28.11.13

Jak v zimě rozmazlit svou pokožku aneb levandulový ráj

Dneska vám chci povědět o tom, jak snadno se můžou špatné věci změnit k lepšímu a jak snadno se může stresující spěch proměnit v kouzelný okamžik...Bylo to opravdu bláznivé ráno - v pondělí. Zaspala jsem, bílé pletené šaty si polila chvatně vypitou kávou, nemohla jsem najít klíče a do toho mi nepřetržitě zvonil telefon. Dělala jsem všechno tak rychle, jak jen to šlo, ukázkově nešikovně jsem spěchala, pořád hledala (a nenacházela) klíče a snažila se zachovat klid (což je při mé taliánské povaze někdy trochu problém). Poslední věc, kterou jsem měla v plánu udělat, bylo namazat si ruce levandulovým krémem (to abych se trochu uklidnila) a najednou se všechno změnilo...
Na stole v chodbě, kde si nechávám položený krém, ležely i klíče (že mě to nenapadlo dřív!), vedle nich na papírku milá připomínka ranní schůzky a čokoládové lízátko Kitty. Už zase jsem se začala usmívat, mazala si ruce krémem s anglickou levandulí, dívala se z okna a najednou...začalo sněžit! To je pro "vánoční typ" jako jsem já velký okamžik. První letošní vločky tancovaly nezkrotný čardáš a já věděla, že letos už první sníh nebudu mít spojený s ničím jiným, než s levandulovým ránem. Na počest toho kouzelného okamžiku vám o svých levandulových kamarádech povím ještě víc.

Mému stolku s holčičími důležitostmi teď vévodí levandulové lahvičky - tělové mléko a sprchový gel od Heatcote&Ivory. Ačkoliv jsem původně zamýšlela, že se v mojí koupelně usídlí mléko i gel, nakonec se o svou radost podělím s kamarádkou, pro kterou mám k Vánocům připravený levandulový sprchový gel, zatímco já se hýčkám anglickou levandulí v podobě tělového mléka s bambuckým máslem, glycerinem a vitamíny (ovšem když nad tím tak přemýšlím, s tím rozdáváním to musím přece jen ještě zvážit). ;-)

Krém na ruce Heatcote&Ivory Anglická levandule je mým favoritem pro letošní mrazivé dny. Rychle se vsákne do pokožky, takže žádné ulepené packy, chrání před zimou a zdá se, že dělá dobře i mým nehtům. A protože zvědavě sleduju Facebook Heatcote&Ivory, zjistila jsem zajímavou zprávu - krém na ruce s levandulí se dá do konce listopadu získat zdarma k nákupu sprchového gelu a tělového mléka (jediné štěstí, že už obojí mám, jinak bych se zas neudržela).
Můj malý tip: krém si na noc bohatě nanesu nejen na ruce, ale taky na nehty a nehtová lůžka a ukryju ruce do bavlněných rukaviček. Ráno jsou jako "ze škatulky".

Levandulové mýdlo v dárkové krabičce s mašlí přenáším jako kočka koťata. Jednou je v prádelníku, kde dokáže krásně provonět složené košile, pak ho mám vystavené na toaletním stolku (je tak hezké, že si zaslouží, aby bylo před používáním nějakou dobu chváleno, obdivováno a vystavováno) nebo mu nechávám prostor na koupelnových poličkách. Navíc mi připomíná dobu, kdy jsem mamce jako malá kupovala k Vánocům podobně voňavá mejdlíčka, která byla do poslední chvíle ukrytá v půvabné krabičce a čekala na svou velkou chvíli pod vánočním stromečkem. Možná, že to letos zopakuju a Louis Armstrong nám k tomu bude hrát White Christmas.

Tak tady jsem všechno našla - svůj krém, ztracené klíče i milý vzkaz. Všechno jsem schovala do kabelky a vyrazila vstříc zasněženému dnu.

O zvláštní vůni anglické levandule Heatcote&Ivory vám chci ještě něco povědět. Je záhadná, intenzivní, konejšivě uklidňující, ale zároveň svěže podmanivá a je...musím to říct...je sexy. Mléko se v kombinaci s krémem na ruce dokáže tak zajímavě rozležet, že jsem si v poslední době ráda nechala zajít chuť na svůj oblíbený parfém. Když používám "anglickou levanduli", jiná vůně už není potřeba.

Když jsem si prohlížela katalog všech výrobků od Heatcote&Ivory, nevěděla jsem, co si přát dřív, co chtít víc, a tak jsem dostala nápad - že si od Ježíška budu letos přát, aby se mi přestaly líbit jejich nádherné obaly, jejich vůně, jejich vymazlený vintage styl, a aby zkrátka moje, věčně toužící srdce, mělo chvíli klid. ;-) Ale copak by mi Ježíšek takové přání vůbec uvěřil?
Pochopíte mě, až se přesvědčíte sami. Pokud máte před sebou právě teď šálek horkého čaje nebo kávy, myslím, že je ta pravá příležitost prohlédnout si katalog Heatcote&Ivory - tady anebo nahlédněte přímo do jejich obchodu na Heathcote-ivory.cz.
Vivi podpis

64 komentářů:

  1. Teda já kdykoliv sem zajdu dostanu TAKOVOU chuť si něco koupit! Tenhle blog je vážně zrádný :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takovou chuť já mívám každý den, ale nenechávám si ji zajít - však žijeme jenom jednou ;-)

      Vymazat
  2. Anonymní9:00

    Draha Vivi, ja vzdy nez se pustim do cteni, prohlizim si porad dokola tvoje fotky-jsou okuzlujici a vlastne porad nechapu, kde beres tolik napadu. Krasa! Priznavam se, ze levandule je na me hodne silna, mam radeji vuni ruzi, ale objevial jsem na strankach i vyrobky se sedmikraskou a to me dostalo! :)) Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Káťo ;-). Sedmikráska mě taky moc láká, sice vůbec nevím, jak voní, ale představu mám a je hodně lákavá ;-).

      Vymazat
  3. To vypadá opravdu dobře, mimochodem děláš moc krásný fotky :)

    Lucy Enne

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi. díky za další zpříjemnění pracovního dne. Jednak tvé fotky jsou úžasné a když jsem četla tvé řádky, tak se mi vybavila vůně levandule a úplně jsem ji cítila pod nosem. Jak tu tak krásné píšeš o kosmetice, tak bych hned nejradši všechno koupila. :) Na druhou stranu můžu ještě dát tip Ježíškovi, že jo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, děkuju za komplimenty, to zahřeje ♥. Jasnačka, s dopisy pro Ježíška se teprve začíná, není nic zmeškáno ;-).

      Vymazat
  5. Milá Vivinko,

    to je snad úplně poprvé co u tebe vidím něco co už dávno znám :) Pokud si vzpomínáš tak ti Ježíšek u mě loni nechal balíček a právě od této kosmetiky přesněji té Vintage. Nevím jestli jsi vzpomínáš, ale věřím, že ano:)))) To jsi mi udělala radost tímto článkem :) A hurá konečně zasněžilo i u nás a mám chuť udělat si horké kakao a balit dárečky :)
    Měj se hezky
    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, jsou věci, na které se nezapomíná. Krém i mejdlíčko od Tebe pořád mám a považuju je za jedny z nejmilejších pokladů, jaké jsem kdy dostala. ♥
      Horké kakao a balení dárků? Letím k tobě na návštěvu ;-).

      Vymazat
  6. Anonymní10:12

    Ach božínku,to je sen.Ty tvoje fotky a ty obaly!Waw!CHCI! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Vivi, Vivi.. Ty mi dáváš :o). Jak má člověk pořizovat nějaké Ježíškovské dárky, když nám všem předhazuješ taková lákadla ;o)? To si zase budu muset pořídit něco i pro sebe ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Deni, právě proto, že je tady "ježíškovská sezóna", sem občas předhazuju lákadla a tipy na dárky. A to se ví, že obdarovávat nemusíme jenom druhé, i my si zasloužíme dárky ;-).

      Vymazat
  8. Anonymní10:35

    Nádhera,člověk neví co by si měl přát dřív:-),přeji krásný den :-)bye Eva

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Vivi, nevim, kde bych bez tebe letošní Vánoce byla. Letos jsem byla úplně bez nápadu, co komu koupit, ale ty tu máš nejlepší typy pro Ježíška, takže už díky tobě budu mít za chvíli nakoupeno. ALE několik věcí mi ještě chybí, takže jdu na průzkum do H.Ivory :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě doopravdy moc těší, děkuju ;-).

      Vymazat
  10. Jednám dechem, opět. Úžasné!

    OdpovědětVymazat
  11. Miluju levanduli! :) Jen ten sníh za okny mě až tak netěší. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A vidíš, já jsem nejšťastnější, když je venku sníh...nic hezčího v zimě neznám ;-).

      Vymazat
  12. Anonymní12:15

    To ja zas milujem tvoj blog (neuveriteľne mi zlepšuje náladu) a snehové vločky sú pre mňa taký malý zázrak. Vďaka za pripomenutie, ako je na svete pekne. Tvoja Ajka :*

    OdpovědětVymazat
  13. nadherny prevonany clanok Vivi! ja zbozbujem levandulu, je to ocarujuca vona :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Domi, máš pravdu, levandule je jako takové malé voňavé kouzlo. Umí doma udělat učiněné zázraky, i když je třeba jen sušená. ;-)

      Vymazat
  14. No, tak já zase odcházím... chi chi. :-) Dneska opravdu nic pro mě, levandule mi hrozně páchne, nemám tu vůni ráda. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem ji dřív nemusela, ale postupem času jsem si ji zamilovala. Pro mě je levandule vůně čistoty, jemnosti i sexy tajemnosti, když je spojená se špetkou pačuli.

      Vymazat
    2. Na mě je intenzivní, těžká. Odjakživa mám ráda takové cukrátkově sladké vůně, kytičky, svěží (jak v tom voní vanilka nebo čokoláda, sem s tím). :-) Proto jsem vzdala snahu vybrat si parfém, že by třeba eventuálně Ježíšek naježil pod smrk. Nejsem si s to nic vzít, protože všude se to na zimu hemží těžkými vůněmi a já je bytostně nemám ráda. (Ehm a ne, nejím sladké, paradoxně. :-D)

      Vymazat
    3. Milá Aailyyn, úplně tě chápu. Pokud jsi milovnice sladkých vůní, tak chápu, že levandule není tvůj styl. Já mám ráda všechno - těžší a výrazné vůně, ale ráda si dopřeju i vonět jako vanilkový rohlíček ;-). Záleží na náladě. Sněhurka se světlou pletí, mající černé vlasy do pasu, na které můžeme vidět podpatky i rudou rtěnku, ovšem která nejí sladké...už Tě začínám poznávat ;-).

      Vymazat
  15. Ty jsi má (naše) levandulová...ach jo....jak ty umíš podat takovou zdánlivě obyčejnou scénu z běžného života. Na katalog se raději koukat nebudu, vím, jak by to dopadlo :-) ....někdy jindy určitě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásně jsi mi ten dnešní milý kompliment zabroukala. :-*

      Vymazat
  16. Ahoj Vivi! :-)
    Levandule, ta je kouzelnice! Také jí mám moc ráda. A vždy jsem si myslela, že je jen ta tm. fialová. A ona existuje i světle fialová, bílá, růžová, modrá . . . a já nevím, jaka ještě. :-)
    Tvá kamarádka bude mít radost! :-)
    To lízátko je krásné! :-)
    Taky jsem měla dnes skvělý den. Šla jsem do města a ono chumeliloooooooo! :-)
    Vivi ahooooooooooj! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šavíku, tak to je pro mě důležitá informace, že máš ráda levanduli (to se mi bude hodit) ;-). A že se Ti líbí to lízátko, to se mi taky bude hodit. Ty brďo, Mikuláš už je za dveřma ;-).

      Vymazat
    2. Milá Vivi,
      spadl mi kámen ze srdce, že balíček dorazil. :-)
      Snad tě v něm aspoň něco potěší. :-)
      Měj se úžasně a Vivi, děkuji za to, že jsi! :-)
      Jo! A u nás ráno zase pěkně chumelilo! A ráno jsme už byteček oblékali do vánočního kabátku! :-)
      Vivi ahooooooooooooj! :-)

      Vymazat
    3. Milá Šárko, no jéje, dorazil, ale jak už jsem ti psala, bude to utrpení vydržet s rozbalováním až do Mikuláše, ty jedna pokušitelko ;-).
      Děkuju moc, za balíček, za krásná slova i za to, že máš Vánoce stejně ráda jako já. :-*

      Vymazat
  17. Mila Vivianko,
    klidne me muzes rikat slecno levandulova,pac u me v kazde mistnosti naleznes ne jednu,ale hned nekolik akcentiku teto uzo rostlinky bylinky.A asi jsem posedla od projeti Provance obytnackem,achhh,uz jen co o tom pisu se zase zasnivam.Doma nekolik trsu a pytlicku susene,na zahrade zahony jeste kvetouci,mydelka ve skrinich a kremicky v kabelkach.Jo a v setne pytlicky na raminkach a oblecky v lilla barvickach,takze ulitle Kacce jsi se trefila do noty.Pa a dekuji,byl to opet zazitek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, slečno Levandulová, jste ženou mého srdce, protože vás bych poznala mezi všemi - po omamné fialově fialovité levandulové vůni ;-).
      PS: já taky děkuju, Kačko.

      Vymazat
  18. Anonymní16:11

    Miluju a maluju, miluju a maluju, miluju a maluju a tiše čtu tvoje články.... ;)

    Krása Vivinko
    El

    P.S.: Spím s levandulovým pytlíčkem, koupu se v Levadulovém oleji od L´Occitane... O:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno, co jsi napsala, milá Eli, se mi líbí. Líbí se mi to moc. ;-)

      Vymazat
  19. Drahá Vivinko, ja viem, že sa stále opakujem, ale musím znovu povzdychnúť aká to je nádhera!! Levanduľu milujem najvac na svete, jej farbu aj vôňu a ďakujem opäť za typ na internetový obchodík ♥
    Prajem ti krásny zvyšok týždňa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Donny, pokud tě můžu poprosit, opakuj, opakuj to pořád dokola - opakování matka moudrosti (a to víš, mně se líbí takové krásné komplimentování). ♥

      Vymazat
  20. Anonymní17:57

    Dobrý večer Vivi,
    propracovaný a nápaditý článek jako vždy. Tentokrát jsem se osmělila napsat také e-mail
    s několika dotazy na Heathcote Ivory. Prosím o rychlou odpověď.
    Velký dík a pozdravy.
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jasnačka, už jsem odepsala a klidně mi tykejte ;-).

      Vymazat
  21. Och!! Ja tak strašne moc lúbim levandulové ..všetko!! Na e-shop sa mrknem ale neskôr bo by som asi tiež neodolala...
    Vivi ako to robíš, že mi vždy pri čítaní tvojich článkov úsmev na tvári vyraší?? Samozrejme je to o vela príjemnejšie ako keby mi mal na tvári vyrašiť beďar :D A som vždy rada za akýkolvek tip na internetový obchod ;)
    Gold Phoenix

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Romčo, i já mám jednu otázku - ako to robíš, že mi vždy pri čítaní tvojich komentárov úsmev na tvári vyraší? A ano, buďme rádi za to, že to je úsměv a není to něco horšího ;-). Jsem ráda, že tě moje tipy baví. :-*

      Vymazat
  22. Dear Vivi, I'd love to try all the stuff, love lavender too, the products must be very good, I can almost smell through your sweet pics. Hugs and kisses my friend! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cara Lilli, sei incredibile come sempre. Grazie, baci ... ♥

      Vymazat
  23. Ten článek mi připomněl, že ostatním kupuju levandulové dárky, strašně mi to voní a ráda k levanduli čuchám, ale sama nic levandulového nemám. To musím napravit!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Netty, v tom případě zasedni ke stolu, vem do ruky propisku a začni psát Ježouškovi. ;-)

      Vymazat
  24. uplne to na me voni z tech fotek:D:) miluju levanduli♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že na tebe moje levandulové povídání zavonělo ;-).

      Vymazat
  25. levandule ♥ miluju ji a v tvém podání - znovu úžasné
    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  26. Vivi... dnes taková, taková...celá...levandulová:-) A mohu ji ve všech podobách...to jako, tu Levanduli, ale i Vivi:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi má, levandulová
      Úplně celá, celičká, levandulová
      Nádherně levandulová
      Levandulová

      Ne vždycky vařím dobroty
      A občas mívám teploty
      A nekapu ti do noty
      A často vzdychám - ach jo

      Tak to jsem zazpívala jen pro tebe, protože když má moje Lezarts ráda Levanduli i Vivi, budu Ti teď pod okny zpívat každou noc. ♥

      Vymazat
    2. Jen tak budu moci usnout, když mě trápí ta nespavost. V kolik budeš spouštět serenádu pod našim balkonem???:-D Abych byla včas v pyžamu a natáčkách, připravena hupnout do hajan???:-)))

      Vymazat
    3. Lezartsku, bývám u vás pod oknem od 28. listopadu každý večer mezi 19. a 20. hodinou - zpívám z plna hrdla, až celá nadskakuju, ale u vás jsou zabedněné okenice a nikdo neotvírá (jen nevím, jestli je to proto, že mě neslyšíš nebo proto, že slyšíš, ale radši děláš, že neslyšíš - pravda je, že líp kreslím než zpívám). ;-)

      Vymazat
  27. Když vidím levanduli hned si vzpomenu na náš výlet do Provence, odkud mám jedno levandulové mýdélko, které mi zaslouženě trůní ve skříni a hezky mi po něm voní všechny tričena :)
    Zdraví Eve.h
    PS: První sněžení je zkrátka romantika! O tom žádná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výlet do Provence, tak to jen ten nejstylovější způsob, jak sehnat levandulové mejdlíčko ;-).

      Vymazat
  28. Milá Vivi, já taky tak moc miluju vše levandulový. Krém, sprchový gel, svíčky, levandulový cukr, sušenky, kopce levandule v létě na zahradě. Ale představ si, že mám jednu kamarádku, která levandulovou vůni přímo nesnáší. Ne, nemám ji ráda o to míň, ale nemůžu to nikdy, fakt nikdy pochopit.
    krásný voňavý den. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, krásně se tady schází levanduloví milovníci, jsem ráda, že jsem se Ti trefila do vkusu. Budiž ti ke cti, že máš svou nelevandulovou kamarádku pořád ráda ;-), i když je mijasné, že u tebe asi nejí sušenky, cukr a ani se moc nezdržuje na tvé zahradě ;-).
      Děkuju, Majko, měj se krásně.

      Vymazat
  29. No Vivi... ty mi dáváš :D hned jsem musela jít na eshop a něco si objednat. Sice nemám ráda vůni levandule, ale celý jejich sortiment je tam milý a krásný, že se prostě nedá odolat. Ještě, že to můžu kompenzovat tím, že jsem jejich roztomilý věcičky nakoupila někomu pod stromeček :)
    Děkuju za skvělý článek, píšeš krásně a neobyčejně. Proto to tu pokaždé úplně hltám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Kačko, ani nevíš, jak jsi mě potěšila. Mám velkou radost, že se Ti moje články tak líbí. A co se týče obchodu Heathcote-ivory, úplně ti rozumím. Těžko odolat, ale proč odolávat, když žijeme jenom jednou? ;-))

      Vymazat