3.3.16

Co všechno se skrývá v mojí kabelce

Svištění zipu znamená skoro vždycky předzvěst něčeho příjemného. Třeba když se zvuk zipu ozývá z chodby, znamená to, že někdo milý přišel zrovna domů. Poznám už i melodii zipu, kterou vydává futrál červené kytary Fender a to se pak brzy po tomhle zasvištění ozývají z našeho obýváku super songy, protože se můj muž připravuje na koncert. A taky rozepínání zipu může znamenat kdejakou čertovinu, ale dost už radši.

Tady se dneska bude zip rozepínat ryze počestně - bude to totiž zip na kabelce. Nedávno jsem zjistila, že za téměř 5 let, co tohle místo funguje, jsem na vás vysypala obsah svojí kabelky jenom jednou. Takže jdeme to nelichotivé kabelkové statistické číslo napravit. ;)


Kabelek mám jen pár, ale všechny je mám moc ráda. Výhoda je, že když k nim mám nějaký vztah, víc si jich hledím, udržuju je čisté, uklizené, dávám do nich jen své oblíbené věci a dělají mi zkrátka při každodenním používání větší radost. Aktuálně nosím s oblibou kabelku Gionni z Tykabelky.cz, kterou jsem dostala před několika lety jako dárek od mého muže. Kabelky Gionni vytváří Irové zamilovaní do Itálie a je to značka, kterou považuju v poměru cena/kvalita za jednu z nejlepších. Tahám kabelku od nich už tak dlouho a pořád je jako nová, bytelná a šik.

A co všechno se v ní tedy ukrývá? Vlastně všechno, co se mi nevejde do kapes kabátu: růžový sešit s pevnými textilními deskami se zlatým písmenem A, buclatý látkový přívěsek ve tvaru létajícího balónu, lepící notýsek "srdíčko", průhledná japonská propiska s pěti pastelovými barvami, kosmetická taštička, brýle Dior a Polaroid (Fujifilm Instax Mini 90).


Všechny moje kabelkové poklady střeží jahodový lesk na rty ve tvaru soba. 


Od značky L´occitane jsem si nic nepořídila několik let, nějak jsem na ni zapomněla. Ale letos jsem si na ni zase vzpomněla, když jsem šla v Krumlově kolem jejich obchodu. Přes prosklenou výlohu na mě mrkala prodavačka (což o to, to by se mnou za normálních okolností ani nehlo, na mě se můžete spolehnout), ale mrkla na mě i tahle kosmetická taštička. A to jsem byla rázem ztracená...(šlo se utrácet).


Teď spolu rozepneme další zip - zip u té žluté kosmetické taštičky - a podíváme se, co je uvnitř. Mám v ní svůj oblíbený parfém, balzám na rty, květované kapesníky, krém na ruce s bambuckým máslem od L´occitane, lesk na rty "sob", Bubble Gum cigárka a kulaté zrcátko.

Dvě moje oblíbené "černé nezbytnosti". Toaletku Black Amber Zara používám vždycky, když si chci připomenout Řím. Voní totiž přesně jako Řím (kam se hrabe Laura Biagiotti s parfémem Roma). Ale bude to zřejmě jenom tím, že jsem si v Itálii voňavku Black Amber v Zaře koupila a používala ji celý ten horkokrevný italský čas, a tak si teď kdykoli se navoním, vzpomenu na nezkrotné pouliční muzikanty, masivní Koloseum i na všechny černě oděné Italky, na křupavé bruschetty i na obrovské zmrzlinové porce. A pak je tu ještě hydratační balzám Chanel Rouge Coco Baume, jedna z mých nejzamilovanějších malých marnotratností.


Přiznávám se, že ve žvejkových cigaretách jedu už asi od svých pěti let. Začala jsem s tím na jedné pouti, kde jsem to tehdy přehnala s cukrovou vatou, s kulečníkem ve střelnici, na houpacích lodičkách a na ruském kole a kde jsem si dávala jednu žvejkačkovou cigaretu za druhou. Tak vznikla má nevinně decentní závislost, kterou všichni prodejci cukrovinek v mém okolí znají a někdy mi ze známosti ke krabičce žvejkocigaret dávají zdarma Pedro (a já se pak čistě obchodně ptám: "když si koupim tři krabičky, dáte tři Pedra?").


Rozdováděnou sadou krému na ruce a balzámu s bambuckým máslem (jejich parťáky s vůní růže jste mohli vidět v článku Dárky z lásky) se s vámi loučím a zip na kabelce pomalu, pomaloučku zapínám...

Vivi podpis

41 komentářů:

  1. Žvýkačkové cigarety, tak ty jsem měla naposledy v dětství. Nosíme podobné věci v kabelce. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásny článok ♥
    A tie vecičky :3
    A tie kabelkove pohladnice su uplne ze prekrasne kde sa daju zohnat prosim ta? :)

    Krásny deň!
    XOXO

    http://nikolaknazikova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikol, jsem moc ráda, že se ti v mojí kabelce líbí. ;) Jaký myslíš pohlednice? Lámu si tu nad tím hlavu. :)

      Vymazat
    2. Také se mi nedaří najít pohlednice

      Vymazat
  3. Jé, Vivi, tenhle Instax je nádherný, já mám jen takový ten klasický plastový ve žluté variantě. :-) Jako vždy moc krásné fotky! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta taštička je skvělá! Taky bych si ji koupila, kdybych zrovna byla v prodejně :). A cigaretové žvýkačky jsou super vzpomínka na dětství!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak ta kosmetická taštička od L'occitane je hodně pěkná :)))
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
  6. Hello from Spain: I really like these products in the bag. I like big bags. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní14:08

    Prosím jakým fotákem fotíš? děkuji.

    OdpovědětVymazat
  8. Jee moc děkuju za milý článek a za vzpomínku na dětství - můžu se zeptat kde cigaretové žvejky kupuješ? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Dee, cigaretkový žvejky mívají někdy v trafikách (kupodivu) ;), v různých sámoškách, viděla jsem je i mezi sladkostmi v Globusu a taky je mívají v potravinách Vietnamci. Trh je velkej. ;)

      Vymazat
    2. Děkuju, do teď jsem si myslela že už se nevyrábí, proto se tak blbě ptám :-) Musím se po nich mrknout!

      Vymazat
    3. Nemáš vůbec zač. Nechci si fandit, ale řekla bych, že jsem jejich výrobu svým mnohaletým "velkoodběrem" zajistila. :-D Kdybys je náhodou nesehnala, dej mi vědět, jen tak pro radost ti jednu krabku žvejk pošlu. ;)

      Vymazat
    4. Jé, já si je taky pamatuju z dětství, a myslela jsem, že už se nesmí vyrábět (podle § 5 odst. 1 zákona č. 379/2005 Sb.), ale někde se taky po nich poobhlídnu, snad je najdu :) Děkuji za připomenutí :)

      Vymazat
  9. Vivi ty mi přijdeš jak kouzená víla kmotřička :) Používáš ty nejrozkošnější věci na zemi :)
    Sweet Life with Lena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní14:33

      To je trefně napsáno. :))) Také mi přijde, že Vivi své věci musí nakupovat v nějaké pohádkové říši. :))
      DITA ***

      Vymazat
  10. Ahoj Vivi, jééé, římská vůně, říkáš? Do Říma já mám na jaře namířeno... tak že bych tam zamířila i nějakou tu svoji italiano vůni? Hmmm... tomu říkám Výzva! ;-) Už se vidím... v koutku žvýkačkové cigáro, v jedné ruce sklenku s vínem, u stolku svou oblíbenou kabelku... to celé zahaleno obláčkem "Parfum de Roma a moi"... Zkrátka dokonalost sama, díky za tip a krásný den! ;-)

    OdpovědětVymazat
  11. Tvuj obsah kabelky je primo kouzelny. Tolik krasnych vecicek!

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj Vivi! ♥
    Máš naprosto nádhernou kabelku! :-)
    A uvnitř samé poklady! :-)
    Kytičkované kapesníčky mne ohromily! :-)
    Lesk na rty v podobě soba - no wooooow! Občas si říkám že ty prostě musíš chodit úplně jinudy, než já, když máš samé takové skvosty! :-)

    Cigaretové žvýkačky potkaly i mě. :-D Také jsem na nich strašně moc ulítávala. ;-) Ale takovýhle kouzelné krabičky vidím jen a pouze u tebe. :-)

    A přívěsek v podobě balónu! No Wow! :-)

    Musím se tu smát, při otázce třikrát Pedro (jako malá jsem nejvíce milovala žvýkačky Pedro, jejich chuť byla úžasná!). :-)

    Vivi měj se taaaaaaakhle nádherně a ahooooooooooooooooooooj! ♥

    OdpovědětVymazat
  13. Nedivím se, že se říkám, že kabelka o každé ženě něco vypovídá. Ta tvoje je stejně barevná, kreativní a plná vůní jako ty, Vivinko ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. Nádhera! Právě dnes jsem si do kabelky nedala foťák ani mobil a ono toho bylo tolik k focení :-( ach jo, tenhle článek měl vyjít hned ráno

    OdpovědětVymazat
  15. Žvýkačkové cigarety jsem tedy neměla pěkně dlouho!


    NEPLECHA NA PLECHU

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní18:57

    Boží! Líbí se mi, že si se vším tak pěkně vyhraješ. Kabelka je fakt krásná,i když Sice jsem zrovna zatížená na hodně barevné tašky a kabelky,ale tuto bych brala,kdyby mi jí někdo daroval. V první chvíli jsem myslela,že doopravdy kouříš a ono jsou to jen žvýkačky. :-)))) Ahoj Alča. /Psala jsem dnes i e-mail/

    OdpovědětVymazat
  17. Líbí se mi to tvé pojetí takového článku. Už jen s tím zipem... :)

    OdpovědětVymazat
  18. Děkuju vám všem moc, jste nejmilejší. ♥
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  19. Jee ty jsi byla v Českém Krumlově?:) Pracuji a chodím tam dlouho a ani nevím, že tam takový obchod je. A kde?:) moc krásný článek! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, byla. Miluju Krumlov. Je to tak krásný městečko. Hlavně na jaře, kdy ještě není tak velkej příliv turistů a zároveň už je teplíčko a dá se sedět venku před kavárnou, popíjet kafčo a zírat do řeky. Mňam. ;) Myslím, že ta ulice, kde jsem L´occitane objevila, se jmenovala Latrán a prodejna byla přímo v nějakým hotelu. Kamarád "Gůgl" tě určitě nasměruje přesně. ;)

      Vymazat
    2. Až pojedeš zase do Krumlova,určitě navštiv italskou kavárnu Monnalisa, kde pracuji:) je v Hradební ulici u mostu a kafíčko si všichni chválí :)

      Vymazat
    3. No jéje, tak jooo. To se těšim. Dobrý kafčo v "Monnalise" musim ochutnat. Tak někdy (a snad brzy) na viděnou. ;-) Zajdem pak spolu do Loccitane. ;-)

      Vymazat
  20. Ten balzám na rty je dokonalý!
    Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  21. Skvelý článok :) U mňa nikdy nesmie chýbať balzam na pery, vreckovky, doklady a mobil ! :D :)
    My blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  22. Anonymní8:45

    Kytara Fender, Český Krumlov, krásné poklady z L´ocittane, žvejkačková cigárka,... Takhle krásný kabelkový článek umíš jen Ty, vivi ♥ A i Tvá kabelka se mi moc líbí, nehledě na to, že jsi mi přivodila velké těšení do našeho milovaného Krumlova, kam se každoročně alespoň na skok vracíme ♥ Krásný březen, Vivi! Pavla

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní14:35

    Vivi ty své věci musíš snad nakupovat v nějaké pohádkové říši. :)) Je to veliká krása. Budu se muset nad svou kabelkou přeplněnou papírky a obaly od čokolád zamyslet. :))
    Dita ***

    OdpovědětVymazat
  24. Vivinko uplněmě hřeje srdce, když zase čtu Tvůj blog!

    jo a cigaretový žvejky jsou nej nej! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Annie milá, to mě moc těší, ale marně hledám Tvůj blog. Je úplně pryč... :-o

      Vymazat
  25. Vivi, nádhera! A ty cigárka! Úplně jsem si vzpomněla na dětství! Milovala jsem je :) Zara vůni jsem myslím ovoněla v obchodě a byla mi velmi příjemná, silná kořeněná vůně. Ó Řím mně tolik láká. Po tomto článku mám chuť tam vyrazit :D

    OdpovědětVymazat
  26. Děkuju Vám všem za krásný vzkazy. Jste přímo senzační a nejbezvadnější. ♥
    Vaše Vivi

    OdpovědětVymazat
  27. Vivi, to je jako vÿlet do pohádkové říše. V tvojí kabelce to vypadá krásně a žvejkový cigarety bych brala, mrknu se po nich. :)

    OdpovědětVymazat