30.7.12

Krabice plná dárků aneb po dobrém skutku přijde hřích

Před rokem jsem dostala extravagantní nápad, že si s ušatou kamarádkou Míšou budeme posílat malá psaníčka. Bez ohlášení, nečekaně a pro radost. Prvopočátky našeho "penfriendovství" najdete tady. Je to skoro rok a nám se naše dopisovací přátelství (příjemně) zvrtlo. Napřed chodila malá psaníčka se žvejkačkou, s odznáčkem nebo bejsbolovou kartičkou. Pak přišlo DVD (to už byla trošku větší obálka). A pak dvě knížky, lesk na rty, dlouhatánský románový dopis polepený samolepkami a pytlík karamel. Ó, tak to já musím taky poslat víc! A tak jsem šla na poštu s velkou obálkou, abych vzápětí obdržela ještě větší. 

Nakonec to došlo tak daleko, že si posíláme "tématické zásilky". Jednou "filmovou", potom "letní", pak zas "francouzskou", "italskou", "retro" atd. Pošťák u nás zvoní celý uřícený (taky už ta pošta nevydrží to co dřív), sotva to "malé psaní" nese. Tentokrát jsem od něj (a jak se mu ulevilo!) převzala velkou krabici a vy se můžete na fotkách podívat, co všechno v ní bylo! Úplně jsem oněměla úžasem (jen nechápu, že moje nekonečně dlouhá užaslá němota mému muži drahému vůbec nevadila).

Co vám chci hlavně říct je to, abyste se po dočtení mého dnešního článku na vteřinu zastavili a zapřemýšleli, jestli by se náhodou nedala udělat někomu nečekaná radost. Třeba dávné kamarádce nebo někomu, o kom víte, že by ho tutově překvapení ve schránce rozdovádělo. Pošlete jen maličkost - kartičku s milým textem, žvejkačku, barevnou pohlednici, odznáček nebo bejsbolovou kartičku (ta by měla potěšit každého...druhého...bejsbolistu). Jen tak něco dát a nic za to nechtít...je to fajn pocit.
P.S: pokud se ptáte, jestli po vykonání takhle dobrého skutku můžete udělat něco nemravného, tak to je jasné - můžete. Kupte si klidně hříšně drahé boty a už o tom nemluvme.


Na fotce: velká krabice "Pinko Paris" (tentokrát s tématickou "letní" zásilkou) plná překvapení, Elle z roku 1998, hedvábná brož, můj oblíbený kufr polepený nálepkami.
  
A co všechno mě v krabici překvapilo? 
Plechovka "Kuba export" od kubánských doutníků, módní časopisy, CD, oplatky, krabičky s bonbónky, retro pohlednice, reklamní papírová rtěnka Guess, vzorečky krémů a parfémů, "čaj pro dva" Divoká vášeň a Earl grey, zrcátko ve zlatém pouzdře Estée Lauder, štrasová spona do vlasů, tužky se srdíčky, míchátka do nápoje, plakát a taška z Paříže, neónový lak na nehty, přívěsek na klíče, lesk na rty, šperky a časopis vytvořený přímo pro Vivi (vychází zhruba čtvrtletně v jednom jediném exempláři a "vydává" ho pro mě má milá Míša).

Na polaroidkách zleva: roztomilý starý pohled s popleteným méďou, stuha Givenchy, žluté pouzdro na doutníky, plakát Paris.

Najdete mě i tady: Instagram Vivi


Vivi podpis

105 komentářů:

  1. Vivi, já se jednou protrhnu smíchy z těch tvých hlášek! :D A dostalas opravdu opravdické poklady, věřím, že se srdíčko zatetelilo! :) Hezký den přeju! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Reny, serdce moje se tetelí i z tvých komentářů. ;-)

      Vymazat
  2. Úžasný nápad:) Děkuji za krásnou inspiraci:) Myslím si, že každého potěší milé psaníčko, které bude psáno od srdce:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, milé psaníčko musí být psáno od serdce ;-) a vážit aspoň kilo a půl - ať je radost pořádná, že?

      Vymazat
  3. Časopis pro Vivi, jak se jmenuje?
    No asi Vivi, že...:)
    Ráda bych si zalistovala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě někdy virtuálně zalistuješ.
      Jmenuje se "DeLuxe magazine" s podtitulem "pro kokršpanělku Vivi" ;-) - ta moje kamarádka Míša vymyslí i nemožné.

      Vymazat
  4. jé, taky chci speciální časopis přímo pro mě! :D
    Vivi, ty vždycky mě po ránu naladíš dobrou náladou :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, ještě lepší je mít "speciální kamarádku přímo pro tebe". Od kamarádky je už k vlastnímu časopisu jenom krůček ;-)

      Vymazat
  5. Wow so many cute little things! Amazing:)
    xx chris

    OdpovědětVymazat
  6. Moc krásný zvyk, příjemná zvrhlost (no dobře, ten pošťák asi tak nadšený není), hold nejste žádný troškaři, žejo :-) A bodejď by balíček plný takových skvostů nevyčaroval tolika radosti... Mimochodem doběhl k Vám už minulý týden ten ufuněný pařížský poštovský panáček? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terinko, kdybys mohla teď nahlídnout k mýmu počítači, viděla bys pařížský pohled a u něj růžový lísteček "poděkovat" - takže děkovací e-mail už se k tobě řítí! Jsi zlatá. Krásnější pohled jsem v neviděla!

      Vymazat
  7. No to je krása! Jejejej, úplně jsem se po ránu zatetelila. Měla jsem dnes v plánu jen hřešit, ale inspirovala jsi mě k tomu udělat ještě předtím někomu radost :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hanele, tak to se budu muset taky pořádně odměnit, když jsem jednu hříšnici od hříchu (i když dočasně) odvrátila a k dobrým skutkům přinutila. ;-)

      Vymazat
  8. Jů, to je úžasný nápad :)) přátelé by si měli dělat radost jen tak a nic nečekat na poplatků :)
    saras-island.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  9. to sú skvelé veci :)) určite potešili :))

    OdpovědětVymazat
  10. Ach drahá Vivi, že milujem tvoje články o tom hovoriť nemusím, ale tento nápad? :) U mňa získal 100 bodov, je to naozaj super - ty niekoho potešíš a potom čakáš čo ti príde späť :) Skvelá inšpirácia! A dostala si naozaj malé pokladíky (časopis Vivi? Tak ten by som si rada prelistovala) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mám velkou radost. Doufám, že je to 100 bodů z možných 100. ;-)

      Vymazat
  11. Naprosto úžasné :) Krásné, že se vám to malé dopískování rozrostlo ve vzájemné obdarovávání ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, vůbec jsme neměly tušení, že jsme takové megalomanky. Dřív jsme byla naprosto skromná děvčata ;-). Ale co, žijem jenom jednou!

      Vymazat
  12. Míša je ale nápaditá. Takovou úžasnou kolekci roztomilých věcičech bych dohromady nedala. Moc milé.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, Míša je úžasná a originální každým coulem, to je pravda. Ale Ty jsi zase dokonale elegantní a to taky jen tak "někdo nemá" :-**

      Vymazat
  13. Ty medvědí pohledy bejvaly moje nejoblíbenější. Když jsem byl malej (to už je sakra dávno), měl jsem celou sérii a bylo to pořádný maso! Uřezaný prsty, ovázaný zakrvácený hlavy... prostě takový roztomilý medvědi.
    No a ten čaj by měli přejmenovat podle Tebe, jejich Divoká višeň je fakt nuda!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skvělý! Narazila jsem na "medvědího znalce". Míša má tyhle pohledy ještě od svojí babičky, takže pro mě je to velká vzácnost, že se mi jich pár dostalo do ruky. Mám asi čtyři, ale nevadilo by mi mít jenom tři. Pokud chce "zd" poslat malou připomínku svýho dětství (sázím se, že zas tak dávno to není), stačí mi poslat na mejl adresu. Dřív měly děti nešikovný medvědi, dneska mají Itchyho a Scratchyho (ze Simpsonů). Doba jde zkrátka kupředu ;-).
      Ách, děkuju za vnuknutou myšlenku...určitě výrobce čajů kontaktuju. I když popravdě jsem na čaji četla "Divoká vášeň" a až ty jsi mi otevřel oči, že je to "višeň". Já si zkrátka věci někdy idealizuju.

      Vymazat
  14. Teda Vivinko, takovou krabici plnou pokladů bych chtěla obdržet taky :)

    OdpovědětVymazat
  15. Milá Vivi,
    tak to ja si píšem s jednou kamarátkou listy už dva roky a stále sme pri tých malých obálkach :D Naposledy som však vôbec nevedela, čo jej mám pribaliť a ty si ma teraz úplne inšpirovala :)) Skvelý článok! Ten nálepkový kufor je krásny, radšej sa ani neopýtam, kde a či vôbec sa dá kúpiť :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá K., tak to jsi chválená, že si taky posíláš s kamarádkou psaníčka ;-).
      Kufr jsem dostala jako dárek, ale léta jsem cestovala jen se starým odřeným batůžkem a jakýpak to byly zážitky! ;-)

      Vymazat
  16. To je krásný nápad. Dostala jsi moc hezké věci. :) Já tedy nic neposílám, ale čas od času kamarádky nebo přítele obdaruji nějakou maličkosti jen tak. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodná Verunka! Obdarovávání maličkostmi "jen tak" je bohulibá činnost a já tě chválím! ;-)

      Vymazat
  17. Taková zásilka, je na otevření bazárku. Nebo zakoupení velkého baráku, aby se tam následující zásilky vešly, protože to vypadá, že příště to může být zásilka velká, jako stěhovací vůz:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Renatko, jen mě nestraš. Nebo bych se Tě musela zeptat, jestli nevíš o nějakém pěkném domku v Provance (ideálně 7+1), kam by se daly uložit všechny moje poklady. A druhá otázka se týká sponzora nebo výhodné hypotéky ;-).

      Vymazat
  18. to sú ale poklady!!! v ďalšom článočku chcem vidieť, čo si kamarátke na oplátku poslala Ty :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nino, je to výborný nápad, ale čtvrteční článek je už připravený a tentokrát se nebude týkat poštovních zásilek; ukážu ti v něm jednu kosmetickou vychytávku a to, jak jsem se naučila kreslit otáčející se prase. :-)

      Vymazat
    2. Vivi, ani to mi nebude vadiť, pretože ja zbožňujem všetko, čo napíšeš :)

      Vymazat
    3. Ach, ty moja zlatá! ;-)

      Vymazat
  19. to je perfektný nápad :) niečo ako swap v usa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono je to v každý zemi podobný. Radost vypadá v USA i v Čechách úplně stejně ;-)

      Vymazat
  20. Takové krásné věci :). Myslím si, že je to skvělý nápad, v dnešní době už skoro nikdo neposílá dopisy. Myslím si, že je to škoda, mělo to své kouzlo :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není všem dnům konec. Můžeme to snadno změnit. Dneska Stefi určitě něco někomu pošle, že? ;-)

      Vymazat
  21. ty jo! to je perfekny napad.. a tusim sa vam to fakt zvrtlo :DD ved to su take male vianoce totok :DD ale este raz ..napaad uzas! rozmyslam,komu urobit potesenie.. nech ma krajsi den a ja tiez:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Paráda, tak ti přeju, ať se ti to taky pořádně zvrtne ;-). Malých Vánoc není nikdy dost!

      Vymazat
  22. Anonymní12:09

    Za ty nový drahý boty mi to stojí:)) Teď akorát kde sehnat baseballovou kartičku?:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Klidně může být i hokejová s Jardou Jágrem. ;-) A jednou jsem dostala starou kartičku ze žvejkaček s Madonnou, když byla holka jedna "eště mladá". ;-)

      Vymazat
  23. to je nejvic super! take bych chtela dostat takovou krabici :) Ikdyz my si s mou milovanou Lindickou posilame baliky s oblecenim :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Balík s oblečením? To vůbec není špatný nápad! Mou adresu znáš. ;-)

      Vymazat
  24. vy jste teda holky nezbedný! :D ještě že to ale děláte a my se o tom můžeme dozvědět a nechat se inspirovat (což už tu vlastně dělám každé pondělí) :P

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Výborně, milá Luci. A každý čtvrtek ;-)

      Vymazat
  25. Teda Vivi, to je naprosto perfektní nápad. A překvapuje mě, že vám to nadšení vydrželo tak dlouho a dokonce vymýšlíte stále něco nového, jako jsou témata. Není nad to udělat někomu jinému jen tak radost :))) Jsi opravdu inspirující člověk :))
    PS: Moc děkuji za tvůj milý komentář na mém blogu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michelle, no jo, už je to skoro rok, ale motivace je velká. A kde je motivace, tam je vytrvalost. Mám radost, že jsem tě inšpirovala ;-)

      Vymazat
  26. Anonymní13:00

    milujem tvoje fotky a clanky, pobavim sa a vzdy mam velku chut nieco tvorit alebo sa len tak radovat zo zivota
    Peti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peťo, tak to jsem nadšená, že můj blogový záměr se povedl ;-)

      Vymazat
  27. krasny napad..uplne ma tento clanok dojal k slzam, ako sa dokaze zvrtnut obycajne posielanie listov :) je to ako vystrihnute z filmu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Tino, když se tak dívám na tvou obrázkovou ikonku, ty jsi prostě taková moje citlivá a romantická "Audrey Hepburn", viď? ;-)

      Vymazat
  28. Přesně tohle dělám...poslat nečekaně někomu překvapení...nádhera:-)) Chvilku jsem nervózní, jak to ten člověk přijme atd. ale když se to všechno podaří, je to naprosto nepopsatelný pocit:-))
    Ale s nikým si takhle neposílám pravidelně, jste dobré:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, tleskám ti všema deseti. Jsi děvče stvořený pro lásku ;-)

      Vymazat
  29. Ach Vivi, ty jsi ma spriznena duse:) A to jsem zatim jeste nerekla takhle nikomu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hanýžko, vždyť víš, že u nás nastala vzácná shoda...je to oboustranná LOVE. ;-)

      Vymazat
  30. To jsou krásné zásilky! Pošťačky už mě taky docela znají, protože se s nimi vidím častěji než s mojí nejlepší kamarádkou :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže vlastně pošťačky jsou tvoje nejlepší kamarádky...;-)

      Vymazat
  31. To mě fakt nikdy nenapadlo! Skvělé, ráda dělám radost mým nejbližším a moc dobře vím, jak to pomáhá, když je člověku třeba ouvej. :)
    ~ The Diary Of Pie Rette ~

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám velkou radost, protože tuším, že možná brzy někdo z tvých nejbližších dostane nějaký dárek nečekaně, jen tak...aby mu nebylo ouvej.

      Vymazat
  32. Ciao Vivi! I can get what you mean!:) It is a really nice feeling, either receiving either giving. I recently got something from a far friend and it made me very happy! Kisses and happy monday dear!:*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Exactly, my darling.
      Lilli understands me! :-**

      Vymazat
  33. Vivi ja zboznujem beznu postu. vzdy sa tesim co v tom moze byt. dopisy z banky a rozne ucty by ale chodit nemuseli :D
    PS: skatulku kuba export mame aj my a mame v tom schovane siticko :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šitíčko? To je mnohem romantičtější nápad než ty moje doutníky -;)

      Vymazat
  34. To je krása, velmi originální nápad! Určitě také zkusím jedné své kamarádce něco poslat! :)

    OdpovědětVymazat
  35. Panejo, to jsou perfektní dárečky!!

    Já dneska udělala dobrý skutek. Rádio Impuls má "akci" s názvem Pošli dobré skutky dál. Většina lidí tam prosí o peníze, to si ale nemůžu dovolit (a ve valné většině ani nechci). Zapojila jsem se ale do tohoto přání http://poslitodal.impuls.cz/iva-peslova-pohlednice-k-narozeninam.html a poslala jsem slečně pohled :). Třeba to zaujme i někoho jiného a pošle taky.

    xoxo, S.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi takový zlatíčko! Je to krásnej nápad a sto procentně se účastním. Jen jsem ještě nevyšpekulovala, jak zjistit adresu na to milý děvče, abych jí taky mohla posla přáníčko. Pošlu určitě. A k tomu přidám ještě malej dárek. Děkuju mockrát za tip! Jsi moc hodná!

      Vymazat
  36. ja som niečo takéto robila tiež s kamarátkou, posielali sme si cukríky, ceruzky, pohľadnice.. ale potom ona prestala, ja som tým pádom zabudla.. je to škoda :) máš to super že vám to takto vydržalo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cukríky, ceruzky, pohľadnice - to zní krásně...možná bys mohla udělat překvápko a poslat té kamaráďuše zase cukrík alebo ceruzku ;-) a zkusit obnovit to vaše milé dopisovací přátelství :-*

      Vymazat
  37. WOW, nemám slov! Super věc, máš štěstí, že máš takovou kamarádku... :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím ;-). Aspoň je vidět, že štěstí nechodí jenom po horách, ale sedlo si i na Vivi! ;-)

      Vymazat
  38. Anonymní19:27

    Wáw, Elle z roku 1998? Tak to je pravý poklad! Kde je scháníš?
    Káťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, máš pravdu, stará Elle je poklad, který se ale špatně shání. Občas se zadaří v nějaké aukci nebo si na mě někdo vzpomene a Elle mi pošle. Dobro existuje :-D

      Vymazat
  39. Nádhera Vůči :)))))), Kate

    OdpovědětVymazat
  40. Anonymní21:21

    Ahoj Vivysku,
    no neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, mne Ti dif neukapla kroupa po precteni tvyho dnesniho clanku, fotosek a komentariku !!!!!! jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee, tvy dite se dme pejchou :) a chtelo by tu vsem rict, ze ses nejlepsejsi kamaraducha se fsim fsudy a nigdy te nevopustice !!!!
    Ja dnes obdrzela balicek od Vivi a skakala jsem do stropu nadsenim !!! vazne nejlepsejsi napad, takhle si dopisovat !!! ... to clobrdovi ouplne zvedne naladu a z nejsedivejsiho dne je ten nejslunecnejsi, nejkrasnejsi !!!! ... akorate ... jestli to bude takhle dal gradovat, to se ti postaci z nas opravdu zblazni :))
    Moc zdravi a liba vasnive (ano, divaka vasen, jakapak visen, chyba tisku!!! :)
    Tva usata kamaradka z Prahy,
    tajemna M :)
    PS haha to mi pripomina Tajemny M (em) pamatujes? Zahada hlavolamu, starej Maznak
    PS2 Volis Losnu nebo Maznaka?
    PS3 A co na to vsechno Jan Tleskac?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi takovej miláček, Mišo jedna moje, a fééélikánská kamaráďucha. Ty nejenže posíláš nejlepšejší balíčky, ale navíc píšeš správňácký, primisimózní a suprisimózní komentáře. ;-)) Řehtá se tu a pusu velkou jako Afrika ti posílá Tvý dítě jihočeský, který až se vrátí z chataření, hned ti napíše mejlačisko :-***

      Vymazat
  41. Tak to je naprosto úžasný! Už jen ten nápad s posíláním si dárečků a překvapení. Nemám slov :)

    OdpovědětVymazat
  42. Vivi, takový pěkný balíček ti přišel! Až je mi líto, že já žádného penfrienda nemám:-) Vlastně už si ani pomalu nepamatuju, kdy jsem někomu poslala dopis klasickou poštou...:-)

    OdpovědětVymazat
  43. Jéžiš, no to je super... kdysi jsem si podobně penfrindlovala s jednom kamarádkou z Polska, se kterou jsem se seznámila na letním táboře a vydrželo nám to asi deset let... pak to nějak vyšumělo do ztracena a dodnes mě to trošku mrzí... ale mám jednu kamarádku, kterou by takový dopis s minipřekvápkem určitě potěšil. Takže díky za príma tip a ještě tento týden posílám obálku! Pá, Vivi! L.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, možná bys i té kamarádce do Polska mohla poslat malou drobnost. Třeba by se vaše kamaráďuchování zase obnovilo, anebo aspoň jednou malou obálkou připomnělo. Mám radost, že jsem tě mohla inspirovat.

      Vymazat
  44. Tak o něčem takovém přemýšlím hodně často, aniž bych si to uvědomovala. Je krásné, že si navzájem posíláte takové radosti, ať vám to dlouho vydrží, ale snad se to nezvrtne až tak, že si začnete posílat vlastní muže či domy. :D
    Jdu teď do třeťáku a do dneška vzpomínám na kamarádku z dětství, kdy jsme se ve 4. třídě staly nejlepšími kamarádkami a přesně v té době se ona musela odstěhovat někam daleko. Hodně daleko. Vyměnily jsme si adresy a po čase mi od ní přišel první dopis a já skákala radostí po domě. Celkově přišly snad jen 2. Nastala doba internetu, icq a já se až po půl roce dozvěděla, že si mezi tím píše s ostatními kamarády na internetu (já ho ještě neměla). Když jsem tedy konečně měla i já tuto vymoženost, psali jsme si tam. Pak to ustalo. Nedávno se mi o ní zdálo, tak se mi zastesklo a napsala jsem jí aspoň zprávu na onen neřádný facebook a ona si mě jednoduše vymazala bez odpovědi z přátel a tak to už je. Ona má svou dobu a jiný život a já budu pořád ta, co vzpomíná a nezapomíná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Rony, muže URČITĚ NE ;-), ale kamióny s nákladem dárků - ty hrozí.
      Mrzí mě, že vaše kamarádství se jedním tahem dalo takhle vymazat. Možná (vlastně určitě) je to důvod, proč já sama Facebook vůbec nemám. Jen pracovní facebookovskou stránku, to je nutnost, ale jinak se téhle vymoženosti vyhýbám úspěšně už léta. Měřit počet kamarádů podle toho, kolik jich sleduje mou faceb. stránku? Na to jsem moc velký romantik. Radši oblíznu párkrát do roka poštovní známku.
      Tak hlavu vzhůru a můžeš napsat třeba mě ;-)).

      Vymazat
  45. Páni, to je krásné. :) Hrozně se mi dopisová tradice líbí, jen nemám nikoho, komu bych dopisy a balíčky posílala.. Prostě mi radši kamarádi pošlou SMSku nebo napíšou na FB, je to smutné. Ale přemýšlím o tom, jak se na internetu vytváří komunita lidí z celého světa a posílá si pohledy. To by se mi líbilo. Tak se možná připojím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, tak to je přesně ono. Přehlcenost faceboovskými a internetovými "přátelstvími" se jednou někde musí zpomalit a třeba i zastavit...třeba právě tím posíláním pohledů. Zkus to určitě.

      Vymazat
  46. jé, já chci taky takovou kamarádku!! Měla jsem, na základní škole, ty dopisy si ještě schovávám. Ale zmizela mi ve světě. To jsou nádherné věcičky!!! Hlavně když víš, že ten druhý balíček rozbalí a roztetelí se radostí, viď? To potěší nejvíc!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn, všechny kamarádky obvykle někde zmizí, hlavně ty "školní", ale na každou z nás někde čeká ještě jedna další - opravdovská, dospělácká.

      Vymazat
  47. Vivi, Ty máš vždycky úžasný nápady, víš to? A hlavně...vždycky stylový, že. Pěkně se vám to zvrtlo, ale možná vás budu následovat a nějakou rošťárnu pošlu svým překvapeným kamarádkám:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, ano - rošťárnu udělej (to já ráda slyším), nějakou, na kterou tvý kámošky jen tak nezapomenou ;-).

      Vymazat
  48. To je hezké, kdysi jsem si takhle se sestřenicí posílala "putovní podkolenky" :D

    OdpovědětVymazat
  49. To je fakt krásný, to, co s kamarádkou vyvádíte :)

    OdpovědětVymazat
  50. You have a very nice blog!

    http://mentrend.blogspot.be/

    OdpovědětVymazat
  51. boziiinku! to musi byt naozaj fakt super kamoska! :) krasne vecicky si dostala. Ja mam hrozne rada vselijake malinke vecicky, ktore mi pripominaju kde/s kym/kedy som bola :) nuz ale moja izba sa potom premiena v skladisko :'( kiezby som mala nejakeho maleho mileho muzika sluhu, co by mi v tom upratoval a organizoval do dennickov <3
    a to o tom muzovi ma velmi pobavilo! ty si taka ukecana ako ja asi :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Meli, však jsem u tebe jednou kousíííček tvojí izby viděla a byla jsem blahem a štěstím bez sebe ;-). Všelijaké malinkaté (ale v množství velkém) věcičky já miluju! Asi všichni chceme mít doma malého milého mužíčka, tak zvaného skřítka Pořádníka. V e-shopech není (zatím) k sehnání...eh.
      To není ukecanost, moje drahá, tomu se spíš říká "mít v životě co říct" :-DD

      Vymazat
    2. :D aha! no to znie lepsie!

      Vymazat
  52. Love your blog!
    btw, I've just followed you, mind to follow me back? :)

    http://amaliafajrina.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  53. Tak to je úplná bomba, která po vybuchnutí vychrlí spoustu super věciček :-) Je nádherné, že přátelství s kamarádkou si takto obohacujete...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Magdi, úžasný příměr, ty jsi můj poeta ;-)

      Vymazat
  54. Anonymní6:49

    Kouzelna Vivi, mam ted takove smutne obdobi, ale pri cteni Tveho noveho clanku a pri prohlizeni rozkosnych fotek jsem se musela usmivat! Mas jedinecny talent na psani! Je to ciste, jednoduche a pritom vtipne a ...pikantni!:) Nadherny zpusob jak si udrzovat a pestovat pratelstvi! Mne by si u kazde obalky ci balicku chvely prsty nedockavosti! Asi budu muset neco takoveho taky navrhnout!
    Krasny den!
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci,
      děkuju za krásný slova, mám z nich velkou radost. Teď přemýšlím, jak bych mohla (kromě svých článků, ve kterých se o to potěšení vždycky snažím) svou milou čtenářku potěšit a vhodit jí do jejího smutnýho období "míček radosti". Tak pokud si přečteš tenhle můj komentář, napiš mi svou adresu na e-mail a určitě u tebe zazvoní pošťák. Já jsem zastáncem toho, že lidi si mají dělat radost, pokud to jde. A tohle jde, no né?! ;-)

      Vymazat
  55. Tohle by mě asi nikdy nenapadlo.. je to krásný zvyk, nápad, cokoli co chceš :) úplně mě to okouzlilo!!

    OdpovědětVymazat