2.9.13

Věci z mé aktovky aneb moje soukromé papírnictví

Vracím se s vámi dneska o pěkných pár pátků zpátky, na začátek 2. třídy. V té době jsem ještě netušila, že po 1. stupni základní školy navštívím ještě další 4 velikánské budovy, kde ze mě budou chtít (marně) udělat moudré a učené děvče. V poslední z mých škol jsme si s partou spolužáků prosadili heslo "hlavně neudělat nic navíc", takže se naše vysokoškolská léta vážně vydařila. Mohlo by se zdát, že jsem studovala dlouho proto (každý mě z toho podezřívá), abych si mohla co nejdýl užívat barevných sešitů, penálů, pastelek, zvýrazňovačů, fixů, veselých gum a tužek s obrázky, ale těch já si nepřestanu užívat nikdy. Dneska vám ukážu, jakou výbavu si nesla první školní den v aktovce malá Vivi ve svých 7 letech; a než se pustíte do prohlížení, popřeju vám, aby byl pro vás dnešní první školní den ve znamení nějakých nových pastelek a třeba velkého poháru s paraplíčkem a šlehačkou (a to sice ať už do školy chodíte nebo ne - kdo říká, že na pastelky a návštěvu cukrárny mají právo jen děti školou povinné?).

Víte, opravdu jsem byla na tenhle růžový penál moc pyšná. Uvnitř byla všemožná pera a pastelky, voňavá guma s měnícími se obrázky Mickey Mouse (to byla úplná pecka) a pozor - dokonce i přihrádka se zrcátkem. Všichni si můj penál chtěli půjčovat, prohlíželi se v jeho zrcátku a dávali mi za to barevné karamelky Sisi nebo "žvejky". A pak tyhle pastelky Three Star...milovala jsem hlavně ty s pejskem Fifi a dodneška je mám v šuplíku svého pracovního stolu. A ještě jedna věc, na kterou jsem byla náležitá hrdá (snad mi prominete malou odbočku od "papírnického tématu") - měla jsem zimní boty, které svítily ve tmě (ó, věřte nebo ne), a které měly vespod na patě vychytávku v podobě brzdy, kterou jsem si zapínala, když jsme šli s učitelkou přes zmrzlý rybník (v zimě - ale to je jasné, v létě se chodí přes rybník tuze špatně). Dodnes mé svítící botky samochodky marně sháním ve velikosti 38.
Propiska "Čína" - velký to módní hit, gumy Koh-i-noor a propisky s hýbacími obrázky - to bylo moje nejoblíbenější penálové vybavení, díky kterému jsem věřila, že už jsem málem dospělá.

Někdy v té době, okolo 2. třídy, jsem dostala vyšívané zelené album (vpravo) na známky a věčně jsem ho v aktovce tahala do školy. A někdy v té době, aniž bych to tušila, dostal hnědé album na známky i můj muž (ale to se ví, že tehdy byl ještě mrňous, na rozdíl ode mě, která jsem byla už tenkrát o 2 měsíce starší). Naše albumy se setkaly ale až o 8 let později a hned se do sebe zamilovaly...a my taky (člověk zkrátka vždycky hledá někoho s podobným albumem) ;-). Hned se mrkneme, co jsme si do nich jako malí ukládali.

Moje album: bylo plné kreslených známek (Disney nikdy nezklamal), a i když se "dochovalo" jen asi 20 z nich, jsem moc ráda, že je po všech těch letech ještě mám. To jsou takové ty malé, drobné poklady, které opatruju jako oko v hlavě.

Album mého muže: papírky od čokolád, žvýkaček, bonbónů, samolepky a obrázky všech možných druhů...Je roztomilé, jak si všechny obaly od dobrot schovával a musím uznat, že měl vynikající vkus na mlsání! A tak jsem si díky němu připomněla karamelky a žvýkačky, ve kterých v hlavní roli figuroval žlutý panáček Pilly, žvýkačky Bajo, Zajda, Pedro, Rekord nebo třeba obal od prskacích kuliček (jaj, ještě teď mě při té vzpomínce pálí na jazyku).
1. školní den na začátku 2. třídy jsem si do deníku napsala, jak jsem byla s našima a s babičkou na výletě, že jsem měla zmrzlinu a dostala jsem žlutou teplákovou soupravu a šaty. Byla jsem ze všech maličkostí, legrácek, výletů, dobrot, z pastelek, učitelů, spolužáků a cviček nadšená; až se mi zdá, že jsem se od té doby příliš nezměnila (až na tu barvu vlasů - tu mám teď maličko jinou).
Září začíná, a protože všechno je většinou odrazem toho, čemu věříme, pojďme společně věřit tomu, že to bude báječný měsíc. Já už jsem rozhodnutá. ;-)
Vivi podpis

70 komentářů:

  1. To je super! Je krásný že máš ještě stále uložené věci z první třídy, koukám jaké to jsou krásné vzpomínky, pak ty alba na známky a jedno z nich má i manžel a máte oba albumy schované, hrozně se mi to líbí :). Super článek, četla jsem jedním dechem až do konce :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc vám všem děkuju za úžasně milé komentáře. Potěšili jste mě ;-).

      Vymazat
  2. Anonymní9:08

    Úžasně milý článek, díky za o 100 procent vylepšení dnešního dne. :)
    S.

    OdpovědětVymazat
  3. Bude to báječný měsíc! Nádherné vzpomínky...dnes jsem zrovna do té základky šla také :-) Je to tak dojemný zážitek. Já schovaného nemám nic, ale nevadí můžu se kouknout k tobě a čínské pero či Fifi mi to vše připomene. Krásný článek!

    OdpovědětVymazat
  4. Tak staré časy.pamätám sa ako sme mali všade po dome v kuchyni nalepene zo žuvačiek. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Určitě to bude báječný měsíc! Musí!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Jééé známky! Taky jsem sbírala a měla jsem dokonce aršík s papoušky a taky lišáčkem Wukem! :D Děkuji za vykouzlený úsměv! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Známky s Wukem!!! Já padám!

      Vymazat
    2. Anonymní19:26

      ja som ich mala tiež a ešte známky so psom psom Fíkom :D

      Vymazat
  7. Byla jsi moc roztomilá školačka;)

    OdpovědětVymazat
  8. Milá Vivi, děkuji Ti moc,že jsem si u Tebe zase mohla odpočinout a potěšit se, protože to teď moc potřebuji a sama nemám radost na rozdávání, jak bych ráda...Naprosto obdivuji, že máš schované všecky ty nádherné věcičky ze svých školních let. Já už je bohužel poztrácela časem, ale moc si pamatuji některé. Ale to pouzdro bych Ti asi záviděla taky :-) a prosila Tě ať mi ho půjčíš (a se zrcátkem?, tak to je naprosto skvělé). A ten páreček albumů, taky žasnu. To je krásná love story. Já sbírala taky obaly od žvejk a všeho možného, ale album nikdy neměla, měla jsem je v krabici, ale můj tatínek sbíral obaly od zápalkových krabiček a to jsem si ráda prohlížela....Ale nejvíce se mi líbila ta fotka, ta malá Vivi je tam naprosto překrásná a roztomilá holčička - máš pravdu moc jsi se nejspíš nezměnila - jen jsi ještě skvělejší :-)...Tak ať se Ti dnešní den moc líbí! Já si pujdu koupit nový deníček a tužky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá eM, Tobě bych nechala růžový penál se zrcátkem klidně celý měsíc a vůbec bych za to nic nechtěla (jedině pytlík karamel, ale víc fakt nic)...těm holkám, které jsem měla moc ráda, jsem totiž penál půjčovala jen tak ;-). Jsi zlatíčko a myslím na tebe, aby zas bylo veseleji (i v té Tvé i zvířecí říši...). ♥

      Vymazat
  9. Vivi, album vlastním taky, ale mám tam různé známky z planetária nebo z přírodovědného muzea, takové rozkošné jako Tvé jsem nikde neulovila. :) Díky za milý článek, hned se půjdu mrknout do své vzpomínkové zásuvky, co tam objevím. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Krásnej článek! Jak tak koukám, takový penál by se teď už těžko sháněl... Já jsem měla nejradši ty penály, který už byly rovnou naplněný pastelkama, fixama, gumou a tak. A ráda jsem si to všemožně rovnala :D :)

    OdpovědětVymazat
  11. Milá Vivi :)
    To je opravdu krásné vzpomínání :)Asi se půjdu kouknout do starých krabic a krabiček na nějaké poklady :)) Ten pocit, když při uklízení pod postelí nebo na skříni objevím staré hračky, nebo deníčky :) zrovna včera jsme se ségrou našly u babičky krabici plnou našich panenek i s nábytkem do "barbínkového domečku" :)) To bylo radosti :))
    Tvůj deníček s obrázkama je moc krásný :) už v té době jsi byla úžasná :) a s manželem to je nádherná náhoda (nebo osud? :))

    Připojuji se k Tobě a věřím, že září bude perfektní a plné spoustou úžasných zážitků a krásných dní :) Měj se nádherně Vivinko :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomu říkám nález s velkým N! ;-) Jéje, děkuju...no, byl to určitě osud. ;-)

      Vymazat
  12. Jééé, to je tak pěkný :) Mě se líbí,když má někdo takový vzpomínky a všechno pěkný věci si uschová a tak.. jenom já jsem postižená a všechno vyhodim, přijde mi, že mě hodně věcí utiskuje a stahuje.. ani nevím, jak bych to popsala, ale prostě vyhodím úplně všechno.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. musím súhlasiť. hoci sa mi to tu všetko páči a príde mi to rozkošné, moja minulosť sa musí vtesnať do jednej/dvoch krabíc od topánok na spodok skrine. inak by som sa tiež necítila komfortne. ale možno sa to zmení, ak náhodou budem mať vlastný dom s obrovskou povalou :D budem ju plniť spomienkami, až kým mi nespadne na hlavu.

      Vymazat
    2. Anonymní14:14

      Ja jsem se od Vivi naucila behem sledovani jejiho blogu dulezitou vec.Ze totiz clovek muze mit sklony k minimalismu a presto mit doma krasne vzpominky a to sice vse prakticky ulozeno v krabicich a velkych plechovkach. Koupila jsem si diky jednomu jejimu typu nadherny kufr polepeny samolepkami a tam vsechno mam (doufam, ze nevadi, ze se opicim) :). Nic neprekazi, neprasi se na to a zaroven ma clovek moznost kdykoli sahnout po malickostech, ktere neni radno vyhazovat. :)
      Vivi, clanek je nadherny, udelala jsi mi s nim radost.
      Misa

      Vymazat
    3. Děkuju, to je milý! ;-) Je pravda, že v mojí osobě se přátelí (už dávno nemusím říkat, že "se perou") minimalista s maximalistou. Na jedné straně mám ráda jednoducho, čisto a vzdušno a na druhé straně nikdy nedokážu odolat hezkým věcičkám. A možná právě díky tomu "rozporu" si doma udržuju zlatý střed a spousta šikovných krabic mi v tom pomáhá. ;-)

      Vymazat
  13. Hrozně roztomilé věci!

    OdpovědětVymazat
  14. :) ach Vivi, to sú zase raz samé rozkošnosti. vieš, ako na nás, že nás tu berú farebné vecičky z papiernictva, farbičky, peračníky a hoci aj obaly zo žuvačiek :) vďaka ti za to :)
    inak, ja by som celkom rada šla opäť do školy, teda, nie do tej, do ktorej pôjdem (i keď i tam sa teším, ale nie sú s ňou spojené peračníky disney, ale malé obyčajné tmavomodré puzdierka), ale zase raz na základku alebo na strednú - to by bolo žúžo :)

    OdpovědětVymazat
  15. No jo, Sisinky! Na ty jsem už úplně zapomněla! A ty albumy, že jste měli podobný.. to je prostě pecka!

    OdpovědětVymazat
  16. Musím uznat Vivinko , že už od mala jsi rozená písařka ! A kéť by moje " aktovka " vypala tak i po měsíci školy ! :D :)

    OdpovědětVymazat
  17. Jéé tak ty obaly od žvýkaček...úplně se mi vrátily vzpomínky na dětství, úžasné si tyto vzácnosti uschovat a pak na ně hezky vzpomínat :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Vivinko, chceš so mnou sedieť v lavici? Prosíím! Požičiam ti svoje pastelky a fixky a ceruzky. A budeme mať tie najkrajšie peračníky v celej triede. Tiež mám odložený (ne)jeden ružový;-). Ach, my by sme si v druhej triede tak rozumeli!♥
    Idem sa opýtať pani učiteľky, či nám dovolí spolu sedieť, dobre? Ale nie v prvej lavici:O, zašijeme sa niekam dozadu, aby sme mohli okukovať a vymieňať si obaly od žuvačiek;-)). To bude najlepší školský rok ever!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní15:27

      Jeee, můžu sedět v lavici před vámi? V půjčování penálů, tužek a minizápisníčků mám letitou praxi ze základky, určitě bychom si skvěle rozumněly :-) Samou nedočkavostí si jdu vybarvit okénka v rozvrhu :-) Niki

      Vymazat
    2. Holky, šíleně moc bych s Váma chtěla sedět v jedné lavici, ale garantuju vám, že jakmile se dáme my tři dohromady, budeme okamžitě přesazený do první lavice. ;-)

      Vymazat
    3. ...a potom si všetky tri dáme zmrzlimu!:D

      Vymazat
  19. Krásně sis to napsala Vivinko!! Jsem ráda, že se Ti tady u nás v Plzni líbilo, a nakoupila sis :) A už tenkrát jsi tedy byla moderní děvčátko :)

    OdpovědětVymazat
  20. ty si hotovy zberac pokladov :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  21. Aww Vivi, you were one of the sweetest baby I have ever seen! What big and sweet eyes! You still look as much adorable as in that pic:) I know it will be a great month since I also I decided it!:) Happy Sept my friend, love and hugs♥

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní15:39

    Nazdar Vivysku!
    Jsem ouplne nadsena z tvyho clanku, z penalu a z alba, ze vsech tech nalepek a obalu a vseho
    Pamatuju si to vsecicko,
    Nejdulezitejsi bylo, jakej ma clovek penal a co se v nem skryva..
    Ja mela hnedej kozenej s beruskou a straaaaasne jsem touzila mit ten na magnet, coz jsem dostala az ve 3.tride, ale ne ten muj vysnenej cervenej ( ty nemeli v papirnictvi, asi tuzex;) a ten jsem si koupila az v dospelem veku v anglii v charity shopu a tutejc si ho uzivala!
    V 6.tride jsme jeli nakupovat o velkych letnich prazdninach do passova a Misulin dostal naaaaaadhernej dvoupatrovej penal s vybavou! S mikymouzema a donaldem a s vybavou, chapes??? Fixi, pastelky, pero, dite drahy, ouplne jsi me dostala do ty doby!!!;)
    No ale pak mi ho jeden grazl ze tridy rozbil, uplne na zacatku roku, hodil ho a on se natrhl . Moc moc jsem brecela! Pak jsem to ale prelepila nalepkou a dobry:)
    Penal mam doma :)
    Nafotim, poslu ;)
    Moc te zdravi skolak Misulin z Prahy ;) paaaaa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mišelko, ty moje zlatý dítě pražský, nic ty se nebuj - právě jsem si vyhrnula rukávy a toho grázla, co ti zničil dvoupatrovej penál s Mikymauzema a Donaldem, si najdu a vezmu ho pěkně do parády (ani kumpáni v base ho nepoznají!). Protože esli je něco potřeba, tak pěstovat spravedlnost a vyrovnávat oučty! ;-)
      Nafoť a pošli (penál dvoupatrák i červeňák). :-*

      Vymazat
  23. ohohooo, pastelky! Vivi, přeju krásný nový školní rok!

    Nejlepší byly takový ty propisky, ve kterých byl nějaký panáček, který jezdil nahoru a dolů podle toho, jak člověk tou tužkou otáčel :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní17:27

      To je podle mě přesně ta čtvrtá propiska na druhé fotce ;)) Lenka

      Vymazat
    2. Děkuju, Alenko ;-).
      Leni, myslím, že Alenka měla na mysli trošku jiné retro propisky. Panáčkové (ale třeba i loďky nebo malí čertíci) v nich "plavali" nahoru a dolů ;-). Tahle propiska z druhé fotky je typická "svlíkačka" - jak s propiskou pohybuješ, panenka se svléká a zase obléká (brzy ji blíž představím v chystaném článku "Můj pracovní stůl" ;-).

      Vymazat
    3. Jojo, u nás byli vždy všichni strašní puritáni, takže jsem svlékací tužku nikdy neměla :( :D
      Měla jsem na mysli přesně ty s tou lodičkou nebo panáčkem (já měla s Micky Mousem a pak od tety z dovolené v benátkách s lodičkou a dokázala jsem si s tím hrát celou prvouku - protože tam byla pěkná nuda :D)

      Vymazat
    4. Já si "svlíkačku" taky pořídila až jako dospělá ;-).
      Ach, hýbací propiska s Mickym...dala bych za ní princeznu a půl království k tomu...zkusím Aukro ;-).

      Vymazat
  24. Moc vám všem děkuju za úžasně milé komentáře. Potěšili jste mě ;-).

    OdpovědětVymazat
  25. Ten peračník je taký zlatý, hľadala som podobný ale tu na Slovensku toho veľa nenájdeš. A tie zošity alebo zápisníky sú krásne! Tie fotky pod tým tiež.:) Máš krásny blog.
    xo Jajka
    sometimes-sad-artist.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  26. Jej, to je ake mile. :)

    OdpovědětVymazat
  27. Vivi, Vy dva s mužíčkem jste úžasný pár, ať Vám to klape ještě aspoň stopadesát let :) Skoro bych se byla bývala vsadila, že album s obaly od čokokád bude tvůj! To bych tedy prohrála na celé čáře :)
    Kde ty bereš takové úžasňácké věci? Ty musíš mít nějaké kouzelný kufřík plný pokladů!
    A ta okatá slečna, no páni, to je kočka! Vsadím se (už opravdu naposled), že teď nevypadáš ani o měsíc starší!
    PS: s mailem si musím pospíšit (tedy nemusím, ale chci :)), chci si na něj udělat speciální čas u kafíčka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivetko, sázky bys tedy asi prohrála všechny ;-), ale to nic nemění na tom, že jsi mě zas moc potěšila (svým krásným komentářem i e-mailem, který už je v bezpečí u mě a div se nebo ne - četla jsem ho ve speciálním čase - odpoledne u kafíčka) ;-).

      Vymazat
    2. Jůůů, některé e-maily holt vyžadují speciální přípravu v podobě zavaření kafemlýnku :-D

      Vymazat
  28. Čínská pera si kupuji dosud... :-)

    OdpovědětVymazat
  29. Já se chlubím záškoláctvím a ty parádní výbavou pilné študentky. Nějak nevěřím, že by jsi moc dodržovala to heslo "hlavně neudělat nic navíc" :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lezartsku, tady je vidět, že nesmíš studenta soudit podle úhledné výbavy pastelek a sešitů (to může být jen klamání tělem). ;-) Když chodíš do školy dvacet let, tak ti nic jiného, než nedělat nic navíc, ani nezbývá ;-). Myslím, že my dvě bysme se za školní budovou potkávaly hodně často.

      Vymazat
  30. OMG, Vivi, ďakujem za oživenie spomienok! tie peračníky so zrkadlom si pamätám, mne taký síce nekúpili, ale tiež sme mali v triede baby ako ty, ktoré dali "kolovati" :-D keď som dostala tie čínske ceruzky, rovno 24 ks, tak som bola vo vytržení. a ja ich ešte mám! aj keď som zo základky, aj so strednej, ba aj výšky niekoľko rokov preč :-D niektoré sú už síce pidi, že sa ledva chytiť dajú, ale šak nebudem trhať partu :-D mala som aj strúhadlo s meniacim sa obrázkom a voňavú gumu, ktorá voňala ako žuvačka :-) papieriky od žuvačiek a čokolád som zbierala aj ja, spoznávam tam známe obrázky. a vtedy leteli aj disney abecedy, na obaloch zošitov sme mali písmenká a niektoré aj celé názvy predmetov :-) mám doma odloženú mickey mousovú :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ách Suzi, zdá se mi, že my dvě jsme snad musely sedět v jedné lavici! :-***

      Vymazat
  31. Roztomilé a skvělé! :) Jak mě teď na vysoké škole mrzí, že čas penálů se zrcátky, půjčování barevných propisek a roztomilé deníčky jsou ty tam. Už na to není nějak čas. Aspoň jsem si pořídila složku s ptáčky. A nový blok. A spoustu propisek. Aby mi to tam lépe odsýpalo a lépe vypadalo. :)
    Albumy jsou roztomilé. Muž taky takové má, ale má v něm docela obyčejné známky z různých zemí. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, vsadím se, že kdybys na přednášku přinesla penál se zrcátky nebo barevné propisky, čas by se rozhodně našel ;-).

      Vymazat
  32. Jéé, tak to je přímo boží:-). Takové věcičky jsou pak vždy tím největším pokladem:-)♥. Člověk je mile rád po čase vytáhne a zavzpomíná:-).
    Glamour and Beauty

    OdpovědětVymazat
  33. Užasný, že máš ještě věci z první třídy! :)

    Lucy Enne

    OdpovědětVymazat
  34. Ahoj Viviv!!!
    Tak to je naprosto nádherné!!!! I já si teď zase připadám jako ta malá vyjukaná holčička, co vstoupila do té obrovské budovy plné vřískajících dětí, už od prvního dne unavených kantorů a všude po chodbě rozkopaných bot! :-D

    Penál jsi měla krásný - růžový (ten ani nemůže být jiný než krásný). :-) Představ si, asi mi to nebudeš věřit, ale já také měla penál s Mickey Mausem a kačerem Donaldem. Jen nebyl růžový, ale hnědý a zadní strana vypadala jako kůže z krokodýla! A pak jsem měla batoh (asi od třetí třídy), byl černo - modro - růžový a byl tam zase Mickey! :-)

    Já jsem zase mývala ty zasunovací pastelky - jestli víš, které mám na mysli? Měli hned i ořezko, stačilo odšroubovat vršek a mohla jsi ořezávat. :-) Už od mala jsem měla velkou spotřebu pastelek (dodnes tomu tak jest!) a tak tyto mi aspoň nějakou dobu vydržely! :-D Dokonce donedávna jsem jich ještě pár doma měla, ale teď si je zabavila Týnka (moje starší neteř - už chodí do třetí! Nezkutečné!) a nosí je v panálu! Jen nevím, zda, až jí dojdou tuhy, zase nové sežene. :-)

    Jééé, já jsem také sbírala známky, mám je ještě všechny, no vlastně už je nemám, neb jsem je darovala taťkovi. :-)

    A chceš ještě něco vědět? Já jsem ty svítící boty s brzdičkami také měla! I moji bratři je měli - to byl veliký hit!!!!
    A představ si, že v létě jsem se ještě nezkoušela procházet po rybníku, ale když píšeš, že se v létě chodí přes rybník tuze špatně - ale chodí, tak jsem rozhodnutá, to příští léto zkusit!!!!!!! :-DDDDDDDD

    Naše Týnka chodí do školy z vesela - je to šprt, nic naplat! :-D Ale jsem na ní velice hrdá! :-)
    Kdežto Nika (Týnky mladší sestřička) šla včera poprvé do školky a řekla rodičům, že jí to stačilo a že už do školky chodit nepotřebuje! :-DDDD Celá já! Jak jsem se pro něco rozhodla, bylo se mnou těžké pořízení! :-DDDD

    Vivi měj se krásně a děkuji za připomenutí nádherných dětských let! To člověk prostě potřebuje a ne se pořád hnát za tou dospělostí - u mě je to stejně lovení běh na dlouhou trať, neb mě se to dětství ne a ne pustit!!!! :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Šárko, tak si čtu tvůj dopis (tomu už se nedá říkat komentář) a zdá se mi, že se na něj nedá odpovědět jinak, než se usmívat a usmívat (a ten můj úsměv mi díky tobě vydrží nejmíň týden). Týnka, a to je jistá věc, je zkrátka celá po Tobě, taky takové zlatíčko. ;-) ♥

      Vymazat
  35. Ta albumová story mě opět dojala - předurčenost osudem, nebo náhoda? A ta holčička s živýma očkama a vzorně vedeným deníčkem taky tehdy netušila, kolik lidí za pár let zaujme a potěší svým velkým úžasným deníkem vysílaným do cyber prostoru... A protože jsme tematicky u nového školního/akademického roku - ať žije tepláková souprava (nejlépe žlutá) a vůně pastelek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Osud, prosím pěkně ;-).
      Oli, ty víš, jak tu malou holčičku s živýma očkama potěšit. ;-)

      Vymazat
  36. Tak to je nádhera. Taky jdu mrknout na moje věci z první třídy to bude určitě nostalgie.

    OdpovědětVymazat
  37. Zlatá jsi a moc ráda přijímám pozvání k tobě ;-).

    OdpovědětVymazat
  38. Všem vám moc děkuju za nejmilejší komentáře. Jste úžasní. ♥

    OdpovědětVymazat
  39. Ahoj Vivi, no tak koukám, že jsme ještě i měly stejný penál! Tenhle jsem měla v první a druhé třídě. :)
    A pamatuju si taky takové ty voňavé čínské gumy na gumování. Ach jo, to je let...zdraví a líbá Binn xxx

    OdpovědětVymazat
  40. Ahoj Vivi, no tak koukám, že jsme ještě i měly stejný penál! Tenhle jsem měla v první a druhé třídě. :)
    A pamatuju si taky takové ty voňavé čínské gumy na gumování. Ach jo, to je let...zdraví a líbá Binn xxx

    OdpovědětVymazat
  41. Ty albumy jsou skvělé, je to super mít něco takto na památku, já nemám nic:-(, obaly od žvýkaček už si nepamatuju, takže za mě byly asi jiné...ale vím, že mamka mi pořád kupovala Pedro:) ale to už byly i hubabuba a tak:)

    OdpovědětVymazat
  42. Prima článek, zase jsem si pěkně početla:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  43. Dnes jsem při vzpomínání objevil tuto stránku. To je super. Vzpomínáte na žvýkačky, které měly malé měnící se obrázky? Myslím, že to byly žvýkačky s Donaldem nebo spermintky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že vás vzpomínání zavedlo až sem ke mně a vítám vás. ;) Ach ano, na ty žvýkačky s měnícími obrázky si pamatuju, ale v jakých konkrétně se dal tenhle obrázek ulovit, to už přesně nevím.

      Já jsem si zas nedávno pěkně zavzpomínala na některé svoje hračky v téhle hračkárně: http://www.oldtoys.cz/stare-hracky/

      A pak ještě doporučuju, pokud jste z Prahy, navštívit retro výstavu v Tančícím domě. Psala o ní nedávno moje kamarádka Blanche:
      https://blanchidlo.blogspot.cz/2016/09/retro-v-tancicim-dome.html

      Mějte se krásně a přeju hezké vzpomínání.

      Vivi

      Vymazat
  44. Ten peracnik bol moj sen...uz mam 36 ale keby sa dal kupit, z nostalgie by som si ho hned kupila..:) vzdy som mamine hovorila " ja chcem zrkadielkovy peracnik " :)

    OdpovědětVymazat