16.8.12

Odvážná vůně pivoněk...Madonna už to zná!

Letošní letní dny jsou cítit višňovou zmrzlinou, stránkama knížek, deštěm, kufrem nasáknutým vůní dálek a pivoňkama. Myslela jsem si, že když mě létem bude provázet pivoňková toaletka, že budu úplně celá, celičká květinová. Že se kolem mě utvoří omamně růžový obláček, a že se ze mě stane romantická víla Paeonia, oblečená jen v průhledný světle růžový sukýnce, běžící bosa v trávě, prosta všech neřestí a starostí. Ale to je jen jedna strana voňavý mince.
Toaletní voda Pivoňka od L´occitane je totiž sice božsky jemná, ale pak se rozvine do necudný svůdnosti, která mě (na chvilku) vyvedla z míry. Ale vzpamatovala jsem se rychle - odhodila růžovou sukýnku, bosý nohy obula do černých podpatků a starost v hlavě jsem měla jedinou - jak si pořádně užít den. Troška hříchu, troška nevinnosti....ideální vůně pro každou Madon(n)u. Můžete být světice, ale na chvíli se cítit jako popová diva. Můžete být rafinovaná svůdnice, ale na chvíli se cítit jako čistota sama.
Nejznámější Madon(n)y z mýho kostkovanýho sešitu si neprohodily omylem "bubliny" s textem, kdepak! Jejich překvapivý slova jsou jen přímým důkazem toho, jak zábavně a příjemně dokáže pivoňková toaletní voda omámit smysly a měnit charaktery. Ale nebojte  - jenom než vyprchá!
A čím voní vaše léto?




Není Madona jako Madonna...
...pro první je vůně ďábelsky sexy, pro druhou spíš nebesky čistá. A já vlastně souhlasím s oběma. 

A něco málo ze Šimona a Matouše, co se nám sem k těm dnešním kráskám docela hodí: 
"Když jsem byl malej, zjevila se mi Madona. Řekla mi, že budu buď světec nebo pitomec". 
A já jen doufám, že je těch světců na světě přece jen víc...;-)



Na fotce zleva: dekorační látková pivoňka, krabička toaletní vůně Pivoňka, moje oblíbená saténová košilka se třpytivou krajkou a stará italská pohlednice.
Vivi podpis

88 komentářů:

  1. Pivoňka kam se podívám... Ta vůně je u mě č. 1 :-)
    Jo a ten poslední obrázek se mi tuze líbí! :o)

    OdpovědětVymazat
  2. Smekám před tebou. Nechápu, jak dokážeš stvořit takový skvělý článek o jedné voňavce. To už se nenaučím. Mně bavila víc čísla...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó Marti děkuju; škoda jen, že jsme spolu nechodily do školy. Já totiž měla vždycky kamarádky, který bavily víc čísla - o písemkách je praktický, když jedna umí matiku a druhá češtinu. ;-)

      Vymazat
  3. Vivi, tyhle dve Madonny na jedne strance jsou proste nej....pivonka okouzli kazdeho:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, jó, Madona s Madonnou jsou od teď nejlepší kámošky, i když jenom v mým kostkovaným sešitě ;-).

      Vymazat
  4. Krásný článek :) Já nejraději používám Guess - I'm yours :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vivi já jsem měla pivoňkový sprchový gel a teď používám pivoňkový pudr se třpytkama :) Voní fakt hezky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, kolem toho jsem pořád chodila jak mlsný pes a ne a ne koupit... no nakonec jsem se neodhodlala... vždycky se rozhodnu, až ta celá řada zmizí. Tak jak s těma pivoňkovýma šminkama... :-)

      Vymazat
    2. Pudr se třpytkama taky mám, je to takový luxusní "sypání", ale jsem hrozně líná ho používat, tak aspoň zdobí toaletní stolek ;-)

      Vymazat
  6. cha cha,tak ta fotečka s Madonama nemá chybu. Ten nyvý pohled světice... :D Na mě teda ta pivoňková vůně je moc sladká, dávali mi ji testovat, a ten pudřík, co píše Hanele, ten se mi taky líbil, no ale já jsem u Occitánů spíš na pomerančový květ. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn, já věděla, že ty můj "madonský vtípek" oceníš. ;-) No a mě ti právě vůbec sladká nepřijde. Dokonce jsem se těšila na slaďoučký pivoňky, ale cítím tam asi hodinu po rozležení takovovou peprnou pikantnost - docela překvapení. Zdravím Binnodanečka. ;-)

      Vymazat
    2. Vivi, napadá mě, ono možná na každém se to rozkládá jinak. Například kamarádka když si přinesla do práce Cacharel Amor Amor, voněla jako sladký bonbón , chtěla jsem to taky, a když jsem se tím navoněla, smrdělo to ze mě jak nahnilé ovoce. :/

      Vymazat
    3. Určitě, to máš pravdu. Proto nikdy neříkám o žádný vůni, že "je strašná", jak někdy čtu v diskuzích o parfémech. Pro někoho může být konkrétní parfém absolutně dokonalá vůně, pro jinýho nenositelná záležitost. Je to o tom, jak se který parfém snese s naší chemií. Já osobně Amor Amor nevydržím čichat dýl jak 5 minut na nikom, bolí mě z toho palička ;-). Zkrátka, drahá Binn, držme se pomerančových květů ;-).

      Vymazat
  7. Já chci taky višňovou zmrzlinu, a pivoňky a cítit se jako obě Madony dohromady a lítat v růžový sukni po louce a v černých podpadcích po městě a vozit se na růžovým omamným obláčku jako ty Vivi.
    Ale já jsem v práci. Tak že alespoň děkuji za pětiminutové přííííjemné vytržení z procesu:-)
    PS: Vivi zase dneska válí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi tak zlatá! Tisícerý dík za úsměvy, který mi vždycky tvoje komentáře vykouzlí, ty můj milý poeto ;-).

      Vymazat
  8. ja sa pri tvojich príspevkoch nikdy nezmôžem na nič iba na priblbý úsmev a hovorím si, ako to tá robí, že je tak skvelá ;)
    s tebou začínam ráno vždy pozitívne a ty vieš, že to potrebujem ako soľ :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tetelím se radostí, děkuju moc :-**

      Vymazat
  9. Vivinko ja milujem pivonky. aj tu nadhernu vonu, aj ich vzhlad. Po tejto toaletke som uz poskulovala, tak zrejme opat zbehnem do obchodiku :) Krasny den prajem

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá, věřím, že nebudeš zklamaná a vůně pivoněk tě bude provázet i se svou kouzelnou rafinovaností každičký den ;-).

      Vymazat
  10. Ty dvě Madon(n)y mě na jedné stránce pobavily a poslední obázek je nádherný! Máš vždy skvělé nápady a moc se mi líbí, jak dokážeš barvitě popsat vůni. :)
    Pivoňku doma mám, ale od YR a je docela intenzivní. moje zamilovaná vůně je Burberry Body. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, to jsem moc ráda, že jsem tě pobavila i potěšila, ty mě svým komentářem taky. Burberry Body bude určitě krásná i na podzimní dny, kdy je ještě teplo, listy na stromech hrajou barvama a po cestě do práce nám z kelímků voní horký kafe. K tomu bude BB dokonalá.

      Vymazat
  11. Stále dokonalé koláže.
    Na víc, takové ženy jsou nejlepší. Na venek jemné, hodné, slušné, muž má o ně touhu pečovat. A však netuší, že uvnitř se skrývá řádná ďáblice. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, milá Rony! :-**
      Jasně, nejlepší je anděl s ďáblem v těle ;-).

      Vymazat
  12. Anonymní9:56

    Vivi ty fakt dokážeš stvořit přímo božské články. Pivoňková vůně mě na první počuch moc neokouzlila, ale dneska se za ní zastavím a zkusím jí dát druhou šanci ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michell, děkuju za božský kompliment ;-).
      Někdy "druhý počuch" rozhodne...

      Vymazat
  13. M. a M. spolu? Kam ty na to chodíš? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá S., všechno je to zapsáno v mým kostkovaným sešitě, stačí ho jen otevřít a pak už vznikají články "samy" ;-).

      Vymazat
    2. Hádám, že kostkovaný sešit skýtá mnohá tajemství a že se nedá jen tak koupit, jaká škoda :)

      Vymazat
  14. Vivi, opět máš pravdu...vůně pivoňěk je okouzlující a pro každého jiná. Já osobně mám pivoňky moc ráda...i když vlastně samostatnou pivoňkovou vůni nemám doma ani jednu :( třeba s tím něco udělat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michelle, stejně je úplně nejkrásnější, když se člověk prochází ráno na trhu plným ovoce, zeleniny a květin a z každýho druhýho stánku voní opravdovský pivoňky...ten pocit miluju! ;-)

      Vymazat
    2. Moje babička pěstovala pivoňky na zahrádce na vesnici a to byla tedy vůně...to je uplně nejvíc nej :)))

      Vymazat
    3. Nikdy bych si nemyslela, že tohle napíšu, ale já tu vůni z babiččiny zahrádky úplně cítím.

      Vymazat
  15. Aneb... jak psát i voňavce s ostrovtipem :) Já vůně celý rok střídám, ale co se týče vůně léta, pak je to určitě vůně smůly na borovicích, co máme za domem :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, chápu, to je nádherná přírodní voňavka ;-)

      Vymazat
  16. Já teď nejraději voním květinami, protože jsem se o ně po dlouhé době začala zajímat.
    Madona i Madonna určitě mají pravdu, ta vůně na mě "dolétla" už jen při čtení článku.).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Květinová Johanko, Madony mají prostě skvělý vkus ;-).

      Vymazat
  17. milá vivi, načo si zaobstarať knihu o tom, ako konečne prísť k sebavedomiu a sexepílu, keď mi stačí jedna pivoňka? nesmierne Ti ďakujem za tip :) s pozdravom, tvoja verná čitateľka Madona

    OdpovědětVymazat
  18. Milá Vivi,
    tak jsem čekala až jsem se dočkala...když jsem četla tvůj fantasticky svůdný a voňavý článek myslela jsem na tu nádhernou vůni. Ujíždím na této toaletní vodě stejně jako ty. Vrcholem slasti je pro mě když si na sebe dám ještě lesklý posyp také s pivoňkovou vůní. Znáš ho? Musíš ho mít!! Už jen ten flakónek je slastně hříšný:)
    Přeji ti kráásné pivoňkové léto
    Vlaďka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vladíčku, tak to už se moc těšim, až na našem plánovaným setkání budeme obě vonět jako dvě pivoňky a možná se tak budeme i červenat. ;-)

      Vymazat
  19. Anonymní10:30

    strašne sa mi tvoj blog páči, je to originál, ktorý ma dostáva na kolená s každým novým článkom
    pekný deň praje Marika (alebo Madonna?) :)

    OdpovědětVymazat
  20. Krásně napsané, zase! Jak jen ty to děláš! Tu vůni neznám,ale podle toho co říkáš, určitě krásně voní. A říkám ti, ty by si měla být nějaký prodavač nebo tak, ty by si člověku prodala i jeho vlastní nos. =) Tak to na mě působí. Ale samozřějmě to je kompliment.
    Jinak nejvíce se mi líbí ten citát na konci =D světec nebo pitomec! =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za primisimózní komentář i "obchodnický kompliment". Ono je to snadný, píšu jen to, co si myslím a slova mi přicházejí na klávesnici samy od sebe. Takže žádná moje zásluha. ;-)

      Vymazat
  21. To je velice krásné, do této chvíle jsem vůni nevěnovala až takovou pozornost, ale teď už to ani jinak nejde... Budu ji muset aspoň očmuchat v obchodě (a potom někoho přesvědčit, že mi ji chce koupit...:D)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, mně se osvědčilo psaní dopisu Ježíškovi. Píšu mu seznámek už od jara, aby se kluk ušatej před Vánocema nenudil. Takže to taky zkus a na první místo dej něco pěknýho od L´occitane, to nikdy nezklame. ;-)

      Vymazat
  22. ViVi, já žasnu nad tvými články, umíš tak skvěle napsat o čemkoli.. Hned mám chuť běžet koupit si pivoňku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda tě tu zase vidím, milá Jeannette, tím spíš, že jsi ke mně přispěchala s tak laskavým komentářem, děkuju ;-).

      Vymazat
  23. Není Madonna jako Madonna :D. Pěkný :D.

    OdpovědětVymazat
  24. Opísala si to tak skvele, že by som ju hneď najradšej ovoňala a obklopila sa tou vôňou omamnou ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, tak tomu říkám perfektní plán ;-).

      Vymazat
  25. Moje milá Vivinko, prosím tebe, jak to děláš, že o pivoňce dokážeš napsat tak krásný a skvělý článek? Tleskám, zasněně koukám z okna a pravděpodobně vyrazím do města ve svých červených lodičkách :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evelins, dneska se budu pořád koukat holkám na boty a jakmile uvidím červený lodičky, budu doufat, že jsem narazila na tebe :-*. Děkuju za tvou další milou návštěvu.

      Vymazat
  26. Vivinko, krásně jsi to vytihla! Po pivoňkách voní teď i moje léto, ta vůně je opravdu nádherná:-)

    OdpovědětVymazat
  27. Hi Vivi! you made me so curious now I want to try it! It must be smell so good!:) Kisses dear and have a great weekend!

    OdpovědětVymazat
  28. M.I.L.U.J.E.M. tú vôňu. Kúpila som si z tej sady totálne všetko asi. Nová Verbena ma vôbec neoslovila, citrusy u mňa doma nie:P

    OdpovědětVymazat
  29. hmmm, omamné, až sa mi z tej vône zatočila hlava...musím vyskúšať, momentálne milujem vône tie verbenové, citrusové, melónové...a vrátila som sa k svojej starej láske /Iceberg- twice/, vždy keď ju ovoniam prenesiem sa v čase...mám o desať rokov menej a cítim sa "mladá a krásna" :) Biba

    OdpovědětVymazat
  30. Posílám vám tisíc díků za milý a laskavý komentáře - úplně je hltám a vás taky :-**

    OdpovědětVymazat
  31. Ja úplne milujem tie tvoje koláže !

    OdpovědětVymazat
  32. Anonymní17:31

    Krásné a originální články.Po vůni toužím už docela dlouho a něco mi říká,že dál už to bez ní nevydržím! K.

    OdpovědětVymazat
  33. jako vždy roztomilý a originální článek :) obávám se, že i já brzy vyrukuju se svojí pivoňkovou verzí :) aby se za to na nás milé dámy nezlobily :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v pivoňkovém světě je moc hezky, Rendy, a já jsem si jistá, že to dámy ocení ;-)

      Vymazat
  34. Anonymní18:14

    Hned jak jsem dorazila do kancelare, vrhla jsem se k pocitaci a ANO, je tu uzasna (vonava) Vivi a jeji ctvrtecni clanek!
    Kolegynka se mne pta, proc se tak usmivam.. Proc asi? To je zas tak mile a kouzelne pohlazeni! Budu ji muset Tvuj puvabny blog ukazat, at se blazene usmivame obe! Skoda, ze zde L'occitane nemame, bezela bych si hned cmuchnout! Vune mam moc rada, jsou pro mne takovy cichovy denicek..
    Lucie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucinko,
      mám tak velkou radost, že jsi ke mně zase přišla na návštěvu a potěšila mě svým krásným komentářem. Tvůj blažený úsměv, jak píšeš, to je pro mě obrovská blogová odměna. Tak se mi v těch cizích dálavách pěkně usmívej (a klidně i s kolegyní, ať máte veselou kancelář - je to potřeba); dneska se těším, až zasednu k e-mailu pro tebe.
      :-**

      Vymazat
  35. Vivi, nevím co bych bez tvého blogu dělala ! :) Jsi úžasná !

    OdpovědětVymazat
  36. Krásné, jako vždy! Kate

    OdpovědětVymazat
  37. Moje léto voní posekanou trávou, jahodama a sluncem.
    Škoda, že se k nám na Valašsko L'Occitane ještě nedostalo :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máš krásně voňavý léto, milá Juno :-*

      Vymazat
  38. Milá Vivi..
    Kolik máš prosím Tě těch voňavek?:-)
    To bych chtěla vidět..Tvou polici posetou vůněmi:-)Pivoňku určitě vyzkouším..
    Já se halím letošní léto do slunečné vůně Sun od Jil Sander..
    Voní,jako opalovák:-)
    I u plotny mám pocit,že se opaluji u moře:-)
    Spousty krásných voňavých zážitků Ti přeji milá..
    Brigit

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Brigitko,
      je jich tolik, že bych si bez problémů mohla na trhu otevřít voňavý stánek s parfémy. Vlastně je to u mě tak, že pořád hledám TU SVOU životní vůni. Na světě je tolik vůní a parfémů a já chci všechny, úplně všechny vyzkoušet a nakonec si nechat tu jedinou, pravou ;-)
      Sun od Jil Sander jsem doma taky měla...je to jako ležet u moře, máš pravdu.
      Děkuju za přání, jsi moc hodná.

      Vymazat
  39. Vivi, jako vždy vtipná a originální:-)) Přeji krásný víkend. Jana

    OdpovědětVymazat
  40. Lucinko !
    Za chvíli zase odjíždím ( a před chvílí jsem přijela ) Ale musím ti alespoň v rychlosti napsat !
    Ty s touhle toaletkou jsi určitě naše úplná pivoňková Madon(n)a ! ;) A jsi vždycky tak originální ! :)

    Pusu :*

    OdpovědětVymazat
  41. Anonymní10:03

    Moc jsem se nasmála, díky za další článek Vivi!Dnes jdu pivonku očmuchat! 8-))
    Krumlovská fanynka 8-))

    OdpovědětVymazat
  42. ZNit to ako nieco pre mna! :) ale ta nevinnost by fungovala asi iba 20% casu 3:-)
    moje leto voni inymi kvetinami - vlcimi makmi! Vonavka Kenzo - Flower je moja oblubena uz dlho :))

    OdpovědětVymazat
  43. Hey nice blog! follow each other?

    http://areyougonnabemygirl.tk/

    OdpovědětVymazat
  44. great blog! i love peonies. following you =)

    www.davonglisa.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  45. Moc děkuju za všechny vaše lovely komentáře :-***

    OdpovědětVymazat
  46. Milá Pivivivoňková vílo, jako vždy, máš, úžasné-letně-bláznivé nápady. Jak uvidím růžovou sukénku běhat bosky po louce a Madona bude zpívat, "chytila jsem na pasece motýlka" budu vědět, že za to můžeš jenom Ty:-D

    OdpovědětVymazat
  47. Já chci tu satenovou kosilku a to moc a moc :-)
    Bež Vivi, bež trávou, mé mladší bezstarostne já tam běží s Tebou. Děkuji Ti za tak úžasný článek, díky němuž jsem se mohla opět i ja sama chvilku brouzdat letní rosou :-)

    OdpovědětVymazat
  48. Já chci tu satenovou kosilku a to moc a moc :-)
    Bež Vivi, bež trávou, mé mladší bezstarostne já tam běží s Tebou. Děkuji Ti za tak úžasný článek, díky němuž jsem se mohla opět i ja sama chvilku brouzdat letní rosou :-)

    OdpovědětVymazat
  49. Nic proti nikomu, ale ty jsi pro me ta nejlepsi kosmeticka recenzistka na svete:) A mozna ani mimo nej tak skvelou nemaji:)

    OdpovědětVymazat
  50. madona je taky muj favorit. vlastne obe jsou :)
    http://she-is-the-1.blogspot.ch/

    OdpovědětVymazat