29.8.13

Tak pěkná jsem od přírody aneb nejlepší kosmetické pomůcky

Dřív jsem měla jeden opelichaný štětec, který mi po přepudrování na tváři nechával na památku svoje štětiny, které navíc byly tak nepoddajné a tvrdé, až to (au) bolelo. Jenže časy se mění, už jsem velká holka a vím, že stejně jako je fajn si dopřávat každé ráno čerstvé pečivo, dobré džíny a kvalitní make-up, je potřeba mít ve svém kosmetickém arzenálu pomocníky, které nezhatí každou snahu o přirozený vzhled, ale naopak se o takový vzhled postarají. Popravdě jsem je docela dlouho sháněla, dokonce jsem už měla pár značkových štětců dvakrát objednaných z různých (velkých a známých) e-shopů, ale asi to bylo zrovna nějaké mé smolné období, protože mi ani jednou nebyli schopní objednávku doručit. Nakonec jsem dostala tip od své kamarádky Evy na obchod Mix-cosmetix.sk a ještě jí za to dlužím kornout čokoládových bonbónů, protože tady jsem konečně dostala to, co jsem chtěla (navíc rychle a krásně zabalené).
S výběrem jsem trošku váhala a tápala, ale dostalo se mi velmi ochotných a cenných rad od majitelky Báry, se kterou jsem si vyměnila několik informativních e-mailů, které mě dovedly k mým štětcovým pokladům a nakonec i pár e-mailů osobních, protože jsme se příjemně naladily na stejnou notu. A právě to mám ráda - když mám při nákupu pocit, že tady jde o mě. Proto si půjdu vždycky víno radši koupit do malé vinotéky, kde prodává starý fousatý vinař, pečivo do malé pekárny, kde mi k bagetám přidají ještě úsměv (je zdarma a moc potěší) nebo štětce do obchodu, kde se na vás dokážou usmát i přes e-mail. Ale abych už se konečně dostala k jádru věci, představuju vám své osrstěné společníky z Mix-cosmetix, kde dostanete kromě vstřícných rad taky velmi kvalitní štětce z USA od značek, které dbají na to, aby při jejich výrobě nebyl žádnému živému tvoru zkřiven ani chlup na hlavě (a to se počítá).

Multifunkční štětec Classic Fan Natural, to je takový můj rek, můj neohrožený kovboj...Až příliš jsme si na sebe zvykli, abych si bez něj dovedla představit ranní nebo večerní líčení. Vlas je z medvedíka čistotného, ako by povedali naši slovenštní kolegovia. Anebo z medvídka mývala, jak bychom řekli my čeští přírodovědci. Jó, "můj mýval" by mohl vyprávět (a přitom by, jak ho znám, perfektně fixoval můj make-up). Štětec má šikovnou a praktickou dlouhou rukojeť, vlas je pevný, ale příjemně jemný a dokáže toho moc - od zjemnění podkladového make-upu, přes nanášení pudru až po aplikaci bronzeru nebo pudrové tvářenky, kterou na pleti rozpráší jako pírko, takže to vypadá, že ta svěží a zdravě vypadající líčka mám proto, že jsem se vyspala dorůžova a né proto, že jsem strávila ranní půlhodinku v koupelně. A kdyby se náhodou někdo ptal, řeknu prostě jen, že tak pěkná jsem od  od přírody. ;)

I když už mám štětce docela dlouho a používám je každý den, pořád vypadají jako nové. Starám se o ně jednoduše, ale účinně - připravuju jim pravidelně lázeň. Do misky s teplou vodou kápnu trochu nejjemnějšího dětského šampónu a štětce v něm lehce vyperu. Zkoušela jsem celou řadu speciálních přípravků na čistění štětců, ale žádný z nich mi nevyhovoval tak, jako šampón pro děti. Nejvíc se mi osvědčil Gemma Baby Bio Care, který kupuju v lékárně (a to nejen proto, že jeho obal je moc roztomilý). Štětce s ním snadno zbavím bakterií a tvář pupínků.

Krasavec! Tak mu říkám já, i když oficiální název růžového štětce je Coastal Scents Pink Kabuki. Dlouho jsem ho měla jen tak vystavený, a než jsem se odhodlala k jeho použití, šetřila jsem ho. Pak mi jednoho rána spadl můj starý a rozčepýřený štětec na pudr do umyvadla a mně nezbylo, než skončit s vystavováním a zkusit růžový štětec použít. Čekal na mě navýsost báječný zážitek. Byl k mojí tváři maximálně jemný, hladivý a zároveň pudr aplikoval rovnoměrně a přesně. Nikdy jsem neměla tak roztomilý, hustý a zároveň jemňoučký štětec. Teď ho vystavuju i používám, protože on si zaslouží obojí.

Další dva kosmetičtí pomocníci. 1. je precizní štěteček na aplikaci očních stínů Classic Shadow Small Natural. Používám bio stíny od Dr. Hauschka, které krásně voní a jsou v jemných a decentních barvách (na očních víčkách totiž nesnesu žádnou velkou divočinu). Štětečkem několika tahy docílím toho, že stíny vypadají na očích přirozeně, "nedrobí se" a jak jsem si vyzkoušela poctivým porovnáváním, stíny mi vydrží na očích delší dobu, než když používám pěnové štetce. 2. šteteček je ideální pro aplikaci očních linek. Mám ráda "kočičí oči" a líčím se tak už celá léta. Používám klasické tekuté oční linky, ale když chci docílit odlehčeného vzhledu, maluju si linky tmavě hnědými očními stíny a s pomocí tvarově vychytaného (šikmého) Professional Liner Angle Small Synthetic. Dokonalý efekt „cat-eye“ zaručen a já můžu směle vyjít z koupelny vstříc novému dni.
A musím se přiznat, že jsem si štěteček Professional Liner vyzkoušela i k líčení rtů. Dělá tak precizní konturku a rtěnka mi s ním vydrží tak dlouho, že se někdy nemůžu rozhodnout, jestli s ním budu zkrášlovat oči nebo pusu. Ale copak věci nejsou od toho, aby s nimi jejich majitelé experimentovali a dělali psí kusy? Hlavně, když to funguje.

Závěrečná fotka patří ještě jednou růžovému štětci Pink Kabuki, protože je to nejprímovější štětec, jaký jsem kdy poznala; navíc je úžasně fotogenický a pořád se vystavuje před objektivem mého foťáku. "Tak, Kabuki, řekni sýýýýr...vyletí ptáček".
Vivi podpis

55 komentářů:

  1. Není nad hebký štětec.Když Tě nikdo nepohladí,tak on to určitě udělá,bez sebemenších postranních úmyslů.Já se ke štětcům taky dopracovala až s postupem věku a je pravda,že prostě s nima je fakt líp.Stává se,že si někdy poradím i bez něj,ale jinak je to prostě bezva společník.A kvalita se taky posunula někam jinam,taky mám doma jeden,který spíš připomíná škrabku:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, ty štětce, které připomínají škrabky je dobré mít v šuplíku jen jako památku na chvíle, kdy jsme ještě nevěděly o kosmetickém životě to, co víme teď ;-).

      Vymazat
  2. Já ty svoje nejlepší pořád hledám :-) ale teď mám doma konturovací od Ebelin a panečku to je bááájo :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Někdy jsem vážně ráda, že jediné, co si maluju jsou řasy a na rty dám balzám. Nic víc, nic míň a neřeším tak štětce a podobné věci, ale věřím, že i na to jednou dojde. Aspoň budu vědět, kam se pak podívat. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já bych byla jen s pouhým balzámem a maskarou vyloženě neštastná. ;-)

      Vymazat
  4. Vivi, dakujem, kde inde by som sa ja dozvedela veci o stetcoch a leskoch, ked chodim na net citat len domace spravy a sport :-) pouzivam len farebne ceruzky podla nalady (hnedu, tyrkysovu, zelenu) a ciernu maskaru. Strasne rada by som sa raz naucila ako si upravit obocie ceruzkou a nevyzerat pritom ako klaun :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se někdy sejdeme, já Ti namaluju obočí a ty mi půjčíš tyrkysovou ceruzku...tu jsem ještě nikdy neměla. ;-)

      Vymazat
  5. Tak milou recenzi na štětce jsem ještě nečetla:) Na mou duši, krásně jsi to popsala!
    Já mám od Coastal scents celou sadu štětců - celých 22 kousků i s pouzdrem za necelou tisícovku. Bála jsem se, že budou špatné, ale jsou skvělé, mám je už rok a pořád vypadají stejně! A tak, i když nejsou tak fotogenické, a vlastně je i málokdy využiju všechny, ani nesháním jiné, to by vůči nim byla skoro zrada. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, děkuju ;-). To dobře znám; když si něco oblíbím, taky zůstávám věrná.

      Vymazat
  6. Máš nádherné štětce a ještě nádhernější recenzi ! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné štětce a bezva recenze! Ten "fan" štetec nemám tak kvalitní, tvůj by se mi líbil. Koukám, že těch různých kosmetických lahviček máš taky docela dost. Já bych na ně potřebovala velkou vlastní koupelnu a stejně by byla přeplněná. Prosím, buď tak hodná, poraď mi dobrý odličovač na oči. Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, kosmetických lahviček mám nepočítaně, na fotce je to jen mini zlomeček. ;-) Odličovač očí - u mě vede odličovač od Dr. Hauschka. ♥

      Vymazat
  8. Ten růžový kabuki je maximálně roztomilý! :) Taky bych si ho někam vystavila! A moc pěkná recenze :))

    OdpovědětVymazat
  9. Pěkná recenze Vivi :) Já má teďka nově štětec na minerální MU od Inika a jsem neskutečně spokojená, je heboučký, dobře se s ním pracuje, dobře se drží a s jeho použitím stačí troška makeupu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štětce od Inika..to je pro mě úplná novinka. Už gůglím.

      Vymazat
  10. Krásně jsem si tady početla o štětcích Vivi, přece každá malířka ví, že štětec je to nejdůležitější, ať už malujeme obrazy, tváře nebo stěny obýváku :-),ale přiznám se, že i já jsem dlouho zrovna ty na tvář zanedbávala, nakonec jsem si taky našla ty svoje ani nijak drahé a celkem dostupné, i můj tvářenkový UBU je růžovoučký,i když ne kabuki a taky in style jako Tvůj, ale moc si rozumíme - bez angle bych nedala ani ránu - obočí, krásné linky, které jinak nejsem schopna vykouzlit....pobavilo mě, že Ty ho používáš i na pusinku, ale úplně mi to dává smysl :-)...Tak ať se spolu máte dobře! PS: To o těch nákupech mi úplně mluvíš z duše, v době supermarketů mám ráda prostě osobní přístup, snad to lidi brzy pochopí.. a přesně i já pořád říkám: dyť úsměv je zadarmo!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá eM, jsem moc ráda, že se tak příjemně a krásně shodneme. Já dobře vím, že jsme naladěné na stejnou (a nejen štětcovou) vlnu ;-).

      Vymazat
  11. Fajný článek Vivi :) Ty tuzexové panenky jsou boží ♥
    TWF Kami*

    OdpovědětVymazat
  12. Miluju tvoje fotky. Vždy je na nich něco poutavého. Ty zkrátka dokážeš zajímavě vyfotit i párátko do zubů :-) Ten kabuki je přímo k pomazlení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní16:31

      Souhlas s Verčou! Čím fotíš Vivi a kde sakra bereš ty nápady? Chci to taky umět! :D
      Káťa

      Vymazat
    2. Díky, Káťo. ;-) Fotím obyčejným Nikonem. Stačí mít oči otevřený, radovat se ze života a nápady pak přichází samy.

      Vymazat
    3. Anonymní19:37

      Zapíšu si to za uši! :D Nikon mám též, ale to co ty s ním bohužel nesvedu. :-//
      Káťa

      Vymazat
  13. Krasny clanok Vivi. Ja sa tiez velmi rada rozmazlujem kvalitnymi stetcami. To pomazlenie na tvari je uzasne :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro nás děvčata jen to nejlepší! ;-)

      Vymazat
  14. Ciao cara Vivi! All the brushes must be really so good, you just remind me that I need to replace the old ones!:) The pink kabuki is outstanding, too sweet the pic with it, when I see that little doll I soon think of you:) Kisses and hugs my friend♥

    OdpovědětVymazat
  15. Štetce sú dôležitá vec. Keď budem veľká a bohatá, kúpim si štetce od Toma Forda, sú najkrajšie aké som kedy videla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až budu velká, tak chci štětce od Toma Forda taky, to je jasnačka. ;-)

      Vymazat
  16. Ahoj Vivi!
    Já mohu jen dodat: "Vždy připravená!" ;-)
    Máš krásnou sbírku štětců a koukám jako blázen, jak jsou funkční. ;-) Pro mne to je jen a jen nádherné pokoukáníčko. ;-) Ale můžu ti říci, že ten růžový je překrásný! :-)
    A pak ty doplňky - miluji tvé hraní s fotkami! Líbí se mi kovboj, líbí se mi každičká fotka! :-)
    Však když máš takové pomocníky, tak když ráno vyjdeš ze dveří na ulici, všichni se prostě musí po tobě ohlédnout, jaká jsi kočka. ;-)

    Vivi, krásný zbytek dne a rozjasněný a zároveň rozzářený celý zítřejší den! :-)
    Ahoj!!!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi zlatíčko, děkuju mockrát. :-**

      Vymazat
  17. Juuu! Mix cosmetic! Najlepšia voľba !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mix cosnetix! rýchlejšie píšem ako myslím!

      Vymazat
    2. Tak zkusíme, nejmilejší Bashi, ještě jeden pokus: mix cosmetix ;-).

      Vymazat
  18. Áach, byť tak tvojím štetcom... ;-)) ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je lepší být mojí nejlepší přítelkyní než štetcom...;-) ♥

      Vymazat
    2. :D + ;-) + :-**

      Vymazat
    3. ♥♥♥ Ách!

      Vymazat
  19. Moc vám všem děkuju za úžasně milé komentáře. ♥

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní15:09

    tady je vždy taková pohoda,moc ráda sem chodím,samá pozitivní energie,chválím,chválím,chválím!!!:-):-):-)zdravím všechny eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, nad Tvou chválou se červenám a taky mě moc těší. Budu se snažit, aby se ti u mě na blogu pořád líbilo. ;-) ♥

      Vymazat
  21. Až mi zrůžověly tváře při pohledu na toho růžového krasavce! Asi si jej taky objednám do svého kosmetického království :-) Krásná recenze, Vivi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdá se mi, že nemůže být lepší spojení, než když se dá Kráska dohromady s Krasavcem. :-) Budete úúúžasný pár!

      Vymazat
  22. Veľmi dobrý článok :) Ak by som mala o niečo viac peňazí možno by som si dovolila aj takéto drahšie a predpokladám, že aj lepšie štetce :) No zatiaľ mi budú musieť stačiť tie lacnejšie varianty :) Ved ono to snáď príde časom :P
    L a - S i s s i

    OdpovědětVymazat
  23. ja este stale hladam dokonaly puder (kiez by neboli vsetky, ktore vyskusam, prilis oranzove alebo prilis biele. zjavne mam typ pleti "najkomplikovanejsia-farba-aka-moze-existovat"), a potom uz budem vediet, kde k nemu najdem dokonaly stetec :) ako inak - vdaka tebe :)

    OdpovědětVymazat
  24. Super článek :)

    Chtěla bych tebe a tvé čtenáře pozvat k sobě na blog, kde právě probíhá giveaway na tém back to school :) Budu ráda, když se zúčastníte! :)

    http://tereziiestaysalive.blogspot.cz/2013/08/ready-for-school.html

    OdpovědětVymazat
  25. Anonymní20:06

    Tvoje fotky jsou prostě nej!!!!!

    OdpovědětVymazat
  26. Děkuju vám všem, jste moc milé. ♥

    OdpovědětVymazat
  27. Ty máš stětečků:) Mě ještě chybí kabuki stětka, tu si musím pořídit...

    OdpovědětVymazat
  28. kráásny ružový štetec :))
    Beauté Caresse

    OdpovědětVymazat
  29. Elinka9:27

    Já jsem jedna z těch, která ještě ani po 30tce nenašla ty správné štětce na svůj make-up. Asi už jsem opravdu vadná nebo nevím :D Ale přijde mi, že bych na to potřebovala manuál. Tak jsem se rozhodla, že když mi ta kosmetika evidentně nejde, tak se nechám trochu opečovat. A obočí a linky bych si nechala udělat tady a budu mít snad na pár let vystaráno. Co vy a permenatní make-up, jak se na něj tváříte?

    OdpovědětVymazat