15.4.13

Na návštěvě u mě doma

Můj domov je příběh. Vypráví o tom, jaká jsem, co a koho mám ráda, co mě rozesmívá, kde všude jsem byla, zkrátka práskne na mě i to, co o sobě nevím ani já sama. Gramofon vyhrává a já i můj dřevěný kůň na bicyklu jsme připraveni vám ukázat, jak to u nás doma chodí a co se mi vybaví, když se řekne "útulný domov"...

Květiny ve váze - pivoňky, hortenzie, tulipány. Kupuju si je jen tak, pro radost, pro potěšení, pro svůj domov. Kytici rozdělím do několika váz, jednu dám na noční stolek, druhou na jídelní stůl, další na okno do koupelny. Je to jedna z nejmilejších a nejpůvabnějších možností, jak si provonět a zkrášlit svoje bydlení.

Bytelný dřevěný nábytek - s oblibou používám jako úložný prostor velké dřevěné bedny, které mi vyrábí můj děda (né ten, který brzy oslaví 100 let, ale ten druhý 86letý...jsou to moji věční mladíci). Děda nám vyrobil i psací stůl, police do kuchyně a rám na velké zrcadlo v chodbě. Jsou to mé nejoblíbenější kousky.

Prostor a světlo - světlé podlahy, velká okna s lehoučkými bílými záclonami a bílé stěny mám moc ráda. O to víc si pak můžu hrát s doplňky a každý rok (vždycky na jaře mám na změny největší chuť) jemně obměňuju design a ráz našeho domova. Někdy změnu určí a odstartuje nový obraz, barevný pléd nebo se nechám pošťouchnout aktuálními designovými trendy, které si ale upravuju přímo na tělo a vybírám si z nich jen to, co je mně a mému obydlí příjemné. Vždycky se řídím svým instinktem, který ovšem není zrovna moc konvenční. Propašovat k nám domů všelijaké legrácky a veselosti, to mě baví.

Krabice, šanony, kufry a plechovky - často se mě ptáte, kam dávám všechny své věci, které vídáte na mých fotkách. Roztomilá otázka, na kterou je jednoduchá odpověď. Přestože mám plno věcí a věciček, mám také ráda dobrou organizaci, vzdušnost a nepřeplácanost. Takže proto u mě většina pokladů odpočívá v krabicích, retro kufrech a velkých plechovkách, které mám uloženy v sekretáři nebo v knihovně. Na očích mám jen to, co mě aktuálně nejvíc baví a těší nebo co pro vás chci vyfotit.

Eklektický styl, ten ke mně sedí. Propojování moderního s klasickým, nového se starým, vtipného se střízlivým, jednoduše elegantního se zábavně barevným a mohla bych pokračovat...Ale dost řečí. Na řadě je názorná ukázka. ;)

A jak je to vlastně v mojí domácnosti, u Vivi z vintage blogu, se starými a retro věcmi? Říkám jim "ano", ale velmi opatrně a s mírou. Retro věci dokážou být zábavné a přinést do interiéru neokoukaný a stylový větřík, ale nesmí jich být moc. Těší mě mít doma pár věcí, které mají zajímavou a dlouhou historii, ale jen pokud se dávkují zlehka, přinesou domovu jiskru. Ovšem to se netýká tuzexových japonských panenek ze 60. let...těch bych mohla mít třeba sto (zatím jsem jich ulovila pět - a tohle je moje první a nejveselejší tuzexová panenka; jmenuje se Kwik).

Černobílou zarámovanou fotku, na které je moje mamka (tedy vlastně tehdy to byla taková malá mamuška), mám zatím schovanou v šuplíku, kde čeká na svou příležitost pověsit se na stěnu a pěkně se tam rozhoupat.

Modrého medvídka jsem dostala od mé milé čtenářky Lenky (médi vyrábí její šikovná maminka) a stal se z něj právoplatný člen rodiny. Tak i takové věci tvoří můj domov - dárky od přátel, nečekané pozornosti, které mi přijdou poštou a ručně vyráběné maličkosti s nezaměnitelně osobitým puncem.

Někdy je tím jediným, co člověk potřebuje ke štěstí, párek měkoučkých pantoflí s bambulemi.

Šperky nemusí mít své místo jen v dobře uzamčené šperkovnici. Ty, které aktuálně nosím, mám ráda na očích (zrovna jsem ověšená všelijakými zlatými rodinnými památkami).

To jsou tak skvělé dárky! Přátelé mi dávají často různé parfémy, patlátka a koloušky ve všech podobách. Zrovna mi začala taková nadýchaně růžová nálada, takže tohle jsou kousky, které mě budou tenhle týden zřejmě provázet. A ještě malé upozornění - vpravo nahoře je lízátko ve tvaru ptáčka vytvořené podle lízátka, které cumlala Marfuška v Mrazíkovi (to jsou věci!) ;-).

Moje období černých šatů, které začíná být už pomalu, ale jistě za mnou, mi paradoxně přineslo do šatníku plno barevných šátků. Všechny jsem "zabavila" v mém obchodě a teď vlají v ložnici zavěšené na starobylém dřevěném ramínku. Až mě potkáte, budu mít pravděpodobně některý z nich ve vlasech.

Mám doma pár zajímavých váz, ale stejně dávám květiny nejradši do skleniček od hořčice nebo marmelád. Někdy jím chleba s marmeládou každé ráno jen proto, abych už měla další parádní "vázičku". ;-) Skleničky jsou z Marks&Spencer.

Tak a tady, u stolu s chlebem namazaným borůvkovou marmeládou a hrníčkem dobrého čaje s vystřiženým papírovým srdcem, vaše dnešní návštěva u mě končí. Děkuju vám, že jste přišli. V klidu dojezte, dopijte a až ode mě budete odcházet, můžete si vzít z misky na chodbě karamelku. 

Článek vznikl pro www.UtulnyDum.cz
Vivi podpis

110 komentářů:

  1. Krásne fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  2. U Vivinky je rozprávkovo! :) Moja milá,ak budeš hľadať niekoho do podnájmu,som tam ako na koni :D
    Ked sme už pri koňovi-ten na tom bicykli vyzerá dosť desivo :D Rovnako aj tá vyškerená hororová panenka :D Ale nejak by som ich už len tolerovala,no :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vivinku to těší ;-) a až jí bude někdy smutno, pozve k sobě podnájemnici Berny. ;-)
      Chi chi, no vidíš a pro mě je dřevěný koníko-cyklista i panenka Kwik jedněmi z nejlegračnějších věcí, které doma mám. Rozesmívají mě, kdykoli se na ně podívám. Vždyť Kwik se chechtá na celé kolo, a koník, i když to na fotce není vidět, je tak rozesmátý, že ho dokonce chtěli k filmu - do jedné letní komedie; takže žádný děsivý horor :-D.

      Vymazat
  3. Vivinko díky za další krásný článek. Téma domova je pro mě teď aktuálnější, než kdy dřív, pokud to totiž dobře dopadne, budu už za nedlouho zařizovat domeček našich snů (drž nám palce :-))
    K tobě na kafíčko bych si ale zašla z fleku (vzala bych s sebou samozřejmě nějakou buchtičku - třeba hraběnčiny řezy?) a pořádně tu atmosféru poklidného domova načerpala do zásoby :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Mishko ;-), hraběnčiny řezy beru všema dvaceti a až budeme v klídku sedět u mě na gauči, tak si pořádně popovídáme o tom tvém plánovaném bydlení. O bydlení a zařizování já totiž můžu mluvit pořád. ;-)

      Vymazat
  4. Už jsem se na tvůj pondělní článek moc těšila, udělala jsem si k němu kafíčko a s gustem se začetla a zasnila. My se tepre zařizujeme, ale zatím nemohu přijít na žádný konkrétní styl, proto se u tebe vždycky inspiruji.Rozesmála mě tvá japonská panenka. Pamatuju si, že jsme ji kdysi měli doma,ale trochu jinou. Ta tvoje je nabíječka energie,roztomilá a jak se chechtá!! :-D Hned mi dodala lepší náladu.
    Krásný pondělí!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prima, Míšo ;-). Jsem moc ráda, že se u mě můžeš inspirovat. Myslím, že nejlepší styl nakonec stejně určí naše srdce (zní to jako klišé, ale je to tak); designové knížky a časopisy o bydlení jsou na výsledné podoby našich domovů krátké ;-).
      Mě panenka Kwik taky rozesmívá, kudy chodí :-).

      Vymazat
  5. Nádhera Vivi! Krásně jsi nás provedla a ve spoustě věcí se s tebou shoduji :). Mám taky moc ráda hlavně útulný bydlení, které vystihuje majitele a kombinování starého s kousky moderními se mi taky tůze líbí :) a souhlasím, byla by děsná nuda zařídit si bydlení najednou a pak už nic??? To ne!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Len, my se tak krásně shodneme! ;-) Já už u tebe na virtuální návštěvě taky byla a musím říct, že útulnější místo než je tvůj domov bych hledala těžko. ♥

      Vymazat
  6. tak a ted si preju (asi jako kazdy kdo si tento clanek precetl) jit k tobe na navstevu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Oskanko, ale ty mi v tvém stavu vyjíš celou ledničku!! ;-)

      Vymazat
  7. To byla ale krásná návštěva.A nejlepší je,že zítra mohu přijít zas a obdivovat to útulno.Vivinko ještě teď mi tluče srdce nad tím vším vzrušením...Ty tulipány mají tak nádhernou barvu,je vidět,že jsou políbené jarem,kdo jiný umí vykouzlit tak nádherný odstín a nepoužít přitom štětec:-D Tak jako nejkrásnější tvářenka je polibek od jarního vánku vtisknutého na Tvou líc(ale pro jistotu,mám doma plný šuplík těch "umělých")Obdivuji Tvé nadšení pro neustálé dotváření útulného domova.Já mám ještě některé kousky nábytku po babičce,ale já Vivinko,co kam postavím,tak s tím už nikdo nehne:-D...Kromě mých kosmetických vychytávek,ty se po bytě pohybují neustále(pro jistotu mají některé kolečka)..samozřejmě jejich přemisťování je občas provázeno jemným klením mého muže:-D.A občas mi přibude nějaká radůstka od mých milých(naposledy jsem dostala dvě trika s Betty Boop,krásného lišáka,který mi teď dělá společnost u mé klávesnice - asi mě miluje♥ a úžasného medvěda Dobrotiska,který si našel místo vedle mé líné kočky v houpací síti "NIC NEDĚLÁM"-tu zase rozhodně miluju já!).Děkuji za nádherné ráno...jen ta karamelka achich ouvej,já hladovec hladová vzala dvě a teď mě bolí zub:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Bettynko, ty bys měla psát můj blog místo mě. Nebo mi s ním alespoň pomáhat. Vždycky, když bych chtěla napsat nějaký něžný, romantický článek se spoustou krásných slov, dala bych Ti pero do ruky a už by to jelo. ;-)
      Moc mě těší, že lišák i Dobrotisko u Tebe zdomácněli a je jim ve Tvém domově dobře. Oni si na změny nikdy moc nepotrpěli...vždycky nadávali, že už zase doma s něčím hýbu a něco obměňuju...takže u Tebe se určitě cítí dokonale bezpečně a jistě. ;-)
      Tady máš šálek heřmánku...na ten zoubek. ♥

      Vymazat
  8. Anonymní9:15

    Super kůň je nejlepší a barevné šátky miluju! Díky za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je paráda, jak barevný šátek vlaje, když se člověk veze na koni, který ještě navíc jede na kole...Life is good :-)

      Vymazat
  9. U tebe to musí být tak nádherné a voňavé :). Krása!

    OdpovědětVymazat
  10. Nádhera, krása a spousta dalších podobných vyjádření obdivu. Milá Vivi, tohle je úžasné. A nějaké takové ramínky na šátky bych taky potřebovala... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, jsem moc ráda, že sis návštěvu užila...a děkuju♥.

      Vymazat
  11. Děkuji za pozvání na návštěvu. Moc a moc se mi u tebe líbilo!

    OdpovědětVymazat
  12. Vypadá to u Tebe úžasně! A souhlasím, krabičky a plechovky jsou nejlepší přátelé :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju.♥
      Á, takže ty jsi taky krabičková lady?! To mě těší. ;-)

      Vymazat
  13. Anonymní10:04

    Takovou návštěvu bych si nechala líbit třebas každý den. :D
    Vivi kde se prosim dají sehnat podobné panenky jako z druhé fotky a za kolik :O? :D
    Poslední odstavec je krásné schrnutí-souhlasím, že domov tvoří hlavně lidé v něm a pohoda.
    K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Každý den? Klidně. ;-)
      Panenky můžeš zkusit sehnat třeba na Aukru nebo na starožitných burzách nebo přes inzerát. Obvykle stojí okolo pětistovky, ale může se zadařit a třeba ji objevíš u někoho, kdo neví, co má doma za sběratelský poklad a bude za ni chtít třeba jen kilčo (ovšem to mně se tedy ještě nepodařilo) ;-).

      Vymazat
  14. Děkuji, že si nás pustila na návštěvu :) Bezvadný fotky! Nejvíc se mi asi líbí ta první

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ráda jsem vás pustila a pustím kdykoli zas ;-).

      Vymazat
  15. Děkuji za milé pozvání. Cítila jsem se u Tebe víc než dobře. Taky si ráda dělám prostor okolo sebe příjemnějším, ale už na tom tolik nelpím jako dřív. Postupem času jsem došla k tomu, k čemu dříve či později dojdou snad všichni, že domov dělají domovem mí nejbližší. Přesně tak, jak si to naznačila.
    PS: není lepší snídaně než čerstvé pečivo s parádní marmeládou:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Zuzi, úplně ti rozumím a se vším souhlasím ;-). Já jsem tedy velký milovník bytového designu a mám doma tuny knížek a pořád se v tom hrabu, takže pro mě je to spíš koníček (a myslím,že celoživotní), ale jinak máš pravdu, že postupem času člověk slevuje z nároků (v mém případě hlavně co se úklidu týče...už neřeším každé smítko jako dřív) ;-)

      Vymazat
  16. Krásná návštěva děkuji za pozvání! Krásné a milé pohoštění :) A ty bačkůrky! Je super, že Ti děda dělá nábytek, taky bych někoho takového chtěla! :)

    OdpovědětVymazat
  17. Jéé, úplně na mě dýchla taková nádherná, něžná atmosféra, děkuji..! :)
    Já to pořád nějak neumím vybalancovat... Mám ráda světlé, vzdušné a nepřeplněné prostory, ale zároveň i takovéhle blbůstky a roztomilosti. Ale můj muž nesnáší "hromadění zbytečností", jak on tomu říká. Jemu doma stačí jen to, co téměř denně používá a kroutí hlavou nad tím, kolik toho mám, i když mně přijde, že skoro nic nemám. A pochopitelně chci, aby se i jemu doma líbilo, tak nad tím stále hloubám. Těším se, až se za pár měsíců přestěhujeme a budu se do toho moct pořádně pustit! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikouko, je mi to úplně jasné. Když se v člověku pere láska k jednoduchosti a vzdušnosti a zároveň miluje roztomilé pidi důležitosti, připadá si chvílemi jako Dr. Jekyll a pan Hyde ;-). Já to mám podobně a vyřešila jsem to právě těmi krabicemi a plechovkami. Vystaveno je jen pár aktuálních roztomilostí a zbytek hajá a čeká na svůj čas. ;-)

      Vymazat
  18. Ponožkyyyy!:)))
    Ach jo, moja slovná zásoba tu vždy dostane tak na frak:-) Lebo fakt nemôžem dookola používať len: "Och!" "Ach!", "ANO!", "Júú!" a "Naaaj!" :) Prepáč Vivi, fakt chcem byť originálnejšia!:D Ale s tým proste kedysi v jazykovednom ústave nerátali, čo nám raz malá Vivi bude predvádzať:), a že bežné slová na to stačiť nebudú. Že to bude chcieť niečo šťavnatejšie, jedinečnejšie, že si nevystačíme s tým povedať jej: Vivi, to je ozajstná NÁDHERA♥ Chcela som ešte, hneď po prečítaní ti napísať, že dnešný článok je úplne ako príbeh, ale spätne čítam tvoju prvú vetu: "Můj domov je příběh." ...ja to tu balím:DD Dodám len, že (z toľkých fotiek, papučiek, z toho svetla, modrej stoličky a vázičiek z horčice:) som nadšená, a že sa u teba doma "cítim ako doma" :)) Eklektický štýl nech žije!;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jóó, s opičkama ;-).
      Já tvoji slovní zásobu přímo miluju...dokonce i když máš pocit, že se ti nedostává slov, vychrlíš jich stejně tisíc, jedno hezčí než druhé. ♥ ♥

      Vymazat
  19. Anonymní13:22

    Ach Vivi<3 Krásný byteček. Děkuji a přijdu zas! Sdílím lásku ke starým věcem, podědila jsem nedávno starý byt v centru našeho hlavního města plný pokladů a nemůžu se dočkat, až je všechny sladím do jednoho celku se svým nově vznikajícím bytem (aneb nekončící rekonstrukce). A dnešní návštěvou se inspiruji ;-)
    No a gramofony, to je moje láska, každé ráno odfoukneme s mým milým prach na staré desce a v pyžamech a papučkách si dáme jeden taneček jen pro nás dva (obvykle s kartáčky v pusách...) pro hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá An, zdědit starý byt v centru města, to zní jako sen. Doufám, že se pak s námi podělíš na svém blogu, jsem moc zvědavá, jak se zhostíš zařizování a skloubení starého ducha s moderním životním stylem. To je přímo VÝZVA! ;-)
      A ten váš ranní rituál? Nemám slov...snad jen: ♥ ♥

      Vymazat
  20. nadherna navsteva Vivinko :) a teraz by som najradsej prisla k tebe naozaj s velkou kyticou vonavych kvetin a nejakou mlsotkou ;)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak neváhej a pojď ♥ (hlavně vezmi tu mlsotku)! ;-)

      Vymazat
  21. Dear Vivi♥ Your home is exactly as you: sweet, bright, adorable, tender and for sure well scented! Thanks for showing a little of your place, the blue teddy bear is so cute! Have a lovely week ahead my friend, mwah!♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My dear lady, thank you for your sweet comment. You and me = LOVE ;-)) ♥ Un bacio grande!

      Vymazat
    2. ♥ Un bacio grande to my Vivi ♥

      Vymazat
  22. Milá Vivi, díky, že jsi nám ukázala krásné fotky z Tvého domova - u Tebe doma tady na blogu se cítím moc fajn. Já mám vintage věcičky ráda pro jejich rozvernost a romantiku, moc jich doma nemám, ale o to je mám raději...Plyšáček jako člen rodiny - to znám a stejně tak krásné bačkůrky dělají domov domovem...Moc krásně u Tebe je

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě moc těší, děkuju. ♥ Vintage věcičky, to jsou takové ty poklady, které si hýčkáme a opečováváme a nikdy je neprodáme, ani nevyhodíme. Jejich kouzlo je právě v tom, že jich je jenom pár, protože čeho je moc, toho je příliš. ;-)

      Vymazat
  23. Anonymní14:07

    Taký milý článok! Všetko je to veľmi inšpiratívne, fotky sú krásne a už som si všetky stiahla do pc pre budúcu inšpiráciu.:) Ďakujem a zdravím ťa.♥♥ Ada

    OdpovědětVymazat
  24. Já ti tak závidím ten tvůj barevný svět :)

    OdpovědětVymazat
  25. Tyhle milé drobnosti jsou rozkošné. Já ulítávám na plechových krabičkách, z cest si prakticky vozím pokaždé nějakou, ať už od sušenek nebo bonbónů, to je jedno. V malých nosím náplasti a do velkých dávám poklady :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ó, tak to jsi PŘESNĚ můj člověk! ;-) ♥

      Vymazat
  26. Tak u tebe by se mi líbilo, moc se mi líbí tvůj osobitý styl :).

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní14:32

    Na návštěvě u Tebe doma se mi rozhodně líbílo a ty bačkurky bych moc chtěla :D!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakmile budeš stát u mého prahu, bačkůrky ti osobně nazuju ;-).

      Vymazat
  28. Musíš to mít doma krásně útulný! Já jsem taky na takovýhle maličkosti, ale nesmí jich být moc, jak sama píšeš :)

    OdpovědětVymazat
  29. Vivinecka mila, vdaka za uzasny clanok! uplne najskvelejsi... hrozne sa mi pacia vsetky tvoje detailiky, tulipany, dedkov nabytok (!!! to je uplne uzasne akych mas dedkov), zbierka tvojich japonskych babik...a ako dokazes z vasho domova vykuzlit take povabne miesto pre zivot. a este ho aj obmienat :) skvele je to!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ozaj, a tvoje papucky s brnbolcom ma dostali ;))

      Vymazat
    2. Milá Tinuško, mám velkou radost, že můj "bydlící styl" je ti tak blízký. Však já vím, že Ty jsi milovnice všech možných roztomilostí a roztodivností...tak to jo, to si u mě doma přijdeš na své. ;-) Moc děkuju, měj se krásně. ♥

      Vymazat
  30. Moc se mi článek líbí!:) To jak máš tu fotku s kytičkama je krásná:)

    OdpovědětVymazat
  31. Moje nejmilovanější Vivinko,

    Dneska když jsem přišla domů ( což je tak před 10 minutama ;) , jsem si zapnula počítač , nalila si pitíčko ( protože jsem věděla že to bude na dělší dobu :) , najela na tvůj bloček a začala dychtivě číst tvůj nový příspěvek. A podel názvu jsem se natěšila ještě víc ! Protože jakmile jsem začala číst , tak jsem si ihned uvědomila další a další věci co máme společné :)
    Třeba květiny si taky kupuju jen tak a nejraději tulipány !

    A všechno prostě souhlasí ! :) Jsme na tom hodně podobně , já se taky takhle " vyžívám " ve věcech , v maličkostech a to protože vím , že maličkosti tvoří celý svět ! :)

    PS : takové bambulky jsem dělávala celé dětství ! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Gabulko, to je senzace. Tak už vím, že až se sejdeme (plán je jasný), nazuju ti papuče, do náruče ti dám pugét tulipánů a plno maličkostí, které hýbou světem. Domluveno. ;-)
      PS: a vidíš, já se bambule nikdy nenaučila dělat. Třeba není pozdě a ještě si jednou něco vlastnoručně "obambulkuju" ;-). Tak pa, Bambulko.

      Vymazat
  32. Páni.. máš úžasně originální domov :) jednou bych taky takový chtěla mít :)

    OdpovědětVymazat
  33. tak už v tom mám jasno :) zorganizované krabičky plné pokladov. musím to skúsiť, rozhodne po čase zabudnem čo v ktorej plechovke je a tak sa čas od času prekvapím, čo všetko mám schované :) (okej, plán už mám :D) ďakujem za virtuálnu karamelku! :) mávam...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano, zvídavá Cookie, už jsi té záhadě, kam Vivi dává všechny své věci, přišla na kloub. ;-) Máš pravdu, schovávat věci do všech možných krabiček vlastně znamená žít v neustálém překvapení, co v které krabici je. Ovšem některé mám popsané...to jsem na to vyzrála, vid?! ;-)

      Vymazat
  34. Vážně nejroztomilejší, tohle jsem snad nikde neviděla! :)*

    OdpovědětVymazat
  35. Anonymní19:31

    Ahoj Vivi,

    mám na tebe "malý velký" dotaz? :) Uspořádáš pro nás "malé velké" ještě někdy takovou báječnou procházku tvým bezprostředním okolím? O:)

    Prosím prosím prosím...

    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá El ♥, já ti nevím, myslíš, že bys chtěla vidět z jedné strany pidi lesík a parkoviště se starou Avií a z druhé strany nenápadný parčík a dva obchody? ;-)
      PS: ale jakmile si koupím byt (teda DŮM) v Paříži, tak určitě udělám záslužnou reportáž z mého okolí...to by totiž mohlo vypadat o něco zajímavěji. ;-)

      Vymazat
    2. Anonymní20:11

      Abych řekla pravdu Vivi, jsem pevně přesvědčená, že i z takového prostředí bys ty vyklouzila malebné okolí :) Ale okolím jsem také myslela další střípky z vašeho jedinečného bytečku. :)Je to pro mne velmi inspirující.

      El

      Vymazat
    3. Tak to se mi ulevilo ;-). Už rozumím a odpovídám "ano". V brzké době chystám článek z mojí koupelny - sice už jsme tam prostřednictvím mého blogu jednou nebo dvakrát byli, ale mám tam plno novinek ;-). A postupně tu budu ze svého bydlení odkrývat víc a víc a přinášet i různé tipy. Věřím, že to tu pro tebe bude i nadále inspirující ♥.

      Vymazat
  36. Určitě musíš mít krásný byteček :) Vypadá to úžasně a já tě obdivuju. Nezvládla bych o udržovat takhle pěkné :)

    OdpovědětVymazat
  37. jé krásné papučky a hrníček! :))

    OdpovědětVymazat
  38. Anonymní20:08


    Ahoj Vivík
    a kde to všechno kupuješ? To nejsou věci z běžné obchodní sítě,viď? :)
    Zkoumám,co to máš všechno za knížky,neznám žádnou, ale zaujala mě každá :) Ta třetí s modrým hřbetem je mi povědomá, nepsala jsi o ní ? 'Clánek vážně krásný,jdu si ho přečíst pro radost ještě jednou :)).
    Zdravím Soňa (děkuji také za tvou odpověď na můj e-mail). :*

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Soňo, nakupuju všude možně, moje nákupní pochůzky jsou hotový mišmaš. ;-) Kdybys chtěla vědět, odkud mám něco konkrétního, tak klidně napiš.
      Co se týče knížky, tak to je The Selby is in your place od Todda Selbyho.
      Psala jsem o ní tady ;-)

      Vymazat
  39. milujem tvoj štýl !!! :)

    OdpovědětVymazat
  40. Štrašne sa mi páčia tvoje fotky))

    OdpovědětVymazat
  41. Máš to krásné, tam se musí žít pohádkově :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kde se dobře vaří, tam se pohádkově daří ;-).

      Vymazat
  42. Jůů Vivi, to byla krásná návštěva u tebe doma. To jsem potěšila oko i duši. Musíte to mít doma krásné. Nejvíc mi zaujalo zátiší s méďou, skleničky jako vázy, papučky a šátky (máš opravdu krásné kousky, srdce módního nadšence proste zaplesalo). :)
    Souhlasím, že domov se vybavovat postupně (proto asi stále nemáme dozařízený obývák), chce to čas a najít ty správné věci, co udělají z bytu domov. :) Jinak já si užívám večeře na gauči v obýváku, které chystá přítel a je to jedna z věcí, co mi dává pocit, že jsem doma. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, těší mě, že se ti u mě doma líbilo. Byla jsou velmi milou návštěvou a až pojedu do Ikey, budu Tě zase vyhlížet. :-***
      PS: musí být opravdu krásně a útulně na tom gauči ve vašem obýváku, s plným talířem večeře od přítele. ;-)

      Vymazat
  43. Anonymní23:19

    Unikátní a geniální! Měla by jsi zařizovat byty v rámci profese. ;))

    OdpovědětVymazat
  44. Ach Vivinko, ty mi dáváš. Nemůžu se dočkat, až budu moct svoji kreativitu uplatnit ve svém vlastním bydlení. A čerstvé květiny budu kupovat taky, on mi milý sice bude určitě nadávat, ale já je mám strašně ráda. Krásné to máš doma a to je fakt!
    Zdraví Eve.h

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Evi, určitě vytvoříš krásně útulné bydlení se spoustou květin ve váze a vsadím se, že tvůj milý ti nebude za květiny nadávat, ale naopak ti je bude s láskou nosit ;-).

      Vymazat
  45. Marfušino lízátko fakt závidím :-)) Skleničky od MaS jsem hned poznala, také je tam ráda nakupuji :-)

    OdpovědětVymazat
  46. Teda Vivi, krásné to doma máš :)). Hned bych tě šla navštívit!

    OdpovědětVymazat
  47. Vidím, že máme rády podobné věci a to mě fascinuje. Tulipánky jsou náádhernééé. Jen toho šikovného dědu nemám...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ami, jsem ráda, že máme zálibu ve stejných věcech a už dlouho o tobě vím, že máme i stejný pohled na život. A co se dědy týče, tak ti jednoho z nich klidně na chvíli půjčím. Vím, že u tebe by o něj bylo postaráno dokonale. ;-)

      Vymazat
  48. Nádherné, má to kouzlo a styl. Doufám, že až si budu jednou zařizovat vlastní, doufám, že to bude něco jako toto, něco, čemu budu říkat domov :)

    http://lifeinimperfection.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Jane, děkuju za krásný komentář, jsem moc ráda, že se ti u mě líbí, a že jsem ti mohla přinést trošku inspirace do tvého vlastního budoucího domova. ♥

      Vymazat
  49. Potichoučku zavírám dveře a říkám si, to bylo krásné... Děkuji za pozvání. Tvůj byt je tak vzdušný a uspořádaný, plný pozitivní energie. Těžko komentovat cokoli, tys to udělala tak skvěle, že už nemá cenu nic dodávat. Jen snad, že medvídka už jsem vrátila na místo, poseděla jsem místo něj v těch báječných polštářcích a po špičkách odkráčela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ach Oli, víš...ty jsi ani nemusela odcházet...mohla jsi zůstat. ♥♥♥

      Vymazat
  50. Vivi, buď ráda, že jsem na sebe nezačala namotávat tvé krásné šátky a šály, přičichávat k parfémkům, pátrat po původu těch nádherných talířů či misek pod tvými šperky, neuvelebila se na bílém měkkoučkém koberečku a do omrzení nepouštěla LPéčka. To bys pak jen za mnou běhala a musela po mně zase dávat vše na místo a možná mě už příště ani nepozvala. Pokud by se ti ovšem podařilo mě vystrnadit:-)).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naopak, Oli - takové rozverné chování je u mě doma vítáno. A opravdu už bych Tě příště nepozvala, protože bych si Tě u nás nechala. ;-) Akorát bys musela vzít s sebou tu úžasnou halenku PIETRO FILIPI...prosím, aspoň jednou bych si ji půjčila (ovšem s tím bílým sáčkem, jistě uznáš, že jinak to nejde). ;-)

      Vymazat
    2. Jasně že si ji můžeš půjčit, i to bavlněné sáčko, ale ty mně na oplátku musíš půjčit pěkně opálené paže. Chystám se vyrazit letně vyladěná a koukám, že tohle mi teda chybí :-(

      Vymazat
    3. Milá Oli, tak ode mě si opálené paže tedy opravdu nepůjčíš :-). Já musím ležet na zahradním grilu aspoň tři týdny, abych se trochu "chytla" ;-). Nezbývá než doufat, že nám sluníčko bude už od teď pěkně nahřívat dlouhou zimou ztuhlé údy a připravovat naši pokožku do bílých sáček ;-).

      Vymazat
  51. nemůžu se dočkat, až budu mít svůj byt a budu si ho zařizovat :) pár let si ještě počkám :D... máš to strašně pěkné :) k tobě bych šla ráda na návštěvu i normálně a né jen takhle :P určitě tam máš příjemnou atmosféru :) a chvilka klidu u čajíčku nebo u kafíčka musí být u tebe doma jako v sedmém nebi :) ... máš to doma vážně moc pěkné a hlavně takové klidné a útulné ;)

    OdpovědětVymazat
  52. Krásna atmosféra, krásne detaily. Zbožňujem drobnosti, ktoré vytvárajú krásny domov!
    PS. ak ťa ktorýkoľvek z tých šátkov omrzí, vieš kde ma nájdeš! :D

    OdpovědětVymazat
  53. Moje maminka dostala podobného medvídka od kamarádky, akorát byl oranžový :). Mamka jí zase udělala jakýsi jarní víly, jako hadrový panenky.
    Líbí se mi to světlo, čistota a ta svěžest všude kolem :)

    OdpovědětVymazat
  54. No je krása, máš to doma moc krásné, takové milé, příjemné, prostě moc fajn!:o)

    OdpovědětVymazat
  55. Dobrý den anebo Ahoj?
    Máš úžasný blog, už jsem si ho dala do oblíbených a projíždím zpětně všechny krásné příspěvky ;o).
    Chtěla jsem se tě ale zeptat, máš nějaký speciální grif na zavazování šátků na vlasy? Už delší dobu přemýšlím, že bych to zkusila, ale furt nevím, jak na to ;o). Předem děkuji za odpověď a přeji ti mnoho úspěchů, máš to tu vážně úžasně a krásně píšeš ;o)
    Měj se a směj se - Pája ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pájo - určitě "Ahoj" ;-), mockrát děkuju za tvůj miloučký komentář (díky němu se mám i směju) ;-). Potěšilo mě, že ses na mém blogu zabydlela a prohlížíš i "dozadu". ;-) ♥
      Ach, ty šátky ve vlasech - nosím je dnes a denně - všechny barvy (aktuálně nejradši hedvábné s modrými puntíky). Uvazuju ho obvykle jednoduše - šátek složím do tenké "šálky" a na týlu ho zavážu na uzel (pokud je materiál šátku hodně jemný a má tendenci sklouzávat, připnu šátek tenkými zlatými sponkami). Když mám náladu, volím důmyslnější uvázání "ála Katie":
      http://www.abeautifulmess.com/2013/04/fabric-maiden-braids-tutorial.html
      Pájo, přeju Ti krásné a báječné léto (s šátkem ve vlasech, v rozevlátých šatech a s výbornou náladou) a zase přijď - budu moc ráda. :-*

      Vymazat