26.9.13

Úžasní pomocníci pro start do nového dne

 Zleva: vlněná krémová deka Ikea, bílé pyžamo s puntíky a hvězdičkami Clockhouse, hřejivé bačkůrky F&F a hodiny Quartz.
Každé ráno je to stejné. Zazvoní budík, já se ho snažím "rukama nohama" zkrotit a hlavně nemůžu uvěřit tomu, že noc tak rychle utekla (bez ohledu na to, jestli jsem spala svých potřebných osm hodin nebo jestli jsem si do čtyř do rána pouštěla filmy s Woody Allenem). Z vyhřátých peřin se mi nechce nikdy. Abych se přinutila vstát, vymyslela jsem si pár fíglů a motivačních věcí, na které se ráno těším. Jakmile si na ně vzpomenu, ranní vstávání je hned o moc příjemnější. A protože mě ani nenapadne nechávat si svoje triky pro snazší start do nového dne pro sebe, tady jsou.

 Zleva: mini růže ze zahrádky, růžová osuška, kosmetická mořská houbička, minerální houba, odličovač Urban Decay a sprchový gel Bio Bachovky.
Na stole mám (téměř) vždycky vázu s čerstvými květinami a taky křehké pečivo a ovoce k snídani (obojí nezbytné pro mou dobrou ranní náladu), ale nic z toho mě nezajímá, dokud si nedám sprchu. Ovšem pokud mě má vidina sprchování dostat z peřin, musí to být prostě zážitek s velkým Z. A tak volím, kromě voňavé kosmetiky, spolehlivé společníky, které jsem objevila nedávno, ale už jsem si je stihla zamilovat - přírodní mořské houby. Taková houbička vypadá nenápadně a nevýrazně, ale to je jen zdání. Ve skutečnosti totiž dovede ta malá mořská holka velké věci. Obsahuje látky, které mají antivirové, protinádorové, dezinfekční a antiseptické účinky, dá se použít k mytí, masážím, k prevenci nebo při ošetřování celulitidy a strií, k odličování a karibské mořské houby se dokonce používají i při úklidu (jen bych nedoporučovala v domácnosti používat stejnou houbičku, jakou jste si před chvílí umyli obličej...zlobim vás, co?) ;-).


- Jemná kosmetická houbička (obr. vlevo) pochází z Bermudských ostrovů, a když jsem ji poprvé uviděla, byla pro mě opravdu takovou "záhadou Bermudského trojúhelníku". Ale rychle jsem pochopila, k "čemu, nač a proč" a teď ji pravidelně používám pro mytí obličeje, krku a dekoltu. Je to malá přírodní mořská houba, měkoučká a odolná (měla by prý vydržet několik let, což je dobrá zpráva - dost jsem si na ni zvykla). Ráno si s ní jen zlehka vyčistím pleť, takže ji moc nenamáhám, ale večer mi připadá její výkon až pozoruhodný. Zatímco jsem dřív při odličování spotřebovala vždycky několik vatových tampónků, teď mi stačí jen pár jednoduchých kroků, aby pleť byla bleskově čistá. Namočím houbičku v teplé vodě, dám na ni trošku odličovací pěny nebo gelu a vyčistím s ní pár tahy obličej rychle a opravdu důkladně. Jen mi není jasné, jak je možné, že já, taková patlalka, taková kosmetická lady, jsem o téhle šikovné přírodní pomůcce nevěděla už dávno.

- Minerální přírodní mořská houba (obr. vpravo) je nejpřírodnější z mořských hub, nečištěná a s velkým obsahem jódu a minerálů. Její vzhled je hodně naturální a vypadá na první pohled trochu nepřístupně, ale jakmile ji namočím, krásně změkne a je připravena na příjemnou a poctivou masáž těla. Protože prokrvuje pokožku, používá se při ošetření celulitidy a strií. Já ji využívám jako prevenci a hlavně je mi její masírování maximálně příjemné. Už jsem vám říkala, že je to právě ona, kdo mě dokáže po probuzení vyhnat z postele s těšícím úsměvem, se kterým běžím pod vodu? ♥

Na vaše dotazy ještě doplňuju informaci týkající se čistění mořských houbiček:
Jak mořské houby správně čistit?
Po použití mořskou houbu vždycky properu pod tekoucí vodou (stačí použít maličko mýdla), je to otázka pár vteřin. Nikdy ji neždímám ani nekroutím, aby se nepoškodila, jen ji lehce promačkám a nechám uschnout. Voda, kterou houbičku čistím, by neměla být moc horká (max. 60° C). Jednou za čas se může houba vydezinfikovat - namočit do roztoku teplé vody a octa. Mořské houby nepřijímají pachy ani barvy, takže jejich údržba je opravdu rychlá a nenáročná.

 Zleva: prkénko Nicolas Vahé, bílý hrnek Bohemia White a balzám na rty Mocha Orange.
A po sprše nemůže následovat nic jiného, než káva, která už obvykle voní z kuchyně (můj muž je anděl). Často si dávám ráno jen kávu a dobrý pomeranč nebo grep, protože mě to spolehlivě nabudí a začnu si zpívat španělské hity, což je vždycky známka toho, že mi hezké ráno nadělilo dostatek energie pro celý dlouhý den. A když s takovým potěšením snídávám svou kávu a pomeranče, co myslíte, že jsem nemohla v obchodě Lovebio nechat? Přírodní balzám na rty Figs&Rouge s vůní pomerančů a kávy - to je náhodička (anebo osud?). Jeho obal je k zulíbání stejně jako obsah, ve kterém byste marně hledali stopy chemických látek nebo minerálních olejů. Britské balzámy Figs and Rouge jsou bio, 100% přírodní. Ten můj voní po kávě a pomerančích jen lehounce, jemně se třpytí a na rtech mi vydrží dýl, než jsem u jiných zvyklá. Přiznám se vám, že i kdyby tenhle balzám nebyl tak bezva, stejně bych ho nosila ve své kabelce...vždyť se podívejte na ten jeho báječný obal.

 Zleva: bonbóny M&M's, šmouločokolády, mátový ústní sprej Marks&Spencer, růžová propiska Kik, bio balzám Figs&Rouge, sluchátka a jahodové vlhčené kapesníky Cup Cake. 
Tak jsme se osprchovali, nasnídali a teď už nezbývá než si našim voňavým balzámem natřít rty a uložit ho do kabelky mezi ostatní věci, protože se během dne bude určitě ještě hodit. A že mám v kabelce tolik sladkostí? Mám takové heslo: "kdo hodně mlsá, tomu srdce plesá" a zkuste říct, že to není pravda. ;-)
Vivi podpis

59 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nádherný ranní přímo motivační článek! Vůbec jsem netušila, že ty přírodní houby mají takové vlastnosti. Jak se má čistit? Obě bych si ráda pořídila, protože to, co popisuješ zní úžasně. Takové ty umělé jsou po pár použití nepoužitelné. Ty na úklid musí být taky skvělé, ale ty moc nechci, ještě bych začla uklízet.

      Vymazat
    2. Milá Marti, tak to jsem moc ráda, že jsem Tě namotivovala ;-). Syntetické houbičky jsou k ničemu, přesně jak píšeš, po pár použitích jsou rozcupované, tyhle přírodní mořské mají několikaletou životnost. Co se čistění houbiček týče, v komentářích i v e-mailech vidím, že je to důležitá informace, která vás zajímá, tak jsem ji ještě doplnila do článku. Ale čistí se úplně jednoduše. Po použití ji lehounce properu v mýdlové vodě a nechám uschnout.

      Vymazat
  2. Tak tu kávu jsem ještě neměka, jdu na to! Krásný den, Vivi!

    OdpovědětVymazat
  3. Tie huby vyzerajú super :) Tá minerálna je aká veľká??

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Inak ako presne sa volá tvoja huba ?? :) Myslím tým či je karibska, hneda.... ;)

      Vymazat
    2. Milá Ali, když si klikneš na odkazy (v textu jsou modře), objeví se ti přesný název mých houbiček (ta větší je minerální mořská hnědá houba). Minerální je velká 11 až 12 cm, ale velikosti jsou různé (od malé až po XL; já mám střední velikost) ;-). Pozri tu:
      http://www.lovebio.cz/mineral/c-1122/

      Vymazat
  4. a ja prečo ešte žiadnu hubu doma nemám?! ako sa to mohlo stať?! už viem, prečo sa mi ráno z postele nechce. ale aj tak som na seba hrdá, že sa z nej nakoniec vyteperím, ku káve či čaju (podľa náročnosti dňa), k dobrotám (priznávam, sem tam raňajkujem to, čo ty nosíš v kabelke :D) a vždy mám dve tri hodinky pre seba, kým vstane moje zlato= spachtoš nr.1, aby sme si mohli dať pre mňa už druhé raňajky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slovenský jazyk miluju čím dál tím víc. S jakou nonšalancí udělá z "houby" "hubu", to je geniální. A slovo "vyteperím"...prostě skvělé! :-) Myslím, že s tebou by se mi moc líbilo snídat (hlavně obsah mojí kabelky). ;-)

      Vymazat
    2. Hiiiiii, čo toto? Tu sa dohadujú nejaké mlsné raňajky (v Berlíne?;), pri ktorých príde taťka Šmoula minimálne o čapicu?:-) Keď vidím tie ňufkacie papučky s mašličkou, vlnenú krémovú deku a najkrajšie hviezdičkové pyžamko, mám podozrenie, že nikde na svete nie je útulnejšie... Jéé, veď tam sa ešte aj morské "huby" usmievajú!! Vivinko, predstav si, že po takej hubičke;) už nejaký čas tiež poškuľujem!;-) Bomba špica, musím mať! Už včera bolo neskoróó. :O
      ...ah, tu je to jeden zázrak za druhým...♥ ;)* MTR

      Vymazat
    3. Dandíku můj, žiadne raňajky sa nemôžu konať bez tvojej prítomnosti. Ty budeš hlavný Raňajkovač a dohlídneš na to, aby sme sa "my maškrtný vlci najedli a tatko Šmolko zostal celý";-).
      A rovnako stále dúfam, že moje papučky, deku a ďalšie nevyhnutnosti uvidíš naživo ... pred Vianocami ...;-)
      Aj ja MTR (moc).

      Vymazat
    4. slovensko- české raňajky v Berlíne po pyžamovej párty a la my?! Vivi vezme "bačkůrky" (tiež mám rada české slovka ;)), Dandi niečo z jej nevyhnutných rozkošností, ja sa postarám o kafé a "housky" (krása), vysypeme dobroty z kabeliek, oprášime, ofúkame a dáme si do nosu :) (nie naozaj :D spapáme)
      nerada sa vám tu do vašich vyznaní miešam, ale mám vás rada obe taky velice :)

      Vymazat
    5. A teď už mi ke štěstí nechybí vůbec nic. ♥♥♥

      Vymazat
    6. :-*** Cezhraničné. Bezhraničné. :-)

      Vymazat
  5. Krásné ráno. Už jen to čtení tak příjemného raního rituálu láká s chutí do nového dne.

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní9:12

    ...a nejhezčejší jsou ty bačkůrky... :) Niky

    OdpovědětVymazat
  7. Hurá, je zachráněno plno vatových tampónků! Musím si jít koupit houbičku na odličování, děkuji za tip. Balzámek mám doma taky, už bych ho měla zase ma zimu vytáhnout :) A s mlsáním máš samozřejmě pravdu!

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné ráno, Vivi a s tvými pomocníky musí být určitě super. Ty bačkůrky nemají chybu. :)
    Po houbičkách už jsem několikrát pokukovala a když to tak u tebe čtu, tak je nutně potřebuju. ačkoliv sportuju, snažím se jí zdravě, tak stejně ta mrška celulitida nechce ode mě odejít. :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Veru, tak to určitě na zlou celulitidu povolej nějakou ze statečných mořských hub...věřím tomu, že to skončí "hepyendem" ;-).

      Vymazat
  9. jee super post, úplně mě pozitivně naladil :-)

    Once Upon a Time

    OdpovědětVymazat
  10. Vivi, ja tak strasne strasne rada citam tvoje clanky, su take pozitivne a plne energie! :)

    OdpovědětVymazat
  11. Sper článek! Nad mořskou houbou jsem už také přemýšlela, ale pořád nevím - jak houbu čistit a starat se o ní? Přece jen rok si s ní čistit obličej bez nějakého vyčištění asi nebude to pravé...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Lucy, to máš pravdu, houbička se musí čistit, ale stačí ji jen jemně oprat pod vlažnou tekoucí vodou (můžeš přidat trošku mýdla), nechat ji oschnout a je hotovo. Bližší informace jsem doplnila do článku. ;-)

      Vymazat
  12. Vivinko, kéž bych ráno měla čas na takový krásný rituálek. :) Brzy vstávám a letím do práce, ale jak si sednu do kanceláře, tak si udělám čas na blogy (když nemám tolik práce). :) Ale asi budu muset chodit spát dřív, abych ráno něco hezkého stihla. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Anonymní10:04

    Viviin kouzelný svět! <3

    OdpovědětVymazat
  14. Jé, to je krásný a pozitivní článek :-)

    OdpovědětVymazat
  15. Vivi po těch houbách musím také se podívat.Dají se koupit jen na netu nebo i v drogériích? A to závěrečné heslo nemá chybu :-) !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá, v drogérkách jsem zatím narazila jen na syntetické houby, tedy ty umělé, které se s přírodními mořskými houbičkami nedají srovnávat. Možná v nějakém bio obchůdku bys na ně mohla natrefit. Nicméně třeba právě tady na Lovebio.cz je férové poštovné a velký výběr mořských hub, který zřejmě v kamenném obchodě nebude.
      Tak doufám, že jsi podle mého hesla nastartovala svůj dnešní den. ;-)

      Vymazat
  16. Krásné. Jen kdyby to tak fungovalo i na mě... :D

    OdpovědětVymazat
  17. Anonymní10:59

    Vivi, ty to asi určitě nevíš, ale nádhrně jsi mi zlepšila den. Vstala jsem levou nohou a když jsem uviděla v mejlu info, že máš nový článek, hned jsem skočila k tobě na blog a usmívala se a kochala se u tvých úžasných fotekk. Co se týče těch houbiček, vypadají famózně, akorát jak je to s čistěním prosím?
    Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Majko, tak to mám velkou radost. ;-) Houbičku stačí jen jemně oprat pod vlažnou tekoucí vodou (můžeš přidat trošku mýdla), nechat ji oschnout a je hotovo. Bližší informace jsem doplnila do článku. ;-)

      Vymazat
  18. Zase moc milý a hřejivý článek, jé jak já dneska nechtěla vstávat, malý Shelly mi vrněla do ucha a já málem zase usnula...ale takové ty malé radosti, které nás donutí vstát z postýlky to je třeba, souhlasím se vším od bačkůrek přes sprchu až po mlsky - to mi připomnělo, že mí gumoví medvídci v kabelce už došli, takže mažu pro další :-). Houbičky mě taky zaujaly :-)...Tak krásný den Vivi, díky, že ho děláš krásný nám!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá eM, děkuju za krásná slova. Jak vy ke mně, tak já k vám. Vždyť mám ty nejmilejší čtenáře a komentátory, tak to je potom radost připravovat články a věřit, že někomu třeba aspoň trošičku zlepší den.
      PS: to s těmi gumovými medvídky je skvělý nápad (už jsem je neměla nejmíň půl roku). ;-)

      Vymazat
  19. Ahoj Viviv!
    Naprosto nádherně si svůj den nastartováváš! :-)
    Deka Ikea se mi mooooc líbí a nebo ty bačkůrky, jééé ty musejí parádně hřát! :-) A nebo puntíkované pyžamo - mám slabost pro puntíky. ;-)
    O té mořské houbě jsem už slyšela od mé kamarádky, také si jí nemůže vynachválit. :-) Říká, že je pro ní balzám, ponořit se do teploučké vody a houbou si masírovat obličej. :-) Tak tohoto si já dopřát nemohu. :-( Neboť mám díky jedné delší léčbě rozhozený celý imunitní systém, tak jsem dostala alergii na vodu! Takže já musím honem pod sprchu a honem ven a důkladně do sucha otřít. Už žádné lahodné ležení v horké vodě. :-( No ale jsou horší věci. ;-)

    Balzám na rty má opravdu překrásný obal. :-) A moc se mi líbí tvé pořekadlo: "kdo hodně mlsá, tomu srdce plesá." To je krása. :-)

    A víš koho já mám za pomocníka k rannímu nastartování? Kennyho (kocour)! Neb když už od pěti ráno skáče po skříních, rumpluje dvířky u skříní a škrábe na dveře a mňouká - myslím si, že to by probudilo i Šípkovou Růženku se Sněhurkou dohromady!! :-) Ale nevadí, jak vstanu, udělám si lahodný čaj a je mi dobře. :-) A mám to jako ty - já musím mít osm hodin naspaných, jinak jsem celý den nefunkční. ;-)

    Vivi, měj se nádherně a víš co? Kdyby naše Nika viděla tvé šmoulovské čokoládky, už by jsi neměla ani jednu - ona miluje čokoládu a Šmouly k tomu - však už má pěknou sbírku!!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, děkuju za dopis. ;-) Alergie na vodu..to jsem ještě nikdy neslyšela, ale radši to nikde moc neříkej, nebo se toho chytnou špindírové a budou se na to vymlouvat. ;-) Ono nakonec je rychlá sprcha stejně lepší (a zdravější) než hodinové koupele, tak Tě to nemusí zas tak mrzet. Hlavní je, že máš okolo sebe tak príma kamarády - třeba Kennyho, který se Ti snaží prodloužit den, a proto Tě tak brzy budí. ;-) A pozdravuj Šmoulinku Niku. :-*

      Vymazat
  20. Anonymní12:58

    Nádherné a nápadité fotky! Lesk na rty je k nakousnutí i Houbičky mě lákají. Používám jen umělé a jsem na ně sice zvyklá, ale dlouho nevydrží. Tyto si budu muset pořídit. A máš suprrrrrrrr budík a bačkorky. :)
    Kačka

    OdpovědětVymazat
  21. Souhlasim s nazorem na houbicky, jsou naprosto uzasne :o). Ja si velkou morskou vozim kazdy rok z dovolene znovu a znovu a uz nikdy se ji nehodlam vzdat :o). Backurky z F&F jsou taky super, maji vzdycky krasne a chlupate a ty ja nejradsi :o). Preju spoustu takovych krasnych ran :o)

    OdpovědětVymazat
  22. Jeej! Vivi :D Dakujem ti za skvely ranný pomarancovo-kavovy clanok! Svele si ma nim nabudila. Srsi z toho koopa energie :) (Kiez mi to vydrzi do zajtrajsieho rana... ;) ) S tym vstavanim to mame podobne...ale mat vzdy nieco tesive, to by bolo hned nieco ine... ;)

    OdpovědětVymazat
  23. Anonymní15:31

    Ten balzám na rty vypadá úžasně, musím se poohlídnout, jestli je k dostání i v zahraničí. Skvělé fotky!

    OdpovědětVymazat
  24. Ty bačkůrky jsou dokonaloučké a jsou moc hodné , že drží Tvé vznešené nožičky v teplíčku! :)
    A ta houba jak se na mě směje , ta asi chce i ke mě , takže to je vzájemné! ;))
    Taťka šmoulááá! :))

    OdpovědětVymazat
  25. krásný článek a jsem ráda, že nejsem jediná, kdo má kabelku plnou sladkostí :)

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní19:08

    Vivinko,

    dnes to jsou pro mne tipy k nezaplacení :)

    Vřelé díky.
    El

    OdpovědětVymazat
  27. Cant agree more with you dear Vivi. All the stuff looks very good and the photos are just adorable as always! Love and hugs my friend♥

    OdpovědětVymazat
  28. jůů, houbička, kafíčko, lentilky, grep..to bych si nechala líbit.

    OdpovědětVymazat
  29. Ten spej do pusy od MAS mám taky a vyhovuje mi)

    OdpovědětVymazat
  30. Moc vám všem děkuju za úžasně milé komentáře, jste vážně príma. ;-) ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  31. Ooo, tenhle článek je neuvěřitelně roztomilý :) Líbí se mi, jak jsi naaranžovala ty fotky, fakt krásné :) Uplně mám chuť najít si taky nějakou ranní radost, aby se mi dobře vstávalo :) Asi je to nutnost, kterou ještě nemám :)

    OdpovědětVymazat
  32. Vivinko, jen ty dokážeš ještě vylepšit moji dopolední kávičku (ty víš, že si ke čtení tvých článků běžím udělat kávu) a to je velmi těžký úkol! Ale dnes ti musím speciálně poděkovat, neboť jsi mě upozornila na velmi pěkné kosmetické stránky :) Už se těším, jak budu nakupovat! A tvoje rána musí být ty nejhezší, jak je to vůbec možné, protože co jiného může více nabít energií než citrusy a káva nejlépe pěkně smíchané.

    OdpovědětVymazat
  33. bačkurky sú super....aj ja vlastním niekoľko takých....a rada by som prijala kľudne ďalšie a ďalšie...jedny mám dokonca aj oficiálne kupované ako papuče na spanie:))

    OdpovědětVymazat
  34. Máš to moc krásný, holko mlsná a mazlivá:-)) Od bačkůrek po barevná cukrátka.

    OdpovědětVymazat
  35. Anonymní9:25

    Úžasné vstávání!:) Balzámek vypadá naprosto božsky! A ty bačkůrky, pyžamko a prostě všechno!:)
    Ty houbičky vypadají zajímavě, pokukovala jsem po jedné už dřív v DM, ale už jí tam teď nemůžu najít, škoda.
    Používáš ještě vatové tamponky? Já pořád hledám nějaký způsob, jak snížit spotřebu vatových tamponků, ale zatím je stejně musím pořád používat.
    Měj se krásně! Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jani, jsem ráda, že se ti moje nezbytnosti pro ranní vstávání líbí. ;-)
      V DM jsem zatím viděla jen syntetické houbičky, které jsem si tam dřív kupovala, ale brzy se rozpadly a nebyla to žádná sláva. Při používání těhle přírodních mořských hub "vyplýtvám" vždycky jen jeden tampónek - spíš pro kontrolu, jestli je opravdu všechno odlíčeno, což obvykle je, a tak tampónek zůstává čistý.
      Přesně tak se měj i Ty, milá Jani. ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní11:31

      Ještě mám jeden možná hloupý dotaz - umýváš si s tou malou houbičkou i oči, nebo ty odličuješ zvlášť?:) Díky! J.

      Vymazat
    3. Milá Jani, houbičkou se dají odličovat i oči, ale já si obvykle řasenku smyju pod teplou vodou a pak houbičkou jen odstraním ty černé šmouhy pod očima. ;-) V podstatě se dá houbička používat jako klasické vatové tampónky, takže na tvář i na oči a pak spíš záleží na tom, jak si kdo individuálně zvykne houbičku používat. ;-)

      Vymazat
  36. Děkuju vám všem ještě jednou za krásné komentáře, mám z nich velikou radost. ♥

    OdpovědětVymazat
  37. Ty houbičky na mytí vůbec neznám... Tak já si je teda koupím, a běda Ti, jestli se mi i s nimi bude blbě vstávat! :-) :-)
    Já se totiž budíku pokaždé tak leknu, uklidní mě pouze vonící káva linoucí se z kuchyně - též vycvičený manžel. On totiž dobře ví, že jinak se mnou není po ránu řeč :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, tak to se budu modlit ;-), ale káva to jistí!

      Vymazat
  38. Ahoj Vivi, tak přírodní houbičku na odličování už mám objednanou, myslím, že si internetovému obchůdku zvedla tržby:)

    OdpovědětVymazat