!Na ježuch jsem se vybodla a napsala mu o něco dražšího,haha!!!měj se prima Romča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Romčo, popravdě řečeno zrovna uvažuju o tom, že bych měla trošku ubrat. Nedávno jsem si hledala slovo "Odpočinek" ve slovníku cizích slov...nic se nemá přehánět. ;-)
      Máš ode mě velký potlesk (tleskám, až mě dlaně bolí) za ten růžový diář! Výýýborně ;-).

      Vymazat
  41. úžasné, taky bych si přála mít tři kouzelné oříšky:), http://katefashionstyle.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach ano anebo kouzelný prsten Arabely (po tom toužím už léta) ;-)

      Vymazat
  42. Milá Vivi, skvělý článek - ostatně jako vždy ;)
    Už aby Popelka opět přijela na svém Juráškovi a přivezla vánoční pohodu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nelli, ještě mě napadá, že i to čekání na Popelku s Juráškem by si mohl člověk nějak zpříjemnit...punčem, večerem stráveným u prima filmu nebo uždibováním vanilkových rohlíčků. Prostě "pohodové čekání na pohodu". ;-)

      Vymazat
  43. Anonymní5:50

    Kouzelna Vivi, jsi neuveritelny zdroj puvabnych a originalnich napadu! Krem ma super nazev!:-) Popelka mi bude letost chybet.. I snih a ta echt prava vanocni atmosfera..
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, děkuju moc. Doufám, že si Popelku pustíš na DVD, i když to v tom vašem horku nebude to pravý ořechový...Ale můj vánoční dárek, který už do Mexika putuje, by ti měl pravou vánoční (českou) atmošku navodit určitě ;-).

      Vymazat
  44. LOVE your blog so much! Your layout is TOO cute - I especially love your header! SO creative! Thanks for this post! Your photos are so fun to look at!Anyways, I'm your newest follower via google (#1597) =D I'd love it if you could check out my blog sometime and maybe follow as well? I can't wait to see more! =D

    xoxo
    http://sensiblestylista.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Adorable comment..thanks, dear lady. ;-)

      Vymazat
  45. dobré krémy za dobré ceny! <3 :) Ja zháňam nejaký hutný na zimu takže dúfam,že nejaký dobrý nájdem:))

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní12:00

    Ahoj Vivysku !!! to je nejkrasnejsiiii popelkovskej clanek i obrazky!!! ouplne jsi me naladila na Vanocky, bez Popelky ani ranu!!!
    Tva milujici Droběna
    Misulina

    OdpovědětVymazat
  47. Mlžu se zeptat kde jsou k dostání? V klasických drogeriích či na internetu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kejtý, odkaz na kosmetiku Barekol je uvedený v článku (jsou tam tři odkazy) - na jejich stránkách najdeš kompletní sortiment a jinak je kosmetika Barekol k sehnání v různých bylinkářstvích (tam si ji kupuju já) nebo v obchodech s čaji apod. Ale asi nejjednodušší a nejrychlejší způsob vyzkoušení je z jejich e-shopu barekol.cz (odkaz v článku) ;-). Měj se krásně :-*

      Vymazat
  48. Vivi, tenhle článek je moc pěkně napsaný :-) O značce Barekol slyším poprvé. A už brouzdám na jejich e-shopu. Ty balení krémů jsou tááák krásnýýý. Už mám vybráno, co si objednám. Moc děkuji za tip :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko, jsem moc ráda, že jsem ti přinesla voňavou "barekolskou" inspiraci. Děkuju za milá slova, jsi zlatíčko ;-).

      Vymazat
  49. Vivi, děkuji za opravdu krásný dárek do oříšku a už se těším až krém do nepohody vyzkouším :-)
    Popelka

    OdpovědětVymazat