9.9.13

Obrázky těšících plánů v novém týdnu

Začala jsem si psát na začátku každého týdne na malý papírek pár bodů (říkám jim "těšící plány"), které si přeju v daném týdnu stihnout nebo udělat. Jsou to maličkosti, které mě odvedou od počítače, což je v mém (závisláckém) případě nutnost. Udělat si čas na sebe a věci, které mám ráda, a které opravdu ani trochu nesouvisí se sezením u PC, tomu se teprve učím, ale je to moc důležité. Jsem pak spokojenější, aktivnější a nebolí mě hlava. Na mém papírku je i tentokrát několik konkrétních a mně milých činností, kterými se chci v tomhle týdnu potěšit. Možná si i vy za chvíli napíšete na svůj růžový papírek pár zajímavých plánů...

Zleva: katalog nového zboží, akrylové barvy, DVD Hříšný tanec, laky na nehty, levandulový krém na ruce Durance, ručně dělaný notes a máslové sušenky.

Chystám nějaké dárky pro své blízké a ty správné akrylové barvy mi dneska večer pomůžou přenést moje vize na plátno.

 Zleva: katalog, dřevěná cedulka s kolouškem a mé oblíbené "kabelkové vůně" - tuhý parfém Marine a tuhý parfém Amber.
Katalogy nového zboží od jednoho z mých dodavatelů jsou vždycky krásně barevné a inspirující. Tenhle aktuální, který zahajuje novou sezónu, se obzvlášť povedl a bude velká zábava z něj vybírat dárky pro radost do mého obchodu. Utrácení za nové zboží zaujímá na seznamu "těšících plánů" přední místo. ;-)


Hříšný tanec je pro mě nostalgie i bezva podívaná a párkrát do roka si na něj vždycky udělám čas.
 O tom, že Baby nebude sedět v koutě, už koneckonců něco víte...

Zleva: levandulový krém na ruce Durance, fixační lak na nehty Christian Dior, červený lak na nehty Maybelline.
Moje nehty potřebují trochu péče a taky změnu (celé léto jsem používala lak v odstínu Hot Salsa nebo "žádný lak" a teď mám chuť na jasně červenou, která se mi zdá jako dobrá a energická volba pro zářijové dny. Otevřu okna, pustím si cédéčko Otise Reddinga a lakování může začít.

Budu péct máslové sušenky (asi ve středu). Abych na svůj pečící plán nezapomněla, koupila jsem nám (zatím) ke kafi mé oblíbené máslové sušenky z Marks&Spencer (co na tom, že jsou oblíbené hlavně kvůli jejich roztomilému obalu?).

Zleva: roztančená Cintia Dicker (moje nejoblíbenější modelková holka), pastelky a kostkovaný blok "My wonder years" s králíkem.
Plná hlava pracovních, blogových i osobních nápadů si žádá blok se spoustou bílých stránek, které už se nemůžou dočkat, až na nich začnou tancovat pastelky, pera a fixy. A já se taky nemůžu dočkat, takže pomalu vypínám počítač a jdu na to.
Vivi podpis

54 komentářů:

  1. Jé, milá Vivi, máš roztomilé těšící se plány. Jak na to koukám z mého pohledu akrylovky bych klidně přenesla bez váhání na plátno, doufám, že se ti povede, do diáře bych si psala sladké hlouposti, jedla bych u toho sušenky a s laky na nehty bych se pořádně potrápila. Je totiž paradox, že si vždy zkazím alespoň jeden nehet až 3x. Ale, nebudu sem vnášet negativní energii :). Butik Radost patří Tobě? Je totiž úžasně roztomilý, musím něco objednat :)

    lifeinimperfection.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jani, ano, butik je můj a jsem moc ráda, že se Ti líbí. ;-)

      Vzkaz pro všechny: děkuju vám za milé komentáře. Udělaly mi radost hlavně ty, ze kterých cítím, že se mi podařilo vás inspirovat k vypnutí počítače a užívání si života a drobných radostí mimo virtuální svět. ;-)

      Vymazat
    2. :) http://lifeinimperfection.blogspot.cz/2013/09/jim-jinak.html

      Vymazat
  2. Anonymní8:17

    Při pondělku jsem si nemohla přát nic víc než tvůj energií nabitý článek. Díky Vivi!
    Míša

    OdpovědětVymazat
  3. Dobré ráno Vivi :) Díky za milé čtení k ranní kávě :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vivi, jsem si jistá, že pastelky v tvém "bloku i na tvém blogu", nebudou tančit Labutí jezero, ale Flamengo:-D

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasné těšící plány! Také bych si měla začít dělat seznamy. U počítače trávím poslední dobou více času než bych chtěla.

    OdpovědětVymazat
  6. Prima plány! Tak ať si je plníš na 100%. Krásný týden! Jdu taky plánovat :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Chtěla bych vidět toho, kdo by se na takové aktivity netešil. :)
    Pěkné pondělí, Vivi :)

    Eve.h

    OdpovědětVymazat
  8. Vivinko, ten katalog ti moooc zavidim, miluju katalogy! :D

    OdpovědětVymazat
  9. ten levandulkovy krem na ruky by som brala hned vsetkymi desiatimi :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Anonymní12:15

    Přečetla jsem si tvůj příspěvěk už ráno, ale od té doby jsem na něj myslela, a vracím se napsat komentář. Je ve tvém krásném článku velká pravda. Někdy kvůli počítači nezbývá čas na to užít si reálný život se všemi jeho milými drobnostmi. Udělala jsi mi článkem velikou radost. Krásný týden, E.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Akorát nevím, jak vydržím mít třeba i jen 5 minut vyplý počítač, ale za zkoušku to stojí. :))

      Vymazat
  11. Nádherné obrázky a úžasný příspěvek. udělat si čas na sebe - to mi jde dost špatně, ale v poslední době se snažím:-)

    OdpovědětVymazat
  12. To jsou krásné plány, myslím, že si taky najdu růžový papírek a budu si zapisovat malé radosti, aby člověku neunikly v šedi a shonu dní. Moc se mi líbí butik radost a ten katalog je krásný, že bych si v něm listovala místo časopisu...Tak ať se Ti vše vyplní a udělá Ti radost! Mě Tvůj článek radost udělal hned :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Dear Vivi, you are so right, is important to spend some quality time only just for ourselves. I also spent much time on pc..well is my addiction!:) Your plan sound sweet and adorable as much as you! Mwah! Hugs and kisses my friend♥

    OdpovědětVymazat
  14. Páni, teď mám chuť na ty sušenky!:)

    OdpovědětVymazat
  15. miluji Hříšný tanec, opravdu děsně moc ten film miluju ♥

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní17:12

    Potěšila jsi mě tímto článkem víc, než si dovedeš představit. :** S láskou Evča

    OdpovědětVymazat
  17. Hello from Spain: beautiful proposals. The movie Dirty Dancing is my favorite. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
  18. Na Hříšném tanci jsem vyrůstala a dívej se na mě jak hříšně tancuji doteď ! :))
    A ty akrylové barvičky jsem jako malá tahala všude ! <3

    OdpovědětVymazat
  19. Krásné plány, Vivinko! A víš Ty, co? Dělám si podobné radstné poznámky, v mém diáři je vždy ( že by každý měsíc? ) taková tvrdá stránka s krásným motivem a s řádky z druhé strany, tak na ni si píši na co se těšim, nebo na ni napíšu milý vzkaz ( a seznam přání) pro někoho blízkého :-) Jinak já dnes lakuji narůžovo u nového dílu Dextera :-)

    OdpovědětVymazat
  20. Anonymní18:18

    Túto inšpiráciu si musím vziať k srdcu. Máš tak krásne vecičky a veľmi veľa dobrých nápadov! Ďakujem, Vivinko. Ajka

    OdpovědětVymazat
  21. Máslové sušenky bych si hned dala :) U M&S mají vážně skvělé a hlavně ty jejich dózičky :))

    OdpovědětVymazat
  22. Jedna z najkrajších vecí - tešiť sa na nový týždeň, na nové plány a na to, čo príde, Vivi s tebou by som sa tešila aj na zamračený pondelok !! :)

    OdpovědětVymazat
  23. To je moc hezké, na stole mi pořád stojí prázdný kalendář, tak ho teď půjdu také popsat věcmi, které bych chtěla tento týden stihnout, děkuji za inspiraci :).

    OdpovědětVymazat
  24. Ty máš vždycky tak krásný fotky, jednomu aby se oči vykoukaly :) Jinak čokoláda a Dirty Dancing je ženské must-do! :)

    OdpovědětVymazat
  25. Jé, barvičky a těšící plány rozhodně potřebuju jak sůl! Rozdělané plátno a nový úplně nový stojan tu na mě každý den smutně koukají, kdy si k nim sednu...

    OdpovědětVymazat
  26. Vivulienka Radostná, ja sa tak teším na všetky obrázky, čo namaľuješ (snáď nám/mi ich ukážeš;), na farebné nechty "lakované" akrylovými farbami, na nové vecičky, čo povyberáš z toho k r á s n e h o! katalógu, na ďalšie a ďalšie obrázky Cintie Dicker, na popcorn s čokoládou, na každý článok/nápad/deň/ráno/umývanie riadu;) s tebou!:-**
    ...prosím, ostali ešte nejaké sušienky?;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dandíčku, ách, zlatá jsi. Sušenky už jsou snědené, ALE pro nejlepší přítelkyni (a Ty moc dobře víš, kdo to je), mám ještě schovanou krabici máslových sušenek pod pultem. Jo a zítra peču. ;-)

      Vymazat
    2. Áaach, to bude zajtra voňavo (chutne a chrumkavo) minimálne v celom Česko-Slovensku!:-**
      Už si chystám ňufáčik;-)).

      Vymazat
    3. Anonymní14:04

      Já chci také! :D
      Míša

      Vymazat
  27. To jsem se hned ráno tak hezky pokochala :-) Závidím Ti to ňuchňání v novém katalogu... :)

    OdpovědětVymazat
  28. Taky bych měla začít dělat něco mimo můj počítač...například mám už půl roku rozmalovaný obraz... Ach jo, nevím jestli to zvládnu:-/

    OdpovědětVymazat
  29. Vivi já mám prostě někdy pocit že jsi moje dvojče:) jak jinak vysvětlit ty stejné myšlenkové pochody? Taky jsem si zrovna říkala že to chce nějáký hezky červený lak na podzim a taky jsem zrovna před nedávnem přemýšlela že ten jar na kuchyňské lince nevypadá hezky a že by bylo fajn ho vyměnit za něco hezčího a přírodnějšího. Asi přestanu přemýšlet a budu jen číst tvůj blog, protože ty všecko vymyslíš za mě ;) Dík!:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Radko, tomu říkám Osud. ;-) Spolehni se, závity zapnu naplno, ať ti ušetřím zbytečné přemýšlení. ;-) ♥

      Vymazat
  30. ♥♥♥ Děkuju vám za milé komentáře. Udělaly mi radost hlavně ty, ze kterých cítím, že se mi podařilo vás inspirovat k vypnutí počítače a užívání si života a drobných radostí mimo virtuální svět. ;-)

    OdpovědětVymazat
  31. Anonymní16:58

    Vivi, od chvíle, kdy jsem poznala Tvůj blog, patří mé myšlenky těsně, těsňoučce před usnutím buď pro-mě-tomu-nej-chlapovi-na-světě a nebo právě Tvému blogu :-) Nejsem počítačový závislák a opravdu si vybírám, komu a čemu na internetu věnuju svůj čas. Tvoje články jsou skrz naskrz inspirující a vlévají radost do žil, i když se mi někdy den zrovna dvakrát nevydaří. Díky ti moc, Niki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Niki, to já děkuju Tobě. Ani nevíš, jak velkou radost mi udělal Tvůj komentář a ano - vlil mi krev do žil. Úžasné, jak velkou moc mají slova, když se myslí upřímně. Děkuju. ♥

      Vymazat
  32. Od mytí nádobí běžím k malování! Krásný maraton, jen co je pravda. :-)

    Ach jo, jak to že já nikdy nenatrefím na takovou nádheru, kterou nám zde ukazuješ! Diáře, barevné katalogy, máslové sušenky s nádherným obalem (já si to myslela, že je kupuješ zásadně kvůli tomu obalu!!!). :-DDDD

    Naprostá nádhera! mě se od tebe ani nechce!!!!!! A víš co? Já už také horentně tvořím dárečky na Vánoce a víš co ještě? Bavííííííííííí mě tooooooooooo!!!!!! :-)

    Vivi ahooooj!!! A měj se nádherně a barevně!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko milá, Tvůj maraton na mém blogu jsem si maximálně užila. ;-)
      Nic se neboj - to, že na takové věcičky Ty sama nenatrefíš, neznamená, že se k Tobě nějakou cestou nedostanou (už jsem o pár věcech, které si má milá Šavrda přeje, napsala Ježíškovi...) ;-)
      Tak nikam nechoď, budeme jíst sušenky, malovat si a vyrábět dárky. ♥

      Vymazat
  33. Anonymní19:59

    To je moc dobrý nápad :) Držím palce, ať ti to všechno vyjde. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Deni. Však ono vechno vždycky vyjde, když člověk chce, protože když se chce, tak to jde a když to jde, tak se chce - typický koloběh života ;-).

      Vymazat
  34. Všem vám děkuju za milé komentáře. :-*

    OdpovědětVymazat
  35. Vivi, držím palce, aby Ti vyšlo vše, jak má.
    Je to super nápad - já si píšu obdobné věci do diáře. :) Akorát po návratu z dovolené moc nestíhám, ale snad se to zlepší. ;)

    OdpovědětVymazat
  36. Ten sešit s králíkem je moc hezkej :).

    OdpovědětVymazat
  37. Ahoj Vivi, jen tak prolítávám blogovým světem a jsem tu na skok tě pozdravit, abys věděla, že všechny roztomilé články čtu v mailu už ranní kávy a vždy se dobře bavím, přikyvuji a usmívám.

    Mává Ti Ivet

    OdpovědětVymazat
  38. Hrisny tanec forever! Je to muj nejoblibenejsi film.Jak dopadly susenky? ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prima, tak to se na něj někdy podíváme spolu...a dáme si k nim máslové sušenky (povedly se) ;-).

      Vymazat
  39. hříšný tanec je krásný:)a máš to pěkné:)

    OdpovědětVymazat
  40. To je katalog z tvého obchůdku? ten je božácký! a ten růčofůčo blok taky! krásné září...i když toto už je pár let staré ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Safienko, pár let staré, ale jak tak koukám, nic se nezměnilo...protože my se nezměnily (díky díky bohu) ;)...dokud budeme veselý a dokud nás budou bavit malý roztomilosti a hříšnošti, tak bude všechno v pořádku ;). A ano, ten katalog je z mýho obchůdku, ačkoli teď už je víc než na maličkosti jako jsou "párátka na zuby s příchutí cukrová vata" zaměřený na šaty a na to, abysme my holky byly zkrátka fešandy. ;-) Papa a slibuju, že se brzy zase vrátim....

      Vymazat