13.4.13

Vášeň nebo posedlost aneb skočme rovnou do léta

Feferonky, doutníky, denní tisk a toaletní voda Tiaré Gardenia...to jsou věci, které mě vždycky zaručeně rozpálí (a až na ten denní tisk je to myšleno v nejlepším slova smyslu). A protože vás zřejmě nebudou příliš zajímat ani ostré peperoncini, ani značka mých doutníků, můžeme spolu dneska směle zabořit sosáčky do další z mých oblíbených vůní. Už jsem vám říkala, že parfémy jsou moje vášeň? Možná je tím pravým slovem spíš posedlost.
Když jsem tu před časem psala o kultovním olejíčku Monoï Tiki Tiaré, v komentářích se objevily tipy na toaletní vodu Tiaré Gardenia (ano, Lindo a Jani, to vy můžete za moje tahitské poblouznění!) ;-). Předtím jsem neměla ani tušení, že jsou v Čechách k dostání i toaletní vody, které voní podobně jako můj zamilovaný olejíček Monoï, takže se mi z nového parfémového objevu podlomila kolena samým vzrušením a nedokázala jsem odolat. Rozumějte - už jen ten roztomile horkokrevný flakónek! Když jsem za pár dnů v ruce držela malou lahvičku se svádivou vůní a k tomu šampón Monoï, věděla jsem, že ke mně jaro přijde mnohem dřív, než předpovídají meteorologové ze svých zamlžených věšteckých koulí. 
Co jaro! Rovnou léto je u mě...a dělám to asi takhle: ráno skočím do sprchy a beru si s sebou šampón vonící po květech gardénií. Pak si vypiju horkou kávu, sním plno šťavnatého ovoce, připnu barevné náušnice a zápěstí nechám ovonět pár kapkami toaletky Tiaré Tahiti Gardenia. A najednou...mám na sobě jenom rákosovou sukýnku, jihomořští mládenci divoce hrají na ukulele, slunce pálí ze všech svých paprsčitých sil a já bosa tancuju na rozpáleném písku. Mně vám je takový hic! Fakt vedro. A tak nezbývá, než si obléknout kabát, zimní boty (ještě pořád je nosím), do ruky si vzít deštník a jít se ven trochu zchladit... Ale to, že voním jako pravá Tahiťanka, to už mi nikdo nevezme.
A ještě maličkost - naučila jsem se svoje oblíbené parfémy nešetřit. Používám je kdykoli se mi zachce, raduju se z jejich vůně, která mě pak celý den obklopuje i z toho, když se mě někdo (i cizí člověk na ulici nebo v kavárně) zeptá, čím tak hezky voním. Odnaučila jsem se šetřit vzácné šperky, sváteční misky po babičce, parfémy, krásné notesy i samolepky a schovávat si je pro budoucnost nebo na "někdy příště". Svůj život žiju teď a přítomnost žádné šetření ani omezení nezná.
Prozatím vám mávám z Tahiti, v pondělí vás pozvu na návštěvu ke mně domů a ani se nebudete muset přezouvat. :-*


Toaletní voda TIKI Tiaré voní jako květy tahitské gardénie, je bez barviv, bez konzervantů, bez parabenů a je netestovaná na zvířatech. 
Co mě vždycky rozpálí - zleva: noviny z domova a ze světa, feferonky, doutníky, vůně Gardenia.

Zleva: kytice fialových tulipánů, toaletka Tiaré Gardenia, v pozadí perleťová miska s fotkama a šampón Monoï, který je stejně jako toaletka bez barviv, konzervantů a bez parabenů. Chemii už moje vlasy dávno nesnesou. Jak jednou zkusily "přírodu", už nechtějí jnak...
♥ 
Asi měsíc si usilovně kupuju tulipány, zpívám si písničku "Bylo léto, horké léto" a nosím ve vlasech mašličku, ale teplo pořád nikde. Tak jsem začala používat Tiaré Tahiti (a taky Annick Goutal, ale o té zas někdy jindy) a skočila jsem rovnou na jižní rozpálený písek! Jó, ten kdo má za ušima, ten se ve světě neztratí.

Na fotce jsou moje dnešní malá ranní potěšení...
Šampón Monoï (na fotce uprostřed) je nejvoňavějším šampónem, jaký jsem kdy měla (ať sním svůj klobouk, jestli vám tu lžu). Vlasy mi po něm voní dlouho a krásně a mně se zdá, že spravedlnost existuje ;-). Jediné, co bych k němu ještě potřebovala, je parťák jménem kondicionér, který ale zatím Geoffroy v nabídce nemá. A propos...kdo je vlastně Geoffroy? Čtěte dál... 
♥ 
...Internetový obchod Tahiti-tiare.cz vlastní Geoffroy Bletton, Francouz žijící v Čechách teprve 3 roky, ale přesně ví, co české ženy potřebují: "Někdy v roce 2010 jsem poprvé své přítelkyni přivezl, coby dárek z vlasti, lahvičku monoï. Vonného oleje, který je ve Francii dobře znám a hojně využíván. Kam až má paměť sahá, vybavuji si, že balení monoï byla vždy přítomna jak v koupelně mých rodičů, tak v koupelnách našich známých a rodičů mých kamarádů. Proto bylo pro mě velkým překvapením, když jsem zjistil, že má přítelkyně monoï do té doby neznala, protože jej běžně v českých obchodech nelze koupit. A nutno říci, že přítelkyně byla z jeho účinků nadšená." 
A jak příběh pokračoval?  Ó, velmi šťastně. Geoffroy Bletton otevřel s olejíčky, mýdly, parfémy a další přírodní kosmetikou Monoï z Tahiti obchod www.tahiti-tiare.cz a spolu s Alicí Taussikovou se stará, aby naše půvaby kvetly stejně (nebo radši ještě víc) jako půvaby tahitských krásek...
Vivi podpis

116 komentářů:

  1. Jeeej Vivi,dakujem krásne, za skvelý tip na prírodnú kozmetiku za prijateľné ceny:)You made my day :)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Vivi, to jsi mne nalákala jako motýla na jarní květ. Vše jsem zaznamenala a určitě
    si toaletní vodu a olejíček pořídím. Vůni se představuji a těším se až mne překvapí svou opravdovostí.
    Měj sluníčkový víkend IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivo, určitě mi pak dej vědět, jestli ses díky vůni přenesla do jižních krajin a máš na sobě taky jen rákosovou sukýnku ;-).

      Vymazat
  3. Asi tu vuni nutne potrebuju!!! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tuhle větu jsem si před měsícem řekla taky ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní18:20

      Já si to řekla teď :o)) Vivi obchod jsem prošmejdila a i když tam mají jen pár věcí, jsem nadšená. Poručila jsem si toaletku Gardénie a malé balení šamponu a oleje ke svému květnovému svátku :o) Manžel ze mě bude mít radost :o)). Krásné fotky a ty tulipány ách ách!
      Zdraví MOnika

      Vymazat
  4. S těch tvých článků většinou tak krásně dýchá léto.Už nutně potřebuju teplo :(

    OdpovědětVymazat
  5. Já si snad sama pořídím tuto vůni i to ostatní. Krásný článek! V sobotu ráno tak optimistický, ty si prostě skvělá! Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A počkej, jak ti pak budou Japonky závidět! ;-)
      Děkuju ♥.

      Vymazat
  6. Teda to je tak lákavý popis, že jsem již učinila svoji první objednávku olejíčku a mýdel :D a strašně se těšim ;). Díky za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Myyno, bylo by skvělé, kdybys mi pak dala vědět, jak ti olejíček vyhovuje. Já jsem s ním nejlepší kámoš. A taky by mě zajímalo, jak voní ta mýdla! Ty jsem totiž ještě nezkoušela ;-).

      Vymazat
    2. Vědět dám a určitě se zmíním na blogu, pokud se nebudeš zlobit, určitě bych tam dala odkaz na tvůj blog jako na zdroj této skvělé informace :).

      Vymazat
    3. Už se moc těším a taky jsem hodně zvědavá! ;-) Zmínka na tvém blogu bude pro mě radost i čest. :-*

      Vymazat
  7. Anonymní9:20


    Ahoj Vivi,

    poridila jsem si prave ten olejicek monoi tahiti, o kterem jsi tu tenkrat psala a kazdy den te blahorecim. Olejicek je totiz naprosto super, pouzivam ho na vse, na vlasy,pplet, po depilaci, po koupeli a uz mam druhe baleni. tak ted koukam na to,ze jsou i parfemy s odevrenou pusou:).

    Muzes mi prosim te napsat na email nebo sem, zda je parfem stejne vune jako olejicek? ceny maji vic nez slusne, tak bych si mohla udelat radost,ze?:))
    Sona
    (sonimatouskova.dr@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soňo, to je skvělé, že se ti olejíček Monoi osvědčil stejně jako mně. U mě doma už se kosmetika z Tahiti plně domestikovala ;-).
      Parfémek voní trošku jinak, vůně je o něco hřejivější, teplejší, možná i ostřejší a intenzivnější než vůně samotného oleje. Úplně stejně jako olejíček voní šampón, o kterém jsem v dnešním článku taky psala.
      Ano, "Tahiti kosmetika" z Tahiti-tiare.cz je nejlevnější, kterou jsem na internetu našla. Je fajn, že díky příjemným cenám zpřístupnili tuhle netradiční a úžasnou kosmetiku všem, kteří po ní zatouží.

      Vymazat
  8. Jéé tu žlutou plechovku od doutníků jsme měli doma.Ale babička v ní měla špendlíky:-D Jestli předtím ty doutníky vykouřila to nevím,ale myslím,že ji měla na památku po svém tatínkovi,protože ten doutníky kouřil a dost..a dožil se vysokého věku!Já parfémy miluju a také s nimi nešetřím,kdykoliv si potřebuji spravit náladu,jeden vyberu a udělám si radost.Někdy mi připadá jako by jedno stisknutí parfému obsahovalo nějaké molekuly štěstí,vůně Tě zahalí svou něžnou láskou,obejme a už nepustí..Teď nedávno jsem musela ovonět Miss Dior Chérie L´eau a ikdyž mám stále nos v pomatení smyslů:-D..tak se mi vybavilo horké léto,teplo...svěží vánek,jak Ti pohladí tvář a nad hlavou tisíce barevných balónků..nádhera..Ale Tahiti musí být bez pochyby také krásné...Dneska si vylepším dopolední siestu výbornou kávou Lucaffé,od jedné skvělé fotografky a báječné pohádkové víly:-D Děkuji Vivinko za krásné ráno...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bettynko, tak to ti ani nebudu říkat, co mám v plechovce od doutníků já ;-).
      Myslím, že ty jsi ještě větší vášnivec na parfémy než já (a to už je co říct). Říkáš Miss Dior Chérie L´eau? Tak to si musím jít do parfumerky sosnout ;-).
      Jééé, "báječná pohádková víla" - tak mi už dlouho nikdo neřekl :-) - děkuju a pochutnej si na kávě...já si jdu udělat tu samou od Lucaffé.

      Vymazat
    2. Prosím,prosím,pošeptej mi,copak je v té plechovce?Nos mi moc neslouží,nyní již ani oči,potom,co jsem zkoukla
      Guerlain Terra Ora collection,ten řetízkový bronzer (áááách,já už chci sluníčko)...ale Vivinko uši ještě celkem slouží a miluju,když mi někdo šeptá něco tajemného:-D a navíc,když je to víla,která píše ty nej...příběhy z celého světa....

      Vymazat
    3. Tak dobře, ale pošeptám to jen tobě - jsou tam depilační pásky, poštovní známky, růžové špunty do uší a dvoje náušnice :-). To by mě zajímalo, co takový obsah o mně vypovídá :-D.
      PS. brzy odpíšu na tvůj úžasný a otevřený e-mail; děkuju za něj. ♥

      Vymazat
    4. Že jsi žena mnoha chutí,co má ráda,důležité pomocníky při ruce...:-D

      Vymazat
    5. chi chi, tak to jsi ke mně moc hodná a shovívavá :-)

      Vymazat
  9. vypadá to skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  10. Jééé tulipánky ! Strašně je miluju už od mala ! :))

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda, že to vím...určitě tuhle informaci o tvých narozeninách nějak zužitkuju ;-).

      Vymazat
    2. Ty zlobidlo ! ;P

      Vymazat
    3. Jo a Vivísku , poslala jsem ti mejlík , tak mi na něj co nejdřív odepiš , těším se ! :))

      Vymazat
    4. Gabulko, děkuju, už jdu na to ;-).

      Vymazat
  11. Jéé, já už se těším, až definitivně vyléčím rýmu a konečně zase vše ucítím :)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Klér, to chce nosní kapky a pomeranče a budeš zdravá jako rys :-). A pak svému nosu všechno vynahradíš. ;-).

      Vymazat
  12. Skvělý článek :)!

    OdpovědětVymazat
  13. Tak teď jsi mne na tu vůni vážně navnadila :))A to jsem chtěla začít šetřit... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ann, kdo šetří, má za tři a kdo nešetří, ten si víc užije svůj život ;-) - jéé, to se mi zalíbilo, já jsem tak chytrá :-D.

      Vymazat
  14. Anonymní10:50

    Zdá se mi to, nebo čteš Českobudějovický deník :)? Ty žiješ v Č.B. ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radši noviny moc nečtu, vždycky se pak rozdivočím ;-). Ale máš pravdu, je to Českobudějovický deník, ČB je moje rodná hrouda. ;-)

      Vymazat
  15. Super tip! :) Mimochodom ten zápisník na poslednej fotke je úžasný! :)

    Some people want...fashion!

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní11:21

    Viví,ty kouříš???? :D
    M.

    OdpovědětVymazat
  17. nadherny retro alebo teda ,,vintage" obal! urcite vyskusam, uz len preto, ze ho chcem mat na policke v kupelni :))

    http://h-illa-rious.blogspot.sk/
    xxx illa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak já ti rozumím! ;-) Jak něco nemá hezký obal, nesmí mi to přes práh :-D.

      Vymazat
  18. Hezké fotky a článek :))))

    zvu tě na svojí GA http://nikol-kach.blogspot.cz/2013/04/prvni-giveaway-pro-vas.html BUDU RÁDA ZA TVOJÍ ÚČAST :)

    OdpovědětVymazat
  19. Páni, Vivinko, ode dneška taky nešetřím a svoji oblíbenou vůni si přibalím do kabelky. Ach Tahiti, to musí být kolem tebe vůně a úžasná aura! Závidím...
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, to jsem ráda, že jsem tě namotivovala nešetřit svou oblíbenou vůni. ;-) Užívej si ji plnými doušky, stejně jako víkend. ♥

      Vymazat
  20. Anonymní12:39

    Miluji tulipány a návštěvy. :)

    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá El, v pondělí bude obojí ;-).

      Vymazat
  21. Nice post and blog, darling!!!!!!!!
    Have a nice weekend!

    OdpovědětVymazat
  22. Vivi♥ The perfume must have a beautiful scent as you:))) I'm so curious to try the shampoo, looks very good and I need something like that for my hair! Kisses and hugs my friend, happy weekend!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Profumo puzza come l'Italia ;-). Baci e saluti, my dear Lilli. ♥

      Vymazat
  23. tak ja uz zase idem brouzdat obchodom. ty jedna nezbednico, ty vies vzdy nejako nalákať ! ;) a musim si ist dat hned teraz na seba nejaky parfemik :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  24. Tak o tejto kozmetike, ani o oleji som doteraz nevedela.. takže ďakujem! Na ten šampón sa pozriem. Inak o tom "šetrení" vecí.. ako by si o mne písala :D Všetko odkladám na inokedy a hovorím si, že je to škoda minúť/použiť... od dnes ale začnem! Máš pravdu, že to nemá význam odkladať, keď sa z toho môžme tešiť už dnes ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těší mě, že jsem ti rozšířila kosmetické obzory, ale ještě víc mě těší, že jsem tě inspirovala užívat si své malé, lidské a holčičí radosti teď a nečekat na zítra. Budoucnost je nejistá, a tak přítomnost musíme chytit za pačesy a vycucnout z ní co nejvíc ;-). Tak ať se ti to daří. ♥

      Vymazat
  25. Vivinko, to je super tip. Mažu navštívit stránky :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v tom případě se na stránkách uvidíme, já tam taky zas brouzdám :-).

      Vymazat
  26. Anonymní14:14

    Ahoj Vivi,ty svými články dovedeš vždy potěšit a nadchnout..díky.

    OdpovědětVymazat
  27. Aah, Vivi Voňavá:) U teba doma to musí voňať tak krásne a originálne, že ani neviem, čo by mi do nosa frnklo ako prvé:) Či (fialoví!♥) páni tulipány, kvet tiaré, horúca káva, šťavnaté pomaranče alebo doutníky Kuba Export:)) Viví, dnes z krabice pokladov vytiahnem nejaké nálepky, ktoré si škrečkujem ešte od škôlky a jednu si rozšafne nacapím rovno na čelo!:) A keď sa bude niekto čudovať, poviem so všetkou dôstojnosťou a gráciou, že to mi poradila Vivi. Hneď im bude všetko jasné:-)) A možno ma o jednu nálepku aj oni poprosia...:)
    P.S.: Návšteva v pondelok u teba doma? Aaaaaaa, čo si oblečiem?!? :D
    cmk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucinko, já myslím, že by ses u mě doma vyřádila a nechala bych Ti spoustu času, abys mohla pít horúcu kávu, jíst šťavnaté pomeranče, žvýkat žvejky s Mickey Mousem i kúriť kubánské doutníky ;-).
      Tak se mi líbíš - šikovné děvče, které nešetří své poklady, ale užívá je plnými doušky. Nálepky na čele mívám i já a taky žvejkačkové tetování, takže klidně na mě odkaž, však už mě všichni doktoři Chocholouškové prohlídli a prý nejsem nebezpečná! ;-)
      PS: tvoje růžové šatičky, zelený šátek s puntíky a to modré zvířecí letadýlko, na kterém se vznášíš světem, bude s mou domácností ladit dokonale. ♥

      Vymazat
    2. ♥ ...ty se mi taky líbíš;-))

      Vymazat
  28. Vivinko, tvoje tipy jsou neuvěřitelné.Vždy přijdeš s něčím úplně novým, co jsem vůbec neznala a vše proložíš krásnými fotkami i texty. Přiznám se, že po olejíčku Monoí toužím od té doby co jsi o něm psala poprvé a nyní mám ještě většího brouka v hlavě.Nevíš, zda neumožňují prodej vzorků? Chci sluníčko i tvoje mazátka :))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, nevím, jestli mají přímo pidivzorečky, ale malá balení jsem v obchodě objevila. Šikovné na vyzkoušení i na cesty:
      http://www.tahiti-tiare.cz/23-mini-monoi-tiare-original.html
      http://www.tahiti-tiare.cz/17-mini-sampon-monoi-tiare.html

      Vymazat
  29. Anonymní19:06

    Dokonalé fotky! Vlastně všechno. Chvíli jsem se cítila jako tanečnice i já. A oboje musím alespoň očichat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéé ♥, tak teď zase tančím v oblacích z tvého komentáře já ;-).

      Vymazat
    2. Anonymní22:02

      Vivinko, prosím Tě, podívala by ses mi na složení toho šamponu? Nemůžu nikde najít, jestli tam jsou aj sulfáty a silikony (doufám že ne). Olejíček už mám objednaný, protože tyhle věcičky to já můžu. A s tipem do Tebe si jsem jistá, že mě nezklame!

      Vymazat
    3. Anonymní22:47

      Moc děkuji, že sis našla čas a dala práci to přepsat z obalu:-) Vypadá to, že po silikonech a sulfátech ni stopa. Tak až očichám olejíček, dokoupím si stejně voňavý šampon. Znám jich pár, maloučko, spíše ty klasické značky, ale jsou to všechno kabrňáci bezsilikonoví, bezsulfátoví a bezparabenovo-PEGoví - například Pureology, Yes To, Burt's Bees a nově Monoi Tahiti :-)A testujeme s přítelem šampony Khadí a jejich mycí prášky z kytiček.

      Jé, mě nenapadlo, že v době google překladače bych té ofiko stránce mohla i rozmnět. Jdu se kochat celým sortimentem. Díky moc

      Vymazat
    4. Já jsem éro, podařilo se mi smazat svůj komentář s vypsaným složením. Tak ještě jednou pro ty, které by zajímalo to samé, co tebe ;-):
      V olejíčku je kokosovník ořechoplodný (Cocos nucifera), gardénie (Gardenia tahitensis), éterické oleje (Parfum) a vitamín E.
      Složení šampónu je už trochu horší, protože jak ho mám ve sprše, zadní cedulka je rozmáčená, takže tam nevidím celé složení. Tady je to, co jsem vyluštila: water, cocamydopropyl betain, cocamide DEA, Methylisothiazolinone, sodium chloride, parfum, coco nucifera, gardénie tahitensis a pak je tam ještě jedna nebo dvě složky, které se mi nepodařilo rozluštit.
      PS: můžeš taky prozkoumat ofic. web: www.monoitiki.pf - já tam teď objevila i tělové mléko a další parfémky - to je ráj! Doufám, že je taky začne Geoffroy dovážet do ČR. ;-)
      PS2: i já tobě děkuju za skvělé tipy na čisté šampóny. Od Khadí mám doma jejich mycí prášek a tělový olej a jsem moc spokojená.

      Vymazat
  30. Vivi, ty seš takovej lump! ,o) Článek si tisknu a jdu za šéfem! Musí přece pochopit, že potřebuju nutně přidat! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, drahoušku, ale vždyť já to dělám pro tvoje dobro - vsadím se, že jinak by sis o zvýšení platu neřekla a dřela bys dál jako mezek za stejnou vejplatu :-).

      Vymazat
    2. To je fakt a navíc při tom budu krásně vonět! :) Přesto si troufám navrhnout témata pro některý z příštích článků: Jak ušetřit, Co nekupovat, Smrad roku... :)

      Vymazat
    3. Milá Reny, děkuju za lahůdková inspirační témata :-D, ale na mém blogu se jich nedočkáš. Však víš, že jsme tu naladěné na pozitivní notu a věci, které u mě doma končí v koši (ano, taky takové jsou) nebo které mi srmdí, hned mažu z mysli i ze života. Možná na Silvestra udělám článek "Z mého odpadkového koše", do té doby tu najdeš všechna velká i malá potěšení, která dělají hezčí den. Tvůj šéf se tomu bude muset zkrátka přizpůsobit. ;-)

      Vymazat
    4. Já vím, člověk si u Tebe vždy příjemně porochní, nechá se rozmazlit a pohladit :) Vždyť já jen žertovala.... ,oD

      Vymazat
    5. Vždyť dobře víš, že tvůj humor já zbožňuju! ♥ ;-)

      Vymazat
    6. A já zbožňuju Tebe! ♥

      Vymazat
    7. Reny, jéé, ty jsi tu úplně takhle "ónlajn"?! :-D
      Jsi nejmilejší! ♥

      Vymazat
  31. Absolutně fantastické šťavnaté a voňavé multi-kulti fotografie! Peperončíno mě náhodou zaujalo nejvíc, stačí špetička spolu s trochou extra virgine oliváče a máš z těstovinek rychlé pikantní jídýlko. K exotickým - rozuměj těžkým a opojným - vůním přistupuji velmi opatrně, ale uvidím,až zkusím. Ale těch korálkových náramků se nemůžu nabažit, těch bych si navrstvila tolik, až by mi ruka padala. Tulipány mají naprosto famózní barvu, nemáčela jsi je náhodou v genciáně?:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Oli, ó, tak ty jsi taky "ostré" děvče?! Já miluju všechno pálivé a při čtení tvých řádek o pikantní pochoutce se neposedně vrtím na židli a nejradši bych tu dobrotu běžela hned ochutnat.
      Máš pravdu, Gardenia není žádná ovocenka, je to opravdu vůně opojně exotická, hřejivá a poměrně silná (stačí jedna kapička na zápěstí, když je ta správná nálada). Pro prvotní zkoušení tahitské kosmetiky bych určitě doporučila klasický Monoi olejíček, který voní krásně a jemňoučce. :-*
      Představ si, tulipány jsem nejen že nemáčela v genciáně, ale nemáčela jsem je vůbec. Dala jsem je do vázy a druhý den koukám, že jsou to takové potvory k ničemu, celé leklé...no jo, já do nich nedala vodu! Jsem nejhorší zahradnice na světě ;-). Ale zmátořily se, jak vidno z fotky. ♥

      Vymazat
  32. Jó, byla bych ostřejší, ale někdy se tělo brání. A opravuji "virgin" ofkórs. A olejíčky já ráda, takže dám na tvou radu. Tulipány ani nemůžu komentovat, musím se vážně smát, ale mám tě ještě radši za tyhle lidské chybky, které se nám všem občas vloudí do našeho jinak dokonalého počínání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu, Oli, moje tělo se taky někdy brání. Třeba po "tofu Vindaloo", nejostřejší indické lahůdce, jsem se mátořila dva dny. ;-)
      Přesně tak, do do-ko-na-lé-ho žití musíme občas vnášet malé rošťárny, to aby nebyla nuda ;-).

      Vymazat
  33. Vivi, díky tvému článku si tě dovedu představit, jak vesele tančíš v rákosové sukýnce zahalená do vůně monoï. :) Škoda, že jen chybí fotka tebe mezi těmito suprovými fotkami, ale já vím, jsem moc zvědavá... ;) Díky tvému článku tu vůni citím skrz monitor a asi si ji na léto bud moci pořídit.
    Navíc naprosto s tebou souhlasím v tom, že není potřeba šetřit ty nejlepší věci na lepší, protože dnešek je ten nejlepší den. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, slibuju, že fotku v rákosové sukýnce sem umístím hned, jak se trochu opálím...i když já se opaluju dost těžko ;-).
      Přesně jak říká můj muž - "nejdůležitější je TEĎ". ♥

      Vymazat
  34. Hahah, to se mi líbilo, jak jsi popsala své ráno :). Mimochodem jsem udělala přesn to, co ty, přestala jsem šetřit parfémy. Je to super pocit, stříkat s ním kdykoli mám chuť :)...Taky bych chtěla umět žít naprosto tady a teď, ale bohužel se musím přiznat, že to ještě neumím :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ti rozumím, taky se to pořád učím, ale postupnými, pomalými krůčky to půjde - pro začátek úplně stačí užívat si parfémů a vůní tak, jako to my dvě děláme ;-).

      Vymazat
  35. Krásný článek. Ta vůně musí být nádherná a úplně mám chuť zajít si zítra pro tulipány. Jinak máš naprostou pravdu. Život by se měl žít teď a ne vše odkládat do budoucnosti. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak ;-).
      No jéje, tobě budou tulipány moc slušet. ♥ Je to tak skvělý pocit jít do květinářství a koupit si kytici. Mám z ní pokaždé velikou radost, rozmístím ji do různých váz po bytě a cítím se jako princezna ;-).

      Vymazat
  36. Vivi tvoj blog je zaradený v mojom každodennom čítaní.
    Ale rozhodne one of a kind. Všetky módne blogy, street style fotky, fit tipy, organické recepty, lákavé giveaway značkových vecí a posty krásnych outfitov sú mi na očiach každý deň.
    Ale k doknalému sobotňajšiemu popoludniu ako je to dnes mi stačí snehuliaková deka, zelený čaj a tvoj blog. Vonku žiadne slnko ktoré by dodalo energiu, ale tvoj blog, ten je ňou rozhodne nabitý! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc, raduju se.♥ Myslím, že jsem si na dobrou noc nemohla přečíst krásnější komentář. Jsem šťastná, že jsi mi napsala a teď se mi bude ve snu zdát, že popíjíme zelený čaj spolu (já mám deku s koloušky) ;-).

      Vymazat
  37. Hrozně moc zajímavě píšeš a i ty fotky jsou super:) Krásný článek!
    Mám ted hrozný nutkání jít si sehnat pěkně nějakou kytičku do vázy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, já mám fakt nejmilejší čtenáře na světě! Děkuju mockrát.♥
      A víš, že by to bylo opravdu moc hezký, kdyby sis zítra pořídila nějakou malou kytičku nebo velkou kytici (proč troškařit?). Napřed by sis ji dala do vázy na stůl a před spaním na noční stolek a říkala by sis, jak je krásný si udělat radost a svobodně si dopřát voňavé holčičí potěšení a odměnit se...;-)

      Vymazat
  38. So lovely and amazing post. love it
    Parfum pas cher

    OdpovědětVymazat
  39. Píšeš krásně! Moc se mi líbíš:)

    OdpovědětVymazat
  40. ja tie tvoje kolážičky plné serepetičiek mám veľmi rada. ale mám otázku :) kde ich všetky odkladáš? časopisy, ústrižky, kozmetiku, porcelánové či plastové figúrky, bižutériu, zrkadielka, taštičky, diáriky a mnoho mnoho iných vecí. aspoň zdanie je také, akoby ich mal byť celý kamión :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chi chi, to je milá otázka. Mám ráda vzdušné, světlé a čisté prostory, které jsou zútulněné jen pár drobnostmi, takže mám velkou knihovnu se spoustou plechových papírových nebo retro pruhovaných krabic a tam jsou moje poklady pěkně v bezpečí uložené. Obměňuju je a vystavuje jen ty, na které mám zrovna náladu. Miluju věcičky, ale taky dobrou organizaci :-). Zítra se přijď podívat, budeme tu o mém bydlení trochu mluvit ;-).

      Vymazat
  41. Téda ty máš vždy hrozně hezký tipy na kosmetiku o které jsem vůbec neslyšela :). Vypadá to hodně dobře.

    OdpovědětVymazat
  42. ahoj vivi... u teba je take dobre citanicko :))) a uz sa tesim na navstevu... a aka skoda s tym prezuvanim... chcela som si priniest svoje papucky... urcite to ale prezijem vdaka tvojmu dalsiemu vybornemu prispevku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Katko, jsi moc milá a milí lidé si můžou klidně přinést svoje oblíbené papučky. ;-) Už se na tebe moc těším. ♥

      Vymazat
  43. Anonymní17:00

    Nejdražší Vivi,

    opět jsi nezklamala!!!! Super cool článek, bomba fotečky!!! Ty bys svýma článkama nalákala každého, snad i úplně mrtvého ;-). Už jsi měla ten vanilkový parfém? Jo a taky mají nový olejíček - kokos. Zkusíme? ;-) Já asi zas neodolám. Božéééé, at na mě spadne pytel s penězi - a utratím je všechny za monoï! ;-)

    Pa

    Linda

    p.s. A taky nutně potřebuju růžový tulipán ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hurááááá, Linda je tu! ♥
      Moje milá, mám velkou radost, že jsi takový můj inspirátor (a taky pokušitel samozřejmě) ;-). Bez tebe bych tuhle krásnou vůni a šampón neměla a možná za nějaký čas řeknu i: "Bez tebe bych neměla ani nový kokosový olejíček a vanilkový parfém". Je pravda, že se mi rozšířily zorničky, když jsem další voňavé novinky v obchodě viděla. Ovšem tu "vanilku" vidím až někdy na podzim nebo zimu, to jsem pak celá, celičká vanilkovááá. A zasondovala jsem, zda chystají nějaké summer news...Bude parfémek "citronová tráva" a-tak-dále. Já už se tak těším ;-).
      Pa pá pa

      Vymazat
    2. Anonymní10:53

      Vivinko,

      se úplně červenám! To TY nás inspiruješ svými super články a obrázky. Tvůj blog je nejlepší a nejkrásnější!!!

      Jenže kvůli němu teď musím mít mátový balzám, medovou kosmetiku, japonský parfém a ostružino-růžový parfém a sebevědomou tvářenku a...... a taky průhledný deštník! Chjooooo;-) Ale aspoň je se na co těšit!

      Díky, Vivi! <3

      Linda



      p.s. růžové tulipány už mám!



      p.p.s. koukala jsem, že máme kromě monoï i jinou společnou vůni ;-) (máš to doma mooooc hezké!)



      p.p.p.s. monoï citrónová tráva? Coooool!

      Vymazat
    3. Milá Lindo, jééé, taková krásná slova...a teď se čevenám zas na oplátku já. Zdá se mi, že s Tebou ušetřím na drahých tvářenkách a líčidlech pro růžová líčka ;-).

      No jéje, vždyť žijeme jenom jednou a dělat si radost je naše povinnost...to je moje motto :-))).

      PS: jsi úžasně poctivá čtenářka /z těch tvých tulipánů mám radost/, ty už o mně všechno víš! ;-)

      Vymazat
  44. Milá Vivi,

    ani se nedivím, že tě tato značka očarovala! Už jen na pohled vypadá skvěle. A to, že nemá v sobě žádné chemické věci a není testována na zvířatech je třešničkou na dortu :) Moc hezký článek a pěkné fotky k tomu, které září po jaru :)
    Hezký zbytek neděle!

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pandičko, však mě znáš, hezký obal mi dokáže pořádně zamotat hlavu ;-). Netestování na zvířatech je ovšem ještě důležitější než fešácký obal a co se chemie týče, tak té je všude tolik, že je potřeba proti ní bojovat aspoň ve své vlastní koupelně.
      Děkuju ti ♥!

      Vymazat
  45. Teda Vivi, ty mi dáváš! Tu kytku už jsem dříve zavrhla, jednoduše mi nikdy nikde nevoněla a navíc mi ještě celkem fajné parfémy svou přítomností kazila. Teď si říkám, co kdybych ji zkusila znovu? Dát jí další šanci... zvlášť, když to bude jen o ní - co když mě překvapí? A každopádně mě opět nadchlo tvé nafocené zátiší, doutníky (hmm, ty bych čekala ze všeho nejmíň! ale nejsem nepříjemně překvapena :) ), korálky, kytičky... paráda. Fakt exotika jak vyšitá! :)
    A na bezsilikonové šampony mě utáhne taky, takže tenhle článek mi byl ušit vlastně na míru... ;-)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  46. Anonymní19:59

    Ahoj Vivi,
    psala jsem o vůni tiare gardenia ne zrovna příznivě, a tedˇse musím omluvit. Našla si mě,mrcha....tahám ji sebou všude. Polévám se před spaním,ráno,během dne. Připomíná mi něco z dětství,ale protože je to už hooodně dávno,nevím co. Díky. Jana Augustinová.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, to je nejhezčí komentář, jaký si mohla vůně Tiaré Tahiti přát.;-) Ona má něco do sebe, fakticky. Člověk ani neví, CO to je, ale získá si ho. Děkuju za moc milý komentář, potěšil mě.

      Vymazat
  47. Anémone6:30

    Poté, co jsme viděla, jaké má Geoffrey vlasy, tak si ten šampon koupím taky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Anémone, olalá, v tom případě máš mnohem lepší informace než já, protože Geoffroyovy vlasy mi zůstaly utajeny :-). Ovšem dovedu si je představit...šampón Monoï umí dělat divy. ;-)

      Vymazat
    2. Anémone14:41

      ;-) Učí různě v Ostravě francouzštinu, je to přinejmenším fascinující osobnost ;-)

      Vymazat
  48. Anémone14:41

    ;-) Učí různě v Ostravě francouzštinu, je to přinejmenším fascinující osobnost ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní0:08

      Anémone,
      vidím, že francouzštinu se asi učíme od stejného člověka. Geoffrey je úžasný a myslím, že se najde dost lidí, kdo jsou do něj platonicky zamilovaní :). Koupila jsem si tu vůni, kterou tu Vivi recenzovala a je namouduši nádherná! Díky díky naší Vivi :)
      Lenka

      Vymazat