22.4.13

3 tipy, jak si zpestřit (tý)den

Trošičku se poveselit, odreagovat, přijít na jiné myšlenky...potřebujeme to občas všichni. A co tenhle týden? Možná se vám při pondělku bude hodit pár mých tipů, jak si zpestřit následující dny. Tak tady jsou.
1) Pořádně si zapařit
Naučila jsem se to před maturitou a o zdokonalení se postaraly všechny zkoušky a dvoje státnice...ano, mluvím o herním sportu zvaném pařmenství, které člověka tak účinně ochraňuje před všemi zlověstnými povinnostmi. Mně skvěle čistí hlavu online hra Good Game Café, ve které si piplám od základů svou vlastní kavárnu, vařím v ní a starám se o maximální spokojenost svých hostů. Hra je v češtině a je to docela legrace. Další roztomilou hříčkou která mi zaručeně zlepší náladu je roztomilý Pou a jeho minihry. Pro drsnější a divočejší pařbu zapínám Goodgame Empire, což je strategická hra ze středověku. Vivi se nezdá, ale v soubojích a budování vlastního hradu je dobrá! A rozhodně je lepší pobít se v souboji, než mýt nádobí!
2) Pořídit si domů koně a kovboje
Pokud zatoužíte mít doma o dva stylové členy navíc, stačí si vytisknout obrysy jejich postaviček tady a pak je vystřihnout, šikovně ohnout a domalovat všechno, co jim na první pohled chybí (ovšem ve vší počestnosti!). Já jsem si na svůj pracovní stůl vytvořila kovboje, který je ve tváři věrnou kopií mého muže, a koně s mexickým sedlem, který zdálky vypadá jako můj pes.
3) Filmový večer
Někdy si musím podobné večery přímo ordinovat. Jsem milovnice filmů, ale taky jsem schopná sedět celé dlouhé večery u počítače (není na tom někdo z vás stejně jako já?). Den za dnem letí a já si uvědomuju, že jsem zadnicí prošoupala látku v našem bílém "počítačovém křesle", ale dobrý film jsem neviděla už týdny. A tak vezmu z velké krabice s růžovými pruhy placičky (tak říká moje mamka všem CD a DVD), sáček bonbónů a udělám si filmový večer jak se patří. Čím víc lidí se u takového večera sejde, tím líp, ale vystačí si i samotáři (aspoň zbyde víc karamel, že?).

V roztomilé hře Goodgame Café získáváte svou vlastní kavárnu. Tedy spíš čtyři téměř holé zdi. Postupně ji vylepšujete a zařizujete. Staráte se o útulnost a originální design svojí kavárničky, vaříte různé dobroty, vymýšlíte nové recepty, pečujete o své zaměstnance a o své hosty. Ve hře je plno vychytávek, můžete třeba online komunikovat s ostatními hráči a navštěvovat jejich podniky. Je to taková legrácka na odreagování a možná i vyzkoušení si svých podnikatelských schopností ;-). Hru si můžete zdarma zahrát na www.goodgamecafe.eu

Lehce multikulturní večer: české letní komedie (nestárnoucí klasika) a k nim Turecký med (teprve nedávno jsem objevila, že se už zase vyrábí sekaný na malé kousky a jednotlivě balený).

Vivi podpis

91 komentářů:

  1. Krásné a originální tipy, jak si zpestřit týden. Ty vždy něco vymyslíš, co překvapí. Počítačové hry vůbec nehraji a raději nezačnu. Stačí že čtu blogy. To bych také v pracovně trávila většinu času, ale filmy si pouštím moc ráda. Krásný týden!

    OdpovědětVymazat
  2. ach, ty! tieto turecké cukríky zbožňujem, filmové večery sú u mňa (s výhovorkou, že to musím kvôli štúdiu) akosi aj filmové rána, filmové obedy a filmové poobedia, potom nestíham nič iné. a za tú hru sa ti môj drahý poďakuje :D na takých viem byť riadne závislááá :-p príjemný slnečný týždeň prajem ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Takový večer bych si dala líbit :) Taková normální rodinka i na Samotě u lesa jsou fakt supr filmy :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak třeba si takový filmově letní večer dneska uděláš...;-)

      Vymazat
  4. Já vím, že jsem zoufale neoriginální, ale když se potřebuju odreagovat, hraju na seznamu slovní fotbal, asi se potřebuji odreagovávat často, protože už jsem se v tom tak zlepšila, že už mě dlouho nikdo neporazil (to může být klidně chápáno jako výzva, pokud se tu nachází někdo, kdo je na tom podobně :D) a tak mě to už ani tolik nebaví... No je vidět, co dělám s volným časem :D
    Jinak já jsem zase fanda do japonských - potažmo korejských seriálů (tam jak kterých a musím se prát s korejštinou, což je teda nic moc jazyk...) a byla bych u toho schopná strávit věčnost (ještě že mám tu rodinu a tak nemůžu :-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky jsem hrála slovní fotbálek, ale určitě bych si ho nedala s tebou, s takovým profíkem, protože nerada prohrávám ;-)).
      Korejské seriály...to zní jako skvělý tip na dnešní večer ;-).

      Vymazat
    2. Tak pokud máš dost odvahy :-) Doporučuji třeba z korejských To the beautiful you (pubertální romantická komedie - zábavnej seriál), nebo film 200 pounds beauty (ten je fakt krásnej) a z japonských třeba Atashinchi no Danshi (komedie), nebo Nobuta wo Produce (komediální drama o šikaně). No já bych ti toho nejradši doporučila tak strááášně moc :-)

      Vymazat
    3. No jéje, já mám velkou kuráž! ;-) Děkuju za tipy a klidně toho doporučuj strááášně moc...já jsem fanda do filmů a ráda se podívám na něco, co mi zatím zůstávalo skryté. ;-)

      Vymazat
  5. Turecky med, oh, pamatam! Len ci aj u nas ho dostat? :-O Filmovy vecer je super tip! Krasny novy tyzden!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že turecký med se dá sehnat už úplně všude...naštěstí ;-).

      Vymazat
  6. Ano, ano, mám doma kovboje i koně. Nuda nehrozí :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ach jak roztomile :) Ty jsi dusi porad ditko, ze? :D Ja teda parit hry rozhodne nebudu, staci, ze travim tolik casu na tumblru a jeste si pamatuju moji zavislost na Need for Speed jako teenager haha :D Moji momentalni radosti jsou virgin Bloody Mary's s repikatym celerem, kniha od Donny Tartt a nove objeveny serial Flash Forward. Jsem moc vdecna za to, jak mi vzdy pripomenes, ze se mam radovat z malickosti. Dekuju <3 <3 <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z celého srdce doufám, že si duši dítěte zachovám celý život. Jsem díky ní mnohem šťastnější a veselejší, i přes všechny starosti a každodenní trable. ;-)
      Máš dokonale vytříbený "odreagovávací vkus" ;-)
      A já taky děkuju. ♥

      Vymazat
  8. Turecký med na kousky? To je skvělá zpráva pro mé ubohé plomby! :)
    Jinak Kovboj je fešák i s koněm!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo jo, plomby "turečák" milujou. ;-)

      Vymazat
  9. kůň a kovboj nemají chybu :-))

    OdpovědětVymazat
  10. Júúj Viví, veď ja keď k tebe vyšlem to moje modré ptačisko, už sa mi naspäť nevráti. Bude chcieť ostať u teba:) Na koni s kovbojom (mmm, kabrňák!;) si celé leto chodiť k tebe do kaviarne pre Ice Coffee (whisky mu, prosím, do nej nenalievajte, lietal by potom kade-tade) a po večeroch sledovať staré westerny:-)
    Už sa tak teší na cestu!;)
    Čoskoro poletííí:-**

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ách, ty milá Lucinko, naozaj poletí modré ptačisko ke mně? Tak to je nejlepší zpráva pod sluncem...a to se ví, že už ho nepustím...jeho právoplatná majitelka si pak pro něj budu muset osobně přisvištět a to se budou dít věci! Všude plno růžových cukrlátek, stuhy a vítr ve vlasech, ultra krátké sukničky (pro Lambádu stvořené), ty jako zpěvačka, já jako tanečnice a můj milý nám k tomu bude hrát na baskytaru. Ptačisku pustíme western "Dlouhé horké léto" s Paulem Newmanem, to se mu bude moc líbit. Tak ať už je tadyyyyyy! ;-)

      Vymazat
    2. No jéje Vivinko, ten už je celý nažhavený na cestu:) Už si čechrá peříčko a posledné dni nehovorí o ničom inom;-) A keď mu ešte poviem o tom Ňjúmenovi, už ho tu vonkoncom neudržím:P Fly to the sky, baskytara a cukrlátka - ou jéé!:))) ♥

      Vymazat
    3. Už se nemůžu dočkat ♥.
      Bude to jííííízda ;-).

      Vymazat
  11. filmovy vecer sa snazime mat s priatelom co najcastejsie to ide :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní13:37

    Vivinka, to je také zlate, až som dostala chuť urobiť si podľa tvojich tipov ten najkrajší týždeň. Idem na to!:) Kaťa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo, tak to pořádně rozjeď! ;-)

      Vymazat
  13. To jsou skvělé tipy na začátku týdne....já nejsem pařmen - nebaví mě to, ale vlastní kavárna - u toho bych možná byla schopná sedět :)...co teda miluju jsou filmové večery, ty pořádám téměř denně - a když není žádná novinka na dosah a všechny oblíbené filmy už jsem viděla pětkrát - najdu si nějaký seriál - a totálně vypnu hlavu...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastní kavárna, vlastní módní butik nebo třeba vlastní farma. Tyhle hry od herního studia Goodgame člověka snadno chytnou a nepustí ;-). Jsem ráda, že si taky taková "filmařka"...někdy si dáme filmový večer spolu ;-).

      Vymazat
  14. Dear Vivi, I think this week will follow your nice and funny tips since I also need to rest, is Monday but feel just tired!:) How adorable the horse and the cowboy are! You are a little fairy:) Kisses and hugs my friend, have a good day!:*♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, Lilli, che sei una fata, mio caro. ♥ Grazie
      Baci e abbracci :-).

      Vymazat
  15. Vivinko,
    Na těchto filmech ( seriálech ) jsem prakticky vyrostla :))

    OdpovědětVymazat
  16. Mmm jdu vyzkoušet tu kavárnu. Já mám zase momentálně ten problém, že jsem nemocná tudíž mám pocit, že pokud se nezabavím vyskočím z okna :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ať se ti dobře vaří a ať jsi brzy fit. ♥

      Vymazat
  17. Anonymní15:57

    "Rodinku" miluji,občas si jí pustím.Turecký med si koupím,jsem zvědavá na chuť,kéž by byla stejná jako před 40ti léty...nechám se překvapit..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obávám se, že turecký med už není tím, čím kdysi býval. Já ho jedla naposledy asi před 10, možná 15 lety a to měl tehdy na obalu legračního Turka s velkou čepicí a v bonbónech plno oříšků. Teď je to už takové šizené, ale jako lehká vzpomínka na dětství to není vůbec špatné. ;-)

      Vymazat
  18. Dobrých filmů je opravdu pomálu.Raději koukám na ty starší osvědčené.Ale poslední dobou se mi hodně líbil Atlas mraků a Ten kdo stojí v koutě.U mě se pozná,jak moc se mi film líbí,mám na konci pusu od ucha k uchu anebo ubulený oči...Vivinko židli už mám prošoupanou taky dost,ale opravdu najít film,který by mě dojal nebo rozesmál už je teď někdy kumšt.Dřív jsem pařila Sims,zoo tycoon,rollercoaster tycoon a taky theme hospital,ale nakonec jsem zjistila,že to je fakt požírač času:-D Baví mě spíš hry,kde si něco stavíš a udržuješ to v chodu,jako simulace běžného života.Koně ani kovboje nemám,ale takovej Arnold Schwarzenegger v Kaktusovým Jackovi,ten by nebyl špatnej:-D A pro dnešek raději vynechám ten turecký med,aby mě zas nebolely zuby!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Betty, na Atlas mraků se už taky nějakou dobu chystám a druhý film vůbec neznám. Zlatá jsi, děkuju za tip.
      Já jsem navěky spojená s Pacmanem, to je největší pařmenská klasika všech klasik ;-) (zajásala jsem, když Moleskine vytvořil limitované edice "pacmanovských" zápisníků). A jinak máš naprostou pravdu, hry simulující reálný život jsou moc prima. Právě kavárna, farma, módní salon a tenhle typ her od Goodgame, jsou takovými malými "tamagoči", které musíš udržovat v chodu jako v reálném životě, takže je to zábava a zároveň se na nich člověk ladasčemus naučí. Sims...jó, tak to mi taky "něco" říká...

      Vymazat
  19. To je supér! Kovboj už se mi tiskne a kouká mu z tiskárny hlava! :) Hry podobné té kavárně, kterou hraješ, úplně miluju. Takové to budování si něčeho od piky, přestavování a zařizování, prostě jako ve skutečném životě. Jak tu psala Betty Bop, Sims je taky super hra "ze života". Děkuji za nové tipy. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že v tuhle chvíli už je kovboj na světě celý ;-).
      Jsem ráda, že se ti moje tipy zalíbily. ♥

      Vymazat
    2. Ano a už je venku i kůň :))

      Vymazat
  20. Takze Vivi je takyto gamer?! ;)) ..Inak to vysuchane kreslo pred pocitacom, ach jaj, kiezby som nevedela o com hovoris...
    Kovbojovci papierovi su super! ;)
    t.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tinuško, gamer...to bejvávalo ;-). Teď už pařím jen tak občas, na "vylití kýble", jak se říká :-D.

      Vymazat
  21. Čekala jsem cokoliv, ale todle! :D
    Hodně jsi mě pobavila hrou nebo kovbojem, jsi super! :D

    OdpovědětVymazat
  22. Jak říkáš Vivinko, není nad filmový večer. Já si obvykle u filmů odpočinu ještě víc, pokud se odehrává v nějaké prázdninové destinaci jako třeba Dopisy Julii nebo Rozvod po francouzsku. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dopisy Julii i Rozvod po francouzsku jsou moc příjemné filmy na večerní lehárko ;-). Děkuju ti za jejich připomenutí, už je to dlouho, co jsem je oba viděla.

      Vymazat
  23. Anonymní18:37

    Taky mohli udělat ty obaly DVD našich nejlepších filmů trochu veselejší,viď? :D Krásný článek, pobavilas.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jsem si to říkala, když jsem DVD fotila. Děda Komárek vypadá na obalu filmu "Na samotě u lesa" víc než zasmušile a Dana Medřická se taky zrovna netváří jako z obalu jedné z nejvtipnějších českých komedií. Hlavní ale je, že obsah je maximálně veselý. ;-)

      Vymazat
  24. Ja PC hry raději ignoruji. Pokaždé, když nějakou začnu hrát, úplně se do ní poořím..takže nedělám nic jiného a je to děsný zabiják času :D Kovboj mi připomíná, že už jsem dlouho nebyla na projížďce na koni..tím bych si týden rozhodně zpestřila :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ann, moc dobře ti rozumím ;-). Naštěstí já už zvládám hraní her ukočírovat. Zapařím si tak hodinku týdně, to bohatě stačí. Ale dřív...když jsem studovala...jsem propařila celé zkouškové období (ale tehdy všechno bylo lepší než se učit). ;-)
      Až budeš na svět shlížet z koňského hřbetu, nezapomeň mi zamávat. ♥

      Vymazat
  25. Já taky vždy odreagovávám u filmových večerů... Na Samotě u lesa je prostě klasika! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, přesně. Na Samotě u lesa je nejlepší film, hlavně když venku ch*ije a ch*ije, jak by řekl děda Komárek ;-).

      Vymazat
  26. Tak tu hru si musím zahrát, dlouho hledám něco podobnýho, ale tipuju, že u toho vydržím tak měsíc, jako u všeho ostatního.
    A mám čtvrtý tip, co zpříjemní týden: tvoje články :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Luci, měsíc je tak akorát ;-).
      A ten tvůj čtvrtý tip mě moc pěkně zahřál na duši ;-).

      Vymazat
  27. Teda Vivi, ty jsi číslo! Když jsem začala číst tvůj článek, myslela jsem, že nás nabádáš k paření někde na diskotéce. Díky za zvednutí nálady :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A víš, že to vůbec není špatný nápad. Však víš, jak ráda tancuju. Dáme si griotku a vyrazíme na parket :-D.

      Vymazat
  28. Mít svou kavárnu byl vždycky můj sen. Díky tvému tipu na hru si ho můžu částečně splnit :-)
    Filmové večery miluju, pořádáme je s přítelem čím dál tím častěji.
    Zkus film "Vítejte u Ch'tisů",málo známá, i když nejlepší francouzská komedie. Zábava zaručena!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to říkám pořád, že sny se plní :-D.
      Mám velkou radost z tvého filmového tipu, okamžitě po jeho přečtení jsem si film "opatřila" a teď se jdu na něj kouknout. Děkuju. ♥

      Vymazat
    2. Taky pořád tvrdím, že sny si máme plnit, i ty úplně maličké.
      Dej pak vědět milá Vivi, jak se ti film líbil ♥

      Vymazat
    3. Určitě ♥

      Vymazat
  29. hezký článek!:) filmové večery přímo miluji! nejčastěji se s přítelem díváme na seriály kvůli nedostatku času, ale když je možnost, koukáme na záznamy z divadla Járy Cimrmana:D

    www.lorietta.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jára Cimrman - to jsi mě moc potěšila ;-).

      Vymazat
  30. ďakujem Vivi :) dúfam, že s ňou odštátnicujem aj ja :)

    OdpovědětVymazat
  31. Anonymní22:07

    Moc hezký článek,
    když už se tu bavíte o těch internetových hrách, tak dobrá je taky Goodgame Big Farm se zviřátkama :-)
    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem raději neměla vůbec vidět :). Dneska v práci zas nic neudělám :)

      Vymazat
  32. Vivi, ten jezdec mě dostal:), super "nabíječka" článek, šťastnou cestu ráno !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, vy jste mě tu mile překvapila ;-).
      Můžete si zkusit s dětmi vyrobit taky takového kovboje, i když ve vašem případě spíš "kovbojku". ;-)
      Děkuju za přání a mějte se krásně.

      Vymazat
  33. Český filmy miluju, hlavně na samotě u lesa) Nebo pelíšky

    OdpovědětVymazat
  34. Super tipy, ty vždycky překvapíš, Vivi. :) Počítačové hry nehraji, stačilo, když jsem hrála Framville na facebooku a k tomu blogovala - to byla záruka, že celý den nesáhnu na diplomku ani na učení ke státnicím. Takže hrát jsem přestala, ale blogovat ne. :)
    Filmový večer si ordinuji alespoň jednou týdně a stejně jako Eve.H mám ráda prázdninové destinace nebo to vždycky jistí Carrie a Sex ve městě.
    Mimochodem ten tvůj kovboj s koněm nemá chybu. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, státnice a psaní diplomky pro mě znamenalo herní průlom...naučila jsem se v té době pařit úplně všechno, nač si vzpomeneš ;-).
      Carrie, to je klasika...a víš, že jsi jí docela podobná?! ♥

      Vymazat
    2. Vivi, to mi moc nepřijde, že bych byla Carrie podobná, leda v té uchýlce na boty, jak říká můj muž. :) Ale potěšila jsi mě.

      Vymazat
    3. Ty jsi určitě mnohem krásnější než Carrie, ale tvůj styl a smysl pro detail, v tom jste si podobné. ♥

      Vymazat
  35. Ty si umíš udělat pohodu ;). Tu hru café znám a je silně návyková :D..vůbec mám takové hry ráda, ale pak mě pohltí a zaberou mi klidně celý den a potom jsem úplně vyrušená a u učení stále myslím na to, jak uvařit kávu :D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach, kéž bych vůbec nevěděla, o čem to mluvíš. :-)

      Vymazat
  36. Ahoj Vivi, zvu tě ke mne na návštěvu. Tahiťanky už tančí.
    IVA

    OdpovědětVymazat
  37. Jaaaj, o tej online hre si mi nemala radsej hovorit, ja sa na taketo veci strasne rychlo namotam a potom neviem prestat :) ked som mala cca 18 rokov, strasne som ficala na Sims :)

    OdpovědětVymazat
  38. Nejde mi odpovědět :-( tak píšu alespoň takhle pod...

    Že jsi to Ty Vivi, tak Ti napíšu speciální článek s tipy na asijské filmy a seriály :D Pak ti sem napíšu odkaz ju? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, super, super, domluveno ;-).

      Vymazat
    2. Vivinko článek je tady:
      http://cnbymiisha.blogspot.cz/2013/04/moje-mala-uchylka-aneb-tipy-na-japonske.html
      Byla to teda pěkná pakárna a vsadím se, že budeš jediná, kdo si ho přečte :D nebo dočte :D

      Vymazat
    3. Paráda! :-*

      Vymazat
  39. Já jsem zase milovnice knih a čtu mnohem víc, než koukám na filmy. V poslední době se ale taky dostávám do bodu, kdy dokážu strávit hodiny na PC. Když ono je to tak návykové!

    OdpovědětVymazat
  40. musím uznat, že jak si tak procházím fotky a vůbec celý blog tak mám z toho velice dobrý dojem.


    dopisní obálky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já mám velice dobrý pocit z tak milého komentáře. ;-) Opravdu moc děkuju.♥

      Vymazat