17.11.12

Skřítkové od L´occitane aneb na pohádky nevěřím (?)

Víkendový dýchánek na vintage blogu začíná a tentokrát se spolu se mnou přihlásili o slovo malí navonění skřítci. Drmolili pořád dokola něco v tom smyslu, že letošní Vánoce budou mít obzvlášť silné magické kouzlo (fakt?) a kormidlovali mi před očima stříbrnými hůlkami, ze kterých létal třpytivý prach. A já hloupá si myslela, že nikdo není upovídanější než já! Všechna jejich slova byla ale zbytečná, protože najednou mávli svou kouzelnou hůlkou a na stole přede mnou se objevilo něco voňavého z vánoční limitované edice Feuilles Magiques od L´occitane...Skřítci brebtali jak o závod dál, ale já zmizela v koupelně...A dopřála jsem si při sobotním ránu namouduši nevídaně slavnostní okamžiky.
Zatímco sprchový peeling Feuilles Magiques mě svými drcenými skořápkami lískových oříšků přesvědčil o tom, že se mi to všechno jenom nezdá (je šetrný, ale důkladný), tělové mléko se pak postaralo o to, aby moje pokožka byla pěkně jemná, vyživená a hlavně krásně voňavá. Považte - když se dá dohromady verbena, vanilka a lískové oříšky, nemůže vzniknout nic jiného, než nevšední vůně. Po koupeli jsem byla tak příjemně slavnostně naladěná, že bych si nejradši oblékla svoje nejlepší koktejlky a šla si smlsnout rybu se salátem (nic naplat, všechno má svůj čas..).
Vyšla jsem tedy z koupelny, abych všechny své dojmy pověděla skřítkům, ale nikde nikdo. Zmizeli jako pára nad hrncem a kdybych neměla tak voňavou pokožku jako důkaz, vsadím se, že byste si mysleli, že mám až příliš bujnou fantazii!



Zleva na fotce: vánoční figurky (porcelánové ozdoby), tabulka pro psaní vánočních přání (je protivně malá), sprchový peeling a tělové mléko z vánoční limitované edice Feuilles Magiques.


Vivi podpis

60 komentářů:

  1. Milá Vivinko,
    a slyšela jsi, že ti malí upovídaní skřítci nenavštěvují jen tak někoho, ale jen pár vyvolených, kteří každý týden svým pozitivním přístupem, empatií a malými radosti dělají potěšení druhým? Takoví lidé budou prý odměněni za dobro, které šíří.. A Ty, Vivinko, to dobro šíříš ve velkém. Je radostí s Tebou strávit po ránu pár minut a ve Tvé přítomnosti vypít ranní čaj :)
    Krásnou sobotu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemohla jsem začít svůj blogový den líp než přečtením si tvého milého komentáře. A já se bála, že si budeš kvůli těm skřítkům myslet, že moc piju :-D.
      Jsi zlatíčko, děkuju :-*

      Vymazat
  2. Ahoj Vivi, už jsem je viděla, ve středu když jsem si byla nakoupit zimní šatník. :)Jsou luxusní, dokonce jedna loccitanová slečna rozdávala něco zdarma, ale když jsem se přiblížila, tak zmizela v hlubinách obchodu, vrrr. :D Tak asi taky byla skřítek. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Binn, někdy je potřeba skřítky chytit za šos a nepustit, dokud jim z kapsy kabátků nevypadnou všechny voňavé poklady...rychle je pak posbírat a upalovat pryč. Takže příště už budeš vědět, co dělat, viď? ;-)

      Vymazat
  3. Mila Vivi, niet pochyb, ze ty si majsterka slova :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Olalá, to je móc pěkné, děkuju ;-).

      Vymazat
  4. Já miluju tvá poetická víkendová povídání! To kakao vždycky nějak lépe chutná, když si u něj mohu přečíst tvůj článek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evelins, jůj, ty máš kakao??? Pošli mi taky hrnek s horkým "kakajíčkem" a k tomu, prosím pěkně, bábovku.

      Vymazat
    2. Vivinko, a může být místo bábovky štrůdlík? Včera se mi extrémně povedl ;-)!

      Vymazat
    3. Evelinko, anoooooo! Že se vůbec ptáš! ;-) Oblíznu všech deset prstů! ;-)

      Vymazat
    4. Tak mi drahá Vivinko do mejlíku hoď svoji adresu a sladké překvapení tě v týdnu nemine :-)

      Vymazat
  5. Anonymní9:27

    Já bych Ti věřila, i kdybys měla tu nejbujnější fantazii:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi moje milá důvěřivá Honzinka, viď?! ;-)

      Vymazat
  6. Milá Vivi :) ty Tvoje články, to je radost číst, píšeš to jako kouzelnou pohádku :)
    Prostě nádhera :)
    krásný den ;)
    Jane :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jane, a stejná nádhera je číst tvoje komentáře. Děkuju ;-).

      Vymazat
  7. Vypadá to krásně! U Rendy jsem zase viděla tu růžovou řadu a tak mam pěknej přehled :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růžová řada zní zajímavě, tu vůbec neznám...mám co dohánět. ;-)

      Vymazat
  8. Téda, oříškový peeling? Ten by se mi hodně líbil!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vlastně by to znělo ještě líp, kdyby to byl "jen" oříškový peeling s troškou vanilky; ta verbena mu sice dodává svěžest, ale na svěžesti já o Vánocích netrvám. Nejradši se halím jen do hřejivých vůní...;-)

      Vymazat
  9. "verbena, vanilka a lískové oříšky" ♥
    to znie ako Vianoce. mňam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bashi, no jo, už klepou na dveře! ;-)

      Vymazat
  10. Milá Vivi,

    jak tak na ten tvůj dnešní příspěvek koukám, mám dojem, že Vánoce jsou opravdu už úplně všude :)). Já jsem si koupila čokoládovo-fíkový krém od Balei a té vůně se nemůžu nabažit. Už aby byly Vánoce :)).

    P.S.: Krásný design! To ty sama :))?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klér, design je dílem skvělé Silvi z blogu "silvidesign" (však ji dobře znáš) a dílem mého muže. Co já bych si bez těch dvou počala?! :-D
      Já jsem opravdu hodně vánoční typ, takže teď už tu pomalu začínám všechny připravovat a ladit na vánoční notu, nedá se nic dělat.:-) Čoko-fíkový krém...můj bože, to existuje? Musím mít!

      Vymazat
    2. Tak jim vyřiď, že se jim to moc povedlo ;)).
      Já už jsem vánočně naladěná dlouho, takže rozjíždím blogovou vánoční mánii :D. A ten krém je limitka od Balei, tak honem do Dm, ať na tebe zbyde ;)).

      Vymazat
    3. Určitě, děkuju ;-).
      Ó, já jak slyším, že někde probíhá "vánoční mánie", tak tam hned běžím. ;-)

      Vymazat
  11. Milá Vivi, taky mám ráda L´occitane. Mám doma taková malá kulatá mýdla, úžasně voní! Jo a pivoňkový lesk na rty, ten taky zbožnuju :-) Zase mě tu lákáš! Ale jak tam nejsou ostružiny .... asi odolám :-) Já si udělala radost včera s mým milovým Dr.Hauschka.Ale oříšky s vanilkou zní úžasně. Krásnou sobotu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Báro, a to mě moc zajímá - jakoupak radost sis u Hauschka udělala?! Já si teď nově mažu packy jejich kdoulovým krémem s trnkou a šalvějí a to je tedy opravdu "óda na radost". ;-) Měj se krásně :-*

      Vymazat
    2. Vivi, navštívila jsem jeden kosmetický salon, kde přímo pracují s s Hauschkem http://photographyasmyhobby.blogspot.cz/2012/11/zeny-hyckejte-se.html No a na radu milé paní kosmetičky jsem si pořídila další kousky do sbírky :-) Kdoulový krém, pleťové mlíčko, mám i krém na ruce. A dlouho jsem pošilhávala po tělovém mléku Citron & Lemongrass a sprchovém krému Citron. Poslední dobou se trochu rozmazluji :-) Ovšem nutno podotknout, že návštěvu salonu jsem dostala jako dárek k narozeninám a skvěle jsem si to užila.

      Vymazat
    3. Báro, no jé, ty umíš žít! Tak se mi to líbí! ;-) A přinesla jsi mi báječnou inspiraci...to ti je ale určitě jasný ;-).

      Vymazat
  12. Co je z Francie miluju, co je z Provence miluju nadevše. Jídlem počínaje :-)), kosmetikou konče. To fakt můžu. I skřítky :-). Přeji Ti, Lucinko, krásný víkend . Pusu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to je príma, že jsem se ti trefila do francouzského vkusu. Všechny krásy světa musí začínat napřed jídlem a pak se uvidí. ;-)

      Vymazat
    2. Lucinko, ty mě dovedeš tak potěšit, tak pohladit po dušičce, dát takový pocit vyjímečnosti...jsem tak ráda, že mi sem "cosi" zaválo a dalo mi tě poznat:-) Jsi anděl :-) ( myslím, že jsem tě prostě potřebovala, protože nic není náhoda...)

      Vymazat
    3. Já si létám, já se vznáším! Jsi nejmilejší. :-**

      Vymazat
    4. A máš pravdu, Hani...já taky nevěřím na náhody. Jedině, že by to byla "náhoda Osudová" :-)

      Vymazat
  13. Milá Vivi,

    díky Tvému minulému článku o L´occitane jsem se i já konečně odvážila vejít do místní prodejny v Bordeaux. Byla jsem okouzlena. Prodavačky byly velmi milé a já se nemohla rozhodnout co "potřebuji" více. Tělové mléko, krém na ruce, vůni, balzám na rty,..? K nákupu jsem dostala pár vzorečků a navoněný balicí papír a tyto milé detaily mě přesvědčily, že jsem prodejnu nenavštívila naposledy.

    Děkuji za tip, přeji hezký provoněný den :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Caroline, moc mě těší, že jsem tě inspirovala k návštěvě jejich kouzelného obchůdku. Provonět si den...co může být lepšího? ;-). Děkuju ti za milá slova.

      Vymazat
  14. jé, vypadá to zajímavě, to tělové mléko chci vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
  15. To je úžasný článek :) Úplně kouzelný. Tato nová kolekce je moc pěkná, ale dopředu vím, že by mi tak moc nevoněla. Ale stejně zajdu se podívat na všechny ty limitky do obchůdku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anni, díky ti :-*. Mě vánoční limitky ve všech oblastech a oborech vždycky úplně omámí. Od tý doby, co mi tu Klér prozradila, že už mají ve Starbucksu vánoční limitky kávy, nemyslím na nic jinýho. ;-)

      Vymazat
  16. Aww Vivi, they must have a good scent! I'd love to try the peeling, a very lovely box! Plus your Xmas ornaments are too adorable!!♥Happy weekend my friend, big hug and kiss to you!!:****

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)) Sei meravigliosa, grazie! ;-) Bella giornata. :-*

      Vymazat
  17. to neni fér, na každým blogu mě lákat na tuhle kolekci! :D a musím říct, že ta zelená vypadá taky krásně..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to je jen jediná obrana, milá Nat. Chodit na blog jen k Vivi a podléhat jen jejím svodům. :-D

      Vymazat
  18. Drahá Viv,
    L´occitane je stálice kosmetického nebe a já chválím za krásný, pozitivně navoněný článek! A zároveň doporučuji moji momentální voňavou záležitost - a to vanilkovou limitovanou edici Manufaktury. Chvílemi potajnu zvažuji, že si budu tělové mléko dávat na kartáček místo zubní pasty. :-D
    Krásný víkend!! :-*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, já se musím přiznat, že mě Manufaktura hrozně zklamala svým jednáním; byla jsem léta jejich zákazníkem, ale nepřesvědčili mě, že jím budu i dál. Ale nezastírám, že všechno, co voní vanilkou, mě hodně láká ;-). Zrovna teď celá voním čokoládovým olejem od Saloos...zkrátka je na trhu těch "čuchlákadel" hodně. ;-)

      Vymazat
  19. love this post :)
    I like your blog,would You like to follow each other ? just let me know dear :)
    XO MP.

    OdpovědětVymazat
  20. Ahoj Vivi...tvůj příspěvek už dýchá Vánocemi, na které se těším jak malé děcko, i když už moje děcka jsou dospěláci...:D
    Ta kosmetika vypadá skvěle, taky bych se nechala hýčkat peelingem a následně voňavým tělovým mlékem...
    Moc se mi líbí ty figurky na stromeček...to je můj styl...
    Měj krásné dny...Magda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Magdi, tak to se těšíme na Vánoce obě úplně stejně. ;-)
      Figurky jsou z Ikea a mám ještě "Jultomtena" (švédského nositele dárků) :-)a jeho paní.

      Vymazat
  21. šťastný koniec...
    nepotrebujem túto kolekciu nejako ma FAKT NELÁKA!;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dělám to úplně stejně. Říkám si "nechci, nepotřebuju, nemusím mít, neláká mě"...a vždycky to dopadne tak jako nakonec i u tebe...musím to mít! :-D

      Vymazat
  22. Anonymní19:16

    Nenapadlo tě, nebo snad (tajně) píšeš knihy? :) ... Jinak tady je náš článek :)) http://www.goethe.de/ins/cz/prj/jug/job/cs10043536.htm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nějakou "pohádkovou" knížku bych si jednou mohla napsat...koupila bych si jí já, moje mamka, a doufám, že i ty, když ses mi tak hezky ptala. ;-) Tři prodaná vydání - to nezní špatně.

      Vymazat
  23. Anonymní19:29

    Vivinko, a nevieš o niečom len vanilkovom alebo čokoládovom? Toto vyzerá úžasne, ale chcela by som nejaký prípravok, ktorý bude len krémovo slaďučký. Dekuju pekne vopred za odpoveď. Miska

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško, vím, to víš, že ano. A brzy se tu o takových voňavě "vánočních" lahůdkách dočteš. ;-) Slibuju ti, že pak budeš vonět jako "vanilkový rohlíček s čokoládovou polevou".

      Vymazat
  24. Milá Vivinko, jak úžasné číst si po náročném dni tvůj milý článek! Opět skvělý typ, za který ti samozřejmě děkuji :) A kdyby se skřítci zase někdy objevili tak je ode mne pozdravuj a že jsou u mne i se svou kouzelnou hůlkou vítáni :D :)
    Hezký zbytek dne :*
    Panda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, no jéje, to ráda vyřídím a možná si od nich kouzelnou hůlku na pár týdnů vypůjčím. ;-)

      Vymazat
  25. U těch fotek jsem se přenesla do pohádky.
    http://justbeyourselfbypetra.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  26. Vypadá kouzelně ! třeba taky umí čarovat :)

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní15:08

    Vivysku, skritecku muj nejmilejsi, ty umis jednoho tak bajecne vanocne naladit! Co nejdriv letim mrkensie do L ´ oksitánku ;) bisous ma petite ...
    Michelle

    OdpovědětVymazat
  28. Milujem tie koláže! :)

    OdpovědětVymazat