6.4.13

Čas na změnu aneb nový přírodní parfém

Jaro je pro mě vždycky období plné změn. Není to nic násilného, do čeho bych se nutila jen proto, aby se na jaře "něco dělo". Kdepak. Touha po změně u mě přichází přirozeně a spontánně (i tak se dá odůvodnit jarní nákupní horečka). Stačí zkrátka jen následovat instinkty, které mi neomylně napovídají, že potřebuju provést reorganizaci šatníku, botníku, šperkovnice i stolku s parfémy. 
Nepatřím mezi ty (šťastné?) ženy, které se milují celý život s jedním jediným parfémem. Potkají ho, trošku si ho šplíchnou za ucho, začervenají se, rozzáří a pak ho používají dalších padesát let. To vážně není můj případ, já jsem voňavkově hodně nestálá. Jsem zvědavá a zajímají mě všechny nové vůně. A i když se na oko tvářím, že mě nějaký pan Pravý mezi parfémy nebere, ve skrytu duše doufám, že ho mezi všemi vůněmi jednou najdu. Při jeho hledání narážím na parfémy nudné, "šplíchací" (to jsou ty, kterými se políváte od hlavy až k patě a nic z toho), ale taky naprosto jedinečné a svůdné. Jeden takový tu zrovna mám...
Protože jsem velká milovnice přírodní kosmetiky, nemohla jsem projít bez povšimnutí okolo toaletních vod a parfémů od značky Florascent, která se pyšní vůněmi se 100% přírodními esenciálními oleji. Eco parfum Hana ("Hana" v japonštině znamená "květ") je jednou z vůní, které mě aktuálně provází. Střídám ji s jinými parfémy, ale pak se k ní zase vracím a chci, aby mi zpříjemnila den. Daří se jí to moc dobře, protože je tajemná, jemně květinová s podbarvenými tóny třešňových květů. Když nemám chuť na nápadnou vůni, sahám po Haničce, protože ona mě dokáže vést dnem stylově a nenásilně...Lahvička je lehká, design nápaditě jednoduchý, a i když se v koupelně tísní s dalšími deseti parfémy, své místo má u mě jisté...moje malá jarní společnice.
Přeju vám víkend plný těch nejzajímavějších čichových vjemů. Ať už svůj nos zaměstnáte vybíráním nového parfému, kuchtěním borůvkových palačinek (ty voní stejně nejlíp ze všeho) anebo budete jen nasávat vůni čerstvého vzduchu, užijte si to a těšte se z každého nádechu. ;-)

Japonský květ "Hana" od značky Florascent pro mě není každodenní vůní, kterou na sebe ráno bezmyšlenkovitě plácnu. Je na ni třeba mít tu správnou náladu. Ale když taková nálada přijde, je moc fajn si užívat její nevšednost a díky lehoučkému flakónku ji použít kdykoliv během dne.
..A co mě ještě láká? Klasické parfémy Florascent balené v papírových tubách. Tradice ze 17. století, na kterou parfumář Roland Tentunian při ruční výrobě přírodních parfémů směle navazuje, mi připadá tak mystická, že ve mně probouzí nepotlačitelnou zví(ě)davost, jak asi všichni ti "Florascenti" voní...

Toaletní vodu Florascent můžete omrknout v obchodu Organictime.cz tady (najdete tam nejen parfémy Florascent, ale i velký výběr bio kosmetiky, eko drogerie a bio potravin; navíc neznám obchod, který by byl velkorysejší na rozdávání vzorečků a pozorností k nákupu...a to já ráda). ;-)
Vivi podpis

76 komentářů:

  1. Jsem stejně jako ty parfémová nevěrnice, ale ono existuje tolik skvělých a úžasných vůní!!! Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naštěstí pro nás, milá Evelin, parfémové nevěry jsou společností s klidem přijímány a parfumériemi vítány ;-).

      Vymazat
  2. Anonymní9:16

    skoda ze nejde parfem ocichat pres monitor:), protoze prirodni vonavky vubec neznam a tato vypada krasne
    k cemu by jsi ji prirovnala? je sladka?
    krasnou sobotu preje marketa:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, vůbec nevím, že se takto parfémy rozlišuji! ;)

      Vymazat
    2. Markéto, třetí fotka vystihuje mou náladu, když tuhle vůni použiju...trochu sladká jako srdíčko s pouti, trošku mandlová a do toho třešňový květ. Príma je to ;-).

      Koouky, naštěstí už si na sebe nemusíme pořád potlat chemické parfémy a můžeme si vybrat i z těch značek, které netestují na zvířatech a používají přírodní esenc. oleje. Brzy tu představím další parfémovou přírodní značku, i když Chanel je holt Chanel ;-).

      Vymazat
  3. Zbožňuji květinové vůně, určitě by se mi moc líbila. Já jednou měla nejlepší květinovou od Yves Rocher, dostala jsem ji k Vánocům od tety, ale bohužel už jsem si ji nekoupila znovu, jelikož je pro mou peněženku dost drahá.
    Střípky z mého života

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Marti, to víš, to se musí napsat Ježíškovi, že chceme další balení ;-).
      Od Yves Rocher jsem si pořídila jen jednou na zimu takovou vanilkovou vůničku a měla jsem s ní pocit, že jsem jeden velký vanilkový rohlíček. ;-)

      Vymazat
  4. Ja by som tiež chcela byť jedna z tých žien čo sú verné jednému parfému takmer celý život. Ale zatiaľ som v procese hľadania toho pravého:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ruby, však on na nás někde čeká ;-).

      Vymazat
  5. Anonymní10:29

    Ahoj Vivi, tak jsem tu zase ;) A když jsem se dočetla o třešňovém podbarvením tvé oblíbené voňavky, mám pro tebe také jeden úchvatný tip. Já patřím mezi stálice parfémů tak na půl, mám 1 klasiku od Diora a Chanelu a ty si kupuju pořád dokola. Na stranu druhou ale dám každého cca půl roku šanci nějakému novému parfému a loni v srpnu jsem objevila v Paříži od L´Occitane Fleurs de Cerisier. Na Vánoce jsem dostala nový. Je to tak překrásná, vílí, žensky působící a všeobjímající třešňová vůně, že už bez jejího působení v mé blízkosti nemůžu působit :)Třeba se ti zalíbí...?...

    El

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jéj, môžem svoj komentárik pripísať sem prosím?:) Lebo jedna taká kvetinková vôňa od L´occitane je aj v mojich Troch vôňach, ktoré otriasli svetom;) Jej slivková sestra Fleurs de Brignoles. Sú to sestry krásne, ľahučké, pôsobivé a majú nádherný kvetinkový sklenený flakón(isko:) Však, El?:)
      Vivi, vône rozhodne idú cítiť aj cez monitor, z tvojho opisu a voňavých fotiek ňovám Haničku až sem!:) A ten špagátik na štuplíku je dokonalý♥

      Vymazat
    2. Děvčata, vy jste mi zase pěkně zamotaly hlavu. Rozhodně svůj nos nepřipravím o Vaše voňavkové tipy a jakmile budu mít příležitost, zaběhnu se podívat, jak voní El a Lucinka Dandelijon ;-).

      Vymazat
    3. Anonymní17:25

      Určitě je vyzkoušej ;). Jak jsem si všimla, máš také vztah k Francii a podtóny těchto vůní tě tam ve vteřině přenesou...

      El

      Vymazat
    4. Milá El, ó ano, Francie, parfémy a milé komentáře patří mezi moje vášně. ;-) Moc děkuju za prima tip. :-*

      Vymazat
  6. Ten parfém vyzerá krásne, škoda, že sa nedá ovoňať :) Ja zatiaľ striedam podľa nálady, ešte som nenašla taký na celý život :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Sonjo, už jsem jako na trní, kdy Japončíci přijdou s novinkou, kdy si člověk bude moct očichat parfémy přes monitor...doufám, že už na tom začali makat ;-).

      Vymazat
  7. Milá Vivinko,

    vypadá krásně a věřím, že i jeho vůně musí být zaručeně krásná a jarní! Jak už jsem jednou psala vždy u tebe najdu něco co ještě neznám a velmi ráda se u tebe nechávám inspirovat. Patřím k těm ženám, které nevydrží používat jeden parfém 50 let. Už jsem vystřídala spoustu parfémů. K některým se velmi ráda vracím a připomínám si tak jejich překrásnou a nezapomenutelnou vůni.

    Měj krásně voňavý víkend! :*

    Pandička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pandičko, jsem moc ráda, že se u mě inspiruješ ;-). Když má člověk víc parfémů, tak mu pak každý z nich připomíná jiný zážitek, jiná místa, jiné lidi...o to bychom se ochudily s jednou jedinou vůní. ;-)

      Vymazat
  8. Anonymní11:28

    Vivinko,podle mě mít jeden parfém po celý život musí být nuda :)).Já také miluji střídání parfémů.Každý rok si pořídím alespoň tři nové.Jsem Hanka,takže tvůj nový parfém Hana by mi jistě perfektně slušel :)).Vivi,před pár dny jsem v zahraničí očichávala nádhernou novou Daisy od Marca Jacobse a vzpoměla jsem si hned na tebe.Znáš ji?Mě připadá, že je ztělesněním tvé milé osoby co do vůně tak i co do flakonu.Dej vědět,zda novou Daisy znáš. Pááá,H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to je fakt - můžeme se tím tak aspoň utěšovat. ;-)
      Máš asi na mysli limitovanou edici vůní od Marca Jocobse - Daisy Eau So Fresch Sunshine s těmi roztomilými flakonky s rozkvetlými sedmikráskami...vytvořil je Harry Fremont a já si na jednu z nich rozhodně dělám zálusk. Zatím ale ještě nejsou k dostání v ČR, pokud se nepletu...

      Vymazat
    2. Také jsem ji očmuchala a je opravdu nádhernáááá

      Vymazat
  9. Anonymní11:29

    Jo a ty tvoje fotky jsou nej a nej a nej! :)) Hanka

    OdpovědětVymazat
  10. Tééééda Ty se máš !!! :))

    gabulka-lovelygirl.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se mám, že jsi ke mně zase zavítala, Gabulko ;-).

      Vymazat
    2. To je přeci samozřejmost srdíčko moje ! :))
      Nejvíc času který trávím na internetu je u Tebe ! :)

      Vymazat
    3. Zlatíčko jsi! ♥♥♥

      Vymazat
  11. Vůně vypadá zajímavě a jistě i tak voní. Tak já se přiznám, že jsem věrná. Už mám ten "svůj" parfém. Občas ho sice prostřídám s jinou vůní, ale většinou je také od Guerlainu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivanko, Guerlain..to jsou parfémy pro skutečnou ženu ;-), nedivím se, že ti sedí! :-*

      Vymazat
  12. Tohle by se mi mohlo líbit. Já zatím na TEN parfém ještě nenarazila, tak si tak přelétám, mám pár svých oblíbených, ale stále jsem nenašla vůni, která by ke mně dokonale seděla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však ON někde čeká. A než ho potkáš, můžeš si svobodně užívat ;-).

      Vymazat
  13. Ja mám síce len klasické parfémy a toaletné vody, ale aj na tie musím mať náladu ako ty na tento prírodný parfémik. Ráno sa vždy na chvíľku zastavím, na sekundu zamyslím a podľa toho streknem. Parfémy na ktoré nemusím mať náladu, ale streknem bez rozmyslu je Moschino Funny alebo Eclat de Arpage od Lanvinu. Sú veľmi ľahké, takže nad nimi rozmýšľať netreba:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alli, tak v tom případě trávíme rána hodně podobně ;-). Moschino Funny i Eclat de Arpage od Lanvinu jsou obě lehoučké vůně, asi jediné, které ráno snesu v metru nebo MHD ;-).

      Vymazat
  14. ten vypadá dobře. Už jen tím obalem ;)) musím si čuchnout :O :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obvykle vybírám na internetu vůně napřed podle obalu a pak doufám, že se mi bude stejně líbit i obsah (zatím to funguje...jsem zvědavá, kdy se mi moje "taktika" vymstí) ;-).

      Vymazat
  15. Tento neznám. Měla bych klidně celej život jedem parfém, ale často není k sehnání nebo si s klidem přestanou vyrábět určitou značku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ami, tak to dobře znám! Jeden čas jsem si dokonce syslila oblíbené parfémy ve velkém, ve strachu, že je přestanou vyrábět. A co moje nejoblíbenější rtěnka od Clinique? Trnu dnem i nocí, že zmizí z trhu :-D.

      Vymazat
  16. Borůvkové palačinky ... ňam.. ty bych si teď nejradši s velkou chutí dala. :o)
    Já jsem právě asi ten člověk, co moc vůně netřídá. Radši věřím ověřené kvalitě. Občas od mamky se stříknu něčím jiným, ale stejně si vždy pořídím tu samou značku. :o) Mám radši svěží vůně než takové ty těžké a sladké.

    Mimochodem ten ostavec o výběru parfému... je krásně dvojsmyslný ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, škoda, že jsi neprozradila, které vůně patří mezi tvé stálice. ;-)
      Těší mě, že ti prostopášná dvojsmyslnost v textu neunikla...mám slabost pro pozorné čtenáře ;-)

      Vymazat
  17. ani ja nedokazem vydrzat len u jedneho vonaveho zazraku. a chcela by som ich mat stale viac a viac, nech sa je cim rozmaznavat! :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mít jich stále víc a víc...ó, to je i můj cíl :-D

      Vymazat
  18. Ani tak mě nezaujal parfém, jako ty fotky..Tvoje zátiší na fotkách jsou úžasné:)

    Zvu tě k sobě na giveaway http://by-anett-s.blogspot.cz/2013/03/jarni-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonymní19:28

      Přesně!Taky jsem vykulená z těch krásných fotek,ale co se parfémů týče,tak já jsem na ovocenky :D

      Vymazat
    2. Děvčata, jsem ráda, že se mi tu tak hezky shodnete, a že se vám fotky líbí. ;-) Ovocenky jsou na svěží jarní a letní dny moc fajn.

      Vymazat
  19. V kosmetice se celkem vyznám, ale vůně nějak neumim. Nevím, jak to vysvětlit, prostě jsem ráda, když mi můj muž nový parfém vybere. Mně to nejde. Možná, kdybych si od tebe přesně opsala tu značku a název, pak cíleně šla a ovoněla jej. Tak bych si zase nebyla jistá... Oblečeni, dekorativka, šperky ...to mi jde, ale vůně prostě ne. Někdy mne to mrzí. Tiše závidím, jak o nich umíš psát :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, vůně neumíš? ;-) Hlavní je, že je "umí" tvůj muž...ono dostávat jako dárek od muže parfémy, to je přece sen! :-*

      Vymazat
  20. Vivi, podle tvého popisu citím vůni i přes monitor. :)
    Já jsem našlasvůj parfém a je to Chanel Chance, ale mimo něj používám i další. A myslím, že se nic neděje, když si člověk nenajde životní parfém.
    Každopádně se mi líbí náramky na mističce a námořník, jak mrká. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Verunko, Chanel Chance je i moje oblíbená vůně. Příjemná, nenásilná a po lehkém rozležení opravdu luxusně vonící. Mám ji už asi dva roky. Takže prima - poznám tě už i po čichu ;-).
      A to ještě nevíš, že ten námořník mrká na tebe!

      Vymazat
  21. strašně mi to připomíná takový ty robustní flakonky, co se dělaly dřív :) Jinak vůně moc nestřídám, zrovna dneska jsem dostala další Parisienne od YSL, takže teď to budu vyvoňovat pěkně dlouho :D
    PS: Ty by jsi měla mít instagram, máš ty nejkrásnějí fotky, co znám! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Nikol, jéé, Pařížanka od YSL, ani nespočítám, kolikrát jsem na ní už na netu koukala, ale vždycky jsem se tam trošku lekla nějaké složky a bála jsem se, že by mi neseděla. Moc by mě zajímalo, jak voní a sázím se, že tvůj francouzský šarm dokonale podtrhne.
      PS: Instagram...to zní jako ultrazvukové vyšetření...budu se muset podívat, co to vlatně je (to jsem 100 let za opicema, viď?) :-D

      Vymazat
    2. tak to musíš zajít do nejbližší parfumerie a pořádně přivonět! :) mně voní moc :) a vůbec nejsi sto let za opicema, já ho objevila teprve před 14 dny. Jinak je to taková aplikace, kde můžeš upravovat a potom sdílet fotky :) na ultrazvukové zařízení to vůbec není špatné! :D

      Vymazat
    3. Děkuju, Nikol, určitě svůj fajnový nosánek strčím v parfumérce pěkně hluboko do flakónku Parisienne ;-).
      PS: jó, jsou to senzační vynálezy ty novodobé ultrazvuky ;-)).

      Vymazat
  22. Hello from Spain: I like perfumes with the very strong smell. I like the smell of coconut and vanilla. I've been using the colony 15 years of Cacharel Lou Lou. I am faithful and not change. Keep in touch

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. My dear and faithful Marta ;-), Cacharel Lou Lou, Jean Guichard, orient and colorful flowers = LOVEEEE! ♥

      Vymazat
  23. Taky se přikláním k litování, že nejde očichávat parfémy přes internet :D k japonské vůni bych si hned čichla (takový jsem japanofil :3) a navíc vůně třešňových květů, mmm
    Miluju když má někdo svou osobitou vůni, takto mám pár přátel rozdělených na "vanilka", "ostružina" "axe chocolate" aj. :D a kdykoli kolem mě ta vůně projde na ulici tak si na ně hned vzpomenu :) a stejně to mají i oni se mnou, ani jsem se nenadála a dostala jsem taky svou osobní vůni ^^. Kdysi jsem si ji koupila k vánocům, protože mě zaujal právě orientální obal a vůně byla taky dálněvýchodová a zkrátka se mnou srostla, takže ikdyž už se tady neprodává, tak si ji objednávám ze zahraničí. Ale vůbec to neznamená že bych se šplíchala jen jednou. Obzvlášť na léto přesedlám vždycky na meloun a to se pak na mě slítávají všechny vosy z okolí :( :D a co mám na sbírkách parfémů nejraději je si před ně stoupnout, postupně je otevírat a očichávat a nechat se zaplavovat vzpomínkami na události, při kterých jsem je měla na sobě. To je pomalu efektivnější než fotky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Momonko, já si pořád myslím, že právě Japonci přijdou s vynálezem, který nám očichávat vůně přes monitory umožní. Musí se klucí japonští víc snažit!
      Někdy si od tebe budu muset vyžádat odkaz na vůni, která tolik zasáhla tvoje japanofilní srdéčko ;-), to by mě vážně moc zajímalo.
      Úplně tě vidím, jak ve svých růžovo-fialovo-modrých vlasech očicháváš svou sbírku a vzpomínáš...Miláček! :-)

      Vymazat
  24. Anonymní4:57

    Vivi napadlo mě, zda neplánuješ článek o všech svých parfémech, které máš? Dnešní parfémový článek se super fotkami mě navdanil a chci vidět celou tvou sbírku! :@) Denisa ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Deni, a víš, že to není vůbec špatný nápad? Mám sice v záloze ještě asi dva články, kde představím neznámé a opravdu krásné vůně "po jedné", ale jinak určitě udělám nějaký pořádný mega parfémový článek s celou svou voňavou sbírkou ;-).

      Vymazat
    2. Taky se přimlouvám za inspirační článek o parfémech :)

      Vymazat
  25. Ty fotky jsou tak krásné a pozotivní :) Vždycky po zhlédnutí fotek u tebe na bloogu má dobrou náladu :D Parfém vypadá krásně, zaujalo mě to balení....láká mě na to, že je to baleno tradičně a lá 17.století :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ti, milá Ann, to mě moc těší.
      Je bezva, když se oživují staré tradice...

      Vymazat
  26. Když je kolem takových voňavých vodiček, tak je moc těžké odolat nové :).
    Ty přírodní vůně musím někdy zkusit... zatím jsem bohužel nic nevyzkoušela :ú.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kejty, jak já ti rozumím! ;-) S jarem na mě vždycky přichází touha poznat všechny nové vůně světa.
      Přírodní parfémy asi nesednou každému, ale kdo si je jednou zamiluje, už nechce jinak ;-).

      Vymazat
  27. Jů, Vivi, a dají se někde parfémky očichat? Nebo jsi jej kupovala naslepo? Od Florascentu neznám z parfémového ranku vůbec nic, mám mezeru, kterou musím zaplnit! :-) Ale naaranžované to máš pěkně, docela se mi i daří si tu vůničku představit...
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Verunko, já jsem slepý střelec. Snad všechny parfémy, které mám, jsem kupovala naslepo a štěstí při mně stojí, protože zatím jsem málokdy svými parfémovými úlovky šlápla vedle.
      Obchod Organic Time, pokud vím, kamenný obchod nemá, ale občas vídám parfémky Florascent v různých "alternativních" obchodech s bio výrobky, přírodní kosmetikou a zdravými pochoutkami..tak možná tam někdy "florascentíky" objevíš a pořádně se jim podíváš na zoubek ;-).

      Vymazat
  28. Kvetinové vône sú najlepšie !! :) POZÝVAM vás na môj blog, prosím pripojte sa k nemu :) www.natalyburtonweb.blogspot.sk :)

    OdpovědětVymazat
  29. Ja jsem taky vecna hledacka toho praveho parfemu jenze nejen financne ale i z lenosti nejsem schopna vybrat :( Nazev tohoto parfemu me nadchl (cim to asi bude :)) takze jsem jim uz napsala o vzorecek (chteji za to nejaky ten drobak, ale urcite to bude stat za to!). Nemuzu se dockat :) Dik za tip!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Hany, tak to jsem zvědavá, jestli ti bude vonět. Já měla včera na návštěvě dvě kamarádky, jedna byla z vůně nadšená, druhé nevoněla, ale je pravda, že na každé z nich se rozvoněla úplně jinak...Jsou to vážně záhady ;-).

      Vymazat
    2. Tak paní z Organictime nakonec zjistila, že žádné vzorečky k této vůni vlastně neexistují..byla hodná a poslala mi kousek stříknutého papírku s vůní v obálce, ale vzhledem k tomu, že mám ještě trošku rýmu a papírek docela vyprchal moc toho necítím :(

      Vymazat
    3. Aha, tak to je škoda. Už jsem se radovala, že jejich vůně budu moct taky ozkoušet přes vzorečky. Tak se brzy vyzdrav, ať ucítíš z papírku aspoň lehký závan parfému ;-).

      Vymazat
  30. Vivinecka, tie parfemy ma ozaj zaujali,
    ale ja som maniak a uz sa mi zas nakopili doma nove, ktore nevladzem spotrebuvat...takze stranky si radsej nebudem ani pozerat- zatial. ;)
    Dalsou vecou je, ze aj ked mi nieco samo o sebe vonia, na mne sa to potom hrozne meni a maloco ma ocari az natolko, ze tak chcem vonat aj sama. Nakup naslepo cez internet je teda pre mna tabu, co sa vone tyka. Fakt to musi sadnut....
    Ak by som ale tieto videla niekde nazivo, bola by som nadsena. Japonskom poznacene vone milujem...
    Inak uz mam vyhliadnuteho dalsieho priselca parfemoveho, no povedala som si, ze aspon jeden zo sucasnych musim dominut.
    Som na seba ale prisna, ze? ;))

    A inak dnes uz hlasim slniecko aj u nas! Jupii :)♥

    Ti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tinuško, vidím, že jsi parfémově stejně rozmarná jako já. Poličky mám plné vůní a stejně nemám dost. Ale já si tedy adrenalinové "naslepo" nákupy přes internet užívám...třeba nikdy jsem nešlápla vedle s parfémy od Annick Goutal, to je moje jistota.
      Už se těším, až na Tvém blogu někdy Tvou sbírku uvidím...jaj, to se pokochám! ;-)

      Vymazat
  31. Krásné fotečky :)

    OdpovědětVymazat