14.12.16

Tipy na vánoční dárky


Mám dvě modřiny, přidupnutý palec a šťouchanec pod žebrama. Byla jsem totiž nakupovat. V obchoďáku. Jsem nepoučitelná (zase jsem po roce zapomněla na to šílenství, který tam aktuálně probíhá). Chtěla jsem svým láskám, kamarádům a rodině původně navrhnout, že bychom si letos k Vánocům dali "jen" vlídnost a flašku červenýho, ale nakonec jsem si to rozmyslela. Když já tak ráda dávám dárky ovázané modrýma a růžovýma mašlema, dárky co voní papírem, květinama nebo vanilkou.

A protože vlastní výrobu dárků nestíhám, vyrazila jsem nakonec pro knížky, krémy a čaje do toho obchoďáku. A dál už to znáte. Prostě se neumím bránit, lokty mám tupé a povahu mírnou. Jestli máte podobnou zkušenost nebo máte z podobné zkušenosti strach, obracíte (stejně jako teď já) svou vánoční dárkovou naději k internetu nebo jednoduše jen rádi nakupujete v domácích papučích, mám tu pro vás dneska pár tipů, kde, co a nač koupit. A koneckonců, vlídnost a flašku červenýho k nim můžete přihodit vždycky, to nemůže uškodit.
 

 

Když pod stromečkem zavoní knížka...

Jedním z nejkrásnějších a nejvděčnějších dárků jsou knihy. Bezchybně papírově voní a dáváte s nimi i čas. Kdo se totiž začte, ten má najednou všechen čas světa a tenhle pocit je rozhodně občas potřeba zakusit. 

Já letos budu nadělovat dvě (asi jich ještě pár přibyde) knížky z nakladatelství Argo. Růžovou mašlí převázaná fešanda je kniha Poprask v sýrové uličce od Roberta Fulghuma, který má odjakživa vtip, nadhled a šmrnc a to už mu nikdo neodpáře (naštěstí). "O život můžeme přijít různě. Smrt je jen jednou z možností", to je můj oblíbený Robertův citát a v "Poprasku" najdete spoustu dalších postřehů, mouder a příběhů.

A pak tu mám ještě něco s modrou mašlí - Ostrov s vůní čerstvého chleba -  o tom, jak si jedna Polly otevřela pekárnu. I když spíš o tom, jak je třeba být statečný, když jsou všichni proti vám...Knížku Ostrov s vůní chleba napsala Jenny Colganová, autorka dalších chutěplných románů Báječný krámek s čokoládou a Rosiin sladký krámek snů. Četla jsem je všechny a jsou to dobré knižní kámošky pro naprostý oddych.

 

Kousek Paříže k nám domů...

Pohoda. Snad bych ani nemusela nic víc dodávat. Ale dodám...dodám ještě bábovku, kterou jsem upekla a zjistila jsem náramnou věc - že totiž když se vám trochu připálí, moučkový cukr senzačně zahladí stopy. A ještě, s dovolením, dodám, že aby pohoda byla maximální, nesmí chybět Kusmi čaje. Jsou nejdokonalejší. Ani nevíte, co jsem kvůli nim dřív zakusila.

Mohla bych vám vyprávět, jak jsem kdysi jezdila pro Kusmi čaje 20 hodin autobusem do Paříže, kde jsem se snažila dorozumět s křiklavě oblečeným Francouzem (byl komplet v růžovém) a většinou si stejně odvážela jinou "příchuť", než na kterou jsem měla celých těch 20 hodin chuť. Dneska už né. Už némusim. Velkoparádní výběr pařížských Kusmi čajů mají v obchodě Vasekuchyne.cz, a tak je jasná věc, co bude Ježíšek letos nadílet.

 

Voňavé dánské radovánky

A copak je tu připraveno teď? Houpací kůň, mini vánoční stromky, umělý sníh, lak na nehty ve tvaru sněhuláka, ovšem hlavně a především dánská kosmetika Urtekram. Čímž se oslím můstkem dostávám ke třetímu tipu na vánoční dárek, který zaručeně potěší někoho, kdo ví, že všechno to, čím se myjeme a čím se mažeme, se zavrtává do každé části našeho těla. A kdo tam nechce syntetické tensidy, parabeny a jiné nežádoucnosti, může si směle zamilovat kosmetiku Urtekram. Třeba jejich šampóny a kondicionéry jsou bezkonkurenční. Až letos čtyřiadvacátého zazvoní večer zvonek, u nás doma bude pár "Urtekramových balíčků" čekat na svou velkou chvíli...

 

Funguje to, voní to, bio je to...co je to?

A ještě tu mám něco rozmazlovacího, taky z přírody. Tohle je zásah rovnou do osrdí - božská organická kosmetika Inlight z Biorganica.cz. Mám dva malé kelímky (masku a noční balzám) a jsou k neutahání. Jakože neubývají. Jakože úžasně fungují. Jakože už jsem na nich závislá, ale závislá tak hezky a příjemně a voňavě...prostě dejte mi okamžitě můj noční balzám nebo se neznam! Pokud víte o někom, kdo miluje bio kosmetiku a třeba ještě nemá takovou, která by perfektně fungovala, tak tohle je ten správný dárek pod vánoční stromek.


Ztratit hlavu v papírnictví? To znám...

Moje vášeň pro papírnictví a všechno, co se kolem toho motá a točí, není žádným tajemstvím. Kupuju si pořád nové nálepky, sešity, diáře, voskovky, pastelky, tužky, gumy, tlusté i tenké fixy (ty od značky Stabilo jsou moji nejlepší kamarádi, zvlášť teď, když mám celouůůů sadu), a tak v tuhle chvíli  pro mě není nic snazšího, než psát přáníčka, barevné dopisy a konečně poslat liebesbrief i Ježíškovi (dopis ode mě dostane i Santa, Papa Noel nebo Christkind...pro jistotu). ;) Tak utíkejte taky psát....však vy už budete určitě přesně vědět komu.

PS: a zítra, představte si to, se tu na vás těším u dalšího vánočního článku. ;)

Vivi podpis

25 komentářů:

  1. No Vivi... Ty jsi úplně předvánočně popletená ;) ona je středa a on je tu článek.. Jen tak náhodou koukám, že článek a pak že ještě nemám kafe... Už mám vše potřebné a musím tě obejmout, protože Poprask a Fulghum <3 Ještě jsem se k ní nedostala, tak doufám a vysilam prosby k Ježíškovi a všem těm mocným, co nosí dárky, aby jako i pro mě :) Skvělý tip a nejen to, to je vždycky radosti, když člověk objeví něco jako lak na nehty ve formě sněhuláka... Skakam pak jako když vidím zeleného trabanta... :D A ty lokty, jo to je potřeba.. Jsem stejné povahy jako ty.. Radši víno, papuče a klid k vybírání... :) Jako těšící se typ se těším na zitra a jdu vyrábět, neboť u nás to bude letos hodně o ručičkách ;) pac a pusu bez rámusu, Saf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Saf, to víš, to já takhle klamu tělem, že dám občas článek jindy než ve čtvrtek. ;) Ale dneska (dneska je čtvrtek) si už dej vařit další kafovitý hrnek, bude se ti hodit.
      Tak ať Ježíšek vyslyší všechna tvá přání a ať ti ručičiky pěkně kmitají. "Domácí" dárky jsou beztak nejlepší.
      Pac

      Vymazat
  2. Ahoj Vivi!
    Typy na Vánoce jsi dala úžasné! :-)
    A doufám, že to tvé pohmožděné tělíčko bude brzy fit! ;-) Musíme si pořídit chrániče, abychom to nakupování dárků v pořádku přežili! :-D

    Čím jsi mě dostala, tak Stabilem! Sháním je, ale u nás nejsou a nejsou. Paní prodavačky na mě koukají, jako kdybych mluvila maďarsky! :-D :-D :-D

    Máš pravdu, že knížky potěší vždycky! :-)

    Vivi měj se úžasně a těším se na další článek. :-)

    P.S.: něco jsem ti zanechala v mailu.;-)

    Ahooooooooooooooooooooooj! <3333333333

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Šárko, chrániče, to je perfektní nápad..můžu ho kombinovat s tou svatou trojicí, o které psala Safienka: "víno, papuče a klid ". ;)
      A to je právě ta výhoda papučkového nakupování, že když sháníš Stabilo fixy na netu, tak ti rozumí, jako kdybys mluvila česky a dají ti, po čem tvý papírenský srdce touží. ;)
      Mejl! Jéje, já tam nějak dlouho nebylaaaa. Dneska večer ale bude mejlovací. ;)
      Děkuju,papa

      Vymazat
  3. Krásné tipy, Vivinko! :) Rasul na mě pod stromečkem bude čekat taky, nemohla jsem dalšímu balení odolat, je úžasný! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vivinečko to je tak krásný článek! Za knížní tipy velké díky, k Vůni chleba přihodím i ty další, ať se poštovní Ježich tolik nenaběhá :) Užívej advent, posílám velkou pusu :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj slečno Blaničko, děkuju, za pochavalu i za pusu (to se vždycky hodí) ;) a jsem zvědavá, jak se ti budou knížky líbit. Člověk má pak hned chutě na otevírání vlastních krámků. ;)

      Vymazat
  5. Krásné tipy a fotky. Odkud prosím máš tu bílou konvičku se zlatým ouškem?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, to jsem moc ráda, že se ti tipy líbí. ;) Konvička je značky Bombay Duck a kupovala jsem ji tady: http://www.dreamyhome.cz/bombay-duck-london-3/smitten-cajova-konvice-bila-zlata

      Vymazat
  6. Vivi, opět nádherný článek!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Fixky stabilo jsou také moje oblíbené! Ta sada vypadá skvěle, možná kvůli nim (a nejen kvůli nim) taky ještě risknu nákupní tlačenici a když mě někdo šťouchne, dám mu loktem i za tebe.:-D
    Jůůů, zítra další článek! :-) Těším se!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ali, jestli tu tlačenici zvládneš, tak začnu chodit na nákupy s tebou. Potřebuju nějakou "ostroloktovou" kámošku. ;)

      Vymazat
  8. Krásné tipy ...
    A Vivi ... DĚKUJU ZA SOUTĚŽ, kterou jsi uspořádala s pomocí Eppi ... Jestli půjde vše dobře, nášuničky mám zítra doma. ♥ :))) Mám obrovskou radost a nečekaného Ježíška navíc.
    Měj se krásně a užívej.
    Sova

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Náušničky ... ze samé radosti ani psát neumím. :D

      Vymazat
    2. Ahoj Sovičko, tak to jsou samý skvělý zprávy. Ještě jednou ti moc gratuluju a ať nášuničky (vymyslela jsi nový, naprosto dokonalý slovo) ;) dobře slouží a zkrášlují a třpytí se. A nejen o adventu. :-*

      Vymazat
  9. Och, děkuji za tipy....
    Za mě je vždy nejlepší dárek něco z papírnictví, jsem stejný maniak jako ty.)

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní21:26

    Ahoj VIvinko. Tvým knižním typům jsem neodolala a došla si dnes do knihkupectví udělat radost. Koupila jsem si všechny tři knihy od J. Colgannové a první jsem již po obědě začala v práci tajně číst. :-)))) Děkuji za krásné typy a vánoční ladění. Doufám, že komentář půjde odeslat.psala jsem dnes již jednou a nešel mi nějak vložit.Krasný advent.Míša

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj holky, děkuju vám všem za úžasuplný komentáře, vždycky mě moc potěšíte. ♥

    OdpovědětVymazat
  12. Díky za tipy. :) Příští rok určitě využiju.

    OdpovědětVymazat
  13. Děkuji za tipy na dárky .... člověk už vůbec neví co by měl furt na Vánoce pořizovat :) Dneska je to hodně o materialismu místo toho aby byla rodina ráda, že jsou všichni pospolu v tento den :)

    OdpovědětVymazat
  14. This is significant on the grounds that with time, the will in general relax up and in the event that you discover them, you ought to fix them right away. Aluminum profile manufacturers in china

    OdpovědětVymazat
  15. This can be basically cleared off and cleaned to get the metal's unique sheen back. General cleaning - While you can clear off the free residue as frequently. portable power station suppliers

    OdpovědětVymazat
  16. it doesn't contain any normal cancer prevention agents. coffee bag manufacturer Green espresso is the most extravagant wellspring which is is an ester of corrosive.

    OdpovědětVymazat